اگر منظور خرید ماشین از کشورهای حوزه ی خلیج فارس باشه بله باید دو برابر قیمت خودرو چک به گمرک بدین اما قبلش باید شش ماه توی اون کشوری که ماشینو ازش میخرید ساکن باشید تا فدراسیون اتومبیلرانی کشور مبدأ اجازه ی خروج ماشین رو صادر کنه از اون کشور یا اینکه ماشین رو به نام یه نفر دیگه که اونجا ساکن باشه وارد کنید که البته اون شخص باید ایران هم بیاد تا گمرک ماشین رو ترخیص کنه
اما منطقه آزاد : دوسته عزیز مناطق آزاد هم عوارض گمرک دریافت میکنن! خودم ساکن خرمشهر هستم و با قوانین کاملأ آشنایی دارم. ماشین تا سه مدل پایین تر هم میتونه پلاک بشه یعنی الان که سال 2012 هست تا مدل 2009 هم ماشین وارد میشه که عوارض گمرک واسه ماشین مدل 2012 20% ، 2011 23% ، 2010 26% و 2009 29% هست که برای دریافت پلاک گذر موقت برای ماشین های پلاک منطقه آزاد این مدارک لازمه : اصل پروانه ورود موقت دارای اعتبار ( تمدید ) به همراه 2 برگ تصویر آن ، اصل شناسنامه مالكیت خودرو به همراه تصویر آن ، اصل كارت خودرو به همراه تصویر آن ، اصل بیمه شخص ثالث به همراه تصویر آن ، اصل وكالتنامه وكیل به همراه 2 برگ تصویر آن ، اصل كارت ملی و یا مدرك شناسایی معتبر مالك خودرو و یا وكیل قانونی به همراه تصویر آن و اصل فیش های واریزی به همراه تصویر آن
برای مرخصی گرفتن یا به عبارت دیگر دریافت پلاک گذر موقت برای ماشین های پلاک منطقه آزاد مبلغ 45 هزار تومن به حساب گمرک و بیمه واریز میشه
برای خرید ماشین از منطقه آزاد و تبدیل اون به پلاک ملی (دائمی) باید تمام قوانین مربوط به واردات خودرو گمرک ایران رعایت بشه به طور مثال ماشین نمایندگی داشته باشه ، ساخت آمریکا نباشه و ... پس نمیشه مثلأ فورد ماستنگ از آبادان ، خرمشهر ، کیش و قشم خرید و پلاک ملی کرد! نهایتش میشه هیوندای و کیا و تویوتا پلاک ملی کرد که در این صورت واردات شخصی حساب میشه و در صورت خرابی ماشین یا هر اتفاق دیگری نمایندگی مسئولیتی نداره و هزینه ی هنگفتی بابت تعمیر باید پرداخت کرد.