كريستيانو :" سيلويو يكي از بهترين دفاع كناري هاي اروپاست "
مرجع خبري رئال مادريد : كريستيانو رونالدو ، مهاجم پرتغالي رئال مادريد در مورد هموطنش سيلويو كه در اين تابستان به اتلتيكو مادريد پيوسته است گفت كه "يكي از بهترين بازيكنان اروپا در پستش است " و ادامه داد كه او " فيزيك بدني مناسبي دارد و در كارهاي تهاجمي هم خوب عمل مي كند ."
خوزه مورينيو همچنين به دفاع از هموطنش سيلوي پرداخت و گفت كه "يكي از بهترين بازيكنان ليگ پرتغال بوده است " و پائولو فوتره ، بازيكن سابق اتلتيكو مادريد هم او را "پديده بزرگ "ليگ كشورش مي داند .
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
مصاحبه نسبتا مفصل پلاتيني با ماركا :" عاشق مورينيو هستم "
مرجع خبري رئال مادريد : ميشل پلاتيني (يوف ، 1955) ، در خانه فوتبال اروپا در نيون (سوئيس) ميزبان روزنامه ماركا بود . خبرنگاران اين روزنامه با مدير يوفا در مورد مسائل روز فوتبال اروپا شامل اقتصاد باشگاه ها ، ورود مالكان خارجي به باشگاه ها ، شرط بندي هاي غير مجاز ، بومي سازي تيمها و تكنولوژي مصاحبه كردند . بحث به تيم ملي اسپانيا ،بارسلونا ، رئال مادريد و مورينيو هم كشيده شد .
براي شروع ، از مورينيو مي پرسيم ؟
مطمئنا ، خيلي خوب است . من علاقه خاصي به او دارم . عاشق مورينيو هستم .
شخصيت مورينيو را مي پسنديد يا مربيگري اش را ؟
هر دو . او را خيلي دوست دارم . انسانيتش را دوست دارم ، همين طور كاراكتر و شيوه مربيگريش را . قابل انكار نيست كه مسئولان كميته انضباطي يوفا با او برخورد هايي داشته اند . اين دو قضيه ، دو مقوله متفاوت هستند كه ارتباطي با هم ندارند . او حرفهاي بي ربطي زد ، پس كميته انضباطي واكنش نشان داد و تصميم به محروم كردنش گرفت . سپس تصميم گرفت كه از حقش در كميته استيناف دفاع كند و حالا بايد ديد كه چه مي شود . وقتي كه من بازي مي كردم هم داوراني بودند كه خيلي خوب كار مي كردند اما كارت زرد به من مي دانند . اما پدرم با من برخورد مي كرد و مي گفت كه نبايد اعتراض كنم .
اما كمي عجيب بود كه شما مورينيو را پنج جلسه از حضور در ميادين با رئال مادريد محروم كرديد اما چندين هفته طول كشيد تا علتش را تشريح كنيد .
نظري در مورد اين مسائل ندارم . كميته انضباطي يك ارگان كاملا مستقل است . مدير يوفا هيچ نفوذي به آن ندارد . من نمي توانم در مورد چنين پرونده هاي كاري كنم يا حرفي بزنم ، دقيقا به اندازه شما اطلاع دارم . روزنامه ها چيزهايي از قول پلاتيني نوشته اند يا خواهند نوشت ... كه واقعيت ندارند . من به مسائل داوران يا انضباطي توجهي ندارم .
راست است كه مي گويند يوفا با او مشكل شخصي دارد ؟
نه اصلا . كاملا بر عكس است . من همان طور كه گفتم مورينيو را دوست دارم . حقيقتا ، يوفا جاي چنين سياستي نيست و از هيچ كسي هم حمايت نمي كند ... يوفا بي طرف است و به همه احترام مي گذارد . در واقع اين ارگان هاي انضباطي هستند كه بر اساس واقعيت هاي موجود تصميم مي گيرند و نه بر اساس اين كه چه شخصي قرار است مورد قضاوت قرار گيرد . داوران هيچ تبعيضي ميان بارسلونا با رئال مادريد ، ميلان يا يوونتوس قائل نمي شوند .
رئال مادريد كه بهترين تيم قرن بيستم است ، در سه سال اخير فقط يك كوپا برده است ،چرا ؟
چرا ؟ من هم بگويم چرا ؟ چرا نبرده اند ؟ ساختن تيمي كه فقط كهكشاني ها را دارد ، مشكل است . آنها از نظر انفرادي خوب هستند اما يك تيم از ستارگان ، بازكينان كارگر و بازيكنان خوب شكل مي گيرد . ايجاد چنين تغيير چشمگيري كار آساني نيست .
اين نامها هستند كه باعث فروش پيراهن ها مي شوند ، نه بردن بازيها . اين بستگي به مربي ، باشگاه و تيم دارد ... مورينيو با خريد هاي خوبي همچون اوزيل ، تيمي در سال اول ساخت كه توانست قهرمان كوپا شود ، آن هم در حالي كه رونالدو يا بكام نتوانسته بودند باعث صعود تيم از مرحله يك هشتم چمپيونزليگ بشوند ، اما او اين كار را كرد مقابل بارسلونا قد علم كرد . اين فاصله در آينده كمتر هم خواهد شد . رئال مادريد برنده خواهد شد .
از اين سلطه فوتبال اسپانيا ، سورپرايز شديد ؟
خارق العاده است كه هم خوب بازي مي كنند و هم برنده مي شوند . بسياري از تيمها هستند كه خوب بازي مي كنند و مي بازند . فوتبال اسپانيا ، چه از نظر عملكرد باشگاه هايش در اروپا ، چه از نظر لاليگا و چه از نظر تيم ملي ، هميشه تاثير بسزايي داشته است . فرهنگ فوتبالي آنها يك الگوست . عادي نيست كه هميشه با فوتبال زيبا برنده شوي ، به همين علت سورپرايز شدم و اين موفقيت با توجه به فوتبالشان ،منطقي و عادلانه بوده است . اين ماجرا نشان مي دهد كه آنها استحقاقش را داشته اند .
دوستي به اسم زيبي بونيك ، چند روز پيش در لهستان گفت كه بارسلونا ورزش متفاوتي نسبت به ديگران ارائه مي دهد ، موافقيد ؟
بارسا فوتبال خوبي ارائه مي دهد . من مي گويم كه تيمهاي ديگر ، ورزش متفاوتي نسبت به بارسلونا انجام مي دهند . همه بازيكنانشان چه در تيم ملي اسپانيا ،چه در تيم زير 21 سال ، با توپ بازي مي كنند ، پاس مي دهند ،دريبل مي زنند ... اين فرهنگ فوتبال خوب است كه خوب پاس مي دهند و هميشه حركت مناسب را انتخاب مي كنند . اين بنيان فوتبال است و تيم هاي ملي اسپانيا و بارسلونا به آن احترام مي گذارند . بقيه بايد مثل اسپانيا و بارسلونا باشند ، نه بر عكس .
مسي ، بهترين بازكن تاريخ است ؟
مسي ، بهترين در نسل خودش است ،مثل دي استفانو در نسل خودش يا كرويف ، مارادونا ، ... هر نسلي صاحب بهترين بازيكن تاريخ است . حرفهاي زيادي زده مي شود اما دوست ندارم اين نسل ها را با هم قياس كنم . مسي بازيكن فوق العاده ايست ، اما همين طور كريستيانو رونالدو . اسپانيا خوش شانس است كه دو ستاره بزرگ را كه كاملا متفاوت هستند در خود دارد .
شنيده بودم كه گفته ايد توپ طلا حق ژاوي بوده است ؟
بله ، چرا كه با اسپانيا قهرمان جام جهاني شد . همين طور جايزه بهترين مربي هم بايد به ويسنته دل بوسكه مي رسيد . اين تصميمي است كه به هر صورت بحث بر انگيز است . به نظر من چون كه آن سال ، سال جام جهاني بوده بهتر بود كه برندگان از تيم قهرمان اين تورنمنت برگزيده مي شدند . به نظرم مسي بهترين بازيكن جهان است اما آن سال اسپانيا بود كه توانست قهرمان جام جهاني شود ، اما نه جايزه بهترين بازيكن به آنها رسيد ، نه بهترين مربي . اين نه منطقي است و نه عادي .
شرط بدني غير قانوني ، نژاد پرستي ، دوپينگ ، مبادله بازيكنان خردسال ، فساد در يوفا ... به نظرتان نيازي به ابداع پليس ورزشي نيست ؟
هميشه بايد با اين مسائل جنگيد . اين مسائل كاملا از هم مجزا هستند . نژاد پرستي و خشونت ، مسائلي هستند كه در خارج از زمين بازي وجود دارند . برخي ها هستند كه به خاطر مسائل سياسي به استاديوم ها مي روند . فاكتور هاي ديگري هم هستند كه به بازي ها بستگي دارند ، مثل شرط بندي غير قانوني . برخي ها هم هستند كه مستقيما روي بازيكنان ، خود من ، همه ... تاثير مي گذارند . تصور كنيد كه فردا قرار است كه يك بازي را پوشش دهيد اما از قبل نتيجه اش مشخص شده باشد . اين مرگ فوتبال است . قابل پذيرش نيست و بايد كاملا كنار زده شوند . اما من در اين ميان به همكاري دولت ها نياز دارم . ما در مورد مسائلي صحبت مي كنيم كه با اين كه به تازگي شايع شده اند ، اما خيلي خطرناك هستند . پول هاي زيادي رد و بدل مي شوند . نياز به دولت ها و دادگاه ها داريم تا بتوانيم كه اين مشكلات را به كل ريشه كن كنيم .
نيمي از تيمهاي دسته اول و دوم اسپانيا ، لب مرز ورشكستگي هستند .
هر كسي شرايط باشگاه هاي اسپانيا را مي داند . اين آسان نيست و ما در اين جا هستيم تا اين مسائل را حفظ كنيم . نياز به كمك قوانيني داريم كه روي رقابت هاي اروپايي تاثير گذاشته اند . يوفا هيچ حقي براي ورود به مسائل لاليگا ، ليگ انگليس و سري آ ندارد . اما در پي قوانين فير پلي مالي ، باشگاه هاي انگليسي ،ايتاليايي و اسپانيايي بيشتر محافظت خواهند شد ، همين طور تجارت فوتبال . به هر حال تلاش خواهيم كرد كه آنهايي كه به اين قوانين احترام نگذارند ، در رقابت هاي اروپايي حضور نداشته باشند .
راهي براي برابر كردن تورنمنت ها نيست ؟! شايد با متعادل كردن دستمزد ها يا برابر كردن حق پخش تلويزيوني .
بايد تعادل سازي صورت گيرد . با قوانين فير پلي مالي ، اين مشكلات نيز رفع خواهد شد . مثلا نمي توان دستمزد مسي و واران يكسان باشد . باشگاه ها بايد بر طيق قوانين جديد ، مواظب مخارج خود باشند .
چرا يوفا و فيفا اين قدر در استفاده از تكنولوژي ها ،سختگير هستند ؟ يعني "دست خدا " هيچ وقت وجود نداشته است ؟
چرا كه به نظر من تكنولوژي براي فوتبال خوب نيست . هيچ كس دوست ندارد كه در ورزش ما دخالت خارجي صورت گيرد ، حتي بلاتر هم مخالف است . در حال حاضر ، وجود داوران اضافي در هر منطقه مي تواند كارساز باشد . آنها مي توانند كه هند مارادونا را ببينند . فوتبال صد سال توسط يك نفر مديريت شده است . غيرممكن بوده كه در اتفاقات درون زمين بدون ديدن آنها دخالتي صورت گيرد . با اين دو داور اضافي ، اين مشكل حل شده است چرا كه حالا همه چيز ديده مي شود . 30 دوربين هر صحنه را امروزه نشان مي دهند . در همين دوره اخير چمپيونزليگ ، سه يا چهار تصميم صحيح در مورد ورود يا عدم ورود توپ به خط دروازه گرفته شد . خوشحاليم كه احتياجي به تكنولوژي نيست .
نيمار به آلوس :" فصل بعد به رئال مي روم "
مرجع خبري رئال مادريد : نيمار در مورد آينده اش مطمئن است . به گزارش ماركا ، نه به بارسلونا فكر مي كند ، نه به چلسي و نه به تيم ديگري . ستاره برزيلي مي خواهد به رئال مادريد بپيوندد و اين را به رفيقش ، دني آلوس در يك مكالمه در اردوي تيم ملي برزيل اطلاع داده است .
مدافع بارسلونا از نيمار پرسيد كه آيا احتمالش هست كه هر دو روزي شاگرد پپ گوارديولا شوند يا خير كه بازيكن سانتوس گفت :" هيچ چيز از بارسلونا نمي دانم " و در پاسخ به اين سوال كه به كدام تيم مي پيوندد ، نيمار گفت كه "فصل بعد به رئال مادريد خواهم رفت . "
با اين كه ملي پوش برزيلي دوست دارد كه در جام باشگاه هاي جهان با سانتوس باشد اما رئال مادريد مي خواهد كه نيمار را پس از كوپا آمه ريكا و در تابستان به خدمت بگیرد.
هيرو :" رئال مادريد در قلب و ذهن من است "
مرجع خبري رئال مادريد :فرناندو هيرو پس از چهار سال از تيم ملي اسپانيا جدا شده است و ديگر قرار نيست مدير ورزشي اين تيم باشد . او در مصاحبه اي كه در اين باره با افه داشت ، احتمال بازگشت به رئال مادريد را رد نكرد .
اين مدافع اسبق مالاگايي گفت :"اهل اين نيستم كه تقصير را گردن اشخاص ديگر بيندازم . سبك ، انديشه و خلقيات خاص خود را دارم . گذشته اي دارم كه نمي توانم آن را پاك كنم . وقتي به فدراسيون آمدم بسياري به من برچسب رئالي بودن زدند اما من در آن جا اين مسائل را فراموش كردم و از همه باشگاه ها به طور يكسان دفاع كردم . نمي توانم گذشته ام را كنار بگذارم . چهار ده سال در رئال مادريد بوده ام و نمي توانم اين را انكار كنم . اين تيم در قلب و ذهن من است . "
كاپيتان سابق رئال مادريد در مورد مورينيو نيز گفت :" خوزه در تمامي تيمهايش برنده بوده و شخصيت فوق العاده اي دارد . به نظرم يك مربي خارق العاده است . با او دو بار صحبت كرده ام . "
در مورد كنار گذاشتن رائول از تيمهاي ملي نيز گفت :" براي من از جدا از مسائل ورزشي ، اين قضيه خيلي سخت بود . هيچ وقت نشد كه مستقيما با او صحبت كنم . رائول مي داند كه من مربي نبودم . به هر صورت بايد به تصميم ويسنته احترام مي گذاشتيم . "
در مورد كاپيتان فعلي رئال مادريد و تيم ملي اسپانيا ، ايكر كاسياس نيز گفت :" ايكر از سن خيلي پاييني كارش را شروع كرد و كاپيتان هاي زيادي را در رئال مادريد ديد . حالا نگاهش خيلي متفاوت تر شده است . روابط بسيار خوبي با هم داريم . "
آدبايور :" دوست دارم در رئال مادريد بمانم "
مرجع خبري رئال مادريد : امانوئل آدبايور دوست دارد در رئال مادريد بماند . اين قضيه را با كلماتي كوتاه در مصاحبه با روزنامه سان اذعان داشت و گفت كه هنوز دوست دارد زير نظر مورينيو كار كند . بازيكن توگويي دوست ندارد كه تيمي كه پس از دوره اي موفق دوباره او را بر سر زبان ها انداخت از دست بدهد .
آدبايور گفت :" دوست ندارم كه در تيمي باشم كه براي حضور در ميانه جدول مي جنگد . دوست دارم در رئال مادريد بمانم . " مهاجم توگويي پيشنهاداتي همچون بلكبرن روورز و زنيت سن پطرزبورگ را رد كرده و دوست دارد در برنابئو بماند .
اين بازيكن در مصاحبه با روزنامه انگليسي گفت :" بي ترديد به زنيت و بلكبرن نخواهم رفت . مي خواهم با رئال مادريد به جام ها برسم . "