دوستان اگه منو متهم به طرفداری از شرکت پارسآنلاین یا به طور کلی طرفداری از شرکتهای ISP نکنن، باید خدمتشون عرض کنم که قیمتگذاری پهنای باند و حجم و ترافیک مصرفی اینترنت تو ایران دست خود شرکتها نیست. پایه این قیمتگذاری رو سازمان تنظیم مقررات میذاره. فقط این وسط به شرکتهای ISP غیر از شرکتهای مخابرات استانی اجازه داده تا قیمتهاشون رو یه درصدی بالاتر از این قیمت پایه تعیین کنند. شما اگه بری تو سایت چند تا از این شرکتها میبینی که قیمت 100 گیگ ترافیک مصرفی اضافه رو با ارزش افزوده همهاشون میدن 207 هزار تومن. یا قیمت سرویسهای نامحدودشون همگی در یه حده و اختلافشون ناچیزه. سرویسهای نامحدود مخابرات هم استثناست. چون اون داره با ضریب اشتراک بالا این سرویسها رو ارائه میکنه. سرویس مشابه سرویس نامحدود مخابرات این سرویسهای نامحدود برنزی آسیاتکن که از نظر قیمت با سرویسهای مخابرات تو یه رده قرار میگیرن و از نظر کیفیت هم فرقی بینشون نیست.
قیمتهای اینترنت ایران رو من هم قبول دارم که نسبت به دنیا گرونه. ولی این جوریا هم که فکر میکنیم نیست. این جوری نیست که تو همه کشورها قیمت اینترنت مثلاً یک دهم ایران باشه. ممکنه یه سری کشورها برای توسعه استفاده از اینترنت بیان سوبسید بدن و اینترنتشون خیلی ارزون یا حتی رایگان بشه برای کاربرا. اما این عمومیت نداره. 2-3 روز پیش تو تاپیک صبانت لینک چند تا ISP استرالیایی رو گذاشتم که طرحی دقیقاً مشابه طرح صبانت رو اجرا میکردن. یعنی یه حجمی روزانه داشتن و یه حجمی تو ساعتهای کممصرف شبانه یا به قول اونا (Off-Net):
الآن هم یه ISP ترکیهای رو دیدم که هم طرح حجمی داره با قیمت نسبتاً بالا، هم سرویس نامحدود داره که مثل شاتل یا پارسآنلاین محدودیت Fair Use Policy روش اعمال میشه. البته سرعت سرویساش 16مگابیته و بعد از محدود شدن روی 3مگابیت بسته میشه. ولی به هر حال این جور چیزا رو اون ور آب هم دارن. یعنی که همه جا هم گل و بلبل نیست اوضاع.
حالا من نمیدونم کی از رو دست کی داره کپی میکنه. ولی احتمالاً این ISPهای خارجی هم دارن از روی دست ایرانیا کپیبرداری میکنن. چون این جوری سودش براشون بیشتر میشه.:n02: