در کل حیف شد میتونستیم 3 بازی زیباتر رو ببینیم
پرس کنفرانس(زنده)
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
Printable View
در کل حیف شد میتونستیم 3 بازی زیباتر رو ببینیم
پرس کنفرانس(زنده)
نه بنظرم اون وقت سیاه Qd1 میرفت و عملا راه رو برای مات کردن میبست.نقل قول:
البته فرقی هم نمیکرد چون اناند از این بازی برد میخواست با اون حرکات باز عقب میفتاد و اگر خیلی تلاش میکرد با وقت کم بازی رو مساوی میکرد
بچهها ممنون از شرکت هر سه تاییمون :n02:
من برم ببینم ادبیات خبری نیست
فعلا
من اين تايپيك رو مرور مي كنم و بازي ها رو هم كم و بيش مي بينم!
اما...
حرفي براي گفتن ندارم!
دوست دارم در مورد شطرنج بيشتر و بيشتر بدونم و بازي م، رو قوي تر كنم.
خاطرم هست كه در تابستان سال هاي گذشته بود كه مسابقات دوره اي برگزار مي شد...اگر چنين مسابقاتي هم دوباره برگزار بشه كه خيلي عالي مي شه!
ممنون از همگي دوستان كه اطلاعات خودشون رو در اختيار قرار مي دن و معلومات ما بيشتر از بيش مي كنند!
قول مي دم پست بعدي م، اين قدر اديبانه نباشه!
اشتباه نابخشودنی آناند و نیم گام تا قهرمانی کارلسن
بازی نهم قهرمانی جهان در روندی دراماتیک برای هواداران "آناند" با پیروزی شیرین "کارلسن" همراه شد.
در این بازی که قهرمان جهان مهره سفید را دراختیار داشت برای جبران دو امتیاز از دست داده بازی را با شروع پیاده وزیر آغاز و در ادامه با به نمایش گذاشتن یک بازی احساساتی ، در انتها با ارتکاب اشتباهی کشنده در حرکت 28 ضمن تقدیم یک امتیاز شیرین به حریف ، امید را از اردوی خود و هوادارنش برد.
بدین ترتیب و در پایان بازی نهم "مگنوس کارلسن" با نتیجه 6-3 از حریف هندی خود پیش است و برای انتقال تاج قهرمانی شطرنج جهان از قاره کهن به قاره سبز تنها به نیم امتیاز از 3 بازی باقیمانده نیاز دارد و باید با قاطعیت گفت که "آناند" برای جبران این نتیجه به یک معجزه نیاز دارد. از هم اکنون باید عصر آناند ملقب به ببر "مدرس" شطرنج جهان را تمام شده دانست و دل به نوای دلنشین "مگنوس کارلسن ، "موزارت شطرنج" داد !
منبع: شطرنجبان
متاسفانه دیر رسیدم، ولی گزارش لحظه به لحظتون رو خوندم، خسته نباشید میگم:n02:
الان که بازی رو نگاه کردم توی یه نگاه به نظر میاد آناند بیش از حد خودش رو به آب و آتش زد و با یه اُورلوک اساسی (N.f1) مساوی رو با باخت عوض کرد.
از نظر جذابیت از جذاب ترین دورها بود.
+
دوستان دور بعدی دقیقا کی هست؟ اگه اشتباه نکنم آناند هنوز روی کاغذ شانس سه امتیاز از سه بازی آخر رو داره:n02:
فردا صبح اول ایران روسیه رو میبینیم (10:40) بعد میایم کارلسن-آناند (13)نقل قول:
آناند داره تمام تلاشش رو میکنه
بازی دیروزش و مساوی نکردن امروزش قابل تحسینه
پس 40 حرکت به آخر بازی اسب و پیاده رسیدم و دو طرف هر کدوم 90 دقیقه زمان دارند
مگنوس داره تقریبا اسبش رو از دست میده از طرفی شانس درو کردن پیاده a و b آناند رو داره
dreams come true for Magnus
youtube.com/watch?v=JbCFlCa5nlI
THE NEW CHAMPION
خیلی خیلی خیلی مسابقهی نفسگیری بود
آناند به هیچ وجه قصد تسلیم نداشت و میبایست میبرد
کار تا جایی پیش رفت که پس از 65 حرکت ، هیچ مهرهای در انتها بر روی صفحهی شطرنج باقی نماند که این خود نشان دهندهی همینه.
به هر کدوم همونطور که رضا نوشت 1 ساعت وقت اضافه داده شد.
بر اساس آیین نامه مسابقات مقرر بود این بازی ها 12 دور به صورت فکری(120 دقیقه برای چهل حرکت، 60 دقیقه اضافی برای 20 حرکت و 15 دقیقه با پاداش30 ثانیه از حرکت 61 به بعد) در صورت تساوی چهار بازی دیگر با زمان 25 دقیقه با پاداش 10 ثانیه انجام شود .
اگر باز هم این بازیها به تساوی کشید ه شد دوبازی با زمان ۵ دقیقه با پاداش 3 ثانیه انجام گیرد و در نهایت اگر همه بازیها مساوی شد بازی رعد آسا قهرمان جهان را تعیین کند .
اما مگنوس کارلسن جوان توانست باقدرت در مرحله اول مسابقات با کسب 7 تساوی و سه برد در پایان دور دهم به امتیاز 6.5 دست یابد و تاج قهرمانی جهان را به نروژ ببرد.
شطرنجباز
این :
من رو یاد این میندازه:
یعنی این دو حالا حالاها میخوان به این روند قهرمانیشون ادامه بدن؟
میگن این
قراره به زودی قهرمانی ٍ این
رو به چالش بکشه:n02:
باید واستیم و ببینیم
این همه پسره هلندی هست؟
من دیروز که ریتینگ ایران رو نگاه میکردم، دیدم یه دختر 12-13 ساله ایرانی خوب ریتی داره و اگر درست روش سرمایه گذاری بشه میشه بهش امیدوار بود که ریتینگی بالاتر از قائم مقامی کسب کنه
سلام
متاسفانه دیروز دوباره به خاطر مشغله بازی رو از دست دادم.
در عوض تکرار فیلم بازی رو چند بار دیدم:n02:
خوشبختانه شطرنج از اون رشته هایی هست که تکرار چندبارش از خودش زیباتر و پربارتر هست:n06:
کاش آناند زودتر از این به فکر بردن میفتاد و به جای چند دور اول که همیشه توی حالت های متعادل
و مطمئن دنبال میشد هم مثل دو بازی آخر بازی های جذاب تری رو (البته با باخت آناند!) می دیدیم.
تشکر از دوستانی که تاپیک رو توی این مدت تاپیک رو گرم نگه داشتن، امیدوارم توی رویدادهای مهم بعدی هم به همین شکل باشه:n11:
سوالت رو نفهمیدمنقل قول:
فابیو کارونا هست
رو عکسی که گذاشتم کلیک کنید
:n02:نقل قول:
میخواستم بنویسم "همون" نوشتم همه:n02:
متوجه نشدم لینک دادید.
من منظورم این پسره هست که بازار مشترکه:n02: پرد نپالی- مادر روسی-توی روسیه هم بدنیا اومده ولی برای هلند توی مسابقات شرکت میکنه
یه دو سالی از فابیو که شما گذاشتید کوچکتره و ریتینگش 50 تا کمتره.به نظرم آینده شطرنج برای اینه:n02:
کد:http://ratings.fide.com/card.phtml?event=24116068
من هم همچون معراج تشکر میکنم از دوستان که با کمک هم تاپیک رو بروز نگه داشتیم.
من هم امیدوارم همچنان خبرهای ناب و دوستداستنیمان و هر آنچه میشه اینجا نوشت و برایمان زیبا هستند و مهم، رو بنویسیم و دنیای زیبای شطرنج را با هم به اشتراک بذاریم.
:n16:
بچهها من هنوز فرصت نکردم تحلیلهای بازیها مخصوصا بازی نهم و اون blunder ـی که آناند مرتکب شد رو دنبال کنم.
اگه یادتون باشه حرکت 28.Nf1 که فکر کنم دو علامت سوال جایزه گرفت :n02:
ما تازه وارد قرن بیست و یکم شدیم و هنوز تا پایان قرن راه طولانی درپیشه
ولی اگر تا 87 سال دیگه کسی سه علامت سوال جایزه نگیره، امکانش هست که این حرکت آناند با نام بدترین حرکت قرن انتخاب بشه.
البته خود آناند دلیلهاش رو گفته:
من اولین بار بود که قهرمانی جهان رو زنده دنبال میکردم و کلا در اینجا و [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] جو خوبی بودنقل قول:
من هم همچون معراج تشکر میکنم از دوستان که با کمک هم تاپیک رو بروز نگه داشتیم.
من هم امیدوارم همچنان خبرهای ناب و دوستداستنیمان و هر آنچه میشه اینجا نوشت و برایمان زیبا هستند و مهم، رو بنویسیم و دنیای زیبای شطرنج را با هم به اشتراک بذاریم.
کاسپارف بعد قهرمانی کارلسن گفته آناند باخت ولی نمرده!
برای اینکه یادمون باشه این اسطوره هندی هم بازیهای زیبا و سراسر هیجان کم نداشته پیشنهاد میکنم دو بازی بسیار زیبا از آناند رو به ترتیب مقابل Karjakin (در سال 2006) و آرونیان (2013) ببینید
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
وقتی چند روز پیش مگنس کارلسن قهرمان جهان شد فکر نمیکنم کسی در دنیای شطرنج پولش را هدر داده باشد.
همه شرط بندیها طرف قهرمان تقریبا بیست و سه سالهی نروژیای بود که به سلطنت استاد بزرگ ویسواناتان آناند ضربهای مهلک وارد کرد
ادامه را در نیویورکر بخوانیم [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
و به گفتهی سایت شطرنجیان:
در واقع باید گفت که روز 22 نوامبر 2013 فصلی دیگر در شطرنج جهان آغاز شد که بسیاری آنرا عصر "کارلسن" قلمداد می کنند.
قهرمانهای کشور در سال 1392 [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] پس از دور پایانی رقابت های قهرمانی کشور، احسان قائم مقامی با 8 امتیاز قهرمان امسال کشور شد.به گزارش روابط عمومی فدراسیون شطرنج،در پایان دور یازدهم استاد بزرگ احسان قائم مقامی که در رده بندی اولیه جدول مسابقات بخت نخست را به خود اختصاص داده بود توانست که آن را حفظ کند و در صدر باقی بماند و عنوان قهرمانی این رقابت ها دست یافت. مسابقات فینال شطرنج قهرمانی کشور آقایان از 6 آذر ماه با حضور 36 شطرنجباز از 13 استان کشور به میزبانی آذربایجان شرقی در شهر تبریز برگزار شد.گفتنی است، این مسابقات در 11 دور به روش سوئیسی به سر داوری مقصود گیاهی داور بین المللی انجام شد.
گفتنی است، استاد بزرگ احسان قائم مقامی با ریتینگ 2561 در میز اول به پیکار با استاد فیده سید خلیل موسوی با ریتینگ 2238 رفت و در نهایت به نتیجه تساوی دست یافتند و احسان قائم مقامی با 8 امتیاز به قهرمانی رسید و سید خلیل موسوی که بخت 23 جدول مسابقات بود با 7.5 امتیاز عنوان نائب قهرمانی را کسب کرد.
همچنین، استاد بزرگ اصغر گلی زاده بخت سوم جدول اولیه با ریتینگ 2500 در میز سوم در رقابت با استاد فیده امیررضا پوررمضانعلی با ریتینگ 2458 به پیروزی رسید و مقام سوم را کسب کرد. امید نوروزی با ریتینگ 2372 د رمیز چهارم با امین نصری با ریتینگ 2320 به رقابت پرداخت با غلبه بر وی و 7.5 امتیاز کسب شده در جایگاه چهارم قرار گرفت. استاد بزرگ همایون توفیقی با ریتینگ 2455 در میز دوم به مصاف استاد بین المللی سید جواد علوی با ریتینگ 2455 رفت و با برتری بر وی و کسب 7.5 امتیاز در رده پنجم جدول جای گرفت.
شایان ذکر است این پنج نفر برتر به اردوی تیم ملی کشور دعوت می شوند.[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] استاد بزرگ بانوان آتوسا پورکاشیان با کسب 9 امتیاز عنوان قهرمانی کشور را از آن خود کردبه گزارش روابط عمومی فدراسیون شطرنج، در پایان دور یازدهم استاد بزرگ بانوان آتوسا پورکاشیان که در رده بندی اولیه جدول مسابقات بخت نخست را به خود اختصاص داده بود، توانست جایگاه خود را حفظ کند و در صدر باقی بماند و به عنوان قهرمانی این رقابت ها دست یابد. مسابقات فینال شطرنج قهرمانی کشور بانوان از 8 آذر ماه با حضور 24 شطرنجباز از 10 استان کشور به میزبانی گیلان در شهر رشت برگزار شد. گفتنی است، این مسابقات در 11 دور به روش سوئیسی به سر داوری شهره بیات داور بین المللی انجام شد.
در دور یازدهم و آخرین دیدار این مسابقات که صبح امروز یکشنبه 17 آذر ماه ساعت 9 انجام شد، استاد بزرگ بانوان آتوسا پورکاشیان با 9 امتیاز مقام نخست این رقابتها را کسب کرد و استاد بین المللی بانوان میترا حجازی با 8.5 امتیاز به عنوان نایب قهرمانی دست یافت.همچنین، استاد بزگ بانوان سارا سادات خادم الشریعه با 8 امتیاز، استاد فیده بانوان مینو عسگری زاده با 7.5 امتیاز و استاد بین المللی بانوان غزل حکیمی فرد با 6.5 مقام های سوم تا پنج را از آن خود کردند.گفتنی است، استاد بزرگ بانوان آتوسا پورکاشیان با ریتینگ 2334 با آیلار لطفی با ریتینگ 1883 در میز اول به رقابت پرداختند و با نتیجه تساوی به پایان رسید.در میز دوم استاد بین المللی بانوان میترا حجازی با ریتینگ 2274 به مصاف آناهیتا زاهدی فر با ریتینگ 1816 رفت و در نهایت پیروز این دیدار شد.استاد فیده بانوان مینو عسگری زاده با ریتینگ 2117 و استاد فیده بانوان درسا درخشانی با ریتینگ 2087 در میز سوم به مصاف یکدیگر رفتند و به نتیجه تساوی بسنده کردند.
استاد بزرگ بانوان سارا سادات خادم الشریعه با ریتینگ 2298 و نگار شمس با ریتینگ 1769 در میز چهارم با یکدیگر به رقابت پرداختند و در در پایان شمس مغلوب این دیدار شد.استاد بین المللی بانوان شایسته قادر پور با ریتینگ 2223 در میز پنجم به مصاف استاد بین المللی بانوان غزل حکیمی فرد با ریتینگ 2238 رفت و در نهایت حکیمی فرد پیروز این رقابت شد.
منابع: سایت فدراسیون شطرنج و شطرنجباز
جشن تولد قهرمان شطرنج جهان در ورزشگاه سانتیاگو برنابئو
مگنوس کارلسن قهرمان نروژی حال حاضر شطرنج جهان که از طرفداران سرسخت باشگاه فوتبال
رئال مادرید اسپانیاست، در شب تولد 23 سالگی اش به ورزشگاه سانتیاگو برنابئو دعوت شده بود
این اتفاق جالب در رسانه های ورزشی و غیرورزشی جهان انعکاس وسیعی یافت
محتوای مخفی: سایر عکسها
سلام
تاپیک رو الان دیدم چه هیجانی اینجا برقرار بود :n02: اگه خبر داشتم منم میومدم چون همه ی 10 بازی رو زنده دنبال میکردم
یک پیشنهاد هم داشتم برای این تاپیک و اون هم اینه که علاوه بر خبرهایی که اینجا دنبال میکنیم به نظرم بهتره در کنار هم
به گذشته هم سری بزنیم و بازی های قدیمی، قهرمانان قدیمی، واریانس ها، بازی های تاریخی، اورلوک های تاریخی (مثل اورلوک راند 9 آناند :n02:)
مسائل شطرنج و ... رو هم قرار بدیم تا تاپیک فقط جنبه ی خبری نداشته باشه
اگه دوستان موافق باشن منم آمادگی خودم رو برای حضور در جمعتون اعلام میکنم
مرسی.
میثم :11:
سلام
مرسی میثم
ایدهی خیلی خوبیه
من که موافقم
فقط این تاپیک برای من شاید به گونهای باشه که دیر به دیر آپدیتش کنم
ولی هر وقت نکتهای یا مطلبی مفید پیدا کنم و ... حتما مینویسم
و با همکاری همگیمان کاری کنیم تا این جمع هر روز علاقهمند بیشتری پیدا کنه.
(البته مطمئنن علاقهمند زیاده ولی اینکه مطلبی نوشته بشه کمی شاید سخت باشه.
مثل کتابخوانی که مطمئنن کتابخوان کم نداریم، ولی کم میان برای معرفی. نیاز به :n24: دیده میشه :n02:)
:n16:
..................
ولی حالا دوباره یه خبر بنویسم:n02:
مسابقات تورمنت لندن که این دور بازیهای سریع انجام میشد با قهرمانی شطرنجباز 26 سالهی آمریکایی ناکامورا پایان گرفت
جایی که آناند و کرامنیک هم حضور داشتند
اما هیچ یک به فینال نرسیدند و فینال با حضور گلفاند 45 ساله اسراییلی برگزار شد
بد نیست یک نگاه به ریتینگ جدید داشته باشیم:
سلام مجدد به همه
میخوایم این تاپیک رو بیاریم بالا دیگه :n02: یه کاری کنیم که تیم مدیریت انجمن ورزش مجبور باشه این تاپیک رو برای همیشه جزیی از تاپیک های "مهم" انجمن ورزش قرار بده
بچه ها نرم افزار خوب و ساده ای که بشه باهاش پوزسیون چید و از تصویر پوزسیون خروجی بگیره (مثلا حتی خروجی gif که متحرک باشه) میشناسید؟
مرسی.
درود دوباره!
من هم با ميثم عزيز موافقم...بايد سعي كنيم كه از موصوعات ديگه هم گفتگو كنيم و اين كه خود شطرنج رو در اين تايپيك خبر ساز كنيم...
راجع به برنامه اي كه ميثم خواسته بود...من كمي جستجو كردم و اين ها رو پيدا كردم...
اين سايتي هست كه دياگرام شطرنج رو درست مي كنه...يك ابزار آنلاين و بسيار مفيد...
شما از پنل سمت چپ هم مي تونيد باقي ابزارهاي مفيد ديگه هم انتخاب و استفاده كنيد...
اين سايت رو هم ببينيد...باز هم يك ابزار آنلاين براي كار...
در اين سايت به نظر شما مي توني بازي كني و خروجي رو GIF متحرك بگيري...ميثم جان شما خودت يه نگاهي به سايت كن...
اين برنامه اي هست كه من پيدا كردم...به نظر برنامه جاوا براي موبايل هست...ولي باز مطمئن نيستم!
باز اگر برنامه و يا سايت هاي بهتري ديدم، همين پستم رو ويرايش مي كنم...
سلام
این پست رو جهت تست کردن نحوه ی قرار دادن پوزسیون بازی در انجمن ارسال میکنم
W: Anand, Viswanathan / B: Carlsen, Magnus
Round: 09 | FIDE World Chess Championship
26. Qh6 b2
27. Rf4 b1=Q
28. Nf1?? Qe1
0-1
در اینجا آناند حرکت اشتباه NF1 ؟؟ رو انجام میده که با جواب Qe1 کارلسن، شکست رو قبول میکنه
در ادامه حرکت درست (که بازی رو به آخر بازی فیل های همرنگ با برتری مختصر برای سیاه میکشونه) رو بررسی میکنیم.
28. Bf1 Qd1
29. Rh4 Qh5
30. Nxh5 gxh5
31. Rxh5 Bf5
32. Bh3 Bg6
33. e6 Nxf6
34. gxf6 Qxf6
35. Rf5 Qxe6
36. Re5 Qd6
37. Qg5 Rd8
38. Qg3 Kg7
39. Qf3 Qa3
40. Qg3 h6
41. Bg2 Qc1+
42. Re1 Qd2
43. Re7 Qg5
44. Qe5+ Kh7
45. Qxg5 hxg5
46. Kf2 Kg7
این مدلی خوبه پوزسیون قرار بدیم؟ فکر کنم بد نباشه
البته اون چیزی نیست که توی ذهن من بود، ببینم میتونم یه چیز بهتر پیدا کنم
مرسی.
سلام
با تشکر از سامان عزیز ... چیزهای خوبی پیدا کردی :n16:
منم یه چیزهایی پیدا کردم سعی میکنم اونهایی که تست میکنم رو قرار بدم تا بچه ها ازشون استفاده کنن
مرسی.
نقل قول:
خواهش مي كنم ميثم جان...
من مي گم پستي از پست هاي ابتدايي اين تايپيك رو كامل به اين نرم افزار ها و ابزارها تخصيص بديم تا يك منبع خوبي هم براي ديگران باشه...
من نمي دونم مطرح كردن اين بحث اينجا درست باشه يا نه...ولي من خاطرم هست كه در سال هاي گذشته ما مسابقات شطرنج رو در فروم پي سي به صورت دوره اي برگزار مي كرديم...خوشحال مي شم اگر دوستان علاقه مند دوباره پي گيري كنن و يك سري ديگه از مسابقات از سر گرفته بشه...
ولي مي دونم كه اگر وارد بازي بشم، سخت شكست مي خورم! مهم باخت بازي نيست...مهم Fun بودن بازي هست...
و مي دونم سوال احمقانه اي مي كنم...ولي كسي مي تونه به من معنا و مفهوم حركات رو خوب توضيح بده؟ و يا منبع ي، براي مطالعه به من معرفي كنه؟ من به طور كامل معني اين اعداد و حروف رو فراموش كردم...ولي چون نمي دونم، دارم سوال مي كنم...
يعني همون حركت NF1 كه ميثم عزيز ذكر كردن، چه معني داره؟!
در شطرنج مهره ها به این صورت نام گذاری مشن:
سرباز: pawn
قلعه:rook
اسب : knight
وزیر: queen
شاه: king
فیل: bishop fgf
ستون های افقی از چپ به راست با حروف انگلیسی شماره گذاری مشن از a تا h و ستون های عمودی از پایین به بالا از 1 تا 8.
و برای هر مهره از حرف اول اسمش به عنوان نشانه استفاده میشه به جز اسب که به جای k از N استفاده میشه.
nf1 یعنی اسب در ستون افقی f و ردیف اول قرار میگیره.
خیلی خوشحالم از برنامه های پیش روی تاپیک:n11:
واسه قراردادن پوزیسیون ها ا [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ابزار کارآمدی هست، خصوصا که خیلی ساده خروجی های مختلفی رو میشه ازش گرفت.
توصیه می کنم ویدئوی آموزشی کار با اون رو از [ [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ] ببینید.
سلام
میثم میشه برای نوشتن حرکات از جدول استفاده کنیم.
مثلا
Black White e5 f3 1 Qh4# ??g4 2
و ممنون سامان برای معرفی سایتها
و به نظرم این درست کردن Gif خیلی خوبه و میتونه کمک خیلی خوبی باشه.
من خودم نرمافزار خاصی رو سراغ ندارم.
ولی آنلاین همونطور که سامان معرفی کرده میشه درست کرد.
خیلی خوب میشد اگر میشد اینگونه طراحی کرد:
و البته اگه VB هم امکانش رو داشته باشه.
ضمن اینکه نرمافزارهای شطرنجی رو خوبه یه معرفی داشته باشیم
خودم دنبال یه نرمافزار خوب و جمع و جور هستم برای باز کردن فایلهایی همچون PGN یا ویدیو و ...
مثلا این نرمافزار رایگان خیلی خوبه:
Chessbase Reader 12
دانلود:
اما بدی این نرمافزار اینه که نمیشه یک بازی رو Save کرد و نیاز نرمافزاری مثل Fritz هست.
(مثل acrobat reader تنها برای خواندن استفاده میشه)
+
سامان همونطور که جای دیگهای هم نوشتم
پیشنهاد میکنم کتاب :
دانستنیهای عمومی شطرنج
(همه چیز درباره شطرنج)
کورتس دورفر
ابوالقاسم نجیب
رو داشته باشی
و بدون نیاز به خود شطرنج یک نما و دید کلی از شطرنج بدست بیاری
و همزمان یا بعد، کتاب:
تئوری بنیادی شطرنج
مایزلیس
رضا رضایی
و چون در قطع جیبی است
میشه همواره همراه داشت
سلام
منم موافقم که این تاپیک رو مقدای مرتب و تنظیم کنیم، مثلا در چند پست ابتدایی بعضی از موارد و موضوعات کلی رو بنویسیم و دوستان جدیدی که به جمع ما می پیوندند رو جهت مطالعه به پست های اول تاپیک هدایت کنیم
مثلا همین سوالی که سامان عزیز پرسیدند و من در ادامه بهش میپردازم میتونه به عنوان یکی از پست های ابتدایی این تاپیک قرار بگیره.
با تشکر از جواد عزیز که در مورد نحوه ی ثبت حرکات به سامان عزیز توضیحاتی رو ارائه کردند
اگر اجازه بدید مقداری توضیحات مفصل تر عرض کنم
نحوه ی ثبت حرکات شطرنج در دنیا به زبان های مختلفی وجود داره
ولی در حال حاضر دو زبان برای ثبت حرکات در دنیا بـیـشتر استفاده
میشه، روش مدرن و روش کلاسیک
1- روش مدرن (انگلیسی): در اکثر نقاط دنیا از جمله سایت های معتبر شطرنج از این روش برای ثبت و درج حرکات شطرنج استفاده میکنند.
2- روش کلاسیک (فرانسوی): این روش بعد از روش مدرن جایگاه دوم استفاده در بین شطرنج بازان رو داره و در ایران بیشتر از این روش استفاده میکنند.
علامت اختصاری در روش کلاسیک علامت اختصاری در روش مدرن مهره
R
K
♔ D
Q ♕ T
R
♖
F
B
♗ C
N
♘ علامت اختصاری ندارد علامت اختصاری ندارد ♙
1- هر مهره با حرف اول و بزرگ نام آن نمايانده می شود (لیست بالا شامل اسامی: انگلیسی-روش مدرن | فرانسوی-روش کلاسیک)
2- برای حرکت هر مهره، ابتدا از حرف اول نام آن مهره استفاده میشود
3- پیاده ها از حرف ابتدایی شان و یا نام اختصاری استفاده نمیشود و فقط خانه ای که در آن قدم میگذارد ذکر میشود، مثال: e4 یعنی پیاده به خانه ی e4 قدم نهاده است.
4- هشت ستون ( از چپ به راست براي سفيد و از راست به چپ براي سياه ) با حروف كوچك و به ترتيب با a b c d e f g h نمايانده می شوند.
5- هشت عرض (از پايين به بالا براي سفيد و از بالا به پايين براي سياه) به ترتيب با اعداد 1 الي 8 شماره گذاری مي شوند.
(در نتيجه، در پوزيسيون اوليه، سوارها و پياده های سفيد در عرضهای اول و دوم ، و سوارها و پياده های سياه در عرضهای هشتم و هفتم قرار دارند.)
6- در نتيجه این قواعد، هركدام از شصت و چهار خانه (مربع) همواره فقط و فقط با ترکیب يك حرف و يك عدد نمايانده مي شود. (چه از جانب سیاه و چه از جانب سفید)
7- هرحركت مهره ها با ذکر سه بخش ثبت میشود، بخش اول حرف اول نام مهره مورد نظر، بخش دوم اسم ستون مربعی که در آن پای میگذارد و بخش سوم عدد سطر آن مربع.
هيچ خط پيوند (خط تيره) بين (بخش اول) و (بخش دوم) وجود ندارد.
مثال : Be5 ، Nf3 ، Rd1
تبصره 1: در مورد پياده ها فقط مربع ورود نمايانده مي شود . مثال : e5 ، d4
تبصره 1-2: اگر دو مهره هم نام (دو اسب یا دو رخ و ...) بتوانند در آن واحد به یک خانه مشخص وارد شوند باید مختصات دقیق مهره ای که حرکت را انجام میدهد ذکر شود
برای مثال: اگر یک اسب شما در خانه h1 و یک اسب شما در خانه f1 وجود دارند و شما میخواهید اسب h1 خود را به خانه g3 ببرید باید بنویسید Nhg3 (یعنی اسب ستون h به خانه g3 منتقل شده است)
تبصره 2-2 : اگر دو اسب شما در یک ستون قرار داشته باشند باید مختصات دقیقتری ثبت کنید، مثال : یک اسب شما در خانه h1 و اسب دیگر شما در خانه h5 حضور دارند و میخواهید اسب h1 را به خانه ی g3 منتقل کنید
باید مشخصات را به این صورت ثبت کنید : Nh1g3
8- وقتی مهره ای عمل گرفتن مهره ی حریف را انجام مي دهد، يك × بين (بخش اول) حرف اول نام مهره مورد نظر و (بخش دوم و بخش سوم) مختصات مربعی که مهره مهاجم وارد میشود گنجانده مي شود. مثال N×f3
تبصره 1-1: اگر دو مهره ی هم نام در آن واحد بتوانند یک مهره ی مشخص از حریف را بگیرند باید مشخصات دقیق مهره ای که عمل گرفتن را انجام میدهد ذکر شود
مثال: اسب در خانه h1 میخواهد پیاده حریف در خانه g3 را بگیرد در حالی که اسب دیگر سفید در خانه f1 قرار دارد :Nh×g3
تبصره 2-1: اگر دو مهره ی هم نام که در آن واحد میتوانند یک مهره از حریف را بگیرند در صورتی که در یک ستون واحد حضور دارند باید مختصات دقیقتری از مهره ی گیرنده ذکر شود
مثال یک اسب در خانه ی h1 و یک اسب در خانه h5 حضور دارند و پیاده ی حریف در خانه g3 حضور دارد :Nh1×g3 یعنی اسب خانه ی h1 حرکت را انجام داده است
9- وقتي پياده ای عمل گرفتن را انجام مي دهد، باید به این صورت ثبت شود، اسم ستونی که پیاده در آن حضور دارد به همراه یک × و اسم ستون و شماره سطری که پیاده به آن ورود میکند
مثلا پیاده در خانه ی a4 میخواهد پیاده ی حریف در خانه b5 را بزند: ثبت میشود a×b5
تبصره: در مورد گرفتن "آن پاسان"، مربع ورود، آن مربعي است كه پياده گيرنده نهايتا در آن مستقر ميشود و e.p. به ثبت اين حركت اضافه ميشود
مثال: پیاده سفید در خانه a5 حضور دارد و سیاه حرکت b5 را انجام میدهد، پیاده سفید برای گرفتن "آن پاسان" ثبت میکند : a×b6 e.p
10- در مورد ترفيع پياده ، حركت انجام شده پياده ذکر مي شود و سپس بلافاصله حرف اول مهره جديد مي آيد. مثال : پیاده سفید وارد خانه ی d8 میشود و آن پیاده را شما به وزیر تبدیل میکنید، ثبت میشود : d8Q
تبصره: در صورتی که پیاده در حال ورود به خانه ی عرض آخر عمل گرفتن مهره ی حریف را هم انجام دهد از × استفاده میشود، مثال : پیاده سفید در خانه e7 حضور دارد و رخ حریف در خانه d8 حضور دارد
شما میخواهید با زدن رخ حریف به ترفیع پیاده بپردازید و پیاده را به وزیر تبدیل کنید، ذکر میشود : e×d8Q
11- پيشنهاد تساوي بايد با علامت (=) مشخص شود.
اختصارات ضروري
O-O : قلعه رفتن با رخ h1 (برای سفید) يا رخ h8 (برای سیاه) - به اصطلاح قلعه رفتن در جناه شاه یا قلعه کوچک.
O-O-O : قلعه رفتن با رخ a1 (برای سفید) يا رخ a8 (برای سیاه) - به اصطلاح قلعه رفتن در جناه وزیر یا قلعه بزرگ.
× : مي گيرد
+ : كيش
# : مات
e.p : پیاده"آن پاسان" ميگيرد
1-0 : سفید برنده شده است
0-1 : سیاه برنده شده است
1/2-1/2 : بازی مساوی شده است
علامت های دیگری وجود دارد که بیشتر برای تحلیل بازی ها مورد استفاده قرار میگیرد که بعدا بهشون میرسیم
مرسی.
آقا من یه مشکل با این سیستم ها دارم یعنی مثلا من درباره سیستم سیسیلی سرچ میکنم فقط چنتا حرکت مهره های سفید و سیاهو نشون میده
آخه طرف مقابل هم قرار نیست دقیقا همون جرکاتو بره که!
چجوری میشه این سیستم ها رو خوب یاد گرفت؟
یاد گرفتن ریزه کاری ها هر نوع از شروع بازی زمان زیادی می بره.نقل قول:
اگه بخوام کیفی جوابتون رو بدم، چند حرکت ابتدایی تعیین می کنه که وارد چه شاخه ای از شروع بازی های مختلف یا اصطلاحا چه واریانسی شدیم.
مثلا در مورد همون دفاع سیسیلی، بعد از شروع رایج زیر:
Black White c5 e4 1 N.f3 2
سیاه حرکت های مختلفی می تونه داشته باشه، از جمله d6 یا e6 و یا N.c6 که بسته به حرکت سیاه وارد شاخه های مختلفی میشیم.
تقسیم بندی کل شاخه های مختلف به شکل سیستماتیک رو می تونید توی دائره المعارف های شروع بازی پیدا کنید، به عنوان نمونه جلد B از کتاب Encyclopedia of Chess Openings مربوط به دفاع سیسیلی میشه.
اما اگه بخواید به صورت کیفی، طرح های کلی هر نوع از شروع بازی رو در سطح مقدماتی یاد بگیرید، به عنوان نمونه می تونید به فصول آخر کتاب "تئوری بنیادی شطرنح" از مایزلیس ترجمه رضا رضایی، که احمد عزیز هم معرفی کردن رجوع کنید.
سلام
من چند نکته رو در ادامه ی پست معراج عزیز عرض کنم
اصلا نیازی نیست که مطمئن بشید حریفتون به شما پاسخ درست در یک واریانس رو میدهد یا خیر
هدف از یادگیری شروع بازی اینه که شما بتونید نسبت به حریفتون برتری کسب کنید (برتری در فضا، برتری در گسترش سوارها، برتری در جناح های بازی، برتری در مرکز و ...)
اگر کسی در مقابل e4 سیسیلی انتخاب میکند باید با شاخه های مختلفی از بازی سیسیلی آشنایی داشته باشد، چون با توجه به اینکه حریف به شما چه پاسخی دهد ممکن است مجبور شوید شاخه را تغییر دهید.
سیسیلی همون مجموعه حرکت های ابتدایی است که معراج هم بهش اشاره کرد و شما در جستجوهاتون بهش رسیدید ، یعنی :
Black White c5 e4 1
ولی برای اینکه با شاخه های مختلف دفاع سیسیلی آشنا بشید باید وارد جزئیات بیشتری از هر شاخه بشید
شاخه هایی مانند دراگون، نایدروف، پاولسن، شوونینگن و ...
نکته اول در یادگیری واریانس ها نقاط ضعف و قدرت هر واریانس هست که شما تحت هر شرایطی باید اونها رو بدونید (برای مهره ی خودتون و مهره ی حریف)
مثلا از نقاط قدرت در واریانس "دراگون" فیل جناح شاه مهره سیاه هست که با قرار گیری در خانه g7 فشار زیادی رو به مرکز و جناح وزیر وارد میکنه
سفید اگر واریانس رو بلد باشه میتونه پاسخ مناسب رو داده و به بازی بپردازه ولی در صورتی که واریانس بلد نباشه برتری از دست خواهد داد
یا مثلا نقطه ضعف سیسیلی دراگون خانه ی f6 است که سیاه تا جای ممکنه نباید پیاده ی ستون e خودش رو حرکت بده چون بعد خانه ی f6 به یک نقطه ی ضعف مرگبار برای سیاه تبدیل خواهد شد.
نکته دوم در یادگیری واریانس ها تسلط به دام ها و یا تله های رایج در هر واریانس هست
در واریانس های زیادی تله های بسیاری وجود داره که بازیکن در صورتی که واریانس رو بلد نباشه میتونه در تله ی حریف گرفتار بشه و گاهی اوقات در همون ابتدا بازی رو واگذار کنه
یکی از واریانس های معروف که بعد از این همه سال هنوز هم هستند بازیکن هایی که در سطوح بالا در تله های این واریانس قرار میگیرند "دفاع پتروف" هست
دفاع پتروف با این حرکات شناخته میشه:
Black White e5 e4 1 NF6 NF3 2
یک نمونه از تله ی واریانس "دفاع پتروف" که مهره ی سیاه بخاطر وارد نبودن به این واریانس انحرافی بازی رو در 11 حرکت واگذار میکنه:
Wall Bill - Barsalou Norm, Dayton, OH 1982
Black White e5 e4 1 NF6 NF3 2 d6 Nxe5 3 Kxf7 Nxf7 4 d5 d4 5 Qe8 e5 6 Ne4 Be2 7 Bf5 f3 8 Bxe4 Fxe4 9 Ke6 + O-O 10 1-0 + Bg4 11
مرسی.
دوستان اگه موافق باشید در کنار بحثهای آموزشی و خبری دور سوم لیگ شطرنج p30world رو هم برگزار کنیم
با توجه به اینکه تجربه نشون داده برنامه ریزی و اجرای اون کار سختیه پیشنهادتون رو در مورد نحوه برگزاری بگید
پارامترهای مورد نظر (اگه چیز دیگه ای هم به ذهنتون میاد حتما بگید)
- اصلا برگزار بشه یا نه؟:n02:
- زمان برگزاری؟
- نحوه برگزاری؟
- سایت میزبان؟
پیشنهادات خودم
- بله :n02:
- در تعطیلات بین دو ترم دانشگاهی یعنی نیمه اول بهمن ماه
- در 5 الی 9 دور (بسته به تعداد شرکت کننده ها) به روش سوییسی و زمان 15 دقیقه +10 ثانیه پاداش برای هر حرکت (روش های دیگه: 1-Round Robin: تمام شرکت کننده ها با تمام رقیبان مسابقه بدن 2- گروهی: مشابه جام جهانی و ...)
- chess.com
فعلا موارد کلی رو بحث کنیم و موارد جرئی تر مثل ساعت برگزاری و ... باشه برای بعد
تیم کشورمان در میان 121 کشور جهان به مقام چهارمی دست یافت/ ایران در بخش برق آسا نایب قهرمان جهان شد
به گزارش روابط عمومی فدراسیون شطرنج،
با کسب یک مدال طلا توسط پویا ایدنی در رده سنی زیر 18 سال،
یک مدال نقره توسط مطهره اسدی در رده زیر 10 سال دختران
و یک مدال برنز در رده زیر 16 سال دختران توسط سارا سادات خادم الشریعه
و همچنین پرهام مقصودلو مقام پنجم در زیر 14 سال
آرین غلامی مقام ششم در زیر 12 سال
سید کیان پورموسوی مقام ششم در زیر 8 سال
آناهیتا زاهدی فر مقام ششم در زیر 10 سال دختران
امیرعلی امیری مقام هفتم در زیر 8 سال
علیرضا فیروزجا مقام هشتم در زیر 10 سال
در مجموع تیم اعزامی کشورمان موفق شد به مقام چهارمی در مسابقات قهرمانی نوجوانان جهان دست یابد.
همچنین در بخش مسابقات برق آسا، خادم الشریعه و مقصودلو مدال طلا و فیروزجا و پورموسوی مدال برنز را در رده های سنی خود کسب کردند تا تیم ایران به مقام نایب قهرمانی در بخش مسابقات برق آسا نیز دست یابد.
منبع: سایت رسمی فدراسیون شطرنج ircf.ir
+
دوستان یه نگاه به این صفحه و تصویرها و توضیحها بیندازین:
:happy:
جمعه شب در یکی از برنامههای شبکهي NRK نروژ مهمانها مگنس کارلسن و بیل گیتس بودند.
مسابقهی شطرنجی سریع میان این دو برگزار شد که پس از 9 حرکت و پس از گذشت تنها 71 ثانیه بیل گیتس مات شد. [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
در پایان کارلسن گفت که گیتس دقیقا درون تلهای افتاد که برایش چیده بود، اما با اینحال سخاوتمندانه ادامه داد که گیتس بازی خوبی رو انجام داده است. و با اختصاص کمی وقت بیشتر، مطمئنا بازیکن خوبی خواهد شد.
بیاییم جرکتها رو داشته باشیم:
Black (Magnus Carlsen)l White (Bill Gates)l Nc6 e4 1
d5 Nf3 2 Nf6 Bd3 3 Qxd5 exd5 4 Qh5 Nc3 5 Bg4 O-O 6 Ne5 h3 7 Nfxg4 hxg4 8 Qh2# ??Nxd5 9
دانلود فایل ویدئویی:
8MB
پ.ن.:
حرکتها رو با توجه به فیلم نوشتم. امیدوارم درست باشه.
اون 2 علامت سوال هم نظر کارشناسی خودم بود. :n09:
منابع:
Yahoo
NBC
ویدئو:
brisbanetimes.com.au
احمد جان بازی جالبی بود و برای دقایقی خنده را بر روی لبانمان آورد:n02:
ولی حقیقتاً بازی کردن جلوی کارسن استرس داره حتی اگر بیل گیتس باشی:n09: