تلويزيون بازگشت به شيوه هاى منسوخ
مجيد توكلى: بازى انگليس- پرتغال در مسابقات يورو ۲۰۰۰ بود كه حسين عسگرى به عنوان كارشناس داورى كنار عادل فردوسى پور نشسته بود و قرار بود نكات داورى را بازگو كند. پشت محوطه جريمه انگليس خطا شد و عادل خان از حسين عسگرى پرسيد كه اين صحنه خطا بود يا خير كه او گفت: «از همكاران خواهش مى كنم يك بار ديگر اين صحنه را تكرار كنند.» عادل هم در جواب گفت: «بايد از همكارانمان در بلژيك خواهش كنيم تا صحنه را دوباره پخش كنند.» بنده خدا خيال كرده بود اينجا برنامه ۹۰ است و مى تواند تكرار صحنه را درخواست كند. در همان بازى ها بود كه دوستان فهميدند، حضور كارشناس داورى هنگام گزارش بازى ها بيهوده است و اصلاً هيچ كجاى دنيا و در هيچ شبكه اى اين اتفاق نمى افتد. رسم بر اين است كه بعد از پايان بازى يا بين دو نيمه مسابقه و داورى آن مورد نقد و تحليل قرار گيرد. حالا بعد از گذشت ۶ سال و در مسابقه ايتاليا و اوكراين (جام جهانى ۲۰۰۶ آلمان)، همين موضوع تكرار شد و هوشنگ نصيرزاده به عنوان كارشناس داورى كنار پيمان يوسفى نشست. تا پايان مسابقه هيچ كجا لزوم كارشناس داورى احساس نشد. فقط چندبارى نصيرزاده بيهوده، حركت داور را درست اعلام كرد. ما نفهميديم حضور كارشناس داورى در حين پخش مسابقه چه سودى داشت. پس برنامه يك جهان، يك جام كه پايان هر شب بحث مفصلى را درباره داورى مسابقات دارد، چيست؟ قبل از بازى آلمان و آرژانتين، يك گزارش از عادل فردوسى پور كه در بين هواداران آلمانى و آرژانتينى بود پخش شد. عادل خان در بين دو تن از هواداران آلمان و دو تن از هواداران آرژانتين ايستاده بود و نتيجه مسابقه را از آنها پرسيد. نكته بسيار جالبى كه در اين گزارش بود اين بود كه اينجا هم عادل خان دست از شيطنت هاى خودش بر نداشت و مى خواست بين هواداران آلمان و آرژانتين اختلاف بيندازد. همان كارى كه خيلى ها خيال مى كنند او در برنامه ۹۰ مى كند. سئوال ها را طورى مى پرسيد كه آلمانى ها عليه آرژانتينى ها حرف بزنند. حالا معلوم است كه عادل خان فردوسى پور هر كجاى اين دنيا باشد عاشق هيجان و جنجال است. اما از حق كه نگذريم، او اين روزها فوق العاده گزارش مى كند. بازى پرتغال- هلند يكى از دلايل جذاب بودنش، گزارش فوق العاده عادل بود. او مثل هميشه بازى آلمان- آرژانتين و برزيل- فرانسه را خوب گزارش كرد. به طورى كه بازى ۱۲۰ دقيقه اى دو تيم، خسته كننده و ملال آور نشد.
منبع :روزنامه شرق
بازيكنان آنگولا در ليگ هاى خارجى
«برناردينو پدروتو» سرمربى تيم «آسا» يكى از تيم هاى ليگ آنگولا با انتقال هميشگى «جامبا» و «لاو» دو بازيكن ملى پوش اين كشور به ليگ هاى خارجى موافقت كرد.لوآندا خبرگزارى رسمى آنگولا در اين مورد نوشت: «اين مربى پرتغالى باور دارد زمان آن فرا رسيده كه بازيكنان آنگولا به سبب عملكرد درخشان در جام جهانى آلمان به باشگاه هاى خارجى بپيوندند.» پدروتو گفت: «مى دانم كه تيم هاى خارجى به اين بازيكنان پيشنهاد داده اند. آنها هيچ مانعى بر سر راهشان براى حضور در رقابت هاى ليگ هاى ديگر ندارند.»
منبع :روزنامه شرق
په له: انگيزه گاتوزو را ستايش مى كنم
اسطوره فوتبال جهان گاتوزو را ستايش مى كند. په له درباره كرگدن ايتاليا مى گويد: «انگيزه و قدرت او را ستايش مى كنم.» په له كه با شبكه تلويزيونى راى مصاحبه مى كرد درباره بازى ايتاليا _ اوكراين مى گويد: «مسابقه خيلى زيبايى بود. ايتاليا پس از گل اول بازى را در اختيار گرفت. خيلى ها مى گويند ايتاليا خوب بازى نمى كند اما تيمى كه (صفر _ ۳) پيروز مى شود يعنى شايسته است، حالا بايد به همين روش ادامه دهد.»په له درباره فرانچسكو توتى هم مى گويد: «من هميشه طرفدار توتى هستم. اميدوارم از نظر فيزيكى قوى تر شود. او براى آتزورى خيلى مهم است و اگر او خوب باشد ايتاليا خوب است.»
منبع :ايران ورزشی
بيرهوف: براى شخصيت تيمى آرژانتين متأسفم
مدير فنى تيم ملى آلمان پس از مشاجره لفظى با گابريل هاينتزه خطاب به خبرنگار رويترز گفت: هاينتزه خيلى بى ادب است.
اوليور بيرهوف، تصريح كرد:آرژانتينى ها مرتب به ما توهين مى كردند و اميدوارم داور بازى و ناظر اين مسابقه تمام صحنه ها را ضبط كرده باشد.وى افزود: هاينتزه به من و اصالت من توهين كرد و اين نابخشودنى است. من آغازگر تنش بعد از بازى نبودم، بلكه اين خود آرژانتينى ها بودند كه با فحاشى به طرف من و ساير همكارانم هجوم آوردند.
بيرهوف ادامه داد: براى شخصيت تيمى آرژانتين واقعاً متأسفم و اميدوارم فدراسيون فوتبال اين كشور توضيحى قانع كننده براى اين فاجعه فرهنگى داشته باشد؛ در هر حال آنها به خاطر حذف از جام جهانى بسيار ناراحت و عصبانى بودند و هيچ كنترلى روى اعصاب خود نداشتند.
ليپى: آلمان با گذشته قابل قياس نيست
مارچلو ليپى از نتيجه به دست آمده برابر اوكراين راضى است. او بازى شاگردانش را اين گونه توصيف مى كند: «آنها فوق العاده بودند، افتخار، اولين كلمه اى است كه به ذهنم مى رسد. افتخار مى كنم براى اينكه اين تيم شخصيت غيرقابل وصفى دارد و بعد واقعاً به خاطر تونى خوشحالم.» اما ليپى در عين حال هنوز هم به پيشرفت فكر مى كند: «اين لحظه اى براى پايان نيست بلكه لحظه اى براى شروع است.» ليپى درباره بازى با آلمان هم مى گويد: «سخت است چه براى ما چه براى آنها» ليپى باز هم به پيروزى مقابل اوكراين باز مى گردد: «اين پيروزى را به پسوتو تقديم مى كنيم. ما با خانواده او همدردى مى كنيم و اميدواريم خيلى زود دوباره به جمع ما باز گردد.» ليپى آلمان را ستايش مى كند و مى گويد: «من از آنچه تيم كلينزمن انجام داده تعجب نمى كنم. من بعد از برد (يك _ ۴) در فلورانس هم گفتم كه اين نتيجه قابل استناد نيست. اين تيم بازيكنان جوانى دارد با يك مربى خوش فكر.»