دوستان لطف کنن (به خصوص آقای terry bogard) که قبلا بهشون اخطار دادم فقط در رابطه با موضوع تاپیک بحث کنن و نظر بدن و در مسائل دیگه از جمله مسائل مدیریتی دخالت نکنن و تحمل عقاید دیگران رو غلط یا درست فن بوی وار یا عادلانه داشته باشن.
موفق باشید.
--------------------------------------------------
اما در مورد غیر قابل قیاس بودن دو پنل B690 و G10 در کیفیت تصویر از
نظر من:
ظاهرا این واژه "غیر قابل قیاس" برای بعضی سوء تفاهم ایجاد کرده که دلیل اصلیشو در چند خط انتهای پستم توضیح میدم.
من دو پنل رو Side by Side روی همه مدهای پیش فرض کارخانه و کالیبریت پیشنهادی Cnet و چند تا از دوستانم در فروم های دیگه تنظیم کردم متاسفانه یا خوشبختانه یا هرچی !!! دقت رنگ و مشکی B690 زمانی با G10 (علی الخصوص در یک اتاق با نور متعارف) قابل قیاس هست که بک لایت روی 3 قرار بگیره که در این حالت پنل B690 به نظر من و دو دوستی که در اتاق بودن فوق العاده کم نور بود و فقط به درد اتاقهای کاملا تاریک میخورد.
ولی حالت کالیبره شده پنل G10 به مراتب تصویر POP تری ارائه میداد ضمن اینکه مشکی عمیق همچنان حفظ میشد.
حالا چرا تاکید روی رنگ مشکی میکنم به دلیل اینکه با عمیق شدن رنگ مشکی کنتراست واقعی تصویر بالا میره و پنل زیر نور متعارف اتاق به مراتب تصویر زیباتری داره.
خیلی از افراد هستن که فریب درخشش پنلهای LCD رو زیر نور مغازه ها میخورن بدون دانستن این مطلب که چون در پنلهای LCD از فیلترهای نوری و بک لایت استفاده میشه در محیطهایی با نور زیاد تصاویر این پنلها فوق العاده براق هست ولی در محیطهای با نور معمول مثل اتاق های حال و پذیرایی این قضیه نه تنها مزیت به حساب نمیاد بلکه باعث سولاریزه شدن رنگها و تمایل بیشتر اونها به رنگهای سرد میشه که این موضوع با تاریکتر شدن اتاق بیشتر هم نمود پیدا میکنه (فضای مطلوب برای بیشتر افرادی که فیلم یا سریال تماشا میکنن) شاید به صورت Stand alone این موضوع به چشم برخی افراد نیاد ولی در کنار یک تلویزیون CRT یا پلاسما این موضوع بلافاصله نمود پیدا میکنه و این حس البته در بیشتر افرادی که بعد از داشتن یک پلاسما یا CRT اولین پنل LCD خودشون رو میخرن هم ممکنه باعث شکایت باشه.
نور مغازه ها با استفاده از لامپهای هالوژنی و نورافکنها 20 برابر بیشتر از محیط اکثر خانه ها نور داره:
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
در زیر نور مغازه ها اغلب پنلهای پلاسما (به جز نئو پی دی پی ها) تصاویرشون کدرتر و کم نورتر به نظر میرسه چون نور پیکسلها در پلاسماها توسط خود پیکسل تولید میشه.
اما در محیطهایی با نور متعارف به دلیل استفاده LCD ها از نور بک لایت رنگها سرد تر و کم رمق تر از محیطهای پر نور دیده میشن این یکی از اصلی ترین دلایلی هست که اغلب خریدارهای LCD رو از کیفیت پنلهاشون در منزل ناراضی میکنه و با وجود سورسهای با کیفیت بازهم به این نکته که پنل با چیزی که در ویترین مغازه دیدن فاصله داره اشاره میکنن.
پنل G10 به عنوان یک پلاسما با بهره گیری از تکنولوژی نئو پی دی پی در محیطهای پر نور درخشش بالا و قابل قبولی داره ضمن اینکه چون در این پنلها نور پیکسلها توسط خود پیکسل تولید میشه وقتی زیر نور متعارف قرار بگیره این درخشش چند برابر به چشم میاد به همین دلیل درخشش G10 در نور متعارف در کنار اشباع رنگ فوق العاده این پنل به نظر من بی نظیر هست به خصوص در تصاویر HD در تصاویر SD هم کیفیت تصویر G10 خوب هست هر چند افت محسوسی نسبت به تصاویر HD داره که طبیعی هست ولی بازهم این پنل از بازتولید مشکی عمیق (کمی ضعیفتر از سورس HD) و رنگهای اشباع و کنتراست بالا بهره میبره (البته جایی که ما این دو رو تست کردیم سیستم آنتن مرکزی داشت و کیفیت شبکه های داخلی مطلوب بود)
زاویه دید پنل B690 خوب هست Color shifting یا تغییر رنگ دیر رخ میداد ولی کنتراست پنل بعد از 35 الی 40 درجه 50 درصد افت میکرد که بیشتر ناشی از کم شدن عمق رنگ مشکی میشد.
برای اینکه بعضی از دوستان جبهه گیری نکنن یه تعریف از کنتراست میکنم:
به اختلاف بین تاریکترین مشکی که یک پنل نمایش میده و روشنترین سفید یک پنل کنتراست اون پنل میگن.
پس با توجه به افت Black level پنل B690 در زاویه 35 الی 40 درجه کنتراست این پنل افت میکنه یعنی وقتی از عمق رنگ مشکی 50 درصد کاسته بشه کنتراست پنل هم 50 درصد کاهش پیدا میکنه پس افت کنتراست با تغییر رنگها متفاوت هست.
پنل B690ـی که من تست کردم بعد از 35 الی 40 درجه (حدودی) افت عمق رنگ مشکی پیدا میکرد من این موضوع رو با یک عکس نیمه سفید و نمیه مشکی تست کردم تا Auto dimm پنل از کار بیوفته و پردازنده پنل تصویر رو کامپلکس تشخیص بده.
اما قیاس در کیفیت تصویر:
ووقتی شما دو پنل هم قیمت دارید و فاکتورهای کیفیت تصویر رو بررسی میکنید مثل:
بازتولید رنگ مشکی
کنتراست Interfield
جزئیات در سایه ها
اشباع رنگ
دقت رنگ
توانایی پنل در وضوح حرکات
و یک مسئله جانبی دیگه ای مثل زاویه دید و در همه این موارد پنل G10 بهتر از B690 باشه نمیدونم چه اصطلاحی به کار میبرین!! ضمن اینکه من از درصد و عدد استفاده نکردم.
اما در کل همه این موارد به اون معنی نیست که مثلا پنل G10 قیافه همه آدمای روی کره زمینو شبیه آلن دلون و سوفیا لورن نشون میده ولی B690 شکل میمون!
دقیقا مثل اینکه شما بگید BMW640 با زانتیا قابل مقایسه نیست من بیام بگم خوب صفر تا صد این دوتا همش دو سه ثانیه با هم فرق میکنه! یا جفتشون که بالاخره راه میرن دیگه یا اینکه هر جفتشون سواری راحتی دارن حالا اگه فرقیم باشه از سرعت 160 کیلومتر بر ساعت به بالا معلوم میشه و ...
و بعدش بیام بگم چون شما گفتی BMW640 با زانتیا قابل مقایسه نیست به نظر فن بویی و چپ و راست تلویحا تو پستهام بگم که شما بیسوادینو و دروغ گو هستینو و دنیارو بزام روی سرم و توقع داشته باشم همه بشینن و نگاهم کنن و بگن فقط حرف تو درسته ...
به نظر میاد از هر منظری به این قضیه نگاه بشه توقع نا به جایی هست.
بعضی از دوستان هم هستن که میگن کاربر X(منظور کاربر خاص نیست دارم روی صورت مسئله تاکید میکنم) خانوم هست و .... به ظاهر اینطور که داره پیش میره من فکر کنم نهادهای حقوق بشری باید یه فکری به حال آقایون بکنن چون برتری نژادی داره از اون طرف اتفاق میوفته توصیه من این هست که بهتره این دوستان بیشتر به فکر برابری جنسیتی باشن تا ایجاد مصونیت برای جنسیت خاص من نمیدونم تا به الان مگر کسی کاری به جنسیت افراد در این انجمن داشته که بخوایم از این نظر برای کسی مصونیت قائل بشیم !؟
دوستانی هم هستن که فکر میکنن همه مردم ایران قبل از خریدشون میان تو این انجمن یا احیانا دروازه ورود محصولات الکتریکی به ایران از این تاپیک میگذره شما مطمئن باشید روزانه ده ها هزار نفر هستن که وقتی وارد مغازه ها میشن به دلیل سود و طمع فروشنده ها به حد کافی در معرض اطلاعات غلط و خنده دار قرار میگیرن پس سعی کنید این حداقل یک روزنه کوچیک رو برای بعضی دیگه مسدود نکنید و نظر خودتون رو وقتی اطلاعات کافی در موردی ندارید بالاترین نظر ندونین و دیگران رو محکوم نکنید.
موفق باشید.