خب خب خب مثل این که نوب ما شیرازیا هم شد!
vdsl طبق گفته وزیر از هفته دیگه!
Printable View
خب خب خب مثل این که نوب ما شیرازیا هم شد!
vdsl طبق گفته وزیر از هفته دیگه!
پس شما هم قاطی "ایرانی" ها شدید. خوش به حالتون. ما که هنوز اتباع خارجی هستیم و خواهیم بود. :rolleye:نقل قول:
ولی من زیاد امیدوار نیستم چون اولا ما پایین شهر و بدترین مرکز مخابراتی هستیم و هیچ فیبری من اینجاها ندیدمنقل قول:
دوما مگه همون قم و تهرون رو ردست و کامل راه انداختن که این جا راه بندازن؟
ان شاء الله صد سال دیگه
حتماً بزودی درست میشه, عمو دارم تو ده بیست کیلومتری یزد vdsl دارهنقل قول:
محل مون قم یکساله داریم
هزینه فیبر نوری یک صدم مسی هست و تجهیزات ftth و fttc از dsl قدیمی بسیار ارزونتر, به لطف چینی های مرض آور
در برخی کشورها در اعتراض به این مرض چینی ها تجهیزات 5G و مخابرات چینی خود را می سوزونند, ما اینجا چی :biggrin:
سلامنقل قول:
کدام مرکز مخابراتی هستی؟
در شیراز کارها خیلی کند پیش میرود مثلا باکس یا سیم را دزد میبره یکی دو ماه طول میکشه مخابرات بیاد درستش کنهنقل قول:
مدرسنقل قول:
فاصله 3 کیلومتری
واقعا هزینه فیبر کمتر مسیه؟ یا داری شوخی میکنی باهامون؟نقل قول:
این خبر را کجا زده من سرج کردم پیدا نکردمنقل قول:
دیروز خود وزیر توی اینستاگرامش زدنقل قول:
ندیدی یعنی؟
شوخی کجا :biggrin: بله, فلز مس مرغوب و گرونه, چینی ها فیبر نوری شیشه ای را مثل کرونا مفت تولید میکنننقل قول:
فقط میمونه هزینه فیبرنور کشی زیر پیاده روها که عمله و کارگر تو ایران مفته
این سایت خودش به شرکت آسیاتک وابسته هست ظاهرا، دقیق همین آدرسی که دادید، توش روی لوگوی بالایی کلیک کنید منتقل میشید به سایت آسیاتکنقل قول:
ایران خودشم شرکت تولید فیبر و سلول خورشیدی دارهنقل قول:
با این آمارهای داده شده بعید میدونم امسال هم چشم مون به جمال تانوما روشن بشه.
شیراز vdsl داره من از قبل عید دارم استفاده میکنم و تاجایی که خبر دارم از پاییز گذشته شروع کردن به واگذاری پورت vdsl به متقاضیاننقل قول:
Sent from my HTC 10 using Tapatalk
یک میلیون پورت درسته کمه ولی بازم خیلیه.الان یه چیزی حدود 90 هزار مشترک تانوما هست!نقل قول:
آره اما منظور fttc که کافو نوری میشه هسنقل قول:
مخابرات fttc داره؟ یا همون باید با مرکز فاصلت کم باشه که بدن؟ راضی هستین؟ سرعت تک کانکشن و پینگ خوبه؟
ببین مخابرات دو نوع اینترنت پرسرعت جدید بر بستر فیبر نوری ارائه میده که خودش در حالت کلی اسمش رو گذاشته تانوما. تانوما دومدل هست اول fttc یا همون vdsl که کافو فیبر هست از اونجا تا خونه میتونه سیم مسی هم باشه این سرویس وقتی میخری نیازی به سیم کشی مخابرات نداره یعنی از همون پهنای خالی سیم تلفن استفاده میکنه عین adsl اگه پورتش در مرکز خالی باشه رانژه میکنن و بهت میدن. نوع دوم ftth هست در این مدل کل مسیر فیبر هست و یک سیم اختصاصی و جداگانه برای اینترنت استفاده میشه یعنی که مخابرات باید برات تا پشت مودم رو کابل کشی کنه مسلما سرعت قابل ارایه در ftth بالاتره و الان مرکز ما سرعت 200مگ میده. هزینش هم بیشتره هم مودمش گرونتره هم کابل کشی رو مخابرات هزیته میگیره بیشتر برای مراکز و کارای تجاری خوب هست. پس fttc همون vdsl هستنقل قول:
نقل قول:
البته مخابرات فیبر تا خونه (FTTH) اسمشو گذاشته تانوما و فیبر تا کابینت و کابینت تا خونه مسی رو (FTTC) اسمشو گذاشته سُرینو
سرعت 200 با احتساب هزینه های راه اندازی و مودم و... چند در میاد آخرش؟
بله همون جوری که بالا توضیح دادم fttc همون vdsl هست مرکز ما هردو سرویس رو ارائه میداد که من بعلت هزینه کمتر fttc گرفتم مودمش ارزونتر هست و برای adsl هم اگه نیاز شد میشه ازش استفاده کرد هزینه کابل کشی هم نداره سرعتش برای من کافیه دیگه مثلا سرعت 200 ftth رو برای استفاده خونگی آدم میخواد چکار! برای fttc بله فاصله تا مرکز مخابراتی مهم هست اما برای ftth فاصله زیاد اهمیت نداره. فعلا این سه ماهه که خیلی خوب بوده من راضیم پینگ داخلی زیر 50 و خارجی زیر 100 هست و قطعی هم نداشتم. خط من روی 32 مگ بسته شده سرعت دانلود داخلی که تقریبا فول میده آپلود 12 مگ و خارجی تک کانکشن هم در ساعت اوج مصرف حدود 16 مگ و ساعات دیگه تا 24 میرسهنقل قول:
الان رو نمیدونم اما قبل عید که من میخواستم بگیرم مودم ftth حدود یک تومن و هزینه کابل کشی هم گفتن 180_200 تومن طرح هاش هم که همون کمپین ماندگار سرعت های هشت و 16 رو میشد انتخاب کردنقل قول:
یادتون نره که هزینه مودم و سیم کشی رو فقط یک بار پرداخت می کنید. پس زیاد روی این مسئله وقت نگذارید و در صورت امکان سریع تر تغییر طرح بدید. من ای دی اس ال رو مثلا سه ماهه و 6 ماهه می گرفتم و مدام نگران تغییر طرح و افزایش قیمت و ... بودم. ولی الان یک ساله میگیرم و تا یک سال خیالم راحته. شما هم اگر در توان تون هستید یک بار خرج کنید و چند سالی خیالتون رو راحت کنید. این چند قرون ارزونی ای دی اس ال ارزش این همه اعصاب خورد کردن را ندارد.نقل قول:
میدونمنقل قول:
منظورم اینه که از نوی که باید کافو نوری کنن
vdsl که توشیرازه باید نزدیک مرکز مخابراتی باشی
وقتی وزیر و دولت میگه vdsl یعنی تا کافو نوریه بقیه مسیر مسیه
این طور سرعتت تا 100 مگابیت و بالاتر هم هست (البته در واقع تا 300 هم میره)
متوجه منظورم نشدید. دو نوع VDSL داریم اینجا یکی همین FTTC هست که تا کافور توی محلتون فیبر نوری هست بعد کابل مسی میره به منازلنقل قول:
یکی دیگه اینکه مستقیم از مرکز مخابراتی سیم مسی میره به منزل یعنی همین سیم تلفن که این مورد فاصله باید زیر 1000-1500 باشه تا بشه استفاده کرد
FTTH هم که کلا فیبر هست فاصله اصلا مهم نیست
الان مخابرات FTTC میده یا همون سیم از مرکز هست؟
شما با 30 مگ جند گیگ در ماه دارید؟
والا چیزی بنام سیم مسی مستقیم تا مرکز ما نشنیدیم! این اینترنت جدید کلا بر بستر فیبر هست و دو مدل هست که مخابرات هردوش رو داره میده یکی کافو نوری و بعداز کافو از سیم مسی تلفن خونه میکنه که fttc بهش میگن یا vdsl این فاصله تا مرکز مخابراتی باید زیاد نباشه منهم همینو گرفتم و فعلا سرعت تا چهل مگ رو میدن. یکی هم اونکه از کابل نوری اختصاصی برای اینترنت استفاده میکنه یعنی نیاز به کابل کشی تا خونه رو داره و فاصله براش اهمیت زیادی نداره که ftth بهش میگن و سرعت 200 مگ رو میدن الان یک مجتمع مسکونی بغل دست ما هست این سرویس رو گرفته اشتراکی استفاده میکنن یا اداره پست که تو همین خیابون هست. طرحی که من گرفتم از طرح های کمپین ماندگار هست یکساله 960 گیگ (هشتاد گیگ در ماه) که ماهانه چهل تومن بابتش میدم.نقل قول:
دوست عزیز با توضیحی که دادید مشخص شد که شما موضوع رو اشتباه فهمیدیدنقل قول:
vdsl هر کاریش کنیم dsl هست یعنی بر بستر سیم مسیه و زوج کابله
منتهی برای این که پورت هاش به درد بخورن شما باید فاصله خیلی نزدیکی به مرکز مخابراتی یا کافوی نوری داشته باشی:
1. اون چیزی که برای شما راه اندازی کردن vdsl از مرکز مخابراتیه یعنی شما نزدیک مرکز مخابراتی هستید و توی مرکز مخابراتی پورت vdsl برای شما میذارن و سرعت شما یه چیزی زیر 50 مگابیت میشه، باید نزدیک مرکز باشی در این روش (این چیزیه که حداقل دو تا از شرکت ها توی شیراز و بقهی جاها انجام دادن)
2. اون چیزی که در ایران و خیلی جاها راه اندازی شده یا داره میشه اینه که به جای فاصله نزدیک تا مرکز مخابراتی، میان فیبر نوری تا کافوی هر محله میکشن و سیم مسی رو برمیدارن، بعد از کافو تا خونه ی شما سیم مسیه؛ چرا؟ چون سیم مسی افت کیفیت و نویز و تلفات انرژی داره و نمیتونه فاصله بالا رو پوشش بده بنابراین میان با این شیوه مرکز مخابراتی رو از جهت تئوری به خونه ی شما نزدیک میکنن (چون فیبر تلفات نداره و...)
این شیوه دوم اصلا لازم نیست به مرکز مخابراتی نزدیک باشی این همه آدم تازه دارن وصل میکنن و این همه وزیر داره روش مانور میده برای همینه و ما هم منتظر این شیوه هستیم تا راه اندازی بشه
اما ftth یعنی کل مسیر فیبر نوریه و کلا چیز دیگست
خوب حالا شندیدید :laughing:نقل قول:
شرکت هایی مثل شاتل الان هم در همه شهر ها VDSL میدن اما به همون صورت که من گفتم و مستقیم از مرکز
که اینطور که معلومه مال مخابرات اینطور نیست که خبر خوبی هست
فقط حجمش کمه
قضیه این بود که شما گفتید بالاخره شیراز هم vdsl دار میشه منهم گفتم ماه هاست داره. اینکه حالا برای مناطقی که دور از مخابرات هست رو هم بتونن سرویس بدن میان تا کافو رو فیبر میکنن و بهش میگن fttc درست ولی بهرحال اینهم همون vdsl هست و fttc فقط اشاره به یک روش اجرا داره یک سرویس جداگانه که نیست. شما در سایت مخابرات بری دو مدل vdsl که ارایه نمیده یک vdsl داره یه ftth .نقل قول:
:| :blink:نقل قول:
به عبارت دیگر بازار دیکته می کند. قیمت multi-standard dslam ارزان تر از adsl dslam های قدیمی هستند و به تدریج جایگزین dslam های قدیمی می شوند. بدان معنی که vdsl تدریجی در همه مناطق کشور بیشتر و بیشتر می شود. کابل های فیبر نوری بسیار ارزان تر از کابل های مسی هستند ، بنابراین آنها هم به تدریج کابل های مس قدیمی را جایگزین می کنند. بنابراین بخواه نخواه ، همه مون به تدریج vdsl یا ftth میگیرم
تا VDSL تو کشور فراگیر شه ما هممون منقرض شدیم داداش :D تو آمریکا شرکتی مثل ورایزن (Verizon) روی فایبر آپتیک اینترنت میده با سرعت 1 گیگابیت! یا شرکت Xfinity روی کِیبل نت میده با سرعت 2 گیگابیت! اینجا ما سر اینکه 16 مگابیت کامل بگیریم رو با ISP ها دعوا میکنیم.نقل قول:
دوست عزیز، نباید خودمون رو با امریکا مقایسه کنیم، کمی خودباوری هم لازمه؛ هر وقت امریکا تونست بعد از چهل سال قطع رابطه مستقیم با ما، چهار تا صفر از واحد دلارش برداره، شاید بشه وضعیت اینترنتمون رو باهاش مقایسه کرد. :jealous:نقل قول:
یادمون نرفته که یه چند سالی 128 کیلوبیت برامون کافی بود (از فرمایشات و تراوشات ذهنی تعدادی از دانشمندان و اندیشمندان بزرگ کشور که شعور بالا در آیندهنگری و قدرت زیاد در اتخاذ تصمیمات بسیار قوی و اجرای بسیار قویتر اونا داشتن) و خیلیا دربدر پیدا کردن نامه برای گرفتن سرعت 256 کیلوبیت و بالاتر بودن. :n08:
به این حساب قبل از پوشش سراسری فیبر نوری ، احتمالاً مشتری starlink خواهیم بود :biggrin:نقل قول:
نقل قول:
باید با واقعیت کنار اومد خلاصه :biggrin: اصلا آمریکا رو ول کنید، همین ترکیه که با ما مرز مشترک داره، شما کیفیت اینترنت ترکیه رو با ایران مقایسه کن. آمریکا و هلند و انگلیس و سوئد و ... کلا بیخیال، متاسفانه ما اونقدر وضعمون خرابه که زیرساخت هنوز تو انحصار مخابراته! شرکتای اینترنتی خودشون درگیرن :D
استارلینک هم تا برسه... تازه هنوز آمریکای شمالی آزمایشی اجرا میشه و...نقل قول:
مثلا اینترنت 1 گیگ هم بدن، بیشتر از 95% جمعیت ایران اصلا احتیاج ندارند. اون چند درصد دیگه هم فقط و فقط استفاده تجاری دارند و تمام. این آمارهای بدرد نخور رو بذارید کنار.نقل قول:
هر که میتونه الان تانوما بگیره، نشد VDSL اخرشه. انگار پراید 9 میلیونی بخری و بعد 90 میلیون بفروشی. ضرر نمی کنی.
بنظر من سرعت الان کوچکترین مشکل اینترنت ماست نه اینکه سرعت بالا خوب نباشه ولی کیفیت و قیمت اینترنت ایران وضعیت بدتری نسبت به سرعتش داره. وقتی کیفیت خوب نباشه سرعت 100 مگ هم داشته باشی جز دانلود کردن بدرد کار دیگری نمیخوره و شاید فقط برای درصد کمی از کابران دانلود حجیم الویت باشه اکثریت اینکه بازی آنلاین و استریم با کیفیت بالا بدون لگ و کانکشن خارجی خوب رو انجام بدن براشون اولویته که این ها نیاز به سرعت های خیلی بالا هم ندارند حتی یک سرویس 8 مگ با کیفیت هم بطور کامل میتونه جوابگوی این مصرف ها باشه و این مسائل هم در ایران حل شدنی نیستند چون بعلت داخلی خارجی کردن نت و اعمال محدودیت های عمدی بر سرور های خارجی بهمون علت هایی که خودتون میدونید هست . دوم قیمت که البته مسلما باید به نسبت درآمد سنجیده بشه. مثلا دوست من در استرالیا سرعت صد مگ رو با چهارصد گیگ درماه داره قیمتش رو نسبت به متوسط درامد اونجاکه حساب کردم(حساب کردم قیمت هرگیگ چند درصد متوسط درآمد یک روزشون هست) دیدم معادل اون در ایران مثل این میشه که هر گیگ 80 تومن باشه. الان منی که طرح یکساله گرفتم مثلآ جشنواره هم بوده با هزار منت هر گیگ رو 500 دارم میدم. نتیجه اینکه الان با وجودیکه هزینه کردم و vdsl سرعت بالا دارم ولی بعلت قیمت بازهم نمیتونم اونجوری که دوست دارم و اونجوری که همه دنیا از نت استفاده میکنند استفاده کنم. مجبور شدم یوتیوب رو بصورت دستی روی کیفیت 720 تنظیم کنم چون چند روز اول که روی اتومات بود دیدم یکساعت با کیفیت 4k حدود 2/5 گیگ مصرف میشه من کلا روزی 3 گیگ دارم بخوام ترافیک اضافی هم بگیرم که هر گیگ دو تومن باید بدم.
حرفت درسته، این هزینه ها برای کم درآمدها هیچ ارزشی ندارد. کل وام کرونا یک سال اینترنت را پوشش نمیده.
تمام online streaming روی 480p گذاشتم, تنها راهه. روی UHD-50 بد نیس