این لوکا با اون لوکای چند سال پیش سپاهان خیلی فرق میکنه.
Printable View
این لوکا با اون لوکای چند سال پیش سپاهان خیلی فرق میکنه.
عکس های بازی ذوب آهن و پرسپولیس (17/6/90)
نتیجه بازی:ذوب آهن 2 - 2 پرسپولیس
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
منبع:کد:http://varzesh3.com
عکس های جالبی بود . ولی سایز عکس ها خیلی کوچیکه !
افتخارات استقلال :
National
* Iran Pro League / Azadegan League / Takht Jamshid Cup
Winners (۷): ۱۹۷۰–۷۱, ۱۹۷۴-۷۵, ۱۹۸۹-۹۰, ۱۹۹۷-۹۸, ۲۰۰۰-۰۱, ۲۰۰۵-۰۶, ۲۰۰۸-۰۹
Runners-Up (۸): ۱۹۷۳-۷۴, ۱۹۹۸-۹۹, ۱۹۹۱-۹۲, ۱۹۹۸-۹۹, ۱۹۹۹-۰۰, ۲۰۰۱-۰۲, ۲۰۰۳-۰۴, ۲۰۱۰-۱۱
* Iran ۲nd Division:
Runner-Up (۱): ۱۹۹۴
* Hazfi Cup:
Winners (۵): ۱۹۷۷, ۱۹۹۶, ۲۰۰۰, ۲۰۰۲, ۲۰۰۸
Runners-Up (۲): ۱۹۹۹, ۲۰۰۴
* Tehran provincial league:
Winner (۲): ۱۹۸۳, ۱۹۸۵
Runners-Up (۲): ۱۹۸۲
* Asian Club Championships:
Winners (۲): ۱۹۷۰, ۱۹۹۱
Runner Up (۲): ۱۹۹۲, ۱۹۹۹
================================================== ====
افتخارات پرسپولیس :
National titles
* Iranian Football League (Record) [۷۳][۷۴][۷۵][۷۶][۷۷][۳]
Winners (۹): ۱۹۷۱–۷۲ ۱۹۷۳–۷۴, ۱۹۷۵–۷۶, ۱۹۹۵–۹۶, ۱۹۹۶–۹۷, ۱۹۹۸–۹۹, ۱۹۹۹–۲۰۰۰, ۲۰۰۱–۰۲, ۲۰۰۷–۰۸
Runners-Up (۷): ۱۹۷۴–۷۵, ۱۹۷۶–۷۷, ۱۹۷۷–۷۸, ۱۹۸۹–۹۰, ۱۹۹۲–۹۳, ۱۹۹۳–۹۴, ۲۰۰۰–۰۱
The Persepolis's positions
* Hazfi Cup (Record)
Winners (۵): ۱۹۸۷–۸۸, ۱۹۹۰–۹۱, ۱۹۹۸–۹۹, ۲۰۰۹–۱۰, ۲۰۱۰–۱۱
Runners-Up (۱): ۲۰۰۵–۰۶
* Espandi Cup
Winner: ۱۹۷۹
* Tehran provincial league
Winners (۶): ۱۹۸۲, ۱۹۸۶, ۱۹۸۷, ۱۹۸۸,۱۹۸۹,۱۹۹۰
Runners-Up (۳): ۱۹۸۱, ۱۹۸۳,۱۹۹۱
* Tehran Super Cup
Winner : ۱۹۹۲
* Tehran Hazfi Cup
Winners (۳): ۱۹۷۹, ۱۹۸۲, ۱۹۸۷
Runners-Up : ۱۹۸۱
* Asian Cup Winners Cup
Winner: ۱۹۹۱*
Runner-Up: ۱۹۹۳
(* First ever winners)
[edit] Unofficial titles
* Iran ۱۹۸۱ Vahdat International Cup (Tehran)
Winner: ۱۹۸۱
* United Arab Emirates Friendship Sharjah Cup
Winner: ۱۹۹۵
* United Arab Emirates ۲۰۰۹ Al-Nasr International Tournament
Runner-Up: ۲۰۰۹
* IFFHS continental Clubs of the ۲۰th Century : ۴th Place
* Iranian Team of the year
۲۰۰۷–۰۸
* Best Team Month Football Asia
February ۱۹۹۸
عکس های بازی استقلال و تراکتور سازی(18/6/90)
نتیجه بازی : استقلال 2 - 3 تراکتور سازی
محتوای مخفی: ادامه
تاریخچه دربی در تابستان داغ : ۳ برد قرمزها ، ۲ برد آبی ها
سایت گل – چند روز دیگر دربی حساس سرخابیها برگزار خواهد شد.
به گزارش سایت گل، تیمهای استقلال و پرسپولیس در حالی هفتادویکمین داربی را روز جمعه ۲۵ شهریورماه برگزار خواهند کرد که طی این ۷۰ بازی قبلی، این دو تیم هفت بار در فصل تابستان به مصاف هم رفتهاند.
در این هفت بازی که دو تیم در فصل داغ تابستان با هم دیدار کردند، دو دیدار در شهریورماه برگزار شده که طی آن یک دیدار خاطره انگیز و رویایی برای سرخپوشان بود و آنها موفق شدند با شش گل رقیب دیرینه خود را شکست دهند و دیگر دیدار آنها در شهریورماه با تساوی به پایان رسید. اما در شش دیدار دیگری که بین این دو تیم در تابستان برگزار شده، سهم پرسپولیسیها دو برد و سهم استقلالیها هم دو برد و دیدار هم به تساوی انجامیده است.
در مجموع این هفت بازی که دو تیم با هم به رقابت پرداختند، سهم سرخهای پایتخت ۳ برد و سهم آبیپوشان ۲ برد و دو دیدار هم با تساوی به پایان رسیده است. حال باید دید در هشتمین نبرد این دو تیم در تابستان و سومین نبردشان در شهریورماه کدام تیم برنده از زمین بیرون خواهند رفت.
قهرمانی، ممبینی یا مظفری زاده؛ کدامیک داور دربی میشود؟
به گزارش سرویس ورزشی برنا، از چند سال پیش تاکنون قضاوت دربی به داوران ایرانی سپرده شد.
محسن ترکی آغازگر حضور داوران ایرانی در دربی پس از سال ها بود. این داور باتجربه سه بار این بازی را سوت زد تا رکورددار باشد.
سعید مظفری زاده نیز دیگر داوری بود که سوت این مسابقه به او سپرده شد.
برای دربی هفتاد و یکم سه گزینه از سوی کمیته داوران مطرح شده است که فقط یک نفر از آنها قبلاً این کار را انجام داده است. اسامی این سه گزینه عبارتند از: سعید مظفری زاده، محسن قهرمانی و هدایت ممبینی.
حسین عسگری نایب رییس کمیته داوران اعتقادی به استفاده از داوری تکراری برای دربی ندارد و همین مساله شانس حضور مظفری زاده را به شدت کم کرده است. بنابراین احتمال یک داور جدید این مسابقه را سوت می زند.
از بین قهرمانی و ممبینی نیز شانس قهرمانی به واسطه تجربه اش بیشتر از دیگری است.
گفتنی است طی روزهای گذشته نیز خبرهایی مبنی بر قضاوت قهرمانی در دربی پایتخت به گوش رسید، اما خبری رسماً در این باره منتشر نشده است.
هاشمیان: فریب باخت استقلال به تراکتورسازی را نمیخوریم
وحید هاشمیان" آنقدر تجربه دارد که شکست استقلال مقابل تراکتورسازی را به دربی تهران ربط ندهد و به دور از احساس و با منطق به این دیدار بزرگ نگاه کند. مهاجم با تجربه پرسپولیس مدعی شد که مقابل استقلال دنبال ۳ امتیاز بازی هستند و تلاش میکنند تا به هدفشان برسند.
*مقابل ذوبآهن در فولادشهر مساوی کردید، در مورد این دیدار صحبت میکنید؟
- ذوبآهن همیشه تیم خوب و سختکوشی نشان داده اما در این دیدار تمام جریان بازی دست ما بود و شانسهای خیلی زیادی بدست آوردیم که متاسفانه از آنها استفاده نکردیم.
ذوبآهن در این دیدار تحت تاثیر ما قرار داشت که ۲ شانس گلزنی بدست آورد و از آنها استفاده کرد. به هر حال مساوی بهتر از باخت بود هرچند که میتوانستیم این بازی را ببریم و با ۳ امتیاز به تهران برگردیم.
*پرسپولیس مقابل ذوبآهن خیلی با انگیزه بود و نمایش بسیار خوبی داشت، چه اتفاقی برای تیم شما افتاده بود که متفاوت از گذشته ظاهر شدید؟
- اتفاق خاصی نیفتاده بود. ما تیم خوبی داریم. پرسپولیس تیم بزرگی است و بازیکنان خیلی خوب و بزرگی دارد. متاسفانه در هفتههای اول بدشانس بودیم و یک سری حواشی هم از بیرون به تیم لطمه میزد اما تیم ما رشد صعودشاش را شروع کرده و شرایط بهتری نسبت به گذشته داریم.
*مصدومیتها هم بلای جان تیم شده، اینطور نیست؟
- صددرصد همینطور است چون هر بازیکنی برای تیم مهم است. متاسفانه در این چند هفته مصدومیتهای تیم ما زیاد بوده اما فوتبال همین است و در طول فصل بازیکنان مصدوم میشوند اما مهم این است کسانی که جایگزین میشوند باید خیلی خوب کار کنند. مصدومیت نباید باعث شود که تیم از هدفش دور شود.
*در آستانه دربی تهران قرار داریم، این دیدار چقدر اهمیت دارد؟
- این بازی برای تماشاگران خیلی مهم است چون یک بازی تاریخی است و سالهاست که ۲ تیم مقابل هم قرار میگیرند اما در این چند ساله بازیکنان استقلال و پرسپولیس آنقدر مقابل هم بازی کردهاند و در تیم ملی همبازی بودهاند و با هم دوست هستند که هیجان سالهای خیلی قدیم را ندارد.
*دربی پیش رو را چطور پیشبینی میکنید؟
- امیدوارم بازی خیلی خوبی شود و هر ۲ تیم نمایش خوبی داشته باشند و البته تیم ما پیروز شود.
*با توجه به شرایط و نتایج ۲ تیم خیلیها استقلال را برنده این دیدار میدانند، نظر شما در این رابطه چیست؟
- الان شروع لیگ است و تازه هفته ششم را پشت سر گذاشتهایم و تا هفته سی و چهارم هنوز خیلی فرصت دارم و برای قضاوت خیلی زود است. خیلی از تیمهایی که الان در جدول بالا هستند آخر فصل پایین جدول خواهند بود. به نظر من دربی بازی سختی خواهد بود و امیدوارم دیدار خوبی از کار درآید.
*باخت استقلال به تراکتورسازی روی روند حریف شما چه تاثیری خواهد داشت؟
- نمیدانم این مساله مربوط به استقلال است و بهتر است این سوال از خودشان بپرسید.
*این شکست چه تاثیری روی شما دارد؟ آیا انگیزه شما را افزایش داده است؟
- نه تاثیری روی کار ما ندارد و انگیزه ما به بچههای خودمان بستگی دارد. هدف ما این است که روز دربی خوب کار ک نیم و ۳ امتیاز بازی را بگیریم. ما گول این باخت استقلال را نمیخوریم چون این باخت هیچ ارتباطی به دربی ندارد.
*حضور در دربی برای شخص شما چقدر اهمیت دارد؟
- این بازی هم برای من مثل همه بازیها است. همیشه با تمام نیرو در بازیها شرکت میکنم و بازی با استقلال فرقی با بازیهای دیگر برایم ندارد.
*از هواداران ۲ تیم در دربی چه انتظاری دارید؟
- انتظار دارم که فقط تیم خودشان را تشویق کنند و به حریف احترام بگذارند و کمک کنند تا بازی خوبی انجام شود. از آنها میخواهم تماشاگرنماها را از استادیوم بیرون کنند تا بازی خوبی از ۲ تیم شاهد باشیم.
bordobakht
ع . ح بازیکن دوپینگی فوتبال ایران
نام بازیکن دوپینگی فوتبال ایران افشا شد.
به نقل از روزنامه پیروزی ، این بازیکن ع. ح ، عضو یک تیم شهرستانی است که به استفاده از مواد غیرمجاز متهم است.
البته خبر خوب این است که با توجه به موادی کهدر نمونه او یافت شده احتمال تبرئه وی وجود دارد چرا که این مواد ممنوعه جزو نیوزاهای قوی نیستند .
ع . ح دیروز در جلسه ای با حضور مسئولان حاضر شد تا به این رای اعتراض کند. اگر شواهد وی منطقی باشند کمیته تجدید نظر رای بدوی را باطل می کند . در غیر این صورت نام بازیکن تا ۴ روز آینده اعلام خواهد شد.
این بازیکن با وجود آمادگی این هفته در لیست ۱۸ نفره تیمش قرار نداشت.
bordobakht
طفلکی نیکبختنقل قول:
به هیچ جایی نرسید :37:
ع.ح کی میتونه باشه؟
علی حمودی نباشه بدبخت شیم:31:
میگن محسن قهرمانی و رضا سخندان به عنوان داور و کمک داور دربی معرفی شده اند ! (مسخره ترین انتخاب ممکنه هست از نظر من...):13:
با این انتخاب دربی میره که یه اخراجی ،یه پنالتی ، و دو سه پنالتی نگرفته و مشکوک و 10-12 کارت زرد و 3-4 گل سالم آفساید گرفته شده ...داشته باشه!!! :27::31:
بازیکن عراقی از شاهین فرار کرد!
بازیکن عراقی که قصد پیوستن به تیم فوتبال شاهین را داشت، با توصیف شرایط نامناسب این تیم از بوشهر رفت.
به گزارش باشگاه خبری فارس «توانا» و به نقل از استاددوحه، علا صلاح، بازیکن عراقی که قراردادی داخلی برای پیوستن به شاهین بوشهر امضا کرده بود، پس از اجرایی نشدن بندهای قراردادش توسط مسئولان باشگاه بوشهری، شبانه چمدانش را بسته و بوشهر را به مقصد سوریه ترک کرد.
علی صلاح در این مورد گفت: پس از قرارداد داخلی با شاهین چیزهای نامناسبی را در این باشگاه دیدم که من را برای عدم حضور دراین تیم ترغیب کرد.
وی با بیان اینکه از چند تیم اماراتی و لبنانی در کنار تیمهای سوری پیشنهاداتی دارم، گفت: در حال حاضر برای پیوستن به الوحده در حال مذاکره با مسئولان این تیم در سوریه هستم.
bordobakht
استقلال نگران پنالتی /داور برای پرسپولیس پنالتی خواهد گرفت/ تمرین پنالتی استیلی با محمد نوری
استقلالی ها میترسند داور برای پرسپولیس پنالتی بگیرد
اینکه اشتباهات داوری در فوتبال ما جزئی از فوتبال است حرفی نیست اما این اتفاق گاها طوری می افتد تا حاشیه های زیادی از جمله جانبداری داور را بیشتر فرا میگیرد برای همین چند سالی از داوران خارجی در دربی تهران استفاده می شد .تا اینکه ترکی برای اولین با قضاوت دربی را بر عهده گرفت و انقدر خوب سوت زد که پرونده داوران خارجی برای همیشه بسته شود.
محسن ترکی ،مظفری زاده و مسعود مرادی هم از قاضیان چند سال پیش دربی بوده اند. فصل پیش استقلال در دو بازی رفت و برگشت با گل فرهاد مجیدی در ثانیه های اخر زده شد باعث برنده شدن استقلال شد اما اعتراضات زیادی شد محمد نوری در نیمه اول گل زد اما داور مردود اعلام کردبعد مشخص شد گل سالم بودهاست در بازی برگشت هم برهانی با گلی که زد استقلال برنده شد اما سرخابی ها از قضاوت ناراضی بودند و حالا از اردوی پرسپولیس خبری درز کرده و این خبر استقلالی ها را نگران کرده است و ان خبر اینه که استیلی با محمد نوری حسابی تمرین پنالتی زدن میکنند
bordobakht
حمید استیلی و یک گفتوگوی بیپرده/۱۷ تای مالدیو تکرار نشد، ۶تای استقلال هم تکرار نمیشود
قدیمها، چه بود. من خیلی سختی کشیدم. خانه ما بغل کارخانه لیوانسازی بود. از صبح میرفتیم، بهکوب ۶، ۷ ساعت کار میکردیم که آخرش ۱۰ هزار لیوان بزنیم. اغلب بچه محلها هم بودند که چه، آخرش ۱۰۰ تومان به ما بدهند. به خدا خیلی سختی کشیدم. گفتن ندارد، میرفتم از بازار آلبالو میخریدم، میفروختم. ماه رمضان میرفتیم مسابقات فوتبال. قبل از مسابقه من بستنی میفروختم، تا بازی ما شروع میشد میرفتم توی زمین. این بود زندگی ما. غذای درست و حسابی نبود. حتی وقتی فوتبالیست شده بودیم. همیشه بربری میخوردیم با نوشابه کانادا. یادتان که هست؟یادم میآید اولین پولی که گرفتم برای دو سال بود ۱۴۰ هزار تومان. پاس این پول را داد. رفتم با همان پول یک پیکان خریدم برای مسافرکشی. قهوهای بود، دادم داماد همین اکبر یوسفی اینا برایم رنگ کرد. بعد از تمرین میرفتم مسافرکشی. شوشی، راهآهنی، نازیآبادی... یکبار یادم میآید لاستیک ماشینم پنچر شد و وسط راه مسافرها را پیاده کردم و پول هم نگرفتم. بعد با اولین پولی که گرفتم رفتم و لاستیکهای خوبی انداختم. آن وقتها همیشه آرزو داشتم ماشینم کولردار باشد. خیلی عرق میکردم. حسرت این چیزها را زیاد میکشیدیم. به خدا یادم میآید قبل از اینکه ماشین بخرم با برادرم در سرمای تهران و با موتور میرفتیم اکباتان...» اینها بخشی از خاطرات حمید استیلی است، سرمربی پرسپولیس؛ مهمان دیروز ما در خبرورزشی. با همین مقدمه دلنشین، میرویم سر اصل مطلب با او.
*شما را اینجا آوردهایم تا رک با هم حرف بزنیم. از شما خواهش میکنیم هر چه در دلتان هست بگویید.
شما هر سوالی از من دارید بپرسید. هر چه در دلتان هست، بیرون بریزید. من آمدهام تا تمام این سوالات را جواب بدهم.
*خب، میخواهیم از دربی شروع کنیم. دیدگاه خود را به عنوان یک روزنامهنگار میگوییم. آیا شما قبول داریم میخواستند فوتبال و به ویژه دربی را کنترل کنند؟
نه، من این را قبول ندارم. کنترل یعنی چی؟
*یعنی اینکه دیگر نمیخواستند فوتبال به اندازه قدیمها جذاب باشد. به همین دلیل و همانطور که محمد خاکپور گفته بود، خواستند دربی را کنترل کنند.
به خاطر ترس از باخت است که دو تیم اینقدر مساوی کردهاند. به نظر من چیزی خارج از این نیست.
*یعنی به شما نگفتهاند دربی را مساوی کنید تا به حال؟ انگار گاهی پیامهایی به گوش شما میرسید.
خدا شاهد است در این مدت که من بودم و بازی کردم، تا به حال گفته نشده مساوی کنید. فقط میگویند کاری نکنید که مردم تحریک شوند و شلوغ شود. در این بازیها هر کسی حرکتی کند و آنها را تحریک کند ممکن است باعث فاجعه شود وگرنه من یادم نمیآید گفته باشند بروید و بازی را مساوی کنید.
*شاید فقط به شما نگفته باشند!
من خودم را میتوانم مثال بزنم که تا به حال سابقه نداشته چنین چیزی بگویند. قبل از شروع مصاحبه ما با هم حرف زدیم و من یک مثال برای شما زدم و آن هم گل کریم باقری بود. مگر میشد به کریم باقری بگویند شوت نزن و آن توپ را گل نکن؟
*ولی ما نمیتوانیم باور کنیم که دو تیم خوب بازی کنند قبل از دربی اما ناگهان در این مسابقه افت کنند و بازی بیشتر شبیه یک نمایش سرکاری باشد تا فوتبال.
نه، نمایش نیست. این حساسیت است. هر دو تیم ترس از باختن دارند و هر باختی در دربی فاجعه است. به خاطر همین تیمها دفاعی بازی میکنند. این میشود که هر تیمی گل میخورد سریع جلو میکشد و دوست دارد جبران کند. به نظر من همین حساسیت عامل اصلی است نه چیزی که مدنظر شماست.
*اما خارج از ایران اینطور نیست. خجالت میکشیم در همین روزنامه دربی ایران را با دربیهای دیگر کشورها مقایسه کنیم.
خارج از ایران هم اینقدر حساسیت ندارد. شما ببینید همه تماشاچیان ما میگویند در همه بازیها ببازید ولی دیدار رفت و برگشت دربی را ببرید. این بازی اصلاً فرق میکند. کجای دنیا طرفداران این حرف را میزنند؟ کجا طرفدار میگوید این بازی را نباز اما به هر کس خواستی بباز.
*این نشات گرفته از چیست؟
ببینید ما باید فرهنگ فوتبال و تماشاچیان را عوض کنیم.
*شما میتوانی دور کنی این حساسیت را؟ میتوانی چه نقشی بازی کنی؟
یک نفر نمیتواند این کار را انجام دهد. کل جامعه باید دست به دست هم بدهند تا این موضوع رفع شود.
*شاید هم خوب بازی کردن و کمی جرات موضوع را تغییر دهد.
تماشاچیهای ما آدمهای فهیمی هستند و بازی خوب را دوست دارند ولی کنار بازی خوب باید نتیجه هم بگیریم. قطعاً تیمی که خوب بازی کند نتیجه هم میگیرد مگر اینکه عوامل خارج از فوتبال نگذارد.
*به عنوان یک روزنامهنگار نظر شخصی خود را میگوییم. شما میگویید اصلاً این حرفهایی که میزنیم درست نیست اما مگر میشود ما تازه دو روز قبل از دربی، این بازی را حس کنیم. سال قبل اصلاً کسی بروز نمیداد دربی در پیش است.
ولی همیشه یک هفته قبل از دربی هیجان زیاد است. پرداخته هم میشود. شاید خیلی از باختها فراموش شود ولی در دربی برد و باخت دیر فراموش میشود و این هم به خاطر کریهایی است که هوادارها برای هم میخوانند. این باعث میشود به راحتی دربی فراموش نشود؛ پس من حرف شما را قبول ندارم. از طرفی سال به سال دارد تماشاچی زیاد میشود این خودش خیلی مهم است.
*میشود گفت کیفیت بازیکنان باعث شده تا دیگر دربی عین سابق نباشد؟
به نظر من کیفیت پایین نیامده است. شما سرعت فوتبال را مقایسه کنید.
*این یک مورد است. شما نیمکت پرسپولیس را مقایسه کنید با چند سال قبل. همان دورانی که شما بودید.
آن سالها که مسائل مالی نبود، بهترین بازیکنان میآمدند استقلال و پرسپولیس چون هوادار داشت و بازیکن میرفت که از آنجا برسد تیم ملی ولی وقتی پول آمد دیگر بازیکنان پخش شدند. تیمهای اصفهانی بازیکنان خوبی گرفتند. قدیمها یک ربع اول تیم گل میزد. بله، چون ۷ تایی که روی نیمکت مینشستند در حد تیم ملی بودند.
*میشود گفت پول، استقلال و پرسپولیس را نابود کرد؟
نه، باید پول باشد اما طریقه مصرف آن مهم است. پول تنهایی گرهگشا نیست. کمککننده است اما تضمینکننده نیست. عوامل دیگری هم باید باشد که تضمین کند.
*چرا فکر میکنی تیمهای اصفهانی قوی شدهاند و استقلال و پرسپولیس ضعیف؟
شما بیینید هر تیمی که جلوی استقلال و پرسپولیس بازی میکند انگیزهاش بالاست.
*این از قدیم بوده.
چون قدیم دو تیم قویتر بودهاند. مهمترین عامل مسائل مالی است. اصفهانیها اول فصل پول را دارند. میآیند طبق سرمایه هزینه میکنند. اگر هر دو تیم یک جور پول بدهند بازیکن میآید در استقلال و پرسپولیس چون محبوبیت دارد و طرفداران زیاد ولی اگر این درست نباشد و پول کم و زیاد شود، بعضی بازیکنان میروند دنبال پول چون همیشه نیستند که پول دربیاورند. این در واقع به نگرش و فرهنگ بازیکن بستگی دارد.
*حمید استیلی در زمان بازیگری یکی از بهترین بازیکنان تاریخ فوتبال ایران بود.
جزو بهترینها نبودم.
*اما دوندگی و جنگندگی بالایی داشتید. الان یک مربی جوان هستید...
بین حرفتان، جوان هم نیستم!
*آیا واقعاً مثل دوران بازیگری موفق میشوید؟
موقعی که بازی میکنی فقط خودت هستی.
*مثلاً در شاهین بوشهر خیلی زحمت کشیدی ولی آنجور که باید کارت به چشم نیامد.
موقعی که آدم بازی میکند خودش است. میتواند خوب تمرین کند و خوب استراحت کند. آنموقع که ما بازی میکردیم علم تغذیه داشتیم. با تمام وجود بازی میکردیم و تمرین. از مربیهایی که داشتیم بروید بپرسید. غالب کار مربیگری با بازیگری فرق میکند. مربی باشی باید یک عده را دور هم جمع کنی. ممکن است نگرشها فرق کند. این عوامل فوتبالی مهم است. در تیم یک بخش مسائل فنی است اما بخش دیگر مسائل مربیگری و بیرونی است. ما کار فوتبالیمان در شاهین بوشهر خیلی خوب بود یا استیلآذین. در بوشهر عوامل بیرونی مثل مسائل مالی و حمایت نکردن تیم تاثیرگذار بود. میخواهم بگویم ۴۰درصد مسائل درون تیم است و مابقی به مسائل بیرون تیمی مربوط میشود. ما پرطرفداریم و مسائل حاشیهایمان زیاد است اما تیمهایی که کمتماشاچی هستند این مشکلات را ندارند.
*یکی از شانسهایی که شما آوردید فوتبال ما دوباره پرتماشاچی شده است. فصل قبل بلیت گران شد. تماشاچی هم اینقدر بازی خوب در جام جهانی دیده بود، دیگر نمیآمد بازی لیگ را ببیند اما امسال برعکس شده. از همان بازی اول ۶۰، ۷۰هزار نفر آمدند.
یکسری دلایل هست دیگر. شما خوب به آنها اشاره کردید. واقعاً بد بازی کردن تیمها و ساعت بازیها هم تاثیرگذار بود.
*اما انگار مسائل سیاسی و اجتماعی هم تاثیرگذار بوده است که امسال کمی بهتر شده است.
حتی روزنامه شما هم امسال فروش بهتری داشته است، در قیاس با سال گذشته. درست است؟
*بله، دقیقاً. بیشک امسال دربی هم خیلی حساس شده. به این مورد خیلی خاص چطور نگاه میکنید؟ کار شما را سخت کرده. استرستان زیاد شده یا خیلی عادی کار میکنید.
همانطور که اشاره کردید ما نرفتیم جام جهانی. یکسری مشکلات بود که مردم را دلسرد و دلزده کرد ولی الان کروش آمده. در رده ملی بهتر شدهایم. ساعت برگزاری مسابقات هم خیلی تاثیر داشت. مردم خیلی زیاد آمدند. کشور ما عده زیادی جوان دارد و این جوانان دیر میخوابند. مردم علاقهمند بودند و انصافاً رسانهها هم خیلی تاثیرگذار بودند. الان از ما خوب حمایت شده و با اینکه باختیم دوباره آمدند.
*بازی ذوبآهن پیش از دربی طرفداران شما را امیدوار کرده.
ما بهتر از این هم میشویم. ۴ ملیپوش داشتیم که دو تا از آنها در قطر بازی کرده بودند، آن هم در هوای شرجی. کاظمیان و بادامکی هم مریض بودند. نورمحمدی هم انگشتش شکسته بود. فکر کنم تعطیلی لیگ خیلی به ما کمک کرد. فوتبال زمانبر است. نمیتوانی تیم را جمع کنی و دور روز بعد نتیجه بگیری. همین فشار تماشاچی تاثیر دارد. باید خوب باشیم در این شرایط. اگر کار روحی و روانی صورت نگیرد هر چی هم تماشاچی داشته باشیم نمیتوانیم نتیجه بگیریم. مثلاً استقلال در شرایط خوبی رفت به مصاف تراکتور اما دیدید که با اینهمه تماشاچی به خاطر مسائل فنی باخت.
*البته خوب شرایط را تغییر دادید.
خیلیها فکر میکردند تیم ما هفته به هفته بدتر شود. ما خیلی روی این مسئله کار کردیم. حتی بازی نفت را هم که بردیم، دوباره کار کردیم. سعی کردیم از نظر روانی تیم را خوب کنیم. در همان بازی اصفهان ما دقیقه ۲ گل خوردیم. خیلی سخت است تیم را در آن شرایط جمع کنی. بچههای ما منطقی بازی کردند و توانستیم دو بار عقبافتادگی خود را جبران کنیم.
*ابراهیمزاده میگفت قبول ندارم پرسپولیس ۱۲موقعیت داشت.
این یک نظر است. باید به نظرها احترام بگذاریم ولی در این بازی ما خیلی موقعیت داشتیم و باید میبردیم. گل اول آنها که موقعیت نبود ولی ما با پاس دادن و بازی ترکیبی به گل رسیدیم.
*برای ما خیلی سوال است شما راههای نفوذ به دروازه را خوب بلدید چرا در بازیهای قبلی...
عدم هماهنگی بود دیگر. دو روز مانده بود به لیگ، بازیکنان ملی تازه به تیم اضافه شدند. آنها ۶۰درصد تیم ما بودند.
*در دربی چه میشود؟
ما در دربی بهتر از بازی با ذوبآهن بازی میکنیم. قول میدهم. شرایط ما میتواند بهتر از این باشد. تیمی که زحمت میکشد و کار میکند باید بهتر نتیجه بگیرد.
*پرسپولیس در بازی ذوبآهن همه را غافلگیر کرد. در دربی هم میتوانید در همین نقش ظاهر شوید یا یک جرقه بود؟
من در تیمهایی هم که بودم یعنی استیلآذین و شاهین بوشهر تیمهایم همیشه خوب بازی میکردند. در پرسپولیس شک نکنید با این بازیکنان ما بهتر نتیجه میگیریم. خوب بازی کنی شک نکن برنده هم میشوی. از خودتان نپرسیدید چرا کریمی در تیمهای من خوب بازی میکند؟ حتی روانتر از تیم ملی؟ چون من میدانم باید کجا بازی کند و معمولاً سه بار او را تغییر میدهم. صددرصد ما در دربی غافلگیرکننده خواهیم بود.
*کری نمیخوانید؟
من همیشه احترام گذاشتم و هیچوقت کری نمیخوانم.
*اصلاً کری نخواندید در دوران بازیگری؟
نه اصلاً. در آن دوران هم برای کسی کری نمیخواندم.
*یاد دربی ۷۹ افتادیم. حتماً کری خواندید که آن صحنهها اتفاق افتاد بین شما و محمد نوازی.
من در دوران بازیگری همیشه سفت و محکم بازی میکردم اما جوانمردانه. در عمر فوتبالم یک بار این اتفاق افتاد. آنهم تازه بازی تمام شده بود. محمد بچه ما بود. ناراحت بود و آمد سمت من و یک چیزی گفت. یکدفعه من دیدم ضربهای هم خورد به صورتم. کاش حتی آن عکسالعمل را نشان نمیدادم ولی کار شده بود و من پشیمان شدم.
*کمی از آن شب میگویید؟ میگفتند ۶ بازیکن دستگیر شدند.
بله، ما را بردند. آن موقع مردم فوتبال را خیلی دوست داشتند و منتظر بودند فوتبالیستها یک خطایی کنند. حالا آنجا قرعه به اسم ما افتاد. از آنجا که ما را بردند زندان تقدیر بود که بروم حکم اعدام یک نفر را در شمال کشور ببینم!
*شما را بردند زندان؟
آنجا مشکلات زندانیها را میدیدم و صحبت میکردیم.
*در بند همگانی بودید؟
نه، چون ما در کلانتری ماندیم و زندان نرفتیم. حتی ما را ممنوعالملاقات کرده بودند چون علی پروین خیلی دنبال کار ما بود که درمان بیاورد. من نمیرفتم که پروین اما گفت برو خیلی زود درمیاریمت. به خاطر همین من رفتم منتها سه روزی آنجا ماندم. تقدیر این بود و خودش شد تجربهای برای ما.
*۶ نفر بودید؟
نه، من بودم و نوازی و برومند. بقیه را آزاد کردند، رفتند.
*زندانیان شما را میدیدند چی میگفتند؟ باورشان میشد استیلی، نوازی و برومند هم پیش آنها هستند؟
میدانستند این اتفاقها افتاده و به خاطر فوتبال ما آنجا هستیم. آنموقع آقای قاضی با ما حرف زد. اول رفتیم دادگستری حکم دادند و بعد رفتیم پیش قاضی! آنجا قاضی گفت مگر الگوی شما حضرت علی نیست؟ گفتیم چرا، حضرت علی(ع) است، الگوی همه شیعیان. گفت تو روی حضرت علی تف کردند اما او هیچ واکنش نشان نداد. گفتم اولاً ما حضرت علی نمیشویم و دوماً اینکه ما جلوی ۱۰۰هزار تماشاچی داریم بازی میکنیم. بعد هم کله درد دارد، تف درد ندارد. بعد هم ما ۹۰ دقیقه بازی کردیم ضربانمان روی ۲۰۰ است. بعد هم نمیشود آدم خودش را کنترل کند زیاد. توضیح دادم که یک ضربه خوردم و واکنش نشان دادم. حتی قاضی گفت میدانم مقصر هم نبودی. عملی روی تو انجام شد اما رای به نفع تو بدهم میگویند قاضی استقلالی است. بعد حکم دادند سه روز در زندان باشیم.
*مگر فوتبال درگیری ندارد؟ حرف ما همین است. در همه جای دنیا از این اتفاقات میافتد. یک لحظه به مغز بازیکن خون نمیرسد.
شما میگویید در فوتبال میگویند اینطوری است، من میگویم نه. آنها فقط میگویند شما باید رفتار خوبی داشته باشید و طرفداران را تحریک نکنید. مشکل ما این بود.
*ببخشید روزانه در خارج از فوتبال ما هزار اتفاق میافتد و هزار حرف زده میشود، چرا درباره فوتبال باید این حساسیت وجود داشته باشد؟
من هم همین را میخواستم بگویم. الان همه زوم هستند بازیکن چقدر میگیرد. خانهاش کجاست، ماشین چی سوار میشود. در دنیا کی میگوید فرگوسن چقدر میگیرد؟ همه جا میروند ببینید مقام سیاسی چقدر پول دارد، سوار چی میشود و خانهاش کجاست؟ چون پول فوتبالیست مشخص است. معلوم است از کجا پول گرفته و از کی. در فوتبال که معلوم است. مالیاتش هم معلوم است. تنها قشری که دارد مالیات میدهد، بقیه میدهند؟
*عین همین سقف قرارداد است. مثلاً پول را فرد سیاسی میدهد یا اقتصادی، یقه فوتبالیست یا مربی را میگیرند.
من نمیگویم ما همه خوب هستیم اما تنها قشری است که دارند همهجوره به آن میپردازند. صدا و سیما دارد درباره فوتبالیستها فیلم میسازد. همهاش نباید گفت دلالبازی است، باید خوبیها را هم نشان داد. چرا نمیگویید اغلب قشر مردم دست جلوی فوتبالیست دراز میکنند که کمک کنند، به بقیه قشرها چطور؟ شما بیایید جلوی همین باشگاه ما ببینید روزانه مردم چقدر نامه میدهند به فوتبالیستها، احتیاج دارند و کمک مالی میخواهند.
بعضیها واقعاً در عمل کمک کنند اما مردم دکترها را نمیشناسند. شاید الان بالای هزار جراح خوب داشته باشیم اما مردم نمیشناسند ولی درباره فوتبالیستها اینطور نیست.
*ما میگوییم دربی را کنترل میکنند، سر همین چیزهاست.
فقط ترس از باخت است که تاثیر میگذارد.
*به نظر ما به شما ربطی ندارد. میخواهند کنترل کنند که میکنند.
باید از طریق مربی باشد یا مدیرعامل دیگر. درست است؟
*از طریق رئیس فدراسیون هم میشود.
اگر میگفتند باید ما هم میفهمیدیم.
*اما پورحیدری یکبار گفت به ما گفتند کنترل کنید بازی را.
میگفتند ولی نه اینکه بازی را مساوی کنید. میگفتند چون مردم همه میبینند، کاری نکنید که مردم تحریک شوند. حرکتی نکنید. کفشتان را شکل موبایل نکنید یا علامتی انجام ندهید.
*داور چی؟
من نمیتوانم درباره داور بگویم. راجع به خودم و مدیر میتوانم اما بقیه نه. فقط ترس از باخت باعث میشد محتاط بازی کنیم.
*ولی ما به عنوان روزنامهنگار نمیپذیریم این حرفها را.
در رابطه با ایویچ هم یک نفر نگفت که به ما گفتند گل بخورید، ایویچ برکنار شود. ما فقط در بدنسازی بودیم و اینطوری باختیم.
*یک بازی با ۵ بازی فرق میکند.
در فوتبال میشود. بعضی وقتها هر توپی میآورند میرود توی گل اما یک وقتی هم هست که اصلاً گل نمیشود. مثلاً سر بازی ایران و رم هر توپی که آوردند رفت توی دروازه ما.
*مثلاً شواهدی هست. چه دلیلی دارد علی علیزاده دقیقه ۹۲ توپ را با دست بزند؟
بازیکن هیچوقت خودش را خراب نمیکند. نه او، نه کس دیگری.
*آخر کی هند میکند در آن شرایط؟
بابا خون به مغز نمیرسد. پا میشود سر بزند دستش را هم بالا میبرد. اگر دایو برود بگیرد حق با شماست. یک موقع بعضی از بازیها، در لیگهای پایینتر این کارها را میکردند. گلر و بازیکن را میخریدند اما الان دارند این مسائل را کنترل میکنند. خدا پدر و مادر فردوسیپور را بیامرزد که الان این چیزها را نشان میدهد و باعث میشود کنترل روی این چیزها بیشتر شود.
*فکر میکنید ۶ بر صفر دوباره تکرار شود؟ میگفتند آنها که از استقلال آمدهاند پرسپولیس باعث این باخت شده بودند.
در باخت همیشه یک چیز میگویند. همان بازی که پرسپولیس باخت یکسری میگویند شیث باید مجیدی را میزد.
*الان بازی را ببینید نمیگویید باید این کار را میکرد؟
نه، اصلاً. هیچ بازیکنی خدا شاهد است ول نمیکند بازی را. مخصوصاً بازیکن استقلال و پرسپولیس. ما چون بیرون هستیم میتوانیم بگوییم باید میزد فرهاد را. اما در آن صحنه خیلیها اشتباه کردند. چند اشتباه بود. بعد هم در حالت عادی کی فکر میکرد آن توپ برود توی گل؟ وقتی گل شد همه میگفتند باید اینطوری میزد یا آن کار را میکرد.
*دو تیم دفاع ندارند امسال. میشود گفت دربی پرگل میشود؟
تیم ما از نظر دفاعی از استقلال بهتر است. نصرتی و نورمحمدی اسمهای بزرگی هستند اما شاید درباره کنارهها بحث باشد. شکوری و علیعسگری را داریم که خوب هستند. محمد نصرتی یکی از بهترین مدافعهاست. سرعتی که او دارد کسی ندارد. نورمحمدی بازیکن بازیسازی است و این نکته مهمی است.
*مجیدی را چطور کنترل میکنید؟
او بازیهای خوبی کرده است. کروش مجاب شده فرهاد را دعوت کند، عین کریمی. مجیدی واقعاً خوب بوده.
*کلید دربی دست این دو بازیکن است؟
ببینید این دو بازیکن تاثیرگذار هستند اما مهمترین کلید دست تاکتیک تیمی است. بازیکنان خلاق تاثیرگذارند اما همه چیز دست کار تیمی است و تاکتیک تیمی.
*کمی رودربایستی را کنار بگذاریم.
من که گفتم هر چی در دلتان هست بپرسید.
*بعد از بازی نفت سوال کردیم از شما گفتیم چقدر لاغر شدید. گفتید ۱۰کیلو کم کردهام. دوست داریم بدون رودربایستی این چند هفته، تمام اتفاقاتی را که نگفتید، بگویید.
من به یکسری چیزها اعتقاد دارم و همیشه گفتم در صحنه راحتی برادرم را از دست دادم. واقعاً برای این فوتبال ارزشی قائل نیستم. نه فیلم بازی میکنم و نه رای میکنم. اصلاً نمیدانم از همین جا بروم بیرون زنده میمانم یا نه. دوست دارم راست و حسینی حرف بزنم. دوست ندارم فیلم بازی کنم. از هیچکس هم غیر از خدا نمیترسم. هر چه هم در دلم باشد، میگویم. الان شما سوال کنید من خیلی شفاف به شما جواب میدهم.
*از این چند هفته بگویید.
خیلی سخت بود.
*این را میدانیم. از جزئیات بگویید.
خیلی سخت گذشت. مسائلی که در استادیوم بهوجود آمد. همیشه به هواداران احترام گذاشتهام و دیدم در این چند هفته چقدر از ما حمایت کردند. چند روز پیش عاشوری تعریف میکرد سیروس قایقران بهخاطر من نیامد پرسپولیس. گفتم چرا؟ گفت چون اگر میآمد من روی نیمکت مینشستم. من این خاطره را چند روز پیش برای بازیکنان پرسپولیس تعریف کردم و گفتم این قهرمانی، برد و باخت تمام میشود میرود. خدابیامرز سیروس چند سال است فوت کرده؟ عاشوری از بازی او نگفت از اخلاقش گفت. از فوتبال دهداری کی حرف میزند؟ از رفتار و منش او میگویند. اینها ماندگار است. این برد و باختها زود تمام میشود و میرود. من انگشت پروین هم نمیشوم که در نداری تیم را قهرمان میکرد. الان ما میخواهیم چهکار کنیم. تنها کار این است به پیشکسوتان احترام بگذاریم و همه چیز را در فوتبال نبینیم. ما باید کار خود را بکنیم از نظر فوتبالی و از نظر اخلاقی هم طوری باشیم که در آینده بمانیم.
*دربی را ببرید گریه میکنید؟
دست آدم نیست، احساسات آدم است. از الان نمیتوانم بگویم گریه میکنم یا نه. ولی من واقعاً احساساتی هستم اما سعی میکنم منطق بر همه چیز حکم کند.
* تا به حال گریه کردهاید ؟
خیلی دربی بوده که من یک ساعت در رختکن افتادهام.
*اما به شما گفتند بیغیرت.
آنهایی که واقعاً هوادار ما هستند واقعاً میدانند من با چه شرایطی برای پرسپولیس بازی کردهام. مثلاً در همین سفری که به مشهد داشتم خیلی هواداران میگفتند ما را حلال کن. من هم میگفتم ببخشید اگر بد بازی کردیم. من به مردم حق میدهم اما دوست داشتم یک مقدار صبور باشند و بیشتر به تیم زمان بدهند.
*البته هنوز بازی برای شما تمام نشده است. دربی را ببازید بدتر میشود.
صددرصد. هنوز هیچی نشده است. به بچهها هم گفتم. این شرایط همیشه هست. در مربیگری این شرایط هست که هر موقع باید خودمان را آماده کنیم. من با وجدان خودم کار میکنم. هر موقع شد میمانم، هر وقتم نشد میروم.
میخواستید استعفا بدهید؟
نه اصلاً.
*این چند هفته که باختید خانواده خیلی سختی کشیدند. درست است؟
خیلی سخت بود برای خانواده من. او یک مقدار عزادار است. یکی دو بار هم رفت بیمارستان. در بازی شهرداری تبریز حالش بد شد یا در همین بازی ذوبآهن. مادرم تپش قلب گرفته بود که برادرم، او را برد بیرون و حالش بهتر شد. همسرم هم اصلاً بازیهای پرسپولیس را نمیبینید. ضبط میکند تا بعداً ببیند.
*اینقدر سخت است؟
بله، دو دختر کوچک دارم که آنها هم وقتی بازیها را میبینند تسبیح میاندازند و صلوات میفرستند.
*این چند هفته از خانه بیرون میآمدند؟
من خیلی گرفتار تیم بودم. صبح میرفتم، آخر شب میآمدم. کلی کار داشتیم. خیلی زمان میگذارم برای تیم، برای مشاوران. بهخاطر همین هر وقت میرسم خانه معمولاً خواب هستند. هی به آنها میگویم دعا کنید که ببریم تا بتوانیم دستهجمعی با هم برویم بیرون.
*گفته بودید قلعهنویی راه گل زدن به استقلال را به شما یاد داد.
غیر از راههایی که تراکتور گل زد، راههای دیگری هم برای گل زدن به این تیم وجود دارد. ما راههای زیادی داریم. یکی از راههای همین ضربات ایستگاهی است. اگر توجه کرده باشید خود تراکتور هم از ضربه ایستگاهی گل خورد.
*ممکن است از امیر قلعهنویی مشاوره بگیرید؟
بله، من از همه مشاور میگیریم. از قلعهنویی هم همینطور. او همیشه به من لطف داشته است. در این مدت هم از من خیلی حمایت کرد. ما با هم رابطه خیلی خوبی داریم و بچه محل هم هستیم. جا دارد دوباره از او تشکر کنم. او فوتبال را میشناسد و میدانست چیست.
*شانس آوردید امیر نیست، درست است؟
هر مربی تفکرات خودش را دارد.
*ولی میگویند مظلومی خوششانستر است.
نباید آدمها را با هم بسنجیم. الان مظلومی سرمربی استقلال است و همیشه به او احترام میگذارم، به امیر هم همینطور.
*کدام بهتر است؛ مظلومی یا قلعهنویی؟
الان که مظلومی سرمربی استقلال است ولی از من نخواهید که آنها را مقایسه کنم. امیر هم خیلی مربی خوبی است.
*درباره مایلیکهن حرف بزنیم. او چند وقت پیش مصاحبه تندی علیه شما کرد.
من به بزرگتر از خودم بیاحترامی نمیکنم. او هم مربی من بوده و هم احترام میگذارم به حرفهایش.
*نگفتند شما باید توضیح فنی بدهید و جواب دادید من بچه نازیآباد هستم؟
ایشان مربی من هستند. معلم من هستند. من همیشه به بزرگتر از خودم احترام میگذارم.
*پس چرا هر کی را معرفی کرد انتخاب نکردید؟
یکسری مسائل فنی در حوزه اختیارات من بود. دو سه نفر را معرفی کرد که گرفتم. پزشکان تیم را با نظر ایشان گرفتیم.
*بدنساز و دستیار را اما خودتان انتخاب کردید.
ببینید معرفی میشدند به من، فکر میکردم و چون در رابطه با مسائل فنی من پاسخگو بودم، از ایشان بیشتر مشورت میگرفتم.
*نمیتوانید منکر مشکل شوید. او گفت پرسپولیس مربی نداشت ۹امتیاز میگرفت. باور کنیم مشکل ندارید؟
ببینید من گفتم بعضی چیزها را بهخاطر احترام به کسوت بیان نمیکنم.
*پس بوده نکتهای.
نه حالا بیان نمیکنم. ایشان خودش بیان میکند.
*شما نبودید پرسپولیس در چند هفته اول ۹امتیاز میگرفت؟
شاید بدون من ۹امتیاز میگرفت.
*نیکبخت را قرار است بیاورید. در یوسفآباد هم همدیگر را دیدید. درست است؟
قراری نبود. اتفاقی همدیگر را دیدیم. رفته بودم پیش یک دوستی که علیرضا هم آنجا بود.
*ظاهراً شما اول فصل او را نخواستید.
اینطوری نبود. من فوتبال او را دوست دارم و به کارش اعتقاد دارم.
*پس چرا در استیلآذین مشکل داشتید؟
نداشتیم. خدا شاهد است هرکس در تیم من آماده باشد بازی میکند.
*قرار است از بین او و خلیلی یکی به تیم شما بیاید.
تا نیمفصل معلوم نیست. باید ببینم کی آسیب میبیند. شاید هم یک خارجی خوب گرفتیم.
*زومدیک چقدر به شما کمک میکند؟
زیاد. عاشوری و سعید عزیزیان هم خیلی به من کمک میکنند.
*شما انگار بین بعضی بازیکنان تفاوت میگذارید. مثلاً زارع علیه شما حرف زد و او را در ترکیب گذاشتید و حتی کاپیتان شد ولی به فشنگچی بعد از مصاحبهاش گفتید همین الان میتوانی رضایتنامه بگیری و بروی.
ببینید هرکسی، هر مربیای، فلسفه کار خود را دارد. من کسی نیستم که پرخاش کنم به بازیکنم. بزرگترین فاکتور من در رابطه با بازیکن صداقت کاری است. شما نمیدانید من به زارع چه حرفی زدم که آمد و اینطوری بازی کرد. ولی کسی که اینطور حرف بزند از نظر مالی جریمه میشود. فشنگچی بعد از آن مصاحبه به من گفت این حرفها را نزدهام. زارع هم آمد و گفت به این حد تند حرف نزدهام. یک حرفهای خصوصی زدیم و تمام شد رفت. من الان نقش معلم را در تیم دارم، نباید زیاد برخورد کنم و بازیکن طرد شود. من با فریدون زندی هم این برخورد را کردم. آخرین گام به نظر من، اخراج بازیکن است، نه اینکه همان اول او را کنار بگذاریم.
*اگر دربی را ببازید استعفا میدهید؟
من میمانم و استعفا نمیدهم.
*دربی را نمیبازید؟
نه، من بازنده نیستم. مینویسم و امضا میدهم.
*نتیجه بازی را پیشبینی نمیکنید؟
نه، پیشبینی نمیکنم. ممکن است یک توپ برود توی گل و یک توپ نرود.
در حاشیه مصاحبه استیلی
*این دست خداست که دربی را ببریم. دیگر بقیهاش دست خداست.
*۱۷ تایی که به مالدیو زدیم تکرار شد؟ نشد دیگر. پس آن ۶ گل هم دیگر تکرار نمیشود. جذابیت فوتبال به خاطر همین چیزهاست. هر بازی شرایط خاص خودش را دارد. حرکات تکرار نمیشود، نوع بازی عوض میشود. هر بازیکنی هم تصمیم خودش را میگیرد. فوتبال که عین پلیاستیشن نیست که.
*زیاد شیرینی نمیخورم چون چاق میشوم. روی وزنم حساس هستم.
* مربیان من خوب بودند. همیشه دست آنها را میبوسم. همیشه به من میگفتند مسائل اخلاقی را رعایت کنید. خیلیها هستند اسمشان را بگویم.
*زومدیک به عاشوری هم خیلی کمک میکند.
*گلر دربی هنوز مشخص نیست. بگذارید تا روز بازی. من هم نمیدانم کی قرار است درون دروازه بایستد.
*مسائل قدیمی را نشکافیم. میگفتند من برای قطبی و دنیزلی مشکلتراشی میکنم. ببینید نمیخواهم وارد این مسائل شوم. بهتر است برویم مسائل خوب و اخلاقی را دنبال کنیم. چون اینها را بارها جواب دادهام. دنیزلی مصاحبه اخیرش را هم انکار کرده است. یکی از جانب خودش حرف زده بود. من در دوره دنیزلی حوزه اختیارات خودم را میدانستم.
*مطمئنم این دربی خیلی خوب از آب درمیآید.
*در بازی ذوبآهن کریمی بود که ما خیلی بهتر بازی کردیم. این را قبول ندارم که اگر او باشد، خوب نتیجه نمیگیریم.
*ممکن است در دربی بازیکنی گل بزند که اصلاً گلزن نیست. کی فکر میکرد کاظمیان در دو بازی ۴ گل بزند؟ الان علی کریمی هم خوب برای ما گل زده است. به خاطر همین نمیشود حدس زد کی در دربی گل میزند.
*من به بازیکن احترام میگذارم و همیشه مرزی بین ما هست.
*امسال شما اصلاً مسئله حاشیهای از شیث ندیدهاید. از علیرضا حقیقی هم همینطور ولی اگر پایش بیفتد، خون به مغزم نمیرسد.
*من پروین را دوست داشتم و به خاطر او یکسال بازی نکردم. با اینکه فشار آوردند و گفتند تو کارهای نیستی و باید بازی کنی، گفتم نه، بیرون میمانم.
*در دربی هم دایی را تشویق کنند، عیبی ندارد. بد نیست به جای حرف بد، یکی از بزرگان فوتبال ما را تشویق کنند. او قهرمان ملی است و یک ورزشکار.
bordobakht
ورزش > لیگ برتر - فارس نوشت:
مدافع گلزن سرخابیها گفت:« گلی که در داربی به احمد رضا عابدزاده زدم یک کیلو بود.» بدون شک نام داربی با نام مهدی هاشمینسب بازیکن سال های نه چندان دور استقلال و پرسپولیس عجین شده است. مدافعی که 5 بار مزه گلزنی در داربی را چشیده و بیشتر از خیلی از مهاجمان دو تیم لذت گلزنی در داربی را میداند.او درباره بازی روز جمعه استقلال و پرسپولیس می گوید:«نمیدانم چرا در آستانه داربی همه یاد من میافتند. البته جای شکرش باقی است که یک سابقهای داریم که تا 30 سال آینده که اسم داربی میآید همه مرا به یاد میآورند و همین برای من کافی است.»
او در واکنش به این سوال که دوست دارد کدام تیم برنده داربی باشد می گوید:«الان مادرم هم نمیداند آبی هستم یا قرمز اما آنهایی که باید بدانند، میدانند دلم با کدام تیم است.من در هر دو تیم بازی کردم و خاطرات خوبی از هر دو دارم. در دلم طرفدار یکی از این دو هستم و روز جمعه هم دوست دارم همان تیم ببرد اما دوست ندارم اسم این تیم را به زبان بیاورم تا هواداران رقیب ناراحت شوند. هواداران دو تیم هنوز که هنوز است پس از سالها به من زنگ میزنند و جایم را در داربی خالی میکنند، چون هنوز با گلهایم لذت میبرند. ضمن اینکه از من خواستهاند تا در مورد تیمشان حرفی نزنم.»
هاشمی نسب که هواداران بارها به او لقب داربی دادند در مورد اینکه بازی های دئو تیم سرخابی دیگر یاغی ندارد می گوید:«نمیدانم در این مورد چه بگویم.»وقتی به او می گوییم شاید به خاطر قوانین سفت و سخت کمیته انضباطی است؟او می گوید:«قبول ندارم. مگر در آن زمان نبود؟ ما قبل از داربی 4 جا و خارج از محدوده فوتبال تعهد میدادیم. با این شرایط هم فقط بردن داربی برایمان مهم بود و به مساوی هم راضی نبودیم. اما در حال حاضر مدارا میکنند تا داربی را نبازند.»
هاشمی نسب در پایان جواب این سوال که گفته بودی گلت به عابدزاده به 4 گلی که به استقلال زدی میارزید؟را هم این طور می دهد و می گوید:« به نظرم وزنش یکی است. 4 تا 250 گرم میشود یک کیلو. گل به عابدزاده هم یک کیلو بود.»
بر اساس اعلام کميته داوران فدراسيون فوتبال محسن ترکي به عنوان داور دربي هفتاد و يکم انتخاب شد.
پس از بررسیها و جلسات کمیته داوران فدراسیون فوتبال برای انتخاب داور دربی هفتاد و یکم سرانجام محسن ترکی به عنوان قاضی این مسابقه انتخاب شد.
رضا سخندان به عنوان کمک داور اول و محمد منصوری به عنوان کمک داور دوم و هدایت ممبینی به عنوان داور چهارم و یدالله سلیمانی به عنوان ناظر داوری انتخاب شدند.
رضا غیاثی، عضو کمیته داوران در گفتگو با فارس خبر فوق را تایید کرد.
دیدار تیمهای استقلال و پرسپولیس از هفته هفتم لیگ برتر فوتبال روز جمعه ساعت 18:30 دقیقه در ورزشگاه آزادی برگزار خواهد شد.
کد:http://www.varzesh3.com/news.do?itemid=53954&title=%D8%AA%D8%B1%D9%83%D9%8A_%D8%AF%D8%A7%D9%88%D8%B1_%D8%AF%D8%B1%D8%A8%D9%8A_%D9%87%D9%81%D8%AA%D8%A7%D8%AF_%D9%88_%D9%8A%D9%83%D9%85_%D8%B4%D8%AF
داربي هفتاد و يكم را جواد خياباني گزارش ميكند.
مهدي هاشمي ـ تهيهكننده برنامهي «فوتبال برتر» ـ خبر بالا را به خبرنگار سرويس تلويزيون خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) اعلام كرد.
ديدار استقلال و پرسپوليس جمعه ـ 25 شهريور ماه ـ ساعت 18 و 30 دقيقه برگزار ميشود و اين مسابقه كه در قالب برنامه «فوتبال برتر» به صورت زنده به روي آنتن ميرود، توسط جواد خياباني گزارش خواهد شد.
تهيهكننده «فوتبال برتر» شبكه سه پيش از اين نيز به ايسنا اعلام كرد: دكور جديد اين برنامه براي بازي داربي در روز جمعه ـ 25 شهريور ماه ـ آماده ميشود.
مهدي هاشمي گفت: تا روز چهارشنبه ـ 23 شهريور ماه ـ دكور جديد برنامه كه بسيار ساده است، زده ميشود و براي روز جمعه آماده ميشويم.
وي همچنين عنوان كرد: سيستم نرمافزاري ما نيز تغيير كرده و داراي امكانات بيشتري شده و آيتمهايي نيز به آن اضافه شده است.
بر اساس اين گزارش ايسنا، داربي هفتادم را عادل فردوسي پور گزارش كرد و مزدك ميرزايي عهدهدار گزارش شهرآورد 69 بود.
بر بخت بد لعنت :angry:نقل قول:
باز باید صدای انکر و الاصوات این بابا رو گوش کنیم با چرت و پرتهای منحصربفرده خودش
اه تمام لذت قبل از دربی با این خبر ناگوار از بین رفت نمیدونم کدوم ...... اینو انتخاب کرده
یادمه یبار یه بازی خارجی آخر شب و گزارش میکردو گفت ساعت 12.6 دقیقه سه شنبه نه ببخشید چهارشنبه هست بله دیگه الان ما توی فردا هستیم :18:
ترکیب بازیکنان پرسپولیس برای حضور در دربی 71 از سوی کادر فنی این تیم به شرح زیر اعلام شد:
میثاق معمارزاده، محمد نصرتی، رضا نورمحمدی، ابراهیم شکوری، حمیدرضا علیعسگر، مازیار زارع، حسین بادامکی، محمد نوری، علی کریمی،جواد کاظمیان و غلامرضا رضایی
نام بازیکن متهم به دوپینگ اعلام شد: سید علی حسینی از داماش
سایت گل- با پایان مهلت درخواست استیناف بازیکن محکوم به تخلف از قوانین دوپینگ و عدم ارائه درخواست از سوی وی، کمیته پزشکی جزئیات این پرونده را اعلام کرد.
براساس اعلام سایت فدراسیون فوتبال، بدنبال مثبت اعلام شدن نتیجه نمونه بازیکن سیدعلی حسینی از تیم داماش گیلان ، مراحل دادرسی انجام و با توجه به ارائه مستندات و دلایل بازیکن، کمیسیون بدوی با پذیرش اظهارات وی و مدارک ارائه شده مبنی براستفاده از مکمل ورزشی آلوده و اثبات این ادعا برای اعضای کمیسیون، در نهایت بازیکن یاد شده به استناد بند یک از ماده ۷۵ آیین نامه ملی مبارزه با دوپینگ فوتبال مستحق دریافت اخطار کتبی بدون دوره محرومیت تشخیص داده شد. این اخطار به منزله یکبار سابقه تخلف از قوانین دوپینگ برای بازیکن لحاظ و در صورت تکرار تخلف مشمول تشدید مجازات خواهد شد.
bordobakht
دایی: باشگاهی که بوقچیها در آن تصمیم میگیرند،درش باید تخته شود
علی دایی در گفتوگویی درباره اتفاقاتی که برای محمد نوری و غلامرضا رضایی در تمرین پرسپولیس افتاده است، اظهار داشت: متاسفانه آقایان به کسانی تهمت زدند که جزو باشرفترین فوتبالیستهای ایران هستند من با این بازیکنان از زمانی که در تیم ملی بودهاند کار کردهام اما متاسفانه الان به این بازیکنان تهمت زدند.
وی افزود:آیا گناه کردهاند این دو بازیکن در روز روشن آمدهاند و به احترام من با من عکس گرفتهاند. آنهایی که به این دو بازیکن تهمت زدهاند خودشان بیغیرت هستند.
دایی ادامه داد: وقتی از یک تیم ۸ یا ۹ بازیکن به تیم ملی دعوت میشود نشانه قابلیت بالای آن تیم است. اما متاسفانه آقایان این را نمیدانند. من تعجب میکنم چطور زمان پیروزیها مثل فینال جام حذفی آقایان میآیند و مدال میگیرند اما زمانی که اینطور پرسپولیس می بازد جلو نمیآیند.
دایی خاطرنشان کرد: من حمید استیلی را دوست دارم او زحمات زیادی را برای فوتبال این مملکت کشیده است اگر اختلافی با او دارم فوتبالی بوده نه شخصی. آقایان نباید در این شرایط او را تنها بگذارند. سوال من این است کمیته مندرآوردی فنی چرا نمیآید الان دفاع کند.
وی افزود: تنها گلهام این است که چرا استیلی اجازه میدهد عدهای معلومالحال بر سر تمرینات حاضر شوند و برای بازیکنان باشرف پرسپولیس خط و نشان بکشند. زمین فوتبال حرمت دارد و نباید حرمت آن را شکست.
دایی تاکید کرد: به آقایان میگویم مهرماه نزدیک است و قرار است زنگ مدارس به صدا بیاید پس بهتر است به آموزش و پرورش بروند و به کار خود برسند. من عاجزانه از مسئولان مملکتی خواهش می کنم به داد این پرسپولیس برسند و اجازه ندهند اتفاقاتی ناخوشایند بیفتد. معتقدم باید درب باشگاهی را که بوقچیها در آن تصمیمگیرنده هستند تخته شود.
وی در پایان یادآور شد: دوست نداشتم در اینباره حرف بزنم چون نمیخواهم وارد حاشیه شوم اما وقتی که دیدم آقایان یکسری صحبتها از ابتدای فصل برعلیه من میکنند به این نتیجه رسیدیم که باید حرفهای را به زبان بیاورم. من امیدوارم هرچه سریعتر حمید استیل با پرسپولیس
در بازیهای آینده موفق شوند.
bordobakht
محمدعلی مصدقی فوتبالیست 14 ساله تیم شاهین بندرعباس به ذوبآهن اصفهان پیوست.وی شاگرد حمیدرضا مرادی درجمع سفیدپوشان هرمزگانی بود که سال گذشته درتمرینات ردهسنی نونهالان آن باشگاه اصفهانی حضوریافت اما سنوسالش اجازه پیوستن به آن تیم را نداد. مصدقی به بندرعباس برگشت و تمرینات فشرده ومنظمی را دنبال نمود تااینکه هفته گذشته بحث ترانسفرش به ذوبآهن قطعی شد ودرنخستین گام دریکی از مدارس غیرانتفاعی اصفهان ثبتنام کرد.این فوتبالیست بندرعباسی با تکنیک خوب وتوانمندی که دارد میتواند درآینده یکی از مهرههای اصلی تیم بزرگسالان وهمچنین از چهرههای شاخص فوتبال کشور باشد. مصدقی برای پوشیدن لباس ذوبآهن بیش از دوسال تمرینات منظم، سخت وفشردهای را دنبال میکرد تا اینکه توانست با پشتکار وبرنامهریزی به هدفاش برسد.
منبع:کد:www.fah.ir
زشک ارتوپد بیمارستان آتیه گفت: بازیکن پرسپولیس داد و بیداد کرد و گفت علیه بیمارستان مصاحبه می کند.
مسعود احمدزاده در خصوص اظهارات علیرضا محمد مبنی بر اینکه در بیمارستان آتیه 50 دقیقه معطل شده است، گفت: علیرضا محمد در حالی با خبرگزاری فارس مصاحبه ای انجام داده و از معطلی 50 دقیقه ای خود صحبت کرده که صحبت هایش واقعیت ندارد. ایشان به محض حضور در بیمارستان پذیرش شدند.
پزشک ارتوپد بیمارستان آتیه ادامه داد: من آن شب شیفت بودم. به غیر از این فرد بیماران اورژانسی تر هم بودند که یکی از آنها فرد مسنی بود باید به وضعیت او رسیدگی می شد. در همان مدت زمانی که باید به این بیمار رسیدگی می کردیم برای محمد درخواست رادیولوژی شد. او 15 دقیقه برای گرفتن جواب معطل شد.
احمدزاده تاکید کرد: محمد به یکباره شروع و داد و فریاد کرد که دو ساعت است من را معطل کرده اید و فردا علیه بیمارستان مصاحبه می کنم و سقف بیمارستان را پایین می آورم. من هم به نگهبان گفتم اگر این آقا دوباره داد و بیداد کرد او را بیرون کند. وقتی هم کارش تمام شد خودش دو ساعت اضافه تر در بیمارستان ماند. ظاهرا به او گفته بودند که مقابل هتل شلوغ است و او خودش را معطل کرد.
منبع:کد:www.90tv.ir
موج تشویق دایی به والیبال هم رسید
در حالی که این روزها تشویق علی دایی در مسابقات مختلف ورزشی رواج پیدا کرده است این بار تماشاگران والیبال دست به این کار زده و در پایان بازی ایران و افغانستان که با پیروزی شاگردان ولاسکو خاتمه پیدا کرد علی دایی را تشویق کردند.
در این مسابقه که حدود یک هزار و پانصد تماشاگر آن را از نزدیک تماشا می کردند در پایان مسابقه علی دایی تشویق شد.
تیم ملی والیبال ایران در نخستین مسابقه خود در رقابت های جام ملت های آسیا با نتیجه ۳ بر صفر از سد افغانستان گذشت.
bordobakht
دوست من شماره 11نبودو شماره15بود..امید ابراهیمی یک از بازیکنای خوب شهرداری بندرعباس بود که تو فصل نقل وانتقالات اومد سپاهان..من خودمم فوتبالیستمو با ابراهیمی بازی کردم..چندسال دیگه بهت قول میدم یکی از بهترینای لیگ برتره:40:نقل قول:
ژست های جذاب فیروز کریمی در خبر ورزشی/ خودم حاضر بودم ادایم را در تلویزیون تقلید کنم!
فوتبالدوستان در دو سال اخیر از فیروز کریمی بیخبر بودند. «آقای خاص» فوتبال ما با آن ادبیات به خصوص و تعریف همه بازیکنان به عنوان «فنیترین مربی ایران» پس از ماجراهای منشور به خلوت دلش رفت و جز با معدودی دوستان خاص ارتباطهای فوتبالی را قطع کرد. فیروز کریمی سرانجام ظهر چهارشنبه 30 شهریور _(دیروز) به این روزه سکوت پایان بخشید و با حضور در خبرورزشی نزدیک به 400 دقیقه مهمان ما شد. حرفهای دلی که چهار ساعت و 20 دقیقه درد دل دارد. حتماً خواندنی است، به ویژه اگر با ادبیات فیروز کرمی بیان شود!* منتظر مصاحبه کامل آقای خاص در هفته آینده باشید، فعلاً هم این جملات را تا آن روز داشته باشید؛* حرفهای مجتبی جباری در برنامه 90 وظیفه مرا سنگینتر کرد. حالا مجبورم بیشتر تلاش و مطالعه کنم.* خیلیها میگفتند تیم فیروز مدرن و به روز فوتبال بازی میکند اما پس از این ششماه مطالعه فهمیدم ما اصلاً فوتبال نداریم!* تمرینات مورینیو را ببینی، میفهمی چه ظلمی در حق مربیان ایرانی شده.* جباری تنها بازیکن ماست که میتوانست در رئال مادرید بازی کند. او از ژاوی، اینیستا و فابرگاس هم بهتر است.* مسائل خصوصی زندگی من چه ربطی به روزنامهها و دیگران دارد؟ چه کمکی به فوتبال ما این حاشیهها کرده؟* صدای من قابل تقلید نیست! به دایی هم پیغام دادم دلخور نشو، چون مطرح هستی ادایت را در تلویزیون درآوردهاند وگرنه فلان وزیر را که کسی نمی شناسد.* میخواستم اسبها را بگذارم عقب وانت و بیاورم دم درب خبرورزشی! نوشته بودید 180 میلیون، میخواستم 18میلیون بفروشم.* من لااقل دندانهای سالمی دارم، آن بنده خدا که در «خندهبازار» آورده بودند، دندانهایی شبیه کروکودیل داشت!* در سریال 2ـ5ـ3 میخواستند ادای مرا درآورند، همان روز خودم در باشگاه راهآهن در فیلم مستند زندگیم بازی داشتم. گفتم وقتی خودم هستم چرا سراغ تقلید میروید؟* به فراز کاری ندارم ولی از نظر من این کار درست نیست. من خودم را بدهکار نکیسا میدانم که به اعتبار من به اهواز آمد و حتماً برایش جبران میکنم.* مقصر مشکلات فوتبال ما «خاله»ها هستند! خاله بازی پدر ما را درآورده، هرکس میآید کل فک و فامیلش را هم با خودش میآورد، چون نمیداند تا آخر سال هست یا نه، ترجیح میدهد جیب اطرافیانش را پر کند.* آن سال استقلال بد بسته شد، تقصیر حاجی و این و آن هم نبود، هرچه مشکل و بدشانسی هم بود سراغ ما آمد.* خودم به استیلی پیغام دادم کمک میخواهی، من هستم. منصب و حکم هم لازم ندارم، حمید 9 سال به من کمک کرد و حالا نوبت من است.* موقع بازی لاغر و باریک بودم، مثل همین فرهاد اشراقی! مهاجمان حریف میگفتند اینکه مردنی است اما تا میآمدند طوری میزدم که طرف غش میکرد! نسل ما اگر امروز بودند همه سقف قرارداد را میگرفتند!* فرهاد کاظمی از نظر فنی و اجتماعی و شخصیت و ادب و ... از هیچ کدام از کسانی که مربی تیمملی شدند، نه فقط کمتر ندارد بلکه از خیلیهایشان هم بیشتر است.* مربی باید خودش باشد. من در خانه و اینجا و خیابان و سر تمرین و مقابل دوربین همینی هستم که میبینید. اگر قرار باشد از دیگری تقلید کنی، به جایی نمیرسی.* فتحا...زاده که آخر مدیریت است، رویانیان هم میتواند در پرسپولیس موفق باشد چون مدیر باید بتواند درآمدزایی کرده و پول بیاورد که ایشان ثابت کرده مدیر توانمندی است.* مشکل پرسپولیس «لیدری» کریمی نیست. او پتانسیل لازم را برای رهبری تیم دارد ولی بقیه با او منطبق نیستند. موتور ماشین، قوی است، بدنه هم باید کشش لازم را داشته باشد.
کد:http://khabaronline.ir
به این می گویند فیرپلی!/ شاهکار آبادانی ها در بوشهر
ورزش > لیگ برتر - سایت گل نوشت:
تیم فوتبال ایرانجوان بوشهر با پیروزی 2-1 مقابل نفت نوین آبادان به مرحله سوم جام حذفی راه یافت. در این بازی که عصر جمعه در بوشهر برگزار شد، گل های این دیدار را امیرمقتدایی در دقیقه 44 برای صنعت نفت نوین آبادان و صادق جشنی دردقیقه 46 و حسن آتشی در دقیقه 82 برای ایرانجوان بوشهر به ثمر رساندند.
اتفاق جالب این بازی این بود که پس از به ثمر رسیدن گل تیم صنعت نفت نوین آبادان توسط امیرمقتدایی در دقیقه 44 که در پی رعایت نکردن بازی جوانمردانه از سوی بازیکنان این تیم وارد دروازه ایرانجوان بوشهر شد، وحید سلامات سرمربی نفت نوین آبادان به بازیکنان تیمش دستور داد تا راه را برای جبران این گل برای بازیکنان ایرانجوان باز بگذارند. بازیکنان تیم صنعت نفت نوین آبادان نیز با اجرای دستور سرمربی خود بدون هیچ مانعی راه را برای صادق جشنی بازیکن ایرانجوان بوشهر بازگذاشتند تا در دقیقه 46 بازی را به تساوی بکشاند و همه چیز برای دو تیم در شرایط برابر ادامه یابد و دردقیقه 82 حسن آتشی گل برتری ایرانجوان را به ثمر رساند.
کریم باقری برای همیشه از ایران رفت
ورزش > چهرهها - کریم باقری شاید دیگر در ایران زندگی نکند.
به گزارش خبرآنلاین؛ کریم باقری که اواسط تابستان امسال همراه با خانواده اش به آمریکا رفته شاید در همان جا ماندگار شود. نزدیکان به کاپیتان همیشه محبوب پرسپولیس ، می گویند او رفته تا اقلا برای چندسالی همراه با خانواده اش آنجا زندگی کند و با پایان فوتبالش ، فرزندانش بتوانند آنجا تحصیل کنند. آقا کریم سال قبل فوتبال را کنار گذاشت و درحالی که همیشه گفته هیچ علاقه ای به فوتبال ندارد ، امسال پیشنهاد مدیریت فنی راه آهن تهران را رد کرد و تصمیم به رفتن گرفت.
کد:http://khabaronline.ir
هشتمین هفته از مسابقات فوتبال لیگ برتر باشگاههای کشور در غیاب نمایندگان فوتبال ایران در لیگ قهرمانان آسیا و در شرایطی از فردا یکشنبه آغاز میشود که استقلال همچنان سرمست از پیروزی در دربی است و پرسپولیس نیز همچنان تاوان شکست در آن بازی را پس میدهد.
به گزارش خبرنگار مهر، هفته هشتم مسابقات فوتبال لیگ برتر باشگاههای کشور از عصر یکشنبه با برگزاری شش دیدار در شهرهای مختلف آغاز می شود و روز دوشنبه با رویارویی تیمهای استقلال و سایپای البرز پایانی موقتی خواهد داشت. در روز نخست از هفته هشتم دیدار جذاب و تماشایی کم نیست، جدا از بازی فجرسپاسی شیراز - پرسپولیس که نتیجهاش در سرنوشت حمید استیلی تاثیر مستقیم خواهد داشت، می توان از بازگشت ابراهیم قاسمپور با تیم داماش به لیگ برتر، رویارویی حمید درخشان به عنوان سرمربی تیم شاهین با تیم سابقش شهرداری تبریز، جدال غلامحسین پیروانی و امیر قلعه نویی در کسوت مربیگری صنعت نفت آبادان و تراکتورسازی تبریز و... به عنوان اتفاقات جالب دیدارهای آغازین هفته هشتم لیگ برتر یاد کرد، دیدارهایی که در زیر بدان اشاره می شود:
داماش گیلان - راه آهن شهرری
ناکامیهای پی در پی داماش گیلان بالاخره کار دست مهدی دینورزاده داد و او را ناچار به جدایی از این تیم گیلانی کرد. این مربی بعد از باخت 3 بر صفر به سپاهان از داماش رفت و جای خود را ابراهیم قاسمپور داد. از این هفته قاسمپور به عنوان سرمربی تیم شهر باران را هدایت می کند، آنهم در مصاف با تیم جوان علی دایی که گرچه خوب نتیجه نگرفته اما بد بازی نمی کند. قاسمپور که می داند، کار سختی با داماش بحرانزده دارد، با اطمینان از برد مقابل راه آهن سخن نمی گوید اما به خوبی واقف است که یک شروع خوب با داماش می تواند تضمین کننده موفقیت او در گیلان باشد. از سوی دیگر علی دایی و شاگردانش که تنها برد این فصل خود را مقابل مس سرچشمه رده هفدهمی جدول کسب کردهاند امیدوارند تا در دیدار با داماش رده شانزدهمی نیز دست پر از زمین خارج شوند و چند پله ای در جدول صعود کنند.
نفت تهران - ملوان بندرانزلی
برای نفت تهران لقبی بهتر از پدیده نمی توان پیدا کرد. تیمی که هیچ کس از آن انتظار شگفتی سازی نداشت، حالا خوب می برد و رتبه چهارم جدول را بدون بحث و گفتگو در اختیار دارد. تیم حسین فرکی این هفته در خانه از ملوان بندرانزلی پذیرایی می کند، تیمی بحران زده که در هفته هفتم به رده سیزدهم جدول سقوط کرد. تیم نفت که با صدر جدول تنها دو امتیاز فاصله دارد در بازی خانگی مقابل ملوان به غیر از برد به چیز دیگری فکر نمی کند. ملوان نیز برای فرار از بحران در اندیشه دستیابی به سه امتیاز دیدار با نفت است گرچه در ظاهر شرایط چندان مساعدی ندارد و خطر سقوط به انتهای جدول را بشدت احساس می کند. باید دید عصر یکشنبه سیر صعودی نفت ادامه پیدا می کند یا ملوان بندرانزلی با بحران وداع خواهد کرد.
شهرداری تبریز - شاهین بوشهر
دست تقدیر خیلی زود حمید درخشان را به تبریز بازگرداند. او در هفته هشتم به تبریز بازمی گردد تا رودرروی تیمی بایستد که فصل گذشته آن را از سقوط نجات داد. حمید درخشان با وجود خدمتی که به شهرداریچیهای تبریز کرد، مورد بی مهری آنها قرار گرفت و جای خود را به "میودراگ یسیچ" داد. او در هفته هشتم لیگ برتر به تبریز بازمی گردد تا خود را به هواداران و مدیران شهرداری ثابت کند. در مقابل درخشان و شاهین، تیمی می ایستد که تنها برد خود در هفت هفته گذشته را مقابل پرسپولیس کسب کرده و در حسرت یک پیروزی خانگی است. مقابله درخشان با انگیزه و تیمش با یسیچ که آینده مربیگریاش در تبریز در خطر است، می تواند زمینه ساز دیداری جذاب و تماشایی شود.
فجرسپاسی شیراز - پرسپولیس تهران
تاوان شکست در دربی تهران را حبیب کاشانی داد نه حمید استیلی. حبیب کاشانی قربانی جنگ قدرت شد و جای او را هیئت مدیرهای پنج نفره و مدیرعامل غیرورزشی گرفت که بیشتر از فوتبال با سرعت، سوخت، ایست و ورود ممنوع و ... سرو کار داشته است. از این هفته پرسپولیسی جدید را در میدان لیگ برتر شاهد خواهیم بود که مدیرعامل دارد، هیئت مدیره دارد، پروین دارد و ... .
مدیران باشگاه پرسپولیس در نخستین روزهای فعالیت خود گرچه از حمید استیلی حمایت کردند اما کیست که نداند اگر این حمایت در همین هفتههای آغاز فعالیت آنها نتیجه ندهد، "مربی مورد حمایت" قربانی بلندپروازی مدیرانی می شود که تیم را در نازلترین جایگاهی که از آغاز فعالیت خود تا به امروز داشته است، تحویل گرفتهاند. برای پرسپولیسی که به باخت بی تفاوت شده، برکناری حمید استیلی و آوردن مربی جدید بهترین راه درمان است و بدون شک مدیران جدید از تجویز آن برای این تیم بیمار دریغ نمی کنند.
درست یا غلط، خوب یا بد، حمید استیلی روی لبه تیغ است و او بهتر از همه این را می داند که با یک باخت دیگر باید پرسپولیس را ترک کند. استیلی که با شکست برابر دربی اندک هوادارانی که حامی اش بودند را نیز از دست داده است، این هفته به شیراز می رود تا رودرروی تیم جوان فجر بایستد. برای استیلی که هر لحظه صدای اعتراض هواداران را بلندتر از قبل می شوند، هر بازی حکم مرگ و زندگی را دارد. شکست و حتی تساوی در مصاف با شاگردان کلانتری، یعنی پایان راه.
غلبه بر فجر با انگیزه و جوان آنهم در ورزشگاه حافظیه کار آسانی نیست که استیلی و شاگردانش به راحتی بتوانند از پس اجرای آن برآیند. تیمی که سپاهان را در شیراز شکست داد و مس را در کرمان از پیش رو برداشته، حریفی دست و پاگیر برای استیلی و شاگردانش خواهد بود که نشان دادهاند گاهی اوقات حتی از شکست مس سرچشمه قعر جدولی هم عاجز هستند!
صبای قم - فولاد خوزستان
این بازی برای عبدالله ویسی یک بازی خاص و ویژه است، ویژه و خاص از آن جهت که رودرروی تیمی می ایستد که در دوران جوانی برای آن بازی می کرد. ویسی که امروز با تیم صبای قم به یک مربی قابل اعتنا در فوتبال ایران تبدیل شده است، عصر یکشنبه در شرایطی متفاوت از تیم سابقش پذیرایی می کند. او در اوج و سکوی دوم جدول پذیرای فولادی است که رده یازدهم جدول را در اختیار دارد و در هفت دیدار اخیر تنها دو برد کسب کرده است. صبای قم در دیدار مقابل فولادی که تشنه پیروزی است، سه امتیازی خانگی را جستجو می کند تا به واسطه آنها حداقل تا پیش از برگزاری دیدار استقلال - صبای قم صدرنشین جدول رده بندی شود.
صنعت نفت آبادان - تراکتورسازی تبریز
یکی از تماشاییترین دیدارهای هفته هشتم لیگ برتر همین دیدار صنعت نفت آبادان - تراکتورسازی تبریز است که یکشنبه شب در ورزشگاه تختی آبادان برگزار می شود. این دو تیم که از پرطرفدارترین و ریشهدارترین تیمهای فوتبال ایران هستند، در هفتههای اخیر نتایج خوبی را کسب کردهاند که حاصل آن ایستادن تراکتورسازی 15 امتیازی بر سکوی سوم جدول و نفت آبادان نه امتیازی بر سکوی نهم جدول است.
دو تیم در هفتهای که گذشت شرایطی متفاوت را تجربه کردند، نفت آبادان در انزلی، ملوان را برد و تراکتورسازی در تبریز به نفت تهران باخت. تراکتورسازی که به زعم مربیاش ناعادلانه به نفت تهران باخته در این هفته به دنبال جبران آن شکست در خانه نفت آبادان است. کار دشواری که تحقق آن مقابل تماشاگران پرشور آبادانی دشوار و گاهی اوقات نشدنی است. در مقابل پیروانی هم تیمش را با انگیزه برد به مصاف تراکتورسازی می فرستد، او که حتی در روزهای پیروزی نفت از گزند اعتراضات تماشاگران آبادانی در امان نیست، اگر به غیر از برد به چیزی دیگر فکر کند، باید خود را آماده روزهایی سختتر در آبادان کند.
- برنامه دیدارهای هفته هشتم مسابقات فوتبال لیگ برتر باشگاههای کشور به شرح زیر است:
یکشنبه - 3/7/90
* داماش گیلان - راه آهن شهرری، ساعت 17:30، ورزشگاه شهید عضدی رشت
* نفت تهران - ملوان بندرانزلی، ساعت 17:30، ورزشگاه دستگردی تهران
* شهرداری تبریز - شاهین بوشهر، ساعت 17:45، ورزشگاه یادگار امام (ره) تبریز
* مقاومت سپاسی شیراز - پرسپولیس تهران، ساعت 18:30، ورزشگاه حافظیه شیراز
* صبای قم - فولاد خوزستان، ساعت 18:30، ورزشگاه یادگار امام (ره) قم
* صنعت نفت آبادان - تراکتورسازی تبریز، ساعت 18:45، ورزشگاه تختی آبادان
دوشنبه - 4/7/90
* استقلال - سایپای البرز، ساعت 18:30، ورزشگاه آزادی تهران .:استقلالی
حادثه تلخی كه بعد از دربی برای هوادار 18 ساله استقلالی رخ داد، شیرینی برد را به كام استقلالی ها تلخ كرد. میلاد خبازی، كه تازه از دبیرستان فارغ التحصیل شده بود، با دنیایی از شوق و آرزو به استادیوم آزادی رفت تا در شادی هت تریك برد در دربی با بقیه استقلالی ها شریك شود اما سرنوشت برای این هوادار 18 ساله اینطور رقم زد كه آخرین دربی اش را عصر جمعه ببیند و غروب كند. میلاد مثل خیلی های دیگر در مسیر بازگشت از ورزشگاه به خانه ترك موتور سوار بود و با چرخاندن پرچم استقلال در هوا شادی اش را با بقیه شریك می شد. او در تونل رسالت دچار سانحه ای مرگبار شد. میلاد و دوستش به یکباره با خودروی 206 قرمز رنگی مواجه می شوند که چند طرفدار پرسپولیسی ناراحت از باخت را در خود جای داده بود. سرنشینان خودرو خم می شوند تا پرچم استقلال را از دستان موتورسواران بکشند و این کش و قوس سبب می شود تا موتورسوار، تعادلش را از دست بدهد. حاصل این اتفاق، تصادفی دردناک و درگذشت میلاد خبازی 18 ساله می شود که تک پسر خانواده خبازی بوده. بعد از افتادن میلاد روی زمین یك ماشین دیگر كه سرعت زیادی داشته با او برخورد می كند و در نهایت این هوادار استقلال فوت می كند. اگرچه سرنشینان خودروی 206 بازداشت شده اند اما لحظه ای سهل انگاری جان یک جوان بی گناه را به سادگی از او گرفت تا دربی باز هم قربانی داشته باشد. مراسم سومین روز درگذشت این نوجوان دوشنبه شب در مسجدی در محله شمیران نو برگزار شد و خانواده او تا سال های سال باید هر بار روز دربی می رسد تلویزیون خانه شان را خاموش کنند تا شاید غم این حادثه تلخ را از یاد ببرند. پدر میلاد دیروز درباره این اتفاق تلخ به تماشا گفت:« تازه از مشهد آمده بودیم. از پسرم خواستم در خانه بماند و استراحت كند اما او گفت باید به ورزشگاه برود چون استقلال زندگی اش است. پسرم و تمام اعضای خانواده استقلالی هستند. هنوز رفتن او را باور نكرده ایم. او تك پسر ما بود و می خواهیم هر طور كه شده قاتلان پسرم به سزای خود برسند. پسرم به خاطر استقلال جان خود را از دست داد.» پرویز مظلومی تنها فرد از باشگاه استقلال است كه برای همدردی با این خانواده با آنها تماس گرفته. او در این باره به خبرآنلاین گفت:« درگذشت این هوادار نوجوان شیرینی برد در دربی را تلخ کرد. من دوشنبه شب و در زمان تمرین تیم با پدر مرحوم خبازی تلفنی حرف زدم و تسلیت گفتم. به هر حال اتفاق خیلی تلخی رخ داده . از طرفداران عزیز می خواهم واقعا مراقب رفتارهای خود باشند و ارزش یک بازی را به جایی نرسانند که حاصلش جان باختن جوان مردم شود.» او ادامه داد:« برنامه مان در باشگاه این است که طی یکی، دو روز آینده به همراه جمعی از اعضای تیم به خانه مرحوم خبازی برویم و این حادثه را به بازماندگان مرحوم، تسلیت بگوییم :استقلالی
با فیروز کریمی درباره همه چیز/ کروش نشان داد کم دارد!
ورزش > لیگ برتر - فیروز کریمی در خبرورزشی درباره همه چیز سخن گفت؛ از سینما تا منشور اخلاقی و کروش.
فرهاد اشراقی - امیرعباس واسعی
* عصر سهشنبه 29 شهریور که مثل همیشه و برای احوالپرسی به فیروز کریمی زنگ زدم، خیلی معمولی گفتم: «آقافیروز، سری به ما نمیزنی؟» فیروز کریمی را سالهاست میشناسیم، او از 5، 6 سال پیش اعلام کرد دیگر با رسانههای مکتوب مصاحبه نمیکند چراکه به زعم او «آنها حرفهایش را با استنباط خودشان مینویسند در حالی که من جملات و کلماتم را به دقت انتخاب میکنم و تأکید دارم مردم همانطور که میگویم، بشنوند.»
فرهاد اشراقی - امیرعباس واسعیکریمی در تمام این سالها فقط یکبار 3 سال پیش به خبرورزشی آمده بود و بس، اینبار هم بدعتشکنی کرد و گفت: «فردا ظهر اول اذان آنجا هستم، برای ناهار هم باقالیپلو با مرغ بگیر!» به این ترتیب «آقای خاص» سر وعده به خبرورزشی آمد و همان اول هم گفت: «پاسخگوی هر سؤالی هستم به جز مسائل شخصی و خصوصی که هیچ ربطی به فوتبال هم ندارد.» به قولش هم عمل کرد، رک و پوستکنده از هرچه پرسیدیم، صادقانه جواب داد و آنقدر بحث دلنشین بود که بیش از چهار ساعت به طول انجامید و البته در صحبت با کریمی نمیشود روی یک مسیر مشخص جلو رفت!
خیلی از حرفها پیش ما امانت است اما هر حرف فیروز کریمی به خواندن و شنیدنش میارزد. مطمئنیم از وقتی که میگذارید، پشیمان نخواهید شد! پس این شما و این هم حرفهای «فیروز کریمی».
*از برنامه 90 شروع کنیم، در مورد حرفهای مجتبی جباری چه نظری دارید؟
من برنامه را ندیدم ولی خیلیها زنگ زدند و گفتند مجتبی چه گفته، حرفهای او فقط وظیفه ما را سنگینتر کرد که بیشتر وقت بگذاریم و مطالعه کنیم.
*سؤال اینجاست که فیروز کریمی چه کرده؟
من برای جباری همان کاری را کردم که برای همه شاگردانم میکنم، حالا مجتبی در برنامهای پربیننده آن را بر زبان آورده، خیلیهای دیگر هم قبلاً در جراید گفتهاند.
*اینکه فیروز کریمی «فنیترین» مربی ماست و تیمهایش خوب فوتبال بازی میکنند؟
حالا نکتهای را اینجا بگویم؛ من از زمان افسری در نیروی انتظامی و به خاطر موتورسواری در زمستان سینوسهایم عفونت کرده، وقتی رفتم تبریز سرمای آنجا باعث عود کردن بیماریام شد. طوری که در بازگشت به تهران دو ماه و ده روز در بیمارستان بستری و 21 میلیون واحد آنتیبیوتیک به من زدند (عکسهایش را نشان میدهد) و این شکلی شدم! این داستان باعث فرصتی شد تا 6 ماه روی فوتبال مدرن و امروزی مطالعه کنم و حالا فهمیدم فوتبال اینی نیست که ما بازی میکنیم!
* همه قبول دارند که در کارنامه فیروز کریمی بدترین نتایج متعلق به دوره استقلال در لیگ هفتم است ولی جباری میگوید تمرینات شما خوب بوده...
مجتبی در ابومسلم شاگرد من بود، من خودم او، خسرو حیدری و آندو تیموریان را برای خدمت سربازی به ابومسلم بردم و آنها هم در آن شرایط مهیا خیلی خوب همهچیز را میگرفتند اما باور کنید در استقلال من «شیکترین» تمرینات عمرم را دادم، از نظر من شیک یعنی بهترین از هر نظر...
*پس چرا این تمرینات جواب نداد؟
دلایل دیگری داشت.
* حالا 3، 4 سال گذشته، نمیخواهید توضیح بدهید؟
گفتنش جز تکدرخاطر و کدورت حاصلی ندارد. ضمناً یکبار گفتهام.
*شما برنامه «خندهبازار» و قسمت مربوط به خودتان را دیدید؟!
بله و اصلاً هم نتوانستند درست ادای مرا درآورند! من صدای زمخت و دورگهای دارم که خیلی سخت تقلید میشود و میمیک چهرهام نیز موقع حرف زدن و بسته به شرایط محیط و نوع حرف تغییر میکند. اینها را رعایت نکردند!
*با این برنامه موافقید؟
نباید نواقص خدادادی افراد را مسخره کنند چون دست ما نیست. به جز این من مشکلی با طنز و خندیدن مردم ندارم. به علی دایی هم پیغام دادم ناراحت نباش، تو مطرح هستی که تقلیدت را میکنند. نمیشود از کسی حرف زد که مردم اصلاً او را نمیشناسند.
*حالا چرا طرف را با کروکودیل مقایسه کردید؟ (باخنده)
من اگر هیچی ندارم، حداقل دندانهایم سالم و مرتب است. آن بنده خدا دندانهایش شبیه کروکودیل بود!
* اگر به خودتان میگفتند بیا بازی کن، میرفتید؟
مگر سر سریال 2-5-3 خودم نرفتم؟ داشتیم فیلم مستند زندگیام «آقای خاص» را در باشگاه راهآهن فیلمبرداری میکردیم که گفتند آن طرف گروهی مشغول ساخت سریال هستند و موضوعش فوتبال است. میخواهند شما را ببینند تا بازیگر بهتر نقش را درآورد. گفتم وقتی خودم هستم، چرا سراغ تقلید بروید؟!
*اسم فیلم زندگیتان شد «آقای خاص» و گفتید مورینیو «بچه خاص» است!
معلومه! وقتی من مشهور بودم، اون کودکستان میرفت! حالاحالاها خیلی برایش زود است که جای مرا بگیرد!
*نظرتان در مورد مورینیو چیست؟ چه از نظر فنی و چه رفتاری که خیلیها میگویند کثیف است!
شما تمرین این آدم را ببین تا بفهمی چه ظلمی در حق مربیان ایرانی میشود. من چند فیلمش را دارم، به خدا همان کاری را میکنند که ما میکنیم. حالا ببین چه امکاناتی در اختیار اوست. یا همین گواردیولا؛ فکر میکنی به «مسی» چه میگوید؟ راه میافتد در هر بازی و همه را به هم میریزد، دو گل میزند و دو پاس گل میدهد و بارسلونا میبرد. آن وقت همه میگویند «گواردیولا» چه کرد!
*یعنی منکر تأثیرگذاری گواردیولا در بارسا هستید؟ حداقل از نظر روانی...
من میگویم گواردیولا با چی این هماهنگی و رفاقت را در بارسا ایجاد کرده، با حرف؟! همین الان به شما از هم پاشیدهترین تیم ایران را بدهند، تیمی که از نظر روانی به هم ریخته است. شما برای ایجاد هماهنگی و رفاقت چه میکنید؟ کار خاصی وجود دارد یا حرف میزنید؟ در حرف جوک میگویی یا قصه؟!
*شما بگویید رفاقت را چطور میشود در تیم ایجاد کرد که همه یکدل باشند؟
من سلطان رفاقتم، درس روانشناسی خوانده و در کنار فوقلیسانس عمری به عنوان پلیس و مربی با اقشار مختلف و روحیات گوناگون سروکار داشتهام. چه کسی در فوتبال ایران بیشتر از من رفیق دارد؟
*و البته دشمن هم زیاد دارید!
مسلماً، ولی فرق هست، رفیق از تو خصلت و خوبی میبیند و رفیق میشود ولی دشمن خیلی وقتها دلیلی ندارد. دوستی در اراک زمانی مرا دعوت کرد و دو روز مهمانش بودم. موقع خداحافظی حلالیت طلبید که سه سال پشت سرت حرف زدهام و حالا دیدم اصلاً آن نیستی که به من گفته بودند. خیلیها ندیده دشمنی میکنند، تحتتأثیر حرف این و آن. ریشه دشمنی این و آن را هم که دنبال کنی، به یک منفعت میرسد که چون سلب شده دشمنی میکند. شما از بین این همه مدیر و مربی و سرپرست و شاگرد یکی را پیدا کن بگوید من پشتسر کسی حرف زدهام. یک کلمه، اگر کسی پیدا شد من هر جریمهای را میدهم. یکی را پیدا کن از شاگردانم که من کمکش نکرده باشم، حتی کمک مالی. یکی بگوید فیروز کریمی به من بد کرد.
*نیما نکیسا میگوید!
این مسئله استثناست و توضیح دارد. نیما به اعتبار من آمد اهواز، درتهران به او 60 میلیون میدادند و قرار بود ما 80 میلیون بدهیم. شهرام شفیعیزاده زنده است، از او بپرسید. نیما که آمد گفتند 60 میلیون! شرمندگیاش برای من ماند و حتماً یک روز برای نیما جبران میکنم ولی آن ماجرا ناخواسته بود.
*ظاهراً دستیارانتان این کار را از شما یاد گرفتهاند!
من به فراز کاری ندارم، هرکس سیاست خودش را دارد و پاسخگوی کار خودش است و باید از خود او در مورد این مسائل امسال پاس بپرسی ولی از نظر من این کار بدی است.
* چرا فیروز کریمی با این همه شاگرد در تیمملی و آوردن آخرین قهرمانی باشگاهی در آسیا به یکباره از طرح اول فوتبال میرود؟ ضعیفتر از شما یک دهه در لیگبرتر مربیگری کردهاند و شما به لیگ یک میروی، چقدر خودت مقصری؟
در کل مقصر خالهها هستند! خاله و خالهبازی پدر فوتبال را درآورده! یکی از من پرسید چطور مربی شوم؟ گفتم ببین در فامیلتان چه کسی پتانسیل پیشرفت دارد؟ از الان به او بچسب! فردا که مدیر شد، تو هم مربی میشوی! مربی برای پیاده کردن افکارش 5 سال برنامه میدهد ولی کدام مدیر ما 5 سال سر کار هست؟ طرف نمیداند تا آخر فصل هست یا نه، پس سراغ دوست و فامیل میرود تا آنها به نوایی برسند!
*یک مقطع هرکس میخواست از لیگ یک صعود کند، سراغ شما میآمد، یعنی شهرت شما به این شد که متخصص لیگ یک هستید.
قبول دارم که خودم هم در این مسئله مقصر بودم ولی نگاه کن چه تیمهایی از لیگبرتر سراغ امثال من میآیند؟ همه آویزانها! همین الان از 4 تیم پیشنهاد دارم، همانهایی که اول فصل سراغ فامیل و رفیقبازی میروند و امثال فیروز کریمی را نمیبینند. وقتی مسابقات شروع میشود و میبیند فوتبال الکی نیست، برای حفظ خودش سراغ «فوتبالیها» میآید و میگوید فیروز کمک! اول همین فصل قرار بود به تیمی بروم ولی لحظه آخر رفیقبازی کرد! هفته پنجم که فهمید کار خراب شده، آمد سراغ من که این بار من قبول نکردم.
*پس چوب نتایج بد استقلال را نمیخورید؟
اصلاً. من خودم با خودم شرط کردهام بعد از این در لیگبرتر فقط تیمی میگیرم که برای قهرمانی یا سهمیه آسیا بجنگد و بسته شود. در لیگ یک هم صددرصد برای صعود و قهرمانی. مثال ایرانی نمیزنم که به کسی برنخورد ولی همین رفیق شما گواردیولا! جایی کار میکند که بهترین بازیکنان را دارد، بهترین امکانات و شرایط ایدهآل برای موفقیت مهیاست. ما باید الگو بگیریم.
*حرف استقلال شد، چطور شد سر از این تیم درآوردید؟
سعید رمضانی کاپیتان من در استقلال اهواز بود، بعد از یک بازی آمد و گفت ناصرخان خدابیامرز خواسته بروی کمک. ساعت یک نیمهشب توافق کردیم و چهار عصر نشستم روی نیمکت، اشتباه بود.
*در تمرین اول هم که میخ را محکم کوبیدید!
من هر جا بودم، از جوانان و امید ستاره میآوردم. وقتی امثال آندو و جباری در زمین ثابت میکنند بهتر از همه هستند، چرا باید یکی نان اسمش را بخورد؟ در استقلال این چیزها در اوج بود، سر تمرین بازیکنی که رفته عمل زیبایی بینی کرده و به خاطرش هد نمیزند (در حالی که نان باشگاه را میخورد) بابت محکم بازی کردن دیگری که بزرگتر از او هم هست، به او توهین میکند. توقع دارید من چه کنم؟ سکوت؟ حقکشی؟ یکی آمده سرخود برای خودش مرخصی رد کرده! فردا صدایش کردم، گفت دستم شکسته، نمیتوانم تمرین کنم! گفتم فوتبال با پاست، اگر آمدی که آمدی وگرنه خداحافظ! بعدازظهر نفر اول سر تمرین بود!
*اگر زمان به عقب برگردد، باز هم بعد از بازی با صنعتنفت، ستارهها را میدوانید؟
بله، ترکها مثلی دارند که میگوید: «شمشیر را بزرگ بردار که اگر نبرید، لااقل بشکند» قبلش به بچهها گفته بودم تا تاکتیکهای تیم جا بیفتد، باید با دوندگی و جنگندگی بیشتر جور بکشید و جبران کنید. وقتی در بازی نمیدوند، یعنی مشکل جسمی دارند، پس باید تمرین بدنی بیشتر شود!
* در استقلال همه بزرگان «هو» شدند جز شما، چرا؟
به من تا روز آخر«تو» هم نگفتند. بازی آخر را باختیم، شعار دادند: «کریمی دوستت داریم.» مردم ما خیلی خوب فوتبال را میفهمند، تمرینات را میدیدند، با همان تمرینات میلاد میداودی میترکاند ولی بازیکنی که رفته دماغش را با عمل، سربالا کرده، معلوم است دنبال فوتبال نیست!
*با فرهاد مجیدی هم مشکل داشتید؟
فرهاد را خودم در بهمن ستاره کردم ولی هفت بازی برایم گل نزد! بازیکن روز خوب و بد دارد، همین رونالدو بعد از اینکه 5 تا از بارسلونا خوردند، گفت قرار نیست من 34 هفته ستاره باشم. 20 بازی عالی، 10 تا متوسط و 4 بازی هم ضعیف هستم. فرهاد هم دوره ضعفش بود. روی او حساب کرده بودم ولی نشد. برهانی هم دقیقه 86 دربی دروازه خالی را اوت زد! جنسم جور نبود...
*خیلی از شاگردانتان سعی کردند از شما تقلید کنند، به همین دلیل کار فنی خوب آنها دیده نشد و اسیر حواشی هم شدند. چرا کنترل حواشی را یادشان ندادید؟
حاشیه مال بیرون زمین است و کار فنی درون مستطیل. اینها نباید با هم قاطی شوند. ضمناً هر مربی راه و روش و سیاست و سلیقه خودش را دارد. هرکس باید خودش باشد، من الان از شبکه 5 پیشنهاد مجریگری دارم و مسئولان عالیرتبه تلویزیون هم OK دادهاند. مقابل دوربین رفتن در برنامه زنده الکی نیست، باید از هزار آزمون و فیلتر عبور کنی و وقتی مرا تأیید میکنند، یعنی بلدم جلوی دوربین چه کنم. من مقابل دوربین خودم هستم، ادا نیست. همانی که اینجا یا در خانهام هستم، مقابل خودی و غریبه.
*و به همین دلیل هم از هر سن و قشری دوستتان دارند؟
ببین علی دایی راست میگوید، حرف بیربط نمیزند و کلمه نابجا هم استفاده نمیکند. او مثل تحصیلکردههای دیگر جملهبندی درستی هم دارد ولی مقابل دوربین خودش نیست. فرهاد کاظمی هم آن اوایل اینطوری بود، الان خیلی بهتر شده. مردم صداقت را دوست دارند، من خودم را سانسور نمیکنم.
*کمی از پرسپولیس صحبت کنیم، به نظر شما سردار رویانیان میتواند موفق باشد؟
بله، او هم مدیری تواناست و هم میتواند منابع مالی خوب جذب کند.
*عدهای میگویند وزن علی کریمی از پرسپولیس بیشتر است و به همین دلیل تیم با او نتیجه نمیگیرد.
هرگز، حتی مسی هم هرگز بزرگتر از بارسلونا نمیشود. ضمناً من کاملاً مخالف این ایده هستم، اگر کریمی نبود، پرسپولیس خیلی بدتر نتیجه میگرفت.
*مشکل پرسپولیس چیست؟
همین الان پرسپولیس میتواند قهرمان شود. کریمی پتانسیل لیدری دارد، او میتواند تیمش را درست رهبری کند به شرطی که بقیه کنار او درست کار کنند. بازیکنان پرسپولیس به طور انفرادی عالی هستند فقط باید در کار تیمی قرار بگیرند.
*دقیقاً همین جا مشکل تیم است!
دوسوم این بچهها شاگرد من بوده و زیرنظر من چنان درخشیدهاند که به تیمملی رسیدند. شیث، غلامرضا، فشنگچی، محمد نوری، نورمحمدی و... بهترینهای ایران هستند که به پرسپولیس رفتند ولی الان از نظر روحی - روانی استرس دارند. تیم گل اول را میخورد، فکر میکند باخته، وقتی مربی بعد از یک گل سجده میکند، یعنی تیم از نظر روحی تحتفشار است. تا یک توپ خراب میشود، مربی باید حالت بیچارهها را به خود بگیرد. بازیکن از مربی کنار زمین تأثیر میگیرد و او خودش را بزند، بازیکن به هم میریزد. آن لحظه باید به بازیکن بگویی «20، 20» این کارها و حرفها مال مصاحبه بعد از بازی است.
*بعد از بازی هم که فقط از داوری ایراد میگیرند!
بهتر است جلسه را بپیچانی تا از این حرفها بزنی! اینکه جلوی خبرنگار بگویی حسن بد بود، حسین خراب کرد، بازیکنت را خراب کردهای! من این نکته را از یک مربی صاحبنام و سپیدمو یاد گرفتم که بعد از هر باخت همهچیز را گردن بازیکنان میانداخت! من این کار را نکردم.
*ولی شما هم بازیکن را بعد از یک دقیقه تعویض کردهاید!
بازی در جامحذفی برابر صبا در قم بود. محسن یوسفی را دقیقه 82 فرستادم تو و دقیقه 83 کشیدم بیرون. جانشین او دقیقه 84 برای استقلال گل زد! این دلیل دارد، من به بازیکن وظیفهای میدهم در حد توان و پتانسیل او. حالا به هر دلیل وقتی نتوانست در زمین آن را اجرا کند، باید بیرون بیاید. تاکتیک تیم و شرح وظایف همه از قبل مشخص است.
*ولی شاید چند دقیقه زمان کافی نباشد، شاید یک بار خراب کرد!
بازیکنی که تا دقیقه 25 وظیفهاش را انجام نداد تا دقیقه 50 هم خراب میکند!
*استثنا ندارد؟
چرا، ولی استثنا، قاعده نمیشود. فرهاد مجیدی استثناست ولی یک روز کل تیم ایراد دارد یا شاید روز بد فرهاد باشد. من چند بار تذکر میدهم و بعد تعویضش میکنم. آن هم با اطلاع قبلی که مثلاً 3 دقیقه دیگر بیرون میآیی.
*بازیکن در آن 3 دقیقه روحیه بازی دارد؟
همان 3 دقیقه وظایفی دارد: 1- اخطار نگیرد 2- نگذارد حریف گل بزند. 3- کار دیگری را خراب نکند. قرار نیست شقالقمر کند!
*فیروز کریمی استاد روانشناسی است اما نمیتواند از آرش برهانی بازی بگیرد. همین برهانی ضعیف لیگ هفتم، در لیگ هشتم آقای گل میشود!
روحیه با روحیه فرق دارد. شما یک کلمه را به سه نفر مختلف سه جور متفاوت میگویی و جواب میگیری اما گاهی میشود که هرچه بلدی و هر راهکاری میزنی، جواب نمیدهد.
*علی پروین میگفت «پیوس 90 دقیقه راه برود، تعویضش نمیکنم چون در یک لحظه کارش را میکند و گل میزند».
من این حرف را قبول ندارم. پروین میگفت 10 نفر بدوند و توپ را بدهند فرشاد گل بزند، من میگویم همه بدوند و همه گل بزنند. ضمناً اگر فرشاد همان توپ دقیقه 90 را نزد چه؟ اگر حریف از کمبود دوندگی او قبل از 90، سه تا به ما زد چه؟
*این هم هست!
آن وقت عذاب وجدان داری! من دقیقه 30 تکلیفم معلوم است، حالا اشتباه همیشه هست ولی من کارم را کردهام.
*استقلال امسال خوب بسته شده؟
دست روی هرکس بگذاری، دکتر فتحا...زاده برایت میخرد!
*ولی رحمتی ذخیره ندارد.
رحمتی استثناست، جنس تیم جور است.
*ولی اگر دقیقه 60 رحمتی در دربی مصدوم میشد چه؟
در فوتبال با اگر و شاید کار نمیکنند! ضمناً شما آن طرف را نگاه کن، بین دروازهبانان مدعی بازی کردن چه کسی میآید ذخیره رحمتی بنشیند؟!
*بهترین تیمهای لیگ از نظر مهره؟
استقلال، پرسپولیس، فولاد، راهآهن و تراکتورسازی.
*الان قدیمیهای پرسپولیس خیلی از مدافعان این تیم انتقاد میکنند.
چون مربی نیستند! شما بگو در ایران دفاع وسط بهتر از نصرتی و نورمحمدی داریم؟ یکییکی اسم ببر تا من با دلیل و مدرک ثابت کنم اینها بهترین هستند ولی کسانی که میگویند اینها بدند، برای حرفشان دلیل ندارند.
*اما تماشاگران خیلی ناراحت هستند.
تماشاچی مو میبیند ولی مربی پیچش مو. هر مربی آمده یک دهه است نصرتی را فیکس گذاشته، مگر میشود الکی 70 بازی ملی کرد؟
*علی کریمی و فرهاد مجیدی در این سن بهترین هستند. چرا؟
در فوتبال سن یک عدد است، بدن و هوش و آمادگی مهم است. اینکه شما چه تاکتیکی داری و کدام بازیکن بهتر میتواند خواستههایت را در زمین اجرا کند.
*خود شما همیشه در تیمتان بازیکن مسن داشتید.
فضلی و عنایتی هنوز هم بهترین هستند. خداوکیلی وقتی طرف عالی است، چطور او را کنار بگذاری؟ چه ربطی دارد که چهل ساله است؟ به من چه؟!
*به این ترتیب در همه تیمهایتان همهکاره بودید!
مدیر وظیفه دیگری دارد. فتحا...زاده ظرف سه ماهی که من در استقلال بودم، یکبار نگفت اردو کجاست، او کارش را بلد بود، به زیردستانش اختیار و مسئولیت میداد و از آنها بازخواست میکرد. اگر قرار باشد مدیر تیمت بازیکن را تعیین کند، میشود حکایت فوتبال ما که هفته دهم مدیران دست به دامن امثال ما میشوند که بیا درستش کن!
*همین مدیران بازیکن نالایق میآورند و پول بیتالمال را دور میریزند، فامیلبازی میکنند و... بعد اسم شما و فرهاد کاظمی به عنوان منشوری بد در میرود...
اول بحث گفتم یک بازیکن بیاور که من کمک مالی به او نکرده باشم. یعنی ما پول هم دادیم ولی مدیر میگوید بازیکن را بردار، نخواستی بگذار روی سکو! آخر چرا پول بیتالمال را هدر میدهی؟
* فرهاد کاظمی هم به گواه همه دست خیر دارد.
یک مثال بزنم؛ در بهمن بازیکنی داشتیم که استوک نداشت. من اگر میگفتم این پول را بگیر برو کفش بخر، غرورش جریحهدار میشد. با فرهاد نمایش اجرا میکردیم که من کفشی با شماره پای آن بازیکن بپوشم، بعد با فرهاد مسابقه پنالتی بدهم و ببازم و بعد بگویم این کفش به درد من نمیخورد و اینجوری بدهیم به آن بازیکن. این را گفتم تا بدانید رودربایستی بچهها با من خیلی زیاد بود ولی با فرهاد راحت بودند. به من از مشکلاتشان نمیگفتند ولی از فرهاد پول دستی میگرفتند. بعد به این آدم تهمت زدند...
*فوتبال کثیف است یا تمیز؟
تمیز، من روی شنیدهها حرف نمیزنم و تا خودم چیزی نبینم، فتوا نمیدهم.
*این قانون 65 سالهها از کجا آمد؟
فیفا و AFC دنبال تزریق نشاط به فوتبال هستند. کسی که این قانون را گذاشت، نیت و هدفش همین بود ولی راه را اشتباه رفت.
*شما چقدر وقت داری؟
10 سال! خداوکیلی محمود یاوری شادابتر است یا X؟ اصغر شرفی جوانتر و سرحالتر است یا Y که هر وقت روی نیمکت او را میبینی، یاد عزا و ماتم و مرگ میافتی؟! مربی داریم 20 سال از اینها کوچکتر ولی روحیه بابابزرگشان را دارد!
*قهرمان لیگ؟
مگر از هفته پنجم میشود سرنوشت لیگ 34 هفتهای را پیشبینی کرد؟ مگر کسی در لیگ 73 باور میکرد بهمن دوم شود؟
*به فاصله 8 هفته تا پایان 11 امتیاز از پرسپولیس، در مسابقات 2 امتیازی پیش بودید. شایعه شد بعضیها علیه شما کودتا کردند!
فرهاد کاظمی با رخصت خودم آمد ولی عدهای ... گذشت و رفت، بگذریم!
*میگفتند عابدینی به شما قول تیمملی داده!
من خودم دستیار استانکو بودم! اول فصل که شروع شد، عابدینی رئیس فدراسیون بود و من هم مربی تیمملی اما صد روز بیشتر کار نکردم و استعفا دادم. تیم به بازیهای آسیایی 1994 هیروشیما رفت و در برگشت عابدینی از فدراسیون به پرسپولیس آمد.
*چرا استعفا دادید؟
چون دیدم استانکو فردا میرود کشورش و دلارهایش را خرج میکند ولی من باید در این کشور جواب مردم را بدهم. استانکو میگفت هرچه من میگویم، درست است و هر کار بگویم، بیچون و چرا انجام بدهید. من هم گفتم نه، ما نماینده مربیان ایرانی هستیم و خودمان صاحب رأی و سلیقهایم. اگر حرفت منطقی باشد، قبول، اگر نه بحث میکنیم و ما را قانع کن. دوستان در همین هتل هویزه آمدند پادرمیانی، من یک ایراد از تاکتیک استانکو گرفتم که چرا باید هرکس از هرکجا گرفت برای دایی سانتر کند؟ آمدیم پیشانی دایی کورک زد! بعد چه؟
*چه کسانی بودند؟
من، آقامهدی مناجاتی، اکبر مالکی و مسعود معینی. من به همه ثابت کردم تمرین او غلط است، استانکو هم شروع کرد به دادوبیداد! من هم آمدم بیرون، خداحافظ!
*بعداً عابدینی فهمید حق با شما بوده؟
بله، ما با هم در شروع لیگ کری داشتیم، خودش بعداً گفت اشتباه کرده.
*الان و بعد از جریانات داماش، در مورد عابدینی چه میگویید؟
هرکس خدمات او را به کشور انکار کند، دروغگو یا مغرض است. من در آن ماجرا حداکثر خویشتنداری را کردم تا جواب بزرگتر و پیشکسوت را ندهم ولی توانم کم بود. باید بیشتر تحمل میکردم.
*نظرتان در مورد کفاشیان چیست؟
او تمام تلاشش را کرد، صادقانه و خالص. کفاشیان قصور نکرد، توان او همینقدر بود که دیدیم.
*برای بهبود اوضاع چه باید کرد؟
تغییر در اساسنامه، به زودی در یک کنفرانس مطبوعاتی جزئیات را میگویم.
*کروش را چطور میبینید؟
من هنوز تمرینی از ایشان ندیدهام.
*شما همیشه منتقد مربی خارجی بودید!
نه، من میگویم آنها جایی کار میکنند که از پایه همه چیز درست است. ما اول یک نسل را از پایه درست بسازیم و بعد برایش مربی خارجی بیاوریم. طرف میآید اینجا، فکر میکند بازیکن ملی ما مثل کریس رونالدوست اما بعد میبیند طرف استپ بلد نیست! خب چه کاری بکند؟
*کروش هم نمیتواند؟
او که بدتر از همه! از همان دادن بازوبند کاپیتانی به جواد نکونام در حضور علی کریمی نشان داد کم دارد!
*ولی خود کریمی در قید و بند کاپیتانی نیست!
در دیزی باز است، حیای گربه کجاست؟ میشود من که در عمرم یک خط ننوشتهام، بیایم جلوی شما سردبیر شوم؟ زشت نیست؟
*اما کروش برای همهچیز برنامه دارد.
راه رفتن به (...) که معلوم است، نقشه نمیخواهد! شما فکر میکنی خیلی مهم است؟!
*طرف 6 سال در منچستر و رئال همهکاره بوده!
فنیاش قبول، من میگویم کارایی لازم را اینجا ندارد. او در فوتبالی رشد کرده که همه کارشان را درست انجام میدهند. لب خط بازیکن میداند چه باید بکند اما اینجا طرف از پشت محوطه جریمه حریف پاس به عقب به گلر میدهد! بازیکن توپ لو داده، جای برگشتن در اسکوربورد نگاه میکند! سومی وسط بازی جای تکل موهایش را درست میکند!
*پس جامجهانی نمیرویم؟
راه برای همه سخت است، برای ما ناهموار.
*فیروز کریمی برمیگردد؟ همانطور در اوج و مقتدر؟
خیلی سخت است. سازندگی هر چیز مشکل است و خراب کردنش آسان. من 20 سال ساختم، فرهاد کاظمی ساخت و با یک «ف.ک» همهچیز را خراب کردند. خود شما نوشتید در زمان صفایی محقق آلمانی از فیفا آمد و فقط کار فیروز کریمی را تأیید کرد. صفایی فراهانی به همان گزارش استناد و همیشه میگفت مربی ایرانی بیسواد است. دهه 90 و در قهرمانی لیگ، قهرمانی آسیا، تیمملی،صد شاگرد ملیپوش و ... همه چه شد؟ کاری کردند که دو سال در خانه حبس شدم. خجالت میکشیدم با خانواده بیرون بروم. همه میگفتند چه کردی که منشوری شدی؟منشوری یعنی چه؟ دردم آمد، دلم شکست...
* چرا دفاع نکردی؟
چه کار باید میکردم که نکردم؟
*سر قراردادها چه، دستیارانتان هم تخلفی نکردند؟
چند بار گفتم، یک نفر بیاورید که بگوید ریالی فیروزکریمی از من گرفت.
*به فکر خداحافظی نیفتادید در آن شرایط سخت؟
وقتی در جامعه همه سراغت را میگیرند یعنی دیگر فقط مال خودت نیستی. خیلی وقتها مردم مرا میبینند و از کمبودها میگویند تا در مصاحبه بازگو کنم. نمیتوانم خودم برای خودم تصمیم بگیرم.
*خیلیها در بازگشت مجدد ناکام ماندند. نمیترسید؟
تیمی را خودم ببندم اگر با 10 امتیاز اختلاف قهرمان نشد برای همیشه میروم. 90 درصد تیمهای فعلی را با نصف بودجه الان میگیرم، اگر رتبه بالاتر نرفتند، دارم بزنید!
*بین لیگبرتر و لیگیک کدامیک را جذابتر میدانید؟
قطعاً لیگ برتر ولی لیگیک حسنش این است که فقط باید اول شوی وگرنه هیچ! در لیگبرتر 4 تیم سهمیه میگیرند ولی لیگ یک شهر بیکلانتر است!
*دامادتان مربی خوبی میشود؟
الان هم جزو بهترینهاست.
*بحث نفر اول و دوم بودن با او میکنید؟
بستگی دارد نفر اول کی باشد. الان حسن آقای حبیبی مربیگری کند من با افتخار نفر دومش میشوم. باید دید نفر اول کیست.
*اگر جوانتر از شما بود چه؟
برای حفظ پرستیژم مدیرفنی میشوم!
*از آن مدیرفنیهای معروف؟
مدیرفنی باید لخت شود و در زمین مشکل را حل کند. سالی که فراز را برای سرمربیگری معرفی کردم، بهطور طبیعی کمتجربه بود و هفتههای اول به مشکل خورد. 3 جلسه خودم رفتم داخل زمین و تیم را تمرین دادم. مسئله که حل شد خود فراز ادامه داد مدیرفنی و مربی مثل نفر اول و دوم باید مکمل هم باشند، مثل زن و مرد، یکی خشن یکی مهربان.
*در زوج شما و آقا فرهاد خشن چه کسی بود؟
خدا نگذرد از کسانی که برایش حرف درست کردند. فرهاد خیلی با محبتتر از من است به فکر همه هست، حتی آدم معتاد. او جان یدالله سلیمانی را نجات داد و اگر بخواهم از کارهای خیر کاظمی حرف بزنم، تازه آنها که من میدانم، چند روز طول میکشد.
*زمانی خیلی اختلاف داشتید؟
دو برادر هم دعوایشان میشود اما در همان بحبوحه دعوا او بدون اطلاع من و در غیاب من هزینه بیمارستان همسرم را داده بود.
*الان حرف دربی است، شما در تنها دربیتان حریف قطبی بودید؟
باید آن روز 5 تا از ما میخورد! خیلی شانس داشت!
*و پرسپولیس؟
هر وقت این دو تیم در اوج قدرت باشند فوتبال ملی ما پیشرفت میکند و برعکس، پس به خاطر ملت و اعتبار خودمان همیشه آرزوی سربلندی و موفقیت استقلال و پرسپولیس را دارم. هر کاری هم از دستم برآید دریغ نخواهم کرد.
*حرف آخر
هیچ! خسته نباشید.
حرفهایی از جنس فیروز کریمی*جباری تنها بازیکن ماست که میتوانست در رئال بازی کند. میگویم رئال، چون او از ژاوی و اینیستا بهتر است! بعضی وقتها گفتن یکسری حقایق چون دور از ذهنها و باورهاست باعث خنده یا ناراحتی میشود، مثل اینکه بگویی من از فلانی بهترم، در حالی که هستی. داستان مجتبی هم همین است.
*خبرنگار جوانی برای مصاحبه جلو آمده، خودش را به در و دیوار میکوبد تا برسد به آن سؤالی که میخواهد! حالا سؤالش هم مربوط به زندگی شخصی است، آخر مسائل شخصی افراد چه ربطی به پیشرفت فوتبال دارد؟ به چه درد مردم میخورد؟!
*سر ماجرای اسبها شانس آوردید! وانت دوستم را گرفتم و رفتم اسبها را پشت آن سوار کنم و بیاورم جلوی خبرورزشی که همسرم قسمم داد و نگذاشت! نوشته بودید 180 میلیون پول اسب دادم، در حالی که فروشنده میگفت همه پای هم یک میلیون و دویست و من فقط 700 هزار تومان دادم! میخواستم بگویم همهاش مال شما!
*بازی داشتیم با تیم همایونخان شاهرخی، دروازهبان ما فامیلش «لک» بود و گلهایی که قبل از بازی بین مربیان ردوبدل میشود، دست او بود. ما رفتیم داخل زمین و او نیامد، همینطور که به همایون خان نزدیک میشدم با صدای بلند صدا میزد؛ «لک، لک، لکلک!» آقا کل نیمکت ما در کسری از ثانیه میگفتند: «لکلک»! همایون خان فکر کرد ما لکلک گم کردهایم! همین که دستیارم گفت: «آنجاست، دارد میآید» همه برگشتند به آن سمت که لکلک ما را ببینند!
*بازیکن و مربی خارجی موقع انتخاب تیم به قهرمانی و موفقیت فکر میکنند و بر این اساس انتخاب میکنند، اینجا فقط ملاک پول است! از هر بازیکنی بپرستی بهترین مدیر کیست میگوید فتحا...زاده! چرا؟ چون هرطور هست پول بازیکن را میرساند! حالا مدیریت و اخلاق و روانشناسی و... دیگر برایشان مهم نیست.
* فتحا...زاده را دوست دارم و همیشه از او تعریف میکنم چون از نوابغ مدیریت در فوتبال ماست. او همه فاکتورهای لازم برای مدیریت را دارد.
*استقلال بد بسته شد، اختلاف بود، مادرم فوت کرد، مجیدی مصدوم شد، مشکلات هجوم آورد و خلاصه همه بدشانسیهای عالم جمع شدند تا ما نتیجه نگیریم.
*زمان افسری گهگاه به مردم گیر بیخود میدادم ولی اغلب راه میآمدم!
*لیگ ششم استقلال اهواز قهرمان بود ولی گل سالم ما را نگرفتند و سایپا جام گرفت. آن سال اول فصل شفیعیزاده کاغذ داد دستم که همهکاره خودتی من هم یکی یکی بچهها را صدا زدم برای قرارداد. اولی گفت 250 تا میخواهم، گفتم «تا» واحد پول جدید است؟! بعدی و بعدی، خلاصه همه بالای 200 میگفتند، آخر گفتم 70 میلیون میدهم، میخواهید بسمالله، نمیخواهید خدانگهدار! قیمت بازیکن را که نباید مدیر تعیین کند.
*در استقلال آن زمان عدهای هنوز درک نکرده بودند وقتی 80 هزار نفر به خاطر این پیراهن میآیند نباید دلسرد و ناراحت برگردند.
*هرکس با فتحا...زاده کار میکند خوشبخت است چون حاجی در چک کشیدن جگر شیر دارد! دست روی هرکس بگذاری میآورد!
*مربی باید خودش باشد، جلوی دوربین و خانه و خیابان و سر تمرین همیشه یک جور باشد. اگر بخواهی جایی نقش بازی کنی یا ادای کسی را درآوری باختی.
*من تا سال 67 دفاع بازی میکردم. وزنم 60 کیلو نمیشد و همه میگفتند این اسکلت را راحت رد میکنیم ولی طوری طرف را میزدم که غش میکرد!
*نسل ما اگر امروز بودند همه بالای سقف میگرفتند!
*با فرهاد کاظمی مرتب رفتوآمد داریم. او از نظر فنی و اخلاقی و اجتماعی و همه صفات لازم برای مربیگری از همه کسانی که مربی ملی شدند بهتر است. محال است از او توهین و بیادبی یا بیاحترامی ببینی.
*قلعهنویی موفق است، چون خوشفکر و بلد است از بازیکن درست بازی بگیرد.
*در فوتبال هرچه در نوجوانی و جوانی یاد گرفتی دیگر همان است. شاگردان من وسط هزار نفر مشخص میشوند چون بلدند بغل پا بزنند.
*میخواهم دورهای سر تمرین شاگردانم بروم و کمک کنم.
*فرهاد پورغلامی وسط بازی داشت یادداشت مینوشت. مربی نباید لحظهای چشم از بازی بردارد، تو نکتهای را که به ذهنت رسیده بگو، دستیارت بنویسد!
*در تیراندازی میگویند نباید دستت روی ماشه برود. اول دراز بکش، بعد بزن، حالا طرف در حال ایستاده یک ثانیه اشتباه کرده و ده نفر را میکشد! بعد هم میگوید شرمنده، یک لحظه اشتباه کردم! چه فایدهای دارد؟ من به بازیکنم وظیفه «قابل اجرا» و در حد توانش میدهم، یک لحظه هم خطا کرد، تعویض است.
*پاس 1370 بهترین تیم عمرم بود، با پول نقد رفتم بازار و بهترینها را داشتم.
*قلعهنویی روی حساب تیم میبندد. او دفاع و دروازهبان را عالی میگیرد و تیم عقب میرود، بعد یکی مثل محرم را دارد که جای پاس طلا میدهد! آن جلو هم توره را دارد که 50 متر را در 5 ثانیه میرود! سرزن هم دارد، معلوم است که قهرمان میشود.
*همه تیمها لیستشان را پر میکنند. به جز آن 18 بازیکن اصلی، چند نفر هستند که سر جمع 90 دقیقه برای تیم بازی نمیکنند اما پولشان را تمام و کمال میگیرند و حاشیه هم درست میکنند! شما اگر فقط 18 نفر بگیری و پول بقیه را صرف آن 18 نفر و تدارکات تیم بکنی درست است این یعنی مدیریت.
*ادبیات من همین است. در خانه و همهجا همینطور صحبت میکنم اما تلویزیون از سی دقیقه مصاحبه من همان 30 ثانیه طنزش را نشان میداد شما هم همان روحیه طنز مرا میدیدید. من توهین نمیکنم، بیاحترامی ندارم، حرمتشکن نیستم، ضعفها و انتقادات را به طنز میگویم که همه میگویند بهترین راه
کد:http://khabaronline.ir/news-175627.aspx
:40:سازمان لیگ آزادگان برنامه رقابت های لیگ دسته دوم باشگاههای کشور از هفته دوم را اعلام کرد.
به گزارش سایت رسمی فدراسیون ،
دوشنبه 18/7/90
گسترش فولاد سهند – داتیس لرستان – ساعت 15/15 – متعاقبا اعلام می شود.
نفت محمودآباد – سپیدرود رشت – ساعت 15/15 - ورزشگاه شهید بهشتی محمودآباد
شموشک نوشهر – شهرداری اردبیل – ساعت 15/15 – ورزشگاه شهدا نوشهر
پاس نوین همدان – نوژن شهرداری نوشهر – ساعت 15/15 – ورزشگاه مفتح همدان
پیام خراسان – پرشیان زنجان – ساعت 15/15 – ورزشگاه تختی نیشابور
گاز فجر جم – مقاومت تهران – ساعت 30/15 – ورزشگاه شهدا جم
نفت نوین آبادان – شهرداری دزفول – ساعت 30/15 – ورزشگاه تختی آبادان
نفت امیدیه – پرسپولیس برازجان – ساعت 30/15 – ورزشگاه نفت 1 امیدیه
منطقه ویژه بندرعباس – چوکا تالش – ساعت 30/15 – متعاقبا اعلام می شود.
چهارشنبه 20/7/90
گیتی پسند اصفهان – نفت و گاز گچساران – ساعت 15/15 – متعاقبا اعلام می شود.
مهر کرج – آشیان گستر ورامین – ساعت 15/15 – ورزشگاه انقلاب کرج
سیاه جامگان – استقلال اهواز – ساعت 15/15 – ورزشگاه تختی مشهد
البدر بندر کنگ – ذوب آهن نوین اصفهان – ساعت 30/15 – ورزشگاه تختی بندرلنگه
فولاد نوین اهواز – ملی حفاری اهواز – ساعت 30/15 – ورزشگاه اختصاصی فولاد اهواز
منبع:کد:www.fah.ir
شباهت آبادانیها و برزیلیها(عکس)
فيروز كريمي: با شاهين قرارداد دو ساله امضا كردم/ مشكلي براي مربيگري ندارم
هيچ مشكلي ندارم و فعاليتم را در شاهين شروع خواهم كرد. خوشحالم كه بعد از مدتي به ليگ برتر برگشتم و روز جمعه به بوشهر ميروم تا از روز شنبه تمرينات را آغاز كنيم
سايت گل ـ فيروز كريمي سرمربي سرشناس فوتبال ايران دوباره به ليگ برتر بازگشت. كريمي دقايقي پيش در گفتوگويي اختصاصي با خبرنگار سايت گل در مورد مذاكرهاش با مسئولان باشگاه شاهين بوشهر گفت:« اين مذاكرات را تأييد ميكنم و من با باشگاه شاهين بوشهر به توافق رسيدم. من با اين باشگاه قرارداد دو ساله امضا كردم كه البته قرارداد سال آينده به صورت توافقي است.»
كريمي در پاسخ به اين سوال كه آيا از نظر سازمان ليگ مشكلي براي مربيگري نداريد، خاطرنشان كرد:« خير، من هيچ مشكلي ندارم و فعاليتم را در شاهين شروع خواهم كرد. خوشحالم كه بعد از مدتي به ليگ برتر برگشتم و روز جمعه به بوشهر ميروم تا از روز شنبه تمرينات را آغاز كنيم.»
گفتني است كه گفتوگوي مفصل خبرنگار سايت گل با كريمي به زودي منتشر خواهد شد.
مهدوی کیا از خانه شبانه روزی مژدهی رشت دیدار و آن را یکی از بهترین روزهای زندگی خود توصیف کرد.
به گزارش البرز نیوز به نقل از روابط عمومی باشگاه داماش گیلان، مهدی مهدوی کیا بازیکن اخلاق مدار و ارزشمند تیم فوتبال داماش گیلان از " خانه شبانه روزی مژدهی " رشت دیدار نمود و از نزدیک با مسئولین و کودکان حاضر در این مرکز گفتگو و از امکانات موجود در این مکان بازدید کرد.
در جریان این بازید مهدوی کیا در بازی فوتبال دانش آموزان مدرسه دولتی کاظم مژدهی شرکت نمود و دقایقی با ستاره های خردسال این مدرسه بازی نمود و خاطره ایی به یاد ماندنی برای خود و کودکان بی سرپرست این مدرسه به یادگار گذارد.
مهدوی کیا در پایان این دیدار با حضور در دفتر مدیریت این مرکز، با فعالیت های مرکز آشنا شد و در پایان دفتر یادبود این دفتر را امضاء و در آن از این روز به عنوان یکی از روزهای به یادماندنی زندگی خویش یاد کرد.
خانه شبانه روزی مژدهی در سال 1317 توسط زوج همیشه جاوید شادروان کاظم مژدهی و همسر مرحومه اش افسر مژدهی در راستای تعلیم و تربیت و نگهداری از فرزندان ایتام و بی سرپرست بنیان گرفت و تا کنون با حمایت های مردمی سرپا ایستاده است.
منبع:کد:http://www.persianv.com/preview/169841.php
لوکا پنجمین اخراجی لیگ یازدهم!
سایت گل- لوکا بوناچیچ در آستانه هفته دهم لیگ برتر برکنار شد تا پنجمین مربی اخراجی لیگ یازدهم لقب بگیرد. لوکا که از 9 بازی با سپاهان 4 برد بدست آورده و تیم او با 14 امتیاز در رده پنجم قرار دارد، امروز بطور ناگهانی از سمت خود برکنار شد. در لیگ یازدهم تاکنون 5 تیم سرمربی خود را تغییر داده اند که این امار در 9 هفته بسیار عجیب است.
صمد مرفاوی اولین مربی اخراجی لیگ یازدهم بود که جای خود را به چیرو داد. احمد سنجری نیز در مس سرچشمه جای خود را به اصغر شرفی داد و ابراهیم قاسمپور نیز جانشین مهدی دینورزاده در داماش شد. هفته قبل نیز حمید درخشان بطرز عجیبی از شاهین جدا شد و فیروز کریمی جانشین او شد.
کد:http://www.goal.com/iran/news/1825/%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86/2011/10/12/2708185/%D9%84%D9%88%DA%A9%D8%A7-%D9%BE%D9%86%D8%AC%D9%85%DB%8C%D9%86-%D8%A7%D8%AE%D8%B1%D8%A7%D8%AC%DB%8C-%D9%84%DB%8C%DA%AF-%DB%8C%D8%A7%D8%B2%D8%AF%D9%87%D9%85
چقدر خوشخوشانش شد نفت تهران !! دیروز بنده خدا فرکی خودش میگفت ما صدرنشینیمون موقته :دی
خودشون هم باور نداشتن خودشون رو، امروز در کمال تعجبشون، هم صبا باخت، هم تراکتور، هم استقلال مساوی کرد :دی
چه شود !!
آره. گاهی صداقت زیادی هم کار دست آدم میده. یاد تیم کایزرسلاترن افتادم که از دسته دوم اومدن بالا و سال بعد تو بوندس لیگای یک قهرمان شدن. اتو ریهاگل هم که هنوز که هنوزه داره نونِ همون یه سال رو میخوره.
قدیمی ترین عکس از تیم تراکتور سازی تبریز.
این عکس زیبا از تیم تراکتورسازی تبریز مطعلق به سال ۱۳۵۳ می باشد.