تا شنبه وقت دارید ولی شما قبل مهر ثبت نام می کنید و مهر وارد دانشگاه می شیدنقل قول:
(چون پیشتون تموم نشده
Printable View
تا شنبه وقت دارید ولی شما قبل مهر ثبت نام می کنید و مهر وارد دانشگاه می شیدنقل قول:
(چون پیشتون تموم نشده
من گربه دارم . واسه دوم و سوم و پیش. تو درک مفاهیم زیاد مشکل ندارم .اما معمولا تو قلم چی تراز زیستم کمتر از بقیه درسامه:n03:نقل قول:
رتبه کشوری زیستم هم از همه اختصاصیام کمتره:n03:
خیلی سبز خواستم بگیرم . از چند نفر پرسیدم گفتن یکی زیاد از حد سخته و گاها خارج از کتابه!!
نظر شما چیه؟:n13::n01:
نگاه کنید قلم چی یه کتاب آبی زیست داره که 11 تا معلم زیست کشور سوالاتش رو طرح کردن اگر به اون مسلط بشین هم برای کنکور خوبه هم برای آزموناش کلا سطح سوالات آرام فر استاندارد خود کنکور هست چه سختاش چه متوسطش چون خودش قبلا طراح سوال کنکور بوده الان که واسه انتخاب از بانک سوالات استفاده می کنن و خودشون یه گروه ویراستاری دارن که سوالیکه از معلم های کل کشور میاد استاندارد باشه
خیلی سبز هم هم سوالات دشوار داره و هم متوسط و الان تو نمی تونی بگی که کنکور امسال چی قراره بیاد و هر چیزی ممکنه
اما دو تا از کتابای زیست خیلی سبز در حد المپیاد هست که اصلا توصیه نمیشه بخونیشون
1-کتاب ژنتیک مندلیش
2- فصل آخر زیست پیش دانشگاهی 1 (ژنتیک جمعیت)
غیر از این هم توی سال دوم یه سری سوالات داده که خودت اگر کتاب رو خوب بلد باشی و سوالات کنکور رو بررسی کرده باشی متوجه میشی که تو بعضی جاها زیاده روی کرده و خوندنش لزومی نداره مثلا موج های QRST که سال دوم هست یه سوالات فضایی ازش طرح کرده که نیازی اصلا نیست
تانک تست تخته سیاه که دکتر ارام فر نوشته کتاب خوب و معقولی هستنقل قول:
:n16:
صفحه ی 88 کتاب دقیقا از جایی که تیتر گلبول سفید شروع میشه نوشته این سلول ها که در مغز قرمز استخوان ساخته می شوندنقل قول:
یعنی کلمات تنوین دار هم همینجوری واجشون مشخص میشه؟نقل قول:
معمولا mamulan
7 واج میشه؟
خیلی تابلوئه که تابحال زبان فارسی نخوندم!:n02:
با سلامنقل قول:
باید توجه داشته باشید ؛ در صورتی که میخواهید از این روش برای پیدا کردن واج ها استفاده کنید کلمه مورد نظر رو همونطوری که تلفظ میکنید به لاتین بنویسید . تنوین رو هم به صورت (نون) بنویسید .= معمولن = maamulan
م اَ ع م و ل اَ ن
در صورتی هم که توی پیدا کردن واج های کلمه ای به مشکل برخورد کردین میتونید اون بخشی رو که مشکل دارید به صورت جدا بررسی کنید.
به نظر میرسه شما حرف ( عین) رو توی این کلمه در نظر نگرفتین
واژه مَع چند واج داره ؟ مسلما 3 واج >> maa
در مورد کلماتی مثل خویش هم باید توجه داشته باشید که این کلمه چطوری تلفظ میشه کاری به تعداد حروف الفبا نداشته باشید
خویش اینطور تلفظ میشه : خیش : 3 واج
ممنون. پس بطور کلی تنوین 2 واجه؟ an
بعله ع رو جا انداختم! کلمه رو دیگه خیلی خودمونی تلفظ کردم :دی ممولن
انقدر اینجوری حرف زدم اصلش یادم رفته:n02:
اگر بتونید کتاب فارسی و آیین نگارش 5 چاپ 1373 رو پیدا کنید و بخش زبان فارسی اون رو مطالعه کنید میتونه به شما بسیار کمک کنه. (( نویسنده بخش زبان فارسی دکتر علی سلطانی:n12: هست)) اما متاسفانه کتاب های فارسی این دوره به دست هیئت مولفین که حدود 10 نفر هستند نوشته میشه!! (( آش پز هم که دو تا شد اش یا شور میشه یا بی نمک!))نقل قول:
سر اين زبان فارسي پير شدم!آفرين اگه واقعا جواب ميده ترفند جالبيه!نوشتن با حروف لاتين رو عرض ميكنم
سرانجام چندتا واج داره! saraanjam!?يا س َ ر َ ء َ ن ج ا م:n13: كلا اگر ا وسط كلمات بياد همزه حساب ميشه؟
8 واج؟.....
با سلامنقل قول:
باید کمی کلی تر این یکی رو توضیح داد.
این طور کلمات واقعا کلمات جالبی هستن که دوستان اشاره میکنن در اصل کلماتی هستن که یه سری نکات ریز در اون ها نهفته شده.
کلمه مورد نظر شما رو به این صورت باید تجزیه کرد:
س َ ر ا َ ن ج ا م
باید توجه داشت که حرف الف به تنهایی یه واج حساب میشه. و فتحه هم واج دیگه .
پس کاملا درست تجزیه کردین کلمه مورد نظر رو.
خيلي ممنون!البته ميخواستمَ بعد از سَر َ رو حذف كنم اون موقع بازم ميشد 9 واج جهت حفظ آبرو بود:n01: ولي ترفند فوق العاده جالبي ياد گرفتم من ذهني حساب ميكردم ولي با نوشتن لاتين فكر كنم بهتر بشه در هر صورت ممنونم:n11::n16:
بهترین راه برا واج شماری باید کلمه رو بخش کرد (همون کاری که دبستان می کردیم)
بعد هر بخش یا هجا باید یکی از 3 تا الگوی زیر در موردش صدق کنه
1)صامت +مصوت
2)صامت +مصوت +صامت
3)صامت+مصوت+صامت+صامت
بیایم در مورد سرانجام همین قاعده رو بریم ببینین چه قدر ساده است
بخشش می کنیم میشه سر / ان / جام
بخش سر میشه 3 واج -- س + -َ +ر
بخش ان میشه 3 واج (چون طبق الگوی بالا نمیشه هر بخش یا هجا با مصوت ( َ(فتحه), ِ (کسره), ُ (ضمه), آ,او,ای ) شروع شه .واج هاش میشه ا/ َ(فتحه)/ن
و بخش جام هم میشه 3 واج ج /آ/م
پس در مجموع 9 واج داره
در مورد واج شماری اون 3 تا قاعده رو باید بلد بود و کلمه رو بخش کرد و هر چی که تلفظ میشه رو فقط باید واج شمرد جون واج یعنی صدا با حرف اشتباه نکنین ...
امیدوارم توضیحش قابل فهم بوده باشه:n16:
با سلامنقل قول:
راهی رو که شما فرمودید معمولا برای پیدا کردن هجا های کوتاه , بلند و کشیده استفاده میکنند! تقریبا برمیگرده به مبحث قافیه و عروض نه اینکه راه اشتباه باشه ولی حدودی وقت گیر هست چرا؟؟ چون توی کنکور نمیان و یه کلمه بدن و بگن واج هاش رو بشمارید !! بلکه حداقل یه سطر جمله میدن و میگن تعداد واج ها و تکواژ های این جمله روپیدا کنید.
هدف در اینجا هم این هست که اگر کسی نکته ای بلد هست که میتونه توی وقت داوطلب تاثیر مثبتی داشته باشه بیان کنه! . شماحساب کنید سر جلسه بخواید روشی رو که ذکر کردین به کار ببرید برای یه سوال چقدر وقت رو از دست میدید؟
اما برای پیدا کردن وزن و قالب شعر ها میشه گفت تقریبا راهی جز راهی که ذکر کردین وجود نداره!! که با توجه به وقت و... طراحان این نکته رو در نظر میگیرن و فقط یک یا دو سوال از مبحث قالب و وزن شعر ها برای دواطلبان گروه انسانی طرح میکنن.
اقا به نظرتون من که الان سال سومم درس هارو خلاصه نویسی کنم یا نه؟کلا چیکار کنم تو این سال و مخصوصا دیگه کم کم نزدیک عید هم میشیم:n02:
سلام بله درسته که این راه به ظاهر وقت گیر هست اما بر اساس تمرین زیاد و تسلط همه ی این ها ذهنی انجام میشه بعلاوه این که راه های سریع تر هم هست که خب خوبه اما در مواردی که رو یه کلمه کسی شک داره می تونه با این راه شکش رو برطرف کنهنقل قول:
البته من خودم بر اثر تمرین دیگه این ذهنی انجام میدم بعلاوه با توجه به این قاعده که در هر بخش فقط یک مصوت می شه باشه مشکل حساب کردن مصوت ها که مشکل اکثرا هست حل میشه
با سلامنقل قول:
بنده هم دیروز اشاره کردم در صورتی که دوستان در بخشی از کلمه مشکل دارن میتونن تنها اون بخش رو مورد بررسی قرار بدن. در اصل روش اصلی همین هست که شما عرض کردین در صورتی هم که امتحان تشریحی باشه باید از این روش استفاده شه .
در کنکور اگر از این بخش سوال بدن بیشتر قسمت تکواژ ها رو مد نظر قرار میدن ؛ چون نکات ریز بیشتری داره. اگر کسی بخواد از روش نوشتن کلمه به صورت لاتین استفاده کنه باید به یه سری نکات توجه داشته باشه
مثلا همین کلمه خویش که مثال زدم به لاتین این طور نوشته میشه :khish که اگر بخوایم تعداد حروف رو بشماریم میشه 5 تا! پس باید این نکته رو در نظر داشت که حرف k و h (خ) تلفظ میشن که میشه یه واج و s و h هم
(ش) تلفظ میشن که بازم میشه یه واج! از هر روشی که عزیزان بخوان استفاده کنن باید نکات اون روش رو در نظز داشته باشن!
مثلا باید توجه داشته باشن که اَ دو واج هست!! ترکیب الف و فتحه. aa
همچنین در تکمیل روش شما بنده اضافه کنم که هجا های بلند و کشیده به روش های دیگه ای هم ساخته میشن::
هجای کوتاه : صامت + مصوت کوتاه
هجای بلند 1 : صامت +مصوت کوتاه+صامت 2 : صامت +مصوت بلند
هجای کشیده : 1 : صامت +مصوت کوتاه+دوصامت یا بیشتر 2 : صامت +مصوت بلند+یک یا چند صامت
آ هم مثل اَ دو واجه؟ آشنا a$ena یا aa$ena
رفت و آمد چند واجه؟
اگر ترفندهایی برای سایر مباحث زبان فارسی میشناسید، ممنون میشم در اختیارمون بذارید.
با سلامنقل قول:
بله آ هم دو واج هست. (الف + مصوت )
رفتُ آمد هم 10 واج هست
فارسی رو باید با علاقه دنبال کنید . نباید زیاد فکر ترفند ها باشید.
شما توی کدوم بخش فارسی مشکل دارید؟ بگید تا اگر راه میان بری وجود داشت راهنمایی کنیم با دوستان .
به عنوان مثال اگر در بخش قرابت معنایی مشکل دارید باید نکات زیادی رو در نظر بگیرید. ( شاعر و عمده مضمون های شعرش ؛؛ مفهوم شعر ؛؛ کنایه ها و استعاره ها ؛ مجاز و... و همچنین منظور شاعر , مثلا مضمون شعر موش و گربه عبید زاکانی ؛؛ قالب شعر (بسیار کمک کننده هست ) )
مگه اَ دو واجه ؟؟ :n04: توی اون کلمه ی سرانجام بخش ان رو سه هجا حساب کردیم چون اول یک بخش با مصوت شروع نمیشه بخاطر همین صامت همزه داریم بعد فتحهنقل قول:
البته منظور من از اَ فتحه هست
در مورد آ هم بستگی داره اگه اول کلمه و به عبارت کامل تر و صحیح تر اگر اول هر هجا یا بخش باشه بله دو واجه اما اگر وسط بخش باشه یک واجه چون هیچ وقت اول یک هجا با مصوت شروع نمیشه
آشنا === سه بخش (هجا ) هست آ/شِ/ نا که در مجوع میشه 6 واج
رفت و آمد هم بخشش کنیم میشه == رفت /و/ آ/ مد از نظر تعداد واج هم میشه 11 تا --- ر/ َ /ف/ت/و/ َ / ء/آ /م/ ََ / د
راستی از کجا باید بفهمیم که اینجا رفت و آمد اون و رو ضمه حساب کنیم یا وَ (va)چون اگر وَ حساب شه میشه دوتا واجنقل قول:
منم تو پست قبلیم دوتا حسابش کردم
آقا یک سوال فنی به نظرتون عاقلانه است شیمی پیش 2 رو حذف کنم ؟؟
من تا الان 4 تا فصل شیمی 2 رو خوندم
اخه حجمش پیش 2 و سنگینی مطالبش زیاده می ترسم نرسم بخونم جاش تایم رو بزارم رو بخشای دیگه شیمی ؟؟
فقط ترسم از این که مطالب مرتبط با بقیه بخش های شیمی داشته باشه مثلا تو تستای استوکیومتری ازش استفاده کنن یا جاهای دیگه ؟ کسی اطلاع داره ؟
:n16:
با سلامنقل قول:
آ = ء +الف
معمولا اسامی مصدر مثل رفت و آمد رو اینطور که گفتم تلفظ میکنند ..نقل قول:
رفت و آمد = بن ماضی +میانوند+بن ماضی
نقل قول:
سلام
نه در بخش های دیگه نمی یاد (به جز واکنش ها که در استوکیومتری) میاد ولی پیشنهاد می کنم این کار رو نکن چون 8 تا تست که وقت نمی بره رو از دست دادی!!! البته منظورم سر کنکور وقت نمی بره ولی تسلط به الکتروشیمی و اسید و باز یک ذره سخته...
در هر صورت خوب کاری نمی کنی
ادبیات خیلی مشکل ندارم (بجز بخش آرایه ها)نقل قول:
فارسی رو باید با علاقه دنبال کنید . نباید زیاد فکر ترفند ها باشید.
شما توی کدوم بخش فارسی مشکل دارید؟ بگید تا اگر راه میان بری وجود داشت راهنمایی کنیم با دوستان .
به عنوان مثال اگر در بخش قرابت معنایی مشکل دارید باید نکات زیادی رو در نظر بگیرید. ( شاعر و عمده مضمون های شعرش ؛؛ مفهوم شعر ؛؛ کنایه ها و استعاره ها ؛ مجاز و... و همچنین منظور شاعر , مثلا مضمون شعر موش و گربه عبید زاکانی ؛؛ قالب شعر (بسیار کمک کننده هست ) )
مشکلم زبان فارسیه. همین بخش تکواژ و واج و نوع جمله ها
حداقل یکبار روخونی کن اگر سوال حفظی یا آسون دادن از دست نره.نقل قول:
بله درسته آ دو واج هست من بیشتر منظورم رو صدای آ بود مثلا تو کلمه جام کلا 3 واج دیگه نباید صدای آ رو دو تا حساب کرد از این نظر گفتم همیشه ا دو واج نیستنقل قول:
دین و زندگی گاج بهتره یا خیلی سبز؟
من میکروطبقه بندی گاج(چاپ پارسال) و خیلی سبز(چاپ 87) رو دارم ولی چیزی که دیدم اینه که گاج خیلی بیشتر توضیح داده و مو به مو آیات رو معنی کرده و مفهومشون رو بیان کرده ولی خیلی سبز بیشتر خلاصه نویسیه.چاپ جدیدش هم همینطور خلاصه واره؟
آلفای ذهنی چطوره؟؟؟
کسی استفاده کرده؟
من دارمش چیزی جز کلاهبرداری و پول تلف کردن نیستنقل قول:
با سلامنقل قول:
نمیدونم منظور شما از مشکل در جملات چیه!!
اما یه مثال میزنم : به نظر شما جواب سوال زیر چی میشه؟؟
عبارت (( ایرانیان تنها در قلمرو علوم نقلی و ادبی پیشگام نبوده اند بلکه در زمینه ی علوم عقلی نیز در صف مقدم تمدن بشری قرار گرفته بودند))
به ترتیب چند واژه و تکواژ دارد؟؟
مثال دیگری در زمینه نقش عناصر تشکیل دهنده جمله :
در عبارت (( دیشب انسانیت عمیق چنین پشتوانه هایی نداشت و امشب کهن ترین رشته کوه هایی که حافظ مرز انسانیت اند در این تاریک زار صف کشیده اند))
نقش کلمات مشخص شده چیست؟
دوستان اگر دوست دارن این دو تا سوال رو پاسخ بدن تا اگر مشکلی داشتن مشکل رو با کمک دیگر دوستان بررسی و بر طرف کنیم.
با سلامنقل قول:
آ جزو مصوت های بلند هست. و در بخش قافیه و عروض اون رو برابر با دو مصوت کوتاه حساب میکنند. ( آ او ای = مصوت های بلند)
اما در کلمه جام الف به کار برده شده نه آ از نظر امتداد آ برابر با دو مصوت کوتاه و یا برابر با یک صامت و یک مصوت کوتاه میباشد
از نظر امتدا ( آ = با )
اما الف هیچ وقت دو واج نیست! الف :وقتی دو واج حساب میشه که همرا با حرکتی مثل کسره ؛ ضمه و فتحه به کار برده شده باشه.
اینجا شده تاپیک زبان فارسی دیگه؟
آره دوستان لطفا رعایت کنید. . .
Sent from my LT15i using Tapatalk 2
نقل قول:نقل قول:
با سلام
دوستان سوال کردن و ما هم تا اونجایی که در حد توان بود راهنمایی کردیم...
بچه ها میگم سوالای آمار چجورین ؟ سختن ؟ یا میشه روشون حساب باز کرد ؟
نقل قول:الان دوشواریش چیه؟ :n02:نقل قول:
وقتی یه درسی بدقلقه، باب صحبت که باز بشه و یک نفر صاحب نظر هم پیدا بشه همه سعی میکنن سوالشون رو بپرسن.
مثل چیزی که چندهفته قبل در مورد عربی بود و همه کلی نظر دادن و به نتایج خوبی هم رسیدیم.
بعدشم مانع کار بقیه نشدیم که! شما از هر درسی سوال دارید بپرسید.
منم خیلی پستها که بدردم نمیخوره، سرسری رد میشم.
آسونن. گه گاه سوال سخت هم داره. درکل جزو مباحث نمره بیاره که میشه روش حساب کرد.نقل قول:
نقل قول:
با سلام.
سوالات کنکور در زمینه آمار در حد عکس زیر میباشند.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
ببخشید بنده قصد جسارت نداشتم . مسئله رو شخصی تلقی نکنید . فقط توجه شما رو به مطلب زیر که از مدیر انجمن هست جلب میکنم .:نقل قول:
تاپیک زیر رو دوست عزیزمون برای همین ایجاد کردن . اتفاقا خود من کلی مشکل در درس ادبیات دارم :نقل قول:
اقا من یه مشکلی دارم یه روز که نمی خونم یا کم می خونم پدرم درمیاد تا بیفتم رو غلتک چه کنم ؟
الان دو روز کلا هیچی نخوندم :n27: