من کاری به شتاب زده بودن و یا نبودن ندارم . این سرزمین مردمانش انقدر وحشی و دزد هستند که همون بهتر با تمام مردمش نابود بشه تا همه راحت بشننقل قول:
نوشته شده توسط محمد7966 [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]سلام دوست من حرف شما از نظر منطقی غلط است و شامل مغلطه تعمیم شتابزده است براتون مثال میزنم البته از من نیست از استاد ملکیان است
در منطق مغالطه اي به نام تعمیم شتابزده وجود دارد. با مثالي تعميم شتابزده را توضيح مي دهم: ما یک اصفهانی را مي ببینیم که ناخنخشک و ممسک است و اصفهاني دوم و سوم نيز همين گونه هستند. سپس به اين نتيجه مي رسيم كه همه اصفهانیها ناخنخشک و ممسک هستند. به این نتيجه گيري تعمیم شتابزده میگویند. تعميم شتابزده یعنی تعداد افرادی که بر آنها حکم میکنیم از تعداد افرادی که آنها را آزمودهایم بیشتر است.
هر وقت تعداد افرادی که من در مورد آنها حکم میکنم از تعداد افرادی که آزمایششان کردهام بیشتر شد میگویند تو تعمیم دادهای ولی شتابزده. تعمیم شتابزده یک مغالطه معروف منطقی است. ما وقتی که منطق میخوانیم فوری میگوییم بله این مغالطه است ولی نمی دانیم که اکثر اوقات زندگی ما اتفاقاً از تعمیمهای شتابزده حاصل میشود.
یک زمان شما در زندگیتان خورد میشوید و کارتان به آسایشگاه روانی کشیده میشود من به شما رجوع میکنم و میگویم رفیق من چگونه شد که یکباره این گونه شدی؟ میگوید یک دوست 25 ساله که شب و روز و سفر و خورد خلوت و جلوت ما با هم بود در فلان قضیه به من خیانت کرد. این به شما شوک وارد میکند و زندگیتان را تخریب میکند.
آنوقت من به شما میگویم که کجا اثبات شده بود که هیچ دوستی به دوست خودش خیانت نمیکند؟ چرا شما چنین شوکی دارید بدلیل این که یک تعمیم شتابزده را در زندگیتان اصل قرار داده بودید که هیچ دوستی به دوست خودش خیانت نمیکند ناگهان دیدید که دوستی به شما خیانت کرد و شوکه شدید اما این جایی در جامعهشناسی و روانشناسی اثبات شده که امکان ندارد که دوستی به دوستی خیانت کند اثبات نشده.
پس انتظارتان را به این حد تقلیل دهید که هر دوستی ممکنه روزی به دوست خودش خیانت کند. یا این که میگویید من امروز شوکه شدم کسی که من دشمن خونی او بود امروز به من کمک کرده و گفته حواست باشد که دشمنان میخواهند با تو این کار را بکنند. هیچ قاعدهای وجود ندارد که هیچ وقت هیچ دشمنی به حال آدم شفقت ندارد.
ما از این تعمیمهای شتابزده فراوان داریم و اینها زندگی ما را خراب میکند بسیارند آدمهایی که در تجارت ورشکست شدهاند و به قاعده تعمیم شتابزده مبتلا بودند که شریک آدم به آدم خیانت نمیکند.
استاد ملکیان،اخلاق کاربردی،جلسه اول