می شه یکی لطف کنه اینارو برام توضیح بده ؟؟؟
ممنون می شم ....:11:
1.اثر کوریولیس !.....
2.تو قسمت پراکندگی نور یه توضیحی بود بعدش گفته شفق و فلق هم از نتیجه پراکندگی نور به وسیله ی مولکولهای موجود در جو است ....می شه توضیح بدین چه طوری؟
Printable View
می شه یکی لطف کنه اینارو برام توضیح بده ؟؟؟
ممنون می شم ....:11:
1.اثر کوریولیس !.....
2.تو قسمت پراکندگی نور یه توضیحی بود بعدش گفته شفق و فلق هم از نتیجه پراکندگی نور به وسیله ی مولکولهای موجود در جو است ....می شه توضیح بدین چه طوری؟
1- رو یادم نیست و هم حسش نیست برم نیگا کنم
2- ذرات جو زمین این قابلیت رو دارن که بر طول موج های مختلف تاثیر بزارن و اونا رو پراکنده کنند حالا تاثیر این پراکندگی با کاهش موج بیشتر می شه
ولی وقتی خورشید پایین افق قرار می گیره نورش باز هم پراکنده می شه "اگه جو نبود اونوقتی که خورشید غروب می کرد بلافاصله شب می شد"
این پراکندگی به ارتفاعی که ما خورشید رو رصد می کنیم هم بستگی داره "بهتره بگم نور خورشید رو جو میشکنه " با کاهش ارتفاع افزایش پیدا می کنه
امید وارم که فهمیده باشی
اگه حسش بود یه مقاله هم در مورد پراکندگی می دم که همه بفهمند
نقل قول:
خیلی ممنون که توضیح دادین ....یه چیزایی گرفتم ولی خب .... بازم ممنون
این اثر دقیقا مثل حالتیه که شما موقع بیرون امدن از اتوبوس در حال حرکت بهتون دست می ده (اگه اتوبوس سوار نمی شید حالتی که توی اسانسور دارید.:46:)یعنی یه نیرویی که باعث می شه شما علاوه بر حرکت خودتون یه نیم حرکت هم به سمت حرکت اون چیزی که سوارش بودید داشته باشید.نقل قول:
"این اثر بعلت گردش زمین بدور خودش در جسمی که با ان در تماس نیست اتفاق می افته و توی اون باید سمت حرکت و شمال و جنوب زمین رو مشخص کنی تا دقیقا نقطه اثر رو متوجه بشی."
مثالی می زنم:
همونطور که می دونیم زمین از غرب به شرق می گرده.حالا اگه برید به عرض های شمالی و به جنوب نگاه کنید در این حالت شرق سمت چپ شما و شمال پشتتان خواهد بود بعقه سمت ها هم که مخالف انها.به نظر شما که اینجا ایستادید زمین پاد ساعتگرد می گرده.
حالا اگه برید عرض های جنوبی و به شمال نگاه کنید شرق دست راست شما و شمال روبروتون می شه.حرکت هم همون پاد ساعتگرد هست.
اما اثر کوریولیس.شما در حالت اول که در عرض هال شمالید اگه جوری از زمین بلند بشید و هیچ تماسی با زمین نداشته باشید بعد از چند دقیقه(منظور شتاب داره) چون ثابت هستید و زمین زیر پاتون حرکت می کنه احساس می کنید دارید به سمت غرب حرکت می کنید.(یا اگه محل سایه شما رو تو زمین روی نقشه بهتون نشون بدن.مثل gps)
اگه در همین حال بخواهید به سمت جنوب بروید چون زمین زیر پاتون به سمت شرق می ره و شما به سمت جنوب .سایتون انگار با یه حالت مورب بصورت ساعتگرد به سمت غرب تمایل داره.همین حالت برای یه جسمی شبیه موشک که با سرعت بالا حرکت می کنه و هیچ تماسی با زمین هم نداره یه حرکت مورب به سمت غرب ایجاد می کنه.
حالا اگه تو جنوب بودید و به سمت شمال در حرکت بودید چون زمین به سمت راستتون می ره و شما به سمت جلو .حرکت شما یه خط مورب به سمت غرب خواهد بود.و الا اخر
این حرکت خیلی توی هواشناسی و نیروی هوایی مهمه.مثلا اثرات این حرکت رو می شه تو حرکت جبهه هوای
سرد و گرم در طول اقیانوس ها که برخورد باد با موانع(ساختمان و .....)کمتره دید.یا اگه این محاسبات رو زمانی که موشکی رو برای جایی می فرستند بحساب نیارند موشک معلوم نیست به کجا فرود بیاد.(به امید روزی که هرگز از موشک برای کشتن استفاده نشه).
اگه سوالی داری بپرس اگه نه و خوب متوجه شدی بگو ببینم اگه شما تو حالت اول که تو عرض های شمال بودی بخوای به سمت شمال بری اثر کوریولیس حرکتتون رو چطور تغییر می داد؟
حالا اگه حالت دوم بود و به سمت جنوب می رفتید چی؟
این رو دوستمون توضیح داد.نقل قول:
مولکولهای اتمسفر نور رو پخش می کنند . زمانی که هنوز خورشید بالا نیومده یا تازه غروب کرده نوری که مولکولها در ارتفاع بالاتر(اگه کوه رفته باشی می دونی که خورشید برای اونجا زودتر سر از افق بر می داره تا جایی که ارتفاعی کم داره.) می گیرند پراکنده می شه و قسمتی از اون به سمت قسمت لبه تاریک زمین می ره و انگار اسمون هنوز روشن باقی می مونه.این حالت فکر کنم یه بار جون ما رو نجات داد.
هوا مه گرفته جاده تاریک و نا اشنا رو تصور کن.حالا سر گردنه نور چراغ ماشین روبرویی قبل از اینکه ما به هم برسیم وقتی توسط مولکولهای هوا پراکنده شد و یه حالت شفق مانند درست کرد ما تازه فهمیدیم داریم تو لاین اون سمت حرکت می کنیم.یعنی اگه این حالت وجود نداشت ما از ماشین جلویی خبری نداشتیم و ........
من همین جا بطور رسمی از مولکولهای هوا تشکر می کنم.:10::11:
با سلام ...نقل قول:
پرنیان جان دوستان جوابت رو خیلی عالی دادن ... فکر نکنم که مشکلی باشه .. اگه بود بگو من هم یه توضیح بدم !
پیشرفت کارت تا کجا بوده ؟
کتاب آمادیگی برای المپیاد رو گرفتی ؟
چیزی به المپیاد نمونده .
کوریولیس یه نوع شتاب مجازیه که در اثر چرخش ایجاد میشه فرض کن یه میز دایره ای داری که میچرخه یه توپ رو درست میذاری وسطش و یه نیروی کوچک بهش وارد میکنی و میبینی که توپ به صورت مارپیچی حرکت میکنه علت چرخش آن اثر کوریولیسه
حالا اینو برای موشکی که از قطب زمین پرتاب شده تا به یه قسمت دیگه زمین بخوره در نظر بگیر وقتی موشک توی هواست زمین یکم میچرخه بنا بر این موشک به اون جایی که باید بخوره نمیخوره به این جابجایی ظاهری موشک شتاب کوریولیس میگن
نقل قول:
خب فک کننم (اگه درس گفته باشم) مثله رفتنم از جنوب به شمال بود که چون حرکت زمین زیر پام از چپ به سمت راست حرکت می کنه و من به سمته جلو می رم همون طور که شما گفتین باید تو حرکتم یه خط مورب به سمته غرب ایجاد بشه !نقل قول:
خب چون وقتی از شمال به جنوب میام و این دفعه بر عکسه دفعه ی قبل سمته راستم می شه شرق یه خط مورب به سمته شرق تو حرکتم ایجاد می شهنقل قول:
حالا جوابام درسته یا باز نگرفتم ؟؟؟
این رو دوستمون توضیح داد.
نقل قول:
خییییلیییییییی خیلی ممنون خیلی خوب توضیح دادین ....دیگه الان فک کنم فهمیدم :20:
AlL ThE Best
از شما هم ممنونم ... :11:نقل قول:
>>>>>Best wishes<<<<
نقل قول:
سلام
بله دوستان خیلی خوب توضیح دادن .....دسته همشون درد نکنه :11::11:
پیشرفته کارم ؟؟؟؟:41:افتضااااااااااااااا ح
هنوز فصل 3 هستم ..... خیلی کند پیش می رم دارم روانی می شم ..... هر روز سعی می کنم 2 ساعت رو بخونم روزایه تعطیل هم 5/6 ساعت می خونم ولی خب هم خیلی کمه هم می بینین که اصلا جلو نمی رم ....آخه همش فک می کنم که فصلایه قبلی یادم رفته 2ساعت می شینم اونارو می خونم بعد که میام جدیدارو بخونم ...:13: :41:
.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.* .*.*.*.*.*.
راستش من هر چی چرخیدم نتونستم کتابه آمادگی برای المپیاد نجوم رو گیر بیارم ... :41: اینجا که پیدا نمی شه
شما اگه جایی 2 تهران می شناسین که می شه از اونجا تهیه کرد لطف کنین آدرسشو بدین تا ....!
یه سوااال ؟؟>>>> مگه نگفتین المپیاد بهمن - اسفند(همون موقع هاا) برگزار می شه ؟؟؟ :18: والا من که خبر ندارم دقیقا کی هست ؟ به مدیرمون گفتم که هر وخ بهتون گفتن بهم اطلاع بدین ولی اونا این قد بی خیالن که ............:13: شما یه لطفی کنین بگین کیه ؟؟؟
جنوب رو فکر کنم اشتباه گفتی.
شما داری می ری جنوب زمین داره می ره سمت چپتون پس حرکت مورب به سمت غرب می شه.
باز هم ممنون از اینکه متوجه شدی چون خودم نفهمیدم چی گفتم(شوخی):46:
wow پسر عجب تاپیکی شد این یکی
همه چی توش هست
همون اول بهت گفتم بدون اعتماد به نفس به هیج جا نمی رسی .نقل قول:
زیاد هم از این فکر ها نکن ... نجوم چیزیه که خوب تو ذهن ها می مونه .
بهتره امسال روزنامه وار بخونی و شرکت کنی تا هم آشنا بشی و هم برای سال بعد راحتتر بتونی شرکت کنی .
در مورد زمان دقیقا یادم نیست .
با مدرسه به هیج وجه هماهنگ نکن .. این مدارس اصلا به فکر نجوم نیستن .. اگه شهرتون پژوهش سرا داره برو اونجا پرس و جو کن ... اگه هم نه نگران نباش من و دوستان بهت می گیم کی .
سایت دانش پژوهان جوان رو هم هر دفعه چک کن ... در این مورد اخبار و .. رو میزاره . مسئول برگزاری هم هست ..
اون کتاب رو هم می پرسم برات پیدا می کنم کجا بری بگیری .
موفق باشید .
سلامنقل قول:
آها فهمیدم چرا اشتباه گفتم :31:
anyway
ممنون از توضیحاته خوبتون [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
سلامنقل قول:
ممنون....
باشه به سایته ... سر می زنم ولی شما هم بهم بگین .... [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
مدرسه ی ما به هر چیزی اهمیت می ده جز المپیادو ....:13:
بازم ممنون
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
با سلام ...
پرنیان جان معلومه داری خوب پیش میری ... [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
این هم سوالات مرحله ی دوم المپیاد نجوم امسال ..
موفق باشید .
اینها هم جزوه ها و سوالات خوبیه که من پیدا کردم ... می تونی ازشون استفاده کنی :
جزوه ی آموزش اختر فیزیک (تابش) نوشته ی امیر حسن زاده را می توانید به رایگان از [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] دریافت کنید.
قوانین کپلر چند تمرین مفید آن را در [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ببینید.
نسخه ی دیگری از پاسخ تشریحی مرحله ی اول سومین المپیاد نجوم کشوری را می توانید از [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] دریافت کنید. این پاسخ تشریحی را ذوالفقار دانشی با همکاری علی اکبر نیری و امیر حسن زاده تهیه کرده است.
سوال های مرحله ی اول اولین المپیاد نجوم کشوری را می توانید از [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] دریافت کنید.
سوال های مرحله ی اول دومین المپیاد نجوم کشوری را می توانید از [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] دریافت کنید.
سوال ها و پاسخ های تشریحی مرحله ی اول سومین المپیاد نجوم کشوری را می توانید از [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] دریافت کنید. برای دانلود از گزینه save target as استفاده کنید.
نقل قول:
wow
Thanks a Miiiiiiiiiiiilllllllllllliiiiiiiiiion
*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-
سلام
نه خوب پیش نمی رم ...الان در ناامیدی کامل به سر می برم فک میکردم فصل 3رو بلدم ولی باز خیلی مشکل داشتم :41:ولی الان از دوباره دارم می خونم :31: ....
راستی خیلی خیلی خیلی خیلی ممنون ....خیلی کمک کردین :11:
سلام
یه چند تا سوال دارم ... می شه یکی لطف کنه جوابشون رو بگه بهم ؟؟ !!
1. می شه یکی اعتدال ربیعی رو برام توضیح بده ... نمی تونم بگیرم کتاب چی گفته !
2. چه طوری میدان مغناطیسی زمین تغییر می کنه ؟؟؟
3. اگه دستگاه مختصات سمت و ارتفاع رو هم یه کمی توضیح بدین ممنون می شم.
4. من هر چی چرخیدم نتونستم جوابه این سوال رو پیدا کنم ! > چه خواصی از زمین حرکت تقدیمی را پدید می آورد؟
5. از کجا باید بفهمم که تو کدوم منطقه طول روز و شب تو بعضی از ماههای سال کوتاه تر یا بلند تره ؟
فعلا همینا هستن
ممنون
پرنیان جان از این همه شور و شوق تو برای نجوم و المپیاد خیلی خوشحالم و برات ارزوی موفقیت می کنم.
راستش دیشب برنامه گفتگوی ویژه خبری رو که در مورد المپیاد نجوم بود دیدم یاد تو افتادم.امیدوارم بتونی تو
هم روزی مثل همون خانم جزوء برنده ها باشی.راستی اگه قبول شدی ما رو ترک نکنی.
اما سوالات:
سوال اول:
اعتدال ربیعی:
امید وارم با مفهوم مختصات سماوی(میل و بعد)اشنا باشی.در این مختصات شما به یک مبدا احتیاج دارید تا
بتوانید از انجا اسمان را تقسیم بندی کنید.اما چون حرکت اسمان مثل زمین نیست .یعنی معلوم نیست که کی کجای اسمون بالای کدوم شهره؟!.اومدند یه کار دیگه کردند.
زمین در حال گردش بدور خورشید با کجی محوری که داره همیشه در دو جای مدار خودش دقیقا در وضعیتی قرار می گیره که خورشید در اون روز بر استوا می تابه.ما هم اون نقاط رو به عنوان اول بهار و اول پائیز می شناسیم.در این روز ها (یا بهتر بگیم در لحظه ای خاص در این روز)که خورشید دقیقا در بالای استواست اگر محل خورشید را ثبت کنیم و چند ماه بعد که ان نقطه بر اثر حرکت زمین در مدار به شب منتقل شد مورد بررسی قرار بدیم می بینیم که هر سال دقیقا همین نقطه است(نقطه ای در زیر ستاره از صورت فلکی فرس اعظم).این نقطه رو به عنوان مبدا قرار می دیم و به اون مبدا بهاری یا همون ربیعی می گوییم.شاید در اولین نگاه به نظر بیاد خوب مگه هر سال امکان داره که دقیقا همون نقطه بشه.بله شما برای محاسبه این نقطه اول باید محل رصد رو به عنوان زمین مرکزی در نظر بگیرید و بعد از محاسبه نقطه مورد نظر محل هر کدوم از کشور ها رو حساب کنی و بعد عددی که بدست می اوری می شه همون زمان تحویل سال که ما اون رو نوروز می نامیم.
پس دقیقا در این زمان که نوروز شروع می شه(حالا هر ساعتی)اگه شما با محاسبات ساده روی کره زمین محلی را که دقیقا در ان ساعت ظهر است در نظر بگیرید خورشید در ان شهر دقیقا در زمان ظهر روی استوا قرار می گیرد.
سوال دوم:
منبع میدان مغناطیسی زمین هنوز دقیق شناخته شده نیست.ولی محتمل ترین ان را هسته داغ و متبلور زمین می دونند که ذرات بار دار داخل اون بر اثر گردش زمین بدور خود میدانی ایجاد می کنند.اما دقیقا این موضوع به اثبات نرسیده و بنابراین نمی شه دقیقا گفت برای چی هر چند میلیون سال میدان زمین برعکس می شه.البته یه نظریه های باز هم محتمل وجود داره که من هم هنوز اطلاع درستی ازشون ندارم.
سوال سوم:
دستگاه مختصات سمت ارتفاعی دارای دو مشخصه است.یکی سمت و دیگری ارتفاع.اگر نقطه ای در اسمان که جسم در ان واقع شده رو طوری به افق وصل کنیم عمود بر خط افق بشه .این مقدار زاویه قوسی رو ارتفاع اون جسم از افق می گوییم که همون ارتفاع خودمونه.اما حالا اگه زاویه نقطه شمال روی افق تا محل تقاطع خط ارتفاع(که تازه گفتم)با افق رو اندازه بگیریم سمت اون جسم می شه.برای درک بیشتر از سمت شمال وقتی ساعتگرد به سمت جنوب بریم 180 درجه دور زدیم.یعنی شرق در مختصات ما دارای سمت 90 درجه هست و سمت جنوب توی مختصات 180 درجه.ارتفاع بالای سر ما از افق هم که 90 درجه می شه........
سوال چهارم:
علت حرکت تقدیمی دقیقا داخل کتاب نجوم دینامیکی اومده.(صفحه 153).تو با کجاش مشکل داری؟
سوال پنجم:
من دقیقا این سوالت رو متوجه نشدم.می شه یکم توضیح بدی.
فعلا همین توضیح رو می دم که زمانی طول روز از شب کوتاهتر می شه که خورشید در محل مورد نظر به افق جنوبی نزدیک باشه.این یعنی زمانی هم که خورشید به استوا نزدیک بشه زمان روز و شب برابر و اگه از استوا به سمت شمال اون بره طول روز از شب بلند تر می شه.اما حالت اول زمستان حالت دوم در اعتدالین و حالت سوم در تابستان اتفاق می افته.
حالا هر جا که یکی از این مشخصه ها رو داشت می تونی مقایسه شب و روز رو انجام بدی.نمی دونم جواب سوالت رو گفتم یا نه ولی اگه نبود حتما بگو دقیقا چی می خوای بگی تا کمکت کنم.اگه سوالهای دیگه هم نا مفهومه بگو تا توضیح بیشتری بدم.
خوب مرتضی جان خوب کامل جوابتون رو دادن .. من فقط جسارت می کنم یه سری نکات رو دوباره می گم ...نقل قول:
سوال اول که فکر نکنم مشکل داشته باشید . اگه دارید بگید تا کمک کنم .
سوال دوم هم بهتره یه سری مقالات رو برات بزارم تا متوجه بشی ...
پست بعدیم هم در این مورده .
سوال سوم رو هم که مثل اولی مرتضی جان توضیح دادن
اما سوال چهارم ...
یادم می آد در این مورد تو انجمن نجوم اولین کنفرانس خودم رو دادم ، به همبن خاطر تو این زمینه استادم ...
ببین پرنیان جان کج شدن محور جسم در حال حرکت یه خاصیت فیزیک در جهان ماست ... اگه توجه کنید وقتی شما یه فرفره رو می چرخونید همیشه میل داره کج بشه ... این یه خاصیت فیزیکی در اجسامه .... اما ماه و خورشید و البته دیگر سیارات (که تاثیر فوق العاده کمی دارن ) می خوان جلوی این کجی رو بگیرن و محور زمین رو به سمت خودشون کج کنن و در بین این کشمکش حرکت چرخانی برای محور زمین پیش می آد که باعث می شه محور فرضی زمین دایره ای به شعاع 27 درجه رو تو فضا رو جاروب کنه . عکسهای تو کتاب می تونه بهت خیلی کمک کنه .
پس علت ماه و خورشید هستن . ok ؟
در مورد سوال پنجم :
ببین طولانی تر شدن روز و شب علتش چیه ؟ کند حرکت کردن زمین که نیست ؟ پس مطمئنا باید ربط به محور فرضی حرکت خورشید داره . اگه زمین این کج بودن محور رو نداشت (همین حرکت تقدیمی و کج شدن که بالا گفتم ) این کوتاه و بلندی پیش نمی اومد و اونوقت معلوم نبود که ما وجود داشتیم یا نه !
پس علت طولانی شدن، مداریه که ما در موقع روز تو آسمون می بینیم . وقتی تابستونه (در این نیمکره ،یعنی شمالی ) خورشید تقریبا از بالای سر ما می گذره . و مجبوره که کمان طولانی تری رو بگذرونه تا به افق غربی برسه ... اما در زمستون همین نیمکره،، چون نیمکره از خورشید دور می شه (بازم به تقدیمی ربط داره )بنابراین کمان خورشید هی بسمت جنوب می ره و اگه تصور کنی می بینی که هی کمان از گوشه ها داره کوتاه می شه ...
امیدوارم که با این زبان نچندارن قابل فهم من متوجه شده باشی .
چرا میدان مغناطیسی زمین عوض می شود؟
هسته زمین از آهن و نیكل تشكیل شده كه بخش عمده ای از انها به حالت گداخته وجود دارد این مایع فلزی پیوسته در جنبش است و این جنبش به نحوی جریانهای الكتریكی به وجود می اورند كه میدان مغناطیسی زمین را ایجاد می كنند.
میدان مغناطیسی یا آهنربایی كره زمین در حال ضعیف شدن است. اگر این كاهش در شدت میدان با همین اهنگ به پیش رود ظرف ۱۲۰۰ سال آینده قطب نماهای سراسر دنیا از كار خواهند افتاد تا مدتی به طرف همه جا ولی در واقع هیچ جا منحرف خواهند شد. سپس به آهستگی پس از گذشت دهها یا صدها سال بار دیگر همراستا خواهند شد اما این بار به سمت جنوب.
نتیجه این می شود كه میدان مغناطیسی زمین وارونه خواهد شد این اتفاق پسشتر نیز بارها روی داده است. زمین شناسان در سنگ های مغناطیسی چندین میلیون ساله قراینی یافته اند كه این را تایید می كند. روشن است كه این پدیده بیانگر مطلب بسیار مهمی درباره هسته درونی زمین است.اما پرسش اینجاست كه این مطلب مهم چیست؟
هسته زمین از آهن و نیكل تشكیل شده كه بخش عمده ای از انها به حالت گداخته وجود دارد این مایع فلزی پیوسته در جنبش است و این جنبش به نحوی جریانهای الكتریكی به وجود می اورند كه میدان مغناطیسی زمین را ایجاد می كنند. جزئیات این فعالیت فلزی گداخته و تغییراتی كه در میدان مغناطیسی زمین بوجود می اورد هنوز روشن نشده است برخی از سرنخ هایی كه درباره رویدادهای درون زمین در اختیار داریم از بررسی ساختار بیرونی این میدان بسیار گسترده بدست آمده اند این میدان زمین را در محاصره خود دارد و تا صدها هزار كیلومتر در فضا ادامه دارد. میدان مغناطیسی را می توان به صورت مجموعه ای از خط های فرضی تصور كرد كه در فضا از قطب جنوب در جنوبگان تا قطب شمال در كانادا قوس می زند و سپس در درون هسته زمین ادامه می یابد تا بار دیگر از قطب جنوب سر در آورد.
میدان مغناطیسی زمین همواره نابسامان است. قطب های مغناطیسی زمین ۱۱ درجه با قطب های جغرافیایی زمین فاصله دارند در این میدان پیچش ها و خمیدگی هایی وجود دارد كه در آن نواحی ممكن است جهت عقربه قطب نما حتی تا ۲۰ درجه از شمال حقیقی فاصله داشته باشد. دریانوردان این نواحی را از قرن یازدهم هجری تا كنون نقشه برداری كرده اندتا مبادا قطب نماهایشان آنان را از مسیر واقعی منحرف كند. از روی نوشته های آنان در میابیم كه شدت میدان مغناطیسی زمین افت و خیز بسیار زیادی دارد.و سالانه در حدود ۲۰ كیلومتر به طرف غرب جابجا می شود در نظر دانشمندان امروزی این بدان معناست كه مایع گداخته هسته زمین با سرعتی در حدود نیم میلیمتر در ثانیه در حركت است. یعنی در روز تقریبا مسافتی برابر نصف طول زمین فوتبال را می پیماید. زمین فیزیكدانان در مقیاس گسترده تر با بررسی مغناطیس هایی كه در گدازه های منجمد باستانی محبوس شده اند ردپای میدان مغناطیسی زمین را ۳۰ تا ۵۰ میلیون سال گذشته دنیبال كرده اند همچنانكه سنگ ها گداخته می شوند اتم های آهن موجود در آنها تمایل می یابند با راستای میدان مغناطیسی ان دوره همراستا شوند. این مدارك نشان می دهد كه در گذشته میدان مغناطیسی زمین در فاصله های زمانی نامعین از ۳۰ هزار سال گذشته تا ۱ میلیون سال وارونه شده است. میدان از این رو به آن رو می شود. یعنی در مدت نزدیك به ۱۰۰ هزار سال ضعیف می شود و سپس در جهت دیگر افزایش می یابد.
بسیاری از زمین شناسان كه درباره علت وارون شدن ها بررسی می كنند اكنون معنقدند كه میدان مغناطیسی ضعیفی كه بر سطح زمین می سنجیم ( آن قدر ضعیف كه آهنربای نعلی شكل اسباب بازی هم ۱۰۰ برابر از آن نیرومند است) تنها مشتی از خروار است. بخش عمده از فعالیت مغناطیسی زمین در هسته آهنی و نیكلی آن صورت می گیرد برابر مقبول ترین توضیحی كه برای این مساله ارائه شده و به نظریه دینامو معروف است بخشی از میدان كه در هسته زمین امتداد دارد در مایع باردار و گداخته آن محبوس شده و با چرخش زمین كشیده می شود. درنتیجه به طور مستقیم از هسته نمی گذرد بلكه بارها دور هسته پیچیده می شود تا مانند دسته ای از كش های محكم تشكیل خطوط شار نیرومندی را بدهد.
بنابر این نظریه جریان همرفتی فلز گداخته كه از اعماق هسته بالا می آید حلقه های كوچكی از این ماده مغناطیسی دور هم پیچیده را به سطح می راند كه از اینجا به فضا امتداد می یابند و تشكیل میدان آشنایی را می دهد كه می سنجیم. سپس یك بار دیگر به درون هسته شیرجه می روند و سخت دور هسته پیچیده می شوند بدین ترتیب میدان خود را نگه می دارند. در این فرضیه درباره اینكه چه چیزی ممكن است باعث وارونه شدن میدان شود چنین استدلال می شود كه طبیعت غیر قابل پیش بینی جریان همرفتی كه نقش دارد.
اگر در یك نقطه چند حلقه بیشتر از نقطه دیگر جمع شود ذره های میدان كه به سطح می رانند در جهت مخالف حلقه می زنند. احتمال دیگر آن است كه این وارونه شدن ها به هیچ وجه كاتوره ای و تصادفی نیست. و اگر اطلاعات كافی داشتیم می توانستیم آن ها را پیش گویی كنیم و شاید بر همكنش های الكترومغناطیسی مایع جوشان درون زمین چندان پیچیده اند كه وارونگی تصادفی به نظر می رسد اگر چنین باشد شاید روزی دانشمندان بتوانند به ما بگویند كه وارونگی بعدی چه هنگام رخ می دهد اما اكنون تنها كاری كه می توانیم بكنیم این است كه قطب نماهایمان را تماشا كنیم و حدس بزنیم در دل گداخته زمین چه می گذرد.
منبع: سازمان آموزش و پرورش استان خراسان
نقل از: aftab.ir
سلامنقل قول:
خیلی خیلی ممنون ... همه رو فهمیدم جز اولیه ! ( که اونم یه چیزاییش رو گرفتم ,ولی نه خوبه خوب ولی فک کنم بعد از 500 بار خوندن می فهمم بالاخره ...)
راستی برایه سواله آخرم هم معذرت می خوام که اون طوری پرسیدمش (اصلا سواله مشکله فنی داره )
من می خواستم بگم که مثلا به یه همچین سوالی ( که تو کتاب هم بود)
>>ساکنان نیو یورک در مقایسه باساکنان فلوریدا کدامیک از نمود های زیر را تجربه می کنند ( ممکن است چند پاسخ صحیح باشد)؟
1.روهای طولانیتر تابستان 2. روزهای طولانیتر زمستان 3.روزهای یکسان در طول سال 4.روزهای کوتاه تر تابستان 5.روزهای کوتاه تر زمستان
چه طوری باید جواب بدم ؟ نمی دونم چه قد تونستم منظورمو برسونم :41: فک کنم این طوری بگم بهتره >من از کجا باید بدونم که فلان جا روزهایه تابستون / زمستونش کوتاه / بلند هست ؟
بازم از کمکاتون ممنونم
موفق باشید
نقل قول:
نه من به جز سوال اخریه مشکله خاصی ندارم توضیحاته شما و مرتضی جان خیلی کامل و خوب بودن ( از هر دوتون ممنونم )...لطف کردین در باره ی میدان مغناطیسی زمین برام مطلب گذاشتین :11:
*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-
چند تا سواله دیگه هم دارم....
1. تو کتاب نوشته ثابت گرانش ( G )
(به توان 2) g/سانتی متر مربع - dyne( به توان 8- )10 ×6.68
( ببخشید که این طوری نوشتم ) حالا من می خوام بدونم این (به توان 8-)10×6.68 ماله چیه ؟ از کجا آوردنش؟
2.سواله آخره فصل( کتابه )> اگر در استوا زندگی می کردید و یک شب کامل بیدار می ماندید چند درصد آمان را می دیدید ( من از کجا باید بفهمم ؟) ؟
3. (بازم سوالایه آخره فصل) > اگر محور زمین بیش از 23.5 درجه کج شود .آیا فصول طولانیتر می شوند ؟آیا فصل زمستان سردتر خواهد شد ؟ چرا ؟
من که می گم نباید فصلا طولانیتر شن چون( فک نکنم) انحرافش به طولانیتر شدن / کوتاه تر شدن فصل ها ربطی نداره و به گردش زمین ربط داره !برا دومیش هم فک کنم باید کوتاه تر بشه ...
نمی دونم می شه شما بگین جوابش چی می شه ؟
بازم ازتون ممنونم :11:
سلااااااااااااااام
من باز اومدم :31:
بچه ها کمک کنن pllllllllllllllllllllllllz
من الان داشتم سولایه مرحله اول سومین المپیاد نجوم رو می خوندم ( جواب که بلد نیستم بدم فقط می خونمشون بلکه فرجی بشه جواب بدم بهشون ) بعد سواله 5ش رو نتونستم جواب بدم [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] در صورتی که سواله یه چیزی تو مایه هایه چیزایی بود که تو فصله 3 خونده بودم ....بعد رفتم جوابشو نگاه کنم ببینم چی می شه دیدم »ارتفاع خورشید در ظهر دی ماه « برا خودش فرمول داره :18: ولی اصلا همچین چیزی تو نجوم دینامیکی نبود که ! فقط یه سری چیزایه دیگه بود ولی نه تو حد فرمول و ... خیلی کلی توضیح داده بود .
اگه هر کی نجوم کروی یا کتابایه دیگه رو خونده بگه این فرمولا تو اون هست یا نه ؟ اگه نیست از کجا باید اینا رو یاد بگیرم ؟ [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] چرا هیچی از چیزایی که خوندم بلد نیستم پس ؟
سوال >در روز اول دی ماه دقیقا در سر ظهر , طول سایه ی یک شاخص عمودی , رادیکال 3 برابر ارتفاع آن است .عرض جغرافیایی محل چه قدر است ؟
الف :30 درجه ب:53.5 درجه ج:36.5 درجه
د : 60 درجه ه : 6.5 درجه و : 23.5 درجه
جوابش می شه» ج « من که اون فرمول رو نفهمیدم می شه یکی برام توضیح بده ؟
ممنون
سلااااااااااااااام
من باز اومدم :31:
بچه ها کمک کنید pllllllllllllllllllllllllz
من الان داشتم سولایه مرحله اول سومین المپیاد نجوم رو می خوندم ( جواب که بلد نیستم بدم فقط می خونمشون بلکه فرجی بشه جواب بدم بهشون ) بعد سواله 5ش رو نتونستم جواب بدم [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] در صورتی که سواله یه چیزی تو مایه هایه چیزایی بود که تو فصله 3 خونده بودم ....بعد رفتم جوابشو نگاه کنم ببینم چی می شه دیدم »ارتفاع خورشید در ظهر دی ماه « برا خودش فرمول داره :18: ولی اصلا همچین چیزی تو نجوم دینامیکی نبود که ! فقط یه سری چیزایه دیگه بود ولی نه تو حد فرمول و ... خیلی کلی توضیح داده بود .
اگه هر کی نجوم کروی یا کتابایه دیگه رو خونده بگه این فرمولا تو اون هست یا نه ؟ اگه نیست از کجا باید اینا رو یاد بگیرم ؟ [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] چرا هیچی از چیزایی که خوندم بلد نیستم پس ؟
سوال >در روز اول دی ماه دقیقا در سر ظهر , طول سایه ی یک شاخص عمودی , رادیکال 3 برابر ارتفاع آن است .عرض جغرافیایی محل چه قدر است ؟
الف :30 درجه ب:53.5 درجه ج:36.5 درجه
د : 60 درجه ه: 6.5 درجه و: 23.5 درجه
جوابش می شه» ج « من که اون فرمول رو نفهمیدم می شه یکی برام توضیح بده ؟
ممنون
سوالت رو متوجه شدم.
ببین اولا این سوال برای کسانیه که تو امریکا زندگی می کنند و می دونند نیویورک نسبت به فلوریدا کجا واقع شده.برای همین مختصات خاصی در مورد اون شهر ها نداده.(مثلا توی ایران فلان شهر و فلان شهر رو ما می دونیم چقدر فاصله دارند.)
نیویورک در عرض های شمالی تر نسبت به فلوریدا قرار داره.پس در نتیجه چون خورشید تو فلوریدا به سمت الراس نزدیک تره باید زمانی که تابستون روز بلند تره نیویورک روز کوتاهتر از قلوریدا باشه.همونطور که مثلا بوینس ایرس تو ارزانتین (جنوب) برعکس روز کوتاهتری داره.البته این کم بودن خیلی جزئی و من می ترسم منظور سوال یه رد گم کنی باشه و فقط خواسته بفهمونه که روز تو تابستون بلندتر و تو زمستون کوتاهتره.
بهر حال با فرض اولیه سوال باید جوابهای 4 و 5 باشه.یعنی ساکنان نیویورک نسبت(به مقایسه شهر ها دقت کن) به ساکنان فلوریدا روز های کوتاهتری خواهند داشت.خورشید برای اونها نسبت به فلوریدایی ها که جنوبی ترند زودتر طلوع و غروب می کنه.(چون خورشید به افق جنوب نزدیک تره)
در مورد اعتدال ربیعی هم یه مقاله اماده می کنم برات می زارم.
اما سوالهای بعدیت:
سوال اول:
ثابت گرانش همونطور که از اسمش معلومه یه عدد ثابته که توی معادله گرانش استفاده می شه.فرض کنیم اون زمان که ما این عدد رو نمی شناخیم الانه و خوب چطور اون رو شناختیم.
ما اول ازمایش کردیم و دیدیم که اگه دو تا جسم رو با وزنهای مختلف کنار هم بزاریم نیرویی گرانشی که بینشون رد و بدل می شه به جرم اون دو بستگی داره.بعد دیدیم به مجذور فاصله شون هم بستگی داره.
بعد با استفاده از معادلاتی مقدار نیروی بین اونها رو اندازه گرفتیم و دیدیم اگه جرم دو تا جسم رو در هم ضرب کنیم و بعد تقسیم بر مجذور فاصله شون کنیم باید در یک عدد دیگه هم ضرب کنیم تا به همون نیرو برسیم.
این ازمایش رو چندین بار تکرار کردیم و دیدیم نه مثل اینکه این عده تو هر جرمی و تو هر فاصله ای ثابته.پس گفتیم این ثابت گرانشه که باید تو همه معادلات گرانشی ازش استفاده کنیم.
یه پا ورقی هم بگم که این فقط تو گرانش نیست.مثلا تو نیروی فنر ثابت k............
سوال دوم:
تو استوا زمین دقیقا روی سمت الراس(بالای سر) شما می گرده.یعنی اگه یه ستاره مفروض که تو استوای سماویه از افق شرق شما در بیاد دقیقا تو افق غرب غروب می کنه.(مثلا جای دیگه مثل ایران همون ستاره از بین شرق و جنوب شرقی بالا می اد و توی یه خط مورب و قوسی تو جنوب غربی غروب می کنه.)
شما توی طول شب که ما فرض می کنیم از 6 غروب تا فردا 6 صبح باشه می تونید 12 ساعت رصد کنید.پس شما نصف 24 ساعت کل اسمون رو می بینید.اما یه نکته شما قبل از اینکه چند ساعتی از شب بگذره نصف دیگه رو هم دارید می بینید.پس در کل شما همه اسمون رو می بینید.
بزار یه طور دیگه بگم:
فرض کن ساعت 6 غروب شرع به رصد کردی و دقیقا در همین زمان ستاره رجل الجبار از افق شرق بالا اومد.خوب اولا شما همین الان دارید 1810 درجه اسمون که نصفش می شه رو می بینید.بعد از 12 ساعت رصد همون ستاره مفروض داره غروب می کنه.خوب الان هم شما دارید نصف اونطرف این ستاره رو هم می بینید.پس در کل شما همه اسمون رو دیدید.اما چرا استوا اینطوره و مثلا ایران اینطور نیست بخاطر اینه که ما از اینجا نمی تونیم نیمکره جنوبی سماوی رو ببینیم.
سوال سوم:
درست حدس زدی.
تغییر محور زمین به فصل ها ربطی نداره.چون این مدار زمینه که مشخص می کنه چقدر باید زمین تو یه فصل باشه.مثلا اگه سرعت ما توی همین مدار نصف بشه.اونوقت برای اینکه زمین از یه طرف مدار بره اونطرف تا دو تا فصل رو پشت سر بزاره زمان بیشتری طول می کشید و فصل ها طولانیتر می شد.
اما فصل زمستان سردتر می شه.چون خورشید توی زمستان از افق جنوبی تر در میاد و قوسی رو هم که دور می زنه کوتاهتره(روز کوتاهتر).پس اگه مدار باز هم کج تر بود خورشید باز هم جنوبی تر در می اومد و روز باز هم کوتاهتر بود و سرما بیشتر.
سوال اخرت یکم توضیح اضافه می خواد.من سعی می کنم بعدا مفصل تر بگم.
سلام
خیلی ممنون مرتضی جان :11:
-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-
چند تا سواله دیگه دارم ....(اینا از سوالایه المپیادن )
1. اگر زمین در خلاف جهت فعلی به دور خودش می چرخید شبانه روز نجومی چه قدر طول می کشید ؟
الف : 23.56 ب: 24:00 ج : 24:04 د: 23:52
من می گم نباید فرقی کنه و همون الف درسته ...ولی مطمئنم جوابم درس نیست .
2. (سوال 8 , مرحله ی اول سومین المپیاد....) » کدام 2 تصاویر از تصاویر زیر , کره آسمان را برای ناظر با عرض جغرافیایی 90 درجه , با فاصله زمانی 6 ساعت نشان می دهند ؟
( شرمنده که نتونستم عکاسا رو بزارم )
جوابش » در آسمان ناظر قطبی , قطب شمال آسمان در سه سو قرار دارد و استوای سماوی روی افق قرار می گیرد . دایره البروج نیز چون با استوای سماوی اختلاف زاویه دارد , نیمی بالای افق و نیمی در زیر افق قرار دارد اما گردش وضعی در افق حول محوری است که از سه سو به زمین عمود می شود , بنابراین حرکت وضعی اجرام سماوی موازی افق است و در فاصله 6 ساعت ,ارتفاع اجرام سماوی از افق ثابت می ماند .
(قسمتایی که با رنگ آبی نوشتم رو تا حالا نمی دونستم )
حالا می شه شما بگین این چیزا رو کجا می تونم بخونم ؟ اگه اسمه کتابایی رو که این چیزا توشون پیدا می شن رو میدونین یه لطفی کنین بهم بگین تا همزمان که یه چیزی تو نجوم دینامیکی دربارشون می خونم توضیح همون مسئله رو تو کتابایه دیگه هم بخونم تا این قد مشکل نداشته باشم ! بعضی از سوالا با موضوع هایی که تو نجوم دینامیکی خوندم یکیه ولی وقتی جواباشونو می خونم میبینم راه حل هیچ کدومشون تو دینامیکی نیست .
3.( سوال اول سومین دوره ) برای اینکه ناظر روی ماه بتواند برج میلاد را در تمامی طول موج های مرئی تشخیص دهد , حداقل قطر تلسکوپی که استفاده می کند چقدر باید باشد ؟ ارتفاع برج میلاد m 430.
الف : 13cm ب :26cm ج: 43cm د:76cm ه: 240cm
من توضیح جوابش رو نفهمیدم ...می شه برام توضیح بدین ؟ این یکی هم یه فرمول داشت برا حلش که طبقه معمول بلد نبودم ..........
من این چیزا رو کی باید یاد بگیرم ؟؟؟؟؟ یا کجا می تونم بخونم ؟
ممنون می شم یکی راه حلاشون رو یکم برام توضیح بده ....
سوال اول:
ساعت نجومی و ساعت حقیقی(روزمره) خودش بحثی بسیار گستردست ولی من سعی می کنم یه تو ضیح مختصر بدم تا هر سوالی در این مورد برات روشن بشه.
نگاه کن ما ابتدا نشستیم و گفتیم (قرار داد کردیم) مدتی که خورشید از بالای سرمون رد شه تا فردا که دوباره بیاد رد بشه رو 24 ساعت در نظر گرفتیم.یعنی حساب کردیم مثلا از الان تا الان یک ثانیه است.(مثل همون متر).
این شبانه روز حقیقی یا خورشیدیه که ما بطور روز مره از اون استفاده می کنیم.
اما شبانه روز نجومی با ستاره ها کار داره.ما برای اینکه یک شبانه روز نجومی داشته باشیم باید یه ستاره رو که از بالای سرمون گذشت تا فردا که دوباره از بالای سرمون می گذره در نظر بگیریم.ولی نه اینکه بگیم این مدت (برگشت ستاره) 24 ساعت می شه.بلکه همون ثانیه ای که قبلا قرار داد کردیم رو بکار می بریم و می بینیم تقریبا 23 ساعت 56 دقیقه طول می کشه تا دوباره ستاره بیاد و از بالای سرمون رد بشه.
اینجا یه اتفاق افتاده.زمین در گردشش بدور خود نمی تونه باعث تغییر دادن محل ستاره شده باشه(ستاره ها خیلی دورند.)توی حرکش بدور خورشید هم هیچ تغییری در محل ستاره ها بوجود نمیاد.پس چرا زمان نجومی کم شده.
چون زمان خورشیدی ما زیاده.یعنی زمانی که زمین بدون در نظر گرفتن حرکتش در مدار بدور خورشید یه 360 درجه دور می زنه دقیقا می تونه یه ستاره رو دوباره به جای اولش بر گردونه(شبانه روز نجومی) ولی در حین همین دور زدن یکم هم توی مدارش جابجا شده و خورشید از محل قبلیش نسبت به ستارگان دور به سمت شرق رفته پس زمین باید یکم دیگه دور بزنه تا دوباره بتونه خورشید رو بیاره بالای سر تا یک شباته روز خورشیدی داشته باشیم.
اما اگه زمین بدور خودش برعکس بگرده چی می شه؟
ما اگه از همون ثانیه قرار دادی استفاده کنیم برای اینکه یه شبانه روز نجومی داشته باشیم باید همون 360درجه قبلی رو دور بزنیم پس شبانه روز نجومی هیچ تغییری نمی کنه ولی شبانه روز خورشیدی بجای 24 ساعت می شه 23 ساعت و 56 دقیقه.
چون حین دور زدن برعکس ما خورشید باز هم به سمت شرق می ره(چون سمت حرکت زمین تو مدارش که برعکس نشده).و ما قبل از اینکه بخوایم 360 درجه دور بزنیم خورشید دوباره بالای سرمونه.
پس همون جواب تو درسته.البته یکم میشه سوال رو با این موضوع که اگه همین زمان خورشیدی که در اوردیم 24 ساعت در نظر بگیریم و بعد شبانه روز نجومی رو با اون حساب کنیم پیچیده کرد ولی در این موقع زمان نجومی 24 ساعت 4 دقیقه در می اد.من هم نمی دونم دقیقا کدوم جواب سوال می شه.ولی می دونم باید در این دو حالت جواب همین ها باشه.
سوال دوم:
تو سوال دوم یه اشکال املائی داری که نمی دونم از تایپ تو بود یا تو سوال المپیاد اشتباه چاپ شده.
اونجا که می گه قصب شمال اسمان در سه سو قرار داره.این سه سو نیست بلکه سرسو می شه.سر سو هم یعنی بالای سر یا همون سمت الراس.
اینکه تو قطب شمال ستاره قطبی بالای سرمونه و اینکه استوا تو قطب واقع شده یا اینکه تو قطب ارتفاع ستاره ها بعد از 6 ساعت تغییر نمی کنه رو نمی دونی؟؟؟!!!
اینها که همه خودش معلومه که.نمی دونم منظورت از این سوال چیه .بهر حال یه چی بگم که تو نجوم دینا میکی برعکس نجوم کروی سعی شده از رابطه هایی استفاده بشه که برای فهم اون چندان اطلاعات خاصی نیاز نیست.یعنی کلا قابل فهم برای همه شده.ولی تو المپیاد کلید سوالات از روابط پیچیده تری استفاده می شه.برای همین شما نمی تونی رابطه رو درست بفهمی.کتاب نجوم کروی برای این کار خوبه.یه کتاب هم من خودم از انتشارات استان قدس رضوی خریدم که تو فصل های اخرش همین موضوعات رو خوب توضیح می ده اسمش هم راهنمای علاقه مندان به دنیای ستارشناسیه.
البته کتابهای دیگه ای هم دیدم که اصلا موضوع مورد بحث شون دقیقا همینهاست ولی فعلا یادم نمی اد.
دوستان هستند می دونند کمک می کنند.
سوال سوم:
این سوال از دست من بر نمی اد.فقط یه سری معادلات در مورد دهانه و طول موج دارم که خودم هم هنوز متوجهش نشدم.بچه ها میان و توضیح بیشتر رو می دن.
سلام
از راهنمایی ها و کمکاتون ممنونم :11:
درباره ی سوال 2 شما درست میگین من اشتباه کردم ...! آخه جوابا تایپی نبودن برا همین اشتباه کردم ....همون سر سو یی که شما گفتین هست
راستش نه ! من فقط اینو می دونم که تو قطب شمال ستاره ی قطبی بالای سرمونه .»همین!« ببخشید ! ولی یعنی چی استوا تو قطب واقع شده ؟نقل قول:
-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-
AlL ThE BesT
این دفعه من اشتباه کردم.منظورم اینه که استوا تو افق قرار داره
فیزیک
سلام
یه چیز می گم ولی قول بدین نخندین بهم ! خب ؟
دیگه فک کنم خستتون کردم اینقد اومدم هی چرت و پرت گفتم ...
فقط یه چیزی ... من باز ناامید شدم هر چی این کتاب رو می خونم نه پیشرفت می کنم نه انگار چیزی بلدم ... این یکی دو روزه که سوالایه المپیاد رو می خونم اصلا یه جوری شدم. این طوری صورت مسئله مشکوک می زنه که موضوعش رو خوندم ولی همون طور که قبلا گفتم هر چیزی برا خودش یه فرمول داره که اصلا...
تازه امشب رفته بودم تو وب لاگه اعضای تیم ملی نجوم ....همین که خودتون می دونین ( شرمنده من الان هنگم نمی تونم درس حرف بزنم)بعد دیدم یکی تو قسمته توصیه هاشون نوشته »»»»»»
كم كم داريم به مرحله اول نزديك مي شيم....نجوم ديناميكي رو از كتابخونه بگيريد يه نگاه روش بكنيد.
مي گم از كتابخونه بگيريد واسه اينه كه خيلي گرونه!!!
حواستون به پديده هاي نجومي نزديك و دوره اي باشه.
مثلا اينكه الان زهره كجاست مريخ كجاست كلا سياره ها كجا هستند.
يا مثلا بارش شهابي ها كي و در كدوم صورت فلكي اتفاق مي افتند.«««««
تو رو خدا نخندین ولی چرا نوشته یه نگاهی بهش بکنین اونم (برا ماههایه آخره )( پس اگه مهم نیست چرا من این قد باهاش در گیرم ؟)از یه طرفی هم نمی تونم بفهمم آخه چه طوری یه آدمه صفر که هیچی از این چیزا حالیش نمی شه بره یه نگاهی بهش بکنه* فقط* ؟ از یه طرفی هم وقتی می بینم تا حالا هر چی خوندم اونقد ....نیستن دیگه مخم هنگ می کنم ....
آها راستی از کجا می تونم بفهمم که زهره یا ... کجاست ؟
بچه به خدا شرمندم که این قد هم مزاحمتون می شم هم رو اعصابتون با این سوالایه ....پیاده روی می کنم
پرنیان جان سلام
اولا سوال پرسیدن تو برای ما مایه خوشحالیه نه اذیت.وگرنه مجبور نبودیم جواب بدیم.پس اینقدر نگو ما رو اذیت کردی.
اما در مورد نجوم و کتاب نجوم دینا میکی.نگاه کن هر کسی یه روشی رو پیش روش می زاره و این روشش بر اساس اون چیز هایی است که می دونه.
اینطور که شنیده بودم هنوز به کنکور نرسیدی؟.تو امتحانی به این بزرگی هیچ وقت نباید اعتمادتت رو از دست بدی.نباید بگی دیگران مثلا کتاب رو تموم کردند من هنوز یه دوره نکردم ..............
مثالی می زنم.من از نجوم اطلاعاتی جزئی دارم.یعنی حداقل چیز های پایه رو می دونم.اینها رو هم قبلا بدست اوردم.خوب برای برنامم اگه وقت زیادی داشته باشم می رم تا اطلاعات بیشتری بدست بیارم.پس می رم مثلا کتابهای دانشگاهی رو می خونم تا اطلاعاتم اضافه بشه.حالا یکی نجوم رو خوب نمی شناسه و می خواد تازه توش خبره بشه.اون هم چون وقت داره باید بره چیز یاد بگیره اما نه از روی کتاب دانشگاهی.چون اونها گیجش می کنه.اما می تونه مثلا بره کتاب نجوم دینامیکی که به زبان سادست رو بخونه.
حالا نزدیکای امتحان:من باید برم تست بزنم.باید برم کتابهای قبلی رو دوره کنم و ....اما اون دوستمون باید بره نمونه سوالات رو ببینه.مهم نیست تست بزنه یانه فقط با نمونه ها اشنا بشه.نیازی به دوره انچنانی نداره ولی نباید خودش را با اطلاعات جدید خسته کنه و ..........
بهر حال غرض از این موضوع این بود که اونها برنامه خودشون رو دارند.شما هم برنامه خودت.شما نمی دونی اونها سطح دانایی شون نسبت به نجوم چقدره و ........
شما همونطور که گفتی اطلاعاتت درسطح متوسط قرار داشت.پس نجوم دینامیکی که در سطح پاینی قرار داره برات خوب بود.ما هم پیشنهادش کردیم.
از سوالاتت معلوم بود که هر روز داشتی به اطلاعات جدیدی می رسیدی.این بار تو رفتی تست بزنی.تو تست زدن مخصوصا اون اوایل که شروع می کنی اصلا هیچ چی یادت نمیاد.اصلا می گی نکنه این همه خوندم هیچی؟!.
الان این حالی که داری طبیعیه.اما این که راه حلها جدیدیه و تو نمی دونی اینها چیند نشون می ده اطلاعاتت هنوز کامل نیست.پس الان که نزدیک امتحانه اینقدر به خودت فشار نیار و سعی کن با همونهایی که می دونی پیش بری.باید برنامه خودت رو برای سال بعد بزاری .همونطور که چند هفته پیش گفتم.تا سال بعد فرصت بیشتر و تجربه بهتری داری.اون موقع دیگه به کتابی مثل نجوم دینامیکی که در سطح پایینیه احتیاج نداری .اون موقع یه بار امتحان دادی و تجربه داری و ........
پس ناراحت نباش.اونهایی باید ناراحت باشند که دیگه فرصت ندارند.
اینکه از کجا بفهمی زهره الان کجاست باید بگم می تونی به تاپیک خودمون تو انجمن سری بزنی.اونجا اگه چیزی نبود سوال کن جوابت رو می دن.
وقایع نجومی قابل رویت در ایران
کد:http://forum.p30world.com/showthread.php?t=81855
سلامنقل قول:
شما و محمد حسین عزیز لطف می کنین به سوالاتم جواب می دین و راهنماییم می کنین [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] .....(خیلی خیلی ممنون )
باشه ... دیگه نمی شینم توهم نمی زنم که چرا ..... به حرفاتون هم گوش می کنم ...>فقط فعلا می خونم<نقل قول:
بازم می گم خیلی ممنون ,خیلی کمک کردین
«من دیگه برم بخونم ,شب میام مزاحم می شم باز سوالامو می پرسم
بای [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
من هم از این به بعد به هر گونه سوال جواب خواهم داد: به کوری چشم کورها...
حالا یه سوال هم من دارم...صفحه 32 سوال اول...توی نجوم کروی. جواب هایی که خودش نوشته به نظر غلط میاد. من اعداد زبر رو بدست آوردم:
b=56 15 58.5
c=72 22 21.81
A=55 48 48.88
اگه میشه راهنمایی کنید. در ضمن اعداد از چپ به راست درجه.دقیقه.ثانیه قوسی هستند.
چرا مثلا؟ یعنی ما ترک ها خاخلی چیزی هستیم؟ هیچ وقت هیچ انسان عاقل و بالغی نمیاد اینو بگه...تو تبریز که یه مدت پیش تعداد کثیری 5 هزار تومانی رو آتیش زدن(به خاطر نوشته شدن این جمله مسخره پشتش). از شما بعیده.نقل قول:
پرنیان کجایی هستی؟ کتاب آمادگی نجوم رو من سال قبل اینترنتی خریدم...خیلی ضایع هست! همون چکیده مانند اختر فیزیک مقدماتی هست... ارزش نداره. تو بشین فقط مقدماتی بخون... دینامیکی رو ول کن. دیره. منم با تو هم سن هستم و مشغول خر خوانی... تو سمپاد هستی یا نه؟
1- سلام به این رپوپ عزیز "آواتارت ما رو کشته "
2- امید وارم که تو المپیاد موفق بشی
3- این سوالی که پرسیدی یا به دقت ماشین حساب بر می گرده یا به دقت خودت و گرنه یه حساب ساده است
4- سمپاد و غیره به درد نمی خورند فقط به آمدمش بر می گرده
5- تاپیک رو کامل خوندی ؟ اگه نخوندی حتما بخون
6- فعلا...
1-ممنون!
2-خیلی ممنون!
3-آخه فرقشون در حد 50 درجه هست! من از راه قیاسی حل میکنم...
4-آخه تو خیلی از مرکز های سمپاد کلاس المپیاد هم برگزار میشه...البته زیاد هم خفن نیستن.
5-Rager That!
6-اینو نمی دونم چی بگم!
با سلام
پرنیان جان مثل اینکه این چندروزه من نبودم خیلی اکتیو بودی !
اگه سوالی هست که پسیدید و احیانا جواب نگرفتید بگید من در خدمتم ...
البته مرتضی جان خیلی خوب جواب می دند و استاد ما هم هستن ...
موفق باشید .
سلامنقل قول:
خب پس خودتو آماده کن که یه میلیارد سوال دارم :31: ؟
کجایی؟مهمه؟............. یه جایی تو شمالنقل قول:
نه سمپادی نیستم....راستی چرا دیره ؟ ؟؟؟ دیر که هست ولی خب من چون امسال دیر شروع کردم و هیچ مدله نمی رسم که کتابارو بخونم گذاشتم برا ساله بعد ولی امسال هم می خوام شرکت کنم ...و مثله شما مشغوله خر خونی..نقل قول:
شما چرا به همه ی کتابا میگی به درد نمی خوره ؟:18: هااان ؟
راستی چرا باید دینامیکی رو ول کنم ؟ من هنوز هیچی بلد نیستم , خب شاید شما خیلی وقته می خونی اون کتاب برات آسون یا .... باشه ولی برا من نیست .... من حالا حالا ها باید بخونم .
ولی اینقد الان دوس دارم حداقل برم فصل 9 دینامیکی رو بخونم من تا به اونجا برسم موهام رنگه دندونام می شه یا همون کتابه آختر فیزیک مقدماتی ستارگان که همش درباره ی :40:ستاره هاست:40: رو بخونم ...
راستی یه:31: سوال ؟؟؟؟؟ببخشید ! شما تا الان چه کتابایی رو خوندین ؟ از کی شروع کردین ؟ و اینکه می گن فیزیک 2 و 3 رو باید خوند برا المپیاد حتما باید بخونم ؟ شما خودت تا حالا خوندی؟ ( من اصلا وخ ندارم چه کار کنم؟)
دیگه اینا رو ول کنیم بریم درسامونو بخونیم
فعلا ....
این محمد جان هم ما رو خوب چوبکاری می کنه
سلامنقل قول:
بله ایشون خیلی خوب جواب می دن ...فقط فک کنم یه سوال بود که گقتن نمی دونن که اونم می رم پیدا میکنم با سوالایه دیگه که قراره بپرسم می زارم اینجا
از همگی مخصوصا محمد حسین و مرتضی عزیز ممنونم :11: