سلامنقل قول:
توي كنكور آزاد معدل ديپلم اثري نداره ، فقط سراسري اثر داره
Printable View
سلامنقل قول:
توي كنكور آزاد معدل ديپلم اثري نداره ، فقط سراسري اثر داره
مطلب قشنگی نوشتی، و دقیق بررسی کردی ولی یه نکته باید اضافه کنم، اینکه یه سال پشت کنکور بشینی دلیل نمیشه چون رتبت خیلی بهتر نشه، بگی شکست خوردی. چون ملاک رتبه نیست. شاید یکی با رتبه 1000 مثلا فلان رشته قبول بشه و یکی با 1001 قبول نشه. حالا اون یکسال بشینه و بشه مثلا 900 و بتونه قبول بشه، به نظرم کاملا موفق بوده. چون رتبه مهم نیست، رشته و بعضی اوقات دانشگاه مهمه.نقل قول:
البته به اونصورت سهمیه بندی نبوده. برای پزشکی 50 - 50 بوده. برای رشته های مهندسی یه سقف و کف داشتن. مثلا پسرا نباید از 37 درصد کلاس کمتر بشن. یعنی تو این بازه میتونسته نوسان داشته باشه. البته بین رشته های مختلف تفاوت داره.نقل قول:
یه مطلب ناراحت کننده خوندم البته برا دخترا [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
تو کتاب کنکورت را قورت بده درباره سهمیه جنسیتی نوشته:
"از سال 84 تا 86 به صورت اعلام نشده برای برخی رشته ها که پذیرفته شدگان دختر آنها بیش تر از پسران بود، محدودیت جنسیتی اعمال شد ولی از سال 86 این سهمیه علنی شد.
این سهمیه برای رشته های مختلف گوناگون است. مثلا برای رشته های علوم اقتصاد، آمار ریاضی،مهندسی صنایع، مهندسی کامپیوتر 30 % و رشته های مهندسی کشاورزی، فیزیوتراپی، حقوق و ... 40 % و در برخی رشته ها فقط تا 20درصد از ظرفیت رشته ها را به دختران اختصاص داده اند."
لابد واسه پزشکی هم همینطوره درحالی که تو دفترچه انتخاب رشته نوشته مثلا پزشکی اصفهان 100 نفر مرد و زن. و ننوشته 70 مرد و 30 زن. ولی با این حال این سهمیه ها اعمال میشن!!!!
اما آیا سهمیه بندی جنسیتی درسته؟
متاسفانه کنکور میزان استعداد رو به صورت دقیقی نمیسنجه و دلیل نمیشه پسرهایی که مثلا دانشگاه ایکس قبول نمیشن استعدادش رو ندارن. بلکه جامعه جوریه که پسرا قبل از دانشگاه اونقدر درس نمیخونن ( دوستی که گفتن خب پسرا به جای فیس بوک برن درس بخونن حرف درستیه. ولی این باید فرهنگ سازی بشه و در حال حاضر و تو چند سال آینده تغییر نمیکنه و تا اونوقت کنکوری هم شاید نمونه . کلا باید فرهنگ درس خونی بین پسرا جا بیفته ). از طرفی کنکور هم رابطه مستقیمی با درس خوندن داره. گرچه من کنکور رو ملاک خوبی میدونم، ولی دقیق نیست به نظرم. بهترین کار اینه که استعداد ها رو بسنجن که مثلا در چه رشته هایی دخترا علاقه مند تر و مستعد ترن و در چه رشته هایی پسرا ( تو رشته های تجربی نه تنها پزشکی دخترا موفقن و حتی انسانی. البته یه مشکل دیگه اینه که مثلا پزشکی دخترا کمتر ادامه میدن تا تخصص و فوق تخصص ) . البته خب قبول دارم همیشه استثنا وجود داره و همون سهمیه ای که به دخترا میدن باعث میشه اون استثناها هم بتونن به رشته مورد علاقشون وارد بشن. و مهمتر از همه اینکه مسئولین کشور نمیتونن صنعت و اقتصاد رو در نظر نگیرن و فقط از نظر آموزشی نگاه کنن که عدالت آموزشی برقرار باشه، و باید به فکر تامین نیروی انسانی متخصص برای سال های آینده بود که اونا رو سر دو راهی عدالت آموزشی و نیروی انسانی برای آینده قرار داده. درسته باید کاری کنن که با رعایت عدالت آموزشی، به نیروی انسانی مورد نیاز دست پیدا کنند، ولی خب فعلا که این قسمت که فرهنگ سازی باید بشه داره میلنگه. پس چیکار کنن؟؟؟
مثلا دانشگاه ما امسال جز رشته ما بقیه رشته ها فکر کنم سهمیه بندی نداشته ( به جز مهندسی دریا و معدن که تک جنسیتی بود )، ولی باز پسرا خیلی بیشترند چون دانشگاه صنعتیه و رشته ها به علایق پسرا بیشتر هماهنگه. مثلا برق با اینکه سهمیه بندی نداشته تنها 24 نفر از 90 یا 100 نفر پذیرفته شده دخترن. مکانیک که دیگه بدتر.
پارسال دیدم تو یکی از سایت ها اعتراض کرده بود چرا رشته معدن رو تک جنسیتی کردن؟! خب خودتون فکر کنید، معدن برای پسرا خیلی سنگینه دیگه چه برسه به دخترا. البته من قبول ندارم تک جنسیتی بشه، بلکه سهمیه بذارن. یه چیز دیگه اینکه خیلیا که مثلا رشته ای میرن با اینکه اصلا بهشون نمیاد، فقط به خاطر اینکه شهر خودشونه. چون آخرش نمیخوان برن سر کار که براشون مشکلی پیش بیاد و فقط مدرک میخوان. ولی پسرا اینکار رو نمیکنن چون آینده شغلی براشون مهمه. مثلا دانشکده مهندسی نساجی، حالا علاوه بر اینکه این رشته شاید برای دخترا بهتر باشه، ولی به نظرم شهر خیلی مهمه. همش تهرانی اند. و پسرا که آینده شغلی براشون مهمه کمتر از دختران.
رشته شما چیه؟ کدوم دانشگاه؟ جسارتا.نقل قول:
مثلا دانشگاه ما امسال جز رشته ما بقیه رشته ها فکر کنم سهمیه بندی نداشته
ببخشید دخالت می کنمنقل قول:
کتابهای پیشنهادی کنکوریای 90 ( vahid-p,lohrasbi, samba ) برای کنکوریای 91 :
من کلهم کتابای خوش خوان رو برای کنکور قهوه ای میدونم نه کتاب. یعنی وسط "مخصوص دانش آموزان ممتاز" باید یه "سر کار گذاشتن" اضافه بشه. من دیفرانسیل و گسسته و فیزیک پیش 1 و فیزیک 1 و 2 پایه شو که خوندم(نه به صورت کامل چون وسط کار فهمیدم چه غلطی کردم) از همه چی افتادم. من حداقل گسسته ام خوب بود ولی این کتاب کمکی به کنکورت نمی کنه چون اگرم یه همچین سوالایی تو کنکور بیاد مطمئن باشید در شرایط جلسه کنکور بعد تستای عمومی و لای فیزیک و شیمی به هیچ وجه یادتون نمیاد که مثلاَ 200 روز پیش یکی از صد ها تست خوش خوان چی بوده. خود آقای حاجی زاده امسال تو مدارسی که درس میداده(حداقل دو تاشو خبر دارم) گفته نمی خواد کتاب منو بگیرین. یا سری هندسه و گسسته گاج سفید که آقای منصف شکری انصافاَ زیبا نوشته ولی برای دانش آموز کنکوری حکم خودزنی رو داره. ایشون هم تو آموزشگاه بهارستان کرج به شاگرداش گفته کتاب منو نگیرین. من خودم تموم هندسه پایه+ گسسته+ 80% تحلیلی شو خوندم الان پشیمون. اگه به جاش آبی قلم چی می خوندم( تو تحلیلی همین کارو کردم ولی واسه بقیه دیر شده بود) الان از ریاضیم راضی بودم. می بینین که من کتابای گردن کلفت دستم گرفتم ولی تنها درسی که ازش ناراضی هستم ریاضی( تو بقیه درسا نتیجه ام خوب بشه یا بد خیالم راحته که دیگه بیشتر از این کاری نمی تونستم بکنم ولی ریاضی رو همش می گم 3-4 تا بیشتر رو شاخش بود اگه تمام تمرکزم رو روی مطالب اصلی می ذاشتم نه این فرعیاتی که تو این کتابا خیلی مفصل بهش پرداخته شده وعمراَ تو کنکور نمیاد اگرم بیاد کسی نمیزنه(حالا نفرات برتر به کنار).
جالبه تو بقیه درسا به جز ریاضی و فیزیک تقریباَ فقط تست کنکور کار کردم. مثلاَ کتابای بهمن بازرگانو (که باز اونم یه آموزشگاهی که یکی از بچه ها دیده بود به شاگرداش میگه کتاب من بیشتر واسه المپیاده تا کنکور که هر کی من دیدم واجب میدونه خوندنشو و انگار نخوندنش مساوی با نزدن شیمی کنکور) فقط شیمی 2ش رو کار کردم. اونم چون شیمی 2 جزوه نداشتم.
دوست عزیزم! نمیدونم چی بگم ! فقط میتونم بگم تفاوت سلیقه ی ما خیلی خیلی زیاده.نقل قول:
ما بطور کامل توی اون پست نوشتیم که مثلن دیفرانسیل خوشخوان برای چه افرادی مفیده، همون اول هم تأکید کردیم که هر کسی باید کتاب هم سطح خودش رو بخونه. وگرنه نتیجه ی معکوس میگیره. اصلن شما این قسمت از پست رو خوندین؟
پس بهتره روی حرفایی که اینجا به عنوان تجربه برای همه مینویسیم، بیشتر دقت کنیم. (البته اگه تجربه ای وجود داشته باشه.)نقل قول:
لیست کتاب ها:
توجه: لطفا با توجه به توضیحات ما، کتابی رو انتخاب کنید که متناسب با شرایط شماست. یه کتاب با تست های سخت، لزوما بهترین کتاب نیست و ممکنه برای یکی بهترین کتاب و برای یکی هم بدترین کتاب باشه. پس دقت کنید.
ریاضی
دیفرانسیل و حسابان و ریاضیات پایه :: (تمام کتاب های نام برده شده، مربوط به کتاب های درسی قدیمی هستن.)
نظر vahid-p : حسابان و دیفرانسیل هر دو برای شروع حتما ده استاد و بعد رمزینه. توضیح بیشتر: ده استاد کتاب خیلی ساده ای نیست و تست های کنکور رو هم داره. پاسخنامه خیلی خوبی داره و در کل آدم از خوندش خسته نمیشه که هیچ ، به دیفرانسیل بیشتر علاقه مند میشه. رمزینه اول اومده درس رو خیلی کامل و گسترده و ریز گفته و نکاتش با اینکه جالب و جذاب هستن، گاهی اوقات خارج از محدوده ی کنکورن. بعد اومده تست ها رو از سال های دور به سال های نزدیک ردیف کرده، بعد سنجش و گزینه دو و اینا. این تستها اصلا نمی تونه روند آموزشی داشته باشه. یا مثلا در مورد فصل 1 دیفرانسیل اومده 300 تا تست از این یه فصل فسقلی گذاشته. اما مزیت رمزینه به ده استاد اینه که وقتی یکی روی ده استاد خوب مسلط بشه، یعنی میشه درصدش به 50 برسونه، ولی وقتی رمزینه رو هم بخونه دیگه قطعی میشه. در کل شباهتش به کنکور زیاده. ولی رمزینه خیلی خیلی زیادی پیچونده. برا همین رمزینه باید بعد از ده استاد که ضروریه خونده بشه.
رمزينه يه مزيت نسبت به ساير كتابا داره مفهوم رو عمقي جا ميندازه مخصوصا قسمت حدش .
در مورد سایر کتاب ها:
میکروبانک گاج : کتابیست سطح بندی شده! سطح یک = تغییر یافته ی سوالات متداول کنکور و سوالات تالیفی در حد کنکور. سطح دو = سوال های جدید و یکم از کنکور سختتر که میتونن توی کنکور هم مطرح بشن. سطح سه = سوال های خفن با نکات فضایی! مخصوص رتبه های دو و نهایتا سه رقمی. این کتاب جزوه نداره، ولی در عوض پاسخ تشریحی بسیار کامل و خوبی داره و در واقع درس رو با تست یاد داده. در کل کتاب سطح بالاییه.
خوشخوان: شاید قویترین کتاب تست دیفرانسیل و پایه باشه. این کتاب جزوه ی بسیار سطح بالایی داره و فقط کسی از این جزوه سر در میاره که حسابانش خیلی خوب باشه. کتاب خشکیه و مولفش مثل محمد مهربان و بهمن بازرگانی نیست. ولی خداوکیلی (!) کسی که به ریاضی و مخصوصا حسابان علاقه داره، اصلا خسته نمیشه. این کتاب تست های بسیار متنوع و خلاقانه ای داره و در کل سطحش از کنکور بالاتره. در ضمن پاسخ تشریحی تست ها هم بسیار مختصره و گاهی فقط یه اشاره کرده و خلاص! اگه یکی حسابانش خوب نباشه، هیچی سر در نمیاره.
ضمنن، از نظر من و البته 95 درصد از افرادی که این کتابا رو واقعن خوندن، کتاب گسسته ی گاج (آقای منصف شکری) ، بهترین (یا حداقل یکی از بهترین) کتاب گسسته ی بازار برای نتیجه گیری در "کنکور" بوده و هست. همین طور شیمی مبتکران.
من زیاد شیمی مبتکران رو قبول نداشتم ( شیمی 2 رو کامل و 3 و پیش بعضی از فصل هاش رو خوندم ) . بزرگترین مشکلش این بود که بعضی از مسائل رو زیادی شاخ و برگ داده بود و این جنبه رو در نظر نداشته که ما به جز شیمی هم کلی درس دیگه داریم:31: . اما در عین حال کتابیه که هر کس به طور کامل بخونش نتیجه ی خیلی خوبی می گیره! اما خوب وقت گیره ...
بهترین ، جامع ترین و مختصر ترین کتاب گسسته هم بدون شک گاج بود ...کتابی که با خوندنش راحت میتونستم گسسته کانون رو تا 80 90 بزنم . در کنار گسسته گاج ، خیلی سبز رو هم خوندم .سوالای زیادی داره و تقریبا تمام سوژه های کنکور ( و یا حتی بیشتر ) رو پوشش میداد . با این کتاب درصدم 90 100 شد :31:
برای هندسه ( 1 و2و تحلیلی ) هم فقط گاج سفید رو خوندم که خدا رو شکر نتیجه هم گرفتم . کتاب هندسه دیگه ای هم ندیدم و نخوندم به همین خاطر نمیتونم در این مورد نظر بدم .
منم نظرم رو گفتم که اصلاَ کتاب خوشخوان رو برای کنکور هیچ قشری مناسب نمی بینم. من بیشتر راجع به گسسته خوشخوان نوشتم که نسبت به دیفرانسیلش خیلی بهتره. دیفرانسیلش برای کسی نوشته شده که یه بار این درسو کاملاَ یاد گرفتهنقل قول:
کتاب های منصف شکری همون طور که گفتم زیبا هستن. ولی فقط ز یبا هستن. روی مطالب بی اهمیت زوم کرده. همون طور که گفتم من تمام سری کتاب های گسسته و هندسه گاج سفید و زدم و الان میگم انرژیم رو هدر دادم. من این کتاب رو واقعاَ خوندم حالا شاید خودم خبر ندارم. ولی یادم نمیاد تستی توش باشه که نزده باشم. کتابم کاملاَ سیاه شده بود دیگه. هندسه پایه اش رو با وسواس کمتری خوندم ولی اون رو هم همه تستاشو زدم و تحلیلی شو به غیر ازفصل 5 و بخشی از 4 کامل خوندم. من دارم میگم خود طرف کتابشو به شاگردش توصیه نمی کنه شما میگی تجربه نداری. والا من با کسی دشمنی دارم که بگم این کتابا بده که نتیجه نگیرن. یا با ناشرین. گسسته گاج نسبت به هنسه هاش خیلی بهتره یعنی ضعفاش کمتره(منظورم از ضعف مطالب اضافیه. مطالبی که توی روز کنکور نمیتونی ازشون استفاده کنی). مثلاَ گراف و ترکیبیاتش(به جز رابطه) بهترین کتابه جون تستای تالیفیش کاملا با توجه به کنکور کار شده. احتمالش هم نسبتا خوبه ولی ضعف زیاد داره. مثل بخش قوانین احتمالش. ولی هندسه هاش واقعاَ زیادیه پایه اش که کلا سر کاریه با اون همه فرمول. تحلیلی هم دو فصل اول خوبه(که تو کدوم کتاب نیست؟). آقای تجربه شما هیج میدونه که فصل مقاطعش مطالب نظام قدیمه که مربوط به دیفرانسیل بوده؟ در کل از سری هندسه و گسسته گاج فقط گسسته اش رو توصیه می کنم(که اون هم در فصل رابطه و نظریه اعداد و بخش هایی از احتمال مطالب خارج از کنکور و ناکارآمد زیادی داره)
منم در مورد لحن شما نمیدونم چی بگم. فقط تجربه من اینه که کار اصلی اول بررسی دقیق تستای کنکور هست به طوری که چندین بار حل بشن. مثلا نمی خواد 500 تا تست خط و صفحه بزنیو 50 تا تست رو 10 بار بزن. یه سوال رو مثلا 10 دقیقه بزار کاملا بررسی کن(کارایی که خودم دیر شروع به انجامش کردم). اگه کسی این کارو کرد خیالش راحته که دیگه کار اصلی رو انجام داده بعدش بره کتاب المپیاد بخونه. شما که تجربه ات واقعیه چند درصد مطالب گسسته گاج رو کامل یاد گرفتی؟ یا گسسته خوشخوانو؟ یا شیمی پیش 2 مبتکرانو؟(این که خیلی از مطالبش خارج از کتاب هست)
میشه از شما که تجربه ات وجود خارجی داره برعکس من بپرسم که چند تا از سوالای کنکور همین امسال به اطلاعات گسسته یا تحلیلی گاج احتیاج داشت؟ یا شیمی 3 و پیش 2 مبتکران؟
شما با تجربه تون که حتماَ وجود داره احساس نکردین که سال کنکور چقدر سخت می گذره و یاد نگرفتن یه سری مطلب چقدر تمرکز آدمو بهم میزنه؟ چقدر زمان اهمیت داره؟ یه سال مدت زیادی برای مطالب کنکور ولی مگه میشه از تمام این یک سال درست استفاده کرد؟ والا من با تجربه ناقصم فهمیدم که خیلی از روزای این سال آدم درس می خونه ولی چیزی از اون روزا با خودش سر جلسه نمی بره. خیلی از روزا هم می خواد درس بخونه ولی نمیشه. به دلایل مختلف. پس مگه چقدر وقت داریم که بخوایم با مطالب بیهوده منحرف بشیم. بله گسسته گاج خوبه و از بقیه یه سرو گردن بالاتره ولی توش مطالب اضافیه زیادی داره. به نظرم مطالب مفیدشو با کمترین مطالب خارج از برنامه کنکور آبی قلم چی داره که درسته درسنامه هاش از گاج کم میاره. پس بهترین حال تر کیب این دوتا و رد شدن از مطالب اضافی و گنگ گاجه.
شیمی مبتکران شیمی 2 و پیش 1 تا حدی ولی سه و پیش 2 نه. این حرفیه که رتبه 87 منطقه دو تجربی به من زد. گفت: بهمن بازرگانو باید بزاری تنگ کتاب هر جایی که لایی کشیده شما هم باهاش پیش نرو البته اگه با تایید صلاحیت جنابعالی همراه بشه. والا کتاب رمان نمی خایم بخونیم که این همه کتاب پر حجم رو یهو ورداریم به خوندن.
من هر چی که گفتم کارایی هست که اگه خودم یه بار دیگه بخوام کنکور بدم انجام می دم.
من هیچ دلیلی نمبینم شما تجربه منو تایید کنی. تجربه شما رو کی تایید می کنه؟ شاید شما یکی از نخبگان جامعه باشی ولی من سطحم خیــــــــلی پایینه خواستم به امثال خودم کمکی کرده باشم. که مثه من با راهنمایی های اشتباه مثه من سردرگم نشن. باز خدا رو شکر من راهم رو پیدا کردم.
در نهایت عمراَ فکر نمی کردم به کنکور ندادن متهم بشم. حالا مگه کنکور دادن هم افتخاری داره؟ والا مثه این که این جا حق اومدن ندارم...:23: امیدوارم بقیه با تجربه تر از من باشن و بهتر از من راهنمایی کنن.
+
مسئله همینه که نمیشه کامل خوندش. لای این همه درس این کتابای پر حجم آدمو نا امید می کنه. اول باید کار اصلی رو انجام بعد اگه وقت شد بره سراغ هر چی کتاب هله و هوله است.نقل قول:
اما در عین حال کتابیه که هر کس به طور کامل بخونش نتیجه ی خیلی خوبی می گیره! اما خوب وقت گیره ...
والا از خوشخوان که یه سرو گردن بهتره. ولی همون طور که گفتم خیلی از مطالبش توی رابطهو نظریه و احتمال غیر قابل استفادس.نقل قول:
بهترین ، جامع ترین و مختصر ترین کتاب گسسته هم بدون شک گاج بود
آخرین حرفم رو هم میزنم و دیگه هم نه تو این تاپیک و نه تو هیچ تاپیک دیگه ای نظرم رو نمیگم چون مثه این که...
فقط هر کی می خواد تصمیم راجع به کنکورش می گیره اول باید یه نظر روز کنکورش رو ببینه و بعد عمل کنه. ببینه این چیزی که دارم میخونم اگه تو کنکور بیاد می تونم جواب بدم یا نه. و...
جناب xerxes again شما چه كتابايي معرفي مي كنين تا فقط مباحث مورد اشاره كنكور رو گفته باشه؟!به خاطر پول يك كتاب كوچلو رو در چند صد دفتر نگنجاده باشه!!من كه مقايسه كردم خوشخوان گسستش يه كم بهتر بود از گاج!فيزيكش مزخرف بود گاج عالي پايه هم مباحثي بود كه ابي قلمچي بهترتر بود ولي اكثريت گاج خوب بود!من خودم بيشتر اول يه سر به خود كتاب ميزنم بعد ولي در كل به نظر من خيلي بيش از اندازه طولش ميدن نميشه كاريش كرد!هيچ كتابي مناسب نيست يا بيش از حد كامله!با نقص داره!
شيمي هم بازرگاني عاليه منتهي نمي دونم چرا يه جوريه:44:ادم احساس بدي بهش دست ميزنه!يكي ميگه محاسبات هيچ بارش نيست!يكي ميگه اصلا به درد كنكور نمي خوره!
به نظرتون بهتر نیست بحث کتابها تو تاپیک کنکوریای 92 باشه؟ کنکوریای 91 دیگه کاری با این کتابا ندارن. گسسته به نظرم گاج خوب بود، فیزیک هم گاج سفید حرف نداشت. با اینکه تست تالیفی چندانی نداشت. اما کلا نظرات اونجا گفته شده و اگه دقت کنید اون پست ها چند نفر نوشتن که یکیش تک رقمی شده و مطمئنا شاید کتابی که ایشون پیشنهاد کردن چندان به درد خودمون نخوره.همین بغل نوشته جلو محل سکونت.نقل قول:
نوشته شده توسط xerxes again
منم اصلاَ اون پست شما رو پارسال خوندم و فقط یادم بود که توش خوشخوان پیشنهاد شده بود که گفتم راجع به خوشخوان بگم که به هیچ عنوان کتاب کنکوری نیست. ولی در مورد گسسته گاج این حرفو نزدم و گفتم نقص هایی هم داره.
در مورد رشته هم ببخشید اصلاَ حواسم نبود.
من هیچ کتابی پیشنهاد نمی دم. می گم اول باید رفت کنکور ها رو جویید حالا از آبی قلم چی یا هر خراب شده دیگه. بعد هر کاری دیگه کردی، کردی.نقل قول:
ببخشید دیگه من حرفی ندارم چون به نظر یا کنکور ندادم یا اصلاَ واسه کنکور درس نخوندم.