تجربه بنده در تعمیر دلکو و صرفه جوئیِ چند صد هزار تومن
سلام دوستان
:)
ببینین چطور میشه تو تعمیر ماشین پول صرفه جوئی کرد :
دو ماه پیش یکی از دوستانِ بنده که ماشین ژاپنیِ مدلِ 2002 داره گفت که دلکویِ ماشینش بد جوری روغن ریزی داره و رفته بخره گفتند باید از دبی برات بیاریم و حدود 400 تومن خرجش میشه !!!!
گفت رفت اوراقی اما پیدا نکرد .
میخواست سفارش بده تا از دبی براش بیارند آخه ماشینش رو سال 2002 خودش از نمایندگی خریده و الحق تمیز و مرتب نگهش داشته و دلش نمیاد ردش کنه .
بگذریم ....
بنده بهش گفتم حالا که تصمیم گرفتی دلکو نو بخری چهارصد تومن , پس بیا تا بازش کنیم دل و روده ش رو بکشیم بیرون ببینیم تعمیر میشه یا نه . قبول کرد .
بنده هم بازش کردم از رو موتور تا تحقیقاتِ علمی رو شروع کنیم
اولاً که به تمام پیچها چسب زده بودند از داخل تا باز نشه .
دوماً که جنس همه ی پیچها از آهنِ نسبتاً نرم بود تا اگر با پیچ گوشتی باهاش زورآزمائی کنید هرز بشه سرش .
همینطور هم شد .
دوستم نا امید شد و گفت فایده نداره ولش کن .
اما بنده گفتم امروز یا من یا این دلکویِ کذائی .
میچسبم بهش عین کَنه و تا بازش نکنم و دل از حلقش نکشم بیرون ول کنش نیستم که نیستم .
آاااااااای نفس کش
با پیچ گوشتیِ دو سویِ ضربه خور و چکش افتادم به آوار پیچها .
البته بنده در این کار تجربه ی خاصی دارم و میدونم که نوک پیچ گوشتی رو دقیقاً با چه زاویه ای باید گذاشت رو لبه ی سر پیچ و بعد با چکش میزدم تهِ پیچ گوشتی طوری که سر پیچ گوشتی اگر در رفت , به قطعاتِ ظریف دلکو صدمه نزنه .
خلاصه .... همه ی پیچها رو باز کردیم و رفتیم به اعماقِ دلکو .
با موبایل هم از همه چیز عکس گرفتیم تا موقع بستن اشتباه نکنیم .
میدونین چی کشف کردیم ؟؟؟؟
تمام اون روغن ریزی ها فقط و فقط از یک کاسه نمدِ سه هزار تومنی بود که محور دلکو از توش رد میشه و وصل میشه به موتور .
دلکو یک اُرینگ هم داره که اون هم ممکنه خراب بشه و باعث روغن ریزی از دلکو بشه .
چطور بفهمیم که اُرینگه خرابه یا کاسه نمدِ داخلی ؟؟؟
جواب :
خیلی ساده هست . اگر روغن ریزی از درون دلکو سرچشمه میگیره پس کاسه نمدش خرابه .
اما اگر از محل نصبش به موتور روغن ریزی داره پس اُرینگش خرابه.
تمام پیچهای دلکو و کاسه نمد و اُرینگ رو بردیم بازار .
یک دست پیچ فولادی درجه یک و یک کاسه نمدِ ژاپنیِ عین خودش و یک اورینگ درجه یک خریدیم جمعاً ده هزار تومن !!!! .
قبلاً هم که با موبایل از همه چیز عکس گرفته بودیم .
همه چیز رو بستیم و دلکو رو زدیم جا و الانِ دو ماهه که داره کار میکنه آخ هم نگفته .
دلکو بیشتر قطعاتش فلزی هست و خراب نمیشه یعنی استهلاکی نداره .
فقط همون کاسه نمد و اورینگ هست که بعد از چند سال بر اثر گرما و کار فرسوده میشه و باید عوض بشه .
البته سر دلکو هم استهلاک داره اما تو بازار هست و ارزون قیمته .
یه چیز مهم :
هرگز قطعاتِ اصلیِ ماشین رو که عوض میکنین دور نریزید . چون بعداً وقتی میخواین قطعه بخرین خیلی کمکتون میکنه که قطعاتِ اشتباهی نخرید .
امیدوارم که این اطلاعات به دردِ شما هم بخوره .
تشکر از وقتتون
:11:
انتخاب شمع مناسب برای موتور سمند(XU7)
سلام خدمت عزیزان
برای ماشینم بعد از 25000 کارکرد تصمیم گرفتم شمعهاش رو تعویض کنم.نمیدونم فابریک ایران خودرو چی هست ولی دنبال شمعی میگردم که نه قیمت تخیلی داشته باشه و نه خیلی کمیاب باشه.
یک جایی این مدل پیشنهاد شده که نمیدونم چه طور هست:کد شمع 4 پلاتین سوپر = BOSCH FR78X کسی قیمت این مدل رو میدونه؟
در ضمن نمایندگیهای مجاز ایران خودرو خودشون شمعهای چند پلاتینه دارن یا باید از بیرون تهیه کرد؟
دوستان لطف کنن مدلهای مدنظرشون رو بگن ممنون میشم.
سلام دوستان شیشه برقی پراید
سلام دوستان من بالابر پرایدم از کار افتاده یه بار برام موقتا درستش کردن ولی باز دوباره از کار افتاد حالا بالابر باید بخرم بندازم چه مارکی خوبه بگیرم و تا چه قیمتی مرسی ممنونم.:20:
مشکل در گیربکس و روغن واسکازین
سلام دوستان من پراید 88 دارم از پیچ زیری که روغن واسکازینشو عوض میکنی کمی در حد 2 یا 3 قطره روغن میریخت دادم پیچشو سفت کردن و چسبش زدن برام خواستم پیچشو عوض کنم گفتن لازم نیست فابریک خودشو بزار در حد یکی دو قطره هم بریزه مشکلی نداره به نظرتون طبیعیه؟ممنون مرسی.:20::11: