سلام پرنیان جان
ببخشید که خیلی دیر شد.
حالا ما سرمون شلوغ بود.دوستان دیگه چرا جواب ندادید؟
ماهیت تموجی طیفی معنی خاصی نباید داشته باشه.یعنی به نظر من نمی تونه تعریف خاصی داشته باشه.ولی اگه درست متوجه شده باشم و منظور شما از این سوال همون جمله داخل کتاب نجوم دینامیکی باشه .ماهیت تموجی خطوط طیفی در اونجا یعنی حالت موجی شکلی که در خطوط طیف به وجود اومده.که این حالت موجی هم همونطور که گفته شده از اثر دوپلر در طیف نور خورشید هست.
ببین اگه ما طیف سطحی رو بگیریم که هم یه جاهایش به ما نزدیک بشه و هم یه جاهایی از اون از ما دور بشه چون هم انتقال به سرخ و هم انتقال به ابی داریم طیف ها در هم ترکیب می شن و شکل طیف موج دار می شه.
مینیمم ماندر یک دوره زمانی در تشکیل لکه های خورشیدی است که در ان تقریبا لکه ها در سطح خورشید از بین می رود.همانطور که می دانیم وجود لکه ها خود نشان از فعالیت شدید خورشید است که باعث می شود زمین در معرض تشعشهات بیشتر خورشید قرار بگیرد.اما در یک دوره زمانی فعالیت های خورشید (لکه ها)کم می شود در نتیجه زمین نیز کمتر مورد هجوم بادهای خورشیدی قرار می گیرد.
در مورد سوال 5 بار یونیده شدن اکسیژن می تونی در صفحه 349 نجوم دینامیکی پاراگراف دوم جواب رو ببینی.
ببخشید که توضیح نمی دم.چون یکم توضیح طولانیه و اگه خودت بری ببینی چیز زیادتری هم بدست میاری.
در مورد طیف نشری خورشید در کسوف من چیز زیادی نمی دونم.(قرار هم نیست من همه چیزو بدونم.)ولی جواب Mr Shaibow جان من رو هم به شک انداخته.
چطور می شه که نور خورشید در حالت عادی که از جو خودش و جو زمین می گذره طیف جذبی میده ولی طیف تاج خورشید در کسوف که باز هم از جو زمین می گذره طیف نشری.؟
یکم توضیح بدید تا ما هم متوجه بشیم.
در مورد قرمز بودن فامسپهر هم که دوست خوبمون aslanaslan جان توضیح دادند.
................................................
یه خواهش هم از aslanaslan خان داشتم.لطف کن سوالاتت رو تو یه پست بده.اینطوری که تو داری پیش می ری تعداد پستت حتما زیاد میشه ولی نظم تاپیک بهم می ریزه.
ممنون
اما اینکه همه قسمت های مختلف خورشید رو باید بدونیم یا نه می تونم بگم که خورشید یکی از مهمترین چیزهایی هست که سوال زیاد از توش در میاد.هرچند ممکنه ربط خاصی اون سوال به خورشید هم نداشته باشه.
پارامتر های زمان نجومی؟!
نمی دونم منظورت ایناست یا نه.
LST =زمان نجومی محلی
GST =زمان نجومی گرینویچ
GHA =زاویه ساعتی نقطه اعتدال بهاری
......
بگو دقیقا کدوم رو می خوای شاید بهتر تونستیم کمک کنیم.
.................................................. ....
محمد جان از جوابت ممنون
اینکه هیچ کس از روی زمین نمی تونه هیچ وقت اون طرف ماه رو ببینه کاملا درسته.
اما اینجا دوتا دلیل می شه برای این موضوع اورد.(درست یا نادرست بودنش فعلا مهم نیست)
یکی اینکه زمانی که ماه در حالت محاق هست اون طرف ماه که دیده نمی شه دقیقا به سمت ماست ولی چون تاریکه نمی بینیمش.(دلیل اولیه شما)
دیگری اینکه همیشه اون سمت ماه که دیده نمی شه (چه تو بدر چه تو محاق) سمت مخالف دید ما نسبت به ماه قرار داره.
اگه بتونیم اهله های ماه رو در طول ماه قمری مشاهده کنیم از نوع چرخش و نوع ظاهر شدن دریا ها و کوهای سطح ماه میشه فهمید که ماه تقریبا به نظر میاد نمی چرخه و فقط بعد از روزها نور بیشتر به سطحش می تابه.این به نظر نچرخیدن ماه همون چرخیدنش دقیقا به اندازه چرخش انتقالیش هست.که خودش باعث میشه همیشه یک سمتش به طرف ما باشه.
امید وارم با توضیحم باعث گیج تر شدنت نشده باشم.
از همه ممنون