نظرات جالبی رو مطرح کردی علیرضا جان، منم سعی می کنم قسمت به قسمت جواب بدم.
این مورد که راه حل اروپا برای مقابله با چنین تیم هایی چی بوده به نظرم بخش اعظم اون به همون قسمتی که اشاره داشتی یعنی " کیفیت و سرعت انجام این تاکتیکها" مربوط میشه... مثلا برای بازی دو شب قبل آیا رئال به اندازه ی کافی موقعیت خلق نکرد؟ مشکل اصلی توی دقت کم در تمام کنندگی بود و این تمام کنندگی هم نا خودآگاه به همون "کیفیت انجام" بر می گرده ، در غیر این صورت توی لیست گلزنان رئال می تونستیم اوزیل/خدیرا/دی ماریا/کوئنترائو را هم ببینیم و برای همین فکر نمی کنم مشکل رئال بیشتر از ناحیه ی اشتباهات تاکتیکی و برنامه های تیم بوده باشه.نقل قول:
چرا فوتبال روز اروپا در این شرایط همون کاری رو میکنه که فوتبال عقب مونده ایران هم به همون فکر میکنه
شاید بگی کیفیت و سرعت انجام این تاکتیکهاست که تفاوت اروپا و آسیا رو رقم میزنه
اما من فکر میکنم جدای از این در سطح اولش(اروپا) در مقابل چنین تیمهایی تنوع تاکتیکی نداره و متاسفانه به جای تمرین روی روشهای دیگه سعی کرده فقط سرعت کارو ببره بالا(فکر نمیکنم الان تیمی در دنیا بتونه سیستم بردن توپ به کناره ها و شوت زدن رو سریعتر رئال انجام بده) که اونم چاره واقعی کار نیست چون آمار میگه انرژی زیاد در این سیستم مساویه بازدهی کم
رئال این فصل نمونه آماری کاملیه هر تیمی در مقابل رئال عقب کشیده و فضاهای ضد حمله این تیم رو بسته رئال به کناره ها رفته و سانتر کرده(بازم میگم این مشکل فقط توی رئال نیست) و اغلب اوقات هم در حالی که توپهای فراوونی روی دروازه ریخته کمتر موفق بوده
از قضا(!) به نظرم بخش زیادی از مشکل بارسا در مواجهه با تیم هایی مثل چلسی یا اینتر همین اصرار بر بازی روی زمین و اقدام نکردن به زدن شوت و کمتر سرعت دادن به بازی در یک سوم دفاعی حریف هست و اگر موقعیت هایی خلق شده بیشتر به خاطر سرعت بیشتر به اجرا گذاشتن همون تاکتیک های معمول بوده یا نبوغ بعضی چهره های خاص.نقل قول:
حالا دعوت من رو بپذیر و به بازی بارسا چلسی در فصل پیش سری بزن(ناگفته نمونه که بارسا هم در اغلب اوقات در دوران گواردیولا با چنین تیمهایی مشکل داشت اما تونست از نظر ایجاد موقعیت در مقابل چلسی این مشکل رو برطرف کنه)
بارسا واقعا در زمان حمله در مقابل تیمی که شدت تمرکزش و تجمعش در دفاع بسیار بیشتر از منچستر یووه و psg بود تنوع حملاتش بیشتر بود و از راه های متفاوتی ایجاد موقعیت میکرد
بعد از بازی با چلسی بیشترین سوالی که شد این بود که چرا بازیکنای بارسا شوت نزدن اما من فکر میکنم بارسا روی بازی کردن با روشهای دیگه تعمد و اصرار داشت
بله، دورتموند از تیم هایی هست که از بازیشون میشه واقعا لذت برد، برای بهتر جواب دادن به سوالی که از ابتدا مطرح کرده بودی می تونیم به یکی از صحبت های اخیر یورگن کلوپ رجوع کنیم، اونجا که در مورد رویکرد و هدف کلی و نهایی تیمش عینا به بالا بردن سرعت چه از لحاظ سرعت تیمی و چه از لحاظ سرعت تصمیم گیری اشاره می کنه:نقل قول:
حالا با همین عینک به بازی دورتموند هم دقت کن این تیم هم دقیقا سعی داره در حملاتش با تنوع تاکتیکی بیشتری ایجاد موقعیت کنه
من منتظرم بازی بایرن و آرسنال رو هم ببینم
در کل به نظر من اروپا به جای توقف و فکر کردن در مورد برخورد با چنین تیمهایی صورت مسئله رو پاک کرد و حالا داره بیشتر به استفاده از ضد حملات رو میاره
"We want to be very, very fast with the mind and the legs. Everything at full speed. There is no defending against what you do quickly and accurately"
درسته یونایتد در اون دو فینال هر چند تدافعی بازی می کرد ولی تا این حد بسته نبود ، با این حال نمیشه اینو به طور کامل بی ارتباط دونست، بالاخره شاکله ی یونایتد و خصوصا حضور شخص SAF ثابت بوده...نقل قول:
منم دقیقا همین مسئله رو میگم که تنوع حملات بارسا بیشتره
سر شوت دور زدن مدافع کنار و پاس به عقب و پاس توی در و ضربه پدرو
اما باید منصف باشم و بگم که منچستر در اون دو فینال
به این شدت بازی با رئال روی دفاع تمرکز نداشت و فکر میکنم اصلا اون دو فینال نتونه به بحث ما کمک کنه
شکل اون دو فینال یه جور دیگه ای بود
من در کمال احترام عکس قسمت بولد شده رو فکر می کنم، یعنی به نظرم رئال (سوای بعضی از بازی های این فصل که به طور کلی افت کرده) توی حمله تنوع به مراتب بیشتری نسبت به بارسا داشته که باعث شد سال قبل کمتر مقابل تیمی به مشکل بر بخوره، رئال معمولا شیوه های مختلفی را برای گلزنی پیاده می کنه از پاس های کوتاه در فضاهای بسته توسط اوزیل/بنزما تا پاس های بلند آلونسو/دی ماریا تا اقدام به زدن شوت توسط رونالدو/دی ماریا/بنزما یا بردن بازی به جناحین برای ارسال های زمینی/هوایی یا ضد حملات سریعی که معمولا نقطه ی آغازشون از ضربات شروع مجدد حریف روی دروازه ی رئال هست...
به جای لفظ تاکتیک ثابت باید بگم که بیشتر رویکرد تیم یکسان بوده ولی با نبود دی ماریا در بال راست و نبود کوئنترائو در دفاع چپ و حضور فعالی که هر دو دفاع و به خصوص حمله دارند عملا مثل ماشینی که اجزای کافی رو برای حرکت نداشته باشه تیم دچار مشکل بود(سوای مدافعین غایبی که به خودی خود باعث احتیاط بیشتر سایر بازیکنان تیم هم شده بود)نقل قول:
درسته در اون بازی رئال مصدوم داشت اما تاکتیک تیم تفاوت خاصی نکرده بود
موافقی؟
من احساس می کنم هم توی این بازی و هم بازی یونایتد با تاتنهام(اگه اون بازی رو تماشا کرده باشی) فیل جونز مشخصا با هدف یارگیری وارد زمین شده بود که در بازی با تاتنهام این باعث شد گرث بیل به وسط رو بیاره و اون کارایی همیشگی خودش را نداشته باشه(که اتفاقا این تمرکز زیاد روی سمت راست دفاع باعث شد آرن لنون که در سمت دیگه هست تبدیل به کلیدی ترین بازیکن تاتنهام بشه و نهایتا بازی رو مساوی کنند) و در این بازی هم رونالدو به همین خاطر به سمت مرکز و تا حدودی سمت راست متمایل شد(که اتفاقا این تمرکز زیاد یونایتد باز هم موجب ایجاد یک خلا در سمت چپ دفاعشون شد جایی که دی ماریا چند بار درخشید و جزو بهترین بازیکنان رئال بود)نقل قول:
دقیقا چون رئال متوجه شد برای گذشتن از رافائل نیازی به رونالدو نیست و چندین بار دیدیم که بازیکنای دیگه با رافائل تک به تک شدن
رونالدو بعد از گذشت چند دقیقه رفت داخل 18 تا از ضربات سر استفاده کنه که موفق هم بود
اما تا زمان اومدن والنسیا سمت راست منچستر اذیت شد
ممنون که وضعیت رو درک می کنی علیرضا جان!نقل قول:
رفتن کاسیاس برای لالیگا یک تراژدیه درست مثل رفتن رائول یا حتی تصور رفتن ژاویستا
باید اعتراف کنم وقتی رائول به شالکه رفت با این وجود که من از بایرن طرفداری می کنم و البته رقابت شدیدی که بین بایرن و شالکه وجود داره، تا موقع حضورش بازی های شالکه رو هم تا جای ممکن تماشا می کردم از موفقیت این تیم خوشحال میشدم.