تری و پویول، کاپیتان ها و شاخص های دو تیمـ
جان تری و کارلس پویول بعد از دوران حرفه ای تقریبا مشابهی که تاکنون داشتند، در مسیر هایی متقابل، باری دیگر در استمفورد بریج در شب چهارشنبه به مصاف هم خواهند رفت.
چلسی و بارسا از تجربه های زیادی بهره می برند که در قلب آنها کارلس پویول و جان تری حضور دارند. هر دو کاپیتان تجربه های زیادی دارند و موارد مشابهی را تجربه کرده اند. مرد انگلیسی 31 ساله و بازیکن کاتالانی 34 ساله هر دو از طریق سیستم جوانان باشگاه ها حمایت و رشد یافته اند، زیر نظر مربیانی که در سال های 1998 و 1999 ستاره بوده اند.
[IMG]http://media2.fcbarcelona.com/media/asset_publics/resources/000/016/219/size_320x250/terrrypuyi.v1334678480.jpg[/IMG]
بیش از 1،000 بازی بین آنها
تری و پویول از فصل 2004/05 سابقه کاپیتانی بارسا و چلسی را دارند و هر دو بیش از 500 بازی رسمی برای باشگاه در سطح حرفه ای انجام داده اند. در لندن، هر چند یک هافبک در سال های شکل گیری خود کانون توجه طرفداران است، اما پویول کارش را به عنوان یک مهاجم آغاز کرد و به تیم اول پیوست؛ او در حال حاضر نقش خود را در مرکز خط دفاعی تثبیت نموده است. هر دو آن ها شخصیتی برجسته دارند، در مصاف های هوایی قویی هستند و عموما بازی های جوانمردانه از خود به نمایش می گذارند (تری 4 بار و پویول فقط 2 بار اخراج شده اند).
هر دو بازیکن به طور مداوم تیم ملی کشور خود را همراهی می کنند و برای پیروزی صدمات جدی را متحمل شده اند. جان تری تا به حال یک عمل در سال 2007 داشته است، درحالیکه کارلس پویول تابستان سال گذشته تحت عمل جراحی زانو قرار گرفت.
افتخارات بین المللی
در طول زندگی حرفه ای درخشانشان، تری سه بار در لیگ قهرمانان عنوان بهترین مدافع را در سال های 2005، 2008 و 2009، و پویول یکبار در سال 2006 کسب کرده است. در کل تاریخ باشگاه چلسی، 11 عنوان قهرمانی بدست آمده است؛ در حالی که پویول 18 مدال قهرمانی که سه قهرمانی لیگ قهرمانان نیز در آن دیده می شود را کسب کرده. هر دو بازیکن نقش های کلیدی در زمین خود و حریف دارند، به دور از برخورد های صورت گرفته آبی ها و بارسا در هفت سال گذشته، دیدار عصر روز چهارشنبه فرصتی مجدد برای آنها خواهد بود.
چلسی - بارسلونا: اشکهای شوق را زنده کنید
6 می 2009؛ بازی نیمه نهایی لیگ قهرمانان اروپا بین چلسی و بارسلونا در جریان بود. فقط چند ثانیه باقی مانده بود تا تمام دنیا، چلسی را بعنوان فینالیست بشناسند، اما یک شوت زیبا تمام پیش بینی ها را به هم زد. این آندرس اینیستا بود که همه چیز را تغییر داد تا بارسلونا فصل خوب خود را با شکست چلسی و صعود به فینال رقابت ها تکمیل کند.
یک هفته پیش از آن بازی، بارسلونا در نیوکمپ در عبور از خط دفاعی پرتعداد چلسی ناکام ماند تا همه چیز به استنفورد بریج موکول شود. آقای گاس هیدینگ، مربی وقت تیم چلسی، با تاکتیک خاص خود بدنبال نتیجه تساوی بود، که موفق به این کار هم شد. بارسلونا هر چقدر تلاش کرد به دفاع بسته و پرتعداد چلسی برخورد کرد.
شاید اگر قضاوت ضعیف آقای ولفگانگ اشتارک در این بازی نبود بارسلونا با خیالی راحت به مصاف چلسی در استمفورد بریج می رفت، اما این اتفاق نیفتاد تا بارسلونا در بازی برگشت دچار مشکلات زیادی در خط دفاع شود، تا جایی که به دلیل کمبود دفاع، پپ گواردیولا به اجبار از یحیی توره در خط دفاع استفاده کرد.
در بازی برگشت بود که چلسی باز هم بازی بسته ای را ارائه کرد، ولی توانست بارها دروازه والدس را تهدید کند و در نهایت موفق شد به وسیله «اسین» گل برتری را وارد دروازه بارسا کند و اگر شانس با بارسا یار نبود، این چلسی بود که باید در فینال به مصاف منچستر یونایتد می رفت.
به هرحال بارسلونا توانست با گل زیبای آندرس اینیستا در دقیقه 92، بلیط بازی فینال را بگیرد. گلی که اینیستا وارد دروازه چلسی کرد را می توان به نوعی آغازگر موفقیت های بارسا در این چند سال دانست. قهرمانی های پیاپی در لالیگا و کسب مقام قهرمانی در جام های مختلف را می توان نتیجه حضور روحیه بخش بارسا در فینال لیگ قهرمانان اروپا دانست.
امشب بارسلونا در استمفورد بریج می تواند خاطرات آخرین بازی خود را در این ورزشگاه زنده کند، تا با ارائه یک بازی زیبا و کسب نتیجه مناسب نگرانی کمتری در بازی برگشت داشته باشد. قضاوت این دیدار بر عهده آقای فلیکس بریچ، داور 36 ساله آلمانی خواهد بود.
• وضعیت دو تیم در لیگ
بارسلونا همچنان سیر پیروزی های خود را ادامه می دهد. این تیم در ده بازی گذشته خود صاحب پیروزی شده است. بارسا در آخرین بازی خود، روز شنبه در یک بازی دشوار توانست لوانته را از سد راه بردارد و همچنان امیدوار به لغزش رئال مادرید باشد، تا با برتری در بازی های خود بتواند به قهرمانی برسد. این تیم در 5 بازی اخیر خود موفق به شکست تیم های مایورکا، بیلبائو، زاراگوزا، ختافه و لوانته شده است و با 81 امتیاز در رده دوم لالیگا قرار دارند.
چلسی این فصل را با مربی جدید خود آقای آندره ویاس بواس آغاز کرد اما نتوانست نتایج راضی کننده ای کسب کند. سر انجام این مربی برکنار شد تا دستیار وی روبرتو دی ماتئو موقتاً مربیگری این تیم را بعهده بگیرد. چلسی با این مربی کاملاً متحول شد و توانست به آنچه که شایستگیش را داشت دست پیدا بکند. این تیم روز یکشنبه در رقابت های اف ای کاپ در مرحله ی نیمه نهایی موفق به شکست تیم تاتنهام (1-5) شد تا با روحیه ای مضاعف به مصاف بارسلونا بیاید. چلسی در 5 بازی آخر خود موفق شده است مقایل تیم های استون ویلا و ویگان به برتری دست یابد، مقابل تیم های تاتنهام و فولام نتیجه تساوی تساوی کسب کند و تنها مقابل منچستر سیتی بازی را واگذار نماید. این تیم با 57 امتیاز در رده ششم لیگ انگلیس قرار دارد.
• سابقه ی بازی های دو تیم
دو تیم از سال 2000 تا کنون 10 بار در رقابت های لیگ قهرمانان به مصاف هم رفته اند که سهم هر تیم 3 برد بوده است و 4 بازی دو تیم با تساوی به پایان رسیده است. در این 10 بازی تعداد 31 گل از خط دروازه ها عبور کرده است که سهم بارسلونا 16 گل و سهم تیم چلسی نیر 15 گل بوده است.
بارسا برای رسیدن به این مرحله موفق به شکست میلان شده است. نتیجه بازی دو تیم در دور رفت در میلان با نتیجه مساوی بدون گل به پایان رسید، اما بارسلونا در بازی برگشت موفق به شکست 3-1 میلان شد تا در پایان با همین نتیجه به این مرحله صعود کند.
تیم چلسی برای رسیدن به این مرحله از سد تیم بنفیکا گذشته است. آنها در لیسبون توانستند با 1 گل حریف پرتغالی خود را شکست دهند و در بازی برگشت هم موفق به شکست 2-1 این تیم شدند تا در مجموع با نتیجه 3-1 به این مرحله صعود کنند.
• بهترین گلزنان
لیونل مسی با دو گلی که وارد دروازه میلان کرد، توانست با 14 گل زده رکورد دار بیشترین گل در طول یک فصل از تاریخ لیگ قهرمانان شود و شانس این را داشته باشد تا تعداد گل های خود را بیشتر کند. بعد از مسی، پدرو با 4 گل و داوید ویا نیز با 3 گل در رده های بعدی قرار دارند.
در تیم چلسی دروگبا با 4 گل زده بهترین گلزن چلسی به حساب می آید. بعد از او، لمپارد با 3 گل در رده دوم قرار دارد. چند بازیکن 2 گله هم در این تیم حضور دارند.
• برترین پاسورها
در تعداد پاس های منجر به گل، کوئنکا و مسی با 4 پاس گل بهترین عملکرد را در این زمینه داشته اند. در تیم چلسی نیز فرناندو تورس با 5 پاس گل بهترین عملکرد را نسبت به سایر هم تیمی های خود داشته است.
• کارت های زرد
دو تیم چند بازیکن دو اخطاره در تیم خود دارند که با دریافت یک کارت زرد بازی برگشت را از دست خواهند داد. در تیم بارسلونا پویول و ماسکرانو 2 اخطاره هستند و ممکن است بازی برگشت را از دست بدهند. پیش از این دو بازیکن، دنی آلوز با دریافت 3 کارت زرد ضعیف ترین عملکرد را در بین بازیکنان داشته است.
در تیم چلسی نیز 3 بازیکن 2 اخطاره دیده میشود. ایوانوویچ، کول و لوئیز چنانچه یک کارت زرد دریافت کنند بازی برگشت را از دست خواهند داد. پیش از این بازیکنان، مرلس با دریافت 4 کارت زرد ضعیف ترین عملکرد را در بین بازیکنان چلسی داشته است.
• درصد گلزنی دو تیم
تیم بارسلونا در پانزده دقیقه سوم و چهارم بهترین عملکرد را در گلزنی داشته است. این تیم در 15 دقیقه چهارم توانسته 24 درصد و در 15 دقیقه سوم نیز 21 درصد از گل های خود را وارد دروازه حریفان کند.
تیم انگلیسی در 15 دقیقه دوم و ششم عملکرد برابری داشته است و توانسته است در این دقایق 28 درصد از گل های خود را وارد دروازه ی حریفان کند.
• ترکیب احتمالی
اینطور بنظر می رسد که بارسلونا در اين بازي در زمان حمله با آرايش 4-3-3 و در زمان دفاع با آرايش 4-5-1 بازی کند. بازيكناني كه پيش بيني مي شود از ابتدا به ميدان بروند؛ والدس، آلوز، ماسکرانو، پيكه، پويول، بوسكتس، ژاوي، اينيستا، مسي، فابرگاس و الكسيس هستند.
تغييرات احتمالي تركيب بارسلونا: خروج پيكه از بازي و رفتن پويول به قلب خط دفاع و قرار گرفتن آدريانو در سمت چپ خط دفاعي.
پیش بینی می شود که چلسي نيز در اين بازي از آرايش 4-2-3-1 در زمان حمله و 4-5-1 در زمان دفاع استفاده کند. بازيكناني كه پيش بيني مي شود از ابتدا به ميدان بروند؛ چك، ايوانويچ، كاهيل، تري، كول، راميرس، لمپارد، ميكل، ماتا، كالو و دروگبا هستند.
تغييرات احتمالي تركيب چلسي: خروج كالو و حضور تورس در كنار دروگبا در خط حمله.
گواردیولا و دی ماتیو: رودررویی دوباره بعد از 12 سال
12 سال بعد از بازی مقابل یکدیگر در یک چهارم نهایی لیگ قهرمانان بین اف سی بارسلونا و چلسی، این دو مرد یکبار دیگر در روز چهارشنبه، اما این بار به عنوان سرمربی رو در روی هم قرار می گیرند.
این چهارشنبه، 18 آوریل، جوزپ گواردیولا و روبرتو دی ماتیو به عنوان سرمربی های بارسلونا و چلسی رو در روی هم قرار خواهند گرفت؛ 12 سال بعد از اینکه این دو به عنوان بازیکن مقابل هم قرار گرفتند در حالی که به ترتیب از آبی اناری ها و آبی ها دفاع می کردند. آن بازی در یک چهارم نهایی لیگ قهرمانان فصل 2000-1999 بود. در آن زمان، بارسا به نیمه نهایی صعود کرد.
[IMG]http://media3.fcbarcelona.com/media/asset_publics/resources/000/016/119/size_320x250/Chelsea_Bar_a_DiMatteo_Pep.v1334595052.jpg[/IMG]
شب رویایی در نیوکمپ
نتیجه 3-1 در استمفورد بریج تیم لوئیس ونگال را در شرایط متفاوتی در بازی برگشت در نیوکمپ قرار داد. در آن شب اف سی باسلونا با یک عملکرد رویایی 5 بار دروازه چلسی را مورد هدف قرار داد تا از حضور در نیمه نهایی مطمئن شود. کاتالان ها در مرحله بعد توسط والنسیا حذف شدند.
ریوالدو، با دو گل (دقایق 24 و 99)، فیگو (دقیقه 45)، دنی (دقیقه 83) و کلایورت (دقیقه 104) گلزنان بارسا بودند، در حالی که فلو گلزن تیم انگلیسی بود. دی ماتیو، که در ترکیب ابتدایی در نیوکمپ حضور داشت، نتوانست کار زیادی برای جلوگیری از برد بارسا با کاپیتانی جوزپ گواردیولا انجام دهد.
حضور پویول
گواردیولا تنها بازیکن اف سی بارسلونا نبود که در سال 2000 مقابل چلسی بازی کرد. کارلس پویول همچنین آن شب در زمین حضور داشت. کاپیتان کنونی بارسا، در ترکیب اول بازی حضور داشت و بعد از 86 دقیقه آبلاردو جای او را گرفت، او در بیشتر بازی با فلو درگیر بود.
در مصاحبه رویستا بارسا در سال 2005، پویول «جو پراحساسی» را که در آن شب در نیوکمپ وجود داشت، یادآور شد. او همچنین درباره روز بازی برگشت مقابل چلسی گفت: «من جنگ تن به تن با فلو را به یاد می آورم. اصلا قرار نبود من آن شب بازی کنم، اما ونگال، بعد از جلسه تمرینی که من باید با کلایورت یارگیری می کردم گفت که تو می توانی بازیکنانی که از تو بلندتر هستند را با قدرت بازی هوایی خود مهار کنی. من به او گفتم من نمی دانم که می توانم یا نه، اما مطمئنا می خواهم امتحان کنم. دو روز قبل از بازی او به من گفت که من باید بازی کنم و باید مراقب فلو باشم».
مسیر دی ماتیو
روبرتو دی ماتیو بعد از اخراج مربی برجسته این تیم یعنی ویلاسبواس، در ماه مارس به نیمکت تیم چلسی رسید. به عنوان یک بازیکن فوتبال، دی ماتیو قبل از بازی برای لاتزیو از سال 1993 تا 1996، برای 3 تیم مختلف سوییسی به نامهای شوفزن، زوریخ و آرائو بازی کرد. او در سال 1996 به چلسی ملحق شد و تا سال 2002 در این تیم ماند. در حقیقت، دی ماتیو بیشتر افتخارات خود را با این تیم لندنی بدست آورده است. او در 31 سالگی به دلیل مصدومیت بازنشسته شد و به عنوان افسانه آبی از او یاد می شود. گواردیولا در مورد مربی چلسی گفت: «او یک کار فوق العاده انجام می دهد و امتیازات بسیاری را بدست می آورد».
آندرس اینیستا: «شرایط تیم عالی به نظر می رسد، من هم خوشبین هستم»
هافبک تکنیکی بارسا، عصر روز گذشته در گفتگو با خبرنگاران اعلام کرد: «در سفر خود به لندن، به دنبال کسب یک پیروزی شیرین هستیم نه تساوی». آخرین باری که دو تیم در استمفورد بریج به مصاف هم رفتند، اینیستا گل پیروزی بخش تیمش را به ثمر رسانده بود. وی در مورد آن بازی گفت: «باعث افتخار من است که در آن مسابقه برای تیمم گلزنی کردم و خیلی خوشحالم که چنین گلی را در کارنامه ام دارم. احساس من در مورد آن گل و آن لحظه قابل وصف نیست». اما اینیستا هشدار داد: «آنچه در فصل 2009 اتفاق افتاد، مربوط به گذشته است و چهارشنبه یک بازی دیگر را بین دو تیم شاهد خواهیم بود».
اینیستا عصر روز گذشته بعد از تمرین پایانی تیم در نیوکمپ که پیش از عزیمت آبی و اناری پوشان به لندن برگزار شد، در گفتگو با خبرنگاران در مورد گل تاریخی اش در ششم می 2009 که باعث صعود بارسا به فینال رم و رویارویی با منچستر یونایتد شد، گفت: «فکر می کنم دوباره صحبت کردن در مورد آن گل اجتناب ناپذیر است، اما یادآوری آن بسیار شیرین است چرا که آن لحظه، نه فقط برای من، بلکه برای کل تیم، یک لحظه حساس و سرنوشت ساز بود. زمان زیادی از آن مسابقه گذشته و بازی چهارشنبه ما برابر این تیم، یک بازی جدید برای هر دو تیم خواهد بود. باعث افتخار من است که در آن مسابقه برای تیمم گلزنی کردم و خیلی خوشحالم که چنین گلی را در کارنامه ام دارم. احساس من در مورد آن گل و آن لحظه قابل وصف نیست».
[IMG]http://media3.fcbarcelona.com/media/asset_publics/resources/000/016/086/size_320x250/2012-04-16_ENTRENO_16.v1334591653.JPG[/IMG]
تیم در شرایط خوبی به سر می برد
اینیستا همچنین در مورد این هفته پیشرو گفت: «هفت روز بسیار مهم، سرنوشت ساز و غیر قابل برگشت – یا هر واژه ای که بتواند حساسیت این هفته را بیان کند- در انتظار ماست. بازی ما برابر چلسی سرنوشت صعود به فینال لیگ قهرمانان اروپا را تعیین خواهد کرد و دیدار شنبه شب ما می تواند امید قهرمانی مان در لالیگا را همچنان زنده نگه دارد. در حساس ترین مقطع فصل به سر می بریم و خوشبختانه تیممان در شرایط خوبی قرار دارد و همین موضوع ما را به آینده خوشبین کرده است. در ابتدای فصل، همه ما رسیدن به چنین روزهایی را پیش بینی کرده بودیم. ما چندین ماه جنگیده ایم تا به اینجا رسیدیم و هنوز شانس کسب هریک از جامهای ممکن را داریم».
بر اساس صحبت های اینیستا هیچ نگرانی مبنی بر اینکه بازی با رئال مادرید در هفته بعدی لالیگا ممکن است از تمرکز تیم برای دیدار پیشرو با چلسی بکاهد، وجود نخواهد داشت: «ما فقط 180 دقیقه تا فینال لیگ قهرمانان اروپا فاصله داربم. تمرکز ما باید بر روی بازی با چلسی باشد، اما اگر به هر چیزی غیر از آن فکر کنیم، ممکن است دچار اشتباه شویم».
چلسی باتجربه تر از قبل
اینیستا درباره مقایسه بازی معروف بارسا- چلسی در سال 2009 با دیدار چهارشنبه شب دو تیم، به پخته تر شدن تیم چلسی اشاره کرد: «آنها هم اکنون باتجربه تر از قبل هستند. آنها در سال 2009 یک تیم قوی داشتند و البته الان نیز نسبت به گذشته قویتر، محکمتر و خطرناک تر هستند. علاوه بر تمام اینها، از امتیاز میزبانی برخوردارند». اینیستا همچنین به تقویت شدن این تیم انگلیسی پس از اضافه شدن دو همتای اسپانیایی خود یعنی فرناندو تورس و خوان ماتا به جمع آنها تاکید کرد.
اینیستا در پایان صحبتهایش به عزم راسخ تیمش برای گرفتن امتیاز کامل بازی در لندن اشاره کرد: «ما برای پیروزی به آنجا می رویم، می رویم تا با انجام یک بازی کم اشتباه عملکرد خوبی به نمایش بگذاریم. می دانیم بازی در دو مرحله انجام خواهد شد، اما فقط برای پیروزی به آنجا خواهیم رفت».
اخبار كـــوتاه
* مزدک میزرایی, گزارشگر ورزشی:
پپ و مورینیو به هيچ عنوان با يكديگر قابل قياس نيستند و معلوم است كه همه گوارديولا را انتخاب ميكنند. مورينيو از لحاظ فني مربي بزرگي است ولي او براي نتيجه گرفتن انسانيت را زير پا ميگذارد تا تيمش برنده شود. او فقط داد و بيدا و شلوغ ميكند و انتظار دارد كه تمامي سوتهاي داور به سود تيمش باشد.
* سوال از عادل فردوسی پور: از بين مورينيو و گوارديولا كدام را انتخاب ميكني؟خيلي از كارهاي مورينيو را نميپسندم و مطمئنا گوارديولا را انتخاب خواهم كرد.
* بارسلونا به منظور ابراز همدردی و تسلیت در تعطیلات هفته ی گذشته نامه ای به باشگاه لیورنو فرستاد.
* اینیستا: انتظار یک بازی دشوار را برابر چلسی داریم.
* مکمنمن , بازیکن سابق رئال:مشکل مادرید این است که بلاخره در انتها با بارسا روبرو میشوند و باید آن ها را شکست دهند ، این فصل آن نسبت به فصل های گذشته بسیار به آن ها نزدیک شده اند.
* بارسلونا خواهان بخدمت گرفتم مهاجم 21 ساله ی اسپانیول ، آلوارو وازکوئز میباشد . این بازیکن تا سال 2013 قرارداد دارد و مبلغ بازخرید او 10 میلیون میباشد.
* فابرگاس: چلسی یه تیم بزرگ است.
*گلزنان برتر 5 لیگ برتر اروپا در سال 2012 : مسی 24 - رونالدو 21 - میلیتو 16 - فالکائو 13 - ابراهیموویچ 12
*بازیکنانی که بیشترین بازی را در لیگ قهرمانان انجام داده اند : رائول 144 بازی - مالدینی 140 - گیگز 139 - سیدورف 131 - روبرتو کارلوس 128 - اسکولز 128 - ژاوی 124.
*بازیکنانی که توانسته اند بیشترین گل را در یک فصل بین بازیکنان تیم بزنند : مسی 41 گل ( فصل 2011/12) - مسی 34 (09/10) - رونالدو 34 (96/97) - مارتین 32 ( 43/44) .
* اشلی کول: چلسی بخت بالایی برای شکست دادن بارسا دارد.
* دنی الوز: من بازی بیل را دوست دارم . آن ها از او بعنوان وینگر استفاده میکنند اما در تیم من او همیشه در دفاع چپ بازی خواهد کرد .
* ساندرو هم تیمی گرت بیل: گرت بیل دوست دارد به بارسا برود.
لمپارد: اگر مقابل بارسا پیروز شویم یکی از بزرگترین پیروزی های ما خواهد بود.
ژاوی: تیم چلسی تیم قدرتمندی است وبازی کردن همیشه مقابل انها مشکل است.
ورزشگاه سمت چپ یک زمین عادی فوتباله و ورزشگاه سمت راست همون زمینه وقتی که اون تیم میزبان بارسلونا هست
چیزی که به خصوص در این فصل بارها شاهدش بودیم
امیدواریم امشب در زمین چلسی که 7 سال قبل به دلیل شرایط نامطلوب در مقابل بارسلونا به استمفوردبیچ معروف شده بود شاهد این وضعیت نباشیم
دیروز پنجمین سالگرد یکی از زیباترین گلهای دوران ورزشی مسی بود
مطمئنا هیچ طرفدار بارسلونا هیچ گاه این گل زیبا را از خاطر نمیبره که در مقابل ختافه به ثمر رسید.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
ویدئو اختصاصی از هوادارن بارسا در لندن
1-
2-
منبع:سايت رسمي باشگاه