دیدم این چند وقته دوستان به شدت از اکانتینگ پارسآنلاین حرف میزنن. بعضیا شکایت دارن که سرعتشون رو کم کرده، بعضیها هم میگن ربطی به سیستم اکانتینگ نداره.
من بر اساس تجربه این 6 -7 ماهی که از پارسآنلاین استفاده میکنم میتونم به قطعیت بگم پارسآنلاین به طور مشخص سیستمی برای محدود کردن یک کاربر (حتی اگه اون کاربر خیلی پرمصرف باشه) نداره. بلکه محدودیتش رو (در قالب این سیستم مدیریت ترافیک) روی سرورها و سایتها و همینطور کاربردهای مختلف اعمال میکنه.
اتفاقی که افتاده اینه که پارسآنلاین از حدود اواخر تابستان سال 92 شروع کرد به ارتقای تبلیغی سرویسها به 9مگابیت. با توجه به این که اون اوائل هم محدودیت خاصی روی دانلود اعمال نمیکرد باعث شد تا رفته رفته هم تعداد مشترکای پرمصرفش زیاد بشن و هم چون به همه فارغ از این که سرعت اسمی سرویسشون چی بود این سرعت 9مگابیت رو میداد (که همون موقع هم من به نظرم احمقانه بود و آخرش به شکست و بدنامی واسه خود پارسآنلاین منجر میشد) در نهایت بار شبکهاش به ویژه تو ساعتهای رایگان خیلی زیاد بشه.
این مشکل در نهایت براشون دردسرساز شد. یعنی تو مراکز و شهرهایی که پهنای باندشون کم بود زود دچار مشکل شدن و صدای خیلی از کاربرا بلند شد. این شد که سیستم مدیریت ترافیک رو راه انداختن. این سیستم دو تا کار میکنه:
1. تو ساعتهایی که اوج ترافیک شبکه پارسآنلاینه، سرعت کاربرا بسته به سرویسشون و تعداد کاربرای فعال در مرکز مخابراتیشون کم میشه. مثلاً من که سرویس 2مگابیت محدود دارم و روزانه سرعتم تا نزدیک 1مگابایت (حدود 950 تا 1000 کیلوبایت) در ثانیه بالا میره تو ساعت 2 تا 3 شبانه رایگان، سرعتم 1/3 میشه، یعنی حدود 300 تا 350 کیلوبایت. بعدش به تدریج اضافه میشه تا این که ساعت 6 تا 7 صبح به نزدیک 900 کیلوبایت در ثانیه میرسه. (این با اون چیزی که بعضی شرکتا مثل شاتل دارن به اسم اکانتینگ که یه کاربر پرمصرف رو شناسایی میکنه و سریع محدودش میکنه به سرعت اسمی و زیر اسمی کاملاً فرق داره.)
2. کار دیگهای که این سیستم میکنه سرویس دانلود از سایتها یا سرورهای پرمخاطب (مثل همین سایتهای دانلود نرمافزار و مدیا که دوستان تو اینجا عکس سرعت دانلود افتضاح ازشون میذارن) رو محدود میکنه. (البته محدودیتهای خود اون سرورها هم میتونه یکی دیگه از علتهای کم شدن سرعت دانلود تو ساعتهای رایگان شبانه از اونا باشه.) یعنی یه بلکلیست درست کرده، هر سایت یا سروری میزان دانلود ازش در روز از یه حد بالاتر بره اونو میذاره تو این لیست سیاه تا سرعت دانلود ازش محدود بشه.
خلاصه. بدون فکر یه طرحی رو 1 سال پیش اجرا کردن حالا دارن گندایی رو که با اجرای اون طرح زدن رفع و رجوع میکنن. اون طرح ارتقای کلیه سرویسها به رایگان به 9مگابیت دو تا نتیجه بد داشت:
یکی این که تو جاهایی که پهنای باندشون کم بود، متوسط سرعت خیلی از کاربرا به جای این که بالا بره، پایینتر اومد؛ چون اولاً تعداد مشترکاشون بیشتر شد با این تبلیغات و در ثانی اونایی که به هر دلیل از جمله نزدیکتر بودن به مرکز مخابراتی سرعت بالاتری نصیبشون میشد یا از سرورهای خاص دانلود به ویژه سرورهای داخل ایران استفاده میکردن و میتونستن پهنای باند بیشتری رو به خودشون اختصاص بدن، سرعت بقیه رو میآوردن پایین.
یه نتیجه بد دیگه هم این بود که چون این ارتقای سرعت تا 9 مگابیت بدون در نظر گرفتن سرعت اسمی سرویس کاربر بود خیلیها رو بد عادت کرد. درسته که روزانه چون اکثریت سرویس حجمی دارن و زیاد استفاده نمیکنن، ضرورتی به تفاوت گذاشتن نبود، اما تو شبانه رایگان که عمده مشکل الآن مربوط به اون موقع است، کسی که سرویس 256 خریده بود هم میتونست با سرعتای 800 کیلو بایت تا 1مگابایت در ثانیه دانلود کنه که خوب برای دانلودرها خیلی عالی بود. حالا که پارسآنلاین دچار مشکل شده و داره یه سری محدودیتها رو اعمال میکنه دیگه این کاربرا که مزه سرعت بالا رو چشیدن دچار نارضایتی میشن دیگه. (و البته فکر میکنن که حقشون هم خورده شده) و گر نه تا 1 سال پیش کسی که سرویس 256 داشت به سرعت 100 تا 200 کیلوبایت در ثانیه نه تنها راضی بود که کلاهش رو هم میانداخت بالا. اما الآن دیگه به زیر 400 تا راضی نمیشه و میگه حقمو خوردن.