دوستان ، کسی هست بتونه این تساوی رو اثبات کنه؟
Pn همون چند جمله ای لژاندره
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
دوستان ، کسی هست بتونه این تساوی رو اثبات کنه؟
Pn همون چند جمله ای لژاندره
سلام
کسی میتونه تابع جز صحیح رو توضیح بده؟
آرزوهــای دو عــالــم دستــگـاه از كــف خـاكـم غبـاری بیش نیست
معنی و مفهوم این بیت چیه؟یه نفر توضیح بده لطفا:n13:
خب ميگه كل آرزو هاي اين دنيا و اون دنيا به اندازه ي غبار كف دستم ارزش ندارننقل قول:
مفهوم: بي اعتباري اين دنيا و اون دنيا
نقل قول:در تعریف علم فیزیک برای اندازه گیری زاویه بین دو بردار ، باید هر دو از یک نقطه شروع بشن...نقل قول:
این نکته رو همیشه تو ذهنت داشته باش...
خیلی وقتا مثلا در سوال نیاز به اندازه ی برایند دو بردار داری ... دو بردار رو دقیقا ابتدای یکی رو بر انتهای دیگری منطبق کرده و زاویه ایجاد شده رو داده
و بسیاری از بچه ها همین زاویه رو درون اون فرمول رادیکالی (میدونی که؟ ) میذارن.... در صورتی که توی اون فرمول هم باید زاویه بین دو بردار گذاشته بشه... طبق تعریف.... یعنی وقتی جفتشون از یک نقطه شروع شدند
ببین در واقع هیچی جز دید داشتن نسبت به سینوس و کسینوس نیست! این معلم ها بی خود هی فرمول بندی میکنن...
اگر موضوع برات حل شدست که هیچی من یه چیزی نگم بدتر هم بریزی... ولی اگه هنوز تووسالی مفهومی چیزی مشکل داری بگو بیام برات توضیح بدم و مقطعت رو هم بگو
ما که از این سوالا چیزی سردر نیاوردیم.... بگذزیم
امروز برای بار هزارم دیفرانسیل امتحان دادیم دبیر هم مستمر 20 داده من برگه چند باید بشم بتونم تبصره کنم راحت شم گفتش برگه 7.5 بشم بدون تبصره قبول میشم
فرمولش چجوریاس؟
اگه 4.5 بگیری تبصره میکنیشنقل قول:
1- باتوجه به این جمله:"سلول های یوکاریوتی هسته سازمان یافته دارند و ماده ژنتیک آن ها را پوشش هسته از سیتوپلاسم جدا میکند"
نتیجه گرفتم که فقط dna هسته ماده ژنتیک محسوب میشه. درسته؟
یا dna کلروپلاست و میتوکندری هم جزو ماده ژنتیک سلولن؟
2- 4 جهشی که کتاب در فصل میتوز برای کروموزوم ها نوشته (حذف، مضاعف شدن و...) فقط موقع میتوز رخ میدن؟ یا ممکنه در هنگام میوز هم رخ بدن؟
3- گاهی اصطلاح قطعه قطعه شدن اندامک و گاهی همانند سازی اندامک بکار رفته. این دو تا هم معنی ان؟ اگه نه فرقشون چیه؟
4- همه یوکاریوت ها میوز (تولید گامت) دارن؟
5- کلون از نظر ژنتیکی کاملا مثل والده به این معنیه که ظاهری هم شبیهه؟
پس ماجرای بکرزایی زنبورعسل چیه؟ وقتی زنبور ماده تولید نر میکنه که نه ژنتیک نه ظاهر یکی نیست که؟:n13:
سلامنقل قول:
ژنوم انسان شامل ژنوم هسته ای و سیتوپلاسمی است...
ولی ژتوم سیتوپلاسمی ترجه نمی شود! (یعنی جهش هاش بی اثره :))
2- جهش ها
جهش ها
1-در تعداد کروموزوم
2-در ساختار کروموزم ها... که در پیش نقطه ای هم داریم در سوم در ساختاری (یعنی قطعاتش)
هیچ محدودیتی نداره چه زمانی انجام بشه فقط مضاعف شدن در اون هایی که همتا ندارن شدنی نیست! مثلا سرخس
اما در مورد تعداد خودت فصل 7 رو بخون (سندرم دان)
ادامه دارد:)
در مورد اول این یعنی اینکه dna کلرو و میتو در وراثت صفات تاثیری ندارن. درسته؟
فکر میکنم ژنوم مترادف با ماده ژنتیک نیست.
ژنوم کل محتوای dna موجوده اعم از سیتوپلاسمی و هسته ای.
اما ماده ژنتیک فقط اونیه که در وراثت اثر میذاره. یعنی dna هسته ای، که از این جمله کتاب نتیجش گرفتم:
"سلول های یوکاریوتی هسته سازمان یافته دارند و ماده ژنتیک آن ها را پوشش هسته از سیتوپلاسم جدا میکند"
اشتباه متوجه شدم؟
ژنوم سیتوپلاسمی انسان از مادر به ارث می رسه...و البته جانوارن جفت دارنقل قول:
منظورم این بود که ژنوم سیتوپلاسمی در تعیین صفات نسل بعد نقش نداره یا داره؟
چون ترجمه نمیشن، نقش ندارن. درسته؟
انقدر سوال میپرسم بخاطر اینه رشتم ریاضی بوده. خیلی مباحث پایه رو نمیدونم
نه نقشی ندارن بخاطره همین میلیون ها شاید هم میلیارد جهش داشته باشن ...یکی از دلایل قبولی نظریه ی درون هم زیستی همینه...نقل قول:
تعداد جهش هایی که شده×زمان جهش= عمر تقریبی میتوکندری و کلروپلاست
که این عمر برابر با خلقت زمان خلقت باکتری های هموازی است...
البته اینا خارج کنکور بود برای درک بهتر گفتم ;)
نقل قول:
4- خیر بعضی ها نازا هستند مثل گیاهان تریپلوئید
این هم مهمه
سلول ها:
پیکری
زایشی
بعضی از زایشی ها میوز می کنند (بعد از ویرایش)
5- والا سوال 5 رو اصلا یادم نیست اینقدر هم از مبحثتش بدم میاد که کلا ولش کردم!! سال پیش خیلی تلاش کردم که بفهمم اگر شما فهمدی به ما هم بگو
تو کتاب شیمی 2 مبتکران برای ماده گوگردVI اکسید هم فرمول تجربی و هم فرمول مولکولیش رو نوشته SO3
خب ولی در مورد فرمول تجربی درسته اما در مورد فرمول مولکولی مگه نباید ساده نکنیم ؟ که خب میشه S2'O6 دیگه
حالا کدومش درسته و چرا ؟
بعد این فرمول هایی که تو کتاب درسی هست فرمول تجربی یا مولکولی؟
:n16:
سلامنقل قول:
ببینید برای هر فرمول نویسی باید ساده ترین نسبت رو نوشت ...و ضریب 6 گوگرد با 2 اکسیژن ساده شده است
فرمول مولکولی همیشه ضریبی از فرمول تجربی هست
دوستان تجربی یک سوال .. سخت پوستان که لقاح داخلی دارند جفت دار و رحم (کامل) دار هستن؟؟
رحم و جفت فقط در برخی پستانداران وجود داره.نقل قول:
لقاح داخلی الزاما نشانگر رشد رویان در بدن مادر و وجود جفت و رحم نیست. خزندگان و پرندگان که تخم گذارند هم لقاح داخلی دارن.
الان از بزرگترین دغدغه های من نوشتن فرمولهای شیمیایی موجود در کتاب سوم هست که باید اون همه رو حفظ کنم.:n03:
واقعا اعصابم رو داغون کرده.
من خودم از رو مبتکران میخونم. اعصابم رو خورد کرده.
آقا هرکی راهی چیزی داره بهم بگه.:n28:
دوست عزیز از راه درستش باید بری خبنقل قول:
مثلا سوختن ها طوری هستن که ماده با اکسیژن ترکیب میشه و اکسید اون ماده رو میده + یه سری ترکیب های دیگه. به عنوان مثال سوختن هیدروکربن ها همیشه CO2 + H2O میده. یا یه مثال دیگه : اسید اگه با باز ترکیب بشه میده آب + نمک و همینطور تجزیه نیترات ها میدن نیتریت همون عنصر + اکسیژن. یا مثلا باید از کتاب دوم حفظ بلد باشی که کدوم هالوژن قویتر و کدوم ضعیفتره تا بتونی واکنش های جابجایی یگانه رو بنویسی . همین چندتا مورد که گفتما؛ حدود 60% واکنش های شیمیایی کتاب رو شامل مبشه. باید قواعد رو یاد بگیری و خودت واکنش ها رو بنویسی نه اینکه حفظشون کنی.
دوتا دلیل عمده وجود داره که بچه ها نمیتونن واکنش ها رو حفط کنن :
مهمترین دلیل عدم تسلط به ظرفیت های عناصر و عدم آشنایی با یون های تک اتمی و چنداتمی مندرج در کتاب سال دوم هستش.
دومین دلیل هم حفظ کردن اشتباه هست. بعضی ها میان زیروند ها رو حفط میکنن در صورتی که باید زیروند ها رو از روی تسلط به کتاب دوم؛ خودشون بنویسن نه اینکه توی واکنش ها حفط کنن
همینطور ضرایب استوکیومتری رو به جز در واکنش های خاص مثل انفجار نیتروگلسرین و تجزیه پتاسیم نیترات(پیش دانشگاهی) اصلا نباید حفط کرد چون باعث اذیت شدن میشن. هروقت واکنش رو لازم داشتی خودت باید موازنه کنی.
اینکه مهندس بازرگان گفته واکنش ها رو حفط کنین منظورش این نبود که مثل طوطی حفط کنین؛ باید به صورت تحلیلی یاد گرفت طوری که انگار ادم داره واکنش رو از حفط مینویسه.
====
از فرشید جان تقاضا میکنم این پست و پست قبلی رو به تاپیک رفع اشکالات درسی منتقل کنن.
طبق کتاب درسی پیوند دو نوکلئوتید که با پیوند بخش فسفات یکی به بخش قند یکی دیگه رخ میده یک پیوند کووالانسی به نام فسفودی استره
در داخل هر نوکلوتید هم پیوند بین قند و فسفات داریم. اونم کووالانسیه و فسفودی استر نامیده میشه؟
این 2 تا هم از قبل جامونده :)
نقل قول:
نه دوست عزیز فسفو دی استر فقط به پیوند بین نوکلئوتیدهای مجاور هم اطلاق میشه.نقل قول:
دوستان برای فیزیک پیش دانشگاهیی چیکار کنم ؟
یه کلمه از حرف های معلم و نمیفهم ... جزوش هم داغونه ...
یه جزوه ای چیزی نیست که به درد امتحان نهایی بخوره ؟
دوستان چرخه ی کالوین در استروما انجام میشه؟
آخه عکس کتاب کشیده که NADPH و ATP در بیرون از تیلاکوئید ساتخته میشه!
یک سوال دیگه که خیلی به این ربط داره:n02:
در گیاهان C4 که چرخه ی کالوین در غلاف آوندی است آیا باز هم در استرومای کلروپلاست آنزیم روبیسکو فعاله؟ یا در همون غلاف آوندی؟
فار عالیه برای آموزشنقل قول:
این روش تصاعد که میگن سوالای حرکت شناسی رو میشه باهاش جواب داد چیه ؟
تو زیست دوم درس چهارم اگه اشتباه نکنم
تو معده
پپسین با HCl ترکیب میشه پپسینوژن میسازه
یا
پپسینوژن با HCl ترکیب میشه پپسین میسازه؟؟
تو خیلی سبز دومی رو گفته ولی تو سی دی آموزشی دادگستری اولی رو میگفت
فکر کنم دادگستری اشتباه گفته درسته؟
ارهنقل قول:
متن خود کتاب رو هم بخونین نوشته پپسینوژین با ترکیب با اسید کلریک به پپسین فعال تبدیل میشه
بعد خود پپسین هم با اثر بر پپسینوژین باعث تبدیل پپسینوژین به پپسین می شود
خیلی از سوالای مربوط به سرعت رو میشه باهاش جواب داد . سرعت تشکیل یه تصاعد عددی با قدر نسبت شتاب میده. یعنی اگه شتاب برابر 10 باشه؛ سرعت میشه یه تصاعد عددی که قدرنسبتش 10 هست . و سرعت در هر ثانیه رو هم میشه از طریق جملات اون تصاعد به دست آوردنقل قول:
دادگستری اشتباه نکرده. هر دوتاش درست هستن امیر جان.نقل قول:
ایشالا توی دانشگاه میخونی که علاوه بر اینکه پپسین با پپسینوژن ترکیب میشه؛ با خود HCl هم ترکیب میشه و پپسیوژن میسازه.
دادگستری دم دست من نیست الان ولی بعید میدونم دادگستری اولی رو گفته باشه ولی دومی رو نگفته باشه. چون من خودم زیست دوم رو از دادگستری یادگرفتم فصل گوارشش رو :دی
احتمالا دادگستری هردوتاش رو گفته باشه چون دومی توی کتابه و خیلیم مهمه دونستنش. اون فصل گوارش رو یه بار دیگه به طور کامل به دادگستری گوش کن احتمالا هر دوتاش رو گفته باشه. منتها ممکنه تو جاهای مختلف فصل گفته باشه.
مگه میشه یه پزشک متخصص بیهوشی که فهم کامل متابولیسم سلول های بدن ؛ اساس درس و شغلش هست رو اشتباه بگه ؟ :n02: :دی
علی آقا این که تعریف شتاب هست ( سرعت در واحد زمان )نقل قول:
من فکر کنم منظور ایشون این بود که مثلا در حرکت با شتاب ثابت مسافت ها تصاعد حسابی میسازن با قدر نسبت aT^2 یا مثلا در حرکت سقوطی آزاد ( که بعضی از معلم ها تحت عنوان اعداد طلایی درس میدن ) وقتی یک جسم پرتاب میشه استارت مکان v. + 5 و استارت سرعت v. + 10 هست و ... !! کلا این بحث تصاعد عددی بیشتر از اینا کار داره !
بله. کاربرد اصلی تصاعد در همون رابطه سرعت و شتاب هست.نقل قول:
اینی که فرمودین هم در مورد سقوط آزاد به درد میخوره اعداد طلایی 5 و 15 و 25 و ... هستن. منتها در سال های اخیر سوالات رو طوری میدن که با این اعداد طلایی حل نشن :n02:
بعله ، به طور مستقیم با اعداد طلایی حل نمیشن اما میشه با اعداد طلایی یه قسمتی رو حل کرد و سریع تر به جواب رسید ، مثلا همین اعداد طلایی تو تستای کار و انرژی هم به کار میان !نقل قول:
تانک تست آرامفر فصل 1 سوال 41 نوشته که برخي از لیپیدهایی که موجب سخت شدن رگ ها می شوند اسكلت 4 حلقه اي دارند.
اینو از کجا آورده؟ منظورش کلستروله یا چربی اشباع شده؟
این دو تا تست رو هم جوابشون رو نمیفهمم.
ساختار كدام دو ماده تفاوت بيش تري دارد؟ (آزاد 89)
1) ساكارز و مالتوز 2) گلوكز و فروكتوز 3) لاكتوز و گالاكتوز 4) ريبوز و دئوكسي ريبوز
کلید گزینه 3 رو زده. چرا؟
در هر دوره جنسی زنان یک تخمک به صورت ...از تخمدان آزاد میشود (آزاد 91)
1- بالغ 2-نابالغ 3- تمایز یافته 4- تمایز نیافته
کانون گزینه صحیح رو زده نابالغ! یه سری دلایل ثقیل! هم آورده. اینکه حداکثر شدن lh فقط باعث تکمیل میوز 1 تخمک میشه و بعدش تخمک آزاد میشه. تخمک هم تا میوز 2 نکنه بالغ نمیشه
خود کتاب درسی نوشته:گامت ماده در طی یک چرخه جنسی بالغ میشود. و تابحال برداشتم از متن کتاب این بوده که میوز1 کامل میشه و بلافاصله بعدش میوز2 رخ میده و تخمک گذاری یعنی رها شدن تخمک بالغ
خب اگر هنگام آزاد شدن از تخمدان بالغ نباشه کی بالغ میشه( میوز 2 رو انجام میده)؟ داخل فالوپ؟
گزینه 1 شامل دوتا ماده دی ساکارید هست گلوکز در هردوتاشون مشترک هست. گزینه دو هم همینطور. گزینه 4 هم فقط یه اتم اکسیژن باهم اختلاف دارن ولی گزینه 3 اصلا یکیشون مونوساکارید هست یکیشونم دی ساکاریدنقل قول:
ساختار كدام دو ماده تفاوت بيش تري دارد؟ (آزاد 89)
1) ساكارز و مالتوز 2) گلوكز و فروكتوز 3) لاكتوز و گالاكتوز 4) ريبوز و دئوكسي ريبوز
کلید گزینه 3 رو زده. چرا؟
سلامنقل قول:
اگه دقیق به شکل نگاه کنید می بینید که دو سلول بوجود اومده یکیش اولین گویچه است دومیش هم که تخمک نا بالغ بله میوز II در لوله ی فالوپ انجا می شه و حجم سلول هم تغییر نمی کنه :)
بقیه رو هم وقت کردم میام می گم
سوال اولت جوابش میشه:نقل قول:
فصل دوم اگر غشای سلول رو ببینی می بینی کلسترول شکلی چند ضلعی داره که در "عرض" غشاست...فقط نکتش همین بود
نقل قول:
این سوال من بی جواب موند.:n28:
مرسی. آخه من استدلال کردم که همونطور که گلوکز در دو گزینه اول مشترکه. لاکتوز و گالاکتوز هم در گالاکتوز مشترکن! :دینقل قول:
درکل تستش خیلی لوس بود :دی
چه نکته ظریفی!نقل قول:
شما این نکات رو خودت پیدا میکنی یا از کتاب خاصی استفاده میکنی؟
اگر خودت انقدر دقیقی که خیلی کارت درسته!
همین روزا فتوسنتز رو خوندم. یادم بود که هروقت تموم شد ببینم جوابی برای سوالات پیدا میکنم.نقل قول:
اولا که بازم چه دقتی! من متوجه نشده بودم کالوین در استروما هست.
کتاب مهروماه رو که نگاه کردم نوشته: کالوین در استروماست. آنزیم ATP ساز در سطح داخلی غشای تیلاکویید و آنزیم NADPH ساز در سطح خارجی غشای تیلاکوییده
در مورد سوال دوم غلاف آوندی مثل سلول میانبرگ نوعی سلوله که کلروپلاست داره و چرخه کالوین رو استرومای کلروپلاست غلاف آوندی انجام میده(این برداشت خودم بود مهروماه چیزی نگفته)
ولی مهروماه گفته که در مرحله اول C4 سلول های میانبرگ از آنزیم دیگری بجای روبیسکو استفاده میکنند.
راستی جالب بود مهروماه رو که ورق میزدم نکات نابالغ بودن تخمک و 4حلقه ای بودن کلسترول رو گفته
چندتا کتاب تست دارم اما هنوز یکیشم کامل نخوندم :( فرصت نمیکنم آخه شاغلم :(
سلام
باور کنید من هم اونقدر رو کتاب های تست وقت نمی زارم ...این نکته های فضایی رو خودم با استفاده جزوه های دبیر ها و ...در می یارم...:n01:
یک پیشنهاد برای انجمن آموزش عالی
زیست یک درسیه که پر از نکته است به این راحتی ها هم نمی شه این نکات رو در آورد هیچ کتابی هم برای زیست وجود نداره که کل نکات رو در آورده باشه ...مثلا خیلی سبز یکی چیزایی رو خوب گفته یک سری چیزا رو اصلا نگفته:n02: یک سری چیزا ها رو بدتر از کتاب گفته ...
این برای تمام کتاب های زیست صادقه
سی دی های درسی هم وضعش همینطور
خلاصه می خوام بگم زیست مثل شیمی نیست که بگیم یک کتاب کامل مثل مبتکران پیدا کنیم بریم کنکور بالای 80 بزنیم....
خب حالا نظرتون چیه که یک تاپیک در همین بخش درست کنیم فقط در مورد زیست صحبت کنیم؟ اینطوری من هم نکاتی که در آوردم رو میگم...
ولی خب دوستان هم باید حمایت کنند:n01:
بنظر من که عالیه!
چون من دسترسی به جزوه هیچ معلمی ندارم عادت هم ندارم به جزییات دقت کنم، علی الخصوص شکل ها که ما بچه های ریاضی هروقت شکل میدیدیم میگفتیم آخ جون یه جا که نباید خوند و یاد گرفتش!
برای همین چنین تاپیکی برام خیلی مفیده.
فقط احتمالا مثل تاپیکی که برای زبان فارسی ایجاد شد، این رو هم ببندن.
از مدیر انجمن بپرسید اگر قبول نکردن یا گروه ایجاد کنید یا داخل انجمن زیست شناسی تاپیک بزنیم.