اگه تو عکسها دقت کرده باشی محیط میدرنج از ووفرها کاملا جداست. اگه بازم سوالی هست در خدمتم.
موفق باشی.
اگه تو عکسها دقت کرده باشی محیط میدرنج از ووفرها کاملا جداست. اگه بازم سوالی هست در خدمتم.
موفق باشی.
@starter
سلام دوست گرامی؛
به صورت کاملا اتفاقی با تاپیک شما مواجه شدم
من دو نمونه از بهترین بلندگوهای ایران (باتفکیک 106 دی بی) رو بصورت DIY ساختم که قیمت بالایی هم دارند و بهترین صدا رو میشه ازشون گرفت
ساخت کمپانی klipsch هستند و در ایران بسیار کمیاب و گران بها هستند
این دو مدل:
Klipsch scala
Klipsch cornwall
توجه کنید که بلندگوهای معمولی نیستند و بسیار بزرگ و کلاسیک و خوش صدا هستند
در صورت تمایل بهم ایمیل بزنید میتونم تو ساخت هر نوع بلندگو کمک کنم (همچنین امپلی فایر لامپی)
samoeltrupin@gmail.com
اینم نمونه ساخته ی خودم که صداشو با هیچ بلندگوی دیگه ای نمیشه مثقایسه کرد:
البته متاسفانه عکس ها پاک شدن ولی سرچ کنیدنمونه های رو پیدا میکنیدکد:http://klipsch.blogfa.com/
درود بر شمانقل قول:
واقعا لذت بردم از وبلاگ شما و اطلاعاتی که در آن قرار داده بودی.... هر چند که لینک عکس ها خراب شده و نتوستم عکس ها را ببینم ولی انصافا آدم دلگرم می شه که می بینه این همه علاقه مند به انجام این جور پروژه ها وجود دارد.... خوشحال می شم بیشتر با مراحل کار شما و کارهایی که انجام دادی و قرار است انجام بدی آشنا بشم....والا من خودم اینقدر وسواس دارم تو انجام اینکار و اینقدر طرح ها و نقشه ها را عوض کردم که کلی زمان و هزینه برده ولی امیدوارم در نهایت بتونم به جایی برسونمش
نقل قول:
خسته نباشی... وبلاگ جالبی داری سر فرصت کامل میخونم و کامنت میزارم... چقدر سلیقه به خرج دادی برای ساخت آمپلی فایر... ای کاش روی لامپ هم کار میکردی، مطمئنا کارت عالیه...
سلام. خیلی ممنون دوست عزیز شما لطف دارید. نظرات شما باعث دلگرمی منه.
اساتید محترم من یه سوال خیلی ساده دارم که هیچکس بهم جوابی نداده تا حالا گفتم ایجا مطرح کنم شاید جواب گرفتم. من احتیاج به اسپیکری دارم که از DTS پشتیبانی کنه و ورودی اپتیکال داشته باشه تا حالا فقط مدل Logitech - Z906 رو پیدا کردم که خیلی قدیمیه و مال 7سال پیشه. خواهش میکنم یه گزینه بهتر با قیمت مناسب بهم معرفی کنین. ببخشید اگه سوالم واسه شما پیش پا افتاده ست
دوست عزیز حقیقتا اطلاعات زیادی در مورد اسپیکرهای کامپیوتر ندارم و نمیتونم نظر بدم... از این بابت عذرخواهی میکنم ولی توصیه میکنم شما اگه صدای های-فای میخوای به نظر من دنبال اسپیکر کامپیوتر نباش... انتخابهای خوب و ارزون هست که حداقل یه سیستم های-فای کوچک رو براتون فراهم میکنهنقل قول:
مثلا: R1900TII Stereo Multimedia Speaker
جستجو کنید لینک خرید پیدا میکنید.. اکتیو هم هست نیازی به آمپ نداره... میتونید از هر سورسی تغذیه اش کنید... صداش عالیه من شنیدم (در حد پولی که میدید خیلی خوبه)
انتخابهای ارزون دیگه مثل بلندگوهای Mission هم هست که یه زمانی 120 تومن خریدم 2 جفت... یکیشو فروختم یکیش هست با یه آمپ ارزون دنون استفاده میکنم در اتاق خواب که صداش فوق العادست...
:11: اگه نیاز به کمک بیشتر داشتید پیغام خصوصی بدین بیشتر صحبت کنیم ... البته نه در مورد اسپیکرهای کامپیتور چون اطلاعات زیادی ندارم
با سلام و خسته نباشید
ببخشید من یه سوال دارم میخواستم بدمنم چطور میتونم یک آمپلی فایر کوجیک برای 2 باند طراحی کنم باندا آمپلی خور هستن
درود بر شما... متاسفانه مشغله و گرفتاری های شغلی زمان اندکی برای من باقی گذاشته.... همین کمی وقت باعث شده نتونم به کارهای مورد علاقه بپردازم... متاسفانه قطعاتی که برای ساخت آمپ و باند خریداری کرده بودم کما فی سابق (چند ماه قبل) گوشه انبار در حال خاک خوردن است.... ولی عید نوروز فرصتی پیش آمد و حداقل نقشه باندها رو کشیدم تا سر فرصت چوب مناسب پیدا کرده و اونا رو به دست کسی بسپارم که برش های دقیقی بزنه... مطئمن باشید وقتی کار آماده بشه بهتر و جزئی تر تو همین تاپیک شرح ماوقع را ذکر می کنم....نقل قول:
دوست عزیز ساخت یه آمپلی از یه نظر کار ساده ای هست و از هزار جهت کلی دردسر داره به خصوص اگه سلیقه و گوش حساسی به صداها داشته باشی... نتیجه کار به سختی دلچسب خواهد بود.... ببنید بردها و نقشه های مختلفی برای ساخت آمپ تو بازار هست که با کمی اطلاعات از الکترونیک... خیلی ها می تونن یه آمپ جمع کنن ولی به نظرم هر چیزی که توان مورد نیاز جهت تولید صوت را داشته باشه نمی شه ازش به عنوان یه آمپ برای موسیقی استفاده کرد.... این نکته رو هم باید بگم که متاسفانه قطعات الکترونیک موجود در بازار ایران کیفیت خاص و مورد نظر برای آمپ های مخصوص موسیقی رو ندارند و بکل نتیجه کار متفاوت از آن چیزی خواهد بود که انتظار می رود... پیشنهادم به شما اینه که از آمپ های دو کانال جدید و یا آمپ های قدیمی برندهای معروفی چون sansui و... استفاده کنید که هم قدرت های خوبی داشتند و هم اینکه به نسبت صدای استانداردی تولید می کنند... از طرفی قیمت چندانی هم ندارند.نقل قول:
سلام دوست عزیز مدل اکائی بخرید باکیفیت بالا دارای ریموت کابلی باامکان گوشی ومیکروفن -درصورت خرابی احتمالی قطعات ارزان سری-TDA2030-موفق باشی.
سلام دوست عزیز:11:نقل قول:
خوشحالم که دارید به مراحل پایانی کار نزدیک میشید. امیدوارم موفق باشید..وبه نتیجه دلخواه برسید.
اگر سوالی داشتید من خوشحال میشم کمکتون کنم:46:
بدرود.
سلام یک جفت باند سونی مدل ss-s9سونی در حد نو بفروش میرسد 100000تومان کیفیت صدا عالی [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
شماره تماس برای خرید باند 09193726723 محمدپور
درود
بعد از کلی گشتن تو فروم آخر سر تاپیکی رو که مدتی پیش درست کرده بودم رو از زیر یه خروار خاک بیرون کشیدم!!!
پروژه ای که قرار بود مدتی قبل تموم بشه به دلیل مشغله کاری همینجور رها شده بود تا اینکه هفته پیش MDF قطور با طرح چوب طبیعی خریدم و دادم برش زدن... یه صفحه مشکی از جنس MDF با قطر کم هم دادم با لیزر برش زدن که صفحه رویی حسابی دقیق و تمیز باشه... البته هنوز رو یه سری آیتم ها دو دلم.... دارم روش کار می کنم... به زودی توضیحات تکمیلی و عکس رو می گذارم.
اینم از طرح و رنگ MDF که برای ساخت باندها خریدم البته رنگش خیلی زنده تر از اون چیزی هست که تو عکس افتاده....
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
درباره جعبه باندها، با نرم افزار طراحی کردم و اگه اگه نتیجه نهایی دلچسب باشه می ذارم همین جا.... فعلا برش کاری ها انجام شده و بخش هایی هم متصل شدن... فقط نمی دونم خروجی فرکانس پایین (اسمش یادم نیس) از چه لوله ای با چه قطری و طولی استفاده کنم که صدا خراب نشه...(همونی که صدای بم ووفر رو به بیرون هدایت می کنه...
مضافا اینکه یه نمد خوب هم لازم دارم که بعد از مونتاژ داخل باندا بگذارم که انعکاس صدا رو کم کنه....
دوستان اگه نظری دارن خوشحال می شم بگن
نقل قول:
دوست عزیز بدون حساب کتاب داری میری جلو :sq_25:
اون لوله ای که گفتی برای خروج صدای بم نیست. اون باس رفلکس یا Vent هست که برای تنظیم فشردگی هوای داخل کابینت بلندگو استفاده میشه. قطر و طولش بستگی به مشخصات باکس و بلندگو داره. شما از چه ووفری داری استفاده میکنی؟ کراس اور طراحی کردی؟
طراحی و ساخت بلندگو مقوله ای بسیار پیچیده ست. بدون اطلاعات جلوبری نتیجه چیزی میشه که بعد از مدتی سر از انباری در میاره
نقل قول:
عکس و مشخصات ووفر همون اول تاپیک آورده شده ولی ووفر پیرلس هست+میدرنج JVC+یه تویتر آلمانی که صدای فوق العاده ای داره ولی اسمش رو نمی دونم.... در مورد حجم و اندازه باکس ها متاسفانه همونطور که گفتید پایه و اساس علمی نداره ولی اندازه را براساس یه سری از باندهای مشابه بدست آوردم که قاعدتا چندان دلچسب خودم هم نیست ولی تو سایت های داخلی که هیچ ولی خیلی از سایت های خارجی رو هم بررسی کردم که نمونه های مشابه انجام دادن ولی اون چیزی که منو متقاعد کنه که براساس فرمول یا دستور العمل خاصی عمل شده پیدا نکردم.... بنابراین : اگر دستور العمل خاصی وجود داره که بتونه نتیجه کار رو تضمین کنه خوشحال می شم راهنمایی کنید ... مهم نیست که در حال حاضر چقدر کار انجام شده یا هزینه شده مهم اینه که کاری دلچسب انجام بشه که هر بار می بینم ازش لذت ببرم و نه تحملش کنم و با به قول شما به گوشه انباری منتقل کنم....
در مورد کراس اوور فکرایی براش دارم مضافا اینکه کراس اورهای آماده معلوم نیست که 100 درصد مچ باشه.... به هر حال کراس اوور هم خیلی مهمه ولی در حال حاضر برام ساخت باکس مهمه که باید انجام بشه.......
سوال : آیا براساس نوع بلندگوها+ وات خروجی + پاسخ فرکانسی آنها فرمول خاصی برای طراحی و حجم باکس وجود داره؟ حتی مقوله جنس MDF و یا ضخامت آن؟
سوال : باس رفلکس رو از چه جنسی و با چه اندازه و قطری باید در نظر گرفت؟
از هر گونه پیشنهاد و راهنمایی شما به شدت استقبال می شود.
اینم عکس ووفرها+توییتر.... در مورد ووفر که تا به حال در تاپیک خود شما هم تا اونجا که یادم هست زیاد بحث شده ولی درباره میدرنج ها هم در صورتی که نیاز هست می تونم عس بگیرم و بذارم...
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] عزیز لطفا پست صفحه قبل رو هم مطالعه کن... :)
داداش شما اول بگو چندتا ووفر پیرلس داری تا من یه فکری براش بکنم. ضمنا به نظرم فعلا ام دی افی که گرفتی رو برش نزن.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] جان (اسمتو هم نمی دونم) دوست عزیز
در حال حاضر یک جفت ووفر پیرلس دارم + یه جفت توییتر + یک جفت میدرنج
عکس ووفر و توییتر که بالا هستش... اینم از عکس میدرنجی که دارم :
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
فروش دو عدد ميدرنج اينكل و يك جفت كراس اوور فوكال826
نقل قول:
خب اول باید T/S یونیت هارو بدونیم تا بتونیم کراس اور مناسب رو طراحی کنیم براش. متاسفانه میدرنج و تویتری که داری هیچ اطلاعاتی ازشون در دسترس نیست. حتی اطلاع ووفر هم در دسترس نیست ولی اونو حدودی میتونم از روی تجربه بگم کجا کراس کنی. نقاط کراسینگ باید 2500/ 6000 هرتز باشه به نظرم. شما به نظرم یه بوکشلف بسازی بهتره. از نظر من ووفر پیرلس رو یا باید در حالت دوبل استفاده کنید در حالت پورت شده که به فرکانس پایین تر برسید که متاسفانه در این حالت تیون کردنش خیلی سخته قبلا یدونه ساختم به سختی تونستم نقطه اپتیمم رو بدست بیارم. به نظرم اگه یه وفر میخوای استفاده کنی از باکس سیلد استفاده کن، درسته که فرکانس پایین کمتری میده ولی بیس های کنترل شده تری میده. این پیرلس در واقع ساب ووفره. خیلی سریع دیستورت میشه و مید رو خراب میکنه
ممنونم... اگه امکان داره بیشتر توضیح بدین... منظور از باکس سیلد اینه که دیگه باس رفلکس در نظر نگیریم؟ (یه باکس کاملا بسته؟) در مورد طراحی چطور؟ چه المان هایی باید در نظر گرفته بشه؟نقل قول:
2- با توجه به اینکه اطلاعات بلندگوهای مورد نظر وجود نداره چطور می شه کراس طراحی کرد؟ به نظرت با چیزی مثل سیگنال ژنراتور و به صورت تجربی می شه کاری کرد؟
3- سوال آخر گفتین که : این پیرلس در واقع ساب ووفره. خیلی سریع دیستورت میشه و مید رو خراب میکنه.... منظورتون رو از ارتباط ساب و مید متوجه نشدم
با تشکر
نقل قول:
بله باکس سیلد یعنی بسته و بدون پورت. در این حالت معمولا بیس ها نرم تر و کنترل شده تر خواهد بود ولی فرکانس پایین کمتری خواهیم داشت. پورت غالبا (نه همیشه) باعث افزایش لوفرکانسی میشه
تنها راه بدست آوردن T/S بلندگوها (مشخصات فنی) استفاده از measurement microphone هست. البته میکروفن باید کالیبره باشه تا نتایج و دیاگرام های بدست آمده قابل وثوق باشه. متاسفانه امکانات اینچنینی در ایران موجود نیست چون غالبا افراد یا سازمان های خیلی کمی هستند که به اکوستیک محیطی اهمیت میدن (یکی دیگه از کاربردهای میکروفن کالبیره اندازه گیری برای اکوستیک محیطی هست) و در مورد ساخت بلندگو هم که کسی تو ایران اینکارو تخصصی انجام نمیده. یه سری تولید کنند Public Address میسازن. یه ووفر رو یه هورن رو میزارن تو یه باکس پلاستیکی ساخت چین یه کراس اور 5 دلاری چینی هم میندان روش. میره تو هیئت ها و مساجد و ... یکی از دوستان عزیزمون که ساکن امریکا هستن و هر از گاهی برای چند ماه به ایران میان، یه سفارش من یه [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] برام آوردن که برای طراحی کراس اور و بلندگو بسیار مناسبه، فقط نیاز به کارت صدای پری میکروفن با پاور فانتوم داره که فعلا تهیه نکردم. به محض تهیه میشه مشخصات دقیقه هر بلندگوی ناشناخته ای رو پیدا کرد. رنج فرکانسی رو اندازه گرفت و کراس اور طراحی کرد و کراس اور طراحی شده رو زیر تست گذاشت و با میکروفن اندازه گیری کرد که چقدر دقیق عمل میکنه و خیلی کارهای دیگه
منظورم از اینکه گفتم مید رو خراب میکنه اینه که این پیرلسی که اینجا هست در واقع ساب ووفره نه ووفر یا میدبیس. یعنی رنج فرکانس های میدرنج رو نمیتونه پخش کنه، پس اگه کراس اور طوری طراحی بشه که میدرنج بر عهده این یونیت قرار بگیره، صدا سریع دیستورت میشه و خراب میشه
ممنون که سریع جواب دادین... ببینید در مورد محدوده فرکانسی استاندارد این ووفر باید بگم که قبلا سیگنال ژنراتور رو PC نصب کردم و به صورت تقریبی و تجربی فرکانس های مختلف رو بهش دادم و اگه درست یادم باشه تا محدوده 4000 هرتز بازده اش خوبه ولی بعدش دیگه ضعیف می شه
چند روز پیش این ووفر رو تو یه باکس بستم و صداشو امتحان کردم که صدایی به شدت آزار دهنده داشت اگه بخوام با مثال بگم.. میشه اینجور تفسیر کرد که انگار یه باند داخل یه سالن بزرگ گذاشتین که پر از انعکاس صداست و اصوات مزاحمه در حالیکه بدون قاب صدایی به شدت نرم و دوست داشتنی داره
در مورد شبکه بندی های داخل باکس اطلاعات دارین؟با توجه به محدودیت هایی که وجود داره راهنمایی بفرمایید.
خب اگه شما فکر میکنید تا حدود 4000 هرتز رو میتونه پخش کنه، میتونید همین رو مبنا قرار بدین ولی به نظر من پیک فرکانس این یونیت رو باید 3000 در نظر گرفت و حداکثر روی 2800 هرتز باید کراس بشه بصورت 2nd order 6db/octaveنقل قول:
نگفتی بوکشلف میخوای بسازی یا فلور استندینگ؟
چرا از یه میدرنج و تویتر بهتر استفاده نمیکنی؟ خیلی میدرنج جالبی نیست حداقل از نظر ظاهری
کل بودجه پروژه ات چقدر بوده و تا الان چقدرش رو خرج کردی؟
یه سوال خیلی مهم: هدف اصلی ت از ساخت این بلندگو چی بوده؟ دنبال چه صدایی هستی؟ چه سبک موسیقی گوش میدی؟ کلا یکم توضیح بده ببینم چی تو فکرته
پ.ن: اون ووفر پیرلس که توی عکس وارونه گذاشتی رو یه جای مناسب بزار، فومش دفرمه میشه :sq_25:
نقل قول:
منم تو فکر بوکشلف هستم... یه طرح هم کشیدم که عکس رو گذاشتم این پایین... البته برای اینکه تو صفحه خیلی جا نگیره وارونش کردم.
در مورد مید و توتیتر هم باید بگم... قبول دارم... میدرنجی که گرفتم ظاهرش اصلا باب میل منم نیست... ولی اون موقع که اینو خریدم با وجود اینکه خیلی وقت گذاشتم و همه جا رو گشتم چیز بهتری پیدا نکردم.... ولی در عوض از نظر کیفیت صدا واقعا برای یه میدرنج فوق العاده است... خیلی خیلی فرکانس های یه مید رو خوب و با بازده عالی پخش می کنه... و یه خوبی هم که داره اینه که پشت میدرنج کاملا پوشیده شده... و دیگه نیاز نیست که داخل باکس یه محفظه بسته و مخصوص برای میدرنج درست کنم که تحت تاثیر نوسانات ووفر قرار نگیره.. در مورد تویتر هم که هر چی بگم کم گفتم.... مارک یا برندی نداره ولی فروشنده اش می گفت که از اون جنس های آلمانی ته انباری بوده... ولی صداش عالیه... فقط حیف بار اول باهاش یه جفت خازن Audio جنس خوب هم داد که گم کردمشون!
در مورد قیمت الان دقیق یادم نیست چون اینا رو حدود 2 سال پیش خریدم ولی ووفر رو می دونم الان جفتی 160 هزار تومن شده، تویتر جفتی 50 هزار تومن و مید هم 60 تومن هست اگه اشتباه نکنم همین ووفر رو اون موقع من به نصف این قیمت خریدم! و یه مقدار هم MDF از کارگاه های خیابون هنگام خریدم حدود 75 هزار تومن.... اگه صفحات ابتدایی تاپیک رو هم خونده باشی حتمن می دونی که یه آمپ ترانزیستوری هم درست کردم که اونم خرجای خودش رو داشته (می دونم آمپ لامپی دوست داری!!! منم حس نوستالژی لامپ رو دوست دارم و هم صدای نرمی که داره حالا به موقعش بعد از ساخت باندها یه فکری هم برای آمپ می کنیم)
خرده خرج دیگه و حتی خرج های بی فایده هم کردم مثل خرید یه سری باند که فروشنده می گفت که اینا فلان هست و عالیه ولی بعد از خرید از صداشون خوشم نیومد و انداختم گوشه انباری.... در مورد خرج فعلا همینا رو یادم هست.
هدف از ساخت این باندها قاعدتا شنیدن یه صدای Hi End یا حتی Hi Fi هم نیست چون نه من علمشو دارم و نه امکانات لازم برای ساخت و طراحی یه همچین چیزی.... هدف اینه که یه وسیله ای ساخته بشه که در عین حال که کیفیت و یه سری حداقل استانداردها رو داره... از صفر تا 100 رو خودم درست کنم... و ازش لذت ببرم.
موسیقی هم کلاسیک گوش می کنم و هم موزیک های الکترونیک دهه 80 ... و خیلی سبک های دیگه... بستگی به مودش داره!
( چشم، اون ووفر هم تو یه جای خوب گذاشتم؛ جاش امن امن! :sq_25:)
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] جان ما کماکان منتظر نظر و پیشنهادات شما هستیم...!!!
تبریک میگم رفیق بالاخره شروع کردید..
به نظر من شما از همون سایز باکسی که من ساختم استفاده کن تا به نتیجه خوبی برسی.. من این اشتباهات رو کردم دیگه شما تکرارشون نکن که غیر از اتلاف وقت و هزینه زیادی چیز دیگه ای به همراه نداره:n16:از فول رنج سونی استفاده کن که واقعا عالیه.. در مورد ووفر های پرلس هم باید بگم این ووفرها طبق گفته ی آقای مرادپور مید ووفر هستند. به این لینک سری بزنید [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
در مورد کراس اوور هم آقای مرادپور بهترین کراس اوور رو برای این مجموعه طراحی کردند و من هم بعد از 1 ماه که از ساخت باندها گذشت کراس اوور هارو با این کراس اوورها تعویض کردم و صدا بسیار متفاوت شد. صدا خیلی دقیق و بدون هیچ اختلاف فازی.
[IMG] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [/IMG]
[IMG] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [/IMG]
مید ووفر 6 اینچ اروپایی ساخت دانمارک محصول شرکت معروف PEERLESSنقل قول:
برای استفاده از این ووفر دو پیشنهاد داریم
1: بصورت سه راهه . ووفر پیرلس / فول رنج سونی به عنوان فول رنج / توییتر دام مرغوب 1 اینچی
2: بصورت دو راهه . ووفر پیرلس/ مید توییتر دام مرغوب 1 اینچی یا بیشتر
در صورتی که قصد استفاده به صورت سه راهه دارید با بلندگوهای ذکر شده نیاز به کراس اوور مخصوص اون خواهید داشت و کراس اوور های موجود در بازار مناسب این مجموعه نخواهند بود.
ساختار بلندگوی سه راهه ای که توسط این بلندگوها ساخته میشه با طرح کلاسیک و قدیمی اون متفاوت هست یعنی برخلاف طرح های رایج به شکل : ووفر /میدرنج/ توییتر
در این مجموعه فول رنج سونی به عنوان هسته اصلی این اسپیکر به عنوان فول رنج و ووفر و توییتر به عنوان تکمیل کننده پهنای فرکانسی این فول رنج ایفای نقش میکنند .
فرکانسهای زیر 130 هرتز وارد ووفر پیرلس
فرکانسهای بالای 8 کیلوهرتز روانه توییتر دام ونهایتا
فرکانسهای 130 هرتز تا 8 کیلوهرتز وارد فول رنج میشوند
کراس اوور این مجموعه ابتکاری بوده و برخلاف کراس اوورهای سه راهه موجود در بازار کمترین خطای فازی و کمترین افت و کمترین خطای امپدانس AC رو برای اسپیکر ایجاد میکنه
برای استفاده حرفه ای و بهره بردن از حداکثر قابلیت های این بلندگوها حتما لازم و ضروری هست که با باکس استاندارد و کراس اوور مخصوص استفاده بشه
لینک مطلب [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
دوست عزیز .. مشکل اول شما اینه که باکستون استاندارد نبوده که باعث شده چنین نتیجه ای از صدا بگیرید..دوم اینکه شما از MDF روکشدار استفاده کردید..و سوم شما دیوار پشت درایور رو عایق نکردید. برای عایق هم میتونید از پشم شیشه مصنوعی 2سانتی استفاده کنید.نقل قول:
موفق باشید.
شما اگه بوک شلف مد نظرتونه از یک فول رنج سونی به همراه یک تیوتر دام در یک باکس مناسب استفاده کنید این فول رنجها باس رفلکس خوبی دارند.. و نهوه اتصالشون هم به این ترتیب: فول رنج مستقیم و بدون هیچ کراس اووری و تیوتر هم یک خازن بدون قطب.نقل قول:
تأیید میشه.نقل قول:
بنده هم از آقای عارف راهنمایی خواستم برای ساخت یک جفت بوک شلف که با فول رنج سونی بسازم یا با ووفر پیرلس + توییتر دام که ایشون به من هم توصیه کردند که با فول رنج سونی + توییتر دام بسازم.
فول رنج ها رو تهیه کردم اما بعد از گذشت چندین ماه هنوز فرصت پیدا نکردم پروژهام رو شروع کنم! :n27:
ممنون دوست عزیز.... یادمه شما هم کار مشابه ای را انجام دادید اگه کارهات رو مکتوب کردی و تو نت هست لینک کاری رو که انجام دادی برام بفرست...نقل قول:
در مورد فول رنجی که گفتید من میدرنج و تویتر عالی دارم که محدوده های فرکانسی زیادی رو جواب می ده... بنابراین می خوام با همین وسایلی که هست کارو ادامه بدم.... در مورد انعکاس صدا... حرفت 100 درصد درسته... MDF روکش شده صدا رو واقعا خراب می کنه..برای پوشش داخل باکس اول از همه یه صداگیر با تراکم بالا لازم دارم و بعدش داخل باکس رو با چیزی مثل پشم شیشه یا همچین چیزی پر کنم.... فقط نمی دونم از اینا از کجا پیدا کنم برای خرید :
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
و ای کاش یه فرمولی بود که براساس حجم باکس و نوع باندها می شد باس رفلکس رو طراحی کرد :
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
لینک کاری که انجام دادم [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]نقل قول:
باید در 4Shared عضو باشید تا بتونید دانلود کنید.
دوست من شما مگه میخواید ساب ووفر درست کنید که باکس رو باید پر الیاف صداگیر کنید :n13: لازم نیست. فقط دیوار پشت درایورها لازمه. پشم شیشه 2 سانتی هم میتونید از خرازی ها تهیه کنید. باس رفلکس هم با توجه به عمق بلندگو و باکس انتخواب میشه. در مورد باکس هم نگران نباشید سایز میدرنج رو دقیقا بگید.
موفق باشید.
ببخشید دوست عزیز وقت نشد پاسخ بدم
به نظر من شما یه باکس 30 لیتری بسازید با طول و عرض و عمق دلخواه فقط توجه کنید که حجم داخلی باکس که از ضرب طول X ارتفاع X عمق بدست میاد، کمتر از 30،000 سانیمتر نباشه. بعنوان مثال اگه ارتفاع 40 سانتیمتر باشه و عرض 30 سانتی متر. حاصل ضرب اینو میشه 1200 و اگه 30000 رو تقسیم بر 1200 کنی میشه 25 سانتیمتر. حجم دیواره ها و مواد صداگیر هم باید لحاظ کنی
برای کراس اور به نظر من شما یه کراس اور 3 راهه نیاز دارید با فیلتر پایین گذر که باید یه inductor هسته هوا ترجیحا به قطر سیم بالاتر باشه برای پایین نگاه داشتن مقاومت سلف. شما باید نقاط کراسینگ رو 800هرتز و 6500 هرتز در نظر بگیرید. برای کراس 800 هرتز نیاز به یه اینداکتور حدود 0.8 میلی هانری دارید که خیلی بزرگ نمیشه. برای میدرنج یه فیلتر میان گذر حدود 0.17 میلی هانری نیاز دارید که با یه خازن 27 میکروفاراد سری شده که خازن میتونه از موازی شدن دو یا چند خازن باشه که مشکلی نداره. برای تویتر هم نیاز به یه خازن 2.2 میکروفاراد دارید. به همین سادگی به همین خوشمزگی :n02:
اندازه پورت تهم قطر پورت 7 سانتی متر و طولش 11 سانت در نظر بگیرید
پشم شیشه هم بد نیست ولی تراکم لازم رو نداره.... منظور از سایز میدرنج چیه؟نقل قول:
از اون نمدها که بالا عکسشو گذاشتم نمی دونید از کجا تهیه کنم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟