آره اينو كه ما گفتيم ولي ....
خوب بايد خازن داشته باشي خازن نه ها : خازن
يا اينكه دستگاه خودش داشته باشه.
Printable View
آره اينو كه ما گفتيم ولي ....
خوب بايد خازن داشته باشي خازن نه ها : خازن
يا اينكه دستگاه خودش داشته باشه.
یه ترانس دارم ، بعد از پل دیود ، الان حدود 10 آمپر و 12 ولت خروجی میده ، می خوام خازن بذارم سر راهش ، با چه مشخصاتی بذارم ؟ بعد چجوری ؟نقل قول:
در ضمن دیود هائی که پل کردم ، بعد از کار کردن داغ میشن ، چه دیودی براش مناسبه ؟
يه مسئله مهم : منبع تغذيه 12 ولت ترانس در واقع 16ولت هست !!! و نميدونم اين براي دستگاه مشكلي ايجاد ميكنه يا نه.
با منبع ترانسي همه قطعات داغ ميكنن مخصوصا ترانس !
انواع پل ديودها موجود هست ، اما بعضي ها قوي ترن مثلا سي چهل آمپر . ظاهري فلزي دارن كه به دفع گرما كمك ميكنه. ( پل از ديودهاي جدا بهتره )
اما خازن ، ميتوني مثلا حدود 10 تا خازن 2200 ميكرو فاراد 35 ولت بذاري خروجيش ( با هم موازي كني ).
اگه پل ديود رو بلدي وصل كني ، خازن كه چيزي نيست با خروجي موازي ميشه ديگه ( مثبت و منفي رو برعكس بزني منفجر ميشن ها !! )
بعد 10 آمپر رو چجور حساب كردي ؟ معمولا دستگاها 10 آمپرو دقيق نشون نميدن ! ممكنه كمتر يا بيشتر باشه. يه چيز ديگه : جريان خروجي رو درحالت ولتاژ خروجي حدود دوازده اندازه ميگيرن ، نه اتصال كوتاه !! منبع سوئيچينگ اينجا برتري خودشو نشون ميده ( خروجي هميشه 12 هست ولي وقتي جريان از حد مجاز بيشتر بشه قطع ميشه. اما ولتاژ ترانس با افزايش جريان افت ميكنه ! )
ضمنا وقتي خازنها رو موازي كردي خروجي رو هيچوقت اتصال كوتاه نكن چون هم جرقه ي شديدي ميزنه و هم ممكنه خازن آسيب ببينه.
این ولتاژ در حالت بی باریه....که معمولا در حالت بار دار به همون 12 بر میگرده....جای نگرانی نداره!!پل دیود هایی که در بازار موجود هست حداکثر 35 امپره 10 امپر هم هست!!!خازن هرچی ظرفیتش بالاتر باشه بهتره و برای انتخاب خازن چون ولتاژ شما در حالت بی باری ممکنه به 16 یا یه همچین چیزایی برسه بهتره از 20 بالاتر باشه!!!این ولتاژ حداکثر ولتاژیه که خازن میتونه تحمل کنه..!!!هر چی تعداد خازن ها بالاتر بره(مثلا 2 3 یا 4 تا خازن استفاده کنی)توان راکتیو بالا میره و ولتاژ افزایش پیدا میکنه!!!در مورد جریان ترانس باید در موقع طراحی میشه فهمید که چقدر جریان میتونه عبور بده...در غیر این صورت باید تست بشه....که معمولا جریان ازش میگیرن تا ببینن عکس المعل ترانس چه طوریه داغ میکنه یا نه!!!وقتی زیادی داغ کرد استانه تحمل ترانس هست و نمیتونه بالاتر رو ساپورت کنه!!!نقل قول:
يه مسئله مهم : منبع تغذيه 12 ولت ترانس در واقع 16ولت هست !!! و نميدونم اين براي دستگاه مشكلي ايجاد ميكنه يا نه.
من آمپر رو با روشی مدل پائین تست کردم !نقل قول:
سیم یک رشته ای رو اتصال دادم ، و این کار رو با رشته های بیشتر ! :31:
هر رشته سیم در حالت فیوز ، 5 آمپر هستش ، درسته ؟
نه عزيز جان !!!
بايد با يه دستگاه حساب كني. اگه مقاومت پايين پروات نداري ، يه آمپر متر DC رو يه لحظه به دوسر خروجي پل ديود بزن و جريانو بخون.
اينو vahoa نخونه !! :21:
درسته ، ولي من فقط فرض كردم اگه ترانس قوي باشه و دستگاه جريان نكشه ، ممكنه اين ولتاژ به مدار مجتمعها آسيب بزنه.نقل قول:
این ولتاژ در حالت بی باریه....که معمولا در حالت بار دار به همون 12 بر میگرده....جای نگرانی نداره!!
بعدش ميدونين كه ولتاژ 12 ترانس تحت بار 12 نيست ، بين هفت هشت ولت تا 16 ولت ريپل داره ديگه !
حالا vahoa ميتونه بخونه ! :31:
اگه ولتمتر داري ... يعني ولتمتر هم نداري ؟؟ :18: ميتوني يه مقاومت پروات ( مثلا 10W ) با مقدار كم ( مثلا 1 اهم ) رو يه لحظه به خروجي بزني و ولتاژشو اندازه بگيري ( ولتاژ تقسيم بر مقاومت ميشه جريان ) اگه ولتاژ 12 بود يعني 12 آمپر ميكشه ....
البته من ميدونم بيشتر از 5 آمپر نيست ... :21: چون وزن ترانس 12 ولت 10 آمپر از دو سه كيلو كمتر نيست !!!
اصلا من بهت گفتم بيخيال بشي .... :31: برو يه پاور ارزون يا دسته دو بخر ، بعد اون مقاومتي كه قبلا گفتم باهاش سري كن ...
نقل قول:
تقریبا" دارم به حرفت میرسم ، یه پاور بدون درد سر بگیرم راحت ! :46:
تو زمینه پاور هم دست داری ؟ چه مدلی بگیرم که خروجی قوی و قیمت پائین داشته باشه !؟ :10:
نوچ !!! :31:نقل قول:
تو زمینه پاور هم دست داری ؟
ولي مشخصات ولت و آمپر هر پاوري رو روش مينويسن . كيس تو باز كني شايد معلوم باشه ( معمولا پاورها جريان نزديك به هم دارن مال من 550W قوي نيست : 12 ولتش هست 10 آمپر ، فكر كنم همين كافي باشه . بيشتر از 20 آمپر هم تو بازار هست )
پاور خودم ، 535 واقعی هستش ، زده دو تا خروجی که هر کدوم رو 12 ولتش ، 19 آمپر میده !نقل قول:
یه همچین چیزی باید برم بگیرم . :8:
وقتی امپ روشن میشه ترانس زیره بار میره پس فرقی نمیکنه که امپر بکشه یا نه!!!نقل قول:
درسته ، ولي من فقط فرض كردم اگه ترانس قوي باشه و دستگاه جريان نكشه ، ممكنه اين ولتاژ به مدار مجتمعها آسيب بزنه.
بعدش ميدونين كه ولتاژ 12 ترانس تحت بار 12 نيست ، بين هفت هشت ولت تا 16 ولت ريپل داره ديگه !
درضمن ریپل این ترانس انقدر محسوس نخواهد بود که امپ رو خراب کنه!!!مگه این که باعث بشه امپ نویس پیدا کنه که اینم درصدش خیلی پایینه!!!