-
فيلمنامه «با بهمن آغاز شد» به شبكهي ملي ارائه شد
فيلمنامه مجموعه تلويزيوني «با بهمن آغاز شد» نوشته حامد محمدي با موضوع سي امين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي پس از انجام مراحل تحقيقات و نگارش طرح كامل فيلمنامه، جهت توليد به شبكه اول سيما ارسال شد.
طرح اين فيلمنامه در پانزده قسمت نوشته شده و داستان جواني به نام بهمن را روايت مي كند كه در روز پيروزي انقلاب اسلامي به دنيا آمده و از همان بدو تولد مهاجرت به فرانسه رشد مي كند.
به گزارش سرويس تلويزيون ايسنا سيما فيلم كه توليد تله فيلم ها را از اين پس برعهده خواهد داشت خبر داده است كه مركز سيما فيلم به مناسبت فرا رسيدن سي امين سالگرد انقلاب اسلامي چندين اثر نو و جذاب را در دست تهيه دارد. يكي از اين آثار تحت عنوان «116 روز نوفل لوشاتو» در حال حاضر جلوي دوربين قرار دارد. اين مجموعه مستند ـ داستاني در يازده قسمت به كارگرداني فرشاد اكتسابي و تهيه كنندگي عبدالحميد ارجمندي در مرحله توليد قرار دارد.
«116 روز نوفل لوشاتو» به مقطعي از تاريخ انقلاب اسلامي مي پردازد كه حضرت امام خميني(ره) در نوفل لوشاتو(دهكده اي در نزديكي پاريس) اقامت داشتند.
مركز سيما فيلم تله فيلم «يازده دقيقه و سي ثانيه» به كارگرداني بهروز افخمي را نيز در مراحل پس از توليد دارد. اين فيلم تلويزيوني با محوريت شخصيت حضرت امام (ره) وقايع سال هاي پس از پيروزي انقلاب و ايام آغازين جنگ تحميلي را به تصوير مي كشد. اين اثر چندي پيش در حسينيه جماران و چند لوكيشن ديگر مراحل تصويربرداري را پشت سر گذاشت.
فيلمنامه «با بهمن آغاز شد» از محصولات متني مركز سيما فيلم محسوب مي شود.
-
اخبار علمي – فرهنگي شبكه دو پس از سالها به شبكه چهار سيما ميرود
اخبار علمي – فرهنگي شبكه دو با سابقه بيش از دو دهه توليد و پخش در اين شبكه، از شنبه (23 آذر ماه) به شبكه چهار سيما منتقل ميشود.
به گزارش خبرنگار سرويس تلويزيون ايسنا، اين بخش خبري كه هر شب ساعت 19 و 30 دقيقه به روي آنتن شبكه دو سيما ميرفت، از ابتداي هفته آينده به شبكه چهار سيما ميرود و زمان پخش آن هم به ساعت 18 تغيير پيدا ميكند.
شبكه دو سيما كه چندي است با تعريف جديد خود به عنوان «شبكه كودك» شناخته ميشود، تا پايان امسال زمان دارد تا برنامههاي متناسب با تعريف را توليد و پخش كند؛ بر اين اساس به نظر ميرسد انتقال بخش خبري
«اخبار علمي- فرهنگي» به شبكهاي ديگر نيز در اين راستا انجام گرفته باشد.
بر اساس اين گزارش، چندي پيش معاون سيما نيز در گفتوگويي با ايسنا اعلام كرده بود كه با تعريف جديد شبكه دو به عنوان شبكه كودك، بخشهاي خبري اين شبكه نيز متناسب با اين تعريف توليد و پخش خواهند شد.
بر اين اساس انتظار ميرود ديگر بخشهاي خبري شبكه دو كه اتفاقا در زمرهي پرمخاطبترين بخشهاي خبري سيما نيز هستند، در آينده با تغييراتي مواجه باشند.
در حال حاضر اخبار 20 و 30 و بخش خبري 22 و 30 دقيقه، عناوين بخشهاي خبري اصلي شبكه دو را شامل ميشوند.
ایسنا
-
«فراموشي» و «تنهايي» از شبكهي چهار به جشنوارهي تلهفيلمهاي سيما راه يافتند
از شبكهي چهار سيما، «فراموشي»( نخستين تلهفيلم اين شبكه) و «تنهايي» براي شركت در جشنوارهي فيلمهاي تلويزيوني ارسال شدهاند.
رحمان سيفيآزاد ـ مدير گروه فيلم و نمايش شبكه چهار سيما ـ در گفتوگو با خبرنگار سرويس تلويزيون خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) با اعلام اين خبر اظهار كرد: اين دو تلهفيلم به بخش مسابقهي نخستين دورهي جشنوارهي فيلمهاي تلويزيوني راه يافتهاند كه اسفندماه برگزار ميشود.
او دربارهي علت شركت تلهفيلمهاي محدودي از شبكه چهار دراين رويداد فرهنگي گفت: باتوجه به لزوم پخششدن فيلمهاي تلويزيوني تا يك تاريخ مشخص و در نظر گرفتن استانداردهايي از سوي شبكه براي برگزيدن تلهفيلمها بهمنظور ارسال به جشنواره، دواثر را انتخاب كرديم.
به گزارش ايسنا، «فراموشي» را مسعود مددي كارگرداني و مهدي كريمي تهيه كرده است. حسين ياري، پريوش نظريه و راميتن خداپناهي از جمله بازيگران آن هستند.
«تنهايي» را نيز حجت قاسمزاده اصل كارگرداني كرده و تهيهي آن را اميرحسين شريفي برعهده داشته است. مجيد مظفري، شهاب حسيني، حسين محجوب، اميرحسين مدرس و لاله اسكندري برخي از بازيگران اين تلهفيلم هستند.
ایسنا
-
براي پخش در محرم «زخمهاي رويا» سهيليزاده به «آخرين دعوت» تغيير نام داد
آخرين دعوت مجموعه تلويزيوني 13 قسمتي است که در دهه محرم از شبکه دو سيما پخش مي شود.
به گزارش ايسنا به نقل از روابط عمومي شبکه دو، عنوان اين مجموعه تلويزيوني پيش از اين «زخم هاي رويا» بود که به «آخرين دعوت» تغيير يافت و داستان استاد دانشگاهي به نام يوسف زماني فر را روايت مي کند که نماينده سابق مجلس بوده و براي پيدا کردن اسنادي عازم زادگاهش در غرب کشور مي شود اما در حادثه اي سر از کوفه در سال 61 هجري در مي آورد. در اين سريال فرامرز قريبيان نقش يوسف زماني فر را بازي مي کند و از ديگر بازيگران آن مي توان به حامد بهداد ، الهام حميدي، سپيده ذاکري، فرزاد حسني، پرويز فلاحي پور و مرجان شير محمدي اشاره کرد.
«آخرين دعوت» به کارگرداني حسين سهيلي زاده و تهيه کنندگي مهران رسام ساخته شده است و عليرضا کاظمي پور، سعيد جلالي و محمد بيرانوند فيلمنامه آن را نوشته اند.
اين مجموعه تلويزيوني در 13 قسمت 45 دقيقه اي توليد شده است.
ایسنا
-
عمو پورنگ: بودن روي آنتن به هر قيمتي فايده ندارد
خبرگزاري فارس: داريوش فرضيايي كه در ميان كودكان به «عمو پورنگ» معروف است، ميگويد: بودن روي آنتن به هر قيمتي فايده ندارد و اين ماندن تنها با گفتن حرف جديد و ارائه برنامههاي نو مفيد است.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
«داريوش فرضيايي» در گفتو گو با خبرنگار راديو و تلويزيون فارس درباره موفقيت برنامههايي كه تا به حال اجراي آنها را بر عهده داشته، گفت: اگر برنامه نزد بيننده مورد رضايت قرار گرفته، بايد ملاكهاي بيننده را بسنجيم. پس اول اين موضوع، از زبان مخاطب عنوان ميشود. اما من در زمان اجراي برنامه تمام انرژي، توان و بيشتر رفتارهاي علمي و تجربيام را به كار ميگيرم و در يك فضايي كه با همكاري دوستانم اعم از دستيار تهيه، دستيار توليد، نويسنده، كارگردان و ... ميسر ميشود، در يك فضاي صميمي و در يك بستر كاملا كودكانه به اجراي برنامه ميپردازم.
وي افزود: نحوه اجرا و ارتباط، همه ابزارهايي براي ايجاد يك برنامه خوب و تأثيرگذار هستند. آنچه كه ماحصل كار نشان ميدهد و طبق نظرسنجي سازمان، فاكتورهايي كه مد نظر بود، همينهاست. يكي هيجان و نشاطي كه در برنامه حاكم بود و ديگري تغيير دكور. هر چند كه ما قبلا خيلي بيشتر دكور عوض ميكرديم اما الان به دليل محدوديتهايي كه وجود دارد، دكورهايمان متاسفانه با تاخير عوض ميشود.
فرضيايي ادامه داد: قبلا دستمان بيشتر باز بود و نماهنگها و كليپهاي متفاوتي با آهنگهاي مختلف ساخته ميشد، اما الان با توجه به محدوديتهاي مالي و بوروكراسي اداري، ما يك مقدار در عمل دچار مشكل هستيم كه ميتواند تأثير بدي در كل برنامه بگذارد و اميدوارم با تمهيد، محبت و ياري مسؤولان، اتفاقاتي در برنامه بيافتد.
وي درباره استفاده از تجربيات ساير برنامهسازان حوزه كودك در برنامههاي خود اظهار داشت:اين برنامه يك برنامه كاملا گروهي است و مطمئن باشيد كار زماني موفق ميشود كه به يك انسجام و وحدت فكري و كلمه برسد. ايدههاي بچههاي گروه خيلي به هم نزديك است و گاهي يك ايده با همكاري و همفكري گروهي به مرحله اجرا ميرسد.جرقههايي كه از طريق خطوط فكري به هم ديگر متصل ميشود، در حقيقت آن فضا و طنزي كه ما مد نظرمان است را ايجاد ميكند.
عمو پورنگ در ادامه گفتو گوي خود تصريح كرد: همه اينها به خاطر رقابت سالمي است كه حكمفرماست و همه ما در كنار هم به اين موفقيت رسيدهايم چون ما در برنامه حتي از ايدههاي «امير محمد» هم استفاده ميكنيم. هر چند كه او بچه است و شايد ايدههاي ناپختهاي داشته باشد.
وي درمورد ضرورت استفاده از كودكاني نظير «امير محمد» نيز گفت: من سه سال به تنهايي برنامه را اجرا كردم و همواره بحث يكنواخت نشدن و ايجاد فضاهاي شاد را داشتهايم. هميشه مرسوم بوده است كه در چنين برنامههايي از عروسك استفاده كردند و خود من هم از اين شيوه استفاده كردهام اما هيچ وقت هيچ عروسكي را ثابت در برنامههايم نگه نداشتهام.اما امير محمد يك كودك و يك عروسك واقعي است و بچهها ميتوانند با او ارتباط برقرار كنند و اگر قرار است به كسي آموزش غير مستقيم داده شود. من به همراه دوستانم معتقديم كه بچهاي كه بتواند اين توانايي را داشته باشد، به مراتب بهتر از عروسك است. چون كودكان بسياري با امير محمد ارتباط برقرار كردهاند.
وي تصريح كرد: از سوي ديگر يادتان نرود كه وقتي از كودكان بسياري تست گرفته ميشود و فقط يك كودك وجود دارد كه قابليتها و تواناييهاي لازم را دارد، خوب بالطبع شانس موفقيت به او رو ميكند.البته امكان دارد كه افراد ديگري نيز در راه باشند. چون من به يك نفر بسنده نميكنم و اميدوارم بچههاي ديگر نيز با توجه به حال و هواي برنامه بيايند و در آن دخيل شوند.
وي درپاسخ به اين سوال كه احتمال جابه جايي امير محمد با كودكي ديگر چقدر وجود دارد، گفت: امير محمد كودكي است كه قابليتهاي بسياري دارد، اما هنوز جاي كار دارد و بايد خيلي از نيروهاي نهفته و پتانسيلش فعال شود.اما بايد بگويم كه امير محمد هيچ وقت از اين برنامه نميرود. يك اشتباهي ما ميكنيم اين است كه فردي را كه تجربه دارد كنار ميگذاريم و افراد ديگري را ميآوريم. اين اشتباه است و من با آن مخالفم .
فرضيايي اظهاد داشت: اگر قرار بود،امير محمد برود چرا آمديم برايش زحمت كشيديم؟ امير محمد با تجربه بيشتر ميماند. شايد حضور كمتري داشته باشد ولي پختهتر جلوي دوربين ميآيد و بچههاي ديگر هم همينطور. من سعي ميكنم امير محمدها و پورنگهاي ديگري را تربيت كنم. اين يك واقعيت است. من يك روز دورانم به پايان ميرسد چه امسال چه چند سال ديگر و چه كسي بايد باشد كه اين راه را ادامه بدهد؟ من تجربه خود را در اختيار افرادي قرار ميدهم كه آينده در دستان آنهاست.
وي درباره ساخت برنامه روتين در يك قالب نيز گفت: ساخت 7 سال برنامه روتين، دغدغهها و سختيهاي خود را دارد. نه تنها براي من، بلكه براي ساير همكارانم نيز همين طور است و ممكن است دچار خستگي و افسردگي شوند و چون آدمهاي پويايي هستند، به همين بسنده نميكنند كه در يك پله بمانند و نيازمند اين هستند كه براي رفتن به پله بالاتر خود را تجهيز كنند و مستحكمتر و قوي تر پيش بروند كه اين هم زمان ميبرد.
وي ادامه داد: اگر اين برنامه براي مدتي قطع شد، مطمئن باشيد كه اثر ميكند. چون نياز به تحول و بازنگري هست و با اجزاء و فرمت جديدي سري جديد ساخته خواهد شد. اين مسالهاي است كه همه گروه نسبت به آن نظر مثبت دارند و براي ارتقاء گروه بايد اين كار را ميكرديم.اين مساله را اشتباه نكنيم كه متاسفانه در رسانه در حال جا افتادن است، بودن روي آنتن به هر قيمتي فايده ندارد. بودن روي آنتن با گفتن حرف جديد و ارائه برنامه نو مفيد است. اگر نشد، همان مقداري كه بوده كافي است و بايد سعي كنيم آن سابقه را خراب نكنيم.
عمو پورنگ درباره سري جديد برنامهاي كه اجراي آن را سه روز در هفته بر عهده دارد،اظهار داشت: اين برنامه، يك برنامه تركيبي است و فضايش فرق ميكند و امكان دارد در يك فضاي تروكاژ و انيميشن كار كنيم. ما بايد در كارمان سليقه مخاطب را بالا ببريم و مطابق استانداردهاي جهاني ولي با فرهنگ خودمان كار كنيم. نميخواهيم بگويم كه ميخواهيم مثل كشورهاي ديگر باشيم، اما نبايد از آنها هم عقبتر باشيم. بايد از همه ابزارها و بسترهاي مناسب براي داشتن يك برنامه خوب و حتي قابل رقابت با برنامههاي كشورهاي ديگر كار كنيم. چه اشكالي دارد؟ زبانمان فرق ميكند. اما استانداردهاي ساخت برنامه براي بچهها در همه جاي دنيا از يكسري قانونها تبعيت ميكند كه ما هم بايد به آنها نزديك شويم.
وي راجع به سطح برنامههاي تركيبي كودكان در ايران هم گفت: من كارشناس نيستم. فقط ميتوانم بگويم كه دوستان در حوزه كودك زياد كار ميكنند، اما هنوز جاي كار وجود دارد. مطمئن باشيد كه در همه كارها نياز به آزمون و خطا و تجربه است و به حمايت بيدريغ و حساسيت بسيار بالاي مسولان در حوزه كودك نياز دارد. چون پايه و اساس يك انسان در تمام زندگياش در دوران كودكي ريخته ميشود.
فرضيايي در ادامه گفت وگو با فارس تصريح كرد:من برنامههاي كودك كشورهاي مختلف را ديدهام. ما نميخواهيم با آنها رقابت كنيم. چون فرهنگ ما با آنها متفاوت است. ولي ما هم ميتوانيم از همه آن تكنولوژيها استفاده كنيم. ما ميتوانيم آن تكنولوژيها را در قالب فرهنگ خود قرار دهيم و از آنها بهره ببريم. مثلا به شخصيتهاي تام و جري توجه كنيد. همه دنيا آنها را ميشناسند. ما هم بايد شخصيتهايي خلق كنيم و آنقدر مضامين و داستانها جذاب باشند كه همه دنيا به آنها علاقهمند شوند.
وي ادامه داد: دقت نظر و شخصيتسازي در برنامههاي موفق دنيا از اهميت ويژهاي برخوردار است. در صورتيكه در كشور ما خيلي به آن توجه نميشود و خيلي سطحي است، يا جذابيت تصويري كمي دارد. چون بيشتر به موضوع ميپردازند ولي هم موضوع و هم تصوير بايد جذاب باشند. در يك انيميشن ايراني بايد شخصيتها جذابيت داشته باشد و گيرا باشند تا كودكان ابتدا جذب آنها بشوند و بعد به انتقال مفاهيم و پيامها بپردازيم.من معتقدم كه كودك اول بايد تلويزيون را بپذيرد. سرگرم شود، آن را دوست داشته باشد بعد پيامها به او آموزش داده شود.
عمو پورنگ تصريح كرد: به جذب مخاطب و سرگرمي اعتقاد دارم و در كنار آن بايد به كودك آموزش داد و اگر غير از اين باشد، مستقيمگويي ميشود و كودك تلويزيون را خاموش ميكند. يكي از اشتباهات ما در برنامهسازي كودك همين مساله است. تا شروع به برنامهسازي ميكنيم. قصد داريم تمام مفاهيم و پيامها را به او آموزش بدهيم، در صورتيكه خود ما در دوران كودكي شايد بسيار پرخطاتر بودهايم.
وي در پاسخ به اين سوال كه فكر ميكنيد چقدر طول بكشد تا افراد ديگري مانند شما دوباره بيايد، گفت:اين را نميدانم. چنين مسائلي نه دست من است و نه دست ديگران. شعار نميدهم، ولي 10 تا 11 سال طول كشيد و تلاش كردم تا به اين مرحله برسم و بگويم كه ميتوانم اين كار را انجام بدهم. شايد نفر بعد از من هم همين مقدار طول بكشد تا به اين مرحله برسد. من از مسوولان درخواست ميكنم كه بيشتر روي اين مساله سرمايهگذاري كنند، چون ممكن است سن فرد بالاتر برود يا فرصتها از دست برود. كاش من سال 73 كه رفتم سازمان و پشت درهاي بسته ماندم، كارم را آغاز كرده بودم. البته من اين مسائل را به فال نيك ميگيرم كه قدر جايگاه فعلي خود را بيشتر بدانم.فقط اميدوارم كه مسئولان اعتماد كنند و قابليتهاي افراد را بيشتر بشناسند.
وي ادامه داد: من عضوي از اين مجموعه هستم و نميتوانم همه را تحت نظر داشته باشم. به طور حتم مديراني كه قرار دارند بايد بيشتر به اين نكته توجه كنند، كار براي كودك دلي است. اگر كسي دلش بخواهد كه اين كار را بكند، انجام ميدهد. چون هدف تعالي است و هر كس دوست دارد، خودش بايد به اين عرصه بيايد. اگر كسي آمد، من به او تجربيات خود را خواهم داد.
فرضيايي تصريح كرد: اتحاد گروه سازنده در كار نيز از اهميت بالايي برخوردار است. ما وقتي نويسنده ميآوريم، پس از 5 سال بار كاري او مشخص است. پس بايد در همين مقطع كار كند و اكيپي در اختيار او قرار گيرد. شخصيت پورنگ هم بايد با برنامهريزي جلو برود. حمايت فكري بشود. در كشورهاي خارجي، يك مجري 20 سال است كه برنامه دارد، ولي همچنان مخاطبها درصد بالايي دارند. اين اتفاق به دليل فكري است كه پشت توليد اين برنامه قرار دارد.مديريت لازم است و بايد مجهز بود. بار علمي، جنبه رواني و ... هم مهم است.
فارس
-
آقاجانزاده: در زمينه ساخت دكور برنامههاي كودك به فقر مبتلا هستيم
خبرگزاري فارس: تهيه كننده برنامه «عمو پورنگ» گفت: جلوههاي بصري در برنامهسازي كودك از اهميت بالايي برخوردارند و ما در زمينه ساخت دكورهاي زيبا و جذاب به فقر مبتلا هستيم.
مسلم آقاجانزاده در گفتوگو با خبرنگار راديو و تلويزيون فارس گفت: در حال حاضر شبكههاي مختلف سيما پر شدهاند از خالهها و عموهايي كه ديگر تماشايشان براي كودكان جذابيتي ندارد و ما در اين حوزه به خلاقيت و نوآوري بسياري نياز داريم.
وي افزود: فقط كافي است تا يكي از برنامههاي كودك سيما خلاقيتي در توليد برنامهاي به خرج بدهد، ساير شبكهها بدون هيچ تفكري به سراغ آن ميروند و تكراري از همان برنامه را به شكل ديگري به خورد كودك ميدهند.
وي در ادامه گفت: برخي از برنامه سازان نيز اين روزها فقط به پخش ترانه و شعر براي كودكان بسنده كردهاند، آن هم بدون پشتوانه و حتي گاهي اوقات آهنگ ترانههاي مبتذل لس آنجلسي را در برنامه خود و براي كودكان به كار ميبرند.
آقاجان زاده در ادامه گفتوگو با فارس اظهار داشت: افتخار ما به عنوان برنامهسازاني كه به مدت هفت سال پياپي برنامه ساز برتر بودهايم، اين است كه اشعار منتخب ما از شاعراني نظير «شكوه قاسمنيا» ست و در آهنگ سازي نيز از بزرگاني نظير «حميد رضا صدري» استفاده ميكنيم. تا به حال هيچ برنامهاي نيز بدون تفكر و برنامهريزي قبلي روي آنتن نرفته و گروه نويسندگان ما مدام در حال مطالعه و تحقيق پيرامون نگارش ويژه كودكان هستند.
وي با بيان اين كه بودجه براي ساخت برنامههاي كودك كافي نيست، افزود: ما بايد از روانشناسان متخصص كودك در برنامه سازي خود استفاده كنيم و از اختصاص بودجه براي كارهاي كودك نهراسيم چون آنها آينده سازان مملكت ما هستند.
آقاجانزاده عنوان داشت: روانشناسي رنگها و ساخت دكورها نيز از اهميت بسياري برخوردار است و همانطور كه رئيس سازمان صدا و سيما در ديدار با برنامهسازان كودك اظهار داشتند ما در زمينه ساخت دكور واقعا دچار فقر هستيم و بايد چارهاي اساسي براي اين بخش بيانديشيم.
وي ادامه داد: يكي ديگر از افتخارات ما در برنامه سازي اين است كه در ويژه برنامه مربوط به سوسنگرد توانستيم پس از سالها شادي را به مناطق جنگي ببريم و كودكان اين مناطق را كه بيشتر محروم نيز هستند، شاد كنيم.
تهيه كننده برنامه «عمو پورنگ» گفت: ما در حال حاضر فاصله بسياري با استانداردهاي برنامهسازي دنيا داريم، در صورتي كه بخش انيميشن ما از جهش بسيار خوبي برخوردار بوده و ما موفقيتهاي بسياري در اين بخش داشتهايم درحاليكه در بخش برنامهسازي كودك به اين شيوه عمل نكردهايم و هيچ بعيد نيست كه طي سالهاي آينده ما حتي مجبور به خريد برنامههاي كودك كشورهاي عربي شويم، زيرا آنها از رنگها و دكورهاي جذابي استفاده ميكنند كه به طور حتم كودكان ما را هم جذب خواهد كرد.
وي ادامه داد: من تهيه كنندگي برنامه «عمو جون سليمون» را هم بر عهده دارم و خلاف برنامه عمو پورنگ، فضاي اين برنامه كاملا سنتي است و ما براي اولين بار در اين برنامه از عروسكهاي نخي استفاده كرديم و از اشعار سنتي بهره برديم كه مورد استقبال كودكان قرار گرفت. اين در حالي است كه برخي از برنامه سازان ميآيند و درباره برنامههاي كودك قديم برنامه ميسازند كه مورد استقبال كودكان واقع نميشود چون آنها هيچ پيشينهاي از اين برنامه ندارند و بيشتر پدر و مادرها هستند كه نسبت به چنين برنامههاي نوستالژي دارند و آنها را دنبال ميكنند.
فارس
-
فيلمنامه «روزهاي زيبا» به جواد افشار رسيد
خبرگزاري فارس: جواد افشار گفت: در حال حاضر مشغول بازبيني فيلمنامه «روزهاي زيبا» هستم و به زودي كارگرداني اين سريال را آغاز ميكنم.
جواد افشار در گفتوگو با خبرنگار راديو و تلويزيون فارس گفت: در حال حاضر مشغول بازبيني فيلمنامه مجموعه تلويزيوني «روزهاي زيبا» هستم، چند قسمتي از فيلمنامه نيز بازنويسي شده و در صورت توافق نهايي با تهيه كننده، ساخت سريال را اغاز خواهم كرد.
وي افزود: من در صورتي ساخت اين سريال را آغاز ميكنم، كه مشكل تهيه كننده (سيد امير سيدزاده) با پوران درخشنده كه پيش از اين قرار بود سريال را كارگرداني كند، حل شود.
وي ادامه داد: از سوي شبكه به من گفتهاند كه اين سريال را كارگرداني كنم و من هم پذيرفتهام، فيلمنامه نيز به نقطه مطلوبي رسيده و اميدوارم هرچه سريعتر كار ساخت آغاز شود.
بنابر اين گزارش، داستانهاي «زندگي زيبا» را «مهرنوش خرسند» نوشته كه در 26 قسمت 45 دقيقهاي براي پخش از شبكه تهران ساخته خواهد شد و موضوع داستانهاي سريال درباره مشكلات اجتماعي و فرهنگي است كه در جامعه وجود دارد.
پيش از اين قرار بود مجموعه «روزهاي زيبا» را «پوران درخشنده» كارگرداني كند كه به دليل وقفههاي پياپي و حضور خانم درخشنده در پروژههاي ديگر، «اصغر هاشمي» به عنوان كارگردان جديد اين سريال انتخاب شد، اما هاشمي نيز براي كارگرداني اين سريال با سيدزاده به توافق نرسيد.
آخرين كار «امير سيدزاده» در مقام تهيه كننده، مجموعه تلويزيوني «پيامك از ديار باقي» بود كه با حضور بازيگراني چون محمد رضا شريفينيا، افسانه بايگان، حميد لولايي، حامد كميلي، سروش گودرزي، ميكاييل شهرستاني و ... بود كه به كارگرداني «سيروس مقدم» ساخته و از شبكه اول سيما پخش شد.
فارس
-
قويدل «شب ميگذرد» را به نيمه رساند
خبرگزاري فارس: تصويربرداري مجموعه تلويزيوني «شب ميگذرد» به كارگرداني «راما قويدل» به نيمه رسيد.
به گزارش خبرگزاري فارس، سريال «شب ميگذرد» نگاهي به حوادث و وقايع دهه 50 از ديدگاه اجتماعي دارد كه در قالب داستانهاي جذاب به تصوير كشيده ميشود. در اين داستانها مواجه نسلهاي مختلف با مسائل انساني و فرايندي كه در نهايت به انقلاب منجر ميشود، مورد بررسي قرار ميگيرد.
بنابر اين گزارش، پيام اصلي مجموعه انعكاس فداكاريها و ايثار مردم در زمان انقلاب است، عنايتي مأمور سرسختگير ساواك مأمور ميشود، در خانه معلمي شنود بگذارد، او به بهانه مامور برق وارد خانه ميشود و شنود را وصل ميكند و... «شب ميگذرد» فضايي خانوادگي دارد و قصه آن از سال 54 شروع ميشود و تا سال 57 ادامه دارد...
اين مجموعه كه اولين تجربه «راما قويدل» در ساخت سريال به حساب ميآيد و در 20 قسمت 45 دقيقهاي توليد ميشود، تدوين و مراحل فني اين سريال نيز بهطور همزمان در حال انجام است.
تصويربرداري سريال از آبانماه در تهران شروع شده و اكنون 50 درصد از كار انجام شده است و نيما حسندوست تدوين همزمان با تصويربرداري را انجام ميدهد.
با توجه به هماهنگيهاي صورت گرفته با شبكه تهران، پخش اين مجموعه از اوايل بهمن آغاز ميشود.
پرويز پورحسيني، مجيد مظفري، فرخ نعمتي، مهدي پاكدل، بهناز جعفري، كورش تهامي، شقايق دهقان و عمار تفتي در اين مجموعه مقابل دوربين ميروند. عباس نعمتي نويسنده مجموعه تاصبح كه دو سال پيش در ايام دهه فجر پخش شد، «شب ميگذرد» را نوشته است.
ساير عوامل اين پروژه عبارتند از تصويربردار: حميد احمدي، صدابردار: محمد شيوندي، طراح صحنه و لباس: اصغر نژادايماني، طراح چهرهپردازي: محمد قومي، موسيقي: اصغر توسلي و...
فارس
-
بيژن شكرريز سريال «عروس بهشت» را ميسازد
خبرگزاري فارس: «بيژن شكرريز» سريال «عروس بهشت» را به تهيهكنندگي سيدكمال طباطبايي كارگرداني ميكند.
به گزارش خبرنگار راديو و تلويزيون فارس ،«بيژن شكرريز» سريال تلويزيوني 12 قسمتي «عروس بهشت» را در شبكه يك سيما كارگرداني ميكند.
بنا بر اين گزارش، «بهرام بهراميان» كارگردان سريال موفق ساعت شني در اين سريال سمت مجري طرح و مشاور كارگردان را به عهده دارد.
قرار است هفته آينده پيش توليد اين سريال به تهيهكنندگي سيد كمال طباطبايي بر اساس فيلمنامهاي از عليرضا محمودي آغاز شود.اين سريال در گروه فيلم و سريال شبكه يك توليد ميشود.
فارس
-
*ضرورت نظارت بر برنامههاي ورزشي صداوسيما*
غلامحسين شعباني: منظر فرهنگي در برنامههاي ورزشي رسانهي ملي حاكم نيست
يك كارشناس ورزشي معتقد است: در برنامههاي ورزشي صدا و سيما، اصلا منظر فرهنگي حاكم نيست، گويا مهم پركردن زمان پخش برنامههاست.
غلامحسين شعباني- مديرمسوول مجله دنياي ورزش- در گفتوگو با خبرنگار سرويس تلويزيون خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، افزود: برنامههاي ورزشي صدا و سيما براساس يك استراتژي حركت نميكنند. به عنوان مثال به اين مبنا ساخته نمي شود كه 5 سال آينده قراراست به چه هدف هايي دست يافته باشند و چه مطلبي را در طول اين مدت به مخاطب منتقل كنند. به اين شرايط برنامههاي ورزشي گاهي اوقات آثار زيانبار فرهنگي هم داشتهاند و سازندگان آنها به عواقب فرهنگي طرح برخي مسايل توجه نكردهاند.
او با بيان اين كه در ساخت برنامههاي ورزشي بايد به چند مساله توجه كرد، گفت: كارشناساني به اين برنامه ها دعوت مي شوند كه بدون غرض و مرض صحبت كنند.علاوه بر آن تهيه كنندگان با نگاهي فرهنگي دست به انتخاب كارشناسان و موضوعات برنامه بزنند، چون ممكن است فردي يك كارشناس ورزشي برجسته باشد ولي مسايلي را در رسانهي ملي مطرح كند كه عواقب سوءفرهنگي درپي داشته باشد.
مديرمسوول مجلهي دنياي ورزش اضافه كرد: متاسفانه رويكرد فرهنگي در ساخت برنامههاي ورزشي را در تهيهكنندگان نميبينيم و آنان همچنان دنبال طرح موضوعاتي مانند داوري مسابقات ليگ برتر فوتبال هستند. اين درحالي است كه نه تنها پرداختن به چنين مسايلي باعث حل آن ها نشده بلكه روزبه روز وضعيت برتر و جنجال در ورزشها و حركات خلاف فرهنگ در ورزشگاه ها بيشتر شده است. اين درحالي است كه اگر چنين برنامههايي اثرگذار بودند تا الان بايد تاثير ميگذاشتند دراين شرايط بايد در برنامه هاي ورزشي صدا و سيما تجديدنظر كرد؛ شايد رسانه ي ملي هم در ناآرامي ها نقش داشته است.
اين كارشناس دربارهي موضوعات و مهمانان برنامه هاي ورزشي اظهار كرد: برنامه هاي صدا وسيما به موضوعات مختلفي مانند علم فيزيك مي پردازند در چنين برنامه هايي دو كارشناس فيزيك با هم درباره ي اين علم بحث مي كنند و گروهي خاص هم مخاطب آن ها قرار مي گيرند و اين برنامه ها تاثيراجتماعي ندارند، اما ورزش، حوزهاي گسترده است كه با توجه بر مخاطب بودن و علاقهي زياد جوانان به آن بايد با رويكردي فرهنگي به آن نگريست. بنابراين نمي توان فقط ديدي ورزشي به آن داشت. دراين شرايط كارشناسان بايد به برنامه ها دعوت شوند كه تنها با ديدي ورزشي به مسايل نپردازند اما متاسفانه اكنون با فقدان كارشناسان فرهنگي در برنامه هاي ورزشي روبرو هستيم.
او در ادامه با اشاره به مسابقههاي پيام كوتاه برنامه هاي ورزشي گفت: در برخي از اين مسابقه ها از بينندگان مي خواهند درباره ي يك مدير نظر بدهند. اين درحالي است كه ادامهي چنين روندي باعث شكل گيري اين ذهنيت در ذهن مخاطبان مي شود كه آنان بايد مدير را انتخاب كنند. اين درحالي است كه مدير را بايد هيات مديره منصوب كنند اما برگزاري چنين مسابقاتي كار پسنديده اي نيست چون در آينده يك نشريه يا خبرگزاري مي تواند در مسابقات مشابه از مخاطبان خود بخواهد درباره ي مديران صدا و سيما نظر بدهند.
او تاكيد كرد: اين روند باعث مي شود كه مردم طلبكارانه با موضوعات مورد علاقه شان برخورد كنند. چون فكر مي كنند با نگاه خودشان است. پس به خود حق تعويض مديرعامل را مي دهند و شروع به غوغا كردن ميكنند. البته هواداران حق دارند اما افراط دراين كار باعث ايجاد اختلافاتي مي شود.
اين كارشناس دربارهي ضرورت توجه به بي طرفي در برنامه هاي ورزشي و فراهم كردن امكان ارايه ي ديدگاه هاي دو طرف بحث در برنامه ها گفت: زماني كه رسانهاي «ملي» تعريف مي شود، به طور طبيعي رسانه ي است كه بايد منافع ملي را درنظر بگيرد بنابراين نمي توان آن را كاملا بي طرف دانست.ازسوي ديگر منافع ملي به ابعاد مختلف تقسيم مي شود كه دسته اي آن در ورزش مي گنجد اما در اين عرصه ممكن است پرداختن به مساله اي از ديدگاه گروهي از افراد در جهت منافع ملي باشد، ولي دسته اي ديگر دسته اي ديگر نظري مخالف داشته باشند بنابراين لازم است اين مسايل در ابتدا حل مي شود و منافع ملي و خطوط قرمز تعريف شود تا به مبناي آن عمل شود.
او تصريح كرد: دربرنامه هاي تلويزيوني، روند ثابتي نمي بينيم كه برمبناي آن بتوان قضاوت كه اين رسانه بيطرفي در طرح مسايل ورزشي را رعايت مي كند يا خير. برنامه ها و عملكردها متفاوت است.
به عنوان نمونه برنامه ي تندي مانند «نود» پخش مي شود كه افراد را رودرروي هم قرارمي دهد. درعين حال برنامه ي ملايمي مثل «ورزش و مردم» روي آنتن مي رود. مشخص نيست كه منافع ملي، كداميك از اين برنامههاست.
مديرمسوول مجله دنياي ورزش تاكيد كرد: در برنامه هاي ورزشي صدا و سيما روند خاصي نمي بينيم . نميتوان متوجه شد كه برنامه هاي اين رسانه صداي قواست يا نه.
او با اشاره به بحث امكان فراهم كردن فرصت براي دو طرف يك بحث دربرنامه هاي ورزشي گفت: اين مساله چندان به صدا و سيما مربوط نمي شود،جامعه ي ورزشي ايران كمتر گفت و گوي ده طرفه در يك رسانه را تجربه كرده و كمتر مسايل به شركت دراين نوع گفت و گوها است. چون اين كار را تمرين نكرده است.گاهي اوقات هم اين گفت و گوها منجربه مواردي مانند هتاكي شده است كه صدا و سيما از آن پرهيز مي كند. اين درحالي است كه در برنامه ها قرار به نقد شخصيت ها نيست بلكه عملكرد شخصيت ها بررسي مي شود.
مديرمسوول مجله دنياي ورزشي تاكيد كرد: اين گونه گفت و گوها را بايد آموزش داد. اين گونه كارها هزينه هايي دارد كه بايد پرداخت.
شعباني در پايان با بيان اين كه برنامه هاي ورزشي كه براي پخش درداخل كشور توليد مي شود بايد با آثار مشابهي كه روي آنتن شبكه جهاني جام جم مي روند، تفاوت داشته باشد، گفت: اين برنامه با توجه به روحيات داخلي توليد مي شود بنابراين نبايد آن ها روي آنتن شبكه ي جام جم بروند و همان بحث ها در اين شبكه مطرح شود.