"ما پول نداریم، چیز ارزون بخریم"
عکسش هم صادقه !
سلام
احتمالا خیلی از ما این تفکر رو داریم که آدم پول خوبی میده و در عوض یه چیز خوب و مارک و برند میخره (حالا هرکس در حد تواناش)
این تفکر، خوب و منطقی هست اما نه در مورد هر چیزی ! من تازه به این نکته رسیدم / در مورد خیلی از چیزها لازم نیست، مارک و
برند اون رو بخیریم که مجبور باشیم تا روز آخری که کارمیکنه ازش استفاده کنیم ! یکی از این ها سـاعت هست، یکی از دوستان بود
که اغـلب ساعتش رو با پیرهن و شلوارش ست میکرد، من همیشه با خودم میگفتم خب این حتما اوضاعش خوبه، که چند تا ساعت
همرنگ لباساش داره و با اونا ست میکنه، تا اینکه چند وقت پیش باهم رفتیم بیرون، یه آقایی کنار خیابون ساعت میفروخت 10 تومن
تا این ساعت ها رو دید ایستاد و یه ساعت رو برداشت، قیمت رو پرسید و گفت فلانی این خوبه؟ به اون تی شرت آبیه میـاد ! این رو
گفت و ساعت رو خرید، راستش یک درصد هم احتمال نمیدادم از اونجا ساعت بخره کمی بعد که گذشت و بیشتر باهم آشنا شدیم
دیدم چه تفکر خوبیه ! اینکه آدم به عکس ضرب المثل "ما پول نداریم، چیز ارزون بخریم" رو هم عمل کنه این ساعت قطعا به اندازه ی
یه ساعت مارک براش کار نمیکنه اما اون نیازی به این نداره ! همین که بتونه گاهی اوقات ساعتش رو عوض کنه و این رو ببنده کافیه
لازم نیست مثل من از لحظه ی اول تا آخرین لحظه ی عمر ساعت ازش استفاده کنه، درسته یه کفش 200، 250 تومنی خیلی خوبه
خیلی برای آدم کار میکنه اما این معنیش این نیست که آدم نباید دو، سه تا کفش 40، 50 تومنی بخره ! اینجوری چندتا کفش متنوع
داره آدم ! این در مورد خیلی چیزا صادقه ! درسته، ما شاید نتونتیم مثل بعضیا هر وقت اراده کردیم عطر مارک n هـزار تومنی بخریم
اما تستر چندتا عطر مارک رو که میتونیم بخریم ! / کلا اگه آم این تفکر رو در زندگی داشته باشه [الته درحد منطــــقی] میتونه تنوع
و انعطاف زیادی به زندگیش بده و از زندگیش لذت ببره، چون صرف نظر از اینکه آدم چه اوضاع مالی داره هزینه ی زیاد برای بعضی از
چیزها منطقی و عقلانی نیست. به نظر من مثلا این در مورد گوشی صادق نیست، چون موبایل جزء جدا ناشدنی ما شده عملا اما
در مورد چیز های دیگه میتونیم با این دید، با این طرز تفکر جلو بریم. :)
خیلی از وقت ها لازمه تفکر صفر و صدی و مطلق گرایانه رو کنار بزاریم، ژست تفکر "ایده آل گرا" یانه رو نگیریم ! که این عین خود فریبی و چشم بستن روی حقیقته...
حقیقتی که الزاما همیشه مثل زهر مار، تلخ ! یا مثل عسل، شیرین نیست !
حقیقت اینکه که صفر و صد وجود خارجی نداره !
با تشکر مهران...