نقل قول:
سلام. با ادای احترام به استاد پیشکسوت. مهمترین سند حی و حاضر اثبات اون ، قرآنه.
Printable View
نقل قول:
سلام. با ادای احترام به استاد پیشکسوت. مهمترین سند حی و حاضر اثبات اون ، قرآنه.
من با این جواب دندان شکن لال شدم دیگه. چون من به اثبات یه چیز میگم. ظاهرا بعضی دوستان یه چیز دیگه.نقل قول:
.
.
.
منظور بابک عزیز اثبات علمی بود.شما چرا همیشه سعی دارید علم رو با دین قاطی کنید!قران کتاب اسمانی.ولی مگه متد علمیه!نقل قول:
عالم ماوراءاطبیعه اسمش روشه.از طبیعت یعنی فیزیک جداست.پس اگه هم ثابت بشه باید با متد غیر علمی ثابت بشه که می شه سفسطه.کسی که متد غیر علمی رو قبول نداره.پس این چیزا مثل دین و روح و جهان باقی و اینا از نظر مادی و فیزیکی غیر قابل اثباته.باید بهش اعتقاد داشته باشید که اونم قلبیه نه عقلی.چون علم و عقل اصولا در مورد متا فیزیک نظری نداره.نه رد می کنه.نه اثبات.چون از حیطه اش خارجه
دوست عزیز اگه شما بهش اعتقاد داری دلیل نداره کل مردم دنیا هم اعتقاد داشته باشن,پس بنا به این حرف شما کل دنیا و دانشمندا ول کنن بیان قرآن بخنونن چون تو میگی درسته..نقل قول:
اتفاقا به نظر میرسه سعی همه ی ما در جدا کردن دین و علم از همدیگه هست.نقل قول:
علم هم در مورد عالم ماورا الطبیعه سکوت نکرده. میگه وجود نداره تا زمانی که خلافش ثابت بشه. بحث اینکه روح و جهان باقی هم متافیزیک هستش یا یه بعد دیگه ای از فیزیک ه یه بحث جداست و علم سکوتی دربارش نکرده. وجود نداره تا زمانی که خلافش ثابت بشه. یا بهتر بگم : وجود داره ولی یه حالت دیگری از فیزیک ه. نه اوجوری که ادعا میکنن.
نقل قول:
انگار قرار بود تو این مطالب و تاپیک ها با همدیگه مباحثه کنیم و استدلال های همدیگه رو به چالش بکشیم و نه دعوا و مرافعه سر کوچه ای. حاصل مورد اول ، پیشرفت علم و عقله و حاصل مورد دوم ، قهر و خورد شدن دندان.
هرچند تکرار مکرراته اما باید متذکر بشم تفاوت دیدگاه من با بعضی دوستان در اینه که دوستان از نگاه دینی به جهان ( فیزیک ، شیمی ، نجوم ، پزشکی ، ماوراء طبیعه ، خرافات و... ) تحت هر شرایطی پرهیز میکنند اما من معتقدم دنیا را باید با از هر منظری که میسر باشه ، نگاه کرد. میخاد از زاویه فیزیک کوانتوم باشه یا زاویه دین. ( اسلام ، مسیحیت و...)
... من از بیان استاد پیشکسوت ( که انشاالله عمر دندانهاشون بر خلاف دندونای جنگ دیده من مستدام و زبونشون همواره ناطق به حق باشه که تا الانم بوده ) شوکه شدم اما یقین دارم که ایشان با تعمق بیشتر در مطالب و الفاظ و ادبیات بکار رفته تجدید نظر کرده و اجازه خواهند داد که بحث روند طبیعی خود را طی کنه.
ممنون.
---------- Post added at 04:15 AM ---------- Previous post was at 04:11 AM ----------
نقل قول:
من نه چنین چیزی گفته ام و نه اعتقادی به اون دارم. من همه رو دعوت به این میکنم که از دین نهراسیم . با اون قهر نکنیم . بلکه اونو به چالش بکشیم. شاید یکی از دلایل ماندگاری دین اسلام و بخصوص قران در تحدی ( مبارز طلبی علمی ) اونه.
اما از کسانی که حاضر به خوندن مطالبم شدند تشکر میکنم. حتی اگر به زعم من ، برداشت صحیح و منصفانه ای نکرده و نتیجتا پاسخ شایسته و مناسبی نداده باشند... این خود ، نگرش علمی دین ، به دگراندیشانه.
نقل قول:
فکر نمیکنید این نحوه بیان بی انصافی باشه...
این کارها شده و در تاریخ ثبت. بیانش مگه بی انصافیه؟
معلومه که هدف ما جدا کردن دین از علمه.آخه دین به علم چی کار داره.نمی دونم چرا همه می خوان دین رو با همه چی قاطی کنن.خب اینم نتیجه اش.مطوئن باشید این دینه که همیشه محکوم به خراب شدنه و باعثش هم همونایین که دین رو با همه چی قلطی می کنن.دین حرف علمی هم داره.بعضیاش هم بعدا ثابت شده.ولی علم اومده ثابت کرده نه دین.دین فقط حرفش رو زده و حتی دلیل هم نیاورده.کدوم آدم عاقلی حرف بی دلیل رو قبول می کنه.پس کار دین ثابت کردن علم نیست.بعضیاش هم خرافاته که اصلا مخالف علمه.شما چه جوری می خوای این ها رو از هم جدا کنی؟
کسی از دین نمی هراسه.(هرچند ترس هم داره تو این دوره زمونه!)قاطی کردن اینها با هم اصولا درست نیست.تا حالا به قول علما به معجزات قران فکر کردید؟درستس یا غلطیش رو کاری ندارم.گیریم درست.ولی چرا تا حالا نشده یه دانشمند بیاد بگه من این چیز رو که کشف کردم اثباتش رو از قران فهمیدم!همیشه علم ثابت می کنه بعد یه عده می گن ا!این تو قران اومده(بعضیهاش هم درسته و من قبول دارم)چون تو قران یه چیزایی اومده که فقط خبر داده.اثبات که نشده.ادمی که دنبال علمه اول باید براش ثابت بشه یه نظریه با متد علمی بعد قبولش می کنه.شما تو تاپیک علمی نمی تونید دلیل از منبع غیر علمی بیارید که.نه اینکه رف شما غلط باشه.منم به این چیزا اعتقاد دارم.ولی فقط اعتقاد قلبی و نمی شه علمی ثابتش کرد.پس به کس دیگه هم نمی تونم بقبولونم اعتقتداتمو.
در مورد سکوت علم هم چرا اتفاقا سکوت کرده.کدوم علم اومده متافیزیک رو رد کرده؟علم برای رد کردن یه چیز هم نیاز به دلیل داره.همونطور که برای اثباتش.این که سکوت کرده دلیلش اینه که متا فیزیک تو حوزه علم نیست.پش قاعدتا هیچ ریاضیدان یا فیزیکدانی نمی تونه در مورد چیزی که تو حیطه اش نیست نظر بده.خیلی طبیعیه.همونطور که یه تاریخدان در مورد ریاضیات هی چی نمی گه.خلاصه به نظر من قاطی کردن دین با علم می شه مغلطه.علم که پایه اش محکمه و چیزیش نمی شه.فقط دینه که نابود میشه.مثلا یکی میاد می گه نظریه ابر ریسمان تو قران اومده.1000 تا دلیل هم میاره.بعد علم می گه نه بابا اصلا اینجوری نیست و اون فرد و دین سر خورده می شه.هر وقت تو قران چیزی پیدا کردید که به دانشمندا در مورد یه چیز کمک کنه اونوقت این مسایل رو قاطی کنید.اصلا حیطه دین معنویاته نه مادیات.بر عکس علم که فقط ب امادیات سر و کار داره.این دو تا چه جوری با هم قاطی می شن من هنوز نفهمیدم!
عرض کنم که.نقل قول:
انگار قرار بود تو این مطالب و تاپیک ها با همدیگه مباحثه کنیم و استدلال های همدیگه رو به چالش بکشیم و نه دعوا و مرافعه سر کوچه ای. حاصل مورد اول ، پیشرفت علم و عقله و حاصل مورد دوم ، قهر و خورد شدن دندان.
هرچند تکرار مکرراته اما باید متذکر بشم تفاوت دیدگاه من با بعضی دوستان در اینه که دوستان از نگاه دینی به جهان ( فیزیک ، شیمی ، نجوم ، پزشکی ، ماوراء طبیعه ، خرافات و... ) تحت هر شرایطی پرهیز میکنند اما من معتقدم دنیا را باید با از هر منظری که میسر باشه ، نگاه کرد. میخاد از زاویه فیزیک کوانتوم باشه یا زاویه دین. ( اسلام ، مسیحیت و...)
میشه به راحتی درباره نظریه نسبیت و فرگشت و کواتوم بحث کرد, مجادله کرد و به چالش کشید تفکرات امثال انیشتین و داروین رو. میشه حتی شخصیت این افراد رو زیر سوال برد و مشکلی پیش نمیاد. ایا تفکر ایمانی به این شکل قابل نقد تحلیل و کوبیدن هست ؟ آیا پذیرفته میشه؟
وقتی شما مبحثی اعتقادی رو وسط یک مباحثه علمی میارین عملا فرمان سکوت اختیار کردن میدید به فرد مقابل. انتظار دارید که در مقابل پاسخ "قرآن" چه جواب داده بشه ؟ یا باید گفت صحیح است صحیح است یا هر جواب دیگه ایه در جا بنده به کفر متهم میشم.
اما فخر رازی عالم برجسته , در تفسیر یکی از ایات , به نتیجه میرسه که عالم تخت و مسطحه. شکر خدا که در ایران کسی دنبال قاطی کردن مباحث نبوده تا الان تا آنچه در قرون وسطی اروپا اتفاق افتاد به سرزمین ما هم برسه. و هر کس بگه نه خیر زمین کرویست رو بزران رو هیزم. میبینید که امروز و بر مبنای دانش امروز تفسیر اون آیه تغیر کرده و مشکلی هم پیش نیومده. (تفسیر جدید مسطح بودن زمین در ابعاد انسانیه که اجازه زندگی راحت میده)
دخالت دادن دو مفهوم ابدی ازلی مذهب و اعتقاد که قلبیست و ادراکی با مفهوم متغییر در زمان دانش که هر از گکاه داده های جدید داده های گذشته رو نقض میکنه صرفا یک نتیجه داره.
کوچک کردن مذهب و آتش زدن اهل علم. در هر سویه برای حامیانش منفی. اشتباه کلیسای قرون وسطی رو مرتکب نشیم.