با سلام از اساتید یه سوال داشتم
معادله صفحه ای را که بر صفحه x+3y-z-7=0 عمود بوده و شامل نقاط (2,0,5) و (1-,0,2) باشد ؟
Printable View
با سلام از اساتید یه سوال داشتم
معادله صفحه ای را که بر صفحه x+3y-z-7=0 عمود بوده و شامل نقاط (2,0,5) و (1-,0,2) باشد ؟
در جواب imana
2x-y-z+1=0
اگه اشتباه نکنم دوستمون تو تایپ یه منفی جا انداختننقل قول:
2x-y-z+1=0-
در جواب logos
فکر کنم 5و0و2 در معادله شما صدق نکند.
نقل قول:نقل قول:
نقل قول:
نقل قول:
سلام.
بنده یه راه کلی برای حل این قبیل مسائل خدمت دوستان ارائه میکنم و مراحل جزئی حل رو به خود عزیزان جهت تمرین واگذار میکنم.
ببینید دوستان! ضرایب عبارتهای x و y و z در معادله ی صفحه ی استاندارد در حقیقت همون بردار نرمال اون صفحه است. یعنی بردار خط عمود بر اون صفحه. بنابراین در معادله ی صفحه ی [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] بردار خط عمود بر این صفحه عبارت است از: [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
حال به این نکته هم دقت میکنیم که هر خطی که دارای بردار مساوی با بردار نرمال صفحه ی S باشد مطمئنا شامل هر صفحه ای که قرار باشد بر صفحه ی S عمود شود نیز میشود (چرا؟) بنابراین هر خطی که بردار هادی آن [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] باشد حتما در صفحه ی مورد نظر مساله قرار دارد. اما این برای بدست آوردن صفحه ی مورد نظر کافی نیست. در اینجا مساله به ما دو نقطه ی دیگر هم از صفحه ی جواب (که آن را P می نامم) را داده است. به راحتی و با محاسبه ی تفاضل هر کدام از مختصات متناظر دو نقطه ی داده شده میتوان بردار دومی را که شامل صفحه ی P میشود را نیز بدست آورد: [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
حال ما دو بردار از صفحه ی P را در اختیار داریم. به آسانی و با ضرب خارجی این دو بردار میتوانیم بردار عمود بر صفحه ی تشکیل دهنده ی این دو بردار که همانا صفحه ی P میباشد را بدست آوریم. بردار نرمال که بدست آمد به منزله ی مشخص شدن ضرایب معادله ی صفحه ی استاندارد صفحه ی P هستش. و با جایگذاری یکی از دو نقطه ی داده شده در معادله ی استاندارد ( [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] که در آن بردار نرمال [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] فرض شده است و [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] مختصات یکی از دو نقطه ی فرض مساله است) معادله ی صفحه ی P بدست میآید.
موفق باشین.
89/12/27
سلام بالام جان
اگه ممکنه توی حل انتگرال های پایین کمکم کنی ممنون میشم
1) [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] اگه میشه اینو کامل حل کنید چون نتونستم
2) [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] توی این مثال خودم فک میکنم عبارت مخرج رو به توان بعدش هم ضربدر 2 میکنیم که از درجه صورت بیشتر میشه و بعدش تجزیه کسر ها
3) [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] این یکی رو هم فک کنم باید از تجزیه کسر ها رفت :19: اگه اینطوری باشه یه کم در مورد تجزیه کسر توضیح بدی ممنون میشم
:11:
بالام جان این دو تا سوال مربوط به معادلات جدایی پذیر هست
1) [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] دو تا اشکال تایپی هست y توی شکل سمت راست dy هست و x^2 دومی توی مخرج شکل دومی a^2 هست
من تا اینجاش رفتم ولی بعدش :24::24::24::24:
2) [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] واسه این مثال هم :24::24::24::24:
علیک سلام.نقل قول:
کم کم دارم تغییر عقیده میدم که به سوالای شما جواب بدم. چون به جز سوال اولتون تقریبا بقیه اش کاملا مشابه سوالای قبلی ای هستش که مدام براتون حل کردم و توضیح دادم ولی شما هربار مشابه همون سوالها رو میپرسین و این نشون میده که شما اهل یادگیری از مثالها و سوالات قبلی نیستین.
برای دیدن حل کامل به همراه توضیحات مرحله به مرحله به [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] مراجعه کنین. (البته توضیحات به زبان انگلیسی هستن ولی کاملا گویا و و واضح توضیح داده شده)نقل قول:
اگه لینک بالا براتون کار نکرد فایل زیر رو که عکس همون صفحه است رو از زیر دانلود کنین:
در این مساله راه بسیار ساده تری هم وجود داره که اونهم سعی در ایجاد عبارت مخرج در صورت کسره. بعد از اون به راحتی میشه کسر رو با تفکیک کردن ساده کرد. اینطوری:نقل قول:
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
ادامه ی حل رو هم به خودتون واگذار میکنم.
این سوال رو دست بچه سوم دبیرستان هم بدی حل میکنه انصافا.:13:نقل قول:
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
بقیه اش هم که دیگه اظهر من الشمسه.
دوست عزیز!! خواهشا یکمی روی سوالات تمرکز کنین تا الکی مجبور نباشین که وقت خودتون رو برای تایپ سوالات در اینجا هدر بدین.
سوال اول مربوط به معادلات جدایی پذیر میشه ولی سوال دوم ربطی به این مبحث نداره و از فاکتور انتگرال باید استفاده کرد که گمون میکنم هنوز این مبحث رو به شما درس نداده باشند.نقل قول:
در سوال اول کافیه که شما انتگرال [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] رو حل کنین. حل این انتگرال هم منوط به تفکیک کردن مخرج کسر به x و [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] هستش. باید بتونین ضرایب صورتهای دو کسر بدست آمده پس از تفکیک رو بدست بیارین و انتگرال اولیه رو تبدیل به دو انتگرال کنین جوری که وقتی دوباره از اون دو کسر مخرج مشترک میگیریم و با هم جمع میکنیم مجددا به عبارت [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] برسیم. ادامه ی حل این سوال رو به عهده ی خودتون میذارم.
و اما در سوال دوم همونطور که گفتم اصلا این معادله تفکیک پذیر نیست و باید از فاکتور انتگرال استفاده کرد. اگه این مبحث رو بهتون درس دادند بگین تا براتون توضیح بیشتری بدم.
موفق باشین.
89/12/27
بالام جان این تجزیه کسر ها رو چه موقعی انجام میدن و چه موقع انجام نمیدن؟:21::21: البته منظور منم همونی بود که شما گفتید:10:نقل قول:
بالام جان ساختن عبارت مخرج در صورت کسر فرمول مشخصی داره یا نه؟(ولی فک کنم یه فرمولی داشت )نقل قول:
اون مبحثی رو گفتین نه هنوز نگفتن
:29::29::29::29::29: