وقتی Little Dot هــــــــــــــــــــام دارد!
امروز توی هدفای داشتم میگشتم یه تاپیک دیدم در مورد Little Dot MK9. این امپلیفایر حدود 550 دلار باید باشه. یکی از دارندگان این امپ
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
و اظهار داشت که دستگاهی که به تازگی خریداری کرده، hum دارد! :n13: صاحب دستگاه یه گزارش کوتاه از عملکرد دستگاه نوشته و مدعی شده دستگاه حین کارکرد بسیار داغ میشه و یک نویز بصورت هــــــــــــام شنیده میشه. من ابتدا تصویر کردم منظور این کاربر اینه که هــــــــام در خروجی توسط هدفون شنیده میشه. به همین دلیل
و احتمالات ممکن رو نوشتم:
:Hum in there brings some possibilities to me
- transformers are winded unsystematically so they need more wire to reach the demanded coupling and the core saturates
- transformer is starving some shellac so the windings get buzzed like piezoelectric and results in an unclean voltage
- the PSU is not regulated. no Transformer can act as good and silent and linear as a good regulator
- maybe a cold solder joint or something
- try to give the tubes a finger fillip in case of a possible mica chip kinked in filament or somewhere
- maybe your source impedance doesn't get along with device input impedance
- if you're using 220V power, check the voltage with a multimeter to see if you have that 220 volts +-1% on the outlet. any voltage shortage may result in a much lower secondary voltage so the tubes won't be working in the optimum working loadlines which will result in an unintended hum on the plate output (also with 110v)
بعد یه بار دیگه پست کاربر رو مطالعه کردم دیدم منظورش رو بد متوجه شدم، منظورش این بود که وقتی دستگاه روشن هست ترانس دستگاه یه هام میده که با گوش قابل شنیدنه و هام مربوط به خروجی هدفون نبوده. هرچند باز هم یکی از احتمالاتی که داده بودم در مورد این مشکل صادق هست که مربوط میشه به مورد دوم که ترانس ها شِلاک کافی ندارند موقع پرِمگنتیک شدن شروع میکنن به لرزش و این لرزش با شار کامل هسته بیشتر میشه و بصورت یک صدای آزاردهنده شنیده میشه. در واقع سیم های ترانس چسبندگی لازم رو ندارند و مثل سیم های گیتار ویبریشن پیدا میکنن و اون صدای ناخواسته بوجود میاد.
این مسائل در برندها خیلی رایجه. مخصوصا برندهای زیر 2000 دلار که 99% توسط کمپانی های چینی ساخته میشن. البته درصد زیادیشون مدعی هستن که در کانادا یا امریکا یا اروپا ساخته میشن ولی اگر سر نخ رو بگیرید به کشور دوست غیر همسایه چین میرسید :n02:. کاملا مشخصه که ترانس پاور این دستگاه ساخت چین هست که از پست ترین متریال بصورت سری سازی ساخته شده. مشخصه که شلاکی که سازنده چینی استفاده میکنه از نوع مرغوب نیست. حتی سیم ها ردیف نیستند چون با دستگاه اتوماتیک پیچیده میشن. حتی نوع سیم ناخالصی زیادی دارد و از الومنیوم در سیم های چینی بسیار استفاده میشه چون ارزان تر از مس هست. تنها چیزی که در برندهای ساخت چین خیلی خوب انجام میشه، ساخت جعبه هست! اونها تجهیزات پیشرفته تری دارند برای کار روی الومنیوم. البته در ایران هم قابل انجام هست ولی وقتی کار روی تیراژ بسیار بالا باشه، دیگه چین برنده هست. با اون جمعیت میلیاردیشون باید یه جوری برای خودشون مشغولیت فراهم کنند. با اون همه نیروی کار مفت هر دفعه اراده میکنند و یه بخشی از صنعت بین الملل رو میزنن زمین :n08: های-فای هم جزو این مقولات هست. بغیر از جعبه دستگاه های چینی چیزی برای گفتن ندارند. اگر بنا بر این باشه که از پست ترین قطعات استفاده بشه و خازن های 5 سنتی و کانکتورهای 20 سنتی و سیم های الومنیوم و سوکت های لامپ چینی نامرغوب در دستگاه استفاده بشه، میشه با 100 دلار یه دستگاه ساخت! همین کاری که این برندها انجام میدن ولی قیمت فروششون مضربی از x6 خواهد بود.
امیدوارم در اینده به واسطه کانکشن خوبی که در شنزن چین دارم، بتونیم جعبه های آماده تهیه کنیم و هسته قدرتمندی مداری که طراحی میکنیم رو بهش ظاهری بهتر بدیم. البته همین جعبه ای که الان برای آمپلیفایر GEMINI طراحی و ساخته شده، دست کمی از برندهای گران ندارد و از نظر کارایی در بالاترین سطح قرار میگیره با توجه به جنس جعبه و رنگ و ... منظورم از جعبه های چینی، یه سری جعبه های معدود هست. بعنوان مثال همچین چیزی:
که میشه دستگاهی این شکلی باهاش ساخت:
از نظر من محصولات ارزان چینی خوب هستند ولی فقط اونایی که در مسیر مستقیم سینگال صدا قرار نمیگیرند! :n02: مثل جعبه و سرولوم و پایه و ضربه گیر و محافظ لامپ و قطعاتی که بیشتر جنبه تزئینی دارند.