من که میگم همگی برید ترک کنید دیروز وسط سیگارم تنه درخت پیدا کردم الکی نیست سر درد میگیریم
Printable View
من که میگم همگی برید ترک کنید دیروز وسط سیگارم تنه درخت پیدا کردم الکی نیست سر درد میگیریم
نزديك به يكسال از تصويب آييننامه قانون جامع مبارزه با دخانيات ميگذرد؛ آييننامهاي كه حالا چند ماهي است برخي از مفاد آن از سوي وزارت بهداشت اعلام شده و ارگانها و صنوف مختلف كشور را ملزم به اجراي اين مفاد كرده است.
اما مثل اينكه ظاهرا خبري از پيشرفت اجراي اين مفاد نيست؛ بهطوري كه روز گذشته دكتر محمدرضا مسجدي، رئيس جمعيت مبارزه با دخانيات كشور اعلام كرد: بيش از 90 درصد مردم هنوز حتي از قانون جامع كنترل دخانيات اطلاعي ندارند.
اين در حالي است كه مسئولان وزارت بهداشت كاملا نظري عكس اين را دارند و مدعي هستند كه قانون جامع مبارزه با دخانيات به خواست مردم در حال اجرا شدن است و بيش از 80 درصد مردم از نحوه اجراي اين قانون اطلاع دارند.
خديجه محصلي، كارشناس دفتر بهداشت محيط و كار وزارت بهداشت در گفتوگو با همشهري و با بيان اينكه مردم ديگر تقريبا ميدانند كه نبايد در اماكن عمومي سيگار بكشند و اينكه مراكز عرضه دخانيات محدود شدهاند، معتقد است: حتي ما در يك نظرسنجي عمومي كه از طريق سازمان صدا و سيما انجام داديم، به اين نتيجه رسيديم كه بيش از 90 درصد مردم راغب به اجراي برخي مفاد قانون جامع مبارزه با دخانيات هستند چون همه مفاد مربوط به مردم نيست و اغلب ارگانها بايد آنها را اجرا كنند.
به گفته وي البته ما بهعنوان متوليان اين امر، برنامههاي آموزشي براي مبارزه با دخانيات از طريق فيلم كوتاه و انيميشن را تهيه كرديم، اما به هر حال اجراي هر ماده قانوني، صنوف مختلفي را در بر ميگيرد، يعني ضمن اينكه اين صنوف بايد اطلاع كافي و تخصصي در مورد اجراي قانون داشته باشند، يك سري اطلاعرساني عمومي هم در اين خصوص بايد به مردم بدهند چون اجراي اين قانون به خواست خود مردم است.
اطلاعات در حد صفر
شنيدن اين عبارات از زبان اين مقام وزارت بهداشت در حالي است كه به گفته دكتر هومن شريفي، قائم مقام مركز تحقيقات مبارزه با دخانيات، نتايج نظرسنجي اين مركز، كاملا عكس نتايج وزارت بهداشت است.
وي معتقد است: در حال حاضر مركز تحقيقات پيشگيري و مبارزه با دخانيات طرحي را در سطح تهران انجام داده است.
دراين طرح ما از مردم اين سؤال را پرسيديم كه آيا ميدانند قانون جامع مبارزه با دخانيات اصلا وجود دارد يا نه؟ بيش از 90 درصد از مردم پاسخشان منفي بود. درصورتي كه ما زماني اين سؤال را از مردم پرسيديم كه آييننامه قانون جامع وارد مرحله اجرا شده بود؛اگر چه اجرا نميشد. وي ضمن اشاره به روند معاهدات جهاني كنترل و مبارزه با دخانيات ادامه ميدهد: در سال 1908 نخستين كنوانسيون معاهده جهاني مبارزه با موادمخدر در چين تصويب شد و اين نخستين معاهده جهاني بود كه البته مدت زيادي دوام نداشت و فراموش شد.
بعد از آن معاهدههاي كوچكتر در حد قارهاي و كشوري، نوشته و تصويب ميشد ولي نخستين معاهده جهاني در حوزه بهداشت، معاهده كنترل دخانيات بود و ما هم از نخستين كشورهايي بوديم كه آن را امضا كرده و سال گذشته آن را به تصويب رسانديم.
« اين معاهده بندهايي دارد كه در تمام دنيا بايد اجرا شوند مثل محافظت از افراد غيرسيگاري. ما هم در راستاي اين معاهده، مينياتوري از معاهده جهاني كنترل دخانيات در كشور طراحي كرديم به نام قانون جامع كنترل دخانيات.»
دكتر شريفي با اشاره به اين عبارات در مورد نحوه اجراي اين قانون در كشور اظهار تأسف كرده و ميگويد: مشكل اصلي اين است كه مسئولان اجراي اين قانون فكر ميكنند كه مفاد اين آييننامه در بيش از 50 درصد موارد اجرا ميشود اما بايد بدانند كه آنها در واقع حركات خودجوش برخي ارگانها و مراكز در مبارزه با دخانيات را به حساب اجراي قانون ميگذارند.
در حالي كه ما در اصل شاهد يك همهگيري نوين در مورد دخانيات و موادمخدر هستيم. به عقيده وي با اين حال به عقيده ما كسانيكه اجراي اين قانون را بهعهده دارند، مقصران اصلي هستند و بايد پاسخ بدهند كه چرا بعد از يك سال از ابلاغ آييننامه هيچ اقدام خاصي نكردهاند و فقط برخي از حركات خودجوش را به عنوان دستاوردهاي قانون جامع كنترل دخانيات ميدانند.
مردم بايد رعايت كنند:
«تجربه كشورهاي موفق مانند استراليا كه توانستهاند استعمال دخانيات را كنترل كنند، نشان ميدهد كه در اين كشورها هر 20 دقيقه يك پيام تبليغاتي درباره سيگار و قوانين مربوط به آن از رسانهها پخش ميشود؛ به همين دليل مردم در اين كشورها درباره قوانين مربوط به استعمال دخانيات اطلاع كافي دارند و آن را ميپذيرند.»
اما در عين حال دكتر محمد رضا مسجدي در گفتوگو با فارس ضمن اشاره به اين عبارات معتقد است: در كشور ما با وجود ممنوعيت استعمال سيگار و مواد دخاني در اماكن عمومي ، خود من شاهد بودم كه در يك كافي نت فردي سيگار ميكشيد و هنگامي كه يكي از مشتريان اعتراض كرد، نه تنها فرد سيگاري بلكه صاحب كافي نت نيز اعلام كرد كه او حق دارد در اين مكان سيگار بكشد.
دكتر مسجدي ميافزايد: اجراي قانون جامع دخانيات بهصورت دستوري و از بالا امكان پذير نيست، اين قانوني است كه مردم بايد آن را رعايت كنند، بنابراين بايد درباره آن اطلاعات كافي داشته باشند و بدانند كه سيگار كشيدن در اماكن عمومي، تجاوز به حقوق ديگران و ممنوع است.
رئيس جمعيت مبارزه با دخانيات كشور اضافه كرد: مردم بايد بدانند براساس قانون، فروش سيگار به افراد زير 18 سال ممنوع است، فروش نخي سيگار خلاف قانون است و هر جايي نبايد مواد دخاني عرضه شود.
صدا و سيما و رسانهها هم بايد اين مسائل و قوانين را به اطلاع مردم برسانند تا افكار عمومي براي پذيرش اين قانون آماده شود.
محققان ميگويند سيگار کشيدن در دختران نوجوان خطر چاقي و ابتلا به اضافه وزن را افزايش ميدهد.
به گزارش سلامتيران به نقل از ايبيسي نيوز پژوهشگران فنلاندي پس از بررسي 2 هزار دختر جوان سيگاري و مقايسه آنها با مردان سيگاري دريافتند اگر دختران نوجوان روزانه 10 نخ سيگار يا حتي بيشتر استفاده كنند خطر چاقي در آنها بسيار تشديد ميشود
چاقي اين دختران بيشتراز نوع شکمي بود كه عامل بسياري از بيماريها از جمله ديابت نوع دو است.
نتايج اين تحقيق در مجله بهداشت عمومي آمريکا منتشر شده است.
این حرفا برای آدم سیگاری کشکه
پدربزرگ من از 20 سالگی توتون میکشیده الانم که 81 سالشه در حال مصرف بهمن هست! بدنش هم مثل پهلووناست :دی من خودم 3 سال بود میکشیدم البته شکر خدا ترک کردم یواش یواش داشتم میرفتم سمت مخدرات! ولی قلیون :دی
نقل قول:
من از امروز با خرید چسب نیکوتین شروع به ترک سیگار کردم.حدود 10 سالی سیگار کشیده ام و 2 بار ترک کردم.اما بدون کمک از دارو و چسب ووو فقط با آدامس نیکوتین و ورزش
اما از وقتی که این چسب رو زدم با اینکه سیگار جلوم بود و میخواستم بکشم اصلا نمیشد.احساس اینو داشتم که همین الان یک سیگار خاموش کردم و این احساس تا الان مونده و من نمی تونم سیگار بکشم نه اینکه نمی خوام.
حالا میخوام از فردا ورزش هم بکنم تا این سموم لعنتی بیان بیرون.
انشالله بعد از 3 هفته چسب و ورزش دیگه برای همیشه از شرش خلاص بشم.
برای سیگاریهایی که میخوان ترک کنن ولی مثل من اراده ضعیفی دارن چسب نیکوتین رو پیشنهاد میکنم
امیدوارم همه سیگاریها در ترک سیگار موفق باشند
من از امروز با خرید چسب نیکوتین شروع به ترک سیگار کردم.حدود 10 سالی سیگار کشیده ام و 2 بار ترک کردم.اما بدون کمک از دارو و چسب و.... فقط با آدامس نیکوتین و ورزش.با اینکه بیش از یک سال در ترک بودم ولی با یک سیگار دوباره شروع می کردم.
نمیدونم چرا ولی دیگه اراده قوی قبلا رو برای ترک نداشتم و با اینکه خیلی دلم میخواست ترک کنم اما نمی شد
اما از وقتی که این چسب رو زدم با اینکه سیگار جلوم بود و میخواستم بکشم اصلا نمیشد.احساس اینو داشتم که همین الان یک سیگار خاموش کردم و این احساس تا الان مونده و من نمی تونم سیگار بکشم نه اینکه نمی خوام.
حالا میخوام از فردا ورزش هم بکنم تا این سموم لعنتی بیان بیرون.
انشالله بعد از 3 هفته چسب و ورزش دیگه برای همیشه از شرش خلاص بشم.
برای سیگاریهایی که میخوان ترک کنن ولی مثل من اراده ضعیفی دارن:46: چسب نیکوتین رو پیشنهاد میکنم
اگر کسی در این زمینه تجربه یا اطلاعات مفیدی داره خوشحال میشم که با من و بقیه دوستان در میان بگذاره.
امیدوارم همه سیگاریها در ترک سیگار موفق باشند
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
تحقيقات- همشهریآنلاین:
نتايج تحقيقات پژوهشگران نشان ميدهد که استعمال سيگار به تنهايي و بدون مصرف الکل ميزان فيبروز کبدي در بيماران مبتلا به هپاتيت C را افزايش داده و باعث تسريع روند سروز (مرحله آغاز بيماري کبد) ميشود. به گزارش ايسنا، اين پژوهش توسط دکتر ناصر درياني و همکارانش با هدف تعيين ارتباط مصرف سيگار با شدت درگيري کبد در بيماران مبتلا به هپاتيتC بر روي 46 بيمار داراي هپاتيت C انجام گرفته است.
گفتني است، در بين عوامل محيطي تأثيرگذار بر شدت آسيب کبدي در بيماران مبتلا به هپاتيت C الکل نقش شناخته شدهاي دارد ولي در مورد مصرف سيگار به تنهايي چون در مطالعات غربي همزمان الکل هم مصرف ميکردند هنوز نتيجه قطعي حاصل نشده است.
يافتههاي اين بررسي نشان ميدهد: مصرف سيگار، ميزان فيبروز کبدي در بيماران مبتلا به هپاتيت C را افزايش ميدهد.
در اين پژوهش آمده است: سيگار ارتباط معني داري با ميزان فيبروز کبدي دارد که البته سيگار و يا مدت مصرف به تنهايي موثر نيست.
بنابراين ميتوان مصرف سيگار را از عوامل پيشبيني کننده در پيشرفت بيماري کبدي در اين عفونت (فيبروز) برشمرد.
در انتهاي اين پژوهش محققان توصيه کردند براي کاهش عفونت فيبروز که باعث سيروز کبدي مي شود افراد مصرف دخانيات را ترک و يا آن را کاهش دهند.
لايتها سلامتي را زودتر دود ميكند
تحقيقات- گروه سلامت- سميه شرافتي:
درحاليكه به گفته مسئولان وزارت بهداشت استفاده از اصطلاحات لايت، اولترالايت و كمقطران روي پاكتهاي سيگار در توليدات داخلي ممنوع شده است اما بهدليل افزايش قاچاق محصولات دخاني و تقلبي بودن آنها، كارشناسان همچنان نسبت به استفاده از سيگارهاي لايت هشدار ميدهند. بهطوري كه چندي پيش رئيس مركز تحقيقات و پيشگيري كنترل دخانيات دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي در گفتوگو با فارس اظهار داشت: آمار سرطان دهان در سيگارهاي لايت بيشتر از سيگارهاي معمولي است و سيگارهاي سبك و خنك تنها ترفند تبليغاتي است.
اما در حالي كه روي بستههاي سيگارهايي كه با واژه لايت به فروش ميرسند نوشته شده: «اين سيگارها كمتر از سيگارهاي معمولي به بدن افراد ضرر ميرسانند و مصرف آنها خطرات كمي دارد» به گفته كارشناسان افرادي كه با اين باور غلط به مصرف اين سيگارها روي ميآورند، بسيار سختتر از افرادي كه سيگار معمولي مصرف ميكنند، موفق به ترك اين محصول دخاني ميشوند.
تاريخچه لايتها و اولترالايتها
«از سال 1950 صنايع دخانيات تصميم گرفتند با ورود به بخش بهداشت، در كنترل دخانيات با دولتها همكاري كنند. به اين شكل كه براي سيگارها ----- در نظر گرفتند.»
دكتر هومن شريفي، قائم مقام مركز تحقيقات پيشگيري و كنترل دخانيات با بيان اين عبارات به همشهري ميگويد: با اين اقدام دولتها 20 سال بر اين باور غلط بودند كه ----- جلوي مضرات سيگار را خواهد گرفت.
دكتر شريفي در ادامه توضيح ميدهد: بعد از اين ماجرا و در سال 1970 صنايع دخاني شروع به تبليغ سيگارهاي لايت و اولترالايت كردند.
البته به گفته وي اين سيگارها از سال 2005 در آمريكا و اروپا ديگر توليد نشد ولي متأسفانه در كشور ما همچنان استفاده از اين نوع سيگارها رواج داشته و البته اقبال زيادي هم دارد چون مردم به غلط تصور ميكنند كه ترك كردن سيگارهاي لايت راحتتر است.
خديجه محصلي، مسئول دبيرخانه كميته كشوري كنترل دخانيات نيز با اعلام اينكه سازمان بهداشت جهاني، تبليغات نادرست بازار را مبني بر بيخطر بودن استعمال شكلهاي ديگر محصولات دخاني، عامل گسترش مصرف اينگونه محصولات ميداند، ميگويد: چند سالي است كه شركتهاي دخانيات همه ترفندها را براي فروش محصولات خود لحاظ ميكنند و براي گروه هدف برنامه خاصي دارند و با شعارهاي فريبنده به جاي تبليغات مستقيم، از تبليغات غيرمستقيم استفاده ميكنند.
به گفته وي، از طرف ديگر، صنايع دخاني براي جذاب نشاندادن مصرف سيگار براي جوانان از ژستهاي بازيگران معروف و محبوب در فيلمها بهره ميبرند و گاهي ديده شده كه كمكردن وزن، آرامش اعصاب و رسيدن به اندامي زيبا را نتيجه سيگاركشيدن جلوه ميدهند.
محصلي ادامه ميدهد: از ديگر تبليغات فريبكارانه شركتهاي دخاني اين است كه روي حجم عظيمي از توليدات سيگار، عبارت لايت، سوپرلايت و اولترالايت را به نحو قابل ديدي چاپ ميكنند، اما تحقيقات نشان ميدهد كه اين عبارات به هيچ عنوان مستند نيست و حتي سيگارهايي با اين برچسبها و نوشتهها خطرناكتر هم هستند؛
زيرا نيكوتين كمي دارند و فرد براي جبران نيكوتين مورد نياز وادار به مصرف سيگار بيشتري ميشود. وي با اشاره به آمار مصرفكنندگان دخانيات در كشور خاطرنشان ميكند: متأسفانه آمارهاي موجود در ايران درباره تعداد سيگاريها و تلفات سيگار چندان به روز نيست اما طبق آخرين آمار در سال 1384، حدود 2/14 درصد از جمعيت 15 تا 64 ساله كشور جزو مصرفكنندگان مواد دخاني هستند كه در اين ميان، 1/24 درصد مردان جامعه و 3/4 زنان جامعه در اين طبقه آماري قرار ميگيرند. اين در حالي است كه 3 درصد نوجوانان ايراني سيگار ميكشند و 14درصد آنها از ساير مواد دخاني و بهطور عمده قليان استفاده ميكنند.
لايتها پكها را عميقتر ميكنند
«هر فرد سيگاري هر نوع محصولي را به هر ميزاني كه مصرف كند، نياز دارد كه ميزان نيكوتين در خونش به حد مشخصي برسد. اگر هم در اين راه مانعي به نام ----- وجود داشته باشد، طبيعتا ميزان پكها در فرد سيگاري عميقتر خواهند شد.»
قائم مقام مركز تحقيقات پيشگيري و كنترل دخانيات با اشاره به اين عبارات خاطرنشان ميكند: ما در مركز تحقيقات كنترل دخانيات به اين نتيجه رسيديم كه ميزان عمق و زمان پك در سيگارهاي معمولي 8دهم ثانيه طول ميكشد ولي در سيگارهاي لايت اين زمان 3 ثانيه است.
پس اين سيگارها مواد سمي و سرطانزاي بيشتري را وارد خون خواهد كرد.
اين در حالي است كه زهرا حسامي، رئيس مركز تحقيقات و پيشگيري كنترل دخانيات دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي با اشاره به آمار 15 درصدي مبتلايان به سيگار در كشور در تاييد اين عبارات ميگويد: در سيگارهايي كه در آن از بيوفيلتر استفاده ميشود، بهدليل اينكه فرد سيگاري پكهاي عميقتري ميزند، ميزان دود بيشتري وارد ريه او خواهد شد؛ بنابراين استفاده از بيوفيلتر، سرابي بيش نيست.
علاوه بر اين، محققان آمريكايي نيز در تحقيقاتي كه در دانشگاه پيتسبورگ انجام گرفت، مطالعاتي را روي 12 هزار سيگاري قديمي و جديد انجام دادند و به اين نتيجه رسيدند كه يك سوم از اين افراد بهدليل تبليغات كمپانيهاي سيگارسازي و بهدليل نگراني در مورد سلامت خود از سيگارهاي لايت استفاده ميكنند، اما اين گروه بسيار سختتر از افرادي كه سيگار معمولي مصرف ميكنند ميتوانند سيگار كشيدن را كنار بگذارند.
جالب اينكه بسياري از افراد سيگاري در اين مطالعات متذكر شدهاند كه آنها براي كنار گذاشتن سيگار اول تصميم گرفتهاند كه سيگارهاي لايت مصرف كنند تا بعد آن را هم كنار بگذارند، اما در عمل اين اتفاق تنها در موارد بسيار كمي افتاده است.
نکته بهداشتی روز: سیگار کشیدن و دیابت
عمومی- همشهری آنلاین:
سیگار کشیدن برای هر کسی زیانبار است، اما برای افراد دیابتی به خصوص خطرناک است چرا که دیابتیها از پیش در معرض خطر عوارضی مانند بیماریهای قلبی- عروقی هستند.
اگر مبتلا به دیابت هستید و سیگار میکشید، بدون توجه به اینکه چه مدت است سیگاری هستید، میتوانید با ترک کردن سیگار سلامتتان را بهبود بخشید.
انجمن دیابت آمریکا این خطرات بالقوه را برای دیابتیهای که سیگار میکشند، بر میشمرد:
- سیگار کشیدن اکسیژن در بافتها را کاهش میدهد، که میتواند به حمله قلبي و سکته مغزی منتهی شود.
- سیگارکشیدن میزان فشار خون و کلسترول را بالا میبرد، که اینها هم به نوبه خود خطر حمله قلبی را میافزاید.
- سیگار کشیدن رگهای را منقبض میکند و به آنها صدمه میزند، و این امر بدتر شدن زخم پای دیابتی منجر میشود.
- سیگار کشیدن خطر ٱسیبرساندن به اعصاب و کلیهها را افزایش میدهد.
- سیگار کشیدن خطر ابتلا به سرماخوردگی و بیماریهای تنفسی دیگر را افزایش میدهد.
- سیگار کشیدن میزان قند خون را بالا میبرد.
- سیگار کشیدن خطر مرگ ناشی از بیمار قلبی-عروقی را در دیابتیهایی که سیگار میکشند، در مقایسه با دیابتیهایی که سیگار نمیکشند، سه برابر افزایش میدهد.
دود سیگار محیطی با زوال عقل ارتباط دارد
تحقيقات- همشهری آنلاین:
افرادی در معرض دود سیگار محیطی، ممکن است 44 درصد بیشتر در معرض خطر بیماری آلزایمر قرار گیرند. به گزارش هلثدی نیوز پژوهشگران میگویند در حالیکه پژوهشهای قبلی نشاندهنده رابطه میان سیگارکشیدن و افزایش خطر زوال عقل (دمانس)و بیماری آلزایمربودهاند، این بررسی جدید بزرگترین بازبینی در مورد رابطه میان دود سیگار محیطی و خطر زوال عقل است.
سرپرست این پژوهش، لین لنگ، دستیار پژوهشی در گروه بهداشت عمومی و اپیدمیولوژی در دانشکده پنینسولا در اکستر انگلیس در این باره گفت: "رابطهای میان زوال کارکرد شناختی - که اغلب اما نه ضرورتا مقدمه زوال عقل است، و قرارگیری در معرض دود سیگار محیطی وجود دارد."
اما به گفته لنگ، یافته مهمتر این بررسی این است که با افزایش مقدار قرارگیری در معرض دود سیگار محیطی، خطر نقصان کارکرد شناختی افزایش مییابد.
این بررسی به صورت آنلاین در 13 فوریه در سایت نشریه پزشکی بریتانیا، BMJ.com
منتشر شده است.
گروه لنگ برای این بررسی، دادههای جمعآوریشده از 4800 فرد غیرسیگاری را که بیش از 50 سال داشتند، مورد بررسی قرار دادند. این پژوهشگران نمونههای بزاق این افراد را جمعآوری کردند تا میزان کوتینین - یک فراورده نیکوتین که میتوان آن را تا حدود 25 ساعت پس از قرارگرفتن در معرض دود سیگار در بزاق یافت- را در این نمونهها اندازهگیری کنند.
سپس مشارکتکنندگان در این بررسی تحت آزمایشهای فیزیولوژی عصبی قرار گرفتند تا کارکرد مغز و میزان نارسایی شناختی آنها را مورد ارزیابی قرار دهند. این آزمایشها حافظه، ریاضیات و مهارتهای کلامی را ارزیابی میکرد. افرادی که نمرههایشان در پایینترین 10 درصد قرار داشت، به عنوان افراد دچار میزانی از نارسایی شناختی طبقهبندی شدند.
این پژوهشگران دریافتند که افراد دارای بالاترین میزان کوتینین در مقایسه با افراد دارای پایینترین میزان کوتینین، 44 درصد بیشتر در معرض خطر نارسایی شناختی هستند. و در حالیکه خطر نارسایی شناختی در افراد دارای میزان پایینتر کوتینین، پایینتر بود، این خطر هنوز قابلتوجه بود.
لنگ گفت: "ما میدانیم که سیگارکشیدن فعال بد است، سیگاری بودن برای سلامتی شما ید است و خطر آلزایمر را افزایش میدهد. این بررسی بیانگر این است که همین خطر درمورد سیگارکشیدن غیرفعال یا استنشاق دود سیگار محیطی هم وجود دارد. ما میدانیم که استنشاق دود سیگار محیطی با خطر سکته مغزی و بیماری قلبی ارتباط دارد. یافتههای ما دلیل دیگری برای اجتناب از قراردادن دیگران در معرض دود سیگارتان است،و اگر سیگاری نیستید از محلهای که در آنها سیگار کشیده میشود، پرهیز کنید."
ماریا کاریلو، رئیس روابط پزشکی و علمی انجمن آلزایمرآمریکا، در این باره گفت که این بررسی شواهد بیشتری در مورد خطرات دود سیگار محیطی و خطر ابتلا به زوال عقل فراهم میآورد. به گفته او سیگار کشیدن از پیش به عنوان عامل خطرساز برای آلزایمر شناخته شده بود،و این خطر را اکنون میتوان به استنشاق دود سیگار محیطی بسط داد.
او افزود: "یافتههای موجود حاکی از آن است که استنشاق دود سیگار محیطی به همان اندازه سیگارکشیدن خطرناک است. ما توصیه میکنیم که مردم سیگار نکشند و سعی کنند که از قرارگرفتن در معرض دود سیگار هم پرهیز کنند."
دکتر مارک ایسنر،استادیار پزشکی در دانشگاه کالیفرنیا در سانفرانسیسکو و نویسنده مقاله تفسیری همراه این مقاله پژوهشی در BMJ در این باره گفت: "این بررسی انگیزه بیشتری را برای اعمال سیاستهای عمومی برای ایجاد مکانهای عمومی عاری از دود سیگار فراهم میکند."
دو ماده مخدر جدید : برنز و نخ
خبرگزاری مهر:
یک متخصص علوم رفتاری و آسیب شناس اجتماعی گفت دو ماده مخدر جدید برنز و نخ از گروه روانگردانها به تازگی وارد کشور شده است که خطرات جبران ناپذیری برای جوانان در پی دارد.
دکتر مجید ابهری درباره ورود داروهای جدید روانگردان افزود : بعد از ورود شیشه، کراک و روانگردان های این گروه به جامعه اینک متاسفانه شاهد ورود موادی به جامعه هستیم که مغز و اعصاب جوانان را نشانه رفته است.
وی ادامه داد: برنز و نخ دو ماده ای هستند که اخیرا وارد ایران شده اند و با ساختمانی ناشناخته به طور مستقیم به مغز و اعصاب اثر می گذارند. برنز را روی یخ می گذارند و تبخیر می شود و سپس آن را استشمام می کنند و نخ نیز باید روی خراشیدگیهای بدن قرار گیرد که در این صورت عمقی به عرض یک الی 2 سانتی متر و طول 6 الی 7 سانتی متر در بدن ایجاد می کند.
این متخصص علوم رفتاری و آسیب شناس اجتماعی تاکید کرد: خروج از هوشیاری ، اختلال در شناسایی ، نزدیک دیدن بلندیها و فاصله های دور یعنی کوتاه دیدن ارتفاعات و تشخیص ندادن خانواده از دیگران از اولیه ترین آثار این دو ماه هستند .
نکته بهداشتی روز: چطور میل به سیگار را مهار کنیم؟
عمومی- همشهری آنلاین:
سیگاریهای سابق ممکن است به شما بگویند که ترک کردن سیگار یکی از سختترین چیزهایی است تا به حال انجام دادهاند. علائم روانی و جسمی ترک سیگار ممکن است شدید باشد.
اگر قصد ترک سیگار را دارید، رعایت این نکات به شما کمک میکند که میل خود به سیگار را مهار کنید:
- مقدار زیادی مایعات، به خصوص آب بنوشید.
- از غذاهای شیرین و چرب اجتناب کنید، و وعدههای غذاییتان را به مرتب نگهدارید و حذف نکنید.
- به طور مرتب و متعادل ورزش کنید.
- بیشتر بخوابید.
- هنگامی میل به سیگار را احساس میکنید، نفسهای عمیق بکشید.
- عادات خود را تغییر دهید. برای مثال، صبحانهتان را در جای متفاوتی بخورید، یا مسیرتان به سوی محل کار را عوض کنید.
- کاری انجام دهید که استرس شما را کاهش دهد. حمام داغ بگیرید، کتاب بخوانید و ورزش کنید.
HealthDay News, 25 Apr., 2009
دخانيات و سرطان ريه
بيماری- دكتر روزبه نقشين:
در اوايل قرن 20 سرطان ريه يك بيماري نادر محسوب ميشد ولي از حدود سال 1930 افزايش چشمگير و پيشروندهاي در موارد ابتلا به آن مشاهده شد و نخستين بار در مطالعات 1950 به بعد نقش سيگار در ايجاد سرطان ريه مشخص شد.
در همين سالها سرطان ريه كشندهترين سرطان در مردان بود ولي افزايش مصرف سيگار در خانمها با تبليغات وسيعي كه در دهه60ميلادي براي فروش اين محصول به ظاهر سودآور صورت ميگرفت شاهد افزايش درصد اين سرطان در خانمها بوديم و از 20 سال قبل سرطان ريه با سبقت گرفتن از سرطان پستان در حال حاضر شايعترين عامل مرگ در خانمهاست.
توتون، قرنها توسط انسان مصرف ميشد ولي توليد سيگارت با دست انسان كه به راحتي در دسترس و بهشدت اعتياد آور است فرد را بهصورت مداوم در معرض كارسينوژنهاي استنشاقي قرار ميدهد.
در 90 درصد افرادي كه به سرطان ريه دچار شدهاند، سيگار عامل ابتلاست و در مورد هر فردي كه به تازگي سيگاري شده است تعداد سيگاري كه طي هرروز ميكشد تعيينكننده اين است كه با ادامه آن، 15 تا 20 سال بعد چقدر شانس براي ابتلا به سرطان ريه دارد.غير از سيگار عوامل ديگري مانند سابقه خانوادگي مثبت، عوامل شغلي و محيطي و در كشورهاي در حال توسعه دود حاصل از اجاقهاي خوراك پزي و شومينه و بخاري و... نيز در تعيين شانس ابتلا به اين سرطان دخالت دارند.
باوجود عوامل فوق و گسترش روز افزون استعمال سيگار در كشورهاي در حال توسعه براساس گزارش سازمان بهداشت جهاني (دسامبر 2008 )، بهعلت افزايش مصرف دخانيات، در سال2010 سرطان كشندهترين عامل در ميان ساير بيماريها خواهد بود و گوي سبقت را از بيماريهاي قلبي – عروقي خواهد ربود.در سال 2010 تخمين زده ميشود 4/12 ميليون انسان مبتلا به سرطان در دنيا تشخيص داده شوند كه 6/7 ميليون نفر از آنها بر اثر اين بيماري فوت خواهند كرد و نكته حائز اهميت آن است كه سرطان ريه كشندهترين و درعين حال قابل پيشگيريترين سرطان انسان است.
در كشورهاي غرب، آمار معتادان به سيگار رو به كاهش گذاشته است. اما شركتهاي توليدكننده سيگار مشتريان خود را در كشورهاي در حال توسعه يافتهاند كما اينكه براساس گزارشWHO ، 40در صد از سيگاريهاي دنيا در 2كشور چين و هندوستان زندگي ميكنند.
مهمترين عامل در پيشگيري از ابتلا به سرطان ريه اين است كه مردم را از كشيدن سيگار باز داريم لذا تلاش بيشتر براي ترغيب قانونگذاران جامعه به وضع قوانين مؤثر كه خريد سيگار را بهخصوص براي جمعيت جوان و نوجوان محدود يا ممنوع كند و جلوگيري جدي از استعمال دخانيات در محافل و اماكن عمومي و ادارهها و سازمانها و افزايش ماليات بر فروش سيگار و ممنوع كردن هرگونه تبليغ براي اين محصول مرگآور و در نهايت آموزش مستمر به آحاد جامعه با ايفاي نقش فعال توسط پزشكان و ساير متوليان سلامت جامعه و استفاده صحيح از رسانههاي عمومي براي آگاهي مردم ميتواند نقش بسيار مهمي در پيشگيري از گسترش اين بيماري بسيار خطرناك در مردم كشورمان داشته باشد.
واقعا دولت مردان باید فکری به حال این مسائل بکنند ممنون ار اطلاعات خوبنون
به نظر من که باید سیگار هم مثل مواد مخدر فروش و استفاده ازش ممنوع بشه
میگن یه پک قلیون به اندازه 70 پک سیگار ضرر داره.درسته؟
نقل قول:
صدرصد منوکسید کربن قلیان صدبرابر سیگار هست.
---------- Post added at 08:20 PM ---------- Previous post was at 08:19 PM ----------
محققان معتقدند؛ قرار گرفتن در معرض دود سيگار ميتواند باعث تحليل رفتن سيستم ايمني بدن شده و با آسيب رساندن به ژنها خطر مشکلات متابوليکي، مرگ سلولي و سرطان را افزايش دهد.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا منطقه علوم پزشکي تهران، در اين پژوهش محققان موسسه SFBR با بررسي الگوي مشخص از 323 ژن که همه آنها در درون گلبول خون قرار داشتند، در 1240 نفر که شامل 297 سيگاري بود اين رابطه را کشف کردند.
لسوورت سرپرست گروه تحقيقاتي ميگويد: نتايج ما نشان ميدهد که سيگار کشيدن نه فقط به صورت تکي بر روي ژنها اثر ميگذارد بلکه کل تعاملات بين سيستم ژنها را تحت تاثير قرار ميدهد.
وي ادامه داد: اين پژوهش که توسط موسسه ملي سلامت آمريکا هزينه شده، بزرگترين پژوهشي است که بر روي اثرات سيگار کشيدن در حالت ژن مطالعه ميکند.
وي افزود: احتمال دارد اين اثر مشاهده شده از سيگار بر روي سنتز زيستي RNA اشارهاي به خطر بيماريهاي انسان داشته باشد به خصوص خطر در گروه وسيعي از سرطانها، درون بدن و در نتيجه قرار گرفتن در معرض سيگار افزايش مييابد.
اين پژوهش در مجله«BMC medical genosics» به چاپ رسيده است.
انتهاي پيام
يك متخصص بيماريهاي دهان:
دود سيگار اصليترين فاكتور سرطان دهان است
خشكي دهان در افراد سيگاري نسبت به سايرين بيشتر رخ ميدهد
يك متخصص بيماريهاي دهان:
دود سيگار اصليترين فاكتور سرطان دهان است
خشكي دهان در افراد سيگاري نسبت به سايرين بيشتر رخ ميدهد [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] خبرگزاري دانشجويان ايران - يزد
يك متخصص بيماريهاي دهان گفت: دود سيگار اصليترين فاكتور سرطان دهان است و بروز بيماريهاي لثه و دهان در افراد سيگاري به مراتب شديدتر خواهد بود.
دكتر علي مومن در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه يزد، اظهار كرد: در افراد سيگاري تمام عوارض اصلي سيگار در دهان فرد بروز پيدا ميكند كه عوارضي همچون كاهش جريان بزاق دهان، افزايش بيماريهاي لثه و پوسيدگي دندان را به همراه دارد.
وي ادامه داد: طي مطالعات انجام شده دود سيگار از اصليترين فاكتورهاي سرطان دهان است و همچنين تغييرات رنگ در دندانها، مخاط دهان و سطح زبان و تيره شدن لثهها از عوارض دود سيگار در دهان فرد سيگاري به شمار ميرود.
وي افزود: در افراد سيگاري حتي اگر بهداشت دهان و دندان به خوبي رعايت شود، باز هم دود سيگار عوارض خود را بر جاي ميگذارد و بيماري لثه با شدت بيشتري در اين افراد ايجاد خواهد شد. به علاوه خونريزي لثه، تورم و التهاب كه علائم بيماريهاي دهان است در افراد سيگاري كمتر بروز ميكند. اين در حالي است كه فرد دچار بيماري پيشرفته لثه شده ولي علائم آن مشخص نيست.
اين متخصص بيماريهاي دهان گفت: خشكي دهان در افراد سيگاري نسبت به سايرين بيشتر رخ ميدهد و زمينه بروز پوسيدگيهاي خيلي شديد را در فرد ايجاد ميكند.
مومن در پايان خاطرنشان كرد: افراد سيگاري بعد از سيگار ميتوانند شاهد بهبود تدريجي عوارض ناشي از دود سيگار بر لثه و دهان باشند.
انتهاي پيام
حوادث - دبیر اجرایی جمعیت مبارزه با دخانیات با تایید آلوده بودن یکی از مارکهای معروف سیگارهای قاچاقی در ایران به مواد هسته ای و هموگلوبین خوک اظهار داشت: شرکت دخانیات باید بر روند توزیع سیگار نظارت کند تا این قبیل مواد خطرناک به مواد موجود در سیگارها اضافه نشود.
دکتر محمدرضا معدنی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: کمپانیهای بزرگ تولید سیگار در دنیا برای اینکه بتوانند بازار فروش خود را بالا ببرند از ترفندهای گوناگونی استفاده می کنند.
وی با بیان اینکه سیگار ذاتا بیماریزا و مرگ آور است تاکید کرد: بعضی برندها ومارکهای معروف سیگار در دنیا مثل مارلبورو که بیشترین حجم سیگار قاچاق کشور را به خود اختصاص داده اند آلوده به مواد هسته ای هستند.
به گفته دبیر اجرایی جمعیت مبارزه با دخانیات هدایت کننده واردات این سیگار کمپانی "فلیپ موریس" است که صهیونیستها آن را مدیریت می کنند.
معدنی ادامه داد: چند سال پیش طی گزارش محرمانه ای که در مورد محصولات این شرکت خارجی منتشر شد اعلام شد در داخل سیگار تولیدی این کمپانی مواد هسته ای به کار رفته است و شرکت دخانیات ایران نیز عنوان داشت وجود هموگلوبین خوک در این سیگارها به اثبات رسیده است.
دبیر اجرایی جمعیت مبارزه با دخانیات گفت: شرکت دخانیات موظف است بر روند توزیع سیگار نظارت کند تا این قبیل مواد خطرناک به مواد موجود در سیگارها اضافه نشود.
شرکت دخانی چندملیتی فیلیپ موریس تولیدکننده سیگار "مارلبورو" و "مریت" دارای چهار بازار اصلی اتحادیه اروپا، شرق اروپا و خاورمیانه و آفریقا، آسیا و آمریکای لاتین و کانادا ست که محصولاتش در 160 کشور جهان به فروش میرسد
گزارش خبری مهر/ دود قلیان سلامت مردم را با خود برد/ مسئولان همچنان توصیه می کنند! جمع آوری قلیانها از اماکن عمومی، موضوعی است که در قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات به آن تاکید شده اما با گذشت حدود 19ماه از مصوبه کمیسیون اجتماعی دولت، همچنان وزارت بهداشت به عنوان ناظر و وزارت کشور به عنوان مجری از اجرای این قانون خودداری می کنند. به گزارش خبرنگار مهر، بررسیها و تحقیقات علمی نشان می دهد که مضرات و آسیبهای قلیان به مراتب مخرب تر از مصرف سیگار است به طوری که دکتر محمدرضا نوروزی، عضو کمیته عملی سمینار سرطان کلیه گفته که پیش زمینه ابتلا به سرطان کلیه مصرف تنباکو، دخانیات و قلیان است.
این در حالی است که دکتر رویا دستجردی، کارشناس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل و مبارزه ملی با دخانیات گفته که در اثر اهمال کاریها و شیوع گسترده قلیان در بین خانوادهها و جوانان، محدودیت سنی و جغرافیایی مصرف این ماده دخانی در جامعه به کلی از بین رفته است.
به گفته این کارشناس مواددخانی، یک وعده مصرف قلیان معادل مصرف 80 تا 100 نخ سیگار است و آنچه تحت عنوان قلیانهای معطر مصرف میشود نیز همان مضرات قلیان معمولی را دارد. بعلاوه اینکه ممکن است توتونهای مصرفی در قلیان معطر توتونهای کپک زده انتهای انبارها باشند که با افزودن مواد معطر فساد آنها پوشانده شده است.
دکتر مرجان قطبی، کارشناس مسئول ستاد کشوری کنترل و مبارزه ملی با دخانیات با اشاره به مصرف اشتراکی قلیان که میتواند منجر به افزایش احتمال ابتلا به میکروب سل و ویروسهایی مانند تب خال و هپاتیت شود، گفت: توتون تنباکوی مورد استفاده برای مصرف قلیان حاوی میکروب و قارچ است که این امر موجب ایجاد عفونتهای حاد و مزمن در دستگاه تنفسی میشود.
آمارها نشان میدهد که شیوع سرطان ریه، آسم و بیماریهای انسدادی ریه در افرادی که در معرض دودسیگار و یا قلیان قرار میگیرند نسبت به افرادی که اصلا در معرض دود قرار ندارند بیشتر است.
پس از تصویب قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات و ابلاغ آن در شهریور 1385 تا امروز، اقدامات قابل توجهی در این زمینه انجام نشده است. به طوری که در مدت زمان کوتاهی موضوع جمع آوری قلیانها از اماکن عمومی در دستور کار وزارت کشور و نیروی انتظامی قرار گرفت اما به دنبال اعتراض صنف قهوه خانه داران شهر تبریز، این موضوع به دستور رئیس جمهور مسکوت ماند.
بعد از گذشت مدتی، موضوع جمع آوری قلیانها از اماکن عمومی در کمیسیون اجتماعی دولت بررسی و قرار شد بار دیگر این موضوع در دستور کار قرار بگیرد اما تا امروز این بند از قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات، همچنان "کم لن یکن" باقی مانده و مسئولان وزارت بهداشت هم عکس العملی نشان نمی دهند و تنها به توصیه های بهداشتی و فرهنگی بسنده می کنند و اینکه مصرف قلیان ضرر دارد و خانواده ها نباید به عنوان تفریح به قلیان نگاه کنند.
اوائل امسال بود که دکتر حسن امامی رضوی، معاون درمان وزارت بهداشت در کنفرانس خبری و در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه چرا جمع آوری قلیانها جدی گرفته نمی شود، گفت که وزارت کشور امتناع می کند.
اجرای طرح جمع آوری قلیانها از سطح سفره خانه ها و قهوه خانه ها در سال 86 آغاز شد که به دنبال اعتراض صنوف مربوطه این طرح با تصمیم رئیس جمهور متوقف شد. اما با گذشت حدود 19ماه از مصوبه کمیسیون اجتماعی دولت برای جمع آوری مجدد قلیانها، هیچ اقدامی دیده نمی شود.
دکتر اکبر رنجبرزاده، عضو فراکسیون مبارزه با دخانیات مجلس در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه چرا قانون جمع آوری قلیانها اجرا نمی شود، گفت: متاسفانه برخی دستگاهها از قانون تبعیت نمی کنند. وقتی وزیر بهداشت دستور می دهد که این قانون باید اجرا شود، حتما باید عملیاتی شود ولی بخش دیگری از این دستور تبعیت نمی کند و علت آن هم مشخص نیست.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با قبول این موضوع که قانون مذکور به درستی اجرا نمی شود، افزود: همه دولت باید تبعیت محض از تصمیمات کارشناسی شده داشته باشند.
رنجبرزاده به برگزاری جلساتی با حضور وزرای بهداشت، بازرگانی، صنایع و کشور در مجلس اشاره کرد و گفت: در این جلسات بارها بر سر این موضوع صحبت شد اما نمی دانیم چرا در اجرا دچار مشکل است.
بشیر خالقی، یکی دیگر از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر گفت: متاسفانه موضوع را سیاسی کرده اند.
وی با عنوان این مطلب که دیده شدن قانون ضمانت اجرایی می خواهد، افزود: در مجلس هفتم طرحی آورده بودند که این قانون را حذف کنند و امروز می بینیم که قانون مبارزه با دخانیات ضمانت اجرایی ندارد.
پیش از این قلیان در بین سنین بالا و بیشتر در مردان و در محدوده جغرافیایی جنوب کشور رواج داشت ولی در سالیان اخیر مصرف این ماده دخانی بین خانوادهها وجوانان سراسر کشور گسترش چشمگیر و هشداردهندهای یافته است. متاسفانه مصرف قلیان در مراکز تفریحی جنبه تفریحی و تفننی یافته و گاهی برای نشان دادن میزان صمیمیت بین افراد خانواده دست به دست بین تمامی اعضاء فامیل میچرخد و مصرف میشود.
يك پژوهش جديد حاكيست: قرار گرفتن در معرض دود سيگار و استنشاق آن سبب بروز آشفتگيهاي رواني ميشود.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، محققان ميگويند: افراد سالم و غيرسيگاري كه در معرض دود سيگار ديگران قرار ميگيرند با خطر بروز پريشانيها و آشفتگيهاي رواني و حتي نياز به بستري شدن در بيمارستان به دليل بروز اين اختلالات مواجه هستند.
براي رسيدن به اين نتايج، دكتر مارك هامر محقق كالج دانشگاهي لندن و دستياران وي 5 هزار و 560 فرد بالغ و سالم غيرسيگاري و 2 هزار و 595 فرد سيگاري را كه سابقه ابتلا به اختلالات رواني را نداشتند و در پژوهش سلامت اسكاتلند بين سالهاي 1998 تا 2003 شركت كرده بودند، تحت مطالعه قرار دادند. شركت كنندگان شش سال پس از آغاز پژوهش تحت نظر و مطالعه بودند.
به گزارش روزنامه اينديپندنت، محققان در اين پژوهش ميگويند: تا جايي كه ميدانيم اين اولين تحقيقي است كه وجود يك رابطه بلندمدت بين تماس با دود سيگار و سلامت رواني را نشان ميدهد.
آزمايشات انجام شده روي حيوانات هم نشان داده است كه تنباكو رفتار و احساس منفي را تشديد ميكند.
انتهاي پيام
طلا : قاچاقچیان سیگار 56 درصد نیاز بازار مصرف را تامین کردند مدیرعامل شرکت دخانیات ایران تبلیغ مستقیم و منفی روی بسته های تولیدی و وارداتی را از جمله عوامل افزایش تقاضا برای سیگارهای قاچاق عنوان کرد و گفت: در شش ماه نخست سالجاری بالغ بر 56 درصد بازار مصرف کشور از طریق قاچاق تامین شده است. به گزارش خبرگزاری مهر، حسین طلا با اشاره به رابطه معکوس میان واردات محصولات دخانی و تولیدات داخلی با پدیده قاچاق ، گفت: هر زمانی که واردات و تولیدات داخلی دچار کاهش می شود قاچاق محصولات دخانی افزایش می یابد.
وی افزود: وجود برخی موارد متناقص در خصوص صنعت دخانیات ، عدم نظارت بر ترانزیت کالا ، افزایش عوارض واردات کالاهای مجاز دخانی و افزایش مالیات تولیدات داخلی باعث تشدید و افزایش قاچاق سیگار در سالهای اخیر شده است.
مدیرعامل شرکت دخانیات ایران تصریح کرد: در تحلیل بازاری مصرف 62 میلیارد نخ سیگار در سال 88 ، 25 میلیارد نخ در اختیار تولیدات داخلی ، 7 میلیارد نخ در اختیار تولیدات مشارکتی، 12 میلیارد نخ در اختیار واردات و 18 میلیارد نخ به صورت قاچاق وارد کشور شده است.
به گفته وی از لحاظ ارزشی تولیدات داخلی 320 میلیارد تومان، تولیدات مشارکتی و واردات 1580 میلیارد تومان و قاچاق 1100 میلیارد تومان را به خود اختصاص داده است در واقع در بازار تیراژی معادل 40 درصد تولیدات داخلی ، 19 درصد تولیدات مشارکتی و واردات و معادل 29 درصد در اختیار قاچاق قرار دارد.
وی تصریح کرد : در بحث ارزش ریالی نیز 11 درصد در اختیار تولیدات داخلی ، 53 درصد در اختیار تولیدات مشارکتی و واردات و 36 درصد رقم ریالی در اختیار سیگارهای قاچاق است، این در حالی است که میزان مصرف سیگار در ارزش ریالی آن در سال 1388 رقمی در حدود 3 هزار میلیارد تومان را به خود اختصاص داده، این در حالی است که در شش ماه نخست سال جاری بالغ بر 56 درصد بازار مصرف کشور از طریق قاچاق تامین شده است.
طلا عوامل موثر بر تشدید قاچاق را اصرار بر تبلیغ مستقیم و منفی روی بسته های تولیدی و وارداتی ، عدم مدیریت صحیح موضوع ترانزیت کالا ، اصرار بر افزایش حق عوارض تولید و واردات، عدم نظارت دقیق بر شبکه توزیع ، اصرار بر افزایش نرخ عوارض توتون وارداتی بر اساس پیشنهادات وزارت جهاد کشاورزی ، اخذ مالیات بر ارزش افزوده از فروشندگان و نبود متولی خاص اطلاع رسانی مواد دخانی قاچاق برشمرد.
وی تاکید کرد : وجود ماشین آلات قدیمی و مشکل بودن اخذ مجوز واردات ماشین آلات ، بالا رفتن بهای تمام شده به دلیل هزینه های سربار نیز از دیگر مشکلات صنعت دخانیات کشور و تهدید جدی برای این صنعت است.
طلا در یک مقایسه اجمالی قاچاق دخانیات در دو کشور ایران و چین پرداخت و گفت : مساحت کشور ایران 000/648/1 کیلومتر مربع با داشتن 7 کشور همسایه و میزان قاچاق آن 36 درصد گردش مالی یا ارزش تولیدات داخلی را در بر می گیرد اما کشور چین با داشتن مساحت 960 /596/9 کیلومتر مربع یعنی 6 برابر مساحت ایران و داشتن 17 کشور همسایه و میزان قاچاق آن زیر یک در صد گردش مالی است .
وس دلایل موفقیت این کشور در مبارزه با قاچاق را تولید کالاهای با قیمت تمام شده پایین ، بومی سازی صنعتی ، مبارزه جدی با قاچاق درسطح خرده فروشی و عمده فروشی در پول شوئی برشمرد.
وی اقدامات صورت گرفته در خصوص مبارزه با قاچاق کالای دخانی در شش ماهه اول سال جاری را تعامل تنگاتنگ با ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ، رایزنی برای تشکیل شعب ویژه رسیدگی به پرونده های قاچاق کالای دخانی ، توافق با شورای اصناف در جهت تشکیل روزانه 45 اکیپ بازرسی مبارزه با خرده فروشان ، بازرسی از 12 هزار واحد صنفی تا پایان شهریور 89 ، پلمپ 60 واحد مختلف صنفی ، امحاء 26 هزار کارتن کالای دخانی قاچاق طی دو مرحله ، تلاش در جهت رفع موانع تعرفه ای و غیر تعرفه ای ، نظارت بر ترانزیت کالاهای دخانی با حضور کارشناسان شرکت در مبداء و مقصد ،برگزاری نشست های منطقه ای عنوان کرد.
طرح "اروپای عاری از دخانیات" در سال 2011 اجرا می شود مقامات اتحادیه اروپا بر آن هستند تا طرح "اروپای عاری از دخانیات" را برای تمامی این اتحادیه در سال 2011 به اجرا بگذارند. به گزارش خبرگزاری مهر، اشپیگل با اعلام این خبر می نویسد: علیرغم تلاش های اخیر برای ممنوعیت کشیدن سیگار در آلمان، روزنه های قانون این اجازه را می دهد که افرادی در گوشه کنارها در برلین و یا دیگر شهرها به سیگار کشیدن مشغول شوند، "جان دالی" کمیسیونر اهل مالت اتحادیه اروپا بر این باور است که این اتحادیه می تواند استعمال سیگار را برای کل مناطق ممنوع کند.
وی در گفتگو با "دی ولت" می گوید: من اقدامات محکم تری علیه سیگار کشیدن اتخاذ خواهم کرد و اینکه کمیسیون اروپایی برنامه هایی را برای قوانین جدید در سال 2011 ارائه خواهد کرد.
وی با اشاره به مشکلات ناشی از مصرف سیگار و مسائل اقتصادی ناشی از آن گفت که این موارد سبب می شود تا سیستم نظام مراقبت های بهداشتی، سالانه میلیاردها یورو هزینه کند. بر اساس آمار سالانه 650 هزار اروپایی به دلیل مصرف سیگار جان می بازند.
جان دالی برای کاستن از جذابیت، مضرات و خطرات سیگار خواستار بررسی فرمانی برای کاهش قابل ملاحظه مقدار سم و مواد اعتیاد آوری مانند نیکوتین در سیگار شد و در عین حال خواستار بسته بندی سیگارها به گونه ای شد که برای خریداران جذابیت های کمتری را ایجاد کند.
ممانعت از نمایش و در معرض دید گذاشتن سیگارها در فروشگاهها به عنوان راه حل دیگری برای مقابله با دخانیات عنوان شده است.
وی با طرح این ایده اضافه کرد که در تلاش است تا در تمامی اماکن عمومی، حمل و نقل همگانی و محیطهای کاری اروپا استعمال دخانیات را ممنوع کند.
به گزارش خبرگزاري فارس از لنگرود، ياسر نصرتي صبح امروز در همايش طرح مشترك ارتقاي امنيت اجتماعي نيروي انتظامي و نهضت سوادآموزي در اين شهرستان، اظهار داشت: پس از نفت، اسلحه و توريسم پرسودترين تجارت در دنيا مواد مخدر است و سالانه هزينههاي بسيلري صرف آن ميشود.
وي با بيان اينكه در ايران نيز مواد مخدر سابقه طولاني دارد، بيان داشت: با توجه به اقدامهاي گستردهاي كه براي جلوگيري از مواد مخدر در كشور انجام ميشود، اما به دليل همسايگي با افغانستان و پاكستان كه منبع تهيه و پخش مواد مخدر هستند، مشكلات زيادي براي كشورمان فراهم ميكنند.
كارشناس مواد مخدر گيلان با اشاره به اينكه سال گذشته شش تن انواع مواد مخدر وارد كشور شده بود، تصريح كرد: بخش اعظمي از اين مواد ترياك بود.
وي ادامه داد: به دليل سياستهاي موجود در دنيا براي اغفال جوانان جهان سوم اينگونه مواد را وارد كشورهاي اين منطقه ميكنند كه هدفي جز آلوده كردن جوانان به مواد مخدر ندارند.
نصرتي با بيان اينكه هر روز با انواع مواد مخدر صنعتي و جديد جوانان را اغفال ميكنند، افزود: هر سال مواد جديدتري مانند كراك، شيشه، قرصهاي اكس و ديگر موارد را وارد بازار ميكنند.
وي تعداد معتادان كشور را حدود 2 ميليون نفر عنوان كرد و افزود: معتادان كارتن خواب از افراد اعلام شده جدا هستند.
وي سيگار را يكي از عوامل گرايش به انواع مواد مخدر دانست و افزود: امروزه سيگار يكي از دلايل اصلي بيماريهاي قلب و عروقي است.
نصرتي سيگار را دليل 12.5 درصد مرگ و ميرها در دنيا عنوان كرد و اظهار داشت: در سيگار 4 هزار ماده مخرب وجود دارد كه اثر نامطلوبي روي سلامت افراد ميگذارد.
وي مصرف قليان را مضرتر از سيگار ناميد و تصريح كرد: با مصرف هر سيگار تنها 9 سيسي دود وارد حفره دهان ميشود در حالي كه با مصرف هر قليان 45 سيسي دود وارد حفره دهان ميشود كه طبق بررسيها هر بار قليان كشيدن معادل 20 تا 50 نخ سيگار است.
كارشناس مبارزه با مواد مخدر گيلان اضافه كرد: تصور غلط در مصرف قليان اين است كه آبي كه در قليان وجود دارد از غلظت دود آن ميكاهد در حالي كه دود حاصل از قليان توسط بخار آب تصفيه نميشود بلكه چسبندگي آن را افزايش ميدهد و كساني كه قليان ميكشند بدون ترديد پس از مصرف آن به سيگار روي ميآورند.
وي با تأكيد بر اينكه با مصرف قليان 600 ماده سمي وارد ريه ميشود، افزود: در كارخانههاي ساخت توتون و تنباكو از تفاله و ضايعات توليد سيگار تنباكوي قليان را توليد ميكنند.
نصرتي اعتياد را شامل تمام تركيبهايي دانست كه موجب تغيير كاركرد مغز ميشود و هيجان، سستي، رعب و انرژيهاي كاذب را ايجاد ميكند.
وي با اشاره به اينكه وابستگي به ماده تمايل فرد را به ادامه مصرف همان ماده براي رسيدن به حالت نشئگي مجبور ميكند، خاطرنشان كرد: اين امر موجب افزايش قدرت تخريب ميشود و فرد وابسته در صورت عدم مصرف آن علائم ناهنجاري پيدا ميكند و فرد حس مسئوليتپذيري خود را از دست ميدهد.
من یه دوست دارم اسمش امیر دوست این دوستم اسمش محمد.......روزی 3 بار قلیون میکشید تنهایی پشت کامپیوتر بیکاره..
بعد از 3 سال ...پریروز رفته بود سینما دیدیمش تو خیابون گفتش بچه ها فردا جراحی دارم برام دعا کنید 50% ریه هام از بین رفته
دوستم امیر اینقدر ناراحت شد رفت تو شوک...
کلا قلییون بیش از حد کشیدن نابود میکنه ریه رو
در سیگار هرچی میزانش بالاتر باشه بهتره یا پایین تر؟
قطران چیه؟
نیکوتین و قطران ( یا تار ) دو فاکتور اصلی و مضر سیگار می باشند و این دو فاکتور هر چی کمتر باشند بهتره .نقل قول:
قطران ماده سیاه رنگی شبیه قیر می باشد که در اثر سوختن سیگار آزاد می شود .
معاون درمان مرکز تحقیقات دخانیات در گفتوگو با فارس هشدار داد
افزایش نگران کننده مصرف سیگار بین دختران و نوجوانان در کشور
خبرگزاری فارس: معاون درمان مرکز تحقیقات دخانیات گفت: متأسفانه شیوع مصرف سیگار در سنین 15 تا 24 سالگی و ویژه در بین دختران کشور رشد نشان میدهد و باید خانوادهها نسبت به این موضوع حساس شوند و موضع ضد سیگار بگیرند.
زهرا حسامی در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس اظهار داشت: در دنیا اثبات شده است که یکی از دلایل مهم سیگاری شدن بچهها والدین هستند اما تاثیری که مادر سیگاری روی بچه میگذارد به مراتب بیشتر از پدر است.
وی افزود: توصیه میشود سیگاریها سیگار خود را ترک کنند و آنها که سیگاری نیستند نسبت به آن موضع ضدسیگار بگیرند چرا که داشتن این حالت و نگرش منفی نسبت به سیگار بسیار موثر است.
حسامی تصریح کرد: آمار رسمی مصرف سیگار در کشور مربوط به سال 84 است که بر اساس آن 15 درصد جمعیت کشور سیگاری هستند. همچنین 26.6 درصد مردان و 4.2 درصد زنان سیگار مصرف میکنند که البته در مورد آمار زنان به نظر من این میزان خیلی بیشتر است چرا که بسیاری زنان شهرستانی مصرف سیگار خود را اعلام نمیکنند.
وی گفت: مسئله نگران کننده این است که روند رو به رشد مصرف سیگار در بین زنان سریعتر از مردان است و موضوع نگران کنندهتر اینکه مصرف دخانیات در بین دختران جوان در حال افزایش است.
معاون درمان مرکز تحقیقات دخانیات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: بر اساس آماری که در سال 2007 روی دانشآموزان کشور انجام شده مشخص شد 6.1 درصد دختران سیگار میکشند که در دختران دبیرستانی این میزان 8.4 درصد بود. این آمار در پسران دبیرستانی 13.1 درصد بود.
وی گفت: از طرفی در سال 2004 یعنی 3 سال قبل از این مطالعه نیز مطالعهای روی دبیرستانهای تهران انجام شد که بر اساس آن مشخص شد 1.5 درصد دختران دبیرستانی و 6.6 درصد پسران دبیرستانی سیگار میکشند که این موضوع روند رو به رشد مصرف سیگار در بین دختران را نشان میدهد که طی این ۳ سال مصرف حدوداً 6 برابر شده است.
حسامی خاطرنشان کرد: نگران کنندهتر این است که این افزایش شیوع مصرف بیشتر در سنین 15 تا 24 سالگی اتفاق میافتد.
نتهای پیام/
رئیس انجمن قلب و عروق ایران در گفتوگو با فارس:
مصرف هر ۳ نخ سیگار برای فرد کناری معادل مصرف یک نخ سیگار است
خبرگزاری فارس: رئیس انجمن قلب و عروق ایران گفت: با وجود تصویب قانون عزم جدی برای کاهش مصرف دخانیات و به خصوص عرضه قلیان در قهوه خانه ها وجود ندارد و برای من هم روشن نیست که علتش چیست و چه سیاستی پشت قضیه است، مصرف هر ۳ نخ سیگار نیز برای فرد کناری معادل مصرف یک نخ سیگار است.
فریدون نوحی، فوقتخصص قلب و عروق در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبری فارس «توانا» در خصوص مقابله با شیوع بیماریهای قلبی اظهار داشت: شایعترین بیماریهای قلبی در ایران مانند تمام نقاط دنیا، بیماریهای عروق «کرونر» یا «خونرسان» به قلب است و نارسایی قلب به سبب عوامل مختلفی رخ میدهد.
وی در مورد پیشگیری از بیماریهای قلبی، تصریح کرد: توجه به عوامل خطر مانند کنترل فشار خون، چربی خون و دیابت قندی، فعالیت فیزیکی منسجم، جلوگیری از چاقی و ترک دخانیات سبب پیشگیری از نارسایی قلبی شده و به سلامت قلب کمک میکند؛ در واقع باید گفت بهترین و سادهترین راه، جلوگیری از بیماریهای ایجادکننده اصلی است که علامت نهایی آنها به قلب میرسد.
رئیس انجمن قلب و عروق ایران درباره ارائه قلیان در قهوهخانهها و عدم وجود عزم جدی برای اجرای قانون در این زمینه بیان کرد: دقیقاً نمیدانم که سیاست در خصوص این موضوع چیست؛ قانون در این زمینه وجود دارد اما با اجرای ضعیف در خصوص آن مواجه هستیم؛ این سؤال را باید از کسانی پرسید که مسائل اجتماعی و اقتصادی را در دست دارند.
مصرف هر ۳ نخ سیگار برای فرد کناری معادل مصرف یک نخ سیگار است
وی افزود: ترویج دخانیات و استفاده از قلیان از مسائلی است که به شدت به سلامت جامعه لطمه میزند و در دراز مدت حتی برای کسانی که خودشان تبلیغ، تشویق و توسعه دهنده آن هستند، آسیبهایی را به همراه دارد؛ اشخاصی که این امکانات را در رستورانها یا قهوهخانهها فراهم میکنند، هر چند خودشان از دخانیات استفاده نمیکنند، باید بدانند به صورت غیرمستقیم دچار آسیب میشوند.
نوحی تأکید کرد: به ازای هر یک نفر که در رستوران یا قهوهخانه سیگار میکشد، یک سوم ضررهای آن متوجه شخص غیر سیگاری همجوار میشود؛ در واقع مصرف سه سیگار مانند آن است که فرد غیر سیگاری همجوار مضرات یک سیگار نصیبش شده است؛ فراوانی مصرفکننده در جوار این افراد باعث بروز آسیب جدی در فرد غیر سیگاری میشود.
وی گفت: قانون کنترل دخانیات به شدت ضعیف اجرا می شود و همچنان عرضه قلیان در قهوه خانه ها ادامه دارد و با وجود تصویب قانون در مجلس هیچ عزم جدی در مسئولان برای اجرای این قانون و جلوگیری از عرضه و مصرف قلیان در جامعه وجود ندارد و برای هم روشن نیست که علت این قضیه چیست.
انتهای پیام/
دبير انجمن نفرولوژي:
مصرف دخانيات، نارسايي كليه را 10 برابر افزايش ميدهد
قليان نسبت به سيگار تاثير بيشتري بر سرعت ابتلا به نارسايي كليه دارد
دبير انجمن نفرولوژي گفت: مصرف دخانيات نارسايي كليه را 10 برابر افزايش ميدهد و بر اساس نتايج بسياري از مطالعات، قليان نسبت به سيگار تاثير بيشتري بر افزايش سرعت ابتلا به نارسايي كليه دارد چون دود و نيكوتين آن بسيار بيشتر از سيگار است.
دكتر محسن نفر در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، افزود: يكي از مهمترين توصيههاي ما به مبتلايان به نارسايي مزمن كليه قطع استعمال دخانيات از جمله قليان و سيگار است.
وي تاكيد كرد: در حال حاضر كشورهاي دنيا به سمت دنياي بدون دود حركت ميكنند نه دنياي با دود اما در ايران مصرف قليان آزاد ميشود.
انتهاي پيام
پژوهشها نشان داد:
اگر در معرض دود سيگار هستيد 20 درصد بيشتر دچار فراموشي ميشويد
مطالعات نشان ميدهد که افراد غيرسيگاري که بهطور مرتب در معرض دود سيگار هستند نزديک به 20 درصد در آزمون دچار فراموشي ميشوند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه خراسان، بر اساس مطالعات جديد در بريتانيا محققان دريافتهاند که قرار گرفتن بهطور منظم در معرض دود سيگار، داراي اثر منفي بر روي عملکرد مغز است و افرادي که با فرد سيگاري زندگي ميکنند يا زمان زيادي را با آنها ميگذرانند در حال صدمه زدن به حافظه خود هستند.
دکتر تام هفرنان، محقق پژوهشي در دانشگاه نرتمبريا(Northumbria) اظهار کرد: با توجه به گزارشهاي اخير که توسط سازمان بهداشت جهاني منتشر شده است، قرار گرفتن در معرض دود سيگار ميتواند عواقب جدي بر سلامت افرادي که هرگز سيگار نکشيدهاند و در معرض دود سيگار ديگران بودهاند، داشته باشد.
اين مطالعه نشان داد: غيرسيگاريهايي که در معرض دود هستند در حدود 20 درصد بيشتر در آزمونهاي حافظه نسبت به گروه غيرسيگاري ديگر دچار فراموشي ميشوند.
محققان دريافتند افراد سيگاري در آزمونهاي حافظه انجام شده بدترين نمره را دارند و در حدود 30 درصد بيشتر از کساني که در معرض دود هستند دچار فراموشي ميشوند.
اين مطالعه به تازگي در مجله Addiction منتشر شده است.
انتهاي پیام
با سلام و احترام
من 7 سال سيگار کشيدم که 4 سال اين مدت تقريباً نصف پاکت در روز بوده.الان يک ماه هستش که ترک کردم و بيخيالش شدم. فکر نميکردم به اين راحتي ترکش کنم. اگر ميدونستم که با يه قول دادن به خودم ترکش ميکنم زودتر از اين حرفا اينکارو ميکردم.
هيچوقت اولين باري که شروع کردم دود سيگار رو کم کم داخل ريه ميدادم رو يادم نميره. وقتي که دوستام تو دانشگاه من رو ديدن که راحت سيگار ميکشم، اول خجالت کشيدم و گفتم الان ناراحت ميشن. ولي يهو ديدم گفتن ايوللااااااا. و منو تو جمعشون راه دادن و خيلي خوش ميگذشت.
اينکه با ديدن سيگار توو دستم منو تو جمع خودشون راه دادن مال سال 1383 يا 84 بود. الان که آپديت شده به مخدر. يعني کسي که سيگاري بکشه جاش توو جمع باحالاس.
سيگار بعد از مشروبات الکلي واقعاً ميچسبه، توي باشگاه بيليارد، توي ماشين با صداي موزيک بلند، توي استخر، تو شهراي شمالي زير نم نم بارون. اينارو گفتم که بدونيد از خودتونم. دوست من تمام اين شرايط هميشه بوده و هست پس تو هم حداقل سعي کن که به خودت قول بدي.
کساني که اين متن رو ميخونيد، بدونيد که من يه فرد آزاد آزاد هستم توي خانواده. مخدر مصرف کردم و سيگار هم کشيدم. پس فکر نکنيد که دارم نصيحت ميکنم. واقعا بعد از ترک متوجه ميشيد که زندگي چيه. تازه اوني که احساس ميکنيد يک دهم واقعيت زندگي و حس خوبيه که به آدم دست ميده.
زماني که براي اولين بار ترياک مصرف کردم خيلي کيف داد. به خاطر حس معروفي که به همه دست ميده به اسم پري خواب. هرچقد دفعات مصرف بيشتر شد ديدم ديگه اون حس خوب بهم دست نميده. اينجاس که ديگه برگشت سخته. چون ديگه تفريح و لذتي در کار نيست و فقط نياز وجود داره.
باور کنيد که من تمام مخدرهاي رايج رو امتحان کردم. ايکه ميگن فلان مخدر فلان فاز رو داره چرت و پرته. همه چيز بستگي به شرايط روحي شما داره. اگر ناراحت باشي فاز غم ميگيري، خوشحال باشي فاز خنده و غيره.....
به خودم قول دادم که ديگه مصرف نکنم و الان 2 ساله که مصرف نکردم. اين رو بدونيد که چيزي که بزرگترين مانع براي ترک سيگار و عادت هاي ديگس، دوستاي ما هستن. من رو خيلي مسخره کردن. چه بعد ترک مخدر و چه بعد از ترک سيگار. ولي الان بهم ميگن ايوللاااا و اسمم تو همه جمعها هست که فلاني با قول دادن به خودش هم سيگار رو ترک کرد هم مخدر رو.
ترک سيگار و مخدر براي من راحت تر از جزم کردن عزمم واسه درس خوند توي شب امتحان بود. فقط بايد بخواي.
خوب الان از دوستان محترم در اين تاپيک تقاضا دارم که من رو راهنمايي کنن براي جبران آسيبهاي سيگار. اينکه چطور ميتونم ريههام رو ترميم کنم يا کلاً چطور ميتونم به سمت روز اول حرکت کنم:
با تشکر فراوان
ترک سیگار که کاری نداره من خودم 7 بار ترک کردم مهم اینه تو ترک بمونی
یک ماه که نشد
دوما واسه شما که روز 10 نخ میکشیدی راحته واسه 40-30 نخ چه نظری داری ؟
در ضمن روی پاکت سیگار نوشته : زندگی - مرگ ... خوب معلومه مرگ, سگ زندگی میکنه ... لزومی نداره ترک کنی
نقل قول:
آها.
خوب رفيق تو مشکلت اينه که ميخواي بميري. پس ربطي به اراده و اين حرفا نداره. شما بکش، منم ترک ميکنم کامل. شما به هدفت يعني مرگ برس منم به هدف يعني زندگي.
خيليا رو ديدم گفتن مرگ؟ چه بهتر و اين حرفا. تا يه سکته ميزنن ترک ميکنن. نمونش دايي خودم. 30 سال روزي 2 پاکت کشيد. يه سکته باعث شد ترک کنه.
پس همه چي توو ذهن ماست. شما هم تو ذهنت ميگي مرگ. پس چطور ازدواج با کسي که آدم دوسش داره يا بچه دار شدن يا سکته يه هو باعث ترک سيگار ميشه؟
من شعار نميدم رفيق. فقط آمادگي ذهني ميخواد. دليل ميخواد. من خيلي وقت بود که به فکر ترک بودم. حتي دوستام بهم ميخنديدن. چون با سوزن سيگارو سوراخ ميکردم که دود کمتري بره توو ريم.
بعد اين همه دنگ و فنگ تازه ترک کردم.
مطمئناً نه تنها براي نرک سيگار بلکه براي ترک تمام عادتها نياز به يه عامل قويتر هست. اون عامل بايد ايجاد شه.
اعتياد به بازيهاي آنلاين هم کم از سيگار نداره، اعتياد به قهوه يا چاي و خيلي چيزاي ديگه.
فقط يه عامل قويتر و تصميم قاطع ميخواد. من به تمام دوستام گفتم فعلاً از من فاصله بگيرن. خوب ترک کردن که فقط به گفتنش نيست. بايد شرايطش رو هم براي خودت ايجاد کني.
خلاصه رفيق اميدوارم ترک کني و ذهنت رو از مرگ پاک کني. چون ممکنه يه روزي به يه چيزي برسي و بخوايش ولي همين مرگ خفتت کنه و بگي اي کاش ......
چاکريم
شما را به خدا قسم، به این 22 دلیل سیگار نکشید!
افراد سیگاری نه تنها سـلامـتـی خـود را در مـعـرض انــواع بیماری های خطرناك قرار می دهـنـد، بـلـكه بـاعث رنجش و آزرده خاطر شدن اطرافیانشان می گردند. متأسفانه امـروزه برخی افراد سیـگار كـشـیـدن را نشانـه بلـوغ و یـا حتی «كلاس» خود محسوب می كنند و با پـك زدن هـای آنچنانی سعی در خودنمایی و فخرفروشی دارند.
عوارض و صدمات ناشی از استعمال سیگار تقریـبـاً بـرای همگی ما آشكار و معلوم است امـا در ایـن بـخـش بـه 22 دلیل مهم برای ترك سیگار اشاره می كنیم:
1 - ظاهر آراسته تر با حذف لكه های روی انگشتان و دندانهایتان.
2 - حذف بوی بد دهان ناشی از كشیدن سیگار و تنفس راحت تر.
3 - حذف بوی سیگار از لباس، مو، و بـدنـتـان و تـمـام وسـایـلـی كه با آنها سروكار دارید.
4 - پیشگیری از پیدایش چین و چروك زودرس در پوست صورتتان.
5 - حذف مشكلات تنفسی از قبیل: خس خس حین تنفس، سرفه ، برونشیت مزمن، و از همه مهمتر سرطان ریه.
--------------------------------
6 - بازیافت دوباره حس بویایی و چـشایی كـه بـر اثر استعمال سیگار از حساسیتشان كاسته شده است. دوباره طعم واقعی غذایتان را احساس خواهید كرد.
7 - احساس سرزندگی و شادابی دوباره در زندگی، افزایش قوای جسمانی.
8 - خواب بهتر و راحت تر.
9 - كاهش خطرات بیماری های قلبی ، نـفـخ، فـشـارخـون بـال ا، تـپـش قـلـب، زخـم مـعده ، برگشت اسید معده، سرطان دهان و تعداد بیشماری از سرطان های گوناگون .
10 - كاهش بیش از 50 بیماری و عارضه های گوناگون.
11 - دوباره كنترل رفتار خود را به دست خواهید آورید و با رهایی از زنـدان اعـتـیـاد بـار دیگر حس آزادی را باز پس خواهید گرفت.
12 - كاهش خطر آسیب رسیدن به نوزاد در زنان باردار.
13 - افزایش طول عمر (افرادی كه به طور مستمر سیگار می كشند به طور متوسط 16 سال از عمر خود را از دست می دهند. )
14 - فراهم آوردن یك محیط سالم و سلامت برای كودكان وتمام افرادی كه با آنان زندگی می كنید.
15 - الگوی مناسبی برای فرزندانتان خواهید بود.
16 - حذف هـزیـنـه هـای خرید سیگار كه قابل توجه بوده و می توان آن را صرف امور بهتری كرد.
17 - رهایی از صدها ماده سمی و سرطان زای موجود در سیگار.
18 - تردد و مسافرت به وسیله قطار، هواپیما و اتوبـوس بـرای شـما و دیـگر افراد سهل تر و دلپذیرتر خواهد شد.
19 - دیگر در محل كارتان مجبور نیستید برای سیگار كشیدن از اتاق خارج شوید!
20- بـا تـرك ایـن عـادت نـادرسـت اعـتـمـاد بـه نـفس خود را افزایش دهید و به اراده خودتان ببالید.
21 - از دنبال جا سیگاری گشتن خلاصی می یابید.
22 - از آن مهمتر دیگر نیازی به مطالعه دوباره این مقاله نخواهید داشت!
منبع:tebyan.net
.................................................. .......................................
همسرم سیگار می کشد، چگونه به او کمک کنم؟
یک روان شناس تعریف میکرد؛ روزی خانمی که به خاطر سیگاری بودن همسرش دلخور بود، به او مراجعه کرد و بعد از مدتی صحبت و گفتوگو، خانم جوان به این نتیجه رسید آن چیزی که بیشتر از سیگاری بودن همسر، او را آزرده میکند، بی توجهی شریکش نسبت به خواسته او برای ترک سیگار است و در واقع همسر این مرد سیگاری کسی بود که بیشتر از همه به توجه و روانکاوی نیاز داشت.
اگر شما هم از آن دسته از زنانی هستید که فقط به دنبال تأیید همسر و اطاعت بی چون و چرای او در مقابل خواستههایتان هستید، بهتر است دست از این انتظار بیهوده بردارید و در عوض راه حلی بیابید که بتواند به همسرتان کمک کند. همسر شما به نیکوتین اعتیاد پیدا کرده و این حقیقتی است که باید قبل از هر چیز آن را بپذیرید.
از او بخواهید بیشتر زنده بماند
به همسرتان بگویید که دوست دارید مدت زمان طولانی را با او زندگی کنید و نمیخواهید که او به خاطر مشکلات تنفسی و سایر عوارض کشیدن سیگار، سلامتش به خطر بیفتد. علاوه بر این، صحبت در مورد هزینه مصرف سیگار هم میتواند او را متوجه خسارت مالی که به درآمد خود میزند بیندازد که از یادآوری آن غافل نشود.
وقتی کنارش نیستی
از همسرتان بخواهید که روزی را برای ترک سیگار تعیین کند تا در پایان آن روز، هدفش را به انجام برساند. در زمانی که از هم دور هستید از همسرتان بخواهید که هر زمان وسوسه کشیدن سیگار به سراغش آمد با شما تماس بگیرد و در آن زمان با یکدیگر صحبت کنید و این را بدانید همسرتان در این مرحله بیش از آنچه تصور میکنید به کمک شما نیاز دارد.
چیزی که معجزه می کند
اگر همسرتان توانست یک هفته سیگار را ترک کند، به او هدیهای بدهید مثلاً شام مورد علاقهاش را بپزید یا چیزی که به آن علاقه دارد را برایش بخرید. اجازه دهید او متوجه حمایت و توجه شما بشود. به همسرتان یادآوری کنید که شما هرگز اراده و توانش را در ترک سیگار نادیده نمیگیرید.
مردانی که زیاد سیگار میکشند
اغلب مردانی که خیلی سیگار میکشند حساب تعداد سیگارهایشان را ندارند. شما به عنوان شریک میتوانید به او گوشزد کنید که تعداد آن را کمتر کند و علاوه بر این، به آرامی با او در مورد ضررهایی که سیگار میتواند به شما و فرزندان شما برساند صحبت کنید.
مراقب باشید
از به وجود آوردن شرایطی که باعث ایجاد استرس و نگرانی در همسرتان میشود خودداری کنید و محیطی آرام را برایش به وجود بیاورید. شنا و ورزش کردن در کنار حمایت شما میتواند محیط مناسبی را برای ترک سیگار در او به وجود بیاورد.
یک جایگزین به درد بخور
همسر شما به کشیدن سیگار عادت کرده و برای همین، شما به عنوان همسر، باید کاری دیگر را جایگزین این عادت کنید، مثل پیاده روی و ورزش، یا تنقلاتی را برایش تهیه کنید که در عین داشتن کالری کم بتواند او را در ساعاتی که عادت به کشیدن سیگار دارد، مشغول نگه دارد.
اگر ناامید میشود
کسانی که در مرحله ترک سیگار هستند ممکن است در این بین، گاهی سیگار هم بکشند و از ترک سیگار ناامید شوند. هرگز همسرتان را به خاطر این کار سرزنش نکنید، چون این موضوع در ترک سیگار بسیار طبیعی است. از شریکتان بخواهید که دوباره تلاش کند و او را نسبت به نتیجه کار امیدوار کنید.
منبع: akairan.com
یک کارشناس دخانیات در گفتوگو با فارس:
تفننی که هر 6 ثانیه یک قربانی میگیرد/ مرگ 70 هزار ایرانی با مصرف دخانیات
یک کارشناس حوزه دخانیات با اشاره به خطرات مصرف سیگار و قلیان گفت: مصرف دخانیات در دنیا هر 6 ثاینه یک قربانی میگیرد و به طور میانگین 15 سال از عمر افراد را میکاهد این در حالی است که نیمی از افراد سیگاری به دلیل مصرف دخانیات جان خود را از دست میدهند.
فریبا نادری در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، گفت: با توجه به اینکه در آستانه هفته عاری از دخانیات قرار داریم، باید از خطرات مصرف آن آگاه شویم و بدانیم که دود دخانیات ترکیبی از 7 هزار ماده شیمیایی است.
وی ادامه داد: سالانه بیش از 6 میلیون نفر در دنیا بر اثر استعمال دخانیات جان خود را از دست میدهند و روزانه بیش از 15 هزار نفر در جهان به علت مصرف آن میمیزند.
این کارشناس دخانیات گفت: مصرف دخانیات در ایران سالانه موجب مرگ 70 هزار نفر میشود و به طور میانگین 15 سال از عمر انسانها را کم میکند.
وی با اشاره به اینکه در هر 6 ثانیه مصرف دخانیات یک نفر قربانی میگیرد، گفت: افراد سیگاری به طور متوسط 5 سال پیرتر از افراد غیر سیگاری به نظر میرسند چرا که مصرف دخانیات علت عمده بیماریهای قلبی و سکتههای مغزی است.
نادری گفت: نیمی از افراد سیگاری به علت مصرف دخانیات میمیرند و نیمی از مرگهای ناشی از مصرف دخانیات در دوران میانسالی رخ میدهد.
این کارشناس حوزه دخانیات ادامه داد: نیکوتین موجود در دخانیات باعث افزایش اسید معده، زخم معده، لخته شدن خون، خرابی و زرد شدن دندانها، بیماری لثه، سرطانهای حنجره، مری، نای،ریه، معده و پانکراس میشود.
انتهای پیام/
وضعیت اسفبار مصرف قلیان در کشور؛
حرکت ضدقلیان به سردمداری رییس جمهور
رییس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ضمن هشدار نسبت به روند رو به رشد مصرف قلیان در کشور، از اقدامات در دست انجام جهت راهاندازی حرکت ضدقلیان به سردمداری رییس جمهور خبر داد.
به گزارش خبرنگار «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر محمداسماعیل اکبری در مراسم روز جهانی بدون دخانیات گفت: سالانه حدود 90 هزار نفر در کشور به سرطان مبتلا میشوند که حدود 33 هزار نفرشان به دلیل این بیماری جان خود را از دست میدهند.
بالاترین روند رشد ابتلا به سرطان در ایران
وی با اشاره به روند رو به رشد ابتلا به سرطان در کشور افزود: میزان ابتلا به سرطان در کشور 150 در هر 100 هزار نفر است هرچند این رقم نسبت به جوامع غربی رقم بالایی نیست اما سرعت رشد سرطان در ایران با هیچ کشوری در دنیا قابل مقایسه نیست. به طوری که ایران بالاترین روند رشد ابتلا به سرطان را در دنیا دارد که مهمترین دلیل این موضوع افزایش سن است به طوری که وارد سن سرطان شدهایم.
اکبری افزود: اما حدود 30 تا 35 درصد علل بروز سرطان به عوامل خطر بازمیگردد که دخانیات در راس آن قرار دارد. 30 درصد مرگهای ناشی از سرطان مستقیما با دخانیات در ارتباط است.
وی ادامه داد: دخانیات با سموم مختلف وارد سطح سلول میشود و آزادانه درون سلول حرکت کرده و به هر گروه ژنی که برخورد کند، بیان ژنی را تغییر میدهد. در مجموع با مصرف دخانیات بیان ژنی نیز تغییر پیدا میکند.
اکبری درباره افزایش قیمت مواد دخانی نیز گفت: گران شدن مواد دخانی بیتردید عاملی محافظت کننده است اما مهم آنست که پول ناشی از گران شدن مواد دخانی به کجا میرود و در کجا هزینه میشود. متاسفانه تاکنون کمتر از 20 درصد این پول به حوزه سلامت وارد شده است. بنابراین باید اتفاق دیگری در این زمینه بیافتد. مبارزه با دخانیات غیرتی مردانه و حرکتی مردانه میخواهد.
وی تاکید کرد: دخانیات نباید به سیگار خلاصه شود چرا که قلیان در کشور ما از وضع بدی برخوردار است. اقداماتی را در دست انجام داریم که رییس جمهور شخصا سردمداری حرکت ضدقلیان را بر عهده بگیرد. وضعیت استعمال قلیان بسیار خجالت آور شده است به طوری که قلیان را در محافل خصوصی، قهوهخانهها، رستورانها و ... مشاهده میکنیم. این در حالی است که ضرر قلیان بسیار بیشتر از سیگار است. بنابراین نباید در زمینه مبارزه با قلیان کوتاه آمد.
وی همچنین درباره تریاک و مشتقات آن نیز گفت: ثابت شده که تریاک و مشتقات آن هم با سرطانهای کلورکتال ارتباط مستقیم دارد.
وی در پایان گفت: به منظور کنترل و مبارزه با دخانیات توصیه میکنم که حرکتی جهادی شکل گرفته و با هماهنگیهای بین بخشی بتوان این موضوع را ساماندهی کرد تا شرمنده نسل آینده نباشیم.
انتهای پیام
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] رئیس دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت عنوان کرد
مرگ سالانه ۱۱ هزار ایرانی بر اثر مصرف سیگار/ تحریمکنندگان دارو دنبال تأسیس کارخانه سیگار بودند
رئیس دفتر ارتقای سلامت وزارت بهداشت: سیگار سالانه ۱۱ هزار ایرانی را میکشد. سیگار و قلیان با مغز همان کاری را میکند که کوکائین و هروئین میکند. تحریمکنندگان دارو در زمان تحریم دنبال تأسیس کارخانه سیگار در کشور بودند.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس، شهرام رفیعیفر امروز در نشست خبری که به مناسبت هفته مبارزه با دخانیات در وزارت بهداشت برگزار شد، گفت: در هر 5 ثانیه یک نفر بر اثر مصرف سیگار در دنیا میمیرد و از زمانی که مصرف دخانیات در کشورها کاهش یافت، محصولات دخانی فریبنده هدفشان را به سمت جمعیت جوان تغییر دادهاند.
وی ادامه داد: برای خرید سیگار 10 هزار میلیارد تومان سالانه در کشور هزینه میشود و 20 تا 30 میلیارد تومان هم صرف درمان و مرگ ناشی از دخانیات میشود.
رفیعیفر گفت: 11 هزار نفر در کشور به دلیل مصرف سیگار میمیرند که از این تعداد 50 درصد در سن 45 تا 54 سال قرار دارند.
رئیس دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت در دنیا سالانه 6 میلیون نفر بر اثر مصرف دخانیات میمیرند که از هر 4 نفر 3 نفر مرد هستند و 600 هزار نفر سیگاری نبوده و دود سیگار را تحمل میکنند.
وی ادامه داد: شایعترین محصول دخانی در بین نوجوانان ایرانی قلیان است که قبلاً به ازای هر 9 مرد یک زن محصول دخانی مصرف میکرد اما اکنون به ازای هر 6 مرد یک زن مصرفکننده است.
رفیعیفر ادامه داد: 90 درصد کسانی که مصرفکننده دخانیات هستند، از کمتر از 18 سالگی و 99 درصد از کمتر از 26 سالگی شروع به مصرف کردهاند.
وی گفت: از هر 4 نوجوانی که دخانیات را تجربه میکند 3 نفر سیگاری میشود و از هر 3 نفر یک نفر نسبت به همسن و سال خود 16 سال زودتر میمیرد.
وی با هشدار نسبت به فروش محصولات دخانی در مغازهها و دکههای فرهنگی گفت: 90 درصد نیکوتین سیگار بر روی مو، پوست، محیط رسوب میکند که به همراه 14 نوع ماده سرطانزاست.
وی افزود: سیگار و قلیان با مغز همان کاری را میکند که کوکائین و هروئین میکند.
رفیعیفر گفت: در سال 2010 تحقیقات نشان داد از ۱۰۰ فیلم مورد علاقه جوانان در 30 درصدشان سیگار وجود داشته است، این در حالی است که دخانیات به فضای مجازی حمله کرده و افراد سیگاری تجارب خود را به اشتراک میگذارند.
رئیس دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت تصریح کرد: در سال گذشته 19 هزار نفر بر اثر حوادث ترافیکی فوت کردند در حالی که آمار مرگ و میر بر اثر دخانیات 11 هزار نفر بودند اما کاری برای این تعداد نمیشود.
رفیعیفر گفت: امیدواریم مالیات بر دخانیات افزوده شود تا قیمت این محصولات 70درصد افزایش یابد چرا که با افزایش آن، 25 درصد مرگ ناشی از دخانیات کاهش مییابد.
وی گفت: متأسفانه کشورهای با درآمد کم، مصرفکننده محصولات دخانی هستند اما صنعت دخانیات در کشورهای ثروتمند قرار دارد و در زمان تحریم نیز کشورهایی که به ایران دارو نمیدادند، به دنبال تأسیس کارخانجات دخانی و فروش آن در کشور بودند.
رفیعیفر همچنین از اجرای برنامه محله عاری از دخانیات خبر داد و گفت: این برنامه از 7 مهر تا پایان مهر در 22 هزار مدرسه راهنمایی سراسر کشور اجرا میشود که با نصب پوسترهای آموزشی با همکاری صدا و سیما، شهرداری، وزارتخانههای بهداشت، آموزش و پرورش و جوانان خواهد بود تا کمپین ملی محله عاری از دخانیات را برگزار کنند.
وی گفت: همچنین برای مقطع ابتدایی نیز برنامه سالمسازی با قلب سالم و عوارض سیگار را برای والدین خواهیم داشت.
انتهای پیام/
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت اعلام کرد
عطر و طعم توتون و تنباکو، محرک اصلی جوانان برای مصرف بیشتر قلیان/ترفند جدید صنایع دخانی
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: حذف طعم و عطر انواع توتون و تنباکو و ممنوعیت تولید و واردات این گونه مواد، انگیزه مصرف قلیان در بین جوانان را کاهش میدهد. طعم دار کردن تنباکو از ترفندهای صنایع دخانی برای ایجاد وابستگی نیکوتین در بین مصرف کنندگان است.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از وزارت بهداشت، کاظم ندافی با اشاره به این که در حال حاضر هیچ خلاء قانونی در مورد جلوگیری از مصرف قلیان در جامعه وجود ندارد، گفت: طبق تبصره یک ماده 13 قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات و ماده 7 آیین نامه اجرایی آن هرگونه استعمال دخانیات در اماکن عمومی ممنوع اعلام شده است و بر اساس مصوبه اخیر هیات دولت، برای متخلفان پرداخت 22 تا 43 هزار تومان جریمه در نظر گرفته شده است.
به گفته ندافی مسئولیت اجرای ممنوعیت استعمال دخانیات در اماکن عمومی، طبق ماده 8 آیین نامه بر عهده مدیران و کارفرمایان و متصدیان این اماکن است. همچنین قهوه خانهها طبق بند 8 ماده یک آیین نامه اجرایی قانون جزء اماکن عمومی محسوب میشوند و اجرای ضوابط مربوط به اماکن عمومی در این مکانها الزامی است.
وی توضیح داد: همچنین در ماده 11 قانون برای فروشندگان و عرضه کنندگان دخانیات به استثنای اماکن مشمول ماده 7 قانون نیز 215 هزار تومان تا 13 میلیون تومان جریمه در نظر گرفته شده است.
ندافی با اشاره به اینکه متولی اجرای قانون در اماکن عمومی طبق ماده 14 آیین نامه قانون، بازرسان بهداشت و اصناف هستند، ادامه داد: مصرف قلیان یک تفریح نیست و نباید به عنوان وسیله ای برای پرکردن اوقات فراغت جوانان محسوب شود. ضمن اینکه مطالعات بسیار زیادی در این زمینه انجام شده و مخاطرات مصرف این ماده دخانی به کرات به اطلاع عموم مردم رسانده شده است.
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با بیان اینکه برخلاف بسیاری از عقاید و باورهای سنتی، دود منتشره از قلیان حاوی مقادیر بی شماری مواد سمی است، گفت: این مواد به عنوان عوامل اصلی بروز سرطان ریه، بیماریهای قلبی عروقی و سایر بیماریها شناخته شدهاند. همچنین نیکوتین موجود در دود حاصل از مصرف قلیان همانند سایر مواد دخانی اعتیادآور بوده و مصرف متناوب آن ایجاد وابستگی میکند.
ندافی خاطرنشان کرد: علاوه بر این به دلیل مصرف مشترک، قلیان موجب بیماریهای مسری از جمله سل، هپاتیت، تبخال و غیره میشود. با این وجود متأسفانه هنوز تعداد زیادی از خانواده ها آگاهی لازم در مورد خطرات مصرف قلیان ندارند و به همین دلیل از مصرف آن توسط جوانان خود ممانعت نمیکنند و متاسفانه حتی گاهی اوقات با آنها همراهی هم میکنند.
وی با تأکید بر اینکه از بعد فرهنگی باید روی مهارتهای جوانان در خصوص نه گفتن به تعارف اولین مصرف مواد دخانی کار کرد، ادامه داد: در این زمینه خانوادهها نقش موثری دارند. علاوه بر این راهاندازی و استمرار بسیج اطلاع رسانی در خصوص ارتقاء آگاهی عموم از مضرات استعمال قلیان لازم است که رسانه ها در این زمینه نقش موثری ایفا کنند. آموزش در مدارس، دانشگاهها و سایر گروه های هدف نیز از راه کارهای موثر در امر کاهش مصرف این مواد است.
ندافی با اشاره به اینکه ایجاد تسهیلات لازم ورزشی- فرهنگی برای استفاده جوانان در اوقات فراغت از مهمترین راهکارهایی است که میتواند در جایگزینی مصرف قلیان موثر باشد، افزود: حذف طعم و عطر انواع توتون و تنباکو و عدم اجازه تولید و واردات اینگونه مواد، انگیزه مصرف قلیان در بین جوانان را کاهش می دهد.
وی تأکید کرد: در کنار فراهم کردن امکانات لازم برای جایگزینی تفریحات سالم، می بایست اقدامات قانونی برای ممانعت از واردات و تولید تنباکوی طعم دار انجام داد. چون اضافه کردن این گونه افزودنی ها برای ملایم کردن دود مصرفی، از ترفند های صنایع دخانی برای ایجاد وابستگی نیکوتین در بین مصرف کنندگان است.
انتهای پیام/
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات در گفتوگو با فارس:
قلیان ۷۰۰۰ سم را وارد خون میکند/ تنباکوهای مثل پِهِن را اسانس میوهای میزنند
دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات گفت: دود سیگار حاوی ۴ هزار ماده سمی و دود قلیان حاوی ۷ هزار ماده سمی است که عامل ۲۲ نوع سرطان است، هیچ استاندارد و نظارتی ندارد. حتی تنباکوهایی که ارزش پِهِن را هم ندارند با اسانسهای شیمیایی میوهای به خورد جوانان میدهند.
محمدرضا مسجدی، دبیر کل انجمن جهانی مبارزه با بیماریهای ریوی در گفت و گو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس گفت: قلیان ابعاد مختلف بهداشتی و اقتصادی دارد از نظر بهداشتی، باید بدانیم که دود سیگار حاوی 4 هزار ماده سمی است اما دود قلیان حاوی 7 هزار ماده سمی است و تمام این سموم را وارد خون میکند. حتی افرادی که قلیان نمیکشند و در معرض دود قلیان هستند، این سموم وارد بدنشان میشود.
وی ادامه داد: دود قلیان و سیگار عامل مهم ابتلا به بیماریهای قلبی، فشار خون، سکته مغزی و قلبی، بیماریهای تنفسی، بیماریهای مثانه و 22 نوع سرطان از جمله سرطان رحم است.
وی گفت: توتون و تنباکوی قلیان مشکلات ساختاری و اساسی دارد، چون توتون سیگار عمدتاً در کشورهای پیشرفته غربی تولید میشود و نظارت و استانداردی برای تولید آن وجود دارد، گر چه آن هم سم است اما در مورد قلیان عمدتاً تنباکو و توتون آن در کشورهای جهان سوم و بدون هیچ استاندارد و نظارتی تولید میشوند.
مسجدی افزود: توتون سیگار با اینکه حاوی سموم است اما از نظر میزان قطران، الکوییدها بالاخره نوعی طبقه بندی و نظارت در مورد آن وجود دارد اما تنباکوی قلیان در کشورهایی مثل امارات، آذربایجان و شمال عراق و کشورهای منطقه ما در شرایط بسیار غیر بهداشتی تولید میشوند.
وی افزود: گاهی تنباکوهایی که ارزش آنها با پِهِن برابری می کند را با اسانس های شیمیایی پرتقال، کیوی و سیب به خورد مردم و به خصوص جوانان می دهند.
دبیر کل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات گفت: نحوه سوخت و ساز آن نیز قابل توجه است در مورد سیگار نوک آن حدود 900 درجه سانتی گراد حرارت دارد و فرآیندی شبیه انفجار هسته در هنگام سوختن آن رخ میدهد اما در مورد قلیان فرآیند تصعید هنگام سوختن تنباکو صورت میگیرد و مواد سمی آن خیلی سریعتر آزاد میشود.
مسجدی ادامه داد: مسئله مهم دیگر اعتیاد آور بودن این مواد است به طوری که سیگار و قلیان به مراتب بیش از مورفین اعتیاد آور هستند و وابستگی ایجاد میکنند.
وی گفت: ابعاد اجتماعی مصرف آن نیز قابل توجه است، کمتر دختری را میتوانید در جامعه ما پیدا کنید که جلوی پدرش سیگار بکشد اما پسران و دختران ما به راحتی و خیلی خندان جلوی پدر، مادر و پدر و مادر همسر قلیان میکشند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: ابعاد اقتصادی افزایش مصرف قلیان نیز بسیار قابل توجه است. ما در همین تهران جاهایی داریم که ورودی مصرف قلیان در آن 150هزار یا حتی 250 هزار تومان است بدون اینکه مالیات پرداخت کند.
وی گفت: سیگار روزانه 10 هزار میلیارد تومان به کشور خسارت میزند، و ضرر روزانه قلیان به کشور نیز کمتر از این میزان نیست.
وی ادامه داد: امروزه دیگر سر هر کوچه و در محله ای، مرکزی برای عرضه قلیان و فروش ابزار آن وجود دارد، معلوم نیست اینها از کی و کجا مجوز فعالیت می گیرند.
انتهای پیام/