چرا احتیاج داره ولی خودش بصورت اتوماتیک نصب می کنه
این راهنما برای فدورا کور ۴ هستش ولی فکر کنم برای ورژن ۵ هم کارایی داشته باشه
اگر انگلیسی هم خواستید بگید معرفی کن ;)
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
Printable View
چرا احتیاج داره ولی خودش بصورت اتوماتیک نصب می کنه
این راهنما برای فدورا کور ۴ هستش ولی فکر کنم برای ورژن ۵ هم کارایی داشته باشه
اگر انگلیسی هم خواستید بگید معرفی کن ;)
yum رو از کجا پیدا کنم؟
مثلا من الان میخوام برنامه Real Player 8 رو نصب کنم از روی بسته های rpm. باید چه بسته های قبلا نصب باشند؟
راستی اگر میشه لینک دانلود برنامه wine رو هم برای فدورا 5 بدید؟
ببین Ahmadra جان
شما به راحتی با yum می تونید هر نرم افزاری رو که می خواهید نصب کنید
مثلا:
yum install real player
yum install wine
حالا اگر هر کدام از این برنامه ها به بسته ها و کتابخانه های دیگری احتیاج داشته باشد yum خودش اونها رو تشخیص می ده و دانلود و نصبش می کنه
خود yum هم فکر کنم در cd فدورا موجوده
با add remove programsنصبش کن و با توجه به اون راهنمایی که لینکشو بهتون دادم اونو راه بندازید و باهاش کار کنید
نقل قول:
نوشته شده توسط Ahmadra
این آخرین ورژن wine هستش ! من دیروز رو فدورا ۵ نصبش کردم !
و داره کار می کنه ....
همونطور که دوستان گفتند اگر توسط yum نصب کنی لازم نیست بدونی ! در غیر اینصورت برای برخی از توزیع ها مخصوصا ابوتو و دبین می تونی از اینترنت پیدا کنی ! اما کلا تنها راه روش آزمایش و خطا هست !! یعنی باید دانلود کنی و نصب کنی ! اگر چیزی خواست اونم دانلود و نصب کنی ...
سلام. ممنون از راهنمایی ها. من دیشب و امروز هر چی سعی کردم نتونستم فدورا 5 رو نصب کنم. خودم نمیدونم چرا. میگه فضا کمه. البته هنگامی که سی دی 4 رو در داخل سی دی رام میگذارم این پیغام رو دریافت میکنم. من برای پارتیشن روت حداقل 12 گیگ فضا دادم ولی حتی بسته هایی که برای نصب انتخاب کردم زیاد نبوده؟؟؟! باز سعی خودم رو میکنم؟ امیدوارم نصب بشه!
جالبه ! به مشکلات جالبی بر می خوری !!نقل قول:
نوشته شده توسط Ahmadra
موقع نصب پارتیشن بندی می کنی ؟
بله. برای swap ، یک چیزی حدود 1280 مگ که دو نیم برابر رم هست و برای روت هم گفتم، برای پاریتشن هوم 100 مگ، برای پارتیشن بوت 100 مگ، برای پاریتشن Raid هم 200 مگ، برای پارتیشن usr هم 300 مگ. برای پارتیشن tmp هم 100 مگ. فقط همین.
البته که جالبه من خودم در حال گیج شدنم! انگاری که لینوکس با من لجه!
پارتیشن بندی مشکل داره
از هر چیزی که بگذریم و فقط پارتیشنی که مشکل ایجاد کرده
پارتیشن usr شماست
در موقع نصب بیشتر از ۷۰-۸۰ درصد فایلهایی که کپی می شوند در /usr کپی می شوند
به نظر من اگر واجب نیست پارتیشن usr/ جداگانه درست نکنید
ولی اگر واجبه خوبه تقریبا ۳ گیگ براش در نظر بگیرید
البته در این صورت دیگه احتیاج نیست پارتیشن روت شما ۱۰ گیگ باشه
یه توصیه دیگه :
برای پارتیشن swap بیشتر از دوبرابر رم فضای بیشتری در نظر نگیرید
نتیجه عکس داره
سلام
جواب لازم و کافی داده شد !!
با تشکر از rootnot جان ...
یه پیشنهادی ! فقط یدونه swap درست کن با یدونه روت ! همین !
چرا جدا درست می کنی ؟
سلام. اقا فدورا 5 رو نصب کردم. یه مقدار خیالم راحت شد و خوشحالم. فقطا چند چیر. یکی اینکه در محیط معمولی فدورا برنامه real player 8 رو نصب کردم ولی هرچی در ترمینال زدم real player اصلا اجرا نشد. ولی وقتی به محیط kde رفتم تونستم این برنامه رو در قسمت صوت و ویدئوی اونجا ببینم. این مشکل حل شد بالاخره ما هم یک موسیقی در لینوکس شنیدیم!:)
و مونده یک چیزی. در موقع نصب درایور مودم که مدلش intel 536ep هست مشکل دارم. از روی سورس نصب میکنم. با این دستور:
tar xvzf intel536ep,.....tar.gz
نقطه چین معنیش اینه که یادم نیست بیلد بقیشو. و یکسری اسم مینویسه و وقتی این رو مینوسیسم:
cd intel-536 وارد میحط دایرکتوری خودش میشه اما مشکل اینجاست که وقتی دستور make 536 رو میزدنم این پیغام میاد:
Module precompile check
Current running kernel is: 2.6.15-1.2054_FC 5
/lib/modules...autoconf.h does not exist
Please install kernel source
اگر مشکل از سیستم عامله حتما بگید. چون انقدر وصل شدن به اینترنت در لینوکس برام اهمین داره که چند بار هم لینوکس رو حاظرم نصب کنم!:)
چون همونطور که گفتید برای نصب بعضی از نرم افزارها باید یکسری از احتیاجاتش رو قبلا نصب کنم. و این کار با برنامه yum انجام میشه. اگر به اینترنت وصل نشم که دیگه نمیشه این مشکلات رو حل کنم؟؟
ببخشید زیاد حرف زدم. ممنون و خدانگهدار.
راستی ببخشید. من برنامه xfardic رو هم نصب کردم ولی با اجرای دستور xfardic در ترمینال اصلا گفت چنین دستوری وجود نداره و اینها. چطوری این برنامه رو پیداش کنم و اجرا کنم؟ در kde هم نبود.
نه احتیاج به نصب دوباره لینوکس نیست
این درایور مودم برای نصب شدن احتیاج به بسته kernel-source داره که باید نصبش کنید
احتمالا روی cd فدوراتون هست
امکان داره بگید چطوری این رو نصب کنم؟
لطفا کمک کنید! اقای روت و اقای bayazee
نقل قول:
نوشته شده توسط Ahmadra
سلام
خوب اولا بهت تبریک می گم !
در مورد real player فکر میکنم بینشون فاصله دادی !!
یه توصیه دیگه از دستور whereis استفاده کن و دستور locate که واسه locate اول باید دستور updatedb رو بزنی تا بتونه اجرا بشه ... (فقط ۱ بار !)
خوب در مورد نصب سورس هسته باید فایل رو یه جوری پیدا و نصب کنید ! ۳ تا راه دارید :
+ از اینترنت و با دستور yum دریافت کنید که ندارید !!
+ از CD های لینوکس نصب کنید !
+ من می تونم آپلود کنم و لینک بدم
راه حل دوم یه سختی هایی رو داره ! اگر بخش add/remove رو اجرا کنی می بینی اجرا نمی شه !! چون ابتدا باید با دستور yum check-update فایل های مورد نیازت رو درست کنی ... یه کار دیگه هم می تونی بکنی دستی از cd هاش پیدا کن و فایل rpm رو یه جایی کپی و نصبش کن .
ممنون. اگر شما فایل کرنل رو اپلود کنید حجمش چقدره؟ لطف ابفرمائید چطوری از خود سی دی ها ی لینوسک نصبش کنم؟
درضمن من تازه واردم به لینوکس یه مقدار زیر دیپلمتر حرف بزنید!:)
این جمله رو نفهمیدم:
یه کار دیگه هم می تونی بکنی دستی از cd هاش پیدا کن و فایل rpm رو یه جایی کپی و نصبش کن .
در مورد این xfardic رو هم که در پست شماره 92 نوشتم راهنمایی کنید.
سلامنقل قول:
نوشته شده توسط Ahmadra
فکر می کنم در حدود ۵ مگ باید باشه . خوب یکی یکی cd هار بذار و داخال فولدر rpm هارو نگاه کن یا تو cd به دنبال فایل kernel-devel بگرد !
اگر از اینترنت دنبالش می گردی باید دقیقا هم ورژن با نسخه کرنل کنونی باشه ! که داره کار می کنه
واسه بدست آوردن ورژن کرنلت از دستور زیر استفاده کن :
در مورد نصب از روی CD به صورت اتومات من به مشکل بر خوردم ! و راه آسونی پیدا نکردم ! چند روز هست که برای اولین بار FC5 رو نصب کردم و زیاد وقت نذاشتم ! برای شناسایی CD باید مشخصات Cd و منابع رو به repositories مربوط به yum اضافه کنی ! من سعی می کنم یکیم وقت بذارم و یه راه آسون تر پیدا کنم ! اگر هم نیاز به تنظیمات خاصی بود براش اسکریپت می نویسم که شما بتونید ازش استفاده کنید و ...کد:uname -r
کسی هم اطلاعاتی داشت خوشحال می شم ارائه کنه ...
در مورد xfardic از دستور whereis استفاده کن ببین کجاست بعد آدرس کامل رو بزن ! شاید در جایی که نصب شده در مسیر نباشه ...
اگر خواستی آدرسی رو به مسیر پیش فرض اضافه کنی با دستور زیر می تونی آدرس های پیش فرض رو ببینی :
وقتی یه دستور وارد می کنی اون دستور در این دایرکتوری ها جستجو می شه ! برای تغییرش از دستوری شبیه به این استفاده کن :کد:echo $PATH
که ادرس bin داخل فوادر bayazee هم به آدرس های پیش فرض اضافه می شه ...کد:export PATH=/home/bayazee/bin/:$PATH
اطلاعات بیشتر خواستی بگو !
البته اینا توضیحات اضافه بود ! کافیه محل برنامه ای رو که اجرا نمی شه رو پیدا و با وارد کردن اسم برنامه به همراه آدرس کامل اونو اجرا کنی !
راستی به احتمال زیاد باید در این آدرس باشه :
یا :کد:/usr/bin/xfardic
کد:/usr/local/bin/xfardic
با سلام
چه جوری می تونم بعد از اینکه فدورا 5 نصب کردم برنامه ها یی که نصب کردمو تغییر بدم، البته از رو DVD نه از اینترنت
مثلا یه صفحه بیاد پکیج هایی که نصب کردم تیک داشته باشه بقیه بی تیک باشن.
یه سوال دیگه هم اینکه هر کاری می کنم پارتیشن ویندوزم که ntfs هست mount نمیشه
ممنون می شم راهنمایی کنید
سلامنقل قول:
نوشته شده توسط behi_joon
دوست من باید از add/remove Software استفاده کنی ..
اجراش کن ببین اجرا می شه یا نه !
فدورا ۵ روش حذف و اضافه نرم افزار رو تغییر داده و بیشتر مبتنی بر yum شده !!
من تازه نصبش کردم ! سعی می کنم تا امشب یه آموزش ساده بزارم .
در مورد ntfs ۲ تا راه داری :
۱ - کامپایل مجدد هسته
۲ − نصب ماژول هسته
که دومی راحتتر هست و معمولا از این روش استفاده می شه
بسته به ورژن کرنلت (uname -r) یکی از فایل های زیر رو دانلود کن :
و با دستور زیر نصبش کن :
البته اسم بسته بسته ای باید باشه که هم ورژن کرنلت هست !کد:# rpm -ivh kernel-module-ntfs-2.6.15-1.2054_FC5-2.1.26-0.rr.10.4.i686.rpm
Preparing... ########################################### [100%]
1:kernel-module-ntfs-2.6.########################################### [100%]
خوب من بطور کامل توضیح می دم !
این یه کار ۴ مرحله ای هست :
+ مرحله ۱ : شناسایی پارتیشن های موجود بر روی سیستم که از نوع Ntfs هستند :
با دستور زیر می تونید پارتیشن های مورد نظر و اسم هر یک رو ببینید ! این اسامی در مراحل بعدی بکار برده وی شوند :
+ مرحله ۲ :کد:fdisk -lu /dev/hda | grep NTFS
ایجاد Mountpoint یا فولدر هایی که عمل مانت در انجا انجام می گیرد ! یعنی فولدری که اشاره کننده به فضای دیسک خواهد بود ! برای ایجاد این فولدر ها معمولا فولدر mnt/ انتخاب و در درون آنها ایجاد می گردد ! از دستور mkdir می تونی استفاده کنی ! اسامی دلخواه !
+ مرحله ۳ :
مانت پارتیشن ها ! در این مرحله با دستور mount پارتیشن مربوطه را به فولدر ایجاد شده مانت می کنیم !
hda1 نامی هست که در مرحله ۱ بدست امده و win_c نامی که به دلخواه انتخاب شده !کد:# mount /dev/hda1 /mnt/win_c/ -t ntfs -r -o umask=0222
برای تغییر نوع دسترسی و تغییر مجوز ها umask رو تغییر بدید .
+ مرحله ۴ :
ثبت در fstab . با این کار در هر بار راه اندازی سیستم به صورت اوتوماتیک عمل مانت صورت می گیرد :
فایل etc/fstab/ رو ویراش و خطی مانند زیر رو اضافه کنید :
گزینه ای چون rw,defaults,umask=0000 0 0 در fstab امکان خواندن/نوشتن را فراهم می کند !کد:/dev/hda1 /mnt/win_c ntfs ro,defaults,umask=0222 0 0
سلام مجدد. من تمام راههایی که گفتید اجرا کردم. فولدذهای بین اصلا دیکشنری xfardic اصلا نبود. سی دی ها رو هم همش رو نگاه کردم اصلا در هیچ کدو از فولدرهای rpm چیزی به نام kernel-devel نبود!
اگر امکان داره اون فایل 5 مگ رو اپلود کنید واقعا ممنونتون میشم.
راستی اون لینک برنامه wine رو که قبلا گذاشتید کامل هست و نیاز به برنامه از پیش نصب شده نداره؟
راستی شاید بهتره لینوکس رو پاک کنم؟ یا اینکه نه؟
باز هم میبخشید. این لینک رو میتونم به جای yum موفقتا استفاده کنم؟
یعنی منظورم نصب بسته های مورد نیاز قبل از نصب بعضی از نرم افزارهاتس؟ اصلا این لینک مخصوص همین کاره یانه؟
خوب دستور whereis رو امتحان كننقل قول:
نوشته شده توسط Ahmadra
ورژن كرنلت چنده ؟ بگو تا لينك بدم
نه wine فكر نمي كنم به چيزي نياز داشته باشه ! اگر بسته هاي مربوط به برنامه نويسي رو نصب كرده باشيد بايد بدون مشكل نصب و اجرا بشه .
لينوكس رو پاك كنيد !!! چرا !؟
ببينيد از حجم زياد اطلاعات نترسيد و سردرگم نشيد ! شايد بهتره يواش يواش جلو بريد ! لينايي كه شما تو عرض چند روز از هر كدوم بخشي رو امتحان كرديد شايد براي يادگيري هر كدوم من چندين ماه وقت گذاشتم !!
خسته نشيد و عجله هم نكنيد !! ;)
با آرزوي موفقيت
بله مي تونيد ! اما اينا بسته هاي اصلي (core) هستش ! مخازن ديگه هاي هست كه yum ازشون استفاده مي كنه !نقل قول:
نوشته شده توسط Ahmadra
و ديگه اينكه اينجا بايد خوتون پيش نياز هارو بر طرف كنيد ! يعني اگر بسته اي نياز به بسته ديگر داشت بايد اون رو هم خودتون دانلود و نصب كنيد !
kernel-dev تو اين ليسن هست ! قبل از دانلود ورژنش رو با ورژن هسته خودت تست كن تا يكي باشند ...
سلام. منظورم از نبودن فایل kernel -dev در خود سی دی های فدورا بود نه در لیست این لینک.
راستش کلا دو چیر برای من تو لینوکس کافی هست. البته چیزهای دیگه هم هست ولی اینها در قله هستن!:)
یکی گوش کردن موسیقی که خداروشکر شد! دیگری هم وصل شدن به اینترنت هست که امیدوارم هر چه زودتر عملی بشه! با کمک شما و بقیه دوستان و البته خدا.
کلا شاید یکبار دیگه لینوکس رو نصب کردن. چون موقع نصب همونطور که گفتم با مشکلات کم بود فضا مواجه شدم که به همین دلیل زیاد بسته هایی رو برای نصب انتخاب نکردم. ولی حالا که پی به راه حل مشکلم بردن شاید این کار رو بکنم و موقع نصب بسته های بیشتری رو برای نصب اماده کنم. زیاد حرف زدم.!
سلام
تو Cd ها باید باشه !
خوب باز کمکی خواستی هستم ...
آقا واقعا ممنون برا آموزشت، خیلی عالی بود مشکلم حل شد.
ولی اون Add Remove کار نمیکنه
سلام
جناب Ahmadra
دستور uname -a رو اجرا کن و خروجی اش رو بذار اینجا تا حداقل بیاضی بتونه بهتون کمک کنه
بیاضی جان منتظر اون مقاله ای که گفتی هستیم ها ;)
سلام. کرنل من اینه:
Kernel : 2,6,15-1.2054_FC5
یعنی دیگه مودمم نصب میشه؟
تو سی دی ها گشتم والا اصلا نبود اون فایل kernel -dev حتی سرچ کردم!
راستی یک سوال دیگه. اگر هنگام نصب بسته های rpm جای عبارات ivh- عوض بشه مشکلی ایجاد میشه؟
شماره کرنل من هم دوباره میگم:
تو سی دی ها گشتم والا اصلا نبود اون فایل kernel -dev حتی سرچ کردم
این رو دوباره گفتم چون صفحه بعدی رفت میترسم که نبینید پس تقبلی رو! :biggrin:
دستور زیر رو اجرا کن :نقل قول:
ولی اون Add Remove کار نمیکنه
بعد از تموم شدنش حذف و اضافه نرم افزار کار می کنه ! اما نرم افزار رو از CD نصب نمی کنه !!کد:yum check-update
من به یه راه هایی رسیدم که می شه طوری تنظیمش کرد که از CD نصب کنه
ولی فکر نمی کنم بهترین روش باشه ! و به نظرم یه جورایی غیر منطقی می یاد ! یعنی احتمالا روش راحتتری هم باید باشه ! من سعی می کنم در اولین فرصت بهترین روش رو بصورت مقاله ارائه کنم .نقل قول:
بیاضی جان منتظر اون مقاله ای که گفتی هستیم ها
نه مشکلی پیش نمی یاد ! وقتی یدونه خط تیره می زنی یعنی هر چی بعدش بیاد باید یک کاراکتر باشه ! و اگر بیش از یک کاراکتر باشه تک تک جدا می شه و جداگانه تفسیر می شه ! واسه وارد کردن پارامتر های بیش از یک کاراکتر معمولا از دوتا خط تیره استفاده می شه ...نقل قول:
راستی یک سوال دیگه. اگر هنگام نصب بسته های rpm جای عبارات ivh- عوض بشه مشکلی ایجاد میشه؟
اینم لینک دانلود kernel-devel سازگار با کرنل شما :نقل قول:
سلام. کرنل من اینه:
از همون سایتی پیدا کردم که لینکشو خودت داده بودی :happy:
ممنون. میشه در مورد این i386 , i586 و... راهنمایی کنید؟
نوع cpu هستش ! همون ۸۰۳۸۶ و ۸۰۵۸۶ و .. به اسم x86 هم شناخته می شند ! رو سیستم شما باید هردو بدون مشکل اجرا بشه ! ولی همونطوری که معلومه i586 برای سری ۸۰۵۸۶ هستش ! و از دستورات بیشتر و جدید تر نسبت به نومنه های پایین تر استفاده می کنه . همون جریان سری های پردازنده ، پینتیوم و ...نقل قول:
نوشته شده توسط Ahmadra
سری های پایین بر روی سری های بالایی اجرا می شه ! اما عکس قضیه صادق نیست ! در حالت اول هم مثلا اجرای یه برنامه برای سری ۳۸۶ بر روی مثلا ۵۸۶ یا ۶۸۶ بهینه نخواهد بود ! وگر نه اجرا می شه !
پنتیوم ۲ ، ۳ ، ۴ ، پرو و AMD xp , sempron و .. از نوع ۶۸۶ هستند ...
اطلاعات بیشتر خواستی در زمینه پردازنده و انوان آن یه جستجویی بکن
سلام. اقا من كه ديگه اعصابم خود شد. كرنل رو نصب كردم و هنگام نصب مودم موقعي كه دستور make 536 رو ميزنم باز همون ييغام مسخره مياد يعني اين:
Module precompile check
Current running kernel is: 2.6.15-1.2054_FC5
/lib/modules… autoconf.h does not exist
Please install kernel source
Make : ***[check] Error
راستي موقع نصب كرنل اين پيغام مياد بعد نصب ميشه:
Warning: kernel-devel-2.6.15-1.2054_FC5.i586.rpm: Heade V3 DSA signature: NOKEY, key ID 4f2a6fd2
سلام !
عجب مشکلاتی واسه تو پیش می یاد ها !!! کل مشکلات ۱ ساله تو عرض چند روز !!
اون warning زیاد مهم نیست ! با دستور rpm --import و وارد کردن کلید (key) که تو سایت یا CD باید باشه حل می شه !
اما احتمالا برنامه نصب محل فایل های سورس کرنل تورو شناسایی نکرده !
برنامه رو یک باره دیگه اجرا کن و کل خروجی رو بصورا کد اینجا بذار ! حالت پیشرفته رو برای جواب انتخاب و # رو بزن ! (محض احتیاط گفتم ! )
من الان Fc5 دارم می تونم تو یه پارتیشن دیگه Suse نصب کنم؟
اگه بکنم اتوماتیک تنظیمات Grub رو آپدیت می کنه؟
اگر اون بسته رو درست نصب کرده باشی و در /usr/src سورس کرنل وجود داشته باشهنقل قول:
نوشته شده توسط Ahmadra
من احتمال می دم باید اونو کامپایل و نصب کنی
تا اینکه حداقل این autoconf.h ساخته بشه
فعلا که دقیق معلوم نیست
باید امتحان و خطا کنید :biggrin:
دقیقا بفرمایید می خواهید چه کار کنیدنقل قول:
نوشته شده توسط behi_joon
یعنی با یک دیسک زنده کارتون راه نمیوفته؟
نه می خوام رو هاردم نصب داشته باشم، مثلا اینجوری که تو C فدورا باشه تو D سوزه باشه
، میشه؟
خب این یعنی چی. من یکبار دیگه برای اینکه مطمئن بشم کرنل رو نصب کردم ولی گفت هم اکنون کرنل نصبه!
یعنی چی اونو کامپایل و نصب کنم. نصبش کردم دیگه. از روی بسته rpm.
تو رو خدا بگید چیکار کنم! بیاضی جان کمک.