فرق نداره که موقع ایست پلیس یا تصادف لازم میشه!نقل قول:
آره خرج داره ،خودشم نجومی!
Printable View
فرق نداره که موقع ایست پلیس یا تصادف لازم میشه!نقل قول:
آره خرج داره ،خودشم نجومی!
میخوام گواهی نامه بگیرم . تجربیاتتون رو در این زمینه بیان کنین:n12:
یه آموزشگاه پیدا میکنی که به محض این که تعلیمات تئوری تموم شد یری برا تعلیمات شهری!نقل قول:
در درجه دوم باید خونسردیتو حفض کنی و معلم تعلیمات شهری هر چی .... اضافی زد و محل نزاری!
بعد با خونسردی سرعت ماشینو بالاتر از 20 نبری!
موقع امتحانا از هر نوعش اون دفترچه ی آبی رنگ رو بخون چون لامصب تاثیر مخوفی داره!
بعد این که هر چی قبلا" ماشین روندیو هر کاری میکردیو کلا" بنداز دور چون همش غلطه!
بعد ،برا اولین بار که میشینی پشت فرمون به نرمی هر چه تمام تر گاز بده و جلو برو اصلا" به فکر دنده دو نباش!
تو امتحان شهری ام کلا" اونقدری رعایت کن که تو عمرت حتی تو تعلیماتم رعایت نکردی!
به باز کردن در یا به راهنما زدن حتی تو جاهایی که راه یه دونس دقت کن !
تو ذهنتم فحش نده به افسر و معلم که بد جور تاثیر میزاره رو رانندگیت!:n02:
ویرایش شد
مرسی
با سلام
بنده 2سال پیش گواهینامه گرفتم. ولی پدرم بهم ماشین نمیده
چند سووال ابتدایی دارم از حسه کنجکاوی و علاقه:
1- من دیدم برای پارک ماشین در سراشیبی و سربالایی و جاده صاف علاوه بر اینکه ترمز دستی همیشه باید بالا باشه، دنده هم گذاشته میشه!! حالا برای هر کدام از حالت ها روی چه دنده ای گذاشته میشه؟ آیا دنده گذاشتن ضرورت داره؟
2- تو پیچ های تند و سربالایی و سر پاینی نحوه کنترل فرمان و ترمز و کلاچ و گاز چطوره؟ مثلا تو جاده هراز:n04:
(( منظورم اینه باید ترمز بگیرم یا نه؟ گاز رو باید ول کنیم؟ کلاچ بگیریم؟ فرمان رو محکم بگیرم و....))
1- ترمز دستی چندان قوی نیست و تو سراشیبی یا سربالایی بهتره که دنده هم درگیر باشه که یه وقت ماشین حرکت نکنهنقل قول:
فرقی نداره دنده یک یا دو بذارید
2- پیچ که بیشتر از اینکه در حین پیچیدن مهم باشه قبلش مهمه که سرعت رو به اندازه کافی پایین بیارید تا راحت بپیچید
تو سربالایی های تند باید با دنده سنگین حرکت کنید یعنی دنده یک یا دو
هرچی دنده پایین تر باشه گشتاور بیشتری تولید میشه و ماشینتون قوی تره پس توی سربالایی کم نمیاره
مواقعی هم که شیب خیلی زیاد باشه بهتره پرگاز حرکت کنید
تو سرپایینی هیچ وقت خلاص نکنید پاتون روی ترمز باشه و حواستون باشه سرعتتون زیاد نشه
***من دیدم گاها دنده عقب هم میزارن. درسته کار؟نقل قول:
:n04:تو سر بالایی ماشین باید سرعت و زور بیشتری بگیری تا بالا بره در نتیجه باید دنده 3 بزنیم دیگه. چ چرا نه؟
شما گفتید وقتی تو سر بالایی شیب زیاده بهتره پر گاز برید. خوب مثلا با دنده 2 چقدر پرگاز بریم؟ اگه بیش از 40تابریم که موتور صداش در میاد
من ندیدم سر بالایی کسی دنده یک و دو یذاره!!!
ماشین که تو دنده باشه چرخ ها درگیر میشن و در نتیجه در حالت خاموش حرکت نمیکنه
فکر نمیکنم فرقی داشته باشه تو چه دنده ای بذارید
در مورد سربالایی شما گفتی جاده هراز و شیب تند و ... منم با توجه به اون گفتم
سربالایی داریم تا سربالایی:n01:
موردی که من گفتم مال وقتیه که شما تو یه شیب تند و کوه و کمر داری ماشین رو میرونی (ماشین رو هم پراید در نظر گرفتم که چندان قوی نیست و خیلی هم زیاده:n02:)
تو همچین جایی و با همون پراید شما با دنده 3 و سرعت 30-40 هر چقدر هم گاز بدی سرعت ماشین بیشتر که نمیشه هیچ کمتر هم میشه چون همون طور که گفتم از دنده یک به بالا سرعت بیشتر و قدرت کمتر میشه
وقتی زور ماشین نرسه که از سربالایی بالا بره دیگه سرعت مطرح نمیشه و سرعت شما کم و کمتر میشه تا اینکه دنده رو بیاری پایین یا خاموش کنی!
کلا این بحث رانندگی در شیب تجربی هست
شما تو سربالایی ماشین رو میرونی و مثلا دنده 3 هستی یه جا میبینی شیب جاده زیاد میشه به طوری که هر چی گاز میدی سرعت ماشین بیشتر نمیشه خوب اینجاس که باید دنده رو بیاری 2 تا قدرت ماشین بیشتر بشه
تو بعضی گردنه ها (مثل گردنه حیران) خیلی جاها شما مجبور میشی با دنده 1 حرکت کنی چون شیب زیاده و ماشین ها با سرعت کمی حرکت میکنند
یه جا هست شما تو سراشیبی مبخپای روشن کنی و بری بالا که میزاری رو یک.نقل قول:
یجا هست مثلا با دنده سه داری جاده کفی میری و یهو یه شیب جلوته در این مواقع تا جایی که دنده سه اجازه میده گاز رو میگیری و وارد سراشیبی میشی ...
دنده عقب از موارد نادر هست اما قانون کلی حرکت از صفر در رمپ پارکینگ ها بخصوص اگر پارکینگ پولی هم باشه٬ و تو رمپ باید ترمز بزنی:
دیتی رو تا ته میکشی و اروم کلاج رو میاری بالا و گاز هم فشار میدی تا ثدای موتور تغییر کنه ، تو این وضعیت ماشین عقب نمیره،برحسب اینکه کلاج کجا درگیر میشه گاز رو بیشتر فشار میدین و و از رمپ خارج میشید.
حذف شود/ تکراری
سلام
خلبانها قبل از پرواز هواپیماشون رو چک میکنند .
راننده هم باید دائماً سیستمهای ماشینش رو چک کنه تا از حادثه به خاطر نقص فنی جلوگیری بشه
ترمزها , سیستم فرمان , سیستم جلوبندی , سیستم سوخت رسانی , برف پاکنها , آبپاش برف پاکنها , چراغها و لاستیکها از قطعات بسیار حساس هستند که دائماً باید چک بشند و باید بهترین قطعات رو براشون بخرین حتی اگه مجبور بشین قرض کنین .
ماشین جاندار نیست اما اگر بی مهری و بی توجهی ببینه از صاحبش بد جوری ازش انتقام میگیره و چه بسا سلامتیش و یا حتی جانِ خودش و اطرافیانش رو ازش بگیره .
خیلیها با لباس شیک و ادوکلان زده و خوش و سرمست داشتند رانندگی میگردند و به خیالشون دارند یکی از بهترین لحظات عمرشون رو میگذرونند اما چند دقیقه بعد نقص عضو شدند یا مردند یا افتادند زندان به جرم قتل .
ادامه دارد >>>>
در زندگی و در رانندگی از غرور و تکبر و لجبازی دوری کنین .
خیلی از تصادفها به خاطر غرور و تکبر و لجبازی در رانندگی پیش میاد .
همچنین وقتی که یک مغرور و متکبر در خیابون دیدین که درست رانندگی نمیکنه , فقط ازش دوری کنید .
به جهل و نادانیش رحم کنید و ازش دوری کنید تا در امان باشید چه ماشین سوار باشه چه موتورسیکلت سوار چه دوچرخه سوار .
اگر با غرور و تکبر و لجبازی باهاش برخورد کنید پس فرقی باهاش ندارید !
آویزون کردنِ اشیاء به شیشه ی جلو , همچنین گذاشتنِ اشیاء روی داشبورد باعث کم شدنِ میدانِ دیدِ شما و تصادف میشه .
بنده سالها پیش عادت داشتم قوطی دستمال کاغذی رو بذارم روی داشبورد ( پیکان ) .
همین قوطی دستمال کاغذی نزدیک بود باعث بشه یک بچه ی 4 ساله رو زیر کنم چون طوری اومد جلو ماشین که درست پشت قوطی دستمال کاغذی قرار داشت و دیده نمیشد و بنده موقعی دیدمش که دیگه خیلی کن باهاش فاصله داشتم و نزدیک بود بزنم بهش .
خدا رحم کرد .
اشیاء هر چی به چشم نزدیک تر باشه بیشتر میدانِ دیدِ راننده رو میپوشونه . چیزهائی که به آینه آویزون میکنید گاهی حتی یک آدم بزرگ رو کامل میپوشونه و مانع از دیدنش میشه .
راننده ی خردمند هرگز میدانِ دیدِ خودش رو کم نمیکنه چون میدونه با جان و مالِ خودش و دیگران سر و کار داره
اگه میخواین تا حد زیادی از حوادث رانندگی در امان باشید , تصور کنین که همه ی مردم کر و کور و بی عقل هستند ( به کسی بر نخوره) و شما تنها کسی هستین که چشم دارید و باهاش درست میبینید و گوش دارید و باهاش درست میشنوید و عقل دارید و ازش درست استفاده میکنید .
یعنی نگین برم منو می بینه وایمیسه . برم صدای بوق رو حتماً میشنوه و میره کنار .
تجربه های من از کف خیابون های جنوب شهر تهران و...:n26:
-همیشه عادت بدید خودتونو تو گردش به راست به آینه سمت راست نگاه کنین (من الان دیگه نا خداگاه نگاه میکنم کلی موتوری رو نجات دادم با این کار)
-همیشه وقتی ترمز + کلاژ رو مجبور شدید بگیرید به آینه نگاه کنید اگه دیدید ماشین سنگین پشت سرتونه ماشینو به راست یا چپ انحراف بدید ( اگه راست پر بود به سمت گاردریل بهتره )
-عادت کنید با صدای کم پخش صوت رانندگی کنید (تا برای صداهای که بعدشون خطره اماده بشی - مثلا صدای مواضب باش - هووییی -یا فوش های رکیک از موتوریا )
-برای سبقت به چپ باید سرعتتون رو از سرعت فعلی بیشتر کنید تا ماشینی که تو لاین چپ شماست به خاطر شما ترمز نگیره و تصادف پشت سرش و ...
-تو سرازیری ها ماشین رو رو دنده پنج بزارین و گاز رو ول کنید (کلی تو مصرف سوخت تاثیر داره تازه کولرم میتونید بگیرید بدون سوختن قطره ای بنزین :n02:
-نگاه به کنار خیابون (دنبال عابر بانک گشتن ، کمک به خواهران و.... ) همیشه باعث میشه عادم به ماشین جلویی بزنه
:n24: کارای بد ولی به دردر بخور
-پلیس دیدید اگه می دونستین جریمه میشین سعی کنید فرار کنید فرار از پلیس 40 تومن جریمه داره اما ارزون ترین جریمه تهران 50 تومنه (جریمه فرار دو برگیه تو کم کردن جریمه همیشه دو برگی صفر میشه )
-اگه با موتوری دعواتون شد پیاده نشید با ماشین بکوبین بهش و بعد فرار کنید (چون موتور جهت تصادفش مشخص نمیشه میتونید تو دادگاه مساوی یا به نفع خودتون تموم کنید)
-برای بیرون راندن یه ماشین که اعصاب شما رو خورد میکنه (مثل کسی که یه ضرب نور بالا میزنه با یه ماشین که حتی نمیتونه بهت برسه و جلو بزنه ) شما سرعتتو کم کن بعد با نوک ماشین بکوب به درب راننده (سریع فرمان رو برگردون بعد از برگرداندن ماشین خودش یه ضربه دیگه به بیرون جاده میزنه بهتون که اونم باید رفع کنید)
یا ابرفرض:n04: این آخری یعنی چی؟نقل قول:
تنظیم آینه ها یک هنر هست .
وقتی سوار ماشین میشین اول از همه صندلی رو تنظیم کنید
بعدش آینه ها رو تنظیم کنید به روش :
آینه وسط رو طوری تنظیم کنین که شیشه ی عقب ماشین دقیقاً در مرکز آینه باشه . باید اندکی از لبه ی پائین شیشه ی عقب رو در آینه ببینید تا مطمئن بشید که اگر چیزی نزدیک ماشین هست دیده بشه .مثل این عکس
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
تنظیم آینه به شکل زیر اشتباه هست
باید بدونِ تکان دادنِ سرتون و فقط با چرخاندن چشمها توی آینه ی عقب نگاه کنین .
حالا باید دو آینه ی بغل رو طوری تنظیم کنین که وقتی تکیه دادین به صندلی فقط چند سانت از بدنه ی ماشین رو ببینید و خیابان به طور کامل در آینه دیده بشه
درست مثل این عکسها
آینه بغل نباید به شکل زیر تنظیم بشه چون یا بدنه بیش از حد دیده میشه یا اصلاً دیده نمیشه
اگر هر سه آینه به روش درست تنظیم بشه همدیگر رو کامل میکنند و میدان دیدِ بسیار بازی در اختیار راننده قرار میدند
=================================
استفاده از آینه های محدبِ کوچک هم بسیار سودمند هست و میدان دیدِ راننده رو چند برابر میکنه
اما چند نکته رو راننده باید حتماً رعایت کنه وگرنه این آینه ها حادثه آفرین میشه
1- حتماً باید در نزدیکترین جا به لبه ی بیرونی نصب بشه مثل این عکسها
http://i.ebayimg.com/00/s/MzEwWDI5Mw==/$(KGrHqNHJDcE9!W0fpmLBPTi2o6dmQ~~60_35.JPG
نصبش به شکل زیر اشتباه هست
برای اینکه قانع بشین , آینه های ماشین هایی مثل بنز رو ببینید که خودشون لبه ی بیرونیش رو محدب ساخته اند نه لبه ی تویی
2- از این آینه ی محدب به هیچ وجه نباید برای دیدنِ فاصله دور استفاده بشه چون تصویر رو به شدت کوچک میکنه و گاهی راننده فکر میکنه چون تصویر کوچیکه پس ماشین دوره و میپیچه و تصادف میکنه چون اون ماشین خیلی بهش نزدیک بوده
3- باید ازش برای پارک کردن و درآمدن از پارک استفاده بشه چون میشه چرخ عقب و پیاده رو و جوب آب و دیوار رو راحت در اون دید و دیگه راننده احتیاج نداره سرش رو از پنجره بیاره بیرون .
دوستا ن یه تجربه!
دوستان حتما" تجربه ی یه راننده عقبی رو داشتین که اعصاب نمیزاره برا آدم هی بوق میزنه یا چراغ میده!
خوب اگه در حال ایستاده این پیش بیاد یا در حال پارک کردن ماشینو سریع خاموش کنید و بیوفتید پایین و خیلی خونسرد گوشیو از جیب در بیارید و بگیرید به گوشتون بگید "سلام امداد خودرو ماشین خراب شده و آدرس محل...."بعد یه ذره کنار ماشین وایستید اگه دیدید طرف باز خودشو کشت بگید داداش دستت خوش بیا کمک کن هُل بده ماشینو بزنم کنار...:n08::n09:..... بعد سوار بشیدو پاتونو بزارید رو ترمزو داد بزنید انگار چرخا قفل شدن! بعد هیچی دیگه .... طرف حقش میوفته کف دستش!
یا اگه در حال راه حرکتید بزارید سبقت بگیره بعد بیوفتید دنبالش حالا شما هی چراغ بدید بوق بزنید!:n20:
یک تجربه خاص
در هنگام ورود به فلکه مخصوصا در شهر های بزرگ تا جایی که امکان داره از جدول فلکه فاصله داشته باشید
به عبارت دیگه تا می تونید از قسمت بیرونی فلکه حرکت کنید به چند دلیل:
-از ترافیک کاملا دور میشید
-قدرت مانور بسیار بالایی خواهید داشت
-احتمال تصادف خیلی کم میشه
-از دست رانندگان آماتور دور میشید
این کار کاملا اشتباه است و قطعا منجر به درگیری بین دو خودرو میشود و در نهایت تصادفنقل قول:
در این حالت اگر درحال سبقت هستید ، بدون توجه به راننده پشت سری کارتون رو انجام بدید و با خونسردی راه رو باز کنید ، اگر هم درحال سبقت نیستید بلافاصله و با دقت اجازه سبقت به راننده پشتی را بدهید ، توجه داشته باشید ماشینی که 4 چراغ زده و قصد سبقت دارد ممکن است کار اورژانسی داشته باشد یا بیمار در ماشینش باشد . پس از لجبازی در رانندگی به شدت خودداری نمایید .
من منظورم اون نبود!نقل قول:
منظورم کسی بود که دستشو گزاشته رو بوقو ول نمیکنه!(وگرنه که باید هم به کسی که میخواد سبقت بگیره احترام گزاشت!)
ولی اگه از حدش گذشت ......:n02:
عدم رعایت فاصله خصوصا طولی باعث تصادفی میشه که مقصر شما هستید .
اغلب پیش آمده که راننده ها پشت ماشین جلویی اصطلاحا چسبانده و چون میبینند جلوی ماشین جلویی کسی نیست با خیال راحت به رانندگی ادامه میدهند . توجه داشته باشید که اجسامی را که راننده جلویی شما میبیند ۸۰ درصد بیشتر از شماست . به طور مثال ممکن است خرابی آسفالت یا حیوان مُرده ایی موجب تغییر جهت ناگهانی خودروی جلو بشود و شما هم نمیتوانید به موقع عکس العمل مناسب را نشان بدهید ؛ درنتیجه منجر به تصادف خواهد شد .
با عرض سلام خدمت دوستان
من حدود یک سال هست که توی شهر رانندگی میکنم.هفته ی دیگه باید یه مسافرت خارج از شهر برم.طول مسیر 600 کیلومتر هست.
150 کیلومتر اول جاده کوهستانی دارای پیج های تند و سربالایی می باشد.بقیه ی جاده هم دو طرفه هست.جاده ترانزیتی وشلوغ.
خودم هم باید تنها برم وبار اول هم هست که به جاده می زنم.ماشین پراید 132 می باشد
از دوستان درخواست راهنمایی دارم(نکات مهم عبور از پیچ های تند-سبقت از تریلی و کامیون )و هرچی که لازم میدونید
پیشاپیش متشکرم
سلام
کسی در حال رانندگی خوابش میگیره اصلاً نمیفهمه که داره میخوابه
چشمهاش رو میبنده اما خواب میبینه داره ماشین میرونه !!!!!
این برای بنده پیش اومد
خدا رحم کرد که اتوبان چهار بانده و خلوت و مسیر مستقیم بود .
حدود 30 ثانیه بنده با چشم بسته رانندگی کردم
اونی که بغل دستم بود و هدفون گذاشته بود و داشت آهنگ گوش میداد یهو متوجه میشه ماشین داره کم کم میاد سمت راست .
یه نگاه به بنده میندازه میبینه چشمهام بسته !!!
دو سه ثانیه همینجور نگاه میکنه , به خیالش اشتباه میکنه و بیدارم .
بعدش یهو دوزاریش میافته که خوابم
فرمون رو میگیره و صدام میزنه
چشمام رو که باز کردم فهمیدم که خواب بودم ولی داشتم خواب میدیدم که دارم رانندگی میکنم .
خیلی مراقب باشین
هرگز هرگز با خستگی رانندگی نکنین چون نمیدونین چه وقت به خواب میرین .
نزدیکِ پلیس راه یا پایگاه یا پست بازرسی یا کلانتری پارک کنین و دربها رو قفل کنین و بخوابین
اگر هم بشه برید هتل یا مسافر خونه , برید اونجا
یا کمکیتون اگر خسته نباشه برونه .
از دوستان درخواست راهنمایی دارمنقل قول:
سلامنقل قول:
برای اولین بار
اول اینکه سرعت غیر مجاز و سبقت غیر مجاز نگیرید
سر پیچ ها به سرعت نری هر چه قدر سرعت کمتر باشه خطر کمتری داره
در سربالایی ها دنده سنگین حرکت کنی
زیاد هم سعی نکن که آروم حرکت کنی
تو ماشین هم داشتن یه پمپ باد و زنجیر چرخ خوبه
کلا برای بار اول زیاد حرکت خاصی نیاز نیست انجام بدی
فقط آروم و با سرعت متوسطه حرکت کن
البته من کم تجربه تر از اونم که بخوام شما رو راهنمایی کنم ولی به نسبت جاده های بیرون شهر رو زیاد رفتمنقل قول:
سبقت های غیر مجاز به هیچ وجه نگیر مخصوصا اینکه جاده پر از تریلی ــه
سعی کن از پشت زیاد به تریلی ها نزدیک نشی موقع سبقت مجاز از تریلی ها هم خیلی مراقب باش هر موقع هم خواستی از تریلی یا کامیون سبقت مجاز بگیری با یه بوق راننده تریلی رو آگاه کن
سر پیچ ها هیچ وقت سبقت نگیر
مسیر کوهستانی رو با دنده سنگین برو
هر یک ساعت سعی کن یه استراحت 10 - 15 دقیقه ای داشته باشی
سرعت مجاز رو رعایت کن اگر کسی هم به دلیل سرعت بهت سیگنال یا نور بالا زد که مثلا یکم تند تر برو بهش اعتنا نکن سرعتت رو کم کن نزدیک شانه خاکی برو بزار ازت سبقت بگیره
امیدوارم سفر خوبی داشته باشی :n16:
برای اینه که میگن دوتا دستو دو طرف فرمون بگیرید وفتی خابتون میبره ماهیچه های دست فلج موفقت میشن از سر خوردن دست رو فرمون می فهمید که وقت خوابه ( تچربه هم کردمش)نقل قول:
خیلی عالبی بود . من در حال گرفتن ایین نامه هستم کسی سوالی چیزی نداره نمونه ؟؟؟؟؟ بابا دفعه دومه امتحان میدم.:n28:
سلامنقل قول:
یه چیز خیلی خطرناک هست که بیشتر مردم بهش توجه ندارند :
یک فاصله ی زمانی وجود داره بین مرحله ی بسته شدنِ پلکها و مرحله ی شل شدنِ گردن و دست
این فاصله ی زمانی از یک دقیقه کمتره اما همین مدت زمان کوتاه هست که جانِ مردم رو در رانندگی میگیره
پلکها سنگین میشه و بسته میشه
درحالیکه گوش هنوز قدرت شنیدن داره
دستها و گردن هم هنوز فعال هست
راننده اصلاً احساس نمیکنه که چشمهاش بسته شده
اگر شانس بیاره قبل از تصادف یا بیرون رفتن از جاده بیدار میشه ( بر اثر بوق یا شل شدنِ گردنش یا افتادن دستش یا اینکه یه نفر صداش بزنه )
اگر هیچ کدوم از اینها اتفاق نیافته , همینجور با چشم بسته به رانندگی ادامه میده تا از جاده خارج بشه یا بخوره به یک ماشین در جاده .
========================
برای درکِ این دو مرحله :
همه ی مت برامون پیش اومده که چرت بزنیم
یا دیدیم چرت زدن مردم و بچه ها رو
اولش چشم بسته میشه
بعد از مدت کوتاهی گردن و دست شل میشه
ضمن تشکر از دوستاننقل قول:
در رابطه با ماشین های روبه رو چی؟ 40 درصد رانندگان جاده یا خواب هستند یا حواسشون نیست یا حتی جنون سرعت دارند .
چه نکاتی را مد نظر قرار بدهم
تنها کاری که میشه کرد اینه که با علائم هشدار دهنده آگاهشون کنید مثل بوق و چراخ زدننقل قول:
.
اخرین باری که دیدم چراغ زرد شد و داره قرمز میشه پامو گذاشتم رو گاز به این خیال که تا پراغ قرمز نشده چار راه رو رد کنم . این اشتباه رو خیلی ها میکنن
چند حالت پیش میاد
اولی اینکه بخیر میگذره
دومی اینکه ماشین های دیگه که چراغشون سبز شده میان تو در سمت شاگرد ماشینت .خیلی شانس بیاری اون وسط چهار راه گیر کنی بین ماشین ها و فوش بخوری
سومی .افسر جریمه بنویسه یا مجبورت کنه دنده عقب برگردی
چهارم. در تمام موارد بی خودی بخاطر 60 ثانیه چراغ قرمز کلی استرس بخودت وارد کردی چه بخیر بگذره چه نگذره.
سلام .
در روز توی جاده با چراغ روشن حرکت کنین اما نه نور بالا .
نور چراغ توجه راننده ی مقابل رو خیلی بیشتر جلب میکنه و هشیاریش رو بالا میبره .
در بیشتر ماشینهای استانداردِ امروزی چیزی به نام day light نصب شده که برای روز استفاده میشه .
سلام به همه دوستان
ی راهنمایی ازتون میخاستم اینکه
تو ماشین (پراید) چ وسایلی داشته باشیم ( مثل پیش گوشتی و چ نوع آچار هایی و چ وسایل واسه زاپاس ، تسمه ای .... )
ممنون:n01:
تو هر ماشینی یک سری وسایل اولیه میزارن مثل جک و اچار تو پراید هم باید باشه .نقل قول:
بجر اونا کابل برق و یک 4 لیتری اب تو صندوق بزار .
کابل برق تنها چیزی که خیلی ضروری هست که وقتی باتریتون بخوابه بتونید با یک ماشین دیگه باتری به باتری کنید . من چند وقت پیشت از طونل اومدم بیرون چراغو خاموش نکردم یک جا پارک کردم برگشتم دیدم باتری ندارم روشن نمیشه.چند بار هم تو پارکینگ این اتفاق افتاد . یعنی اگه نباشه هیچ کاری نمیتونید بکنید
سلام .
اگر راننده ی حرفه ای هستین و خطاهای خطرناک ازتون سر نمیزنه , یادتون باشه پیچهایی که به سمت چپ هست خیلی خیلی خطرناکتر هست از پیچهایی که به سمت راست هست .
چرا ؟
چون ماشینی که از روبرو میاد اگر به خاطر سرعت زیاد انحراف به چپ پیدا کنه صاف میاد تو شکم ی شما ( دور از جونتون ) و هیـــــــچ راهِ فرار و فرصتِ عکس العملی هم ندارین .
راهِ حل و پیشگیری چی هست ؟
سعی کنین سرعتتون رو طوری تنظیم کنین که ماشینی که داره از روبرو میاد همزمان با شما به پیچ نرسه یعنی یا کمی سرعتتون رو کاهش بدین تا زودتر از شما از پیچ رد بشه یا کمی سرعت رو افزایش بدین ( در حد مجاز ) تا زودتر از اون از پیچ رد بشین .
بعضیها به خاطر ندانستن همین موضوع به طرز فجیعی کشته شدند یا معلول شدند یا دیوانه شدند به خاطر ضربه مغزی شدن یا زندانی شدند به جرم قتل غیر عمد یا هست و نیست و خانوادشون رو از دست دادند .
این مسئله رو جدی بگیرین .
====================================
20 سال پیش ما توی جاده میرفتیم .
سر یک پیچ که به سمت چپ بود , اگر فقط یک ثانیه دیرتر به پیچ رسیده بودیم الان تو این دنیا نبودیم .
ماشینی که از روبرو میومد که یک تویوتا آخرین مدل بود با سرعت خیلی زیاد وارد پیچ شد , به محض اینکه به ما رسید انحراف به چپ پیدا کرد و از چند سانتیمتری ماشین ما گذشت و چند دور دور خودش چرخید و چپ شد و از جاده رفت بیرون .
============================
اگر راننده معمولی هم هستین باز هم رعایت نکته ی ذکر شده در بالا شما رو از یک خطر بزرگ در رانندگی حفظ میکنه
اما خودتون هم در پیچهای راست گَرد خطرآفرین هستین برای خودتون و کسی که از روبرو میاد و در پیچ میرسه به شما .
پس در همه ی پیچها چه چپ گرد و چه راست گرد سعی کنین با ماشینی روبرو نشین
اگر همه سعی کنند این موضوع رو رعایت کنند مقدار زیادی از تصادفها که علتش انحراف به چپ به علت سرعت بیش از حد هست رخ نخواهد داد .
سلام
رانندگی در سیلاب خیلی خطرناک هست و خیلیها با ماشین به سیلابی که از وسط جاده رد میشد زدند و سیلاب اونها رو با خودش برد و جان و مالشون رو گرفت .
چیزی که بعضی از مردم بهش توجه ندارند اینه :
ماشین وقتی روی زمین هست سنگین هست و به زمین چسبیده اما وقتی وارد آب با عمق 40 یا 50 سانت یا بیشتر میشه بسیار سبک میشه به خاطر بادِ تویِ لاستیکها و خالی بودن صندوق عقب و اتاق .
یعنی ماشین یا بسیار سبک میشه و سیلاب اون رو راحت هل میده و با خودش میبره یا عملاً روی آب شناور میشه برای مدتی و همین چند دقیقه کافی هست که سیلاب ماشین رو با سرنشینانش با خود ببره .
از طرف دیگه گل لایِ موجود در سیلاب باعث میشه که آب خیلی سنگینتر بشه و نیرویِ وارده بر بدنه ی ماشین خیلی بیشتر از آب معمولی هست .
چیز دیگه ای که بعضی از مردم ازش غافلند اینه که ماشین به محض رفتن تویِ آب از قدرت و توانائیش کم میشه به خاطر لغزنده شدنِ زمین و سبک شدن و خیس شدنِ موتور و سیمهای برق که باعث ضعیف شدن موتور یا خاموش شدن موتور میشه و ماشین در آب میمونه .
اگر عمق آب بیش از 30 سانت باشه و جریان شدید باشه و مسافتی که باید در آب برانید زیاد هست , بهتره صرف نظر کنین وگرنه بعید نیست یک عمر پشیمونی به بار بیاد
در تعطیلات عید نوروز خطر خواب آلودگی در رانندگی خیلی بیشتره چون تعطیلات فقط ده دوازده روزه و برای خیلیها فقط پنج شش روز و میخوان حداکثر استفاده رو ببرند . برای همین مدتِ بیشتری رانندگی میکنند تا زودتر به مقصد برسند .برای همین خیلی از مردم خسته و خواب آلود رانندگی میکنند .
با چراغ روشن رانندگی کنین در روز
سر پیچها سعی کنین با ماشینی روبرو نشین
برای کسی که داره از روبرو میاد و سبقت میگیره چراغ بزنین تا مطمئن بشین که حواسش به شما هست .
با کسی که سبقت بی جا میگیره لجبازی نکنین . پا رو از روی گاز بردارین و براش چراغ بزنین و اگر لازم شد کمی ترمز بگیرین با احتیاط و توجه به ماشینهای پشت سرتون و بذارین سبقت بگیره و بره .
سلام .
وقتی میخواین با ماشین از فرعی وارد اصلی بشین , همه ی مردم اول میایستند و یه نگاه به سمت چپ میکنند تا ببینند ماشین میاد یا نه . این کار صحیح هست .
اشتباهِ مرگبارِ عده ای از مردم اینه که همونطور که دارند به چپ نگاه میکنند شروع به حرکت میکنند و اگر کسی جلوی ماشین باشه بعید نیست بره زیر ماشین .
سالها پیش همین جریان برای بنده پیش اومد
توی فرعی میرفتم
رسیدم به اصلی
نگه داشتم
نگاه کردم به چپ
همون موقع یه پسر بچه هم میاد و می ایسته جلو ماشین بنده که بره اونطرف خیابون
وقتی دیگه ماشین نمیومد شروع به حرکت کردم بدون اینکه سرم رو برگردوندم و به جلو نگاه کنم .
یهو متوجه شدم یه بچه با دوچرخه جلو ماشینه
محکم زدم روی ترمز اما اونقدر بهش نزدیک بودم که زدم بهش و افتاد .
خدا رحم کرد که سرعت کمی داشتم و نرفت زیر ماشین .
مشکل از کجا بود ؟
جواب :
هر دویِ ما مقصر بودیم؟.
اون بچه اشتباه مرگباری کرد که جلوی ماشینی وایساد که راننده اش داره به چپ نگاه میکنه و اصلاً حواسش به جلو نیست و هر لحظه ممکنه حرکت کنه .
بنده هم اشتباه بزرگی مرتکب شدم که حرکت کردم به سمت جلو درحالیکه هنوز داشتم به چپ نگاه میکردم و اصلاً جلوی ماشین رو نمیدیدم .
کار صحیح چی هست ؟
جواب :
هرگز قبل از نگاه کردن به جلو حرکت نکنین . یعنی بعد از اینکه به چپ نگاه کردین و مطمئن شدین ماشین نمیاد , اول روتون رو برگردونین و به جلو نگاه کنین سپس شروع به حرکت کنین .
هرگز پیاده و یا با دوچرخه و موتورسیکلت در جلویِ ماشینی که راننده اش داره به سمتِ دیگه نگاه میکنه نایستید چون ممکنه یکدفعه حرکت کنه و بزنه به شما .