Printable View
یه شعر از ایرج میرضا درباره زن هست این یک بیتش واقعا زیباستنقل قول:
برو ای مرد فکر زندگی کن
نِه ای خر، ترک این خربندگی کن
انسان نمایی که بویی از انسانیت نبرده است ...
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
زن رو به چشـــم کالا دیدن
نگاه ابزاری به زننقل قول:
افکار فمنیستا در مورد خودشون که بیشتر شبیه توهم هستش.نقل قول:
از شما که به درک مفاهیم فلسفی علاقه بیشتری دارین انتظار بیشتری می رفت :n02: (البته این عکس یه کاریکاتور خیلی سادس تا فلسفی)نقل قول:
اگر به جای مرد تصویر، یک فرد مذهبی بود من هم تحلیل دیگه ای میکردم. :)نقل قول:
صرفا یک مرد مذهبی نگاه ابزاری به زن داره ؟!!نقل قول:
این کاریکاتور به نگاه سنتی جامعه به زن اشاره می کنه
نکته جالبی بود ولی مرد تصویر ما که بیشتر شبیه مرد های مردن هستش و در عوض زن تصویر ما حجاب داره.نقل قول:
به نظر من خانم توی تصویر نماد طرز تفکر و نگاه آقای تصویر به زن هست (چه اعتقادات مذهبی داشته باشه چه نداشته باشه) چیزی که از زن در نگاه
مرد توی تصویر شکل گرفته زنی هست که برای زندگی اسیر، وابسته و محکوم به پذیرش خواسته و تفکر مرد هست ...
نقل قول:
مردی که به اراده زن احترام نمیزاره، به زن مثل اشیا و ملزومات زندگی که از خود اختیاری ندارن نگاه میکنه...همون نگاه ابزاری که دوستان هم اشاره کردن....
برداشت2: مردی که خود آزاد و رها و بی قید پوشش در بر داره ولی زن رو بقچه پیچ کرده و اونرو در پوششی بسیار محدود و دست و پا بسته نگه میداره.
+اتفاقن به نظر من اینکه تیپ مرد کوچه و بازاری و عادی تصویر شده ، نه مرتبط با قشر و طبقه خیلی خاص...خیلی جالبه.
خب این مرد ها و البته زن ها! پرورش یافته کدام مکتب هستن جناب آرش؟نقل قول:
کسی نمیتونه کسی رو تا اون مایل نباشه اسیر کنه!نقل قول:
اومدم توو پرفایلت پیغام بذارم که نگن وست تاپیک چت میکنین دیدم نمیشه. :n02:
نقل قول:
نگاه یه جامعه سنتی به زن همین طور هست چه این خانم مایل به پذیرش باشه چه مایل به پذیرش این نوع نگاه نباشه ..
چه کسی به اسارت و تضییع حقوق انسانی خودش تمایل داره ؟
این یک تراژدیه که زنان یک جامعه چیزایی که بهشون به عنوان حقوق انسانیشون قبولانده شده رو قبول کرده باشن و وقتی از حقوقشون صحبت میکنی باهات مخالفت کنن. سحر جان نمونه ی این افراد توو جامعه ما کم نیست، نگاهی سطحی ام متاسفانه این مسئله رو تایید میکنه.نقل قول:
من میبینم که در همه اقشار هستند، البته قشری که شما اشاره میکنی بیشتر، در قشری کمتر...ولی نگاه طراح به نظرم ایرانشموله: )نقل قول:
خب این مرد ها و البته زن ها! پرورش یافته کدام مکتب هستن جناب آرش؟
+شما میگی مرد تیپش مدرنه من میگم خیر کوچه بازاریه...کلن خیلی تیپ سازی بشه در همچین کارتونها(کاریکاتورهای) یکم قضیه لوث میشه، باز گذاشتن ذهن و دست مخاطب در برداشت خیلی بهتره.
موافقم متاسفانه خیلی از خانم ها تو خیلی از موارد از تضییع حقوق خودشون حمایت هم می کنن و خودشون رو مستحق رفتار غیر انسانی می دونننقل قول:
چون از بچگی این طور پرورش پیدا کردن که دختر و زن نمونه کسی هست که اعتراضی به تضییع حقوقش نکنه و در جهت خواسـت و اراده موجود برتر و
قدرتمندی به اسم مرد حرکت کنه تا تو جامعه پذیرفته بشه ..
البته از این نکته هم نگذریم که حتی حقوق مردان هم در این جوامع ضایع میشه.نقل قول:
من اصلیترین نقدم به نکته دیگه ای هستش که باعث میشه زن و مرد به جای اینکه دوست هم باشن و در کنار هم زندگی مثبت و راحتی داشته باشن، یا حتی به کمک هم به حقوقشون دست پیدا کنن هستش که اون ببخشید نگاهی هستش که زن و مرد رو دو موجود فرض میکنه که هر لحظه ممکنه ارتباط جنسی داشته باشن و مهمترین مسئله بینشون رو تفکیک اونها میدونه. این نگاه توهین آمیز و احمقانه باعث میشه زن و مرد هیچوقت درک درستی از هم نداشته باشن و نگاه درستی به هم پیدا نکن و همیشه از هم دور، دشمن و رقیب هم باشن.
اختلاف طبقاتی بی جا و زیاد
اولی هم منبع مغز و کتاب میدونه!
لطفا برای توضیح هر عکس شماره پست مربوط به هر عکس یا خود عکس رو تو پست خودتون قرار بدین که مشخص بشه
توضیح برای چه عکسی هست
عکس بعدی:
- حذف نخبگان برای پوشاندن ضعف های خود.نقل قول:
- حذف نخبگان برای ارضای احساسات عمومی.
تفکرات و ایده هایی که جلوتر و بالاتر از نسل حاضر هست و برای عوام قابل قبول و قابل پذیرش نیست و برای این جوامع آسون ترین راه برای مقابله با این موارد خاموش کردن اون تقکر جدیده .
جامعه ای که تفاوت رو بر نمی تابه ...نقل قول:
حالا اینکه نخبه کی هست و کی جلوتر از زمانه هست یه برداشت سطحی تره ... اگه عکس بر عکس بشه ، مثلا اونی که داره اعدام میشه شمع باشه و بقیه چراغ تنگستنی !! باز هم همینه ... تفاوت در جامعه یک چیز طبیعی هست و برداشت من از این کارتون منکوهش عدم تحمل فردی متفاوت در جامعه هست (نه الزاما مخالف. چون هم شمع روشنایی داره هم لامپ. متضاد و مخالف نیستن. بلکه متفاوتن)
تفاوتش اینکه در اعمالی که چراغ ها برای مجازات افراد تعیین میکنن اعدام و حذف جایگاهی نداره!نقل قول:
خیلی ساده انگارانست که این دو رو یکی بدونیم و یا حتی با هم مقایسه هم کنیم.
عکس102
خیلی جالبه که شکم شمعها بزرگه ، مغز اون لامپه
ترجیح میدن چشماشون رو ببندند و نور اون رو نبینن
چیزی که جلاد بهش فکر میکنه و حسی که داره خیلی برام جالبه
+
بین روشن فکر (شمع ها ) ، یه عده خیلی روشن فکر هستن که بعد از تغییر صورت کلی جامعه ، برای ایجاد آرامش از بین برده میشن
اولین مشکل اینه که مشخص کنیم کی لامپه ، کی شمع !نقل قول:
دومین مسئله اینه که تعصب در هر اندیشه ای قابل نفوذه ... البته اعدام یکی از نمودهای عدم تحمل دگر اندیش هاست ... برداشتن من از اعدام در این عکس هم بعنوان یک نماده. خیلی اوقات طرد اجتماعی هم مثل اعدامه . مهم اونچه که در درون ما میگذره و راجع به دگر اندیش ها فکر میکنیم هست و اون ریشه ی اصلی انحرافه و باید بهش پرداخت .
1-لامپ در مقابل شمع یک چیز نو است، خوب مقاومت در برابر تغییر(بدون توجه به مثبت و منفیش) موضوعی همیشگی است...نقل قول:
2-لامپ بر خلاف شمع انرژیش رو از بیرون میگیره و همچنین دائمیه(طول عمر بالایی داره)، اولی میتونه همون برچسبهای وابستگی رو تداعی کنه و دومی ترس از کساد شدن کسب و کار...
و یاد شعری از بامداد...
به اندیشیدن خطر مکن
روزگار غریبی است نازنین
آنکه بر در می کوبد شباهنگام
به کشتن چراغ آمده است
نور را در پستوی خانه نهان باید کرد...
البته این نوع تحلیل کردن ها در مورد کاریکاتور اشتباهه آرش جان. شما نباید شخصیت های داخل تصویر رو تحلیل کنی بلکه باید ببینی این شخصیت ها اشاره به چه چیزی دارن و پیغام تصویر رو بیان کنی.نقل قول:
برای مثال در این تصاویر لامپ همیشه نماد روشن فکری هستش (حالا اینکه نمیدونم انرژی از جای دیگه میگیره اینا نه) و یا در مورد یک فرد کت شلوار پوش با کراوات، این فرد نماد انسان مدرن نیست در حالی که در جامعه هست اما اینجا نماد یک فرد سرمایه دار و سرمایه داری هستش و ... .
عکس جالبه برداشت:نقل قول:
بطور واضح رادیکال شدن اندیشه هایی که اندیشه هستند رو نشون میده، نه رادیکال شدن اندیشه هایی که اندیشه نیستند و شبه هستند
یعنی چون شمع ها از خود نور میدهند ( مبارزه با تاریکی ) بنوعی روشن بخش هستند ولی تاب روشنایی که لامپ میدهد را بر نتافته اند و میگویند روشنایی، فقط روشنایی ما...
جلاد نقاب دار هست...ترس از کشته شدن توسط جنبشهای طرفدار لامپ که به چشم شمع نمود دارند رو داره...بنوعی بیانگر نفوذ تفکرات روشن بینانه لامپ در بین برخی شمع ها نیز میتونه تعبیر بشه.....
شمع ها چاق و لامپ لاغر است...استفاده ابزاری از قدرت توسط طبقات بالای تفکرات شمعیان دیده میشه...
لامپ در حال قدم برداشتن است...شجاعانه به استقبال مرگ میره، اظهار عجز ( زانو زدگی ) دیده نمیشه...لامپ به نوع روشنایی خود، در جمع روشنایی بخش اعتماد داره.....
نظرتون محترمه ولی متوجه نمیشم سعیدجان...خوب اینکه شخصیتها به چی اشاره دارند هم نوعی تحلیلشونه ...نقل قول:
لامپ نماد روشنفکریه(تحلیل) شمع هم یک چیزه روشنه و این ظرافت کاریکاتوره...شمع از بین میره ولی لامپ خیر.خیلی ساده بر فرض طراح میتونست برگ درخت بزاره جای لامپ...
:نقل قول:
این شخصیت ها اشاره به چه چیزی دارن و پیغام تصویر رو بیان کنی
که من نظرم اینه که اشاره داره: لامپ در مقابل شمع یک چیز نو است، خوب مقاومت در برابر تغییر(بدون توجه به مثبت و منفیش) موضوعی همیشگی است...
در تحلیل کاریکاتور دقیق اینکه یک عنصر به چه موردی اشاره میکنه یک موضوع کلیدی است...برای مثال در مورد همون مرد کروات زده ((بستگی داره چه المانهای دیگه در تصویر بکار بره)) تا سوق پیدا کنه نظر ما به سرمایه داری یا مدرن بودن...
به نظر من میاد یک حرف رو دارید به دو نوع مطرح میکنید...
دو تا نکته رو میبینم:
1- اون روشنایی زیاد در انتهای تصویر، گویی با از بین بردن یک نور نورهایی دیگر پدید میآیند (نمیتوان تفکری رو کشت و با خشونت، آگاهیها بالا میره)
2- شخصی که داره به سوی چوبهی دار میره کسی است که روشنایی فکر و ذهنش از درون خود بوجود آمده
اما آنهایی که نظارهگرند روشنایی خودشون رو از جایی دیگه دارند (از هوای اطراف خود (به نوعی آنچه که به آنها القاء میشود))
و تاب تحمل کسانی که با فکر و اندیشهی خود راه خود را یافتهاند را ندارند.
دوستان توضیحات کامل رو دادن
به نطرم میشه این عکس رو تو یه جمله خلاصه کنم
مبارزه با مدرنیته
نظـرات همـه دوستان جالب ، دقیق و درســت بود.
عکـس بعــدی
سو استفاده از افراد با وعده های پوچ و تو خالی که تبعات منفی اون میتونه گریبان گیر هر کسی بشه. دقیقن اشاره به چیزی هستش که سعی کردم نگم.نقل قول:
دو طرف داره ... یکی کسی که سوء استفاده میکنه . دیگری کسی که ازش سوء استفاده میشه. از این حیوان استفاده شده بخاطر اینکه نماد بی عقلی می دونیمش !! در واقع یعنی زمانی که خودت فکر نکنی ، دیگران بجات فکر میکنن و از ضعفت استفاده میکنن ... اون کسی هم که سوء استفاده میکنه ، دیگه میشه گفت ماکیاولی توصیفش کرده چیز خاصی نمیشه راجع بهش گفت :n02:نقل قول:
115
اشاره به این داره که حتی یه حیوان هم حاضر نیست تا چیزی رو ندیده ، خودش رو به خاطرش بکشه ...
با درست و غلطش کار ندارم ولی به نظرم میگه باز دم حیوون گرم که دنبال یه چیز واقعی میره ...
به نظرم منم همون سو استفاده ... کسانی که بخاطر ضعف فکری و عقلی با ساده ترین موارد میشه اونا رو تهیج کرده و ازشون استفاده یا سو استفاده کرد.نقل قول:
115
حیوانکی به دنبال سود خود
و مردی به دنبال منافع خود