اگه محور جلو محرک باشد همیشه لاستیک جلو از عقب زودتر گرم میشهنقل قول:
ببخشید این نیروی گریز از مرکز کجای فرمول اصطکاک قرار می گیرهنقل قول:
اگه منبعی دارید لطف کنید ......
Printable View
اگه محور جلو محرک باشد همیشه لاستیک جلو از عقب زودتر گرم میشهنقل قول:
ببخشید این نیروی گریز از مرکز کجای فرمول اصطکاک قرار می گیرهنقل قول:
من جایی نگفتم شتاب گریز از مرکز که نیروی گریز از مرکز رو می سازه روی نیروی اصطکاک تاثیر داره شما پست منو با دقت بخوننقل قول:
با افزایش بار نیروی نرمال افزایش پیدا می کنه و بتبع نیروی اصطکاک هم افزایش پیدا می کنه ولی افزایش نیروی گریز از مرکز بیشتر از نیروی اصطکاک بوده
مسئله اینجاست زودتر یا دیرتر بالاخره جفتشون گرم میشند بازم تاثیر ندارهنقل قول:
اگه محور جلو محرک باشد همیشه لاستیک جلو از عقب زودتر گرم میشه
منظور من از با هم گرم شدن هم زمانی در گرم شدن نیست
منظور من این بود که جفتشون بالاخره گرم می شوند واین طور نیست که چرخ جلو در طول مسابقه گرم وچرخ عقب سرد یعنی با هم گرم می شوند
درسته .نقل قول:
قوانین اصطحکاک و قوانین نیرو در حرکت دایره ای.نقل قول:
اگه مایلید روی کاغذ اثبات کنم و اسکن کنم.
حالا این بحث ها رو ول کنید یکی در باره حرکت j turn و طرز انجامش توضیح بده!!!
بعد یه سوال داره منو زجر میده!
من فیزیک بلد نیستم ولی چرا سر پیچ ها ته ماشین در میره
به خاطر اینکه نیروی گریز از مرکز در اونجا بیشتره؟
من توی این کلیپ های burn out دیدم که یه مایعی میریزن قده لاستیک تا بهتر تیکاف بخوره!!!
اون چیه؟
روغن موتوره؟؟؟!!!
نقل قول:عرض شودنقل قول:
البته من منظورم از لغزش ، لغزش در هنگام شروع حرکت بود فراموش کرده بودم که منظور در هنگام پیچیدنه
اما شما در مورد لغزش در پیچ دو مورد را فراموش کردید
1-در لاستیک ها وقتی وزن بر روی لاستیک بیشتر شود به دلیل افزایش سطح تماس مقدار ضریب اصطکاک افزایش پیدا می کند
2-اما در مرد حرکت در پیچ f=mv^2/r است
و نیروی اصطکاک ایستایی برابر ضریب اصطکاک ایستایی ضرب در mg است
وحال اگر (g ضرب در ضریب اصطکاک ایستایی) بزرگتر از (v^2/r ) باشد جسم نمی لغزد(m در هر دو برابر است پس صرف نظر می کنیم)
و افزایش m باعث افزایش مقدار اول در برابر دومی می شود در نتیجه تفاوت بیشتر می شود نه کمتر (احتمال لغزش کمتر)
اگر (g ضرب در ضریب اصطکاک ایستایی) کوچکتر از (v^2/r ) باشد جسم می لغزد پس دلیلی برای افزایش وزن نیست
اگر هم (g ضرب در ضریب اصطکاک ایستایی)برابر(v^2/r ) باشد جسم در آستانه لغزش است و با زیاد کردن m به دلیل مورد لاستیک ها (در همه موارد برقرار است) احتمال لغزش کاهش می یابد.
به طور خلاصه
چون ضریب m در هر دو فرمول با توان 1 است و در هر دو در صورت فرمول پس افزایش آن نمی تواند باعث افزایش یکی بر دیگری شود
فقط میماند مورد افزایش ضریب اصطکاک در لاستیک که گفتم...
اقا این فرمول مربوط به خودرو oversteer یا understeer هست
k=w(f)/c(f)-w(r)/c(r)1
wf وزن رو محور جلو cf ضریبی که مربوط به تایر جلو
wr وزن رو محور عقبcr ضریبی که مربوط به تایر عقب
اگر k>0 خودرو understeer
اگر k<0 خودرو oversteer
اگر هم k=0 خودرو neutral هست
اگر تایر جلو وعقب از یک نوع باشند cf و cr تقریبا برابر هستند
همانطور که می بینی با افزایش وزن محور جلو خودرو understeer شده یعنی لغزش چرخ های جلو بیشتر میشه
شما گفتی با افزایش وزن نیروی گریز از مرکز بیشتر از اصطکاک افزایش پیدا می کندنقل قول:
منم گفتم چون از m در هردو فرمول با توان 1 و در هر دو در صورت قرار گرفته پس نمی تواند تا ثیری در افزایش نیروی گریز از مرکز نسبت به نیروی اصطکاک داشته باشد.
افزایش وزن محور جلو ، خودرو understeer شده درست
یعنی لغزش چرخ های جلو بیشتر میشه حالا این "یعنی" از کجا اومد من نمی دونم
شما لطفا این "یعنی" رو اثبات کنید.
خوب تااینجا قبول کردی که با افزایش وزن رو محور جلو خودرو کم فرمان (understeer)میشه
تعریف خودرو کم فرمان : خودرویی که در سر پیچ ها تمایل داره به خارج پیچ بره
خارج پیچ رفتن هم به واسطه لغزش چرخ های جلو هست
اگه چرخ های عقب بلغرند خودرو به داخل پیچ میره
مسئله اینجاست تایر یک جسم الاستیکه و دینامیک پیچیده ای داره ضریب اصطکاک با وزن و سرعت سر پیچ ها تغییر می کنهنقل قول:
شما گفتی با افزایش وزن نیروی گریز از مرکز بیشتر از اصطکاک افزایش پیدا می کند
منم گفتم چون از m در هردو فرمول با توان 1 و در هر دو در صورت قرار گرفته پس نمی تواند تا ثیری در افزایش نیروی گریز از مرکز نسبت به نیروی اصطکاک داشته باشد.
تاپیک هم داره به بیراه میره
شما اگه می خواهید در این مورد بیشتر بدونید به کتاب Fundamentals of Vehicle Dynamics نویسنده Thomas-Gillespie مراجعه کنید
به هر حال افزایش وزن (نیروی نرمال) اگه باعث افزایش ضریب اصطکاک نشه باعث کاهش اون نمیشهنقل قول:
پس ممکنه ناشی همین تاثیر نیروی گریز از مرکز باشه بر ضریب اصطکاک که اونهم به ماشین ربطی نداره و به لاستیک ربط داره
شاید مثلا چیزی شبیه ایجاد گشتاور حول مرکز سطح باشه که اونهم در غلطش کاربرد داره نه لغزش
البته اگه اینو حول صفحه افق بگیریم شاید چیزی در بیاد
از over steer و understeer هم در فروم های فارسی بیشتر در مورد همین لغزش چرخ جلو یا عقب در پیچ استفاده میشه نه یک مشخصه خودرو(هر چند شاید هم غلط)
مثلا این جا رو بخونید
[PHP]http://www.tuningtalk.com/forum/viewtopic.php?f=6&t=24348&st=0&sk=t&sd=a&start=15[/PHP]
و در آخر هم ....
دانسته هایم در برابر ندانسته هایم بسیار ناچیزند
به نظر من در سر پیچ ها جلوی خودرو نسبت به عقبش کمتر مستعد لغزیدن هست و دلیل هم اینه که چرخها جلوی ماشین رو هدایت میکنن و اگه قرار بر اتفاقی باشه شاید چپ کردن قبل از لغزیدن چرخ جلو رخ بده...
:12: