خب من نمیخوام در مورد خوبی و بدی رشته ها بحث کنم و بازار کارش. (خودم فارغ التحصیل IT هستم)نقل قول:
شما تجربه کاری داشته باشی و یک رزومه نسبتا قوی هر رشته ای باشی بازار کار هست.
اما بدست آوردن این تجربه و رزومه هست که زحمت زیادی میبره و شما باید در دوران دانشجویی اون رو بسازید و بعد فارغ التحصیلی هم تقویتش کنید.
اما در مورد قبول شدن ارشد:
قبولی در ارشد IT یکی از سخت ترین هاست.
تعداد شرکت کننده ها حدود 11 یا 12 هزار نفر هست و مجموع قبولی همه گرایش ها روزانه و شبانه با هم 160 نفر
علت اینکه تعداد شرکت کننده ارشد با وجود جدید بودن رشته زیاده هم این هست که علاوه بر فارغ التحصیلان آی تی، کامپیوتری ها و یه سری رشته های دیگه هم شرکت میکنند.
خودم رو نمیگم(چون آدم خوشحالی هستم و برای کنکور هم نخونده سر جلسه رفتم چه برسه ارشد : دی)
اما خیلیا رو میشناسم که دو ساله به شدت درس میخونند و نتونستن ارشد رو قبول بشن.
یکی از همدوره ای های من که بی استعداد هم نبود. امسال از اول مهر از 8 صبح تا 8 شب کتابخونه برای درس خوندن میرفت. نهایتا رتبه اش شد 300.
رتبه خوبیه ولی متاسفانه شبانه هم قبول نمیشه.
گرایش هاینقل قول:
تجارت الکترونیک 43
مهندسی فناوری اطلاعات 63
مدیریت سیستم های اطلاعاتی 12
شبکه های کامپیوتری 24
امنیت اطلاعات 20
جلوی هرکدوم هم مجموع قبولی های روزانه و شبانه با هم رو نوشتم. مجموعا 161 نفر برای ارشد امسال که نتایج نهاییش به زودی میاد.
خب مسلما به یک فارغ التحصیل تازه کار مدیریت رو نمیدننقل قول:
اما در دوران دانشگاه زمینه و راهنمایی رو براش فراهم کردن که اگر تمایل داشت بحث مدیریت پروژه رو دنبال کنه به جای مسائل پیاده سازی نهایی.
فرد هم با تمرین و مطالعه کتاب ها و طی دوره ها و کسب تجربه بعد از چندسال میتونه به اونجا برسه که مدیریت پروژه برعهده بگیره.
ولی درست میگید یک مهندس کامپیوتر هم اگر خودش مطالعه داشته باشه میتونه به اونجا برسه.
کمااینکه تابحال که فارغ التحصیل آی تی نبوده اگر هم مدیریتی میشده بر عهده همون مهندسین کامپیوتر بوده.
البته بماند که مدیریت پروژه چندان در ایران جا نیفتاده و چندان موقعیت کاری براش فراهم نیست و پروژه های ملی هم که وارد شدن بهش کار هر کسی نیست و صرف تخصص کفایت نمیکنه چیزای دیگه ای هم لازمه!
و تابحال هم بسیاری پروژه های کامپیوتری ملی به دلیل عدم مدیریت مناسب شکست خوردن.
اتفاقا اون فردی که مدرک MSCE یا CCNA داره رو ترجیح میدن. شما یه مقدار آگهی های استخدامی رو بررسی کنید متوجه میشید.نقل قول:
صرف داشتن مدرک مهندسی بهشون ثابت نمیکنه شما کار عملی بلدید. چون در دانشگاه هم واقعا چیزی یاد نمیدن به عنوان مثال در مورد شبکه. خودتون یکی دو ماه دیگه واردش میشید میبینید.
بنابراین شما یا باید به صورت خود آموز کار عملی یاد بگیرید یا پول بدید و دوره بگذرونید.
شما اگر کار رو بلد باشید مدرک MSCE هم نداشته باشید چندان مهم نیست.
اما به صرف داشتن مهندسی کسی شما رو استخدام نمیکنه.
با داشتن هر لیسانسی برای کارشناسی ارشد رشته ای دیگه میشه اقدام کرد.نقل قول:
مثلا برق به آی تی، یا مکانیک به برق، آی تی به عمران
تنها بعد قبولی باید تعدادی واحد پیش نیاز بگذرونید. هرچه رشته لیسانستون بیشتر به رشته ای که ارشدشو قبول شدید مرتبط تر باشه تعداد واحد کمتر میشه مثلا برای رفتن از کامپیوتر به آی تی معمولا بین 6 تا 12 است.