به نام خداوند عشق و آزادی
[QUOTE=seyyedi;5641462]دوستان سلام
آقا سعید جواب شما یک کلمه و دو کلمه یا یه جمله و دو جمله وو یه سطر و دو سطر نیست
بنده هم نمی تونم خیلی تایپ کنم و هر روز سر بزنم که جواب طولانی بدم
حقیقتا وقتش رو هم ندارم
نمی دونم شما از کدم دسته آدما هستی
اونایی که وقتی چیزی بهشون معرفی میشه با توجه به یه پیش فرض های ذهنی که داره در موردش قضاوت میکنه و بدون اونکه به اون چیزی که معرفی شده توجهی بکنه ، حکمش رو صادر میکنه و این همون بی توجهی به اون چیز هست
یا از اون دسته آدمایی که زود قضاوت نمی کنن و و درصدی احتمال درستی به حرف مخاطب میدن مثل استاد فلسفه دانشگاه ما
امیدوارم دسته دوم باشید
بنده دو کتاب به شما پییشنهاد میکنم
لطفا این دو کتاب رو بخونید اگه مشکلی داشتید ، بفرمایید بنده در خدمت هستم
کتاب عدل الهی ، انسان و سرنوشت از شهید مطهری
اما تا زمانی دارم فعلا به دو چیز سعی می کنم جواب مختصر و مفید بدم
1- میشه گفت فلسفه اسلامی اصولا غلطه
چرا که فلسفه خرد گرایی است و ریشه اش به یک تعبیر آخه است که از تمدن غرب برخواسته
با نگاهی به گذشته می بینید که دانشمند غرب گفت ریشه دنیا چیست که جوابهای مختلفی رو در زمانهای مختلف بهش داد و شاید یه روح رو در خودش حفظ کرد و به الان انتقال داد که اون مادیگری است
در اسلام این چیزی که ما می گوییم فلسفه با تغییراتی می شود حکمت
ریشه حکمت آیه (نشانه ای از پروردگار) است، برخواسته از تمدن شرق
پس اصولا این دو با هم متفاوت هستن و جمع این دو به تعبیری جمع تناقض هاست که بر اساس منطق ممکن نیست
2- خداوند به عدل سزاوارتره تا به مساوات، البته اگه بگیم معنای مساوات یعنی تساوی و یکسان بودن
متاسفانه معنای دقیق مساوات رو نمی دونم
عدل هم به معنای قرار داشتن هر چیز سر جای خودشه نه یکسان بودن در همه چیز. که اگر این طور بود نباید اصولا دو جنس مختلف وجود می داشت که بعد پوشش متفاوت بخواد ایجاد تبعیض و نقض عدل بکند
علی علی[/QUOTE]
لطفا پیش وند استفاده نکنید
سعید راحتترم
مرسی
درکت میکنم
من دنبال حقیقتم!
دوست عزیزمون arzeva منو خوب میشناسه
عقاید من در مورد دین و... متغیرن یعنی من تعصبی ندارم و هرچیزی که درستتر ببینم قبولش میکنم(الته نه بدون دلیل و مدرک)
و البته من دین خودم که عشق و آزادی و اگاهی و انسانیت هست رو هیچوقت تغییر نمیدم(به خاطر اینکه راه ی درستتر از این پیدا نکردم و اصلآ نیست که پیدا کنم؛موافقید؟) ولی دوس دارم در مورد ادیان دیگه بیشتر بدونم
در مورد عقاید دیگه و نگرش های مختلف...
دوست عزیز کتاب دوم رو تا حدودی مطالعه کردم ولی من یک مشکلی با آقای مطهری دارم و به همین دلیل سعی لذت نمیبرم یا اصلا دوست ندارم کتابای ایشون رو مطالعه کنم!
مشکل اینکه ایشون به عقاید دیگران احترام نمیزاره و کلآ بی طرفانه به موضوع نگاه نمیکنه و در بعضی مواقع حتی عقیده ی دیگران رو نقض و تا حد توهین پیش رفته!!
من با این طرز تفکر مشکل دارم دلیلشم اینکه معتقدم باید به تمام عقاید احترام گذاشت...
درسته
و من بارها به این موضوع اشاره کردم که اصلآ فلسفه اسلامی نمیتونه وجود داشته باشه
چرا؟
فلسفه از عقل ناشی میشه و اسلام از وحی!
ولی حالا که وجود داره(منظورم فلسفه اسلامی هست)بهش احترام میزارم ولی میخوام بببینم تا چه حد کامله!
راستش ابتدای فلسفه و همینطور دین به خود ایران ما برمیگرده که البته درسته فلسفه در غرب متداولتر بوده و بقیه حرفاتونم درسته
به عدل که سزاواتر تر باشه که دیگه بدتر؟!!
اگر اینطوری که دوستان مسلمان میگن باشه خدا کاملآ ناعادلانه تعریف کرده جهان رو!
عدل به معنای قضاوت و پاداش به حق است، یعنی باور به اینکه خداوند پاداش و جزای هیچ عملی را هرچند ناچیز و کوچک باشد ضایع نمیکند و بدون تبعیض به هر کس جزای عملش را خواهد داد.مرتضی مطهری-عدل الهی-انتشارات صدرا:46:
ترجیح میدم بگم محمد محمد تا حقوق دوستان سنی هم(گرچه حظور ندارن)رعایت بشه
نقل قول:
من یک چیز فقط میگم:
خدا حکم صادر نمیکنه.
مرسی
نکته جالب بود:10:
نقل قول:
سعید جان بزار من به نمایندگی از فلسفه اسلامی بگم بهت قضیه چیه ...
خدانوند این جهانو خلق کرده ، از ازل تا ابدشو خبر داره ، موقع خلق انسان فرشته ها بهش میگن بازم میخوای داستان درست کنی ، میگه به شما ربطی نداره. این از این. پس خدا می خواد یه امتحان راه بندازه. .... حالا اینکه به امتحان چه نیازی داره یا نداره رو یه بحثیه.
بعد حالا امتحان چیه ، میگه روش رو من براتون می فرستم. انتخاب با خودتونه . پس فردا که مردی اینجا نگاه نمی کنن کی بودی ، چی بودی. کلید بهشت همون چیزی که برات فرستادن. در واقع مثل معلمیه که با زور به دانش اموزاش درس یاد نمیده. ولی موقع امتحان ترم از دماغشون میکشه بیرون :31:
اینکه فقط بگی خداوند مهربانه ، رحیمه .... حرف ماهاست. در کتابش که خشمش رو هم نشون داده. ولی ممکن یه جا ببینی که میگه رحمان ، ولی تو طلم میدونبش. اونجا حرف اینه که از دید تو ظلمه.ولی اون که اون بالاست درست تر از تو می دونه.
کلا موضوع اینه که یه خدا داریم ، هر چی گفته باید چشم و گوش بسته بگیم چشم. اگه نگفتی هم اشکالی نداره. ولی موقع امتحان پایان ترم همدیگرو می بینیم :21:
این میشه که بعضی ها در دنیا مصداق آیه سابقوا میشن و ویراژ میدن در بدست اوردن نیکی و ثواب.
امیدوارم منظورمو رسونده باشم. چیزی که من از حرف مذهبیون فهمیدم همینه.
بنابراین به نمایندگی فلسفه مذهب حرف زدم ... :46:
برای مثال همین جا
خداوند مگه نیازمنده که فرشته ها وجود داشته باشن؟!
ما عبادت میکنیم برا خودمون
فرشته ها که خوبن و اونا برا چی؟
مگه خداوند نیازمنده؟!
در اسطوره ی آفرینش از منظر قران اومده فرشته ها عنصر خاک رو برداشتن...
من میگم stop
مگه شما نمیگین وقتی خدا بخواد هست؟!
پس دیگه چه نیازی هست فرشته ها خاک بیارن و...!
امتحانی وجود نداره!
دلیلش اینکه خداوند عادله
به نظر شما اگر استادی به من یک جزوه کامل بده و به شما ناقص و از یک نوع سوال استفاده کنه برای امتحان عادلانه هست؟!
به نظر من ما هستیم پس باید این درک رو داشته باشیم که خوب زندگی کنیم
یا بهشت و جهنم وجود داره یا نداره
در هر حال اگر خوب باشیم دینی به جامعه نداریم...
برای مثال نمیتونست دین رو از اول توو مغز همه یکسان قرار بده که این همه خون ریزی و نون خوری به نام خدا و پیغمبرم بوجود نیاد؟!
و اصلا این کتاب رو چطور ثابت میکنی؟!
دوستان مسلمان از پیش بینی ها و پیش گویی هاش استفاده میکنن که اگر به این بود کتاب پولورن خدایی تر بود!
محمد جان خدا اگه مثبت نباشه که خدا نیست!
کسیم نمیپرستتش
عقیده ی یهودی ها در این مورد اینکه یک خدای اصل وجود داره
دوتا فرعی که یکیشون مثبته و یکی منفی...
هان؟!!!!!!!!:18:
نقل قول:
لفظ خدا خودش کامله همه صفاتو شامل میشه بخشنده و مهربان فقط واسه اشاره به این دو صفت که باهاش کار داریم
ولی این دو تا سوال بعدت واقعا غیر قابل قبوله این قدر مهربانیت خدا رو میگن بعدشم با یک دستورات غیر معقول زیر سوال بردن
درسته!
پس چرا ما همش صفت میبندیم به خدا؟
مگه اونو دیدیم؟
چرا؟
تا حالا فکرشو کردید؟!
تغریبا موافقم
نقل قول:
چند قسمت از فلسفه ي اسلامي رو مطالعه كرديد ؟
سعيد جان اين كلمه برات آَشنا نيست :
دروغ رو بايد با يه صفت از راست جدا كرد!
1400سال بحث درباره ي جبر و اختيار كه الان تبديل به يك كتابخانه شده رو نميتوان د ريك جمله توضيح داد! يك سرچ در مورد عالم ذر بايست داشته باشي و يك اطلاعات درست از آخرت و يك فكر درست در مورد دنيا !اين سه كمكت ميكنند كه دركش كني !
وقتي دستت به جسم داغ بخوره چي كار ميكني ؟ وقتي يه سگ دستت روگاز بگيره چي كار ميكني ؟
بعضي كارها رو بايد انجام دادبراي محافظت از خود! شما داري در مورد ديني حرف ميزني كه در جامعه ات هست نه اوني كه تو قرآن هست ! عمار ياسر ، بلال ،پيامبر اكرم و.....همگي ابتدا كافر بودند ! معني اون آيه اي كه شما ازش اين رو استنباط كردي و منظور از كافر كسي است كه به حق بقيه تجاوز ميكنه !آيا همچين كسي رو الان تو كشورهاي عدالت خواه توي پرقو ميخوابونند ؟ خوب معلومه كه نه !
ميتونم اول در مورد اصل زن و مردبودن از شما بپرسم و توانايي هايي كه خدا به زن و مرد داده ؟
ميزان قدرت بدني ، قدرت احساس ، طرز فكر ، نياز به ارتباط باديگران و.......
چرا خداوند بايد در پوشش رييس جمهور امريكاو يك آمريكايي كنار ساحل فرق بگذاره ؟
خدا اين فرق رو نگذاشته بلكه شخص براي حفظ شان ومقام خودش اين كار رو كرده ! يه سري هنجار هست ويه سري ناهنجار !
مريم مقدس هم كه اين قدر انسان ها اورا پاك ميشمارند هيچگاه مجمسمه اش را بدون پوشش نميسازند چون پوشش احترام به شخص است !
---------- Post added at 10:05 AM ---------- Previous post was at 10:02 AM ----------
خيلي جالب بود .......
اصلا فلسفه ي سيستم آموزشي ايران هم اينه !
به شما يه كتابي ميدن وميگن اگه بخوني آخر ترم نمره رو مياري و راحت ولي اگه نخوني كارت با ......
اين كتابي است كه من فرستادم حالا ميخواي بخون ميخواي نخون ، اختيار خودته! من ميگم اين رو بخوني بهتره !:31:
---------- Post added at 10:09 AM ---------- Previous post was at 10:05 AM ----------
اون دوتا كتابي كه فرموديدخيلي جالبه و خوندم ولي به درد اين دوستان نميخوره !اون جا سوال جواب نميدن !
خرد گرايي از غرب برخواسته ؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!:18:ميدونم منظورتون كلمه ي خردگرايي است نه ؟؟:31:
قرآن ميگه هرچيزي روتونستي درك كني اسمش رو بگذار علم و هرچيزي رو كه نميتوني هم الكي براش دليل نيار و فقط بگو از حكمت خداست !
توضیح دادم فلسفه اسلامی نمیتونه وجود داشته باشه!
اگر بتونه خدا نمیخواد که وجود داشته باشه
دلیلشم اینکه توو کتابش(قران)گفته که طوری به قدری ساده هست که همه راحت بفهمنش
نه اینکه یه عده پیچیدش کنن و بعد خودشون بشن عالم بر اون دین!
جالب بود و بعضی قسمتاشو قبول دارم
توضیحاتت در مورد کافر خیلی جالب بود
لااقل مادرم اینجوری شیرشو حلالم میکنه:31:
بعضیاشم نه ولی جواب نمیدم چون حوصله ندارم:20:
فقط دو نکته
ا.سلمان فارسی رو از یاران پیامبر جا انداختی
2.شما که اصلا به یه دختر نگاه نمیکنی و حرف نمیزنی چطور در موردش حکم صادر میکنی؟!!!
اگرم این کار رو کرده باشی گناه کاری و به عذاب الهی دچار خواهی شد!
شیاد مثل من سنگ بشی و یا شایدم...
اتفاقا هم تصاویر و هم مجسمه های مریم مقدس به صورت برهنه وجود داره و البته بگذریم
از این اجنبی ها هرچیزی بر میاد...
شما حجاب مریم مقدس و یا حجاب ایرانی ها قبل از اسلام رو با حالا یکی میکنی؟!!!
واقعا زمین تا آسمون فرق میکنه!
آدم لذت میبره از اون