دكتر جان سلام. يه سوال در مورد كرم هاي روشن كننده دارم. شايد از مكانيزم هاي مختلفي در كرم هاي مختلف براي روشن كنندگي و سفيدكنندگي پوست استفاده بشه، اما خلاصه اي از نحوه ي عملكرد كرم من كه يه خانم دكتر متخصص برام تجويز كرده اين طوريه:
"با استفاده از تكنولوژي PCR و آناليز western blot نشان داده شده است كه ماده ي Dioic DCA با 10 برابر تمايل بيشتر به مولكول PPAR آلفا مي چسبد كه اين آزمايشات ميزان توليد mRNA و ميزان توليد پروتئين تيروزيناز را به 50% كاهش داده و در آزمايش ديگر ميزان توليد ملانين 40% كاهش پيدا كرده. در نتيجه Dioic Acid با اتصال به گيرنده هاي PPAR و مخصوصا PPAR آلفا با تغيير شكل مولكولي اين گيرنده هسته اي باعث اتصال به جايگاه DNA سلول هاي ملانوسيت ها شده و ميزان توليد mRNA را 50% كاهش مي دهد . نتيجه ي اين اثر منفي در توليد تيروزيناز، كاهش 40% سطح ملانين توليد شده در اين سلول ها مي باشد كه توجيه كننده ي اثر روشن كنندگي اين ماده است.
خب حالا سوال من اينه: تا اونجا كه من متوجه شدم، اين كرم در واقع جلوي توليد ملانين كه محصول طبيعي پوست براي مقابله با اشعه ي مضر خورشيد هست رو ميگيره، اونوقت اين موضوع اشكالي ايجاد نمي كنه؟ اصلا ملانين غير از اين موضوع چه وظيفه ي ديگه اي به عهده داره؟ آيا معنيش اينه كه در آفتاب هاي ضعيف هم، با دقت و توجه ويژه تر و خاص تر نسبت به قبل، بايد از كرم هاي ضد آفتاب استفاده كرد؟ اصلا مي ارزه استفاده از اين كرم ها؟؟؟؟؟