[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
این مقاله در مورد شکلگیری الماس از فعل و انفعال کربنات و سیلیکات بحث کرده است.
Printable View
این مقاله در مورد شکلگیری الماس از فعل و انفعال کربنات و سیلیکات بحث کرده است.
bb نظرتون در مورد اینکه هر هفته در مورد یک موضوع بحث کنیم چیه؟؟
(هرچی در مورد کانه زائی ،سنگها و کانی های صنعتی و قیمتی مینرالوگرافی و ....هست من می توانم مطلب بنویسم)
در پارک گفتگو یک مجسمه بسیار جالب هست که همه زمین شناسا باید اونو ببینن، مدل تصوری ابوریحان بیرونی از درون زمین!!!!!!!!
محشره
دارم سعی می کنم عکسش رو یا یه مطلب ازش پیدا کنم. باور کنین از هرچی دانشمند خارجی جلوتر بوده!!!
سلامنقل قول:
نوشته شده توسط Dr.Adeli
شما هر جور كه دوست دارين ادامه بديد .
ممنون
زمينشناس نمونه سال
دکتر قويدل سيوکى به عنوان يکى از بنيانگذاران علم پالينومورف در ايران معرفى شد.
انجمن زمین شناسی ایران
ظرف دو سال اخير دراستان تهران17هزار زمين لرزه ثبت شده است
به به کجا داریم زندگی می کنیم!! به نظر شما یه کم تعدادش زیاد نیست؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
زمین شناسی پزشکی
زمين شناسى شاخه گسترده از شناخت عوارض شيميايى و فيزيکى زمين بوده و زمين شناسى – پزشکى بررسى عوارض شيميايى و تاثير آن بر ژئوشيمى هر منطقه و ساکنين مناطق بومى مى باشد ، اين علم با توزيع و مهاجرت عناصر در جهان سروکار دارد و تعيين کمى عناصر در بخش هاى مختلف زمين و از سوى ديگر به قوانين کنترل کنندة توزيع عناصر در هر منطقه مرتبط مى باشد .که مطالعه اين بخش زيربناء علم زمين شناسى – پزشکى است که در حيطه آب ، خاک ، سنگ ، رسوب ، موجودات زنده اعم از گياهان ، جانوران و حيوانات بوده و لذا تجزيه کمى و دقيق فاکتورهاى ذکر شده و دسترسى به ميزان عناصر متشکله در هر کدام از آن ها در شناخت و تاثير اين عوامل برسلامت موجودات زندة بومى نقش تعيين کننده اى دارد . امروزه زير شاخه هاى مهمى در علم ژئوشيمى وجود دارد که ازجمله بررسى ژئوشيمى معدنى ، آلى ، اکتشافى ، ميکروبى ، زيست محيطى و پزشکى از آن جمله است .
کليه عناصر تشکيل دهندة پوسته زمين از طريق چرخة خاک ، آب و هوا واردبدن موجودات زنده شده و در دراز مدت تاثيرات خود را بر جاى مى گذارند و لذا عناصر کالکوفيل ( کادميم ، روى، جيوه ، سرب،ارسنيک ، آنتيموان و بيسموت ) بيشترين خطر مسموميت زائى را دارند و عناصر ليتوفيل ( نظير آلومنيوم ، باريوم ، برليوم و تاليوم ) و نيز در بسيارى از موارد باعث مسموميت هاى شديد شده و بسيارى از عناصر جدول مندليف نيز ماهيت دو سويه اى برخوردار هستند که در صورت افزايش يا کاهش تاثيرات جبران ناپذيرى بر جا مى گذارند . مثل يدوفلوئور وبسيارى از عناصر راديو اکتيو که در حالت طبيعى، محيطى را تحت تاثير قرار مى دهد و انحراف از سلامت را در موجودات زنده باعث مى شود . وجود کمربندهاى جغرافيايى که گاه در طول يک قاره قابل پى گيرى است مثل بيمارى سل ، تالاسمى ، گواتر و برخى سرطان ها نشانگر تعمق به مسايل بومى و تاثيرات آن بر موجودات زنده مى باشد .
در مورد کمپلکس بوشفلد در آفريقا چيزی می دانيد اين محدوده کانه زائی شده، احتمالاً از برخورد يک شهابسنگ ايجاد شده است
اين کمپلکس مربوط به پرکامبرین بوده و سن آن 2 میلیارد سال است
ولی در چه زمانی برخورد صورت گرفته؟؟ و چطور توانسته در وسعتی بسیار زیاد (66000 کیلومتر مربع!!)باعث ایجاد گودال شود؟؟؟؟ [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
5
البته در کمپلکس بوشفلد تفریق داریم!!! پس چطور آن را به برخورد شهابسنگ نسبت داده اند؟؟؟
جواب: ممکن است اين کمپلکس حاصل برخورد شهابسنگ باشد اما این برخورد عاملی بوده برای تحرک ماگما به طرف بالا
اگر کسی بخواهد کنکور ارشد یا دکترا شرکت کند من می توانم کمک کنم
سلامنقل قول:
نوشته شده توسط Dr.Adeli
ميخواستم بدونم با چه معدلي ميشه بدون كنكور به كارشناسي ارشد رفت ؟
درس هايي كه تو كارشناسي ارشد داده ميشه چي هستن؟
بازم سئوال دارم بعدا مي پرسم فعلا ببينم كساي ديگه هم سئوال دارن يا نه ؟
ممنون
اول به من بگوئيد کارشناسی ارشد بدون کنکور در کدام دانشگاه؟
هر دانشگاه قوانین خود را دارد
برای مثال در دانشگاه آزاد اسلامی شاگردان اول دوم و سوم کل تاکيد می کنم کل دوره می توانند از این امتياز استفاده کنند.(البته این مربوط به 4 سال پیش است من فردا شب شرایط امسال را برایتان می نویسم)
در مقطع دکتری نیز معدل بالای 17 و نمره پايان نامه بالای 19 (البته در بعضی گرایش ها معدل همه بالاتر از 18 است!!! و انتخاب مشکل می شود))
از من به شما نصيحت سعی کنيد مقاله بنویسید چرا که در هر مرحله بسیار مفید است (ارزش هر شخص به مقاله های است که می نویسد)
در زمينه مقاله هم اگر کمکی بخواهيد من درخدمتم
امیدوارم کافی باشه
خيلي ممنون
راستي شما ژيشنهاد كرده بوديد كه هر هفته راجه به يك مسئله صحبت كنيم .
كاملا موافقم از فردا شنبه شما خودتون راجع به هر چيزي كه دوست داريد بحث رو شروع كنيد تا شنبه هفته بعد مسئله جديدي رو آغاز كنيم .
ممنون
یه پیشنهاد بدین کدوم بهتره؟
1- جواهرات
2- مخاطرات زمین شناسی
3- معدن و معدن کاری
4- Gis
5-سنجش از دور
6- دایناسورها
7- بازنگری و یادآوری دروس کارشناسی
8- زمین شناسی اِیران!!!!(می دونم همه دانشجوها عاشق این درسن!!!)
آگات:
در شمالشرقي ايران (استان آذربايجان شرقي اطراف ميانه ) پنج منطقه اميدبخش داراي پتانسيل آگات(عقيق) شناسايي شده كه بصورت ژئودهايي حفرات موجود در سنگهاي آتشفشاني ائوسن را پر كرده اند. اندازه اين ژئودهاي آگات بين چند ميليمتر تا حداكثر10 سانتي متر است.بطور كلي رنگ اين آگات ها اغلب آبي نيلي ،آبي روشن ،سبز يماني، قرمز و خاكستري است.محدوده آگات خور در استان اصفهان در جنوب شرقي شهرستان خور قرار گرفته است.و ذخيره اي نزديك به 1250 كيلو براي آن پيش بيني مي شود.و محدوده آگات تربت حيدريه در استان خراسان در 18 كيلومتري شمال غرب تربت حيدريه جاي دارد.ژئودها و رگه هاي آگات در داخل گدازه هاي پيروكسن آندزيتي سياه رنگ قرار دارد. و انديس آگات فردوس مه بصورت قلوه ها و ژئودهاي آگات در سنگهاي پيروكسن آندزيتي نئوژن تمركز داشته و به رنگهاي متفاوت سفيد تا سفيد شيري و زرد تا قهوه اي مي باشند. انديس آگات اردين ورامين در 15 كيلومتري جنوب شرق زنجان قرار دارد .آگاتهاي دودي و دودي متمايل به آبي بصورت ژئودهاي در داخل حفرات واحد آندزيتي واقع در مجموعه آتشفشاني ائوسن ديده مي شود.از انديس هاي ديگر آگات مي توان به انديس هاي زير اشاره نمود:
انديس آگات دودي در گدازه هاي آندزيتي اليگو-ميوسن در جنوب آب گره قره آغاج در جنوب غرب ميانه (استان آذربايجان غربي) .
آگاتهاي دودي و خاكستري در ليستونيت هاي گزدز در جنوب بيرجند(استان خراسان).
آگاتهاي قهوه اي و قرمز در كنگلومراي پليوسن در شمال نصرت آباد (استان سيستان و بلوچستان)
آگات سفيد و خاكستري در ولكانيكهاي ائوسن در شمال نطنز (استان اصفهان).
پایگاه داده های علوم زمین
هرکيلو ژاسپ و آگات خام در بازارهاى جهانى از 2 تا 36 دلار متفاوت بوده و قيمت هر ورقه[ژاسپ و آگات فرآورى شده به ابعاد حدود 5/. اينچ بين 1 تا 50 دلار متفاوت است.
تو ایران هنوز روی سنگ ها و کانی های نیمه قیمتی کار نشده اگه کسی می خواد پول در بیاره بسم الله
قیمتش هم که بد نیست
مثلاً:
اگر جایی در کل حدود 560 تن ژاسپ با ارزش 1410 دلار داشته باشه، با توجه به هزينه پايين استخراج هر کيلو سنگ، عمليات استخراجى به صرفه اقتصادى خواهد بود. یعنی استخراج از منطقه ای با ذخيرهاى بالغ بر 530 تن و با ارزش حدود 10 ميليارد ريال و کل هزينه استخراج بالغ بر 500 ميليون ريال، با سودآورى همراه است.
Dr.Adeli
عزيز سلام
از امروز درباره زمين شناسي اقتصادي تو اين تاپيك پايين بحث مي كنيم .
اميدوارم كه ما رو تنها نگذاريد .
ممنون
تو اين تاپيك درباره مخاطرات زمين صحبت كنيم تا شنبه بعدي .
تو تاپيك پايين هم درباره دايناسورها صحبت مي كنيم
زلزله
عبارتست از لرزش زمین در اثر آزاد سازی سریع انرژی که اغلب موارد در اثر لغزش در امتداد یک گسل در پوسته زمین اتفاق میافتد. انرژی آزاد شده از محل آزاد شدن آن، که کانون نامیده میشود، بصورت امواج در همه جهتها منتشر میشود. این موجها شباهت بسیار زیادی به امواج ایجاد شده در اثر فروافتادن یک سنگ در آب آرام یک حوضچه دارد. به همان ترتیب که ضربه سنگ باعث به جنبش درآوردن امواج آب میشود، یک زلزله امواج لرزهای را ایجاد میکند که در زمین منتشر میشوند. با وجود اینکه انرژی آزاد شده با فاصله گرفتن از کانون زلزله به سرعت پراکنده شده و میرا میشود، ولی ابزارهای بسیار حساسی که در سراسر جهان بمنظور ثبت ارتعاشات پوسته زمین نصب شده اند، آن را حس کرده و ثبت میکنند
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] .
با تشكر
چند تا سئوال داشتم .
چه سنگ هايي بيشترين مقاومت رو در مقابل زلزله دارن؟
و چه سنگ هايي كم ترين مقاومت رو دارن ؟
آيا تا به حال دشت وت زلزله آمده و اگه نيامده چرا؟
ممنون
نقل قول:
نوشته شده توسط bb
خاکها دارای اندازه ذرات متفاوتی بوده و در یک تقسیم بندی بسیار کلی خاکها در طبیعت به صورت خاکهای رسی ، سیلتی ، ماسه ای ، شنی و قطعات سنگی تقسیم می شوند.خاکهای سطحی عموما ترکیبی از خاکهای فوق و خاکهای نباتی می باشند. خاکها از لحاظ تراکم ساختمانی به شکل شل، نیمه متراکم و متراکم وجود دارند. خاکها علاوه بر تفاوت در ریزدانه و درشتدانه بودن دارای چسبندگی و قفل و بستهای متفاوتی می باشند.در واقع برخی خاکها خاصیت الاستیک و برخی شکننده دارند. خاکهای رسی اشباع عموما دارای چسبندگی قابل توجهی بوده لیکن خاکهای سیلتی و ماسه ای از چسبندگی کمتری برخوردارند. امواج زلزله در جهت چین ها وطبقات سریعتر از جهت عمود بر آن انتشار می یابند.
معمولاًخطرناکتر ازهمه واریزه ها، آبرفتهای ته دره ها ،سپس باتلاقها ، تورب زارها و در یاچه هایی که گیاهان آن را فراگرفته اندمی باشد . خطر زمین های خشک از زمین های اشباع شده از آب کمتر است.
امیدوارم کافی باشه(بیشتر از این اطلاعات ندارم )
بلوک لوت بصورت يک پهنه ساختارى با روند شمالى-جنوبى در شرق کشور و خرده قاره ايران مرکزى قرار دارد.
برخی معتقدند که بلوک لوت از نظر زمين شناسى يک ناحيه پايدار و صلب مى باشد که بطور جانبى توسط گسله هاى شمالى - جنوبى احاطه شده است. شواهد لرزه ايى به روشنى نشان مي دهد که گسله هاى اطراف بلوک لوت بسيار فعال اند.
مطالعه لرزهخيزي بلوك لوت بیانگر آن است كه برخی از نواحي اين زون، مانند قائن، در اثر زمينلرزه ويران شدهاند. از جمله زمينلرزههاي ويرانگر سدة بيستم اين بلوك، ميتوان به زمينلرزههاي بَجستان (1925)، نهبندان (1928)، چاهك (1941)، دشت بياض (1968) اشاره كرد (بربريان، 1974).
از هفته آینده یکی از دوستان من به نام دکتر ملک به ما می پیوندد، ایشان که الحق از نوابغند، دانشجوی دکتری زمین شناسی اقتصادی بوده و کارهای درخشان فراوانی در زمینه های مختلف انجام داده اند، که از جمله آنها می توان به بررسی پتانسیل آهن، کرم، سرب، روی، مس، طلا در منطقه مختاران، بیرجند، خوسف، سه چنگی و ...اشاره کرد.
ایشان همچنین چندین سال علاوه بر تدریس در مقاطع مختلف،دانش آموزان و دانشجویان را در زمینه انتخاب رشته راهنمایی کرده اند.
امیدوارم بتوانیم از وجود ایشان استفاده نمائیم.
توپاز
چگونگی تشکیل: از بخارات فلوئور داری تشکیل میشود که در طی مراحل پایای انجماد سنگهای آذرین سیلیسی بیرون رانده شدهاند. توپاز در گدازههای ریولیتی و در گرانیتها یافت میشود. به علاوه کانی مشخص پگماتیتها ، بویژه در انواع قلعدار است.
خصوصیات فیزیکی: سختی آن 8 است چگالی آن حدود 3.4 تا 3.6 است. و جلای شیشهای دارد و به رنگ زرد ، صورتی ، زرد روشن ، مایل به آبی ، سبز و بیرنگ دیده میشود. یک کانی شفاف تا نیمه شفاف است.
ترکیب شیمیائی: ترکیب AL2SiO4(F،OH)2 میزان اکسید آلومینیوم 56.6 درصد ، اکسید سیلیسیم 33.4 درصد و آب 10 درصد
در زون گریزن کانسارهای مولیبدن توپاز همراه مسكويت، كوارتز، فلوريت و كرندوم.دیده می شود.
در مورد زمین شناسی و پترولوژی گرانیت ها و آندزیت ها چیزی می دونین؟
ممنون از لطف شما
كه در نبود من اين تاپيك رو حفط كرديد .
اميدوارم بازم همراهي كنيد .
واقعا ممنوننقل قول:
نوشته شده توسط Dr.Adeli
خيلي عالي ميشه
ميشه در مورد ساختارهاي اوليه ي دگرگوني و كاربرد هاي اون توضيح بديد.
s831153 عزيز
سلام
پيشنهاد مي كنم به اين جا سر بزني . در مورد سنگ هاي دگرگوني
اگه ممكنه توضيح بده در مورد ساختار هاي اوليه و ثانويه تشكيل كاي مطلب ميخواي يا چيز ديگه ؟
در مورد كاني هاي اوليه و ثانويه و دگرگوني تو تاپيك كاني شناسي بحث شده
به اوتجا مراجعه كنيد
ممنون
دوستان چند تا همایش در پیش داریم:
1- اولين کنگره زمين شناسي کاربردي ايران
دانشگاه آزاد اسلامي واحد مشهد در نظر دارد اولين کنگره زمين شناسي کاربردي ايران را در ارديبهشت ماه 1386 در جوار بارگاه ملکوتي حضرت ثامن الائمه (ع) با شرکت اساتيد، دانش آموختگان، پژوهشگران، متخصصين علوم زمين و رشته هاي مرتبط برگزار نمايد.
دسترسي به اطلاعات بيشتر در خصوص نحوه ثبت نام، ارسال مقالات و ديگر موارد مورد نياز از طريق تماس با دبيرخانه کنگره و يا مراجعه به پايگاه اطلاع رساني ذيل امکان پذير خواهد بود.
تلفن: 8400037(0511)
2- دومین همایش معدن
دانشگاه صنعتی شاهرود که شهریور 1386 هستش و تا دی ماه مقاله می گیره
امیدوارم شرکت کنید
می دونستین ایران بخش زمین شناسی دریایی داره؟
کشوری که هنوز نقشه های زمین شناسی 1:20.000 نداره و هیچ زمین شناسی به این راحتی ها رنگ نقشه ژئوشیمی رو نمی بینه کشتی تحقیقاتی داره تا از کف دریا نقشه تهیه کنه!!!
مهندس سعدالدين مدير بخش زمين شناسي دريايي سازمان زمين شناسي و اکتشافات معدني کشور گفته از جمله کارهای برنامه ریزی شده :
1- اطلس رسوب وژئوشيمى دريايى ورقه 1:100.000 بهشهر 2- اطلس شيمى آب ورقه 1:100.000 بهشهر 3- اطلس مهندسى و ريخت شناسى ورقه 1:100.000 بهشهر 4- اطلس رسوب وژئوشيمى دريايى ورقه 1:100.000 بندر انزلى 5- اطلس شيمى آب ورقه 1:100.000 بندر انزلى 6- اطلس ريخت شناسى ورقه 1:100.000 بندر انزلى
1- اطلس رسوب و ژئوشيمى دريايى ورقه 1:100.000 خلیج فارس و دریای عمان 2- اطلس شيمى آب ورقه1:100.000 جابهار 3- اطلس مهندسى و ريخت شناسى ورقه1:100.000 جابهار 4- اطلس رسوب وژئوشيمى دريايى ورقه 1:100.000 کنارک 5- اطلس رسوب وژئوشيمى دريايى ورقه 1:100.000 کنارک می شود اشاره نمود.
بله .من این کشتی رو از نزدیک دیدم.......واسمش هست لندو گرافنقل قول:
نوشته شده توسط Dr.Adeli
ایرانی ها یکی از ملت های بسیار مبتکر و پیشرو در زمینه ی نقشه برداری دریائی بودن بودن متاسفانه!!!!!!!!
(رجوع کنید به کتاب تاریخ 2500سال تاریخ دریانوردی ایرانیان)
ضمنا توی بخش جغرافیائی ارتش نقشه های زمینی بادقت بیشتر از اینی که شما اینجا گفتیدموجوده ومن خودم 2واحد کارتوگرافی رو روی همین نقشه ها پاس کردمنقل قول:
کشوری که هنوز نقشه های زمین شناسی 1:20.000 نداره
ضمنا واحد های تخصصی من هم درهمین مورد بود...........
بخاطر اکتشافات میدان های نفتی و بفیه مسائلCیاC........ایرانی ها توی علم نقشه برداری جایگاه خوبی دارن(البته اگه بتونن حفظش کنند)
سلام دوستان
با تشكر از مطالب مفيد شما در اين تاپيك...
من تاپيك رو ويرايش و پستهاي اضافه رو پاك كردم.
لطفا پستهاي خارج از موضوع رو در پيغام خصوصي مطرح كنيد.
همگي موفق باشيد
سلامنقل قول:
من می خواستم در مورد تکتونیک برا ارشد امتحان بدم ( البته سال دیگه ) ولی متسفانه هیچ جزوه ای در این زمینه پیدا نکردم
شما می تونید به من کمک بکنید . و اینکه بگید چه طوری بخونم تا بتونم موفق بشم
در ضمن من دانشجوی سال 3 زمین شناسی هستم
ممنون می شم
می بخشید آنقل قول:
من به شدت علاقه به این کار دارم ( مقاله نویسی )
ولی نمی دونم چه طوری باید بنویسم و از کجا باید شروع کنم
ممنون می شم کمکم کنید.
سلام دوست عزيزنقل قول:
اگر منظور شما از راهنمايي براي شيوه مقاله نويسي از ديد نگارشي هست اين تاپيك براتون مي تونه مفيد باشه:
موفق باشيد:)
سلام دوست عزیز
از اینکه من را راهنمایی کردید بسیار منون هستم .
اگه باز هم به مشکلی در این زمینه برخورد کردم با اجازتون ازتون می پرسم ;)
باز هم ممنون :biggrin: