دستورش startkde هست
Printable View
دستورش startkde هست
:31:سلام بچه ها من ميخواستم لينوكس سوزه(زوزه)را نصب كنم البته همراه ويندوز خودم دي وي دي سوزه11 را گرفتم ونصبش كردم وقتي نصب شد لينوكس اومد بالا بعد گفتم برم يك سري به ويندوزم هم بزنم ولي ديگه ويندوز نيومد بالا.گفتم حداقل برم بالينوكس بيام بالا اون هم نيومد بالا.البته ويندوزم روي هارد اصليم نصبه ولي لينوكسم توي هارد اكسترنال.وقتي ميزدم كه ويندوز بياد بالا يه همچين چيزي را مينوشت:
grub loading please wait:
error 21
يا يك چيزي تو همين مايه ها
بچه راستي چند تا سوال ديگه هم داشتم:اول اينكه من ميتونم هارد اكسترنالم را به هر كامپيوتري كه خواستم وصل كنم و با اون لينوكس را اجرا كنم؟
دوم اينكه در هنگام نصب ازمون ميخواد كه يكي از سيستم هاي بوت را انتخاب كنيم كدوم يكي از همه بهتره؟
سوم اينكه ميشه يكي در مورد پارتيشن بندي لينوكس به طور كامل توضيح بديد؟
چهارم ميشه بگيد نسخهي لايو لينوكس چه جوريه و اصلا لينوكس چندتا نسخه داره؟يعني پرتابله؟و نياز به نصب نداره؟
پنجم اينكه قضيه سايت هايي كه سي دي هاي لينوكس را ميفرستند چيه؟ يعني سي دي را ميفرستند براي خونه؟:18:ميشه براي هر يك از ورژنهاي لينوكس سايت مخصوص ارسالش را بنويسيد؟
ببخشيد سوال پيچتون كردم يك نكته اي هم متذكر بشم كه من هييييييچييييي از لينوكس نميدونم و كاملا در اين زمينه خنگم:27:و براي استفاده از soccer 2D simulatorبه لينوكس روي آوردم پس حالاحالا ها مهمون شما هستم پس دهنتون آسفالته چون من خيلي سينجين ميكنم و تا همه چيز را نفهمم ول كن نيستم:31:
ببخشيد سرتون را درد آوردم:11:
در جواب پست بالایی.
لینوکس از یک ریشه ( kernel ) و از یک میز کار ( Gnome or KDE or XFCE or LXDE ) تشکیل شده که هر کدام از این ها به طور جداگانه توسط سازنده هاش گسترش پیدا می کنه. هرکسی که در برنامه نویسی تخصص داشته باشه می تونه این دو تا را با هم ترکیب کنه و یک لینوکس بسازه پس دقیقا نمیشه گفت چند تا لینوکس داریم.
نسخه های پرتابل بیشتر برای کاربردهای کوتاه مدت به کار می ره و برای کسانی که می خوان با لینوکس طولانی مدت کار کنند توصیه نمی شه (چون در زمان اجرای سیستم عامل باید DVD DRIVER همینجور کار کنه) و احتیاج به نصب هم نداره.
توزیع های UBUNTU و KUBUNTU سیدی برنامه هاشون را از طریق پست به طور کاملا رایگان ارسال می کنند البته مدت زمان حدود ۵ هفته طول می کشه . آدرس سایتهاشون هم ubuntu.org و kubuntu.org هست.
درضمن سایت ایرانی Linuxmarket.ir هم DVD لینوکس فدورا و CD توزیع ایرانی پارسیکس را به طور رایگان عرضه می کنه که البته فقط باید پول پست را پرداخت کنید.
سوال های تخصصی هم بهتره اساتید لینوکس جواب بدن!!!
منتظر متخصصان ميمونيم ببينيم چي ميشه:11:نقل قول:
راستي به غير از اوبنتو و كو بونتو ورژن ديگه اي را ارسال نميكنند؟مثلا سوزه را ارسال نميكنند؟
در مورد سوال اولتون:نقل قول:
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
در مورد سوال دومتون:
خیر، اگر سیستم ها از نظر سخت افزاری یکی باشند امکان دارد ولی اگر از نظر سخت افزاری متفاوت باشند این کار عملی نیست، همانند ویندوز، شما نمی تونید روی یک هارد ویندوز نصب کنید و با آن سیستم های مختلف را اجرا کنید.
در مورد سوال بعدیتون:
در مورد سیستم بوت، منظورتون کدام ها هستند؟
در مورد سوال آخرتون هم، نسخه ی لایو یعنی بدون نصب و با بوت از روی سی دی می تونید از لینوکس استفاده کنید، بدون هیچگونه تغییری در سیستمتون، طبیعی هست در این حالت تنظیمات، برنامه های نصبی و غیره با هر بار ریستارت از بین می روند، در واقع در این حالت فایلهای مورد نیاز بروی رم ریخته میشوند و اجرا می شوند.
لینوکس صدها توزیع داره، که هر کدام هم تیم توسعه خود را دارند، و البته توزیع های مادر بسیار محدود هستند، ولی گسترش های انجام شده بر روی آنها بسشمار است برای دیدن یک لیست نسبتا کامل به سایت
distrowatch.com
مراجعه کنید.
سلام.
من می خوام با php کار کنم.سورسش رو از سایتش گرفتم و نصب کردم.معادل iis توی ویندوز تا اونجا که فهمیدم apache هست.samba چیه؟آیا اون هم لازمه؟
آیا آپاچی پیکربندی کردن می خواد.اگر بله لطفا اگر آموزشی در این زمینه دارید لطف کنید به من یه لینک بدید.انگلیسی هم اگر باشه موردی نداره.فقط جامع باشه.
ممنون
بابا زنده باد لینوکس.ای ول.نقل قول:
از سبح تا حالا دارم با iis سر و کله می زنم که تنظیم بشه تا ما یه خط کد php رو اجرا کنیم.آخرش هم نشد.اومدم تو لینوکس همینکه زدم اجرا شد.مشکلم خیلی کوچیک بود.زنده باد.هنوز سرم داره گیج میره.زنده باد.
apache که نصب بود و هیچ تنظیماتی هم نکردم.
البته که این درسته ولی خب هم میشه PHP رو روی IIS نصب کرد و هم Apache رو توی ویندوز ولی چه بهتر که از LAMP استفاده بشه.نقل قول:
کد:LAMP=Linux Apache MySQ PHP
من چطور میتونم لینوکس رو از طریق Cool Disk بوت کنم ؟ به صورت لایو البته ( سایز : 16 گیگابایت )
به راحتی و با استفاده از برنامه ی [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ... !نقل قول:
سلام
خیلی وقت بود که می خواستم برم سراغ UBUNTU
ان شاالله وقتی جواب سوالامو بگیرم، کلا کارامو منتقل می کنم اونجا :31:
1الآن همه فایل های من روی NTFS هست و هر دفعه باید پارتیشین Moumt بشه .چطور می تونم اونا رو توی وقتی سیستم بالا میاد Mount کنم؟
2.می خوام کم کم فایلامو به پارتیشین های لینوکسی ببرم.ولی نمی دونم در صورت خرابی لینوکس به اون فایل ها دسترسی دارم یا نه؟ :13:
3. من الآن یک پارتیشین دارم.در صورتی که بخوام یکی دیگه اضافه کنم می تونم Mount Point اونو هر مقداری که خواستم بدم؟ مثلا /MyFiles ? در این صورت اگه چند تا لینوکس نصب باشه همه می تونن ازش استفاده کنن؟
4.چطور باید برنامه هایی که به صورت Source هستند نصب کرد؟یک سری دستور پیدا کردم ولی همیشه این دستورات رو فراموش می کنم چون نمی فهمم چکار می کنن ! :
./configure
make
sudo make install
clean install
اگه ممکنه یکم در مورد کار هر کدوم توضیح بدین.از همه عجیب تر ./configure هست که اصلا ازش سر در نمیارم ! اون ./ چیه ؟وقتی Make شد کجا میره؟ فایل bin درست میشه ؟ install از کجا میاد ؟ :31:
5.من یک ADSL شبانه دارم .توی ویندوز جوری تنظیم کردم که ساعت 1 اینترنت روزانه رو قطع کنه و Getright به اینترنت شبانه وصل بشه و شروع کنه به دانلود.چطوی می تونم یه همچین کاری تو لین.کس بکنم؟ حداقل قطع و وصل شدن به اینترنت
6.اگه بخوام برنامه ای رو با امکانات root اجرا کنم،از داخل ترمینال می دونم چکار کنم، ولی بعضی وقتا لازمه که توی محیط گنوم همچین اختیاری داشته باشم.آیا میشه اینجور وقتا به طور موقت root بشم؟ یه چیزی شبیه Run As توی ویندوز !
خیلی متشکرم :11:
۱.با ویرایش fstab توهمین انجمن جستجو کنید هستنقل قول:
۲.بستگی داره منظور شما از خرابی لینوکس چی باشه به هر حال لینوکس هر چیش بشه با اطلاعات هارد شما کاری نداره
۳.مشکلی نداره لینوکس دیگه ای نصب کنین باید اون مونت پوینت رو بهش معرفی کنید
۴.باید فایل README یا اگر فایل INSTALL داره اونو بخونید ونحوه نصبش رو متوجه بشید ولی معمولا با همین دستورات که گفتید نصب میشه ./configure بررسی میکنه سیستم برای نصب این برنامه کم و کسری داره یا نه که اگه داشت بصورت ارور میگه واگه داشت بصورت ارور میگه. اون ./ به پوسته فرمان میگه که میخواید فایلی که دنباله ش مینویسید execute کنید که در اینجا فایل configure هست. با دستور make هم سورس کامپایل میشه(مرحله اصلی)باینری ها هم در همون مسیر سورس کد ها ایجاد میشه. make install بزنید بعد ازاون برنامه روی سیستم نصب میشه.
۵.با at میشه تو زمان مشخص دستوری رو اجرا کرد با ifup هم میتونید اتصالتون رو قطع ووصل کنید
۶.ترمینال و جای دیگه نداره شما میتونید تو همون ترمینال بزنید sudo firefox با دسترسی کاربر ریشه فایرفاکس درمیزکار گرافیکیتون(گنوم)لود میشه
:11:
خیلی خیلی متشکرمنقل قول:
۲.البته که کاری نداره ! منظورم اینه که ممکنه مثل NTFS مشکل Permission \یدا کنه؟
۳.اسم فولدری که بهش میدیم اختیاریه یا حتما باید یکی از فولدر های تعریف شده باشه ؟
۴.خیلی کامل بود. کاملا متوجه شدم. خیلی متشکرم :10:
۵.خیلی جالب بود.راحت تر از ویندوز به نظر می رسه :31: .ولی من نتونستم با ifup اینترنت رو وصل و قطع کنم. از --Help هم چیزی نفهمیدم. اگه ممکنه یکم توضیح بدین
۶.چه جالب. ! متشکرم
خواهش میکنمنقل قول:
۲.منظورتونو نفهمیدم ولی بهرحال من که مشکلی نداشتم دراین مورد
۳.نه ولی چون خود سیستم دیوایسی رو بخواد مونت کنه مونت پوینت رو در مسیر /mnt یا بعضی توزیع ها /media یا... انتخاب میکنه معمولا کاربرا هم در همین مسیرها مونت پوینت رو انتخاب میکنند
۵.اصلا شاید نرم افزاری برای این کار باشه نمیدوتم! اتصال کارت شبکه رو میتونید با ifup <device name> وصل و ifdown <device name> قطع کنید مثلا ifup eth0
یک سوال دیگه : چطور از شر بوق های PC Speaker راحت بشم؟
خیلی مقتا توی ترمینال تا یک Backspace اضافه می زنم بوق می زنه . خیلی میره رو اعصاب
اگه شب باشه ممکنه بیخودی همه رو بیدار کنم !
برای حذف صدای بوق ترمینال در gnome-terminal کلیک راست کنید و بخش Profiles>Profiles preferences رو انتخاب کنید و تیک Terminal bell رو بردارید
در konsole و برنامه های دیگر هم تقریبا به همین طریق هست
سلام
با تشکر از همگی
من نمی تونم پرینتر HP 1020 رو نصب کنم
پرینتر رو می بینه و میگه باید پلاگین Printing Support رو نصب کنه ولی وقتی دکمه Install Plugin رو می زنم پنجره بسته میشه و هیچ اتفاقی نمی افته !
تصویر پنجره ها :
برای اسکنر باید چکار کرد؟ جایی برای تعریف کردنش پیدا نکردم !
متشکرم
وقتی برنامه ای رو با نصاب اوبونتو نصب می کنیم ُ اوبونتو پکیج هایی رو دانلود می کنه.
۱.این پکیج ها کجا میرن؟ میشه اونا رو برای آینده نگه داشت؟
۲.آیا پکیج های یک نسخه اوبونتو با نسخه بعدی اوبونتو سازگاره ؟ مثلا پکیج های 9.04 روی 9.10 نصب میشه ؟
متشکرم
یک مشکل ظاهرا جدی تر برام ئیش اومده
بعد از نصب کردن درایوی ATI از داخل خود برنامه نصب اوبونتو، وقتی سیستم بالا میآدتوی تصوبر یک سری پیکسل های رنگی میاد !
میشه درایور کارت گرافیک رو غیر فعال کرد؟
تاریخچه سیستم عامل لینوکس
لینوکس (Linux)
نام لینوکس «Linux» از "Linux kernel" برگرفته شده است. که در سال 1991 توسط لینوس توروالدز آغاز گردید. منافع و کتابخانه های سیستم از سیستم عامل GNU می آیند که در سال 1983 توسط ریچارد استالمن آغاز شد . مشارکت و مداخلۀ GNU دلیل نام حاصلۀ Linux / GNU است. لینوکس که در زمنیۀ کاربردش در سرورها بسیار مشهور است ، توسط ادغاماتی نظیر Dell ، هولت پاکارد، Sun Micro system , Red Hat, Oracle corporation, Novel, IBM حمایت می شود. Linux به عنوان یک سیتسم عامل برای میزان وسیعی از سخت افزارهای کامپیوتری به کار می رود، نظیر کامپیوترهای Desktop ، ابر کامپیوترها ، سیستم های بازی ویدئویی نظیر پلی استیشن 2 و پلی استیشن 3 ، بازیهای arcade متعدد و دستگاههای تعبیه شده نظیر تلفن های همراه و ردیاب ها.
تاریخچه
سیستم عامل UNIX در دهۀ 1960 پر بار شد وگسترش یافت و برای اولین بار در سال 1970 به بازار آمد .موجودیت وسیع و قابلیت جابجایی آن بدین معنا بود که مورد توجه قرار گرفته وتوسط موسسات دانشگاهی ، تجارتخانه ها و غیره با طرح خود که بر تولید گران سیستم های دیگر اثر می گذاشت کپی و اصلاح شد.
ریچارد استالمن ، بنیانگذار طرح GNU ، که در سال 1984 آغاز به کار کرد ، هدف ایجاد یک سیستم نرم افزار کاملاً سازگار با NUIX را داشت که بطور کل از نرم افزار رایگان را داشت. در سال 1985 ریچارد استالمن بنیاد نرم افزار رایگان را بنا کرد و گواهینامۀ همگانی GNU ، را توسعه داد.( GNU GPL) بسیاری از برنامه های مورد نیاز در یک OS (نظیر کتابخانه ها ، همکاران ، ویرایشگرهای متنی ، یک UNIX Shell و یک سیستم پنجره ای ) در اوایل دهۀ 1990 کامل شدند ، گرچه عناصر سطح پایین نظیر device driver ها Daemon ها و kernel جایگاه نا تمام بودند. لینوس تور والذر گفته است که اگر kernel GNU در آن زمان موجود بود (1991) او تصمیم به نوشتن برنامۀ خود را اتخاذ نمی کرد.
MINIX
لینوس تور والذر ، خالق kernel Linux بود. MINIX یک سیستم مشابه Linux هدف استفادۀ دانشگاهی ایجاد شد، توسط آندرو. اس . تاننباوم در سال 1987 وارد بازار شد. در حالیکه رمز منبع برای سیستم موجود بود، اما اصلاح و توزیع مجدد آن با محدودیت روبرو بود. (که امروز این گونه نیست) . به علاوه ، طرح 16 بیتی MINIX به طور مناسب برای طرح 32 بیتی ساختار Intel 386 بسیار ارزان و عمومی برای کامپیوترهای شخصی اتخاذ نگردید. در سال 1991، تور والذر آغاز به کار برروی یک جایگزین غیر تجاری برای MINIX کرد. در حالیکه در دانشگاه هلسینکی حضور می یافت. درنهایت این عمل به Linux kernel ختم شد. در سال 1992، تاننباوم مقاله ای را به Usenet ارسال کرد که ادعا داشت Linux منسوخ است. در این مقاله ، وی از سیستم مذکور به جهت طرح یکپارچه آن و وابستگی و نزدیکی بسیارش به ساختار x86 آن انتقاد کرد و بنابراین چنانچه وی آنرا غیر قابل جابجایی یافت ،«یک اشتباه اساسی» نامید. او بیان کرد که افرادی که یک سیستم عامل مدرن می خواهند باید دنبال سیستمی باشند که بر اساس الگوی micro kernel است. این نامه پاسخ تور والذر و کن تامسون یکی از بنیانگذاران UNIX را می طلبید که سبب مذاکره ای معروف در مورد طرحهای micro kernel و monolithic kernel شد. Linux در ابتدا به فضای کاربردی MINIX وابسته بود. با رمزی از سیستم رایگان و موجود GNU ، این بسیار مزیت داشت اگر می شد آنرا با یک OS تازه وارد استفاده کرد. رمزی که تحت اختیار GNU GPL مجاز می شد را می توان در طرحهای دیگر تا زمانی به کاربرد که آنها هم تحت همان مجوز مطابق عرضه شده باشند . برای ایجاد یک Linux Kernel مطابق با اجزای طرح GUN ، تور والذر یک سوییچ را از گواهی اصلی خود ایجاد کرد که از توزیع مجدد تجاری آن جلوگیری می نمود به GNU GPL بود. توسعه گران Linux و GNU بر روی ادغام اجزای GNU با Linux کار کردند تا یک سیستم عامل کاملاً عملکردی و آزاد را ایجاد کنند.
ادراک تجاری و عمودی
امروزه Linux در حوزه های بیشماری کاربرد دارد، از سیستم های تعبیه شده گرفته تا ابر کامپیوترها و فضایی را در install ها . برقراری های سرور با تجهیزات کاربرد عمومی LAMP ایمن کرده است. تور والذر به هدایت توسعه Kernel ادامه می دهد . استالمن رئیس بنیاد نرم افزار رایگان است که سپس از اجزای GNU حمایت می کند در خاتمه، افراد و ادغامات اجزای شخص ثالث غیر GNU را توسعه می دهند این اجزای شخص ثالث ، مشمول یک میزان وسیع کار می شوند و بسیاری از آنها مقیاس ها و نمونه های Kernel و کاربردهای کاربران و کتابخانه ها را در بر دارند. فروشندگان و جامعه Linux Kernel ، اجزای GNU و اجزای غیر GNU را با نرم افزار مدیریت بسته بندی مضاعف به صورت توزیعات Linux ترکیب و توزیع می کنند.
طرح
Linux یک سیستم عامل مشابه UNIX است و قسمت عمدۀ طرحش را از اصول برقرار شده در UNIX در طول دهۀ 1970 و 1980 اقتباس می کند.Linux از یک Kernel یکپارچه و Linux Kernel استفاده می کند که کنترل پردازش ، شبکه سازی و دستیابی های سیستم فایلی و جانبی را به عهده دارد. Device driver ها مستقیماً با kernel آمیخته شده اند. بیشتر عملکرد سطح بالاتر Linux توسط طرحهایی مجزای فراهم شده است که با kernel سطح مشترک دارند. Gnu user land یک بخش مهم بیشتر سیستهای Linux است کهUNIX tool, shell هایی را فراهم می کند که بسیاری از امور سیستم عامل اصلی را انجام می دهند. از همه مهمتر این ابزار یک سیستم Linux را با سطح مشترک کاربر گرفیکی شکل می دهند که می تواند مورداستفاده قرار بگیرد و معمولاً در سیستم ویندوز عمل می کند.
توسعه
تفاوت نخست بین Linux و بسیاری از سیستم های عامل همزمان و معاصر عمودی دیگر این است که Linux kernel و اجزای دیگر نرم افزار منبع رایگان و آزاد هستند.Linux تنها سیستم عاملی نیست که این شرایط را دارد،گرچه معروف ترین و پر کاربرد ترین نوع است. برخی از گواهی های نرم افزاری منبع آزاد و رایگان بر اساس اصل copy left هستند، یک نوع عمل متقابل : هر اثری که از یک بخش copy left نرم افزار اتخاذ می شود هم باید خود copy left باشد. معروف ترین و رایجترین گواهی نرم افزاری آزاد ، GNU GPL برای Linux Kernel و بسیاری از اجزای طرح GNU به کار می رود. Linux به عنوان یک سیستم عامل که تحت رقابت با سیستم های عامل اصلی است ، نمی تواند بر یک مزیت انحصاری متکی باشد، برای این کهLinux برای کاربران راحت باشد، هدف قابلیت عملکرد بینابین با سیستم های دیگر و استانداردهای محاسباتی ایجاد شده را دارد. سیستم های Linux هر جا که ممکن باشد الحاق استانداردهای POSIX ،SUS ،ISO، ANSI می شوند، گرچه تا به امروز تنها یک توزیع POSIX.1 ,Linux مجاز شده که Linux –FT است.
طرحهای نرم افزاری رایگان گر چه به صورتی همکارانه توسعه یافتند اما اغلب به طور مستقل از هم ایجاد شده اند . با این وجود با این امر که مجوزهای نرم افزاری به طور صریح توزیع را مجاز می کنند، این امر برای طرحهای وسیعتر اساسی را ایجاد می کند که نرم افزار ایجاد شده توسط طرح های مستقل را جمع آوری کرده و آن را یکباره به شکل توزیع Linux موجود می سازد.
یک توزیع Linux که عموماً "distro" نامیده می شود، طرحی است که بر جمع آوری دور دست نرم افزاری بر اساس Linux مدیریت و برقراری یک سیستم عامل Linux را تسهیل می کند. توزیعات توسط افراد ، تیمهای loose- knit ، سازمانهای داوطلبانه و نمایندگیهای تجاری حفظ می شوند . آنها شامل نرم افزار سیستم و نرم افزار کاربرد به صورت بسته بندی هایی می شوند ، و نرم افزار مخصوص توزیع برای برقراری اولیۀ سیستم و پیکره بندی و همچنین upgrade ها و برقراری های بسته بندی بعدی. یک توزیع مسئول پیکره بندی ناقص سیستم های Linux نصب شده ، امنیت سیستم و به طور عمومی تر ، ادغام و هماهنگی بسته های نرم افزاری مختلف به طور منسجم است.
کپی رایت و نام گذاری
Linux kernel و بیشتر نرم افزارهای GNU توسط نسخۀ 2 مجوز عمومی GNU (GPL) مجاز می شوند. GPL نیاز بدین دارد که هر کسی که Linux kernel را توزیع می کند باید کد منبع (هر گونه اصلاحیه) موجود را برای گیرنده توسط همان مورد ایجاد کند. در سال 1997، لینوکس تور والذر گفت: "ایجاد Linux Gpld کاملاً بهترین کاری بود که تاکنون انجام داده ام" . اجزای کلیدی دیگر یک سیستم Linux ممکن است از مجوزهای دیگر استفاده کنند؛ بسیاری از کتابخانه ها از مجوز عمومی GNU lesser - LPGL استفاده می کنند، یک گونه مجاز تر دیگر از GPL و سیستم ویندوز از مجوز MIT استفاده می کند. تور والذر عموماً گفته که وی Linux kernel را به نسخه 3 GPL که در اواسط سال 2007 به بازار آمد تعویض نمی کنم ، و به طور خاص مفادی را در مجوز جدید بیان کرد که از کاربرد نرم افزار در مدیریت حقوق دیجیتالی جلوگیری می کند.
یک تحقیق Red Hat Linux 7.1 در سال 2001 پی برد که این توزیع شامل 30 میلیون خط مبدأ رموز می شد این تحقیق با استفاده از الگوی هزینۀ ساختاری برآورد کرد که این توزیع نیاز به حدود 8 هزار سال زمان توسعه دارد. بر طبق تحقیق اگر تمام این نرم افزار توسط اهداف اولویتی مرسوم توسعه یافته بود، حدود1.08 میلیون دلار (در سال 2000 دلار امریکا ) برای توسعه در ایالات متحده هزینه لازم داشت. بیشتر کد (71%) در زبان برنامه ریزی c نوشته شد، اما بسیاری از زبانهای دیگر هم شامل c++ ، Perl، Fortran، python و زبانهای خطی متعدد shell مورد استفاده قرار گرفتند. اندکی پس از آن نیمی از تمام خطوط کدها ، توسط GPL مجوز داشتند. خود Linux Kernel 2/4 میلیون خط کد یا 8% کل را دارا بود.
در یک تحقیق بعد ، همان تحلیل برای نسخۀ 4.0 Debian GNU/Linux صورت گرفت. این برآورد شامل بیش از 283 خط مبدأ کد بود و تحقیق برآورد کرد که توسعۀ آن توسط موارد مرسوم 4/5 بیلیون یورو هزینه خواهد داشت. در امریکا ،نام Linux یک نام تجاری ثبت شده برای Linus torvalds است. در ابتدا، هیچکس آنرا ثبت نکرد اما در 15 آگوست سال 1994 ، ویلیام آر دلار کروس . جی آ . برای آن فایل بندی کرد و سپس از توزیع کنندگان Linux تقاضای حق الامتیاز کرد در سال 1996، تور والذر برخی دیگر از سازمانهای تحت تأثیر وی را برای نام تجاری تعیین شده برای تور والذر متهم کردند و در سال 1997، آن مسئله خاتمه یافت .مجوز این علامت تجاری از آن پس در دست موسسۀ Linux Mark بوده است. تور والذر بیان کرده که وی این نام را تنها به آن جهت علامت تجاری کرد که کس دیگری نتواند از آن استفاده کند، اما در سال 2005 توسط قانون نام تجاری ایالات متحده برای اتخاذ سنجش های فعال جهت تقویت نام تجاری محدود شد. در نتیجه ، LMI نامه هایی رابه فروشندگان توزیع ارسال کرد که از آنها درخواست نمود یک حق الزحمه برای استفاده از این نام بپردازد و تعدادی از شرکتها موافقت کرده اند.
GNU / Linux
بنیاد نرم افزاری رایگان توزیعات Linux را وارسی می کند که از نرم افزار GNU بعنوان یک گونۀ GNU استفاده می کنند و می خواهند که به چنین سیستمهایی به عنوان GNU / Linux یا یک سیستم GNU براساس Linux ارجاع شود. با این وجود، رسانه و جمعیت به حدود وسیعی به این خانوادۀ سیستم های عامل به سادگی Linux اطلاق می کنند. در حالیکه برخی از توزیع گران یک نقطۀ کاربرد شکل متراکم را ایجاد می نمایند، از همه برجسته تر Debian با توزیع GNU / Linux Debian ، کاربرد این مورد خارج از جامعۀ مشتاق محدود است. تمایز بین Linux kernel و توزیعات بر اساس آن بعلاوۀ سیستم GNU یک مبدأ سر در گمی برای بسیاری از تازه واردان است و نامگذاری بصورت مباحثه ای باقی می ماند.
لینوکس تعاریف وکار با آن
ابتدای کاربا
سیستمهای عاملهای یونیکس بیس مثل لینوکس نکات مهمی وجود دارد که دانستن آنها به هر
کاربر در امر آشناشدن با این سیستم عامل و فهمیدن مفاهیم پایه آن کمک میکند . در
این مقاله تصمیم دارم تعدادی از این مفاهیم را بصورت خلاصه برشمرده و شما را با
آنها آشنا نمایم :
1- فرامین و دستورات
در محیط سیستم عاملهای گنو / لینوکس به بزرگی و کوچکی حروف حساس یا باصطلاح
case sesitive
میباشند ، این بدان معناست که کلماتی چون Mozilla,
MOZILLA, mOzilla , mozilla
کاملا با هم متفاوت هستند و بعنوان چهار دستور جداگانه تلقی میشوند .و بصورت پیش
فرض فقط دستور
mozilla
برای اجرای مرورگر اینترنت موزیلا در محیط این سیستم قابل اجراست و بقیه دستورات
بدون نتیجه خواهد بود . همچنین کلمه عبور ورودی شما به سیستم و کلمه رمز عبور نیز
از این قائده پیروی میکنند .
2- نام فایلها در
لینوکس میتواند حداکثر شامل 256 کاراکتر باشد که این کاراکترها کلیه حروف و اعداد و
( - و _ و . ) و حتی تعدادی کاراکترهای غیر مصطلح دیگر باشد .
3- فایلهائی که نام
آنها با دات یا ( . ) آغاز میشود را نمیتوان با دستور
ls
یاdir
مشاهده و لیست نمود . چرا که سیستم تصور میکند این فایلها دارای
خصوصیت پنهان بوده و باید حتما از دستور ls
�a برای
مشاهده همه فایلهای موجود در مسیر جاری استفاده کرد . (a=all)
4- کاراکتر
/
در لینوکس مشابه همتای خود درداس یعنی
\
بوده و به معنای ریشه تمام دایرکتوریهای موجود در سیستم فایل لینوکس است . برای
مثال برای رفتن به یکی از دایرکتوریهای سیستم از دستور
cd /usr/doc
استفاده میشود .
5- در لینوکس همه
دایرکتوریها در زیر شاخه یک دایرکتوری اصلی بنام ریشه یا
root
قرار دارند و هیچگونه درایوی مثل داس یا ویندوز (c,d,e,f,�)
وجود ندارد . این بدان معناست که حتی درایوهای فیزیکی مثل هارد دیسکهای متعدد و یا
حتی درایوهای شبکه پس از اتصال به سیستم فایل لینوکس در زیر مجموعه دایرکتوری ریشه
root
قرار میگیرند .
6- در فایلهای
پیکربندی سیستمی لینوکس کلیه خطوط دستوری که با کاراکتر # شروع میشوند صرفا حاوی
توضیحاتی برای راهنمائی کاربران میباشند و در هنگام اجرای فایل پیکربندی نادیده
گرفته خواهند شد .
7- لینوکس بصورت
ذاتی یک سیستم چند کاربره میباشد و کلیه تنظیمات سیستمی و فایلهای متعلق به هر
کاربر در یک دایرکتوری اختصاصی وی در شاخه
/home/
قرار میگیرد . تنظیمات کاربری و کلمه شناسائی و سایر تنظیمات اختصاصی اعمال شده در
سیستم توسط هر کاربر در دایرکتوری
home
مخصوص وی و در فایلهائی قرار میگیرد که همگی با نقطه یا " . " آغاز میگردند .
8- فایلهای تنظیمات
عمومی سیستم در دایرکتوری
/etc
قرار دارند .
9- در لینوکس همچون
سایر سیستمهای عامل چند کاربره همه دایرکتوریها و حتی تک تک فایلها حاوی اطلاعات
مربوط به خصوصیات و سطح دسترسی قابل تعریف permissions
میباشند .
10- دستورات تکمیلی
هر فرمان اجرا شده در خط فرمان متنی با کاراکتر - و وقتی فرمان کمکی حاوی بیش
از یک کاراکتر باشد با - - آغاز میشوند. این مورد را میتوان با برخی سوئیچها
کمکی فرمان داس / مقایسه کرد .
11- هنگامی که
بخواهید یک فرمان در پس زمینه سیستم اجرا شود باید پس از تایپ دستور یا فرمان
مربوطه کاراکتر & را قرا
چطور میشه یک Process رو بست ؟
مثلا با خط فرمان
مثلا برنامه ای رو در \س زمینه اجرا کردیم و الآن می خواهیم ببندیمش !
اول باید بفهمید Process Numberش چی هست که میتونید به این شکل بفهمیدنقل قول:
که به جای <process_name> کل یا بخشی از نام پروسه رو بنویسید ستون دوم خروجی prucess_num هارو نشون یده که میشه به این شکل اون هارو kill کردکد:ps aux |grep <process_name>
:11:کد:kill -9 <process_num>
خیلی متشکرم
یک سوال دیگه هم دارم :
چطور میشه با apt-get برنامه ای رو نصب کرد ولی موقع نصب ازمون سوالی نپرسه و خودش همه جواب های پیشفرض رو قبول کنه ؟ می خوام با Scheduler برنامه ها رو نصب کنم.
من Apache2 رو نصب کردمُ ولی شاخه www رو پیدا نکردم!
آ\اچی کجا نصب میشه ؟
نقل قول:کد:apt-get -y install <pckg>
نقل قول::11:کد:/var/www
[QUOTE=danial_848;4286532]خیلی متشکرمکد:apt-get -y install <pckg>
برای نصب کردن برنامه ها باید دسترسی root داشته باشم. ولی اگه بنویسم sudo apt-get -y ... ازم پسورد می خواد ! :13:
چه راهی پیشنهاد می کنید ؟
آیا برنامه Schedue Task می تونه دستور ها رو با سطح دسترسی ریشه اجرا کنه ؟ :20:
[quote=rostamiani;4286572]راستش این برنامه رو ندارم ولی میتونید اون رو با دسترسی کاربر ریشه اجرا کنید(در خط فرمان) باید ببینید اسمش چیه و با sudo اجراش کنیدنقل قول:
سلام.
من برای ورود به mysql دستور sudo mysql -p رو میزنم.امروز این دستور mysql -u root -p رو دیدم و زدم که دیگه ازم پسورد روت رو نخواست..چرا؟
عدم استفاده از sudo باعث می شه شما وارد محیط root نشید و فقط به صورت مستقیم به کاربر رووت mysql متصل شوید، فرق خاصی هم نمی کنه براتون، خیلی موارد کمی هست که دچار مشکلتون بکنه، که اونم با استفاده از دستور sudo mysql -p می تونید ازشون جلوگیری کنید.نقل قول:
سلام
۱.از کجا می تونیم بفهمیم پهنای باند اینترنت رو چه برنامه ای داره مصرف می کنه ؟
۲.چطور می شه اینترنت رو سر ساعت های خاصی قطع و وصل کرد ؟
متشکرم
یک برنامه تحت ترمینال سبک و ساده jnettopنقل قول:
یک برنامه گرافیکی و با تنظیمات گسترده که در همه سیستم عاملها میشه اجراش کردWiresharkکد:http://freshmeat.net/projects/jnettop/
کد:http://www.wireshark.org/download.html
سلام.
لیسانس LGPL چه فرقی با GPL داره؟
چطور میشه صفحه لاگین رو شبیه ویندوز کرد که به جای تایپ کردن اسم از یک لیست کاربر رو انتخاب کرد ؟
متشکرم
بهترین نرم افزار برای بازیابی فایل های حذف شده در لینوکس چیه ؟
والا بهترین رو نمیدونم ولی testdisk خیلی خوبه. من توی ویندوز هم گاهی ازش استفاده میکنم.نقل قول:
کد:http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk_Download
فکر می کنم دیگه این مورد نیازی نباشه. چون ظاهرا اوبونتوی ۹.۱۰ به طور پیش فرض اینجوریه :31:نقل قول:
این به تم gdm بستگی داره.نقل قول:
توی اوبونتو برای تغییر تم gdm :
System -> Administration -> Login Window -> Local -> Theme
اون تمهایی که لیست کاربران رو داشته باشن، احتمالاً کلمهٔ List توی اسم تم نوشته شده.
با سلام لطفا بفرمایید که چرا وقتی که سیستم عامل لینوکس را نصب می کنیم و بعدش یک نسخه از ویندوز رو ، چرا دیگه لینوکس شناخته نمی شه و فقط بوت ویندوز بالا می یاد ؟ باید چه کار کرد ؟ ممنون