این اتفاق کجا افتاده و یه توضیح یا لینک دربارش دارید بدیدنقل قول:
واقعا ادم نمیدونه چی بگه از این همه .....................
Printable View
این اتفاق کجا افتاده و یه توضیح یا لینک دربارش دارید بدیدنقل قول:
واقعا ادم نمیدونه چی بگه از این همه .....................
نقل قول:
هیچ توضیح یا لینکی در موردش نبود.
نقل قول:
پلنگ کشته شده در یاسوج/ تیرماه 1388
اینجا جا داره یکی از شعر های یغما گلرویی خونده بشه
وحشی ترین
بگین وحشی ترین حیوون کدومه؟ جواب ِ این سوال ُ کی می دونه؟
بگین گـُرگه؟ یا شیر ِ؟ یا پلنگه؟ یا ببری که حریص ِ بوی خون؟
ولی من این سوال ِ بی جواب ُ می پرسم از یه موش ِ آزمایشگاه!
نگاهم می کنه، هیچی نمی گه، جوابش خیلی کوتاهه، مث ِ آه!
تو رگ هاش جای خون ویروسه چون که ما آدم ها نباید زود بمیریم!
باید درمون ِ دردا ر ُ بفهمیم، واسه این کار مُجازیم جون بگیریم!
می پرسم از یه اسب ِ پیر ِ ابلق، که عمری ر ُ به گاری بسته بوده!
جوابش خیلی تلخه آخه پُشتش، هنوز از ضربه ی شلاق کبوده!
یه فیل ِ گنده تو میدون ِ سیرکه، که می رقصه با سوت ِ رام کننده!
ازش می پرسم اما می گه: ول کن! برو بابا! دل ِ خوش سیری چند؟
برای کشفِ اون حیوون ِ وحشی، کجای دنیا ر ُ باید بگردم؟
سوالم ساده س اما بی جوابه، جوابش رُ چرا پیدا نکردم؟
می رم پیش ِ گوزنی که سر ِ اون آویزونه به دیوار ِ یه تالار!
می گم وحشی ترین حیوون کدومه؟ سکوتش رو سر ِ من شه آوار!
یه روباه طلایی ر ُ می بینم، ولی اصلاً جوابم ر ُ نمی ده!
آخه اون خیلی وقته پالتو پوسته، دیگه مرده! به آرامش رسیده!
تموم ِ عمرش ُ در رفته بوده، از آدم، از سگُ دامُ گلوله!
حالا پالتو شده، پایین ِ پالتو، هنوزم جای تیر ِ یه دولوله!
سوال ُ از قناری ها می پرسم، قناری ها جوابش رُ می دونن!
جواب ُ از صداشون می شه فهمید، مث ِ زندونیا آواز می خونن!
می رَم تا باغ وحش، اون جا که شیرا، دارن از بی غذایی نفله می شن؟
سوالم ر ُ نگفته پس می گیرم، جواب ِ این سوالم می شه روشن!
دیگه دنبال ِ اون حیوون نگردین، من اون ُ توی اینه پیدا کردم!
شماها ر ُ نمی دونم ولی من حالا دارم پِی ِ آدم می گردم!
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
بگین وحشی ترین حیوون کدومه؟ جواب این سوالو کی میدونه؟
بگین گرگه یا شیره یا پلنگه؟
یا ببری که حریص بوی خونه؟
می پرسم از یه اسب پیر ابیق
که عمری رو به گاری بسته بوده
جوابش خیلی تلخه آخه پشتش
هنوز از ضربه ی شلاق کبوده
برای کشف اون حیوون وحشی
کجای دنیارو باید بگردم؟
سوالم سادس اما بی جوابه
جوابش رو چرا پیدا نکردم؟
می رم پیش گوزنی که سر اون
آویزونه به دیوار یه تالار
می گم وحشی ترین حیوون کدومه؟
سکوتش رو سر من میشه آوار
یه روباه طلایی رو می بینم
ولی اصلن جوابم رو نمیده
آخه اون خیلی وقته پالتو پوسته
دیگه مرده به آرامش رسیده
تموم عمرشو دررفته بوده
ازآدم از سگ ودام وگلوله
حالا پالتو شده پایین پالتو
هنوزم جای تیر یه دو لوله
سوالو ازقناری ها می پرسم
قناری ها جوابش رو می دونن
جوابو ازصداشون می شه فهمید
مث زندونیا آواز می خونن
دیگه دنبال اون حیوون نگردین
من اونو توی آینه پیدا کردم
شماها رو نمی دونم ولی من
خودم وحشی ترین حیوان، فقط کله زیر برفم.....
یغما گلرویی (مصرع آخر تغییر داده شده است)
----------------------------
سایه جان خیلی عجیبه
جفتمون این شعر رو پست کردیم در یه زمان نزدیک بهم
من پست شما رو ندیدم وگرنه منم نمیگفتم
ولی بدلیل زیبایی بیش از حد این شعر درخواست میکنم بمونه.....:n12:
------------------------------------------------
دقیقا منم می خواستم همین شعر رو بذارم مرسی [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] عزیز و همینطور [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] عزیز
محتوای مخفی: توله پلنگ کشته شده در جاده پارک ملی گلستان / سال 1387
پل های شگفت انگیز،مخصوص عبور حیوانات !/تصویری
پل های حیوانات ، که ممکن است با عناوین ، مجرای محیط زیست یا گذرگاه حیات وحش نیز شناخته شده باشند،
ساختارهایی هستند که اجازه می دهند تا حیوانات از موانع ساخت دست بشر مثل بزرگراهها با ایمنی عبور کنند.این معابر حیات وحش که به صورت گسترده میباشند شامل موارد زیر است: تونل زیرگذر، پل ها ، رو گذر ها ، تونل های مخصوص دوزیستان ، گذرگاههای مخصوص ماهی ها و بام های سبزبر روی پلها.
گذرگاه حیات وحش در عمل برای حفاظت از زیستگاهها است و اجازه ارتباط و پیوستگی بین زیستگاه ها را میدهد و از قطعه قطعه شدن زیستگاه ها جلوگیری میکند.
این گذرگاه ها همچنین از برخورد خودرو و حیوانات جلوگیری میکند ، که علاوه بر این که منجر به کشته شدن یا مجروحیت حیوانات وحشی میشوند ممکن است باعث آسیب رساندن به انسان و صدمه به اموال او نیز بشوند.
بنا برگزارش، برخورد خودرو و حیوانات هزینه ای بالغ بر ۸ میلیارد دلار در سال برای ایالات متحده آمریکا به همراه دارد.
گذرگاههای حیات وحش برای اولین بار در فرانسه در دهه ۱۹۵۰ ساخته شد . کشورهای اروپایی از جمله هلند، سوئیس، آلمان، و فرانسه چندین دهه است که چنین ساختارهای مختلف عبور را به منظور کاهش برخورد بین حیات وحش و جاده به کار می برند و از انواع پل وزیرگذرو رو گذر برای محافظت و احیای دوباره حیات وحش مثل : دوزیستان، گورکن ها، جانوران سمی ، مهره داران و پستانداران کوچک دیگر استفاده میکنند.
جامعه انسانی ایالات متحده آمریکا گزارش می دهد که بیش از ۶۰۰ تونل نصب شده در زیر جاده های اصلی و فرعی در هلند کمک به افزایش قابل ملاحظه میزان جمعیت در معرض خطر گورکن در اروپا کرده است. طولانی ترین گذرگاه حیات وحش ، در نزدیکی Crailo در هلند با طول ۸۰۰ متر در حال اجرا است و بر روی یک بزرگراه ها و راه آهن احداث شده و یک زمین گلف نیز میباشد .
عبور و مرور حیات وحش به طور فزاینده ای در کانادا و ایالات متحده در حال افزایش است. معابری مخصوص حیات وحش در پارک ملی بنف در آلبرتا ساخته شده اند، در جایی که که این گونه پل های گیاهی عبوری ایمن را برای حیواناتی مثل خرس، گوزن، آهو، گرگ، گوزن شمالی، و بسیاری از گونه های دیگر یافت شده بر روی بزرگراه Transa کانادا فراهم کرده است.
۲۴ گذرگاه حیات وحش در بنف به عنوان بخشی از پروژه بهبود راه ها و جاده ها در سال ۱۹۷۸ ساخته شد. در ایالات متحده، هزاران گذرگاه حیات وحش درطی ۳۰ سال گذشته ساخته شده که شامل انواع آب گذر ها و و پل ها و رو گذرها است.
تمام اینها برای محافظت از حیواناتی مثل بزهای کوهی در مونتانا ،سمندرها ی خالدار در ماساچوست، گوسفند های نژاد امریکایی در کلرادو، لاک پشتهای کویری در کالیفرنیا و پنلگ و یوز پلنگ در معرض خطر در فلوریدا استفاده میشود.در تصاویر زیر پلهای مخصوص حیوانات در سراسر جهان را ملاحظه میکنید که البته چند مورد آن ناشناخته است:
1 . پارک ملی بنف، آلبرتا، کانادا
۲٫هلند
۳ .پل برکناو، آلمان
۴٫نیوجرسی، ایالات متحده آمریکا
۵٫ بلژیک
۶٫ بزرگراه A50 در هلند
۷٫ مونتانا، ایالات متحده آمریکا
۸٫ هلند
۹٫بزرگراه بین ایالتی ، نیوجرسی، ایالات متحده آمریکا
۱۰٫ نزدیکی دریاچه Keechelus ، واشنگتن، ایالات متحده آمریکا
۱۱٫ ناشناخته
۱۲٫ پارک ملی بنف، آلبرتا، کانادا
میهن استار
جنایت دردناک چینی!(عکس)
کشف محموله قاچاق شامل 213 عدد از پنجه های خرس در منطقه مغولستان چین، صحنه دردناکی را سوژه دوربین خبرنگاران کرده است.
منبع :
کد:
یه روزی باید ریشه کن بشه این چیزا
و اون هم جز با فرهنگ سازی و اطلاع رسانی و نخریدن ، استفاده نکردن از محصولات حیوانی (حمایت نکردن به هر نحوی ) و برخورد با این جور ادم ها راه دیگه ای نداره
درصد بیشتر این صحنه ها بخاطر انسانهایی صورت میگیره که به دنبال استفاده و یا داشتن این چیزا هستن و برای خودشون افتخار میدونن این چیز ها رو
گرفتاری متفاوت!(عکس)
دمشون گرم که اینقدر اهمیت میدن .
الان اگه ایران بود ولش میکردن بمیره یا این که خودشون اون رو میکشتن یا قبلتر از اونا چند نقر بیکار دورش جمع میشدن و با چوب و سنگ هر وسیله ای این حیوان رو اذیت میکردن .
چند وقت پیش یک گربه بین نرده های یک پنجره گیر کرده بود ... چند نفر بیکار جمع شده بودن زدن این بیچاره رو داغون کردن !
آدم این افراد رو میبینه نمیدونه چی بگه !
شما هم به اندازه ی همون فراد که گربه رو داغون کردن از نظر من مقصر هستین .نقل قول:
دوستان علاقه مند بس که ساکت هستن در مقابل این اشخاص که اونا به خودشون این حق رو میدن این کارا رو انجام بدن.
تو اینجور مواقع دخالت کنید
بذارید بدونن که هر کاری نمیتونن انجام بدن
درود
اتفاقا بنده دخالت کردم ... ولی نتونستم گربه رو از بین نرده ها در بیارم ... گربه هم خیلی چنگ میزد و کار سخت تر میشد .
برگشتم منزل تا دستکش های باغبانی رو بیارم استفاده کنم ولی وقتی اومدم دیگه گربه ای اونجا نبود !
تعریف از خود نباشه :n02: ولی بنده همیشه در کمک به حیوانات پیش قدم هستم :n01:
بارها گنجشک و کبوتر زخمی به خانه آوردم و زخمشون رو مداوا کردم ... یک مدت هم که از یک گربه نگهداری میکردم :n01:
الان هم یک چند وقتیه یک لاک پشت که دست چپش از نصفه قطع شده رو بیرون پیدا کردم و آوردم منزل و از اون نگداری میکنم .
بعلاوه یک سگ که یکی از دوستان دیگه حوصله نداشت از اون نگهداری کنه و بنده مسئولیتش رو به عهده گرفتم .
چقدر زشته چقدر زشته یه کشور ادعای اسلام و پیروی از خدا داشته باشه اما یه سازمان درست و حسابی دفاع از حقوق حیوانات و مخلوقات خدا نداشته باشه
همین چند وقت پیش چندتا آتش نشان ایرانی مثلا میخواستن از خارجی ها یاد بگیرن و یه گربه که روی یه تیر گرفتار شده رو نجات بدن! برای اینکار یه چوب بلند رو بردن کنار گربه که گربه اون چوب رو بگیره و بیاد پایین :n04: آخر سر هم گربه رو به جای اینکه بیارن پایین پرتش کردن پایین گربه بدبخت فکر کنم دست و پاش داغون شد :n02:
نجات 400 جوجه فلامینگو از میان نمکزارهای دریاچه خشک شده بختگان
در پی افزایش شدید دمای هوا در فارس و خشک شدن دریاچه بختگان، بسیاری از فلامینگوهایی که در کنار این دریاچه لانهگزینی کرده بودند، در نمک فرورفتند که ماموران محیط زیست
فارس موفق به نجات تعدادی از این پرندگان شدند.
به گزارش گروه دریافت خبرخبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) از شیراز، حسینعلی ابراهیمیکارنامی، مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس در این خصوص گفت: بعد از خشک
شدن بختگان، ماموران و کارشناسان این اداره به همراه محیطبانان و جمعی از افراد جوامع محلی منطقه خیر در شهرستان استهبان موفق شدند در عملیاتی بیش از 400
فلامینگو و جوجه فلامینگو را نجات دهند.
وی افزود: پرندگان نجات داده شده از نمکزار بختگان به دریاچههای مهارلو و طشک منتقل شدهاند.
وی گفت: علت اصلی حادثه خشک شدن کامل دریاچه بختگان علاوه بر گرمای تابستان، ناشی از احداث سد در بالادست حوزه آبخیز، خشکسالی سنوات گذشته است.
ابراهیمی کارنامی با بیان اینکه گرمای هوا بعد از خشک شدن دریاچه، طاقت فرسا است، خاطرنشان کرد: عملیات نجات فلامینگوها 3 شبانهروز به طول انجامید و بسیاری از
جوجه فلامینگوها از مرگ حتمی نجات پیدا کردهاند.
بهگفته وی تالاب بختگان نقش حمایتگر از بخش عمده ای از تنوع زیستی فارس را دارد که متاسفانه در سالهای اخیر به علت کاهش بارندگی، نبود مدیریت صحیح منابع آبی و
توسعه ناپایدار که در حوزه آبخیز این تالاب صورت پذیرفته به شدت در معرض تهدید قرار گرفته است.
وی با یادآوری اینکه اکنون تالاب بختگان کاملا خشک شده است، تصریح کرد: یکی از راهکارهای نجات آن از وضعیت فعلی تخصیص حق آبه زیست محیطی تعیین شده به صورت
مستمر ازدریاچه پشت سدهای احداثی در این حوزه و ساماندهی کشاورزی درمنطقه است که متاسفانه به علت عدم تخصیص حقابه واقعی بختگان امروزه شاهد وارد شدن
خسارت جدی به این زیست بوم حیاتی در این منطقه هستیم و لازم است تمامی دستگاهها به خصوص امور آب استان به تکلیف قانونی خود در این مورد اقدام کنند تا بیشتر از
این شاهد از بین رفتن این زیستگاه و تهدیدات جدی متاثر از خشک شدن آن نباشیم.
من حدود یکساله که گربه دارم ولی خیلی وقته پیش با یک گربه ای دعوا افتاد و یک پاش میلنگه ،بردم پیش دامپزشک ولی نتونسته کاری براش بکنه ،میخوام رهاش کنم ولی دلمم نمیاد ،بنظرتون کجا رهاش کنم که دیگه برنگرده از طرفی حیوونای دیگه ای هم اذیتش نکنن :n03:
چرا دامپزشک نتونست کاری براش بکنه؟
از سر اون دعوا لنگ میزنه یا از قبل تر لنگ میزد؟
پیش خودتون توی خانه زندگی میکنه یا توی حیاط و کوچه؟
لطفا اطلاعات کامل بدید که بتونم راهنماییتون کنم
معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست روز گذشته به اراک سفر کرد.
در اولین برنامه رسمی رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به کلانشهر اراک که در قالب کارگروه کاهش آلایندگی هوای این شهر برگزار شد تمام آنچه این سالها در دل تشکل های مردمی تلنبار شده بود بیرون ریخته شد تا رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور پی به عمق فاجعه آلایندگی هوای اراک ببرد.
در بدو ورود دکتر معصومه ابتکار به اراک در حالی که میزبانان قصد داشتند تا به افتخار ورود وی به این استان گوسفندی را قربانی کنند، وی مانع از این کار شد.
این کوآلای بیچاره به دنبال چه میگردد؟
به تصویر این مطلب نگاه کنید! به نظرتان این کوآلای سردرگم در وسط این خاکها به دنبال چه چیزی میگردد؟ او به دنبال درختی میگردد که زمانی خانهاش بوده ولی اکنون توسط اشرف مخلوقات، انسان، قطع شده.
به گفتهی خدمات اطلاعات نجات و آموزش حیات وحش در استرالیا (WIRES)، اخیراً یک کوآلای میان سال نر کشف شد در حالیکه بالای آثار به جامانده از درختانی واقع در جنگل ویکتوریا نشسته بود، مکانی که زمانی خانه و کاشانهی وی بوده است ولی اکنون اثری از آن درختان وجود ندارد. هرچند اجازهی قطع این درختان توسط خدمات جنگل داری داده شده بود ولی کسی از این کوآلای بیچاره اجازهای نگرفته بود. به گفته ی مدیر WIRES، کوآلاها به بیرون از این منطقه منتقل شده بودند.
این در مورد کوآلاها یک امر طبیعی است که سعی میکنند به مکان قبلی زندگی خود بازگردند. یکی از کارکنان آن منطقه شاهد این کوآلای سردرگم بود که بیش از یک ساعت روی تودههای به جا مانده از چوب درختان نشسته بود.
آثاری از آسیبدیدگی در چشم این جانور کیسهدار بهت زده به چشم میخورد که حین عملیات انتقال برایش پیش آمده بود. کوآلای بی خانمان، مجدداً به قسمتی دیگر از جنگل منتقل شد. کارگران، سه کوآلای دیگر نیز در مناطقی که درختانشان قطع شده بود یافتند که آنها نیز به مکانهای دیگر منتقل شدند. داستان غمانگیزی است، نه؟
منبع : ecogeek
اگر تمام دامهایم را هم میخورد، هرگز به طرفش تیر نمیانداختمهرچند خبر کشتار 44رأس دام اهلی یک دامدار جوان خبر خوشی نیست، اگر بدانیم واکنش این جوان مسلح نسبت به پلنگ درنده، تنها تلاش برای فراری دادن حیوان بوده، قطعا خبری خوش خواهید شنید؛ خبری که تلاش مسئولان برای جبران خسارت وارده به دامدار، خوشی آن را دو چندان میکند.
وقتی خبرنگار از او میپرسد که آیا از صمیم قلب گفتید، اگر تمام دامهایتان توسط پلنگ تلف میشد، آسیبی به این حیوان نمیزدید، پاسخ میدهد: خداوند به ما برکت میدهد. هر ساله بزغالهها و برههای جدید متولد شده و دامهایمان دوباره زیاد میشوند؛ اما اگر پلنگ از بین رفت، دیگر این کوه پلنگ نخواهد داشت. باز هم میگویم اگر تمام دامهای من را تلف کرده بود، هرگز پلنگ را نمیکشتم.
به گزارش «تابناک»، در روزگاری که اخبار ناخوش محیط زیستی، به ویژه گسترش سایه انقراض بر سر گونههای نادر ایرانی به وفور به گوش رسیده و گاه تصاویر دردناکی از کشتار بیرحمانه برخی از این گونهها منتشر میشود، اتفاقی در منطقه هشتاد پهلوی لرستان رقم خورده که بسیار جالب توجه است.
پایگاه خبری دیدهبان محیط زیست و حیات وحش ایران در تشریح این ماجرا مینویسد: وقتی محیطبانان از حمله پلنگ به گله در حال چرا در منطقه کوهستانی هشتاد پهلو و تلف شدن دهها رأس دام اهلی خبردار میشوند، برای تهیه گزارش و تنظیم صورتجلسه به همراه کارشناسان سازمان محیط زیست استان، راهی منطقه شده و با دامداری روبهرو میشوند که به رغم مسلح بودن به سلاح جنگی برنو، حتی لحظهای به ذهنش راه نیافته که برای نجات گلهاش به سمت پلنگ تیر بیندازد.
مهندس بازگیر، مدیر کل حفاظت محیط زیست لرستان در این باره گفت: با اطلاع دادن این دامدار به اداره محیط زیست، بلافاصله محیطبان منطقه و کارشناسان این اداره به محل فرستاده و پس از بررسی حادثه و تأیید حمله پلنگ، مشخص شد ۴۴ رأس بز اهلی بر اثر حمله پلنگ تلف شدهاند.
وی افزود: از طرفی از حضور پلنگ در این منطقه خوشحال شدیم و از سوی دیگر، نگران تکرار حادثه و وارد آمدن آسیب از سوی دامداران به این گونه جانوری ارزشمند هستیم؛ از این روی، ضمن تشکیل پرونده، درصدد جبران خسارت وارده به این دامدار هستیم.
بازگیر ضمن تقدیر و تشکر از این دامدار در خودداری از وارد آوردن آسیب به پلنگ گفت: از همه دامداران تقاضا داریم در صورت حمله حیوانات وحشی از قبیل پلنگ، گرگ و ... در اولین اقدام با اداره محیط زیست منطقه تماس بگیرند تا هم جرمی مرتکب نشوند و هم بتوانند خسارت وارده به دامهایشان را از ما بگیرند. امیدواریم مردم ایران زمین در کنار طبیعت باشند.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]این در حالی است که چرایی بهره نبردن دامدار جوان از سلاحی که همراه داشت، به مراتب از اتفاق رخ داده جالب توجهتر است؛ «نوروز حیدری»، دامداری که گلهاش مورد حمله پلنگ قرار گرفته، در این باره میگوید: هر روز صبح زود گله را میبرم و غروب به روستا برمیگردانم. در منطقه کول پیر در ارتفاعات هشتادپهلو، مشغول چرای دامها بودم. نزدیک غروب آفتاب تصمیم گرفتم گله را جمع کنم و به پایین برگردم. هوا مهآلود بود و بزها پراکنده بودند. متوجه سروصدای غیرعادی بزها شدم و به سمت گله رفتم. دید خوبی در مه نداشتم. ناگهان متوجه شدم تعدادی از بزها زخمی شده یا در حال جان دادن هستند. جلوتر رفتم و دیدم یک پلنگ بزرگ گردن یک بز را گرفته و در حال خفه کردن حیوان بود.
هیچ کاری از دستم برنمیآمد؛ پلنگ بزها را میگرفت و خفه میکرد. چند دام هم از کوه به پایین پرت شدند. وقتی شروع به داد و فریاد کردم، پلنگ متوجه من شد و به سمت بالای کوه فرار کرد. گله تار و مار شده و بزها از ترس، پراکنده شده بودند، تا جایی که توانستم گله را جمع و جور کردم و دامهایی که سالم مانده و پیدایشان کرده بودم، به روستا برگرداندم. همان شب با محیطبان منطقه تماس گرفتم و ماجرا را با وی در میان گذاشتم.
او در پاسخ به این که چرا سگ گله همراه ندارید، گفت: در آبادی سگ داریم، ولی جایی که بزهایمان را به چرا میبریم، کوهستانی و صعبالعبور است و سگ نمیتواند از صخرههای آن بالا برود.
این دامدار جوان در ادامه با تأکید بر تلف شدن ۴۴ رأس بز از ۱۴۰ رأس بز و گوسفند گلهاش، درباره چرایی استفاده نکردن از اسلحه خود گفت: همیشه اسلحه برنوی مجازم را همراه دارم. قبلا هم در این کوه پلنگ دیده بودم. این حیوان خیلی زیباست، شما تا از نزدیک نبینیدش، متوجه حرف من نخواهید شد. به خدا قسم اگر تمام دامهایم را هم میخورد، هرگز به طرفش تیر نمیانداختم.
وقتی خبرنگار از او میپرسد که آیا از صمیم قلب گفتید، اگر تمام دامهایتان توسط پلنگ تلف میشد، آسیبی به این حیوان نمیزدید، پاسخ میدهد: خداوند به ما برکت میدهد. هر ساله بزغالهها و برههای جدید متولد شده و دامهایمان دوباره زیاد میشوند؛ اما اگر پلنگ از بین رفت، دیگر این کوه پلنگ نخواهد داشت. باز هم میگویم اگر تمام دامهای من را تلف کرده بود، هرگز پلنگ را نمیکشتم.
پدرم همیشه از خرسهای این منطقه تعریف میکند؛ اینجا قبلا شمار بسیاری خرس زندگی میکرد اما مردم همه را کشتند و الان دیگر خرس در کوه نیست. چند سال است که خرسی نیست و دیده نشده است.
اگر عقابی در آسمان این کوه پرواز نکند، اگر کل و بزهای وحشی داخل کوه نباشند، اگر سر یک چشمه دهها کبک آب نخورند، طبیعت لذت بخش نیست. من از شنیدن صدای آواز کبکها در این کوه خیلی بیشتر از خوردن گوشت آنها لذت میبرم. این منطقه خیلی بکر و زیباست؛ من از طبیعت زادگاهم لذت میبرم؛ اما طبیعت هر چقدر بکر و زیبا باشد، بدون جاندارانش هیچ لطفی ندارد.
آقای خبرنگار من از شما یک سوال بپرسم؟ اگر باغچهای گل نداشته باشد یا دو تا گل پژمرده داشته باشد آن باغچه چه لطفی دارد؟!
سرمــا در پیــش اســت از کمــک به حیـوانات غافــل نشـوید
نجات گرگهای خاکستری پس از 3 شبانه روز از داخل استخر
مدیرکل محیط زیست استان قزوین از نجات دو قلاده گرگ خاکستری که 3 شبانه روز در داخل استخر و زیر برف مانده بود خبر داد.
به گزارش مهر، علی فرهادی با بیان این مطلب افزود: در پی گزارش همیاران محیط زیست مبنی بر گرفتار شدن دو قلاده گرگ خاکستری در داخل یک استخر با پوشش پلاستیکی و بدون حصار در محدوده روستای زرنو از توابع شهرستان البرز، بلافاصله محیط بانان به محل اعزام شدند.
به گفته وی، به دلیل اینکه گرگها در هوای سرد در حالیکه برف می باریده به مدت ۳ روز در استخر آب گرفتار شده بودند دچار ضعف جسمانی شده و امکان بیهوش کردن آنها وجود داشت.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قزوین اظهار داشت: همچنین عمق و شیب زیاد استخر و لغزندگی آن نجات حیوانات گرفتار شده را مشکل ساخته بود.
فرهادی تصریح کرد: محیط بانان برای نجات گرگ ها از یک ریل فلزی، طناب، تسمه و حتی لولههای آب استفاده کردند اما پس ۴ ساعت تلاش تنها موفق به نجات یکی از گرگ ها شدند گرگ نجات یافته که به دلیل سرما، استرس و ضعف ناشی از گرسنگی وضعیت جسمی نامناسبی داشت به محیط گرم داخل خودرو منتقل شد. سپس ماموران نسبت به نجات گرگ دوم که از نظر جسمانی وضعیت مناسبتری داشت اقدام کردند و پس از مدتی تلاش، خود حیوان با استفاده از ریل تهیه شده موفق به خارج شدن از استخر شد و از محل فاصله گرفت.
وی افزود: اقدامات درمانی و احیا بر روی گرگ اول نیز انجام شد و پس از مشاهده بهبود وضعیت جسمانی، این گرگ نیز در همان محل رها شد.
رییس اداره محیط زیست شهرستان بافق گفت: به فاصله کمتر از ۱۵ روز از مرگ یک قلاده پلنگ ایرانی در شهرستان استهبان و مرگ پلنگی دیگر بر اثر برخورد با خودرو در جاده خرم آباد – الشتر،هشتمین قلاده از این گونه ارزشمند در سال جاری این بار در شهرستان بافق استان یزد از طبیعت کشور حذف شد.
به گزارش افکارنیوز، سید جلال موسوی با بیان این مطلب افزود: بعد از ظهر روز جمعه ۱۳۹۲/۹/۲۲ یکی از اهالی روستای قطرم واقع در منطقه حفاظت شده کوه بافق، مرگ یک پلنگ در این روستا را به اداره محیط زیست شهرستان بافق اطلاع داد.
به گفته وی، به دنبال این گزارش نیروهای یگان محیط زیست عازم روستای مذکور شده اما متوجه شدند پس از تاریک شدن هوا و پیش از رسیدن محیط بانان، لاشه پلنگ توسط افراد ناشناس مفقود شده است.
رئیس اداره محیط زیست شهرستان بافق اظهار داشت: پس از رسیدن به روستا و مراجعه به محل مرگ پلنگ متوجه شدیم لاشه پلنگ که در داخل روستا و در فاصله بیست متری از خانه های روستایی توسط یکی از اهالی روستا مشاهده شده بود، لحظاتی پیش از حضور محیط بانان توسط افراد ناشناس مفقود و احتمالا معدوم شده است.
موسوی تصریح کرد: تنها از روی تصاویری که توسط یکی از افراد محلی از لاشه حیوان تهیه شده بود متوجه شدیم که پلنگ مذکور، پلنگی بالغ بوده و با توجه به عدم وجود آثار گلوله و رد خون، به احتمال فراوان دلیل مرگ این حیوان، عاملی غیر از شلیک گلوله بوده است اما علت مرگ این پلنگ هنوز مشخص نشده و این موضوع در دست بررسی است.
وی افزود: اکنون تحقیقات برای شناسایی عوامل مرگ و مخفی کردن لاشه پلنگ در جریان است و بزودی علت این حادثه روشن خواهد شد.
نجات گربه شنی از تله صیادان
نیروهای یگان حفاظت محیط زیست خواف حین گشت و کنترل در منطقه حفاظت شده سیرخون متوجه چندین رج هوبره گیری شده و به جمع آوری تله ها مشغول شدند. محیط بانان حین جمع آوری تله ها متوجه گرفتار شدن یک قلاده گربه شنی در تله های هوبره گیری شده و بلافاصله جهت آزادسازی حیوان اقدام نمودند.
رئیس اداره محیط زیست شهرستان خواف در این باره گفت: این گربه که برای فرار از دام تقلای زیادی کرده و انرژی فراوانی از دست داده بود، با اقدام به موقع محیط بانان از مرگ حتمی نجات یافت و به منظور تیمار و احیا به مرکز تحقیقات زیست محیطی خواف منتقل گردید.
به دلیل اینکه عصر روز قبل نیز درست همان محل توسط محیط بانان کنترل شده بود گربه شنی کمتر از ۲۴ ساعت را در تله گرفتار بوده است و اگر محیط بانان یک روز دیرتر متوجه حیوان می شدند قطعا این گونه ارزشمند از بین رفته بود.
عباس طاهریان افزود: پس از انتقال گربه شنی با حضور دامپزشک مداوای لازم بر روی پای حیوان که به دلیل گرفتار شده در تله آسیب دیده بود، صورت گرفت.
با بهبود شرایط عمومی و بازیابی توان جسمی همچنین درمان آسیب های ناشی سیم تله بر روی پا، گربه شنی که به لحاظ جنسیت نر بود، آمادگی بازگشت مجدد به طبیعت را بدست آورد.
سپس طی هماهنگی بعمل آمده با حضور دکتر پهلوان نژاد فرماندار خواف، مهندس ریاحی شهردار سنگان و خبرنگار صدا و سیما، گربه شنی پس از نمونه گیری جهت بانک ژن محیط زیست خراسان رضوی و انجام بیومتری، در همان محل کشف در مرکز منطقه حفاظت شده سیرخون رهاسازی گردید و به دامان طبیعت بازگشت.
رئیس اداره محیط زیست شهرستان خواف گفت: سال گذشته نیز یک قلاده گربه شنی ماده در همین محل توسط محیط بانان زنده گیری رهاسازی شده بود.
گربه شنی کوچکترین گربه سان ایران محسوب می شود و سازگاری منحصر به فردی با مناطق بیابانی خصوصا تپه زارهای ماسه ای دارد.
از خصوصیات بارز این گونه داشتن مقادیر زیادی موهای بلند در لابه لای پینه های کف دست و پا است تا مانع فرو رفتن گربه در ماسه بادی و کاهش سرعت آن در هنگام شکار شود.
گربه شنی یکی از کمیاب ترین حیوانات کشور و از گونه های در معرض انقراض به شمار می رود که مشاهده آن در طبیعت به ندرت اتفاق می افتد. زیستگاههای گربه شنی در کشور بسیار محدود بوده، اطلاعات مربوط به آن بسیار اندک و هیچ آمار مستندی از جمعیت این حیوان در دست نیست.
mashreghnews.ir
در سرزمین مادری پلنگ ایرانی اما گویا کسی پلنگها را دوست ندارد....
سیزدهم دی ماه در جنگلهای شهر تنکابن در شمال ایران پلنگی پیدا شد که فاصله بسیاری از شکوه و هیبت واقعی جانوری چون پلنگ داشت. این پلنگ نر 98 کیلویی یکی از دستهاش قطع، دو پایش به صورت کامل فلج، دندانهایش شکسته و نخاعش قطع شده بود. همه این آسیب ها را تعدادی انسان به این جانور بی پناه وارد کرده بودند.
قطعی دستش به دلیل گیر کردن در یک تله بود و بقیه آسیبها را نیز 50 گلوله ساچمه ای که به نقطه نقطه بدنش اصابت کرده بود ایجاد کرد. داستان تلخی هایی که این پلنگ عظیم الجثه از دست برخی انسان ها کشید به همین جا ختم نمی شود، این جانور در حالی که در جنگلهای تنکابن تنها با یک دست خودش را روی زمین می کشید توسط برخی افراد آماج پرتاب سنگ هم قرار گرفت.
در نهایت مشاهده این پلنگ به سازمان محیط زیست گزارش شد و این سازمان مامورانی را برای بررسی موضوع به محل حادثه اعزام کرد. کمی بعد پلنگ تنکابن با کمک محیط بانان و دامپزشک استان مازندران زنده گیری و به تهران ارسال شد.
دکتر ایمان معماریان دامپزشکی که در تهران پلنگ تنکابن را مورد معالجه قرار داده است داستان رسیدن این پلنگ که نام «البرز» برایش انتخاب شده است را اینگونه شرح می دهد: « ساعت 5 صبح حیوان در قفسی بسیار نامناسب که باعث آسیب رسیدن به دندانهایش شده بود به تهران رسید. حیوان را سریعا از پارک پردیسان به دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران جهت انجام کارهای تشخیصی و تعویض قفس انتقال دادیم. بعد از بیهوشی و انجام رادیوگرافی مشخص شد که تعداد بسیار زیادی گلوله در بدن حیوان وجود دارد که به زمان های مختلف بازمی گردند.»
دکتر معماریان می افزاید:«همچنین دست راست حیوان به دلیل گیر کردن در تله مدتها پیش از ناحیه مچ قطع شده. یکی از گلوله هائی که جدیدا به حیوان شلیک شده بود کاملا در مجاورت مهره ششم کمری در کانال نخاعی دیده می شد. سی تی اسکن نیز نشان داد که گلوله از بدنه مهره پنجم کمری وارد کانال نخاعی شده و تا انتهای مهره ششم در کانال نخاعی حرکت کرده و کل کانال را پرکرده. ضایعه شدید نخاعی بدون شک در این حیوان غیر قابل درمان و برگشت ناپذیر بود.»
[IMG]به دلیل همین شرایط و مشکلات، تیمی که معالجه و درمان پلنگ تنکابن را بر عهده داشتند در نهایت مجبور به اتخاذ تصمیمی دردناک شدند ؛ دکتر معماریان این داستان را اینگونه شرح می دهد: « به این دلیل و درد رنج بالای حیوان با وجود ارزش بسیار بالای گونه نادر پلنگ ایرانی، تیم دامپزشکی تصمیم به انجام مرگ بدون درد و راحت کردن حیوان گرفت. البته پیش از انجام این مهم با استفاده از داروهای ضد درد قوی از پلنگ نمونه اسپرم و سلول های بنیادی خواهیم گرفت.» حالا 5 روز از تاریخی که تیم دامپزشکی با نوشتن نامه ای از لزوم راحت کردن البرز سخن گفته اند می گذرد. در این مدت این پلنگ زخم خورده در حالتی از بلاتکلیفی و درد در پارک پردیسان نگه داری می شود اما هنوز مسئولان سازمان حفاظت از محیط زیست موافقت خود را با این نظریه تیم دامپزشکی اعلام نکرده اند.[/IMG]
دکتر معماریان در این رابطه به عصرایران می گوید : « تیم دامپزشکی نظر علمی خود در رابطه با این جانور را اعلام کرده است اما به لحاظ قانونی مسئولیت اصلی در این مورد بر عهده سازمان حفاظت محیط زیست است، طبق پیگیری های ما قرار بود سازمان تا روز چهارشنبه نظر نهایی خود را پیرامون موافقت یا مخالفت با این تصمیم اعلام کند، اما تا ساعات پایانی این روز هیچ چیزی به ما اعلام نشد و پلنگ تنکابن همچنان در شرایط قبلی به سر می برد.» بر اساس اعلام این دامپزشک، پلنگ تنکابن این روزها در پارک پردیسان نگهداری می شود اما مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست که در ساختمانی در همین پارک مستقر هستند از اعلام نظر نهایی خود مبنی بر موافقت یا مخالفت با نظر تیم دامپزشکی، در رابطه با سرنوشت این جانور خودداری می کنند. علاوه بر این، تلاشها برای یافتن نظر مسئولان این سازمان در این رابطه نیز بی نتیجه است و به نظر می رسد در شرایط کنونی آنها تمایل چندانی برای اتخاذ تصمیم در این باره ندارند.
"البرز" از گونه پلنگ ایرانی است، بر اساس آخرین آمار از این گونه جانوری چیزی کمتر از 500 قلاده در ایران وجود دارد، پلنگ ایرانی در میان همه دیگر انواع گونه های پلنگ بزرگترین جثه را دارد و در همه جای جهان هم به همین عنوان شناخته می شود.
در سالهای گذشته دولت روسیه تلاش کرده بود در قالب پروژه ای تحت عنوان تبادل ببر سیبری با پلنگ ایرانی با صرف میلیون ها دلار هزینه این گونه جانوری را به کشور خود برده و نسلی از این جانور را تحت عنوان پلنگ سیبری احیا کند.
در این سوی میدان و در سرزمین مادری پلنگ ایرانی اما گویا کسی پلنگها را دوست ندارد. در یک ماه گذشته دستکم 7 پلنگ در گوشه و کنار کشور کشته و یا مانند «البرز» دچار حادثه هایی دلخراش شده اند. این آمار در یک سال گذشته به 11 قلاده و در ششسال گذشته به عدد 64 پلنگ کشته شده می رسد.
عصرایران ؛ صدرا محقق
گزارش تصویری غم انگیز از آخرین لحظات زندگی "البرز
پلنگ مجروح ایرانی که توسط شکارچیان از 50 ناحیه زخمی و قطع نخاع شده بود ، با تزریق داروی بیهوشی قوی ، برای همیشه خاموش شد. پزشکان معالج ، تشحیص داده بودند که او شانسی برای درمان ندارد و تنها ، درد می کشد.
او ابتدا ، یک دستش را در تله شکارچیان از دست داد. سپس به تیر شکارچیان دیگر گرفتار شد و 50 نقطه از بدنش با ساچمه های شلیک شده زخم خورد و نخاعش قطع و پاهایش فلج شد.
البرز ، مدت ها با تنها یک دست خود را بر روی زمین می کشید و در این مدت ، بسیاری از کسانی که او را دیدند ، به سمتش سنگ زدند.
تصاویر غم انگیز زیر ، مربوط به لحظات پایانی زندگی این پلنگ زجر کشیده ایرانی است که پزشکان با تزریق داروی بی هوشی قوی برای همیشه از دردی که می کشید نجاتش می دهند.
کسانی که البرز را دیده اند می گویند: او از درد خودش را به دیواره های قفس می کوبید و ناله می کرد.
بنال دریا که دلدار مرده در خواب / پلنگ آشفته رفت و ماه، بیتاب
منبع : عصر ایران
واقعا انسان از انسان بودنش شرم میکنه و بدتر از اون بودن و زاده شدن در اینچنین سرزمینی و بودن با اینچنین انسانهایی
از تمام زخمهای که بر بدن البرز گذاشتن دردناکتر برای من سنگهایی بود که بهش زدن و مجبورش کردن خودش رو از دره پایین پرت کنه
واقعا ما چی هستیم........
شکار غیر مجاز محمدعلی اینانلو در شاهرودمتاسفانه خبر شکار غیر مجاز محمدعلی اینانلو در شاهرود توسط یکی از خبرنگاران مورد اعتماد محیط زیست آقای جواد حیدریان تائید شد!
محمد علی اینانلو روز 10 دی ماه كه روز شهادت(امام حسن مجتبی) و روز تعطيل بوده، همراه با برادرش شكرالله اينانلو به همراه لاشه سه راس شكار در منطقه شكارممنوع تپال شاهرود از سوی دو محيط بان محاصره می شوند. به گفته فعالان محيط زيست شاهرود در روزهای عزا و شهادت شكارچيان محلی هرگز اقدام به شكار نمی كنند اما جناب اينالو مرد محيط زيست و چهره شناخته شده تلوزيون با برادرش در منطقه شكار ممنوع به شكار رفته است. اين دو توسط محيطبانان منطقه دستگير و همراه لاشه سه راس شكار به اداره محيط زيست استان شاهرود تحويل داده مي شوند. دو محيط بانی كه اين چهره نام آشنای تلوزيون را تحويل داده اند در ارتباطی كه به طور غير مستقيم (از كانالی مطمئن) با آنها داشتم تاكيد دارند كه محمود علي اينانلو به همراه برادرش در صحنه جرم دستگير شده اند، ولي آنطور كه مديركل اداره محيط زيست تائيد كرده، صورتجلسه تنها يك لاشه شكار را عنوان كرده و شكارچي غير مجاز نيز آقای شكرالله اينانلو معرفی شده و آقای محمد علی اينانلو به عنوان همراه شكارچی غير مجاز در منطقه شكار ممنوع نامبرده شده است.
سوال اينجاست آقای اينانلو در يك منطقه شكار ممنوع همراه با برادر شكارچی و مسلح اش چه می كرده است؟ آيا می خواسته برادرش را از شكار بي رويه باز دارد يا هدف ديگری داشته است؟ مسئله مهم اين است تا زمانی سازمان محيط زيست بخواهد نام آدمهای شناخته شده و ذی نفوذ را در فساد محيط زيستی فاكتور بگيرد، نمی تواند به رسالت خود كه همان حفاظت از محيط زيست عمل كند. سياست يك بام و دو هوا ديگر جواب نمی دهد و مطالبه ما از اين به بعد مثل آوار ويرانگر بر سر محيط زيست خواهد ريخت. چرا محيط بانی به جرم جلوگيری از شكار در دنا محكوم به اعدام شود اما شكارچی شناخته شده ای با لابی و كثافت كاری سازمانی، سالهاست خود را از كيفر می رهاند؟
کشته شدن گوزن زرد در شکار غیرمجاز در پارک پردیسان تهران
معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: متخلفان شنبه شب با شلیک 3 گلوله یک راس گوزن زرد را در داخل پارک طبیعت پردیسان تهران کشتند.
دکتر احمدعلی کیخا در گفتوگو با خبرنگار سایت خبری محیط زیست ایران (IENA)، افزود: برابر گزارشهای دریافتی و بررسی کارشناسان یک راس گوزن زرد شامگاه شنبه با شلیک افراد متخلف در داخل منطقه فنسکشی شده داخل پارک پردیسان تهران تلف شد.
وی با اشاره به این که فرد یا افراد متخلف با شلیک 3 گلوله این گوزن را از پای درآوردند، افزود: بررسیهای اولیه نشان میدهد متخلفان از سمت اتوبان همت به این گوزن شلیک کرده و پس از آن از محل متواری شدهاند.
معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: هنوز عاملان این حمله و انگیزه آنها مشخص نیست اما آنچه مسلم است کشتن یک گوزن زرد ایرانی در داخل محدوده فنسکشی شده و آنهم در محدوده تحت اختیار سازمان حفاظت محیط زیست حتما با انگیزه خاصی صورت گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: اطلاعات بیشتر در این خصوص پس از بررسیهای بیشتر اعلام میشود.
گوزن زرد ایرانی چه حیوانی است؟
گوزن زرد ایرانی با نام علمی Dama mesopotamica پستانداری از خانوادهٔ گوزن است. گمان میرفت که نسل این حیوان منقرض شدهباشد تا این که در دههٔ ۱۹۵۰ گلّهای از آن در خوزستان کشف شد. اینک گلههایی از گوزن زرد ایرانی در دشت ناز ساری در استان مازندران در محوطهٔ محصوری مراقبت میشوند. در برخی از باغ وحشهای جهان نیز نمونههایی از آن وجود دارد.
اتحادیه بینالمللی حفاظت از طبیعت گوزن زرد ایرانی را برای مدتها در وضعیت «در معرض خطر» (۱۹۹۶)، «آسیبپذیر» (۲۰۰۶)، و «در معرض خطر» (۲۰۱۰) طبقهبندی کرده است. چنین طبقهبندی به دلیل نگرانی از تعداد کم این جانوران و مشخص نبودن اینکه آیا نمونههای معرفی شده در مکان زندگی کنونیشان «وحشی» به شمار میروند یا نه بوده است.
باید به حال خوی وحشی و پست انسانی که ادعای اهلیت داره تاسف خورد ..حیوانی که درندگی خوی ذاتیش بوده و با وجود درندگی ذاتیش کاری به کار وحشی صفت هایی به اسم انسان نداشته ، چه بلایی از طرف انسان متمدن به سرش اومده!
انسان وحشی صفت و درنده که لایق اسم حیوان هم نیست و ادعای تمدن و روشنفکری میکنه و باز هم رد پای درنده خویی و وحشی بودنش در کلامش، رفتارش، طرزفکرش، عملش و تفریحاتش به وضوح دیده میشه..
مواظب انسانیتمون باشیم چه در حرف زدن ،چه در فکر کردن و چه در عمل کردن ..
پرندگان باغ پرندگان شیراز یخ زدند .
بارش برف در شیراز و یخبندان شدید و بی سابقه ای که طی یکی دو هفته اخیر در این کلانشهر حکمفرما شده بود باعث شد که تعداد زیادی از پرندگان باغ پرندگان شیراز از شدت سرما یخ بزنند. باغ پرندگان زینتی شیراز در زمینی به مساحت دو هزار متر مربع با داشتن بیش از 200 گونه پرنده از 43 کشور کشور آفریقایی، اروپایی و آسیایی در سال 88 طی مراسمی آغاز به کار کرد. این باغ نخستین باغ پرندگان شیراز و استان فارس محسوب میشد و اقدامی ابتکاری بود تا هم شهروندان شیرازی و هم گردشگران از آن بهره ببرند.
در زمان افتتاحیه این باغ مسئولان زیادی قول مساعد دادند که این باغ که توسط بخش خصوصی راه اندازی شده را حمایت و به یکی از بدیع ترین باغهای پرندگان کشور تبدیل کنند. از قول دو هفته ای گاز رسانی به باغ تا آب و سایر تاسیسات که هرکدام قرار بود در اسرع وقت به تجهیزات باغ اضافه شود.
اما طی این سالها هیچ اتفاق محسوسی برای حمایت از این باغ و توسعه آن توسط مسئولان صورت نگرفت بلکه بعد از بارش شدید برف دو سه هفته اخیر در شیراز پرندگان زیادی در این باغ از شدت سرمای ناشی از نبود گازرسانی به باغ یخ زدند.
با بارش برف یکی دو روز اخیر سقف توری دو مورد از قفسهای باغ نیز فروریخت و بسیاری از پرندگان نیز فرار کردند. پرندگانی که هرکدام گونه های ارزشمندی از پرندگان محسوب می شدند که در این سرما و بارش برف هیچکس صدای یخ زدنشان را نشنید.
تعدادی از پرندگان باغ که در سرمای شدید یخ زدند
مدیر باغ پرندگان شیراز در این رابطه گفت: طی چند روز گذشته به دلیل بارش شدید برف در شیراز مشکلات زیادی برای این باغ به وجود آمد.
اسماعیل قاسمی در خصوص این مشکلات اظهار داشت: متاسفانه باغ پرندگان شیراز لوله کشی گاز نداشته و از داشتن نعمت گاز محروم است به همین دلیل برای گرم نگهداشتن باغ همواره مشکلاتی داشته است.
وی بیان کرد: در بارش اخیر برف در شیراز به دلیل قطع شدن آب و برق سیستم گرمایشی که شامل بخاری است و فن آن با برق کار می کند خاموش شد از این رو تعدادی از پرندگان تلف شدند.
مدیر باغ پرندگان شیراز با اشاره به سرما و یخبندان شدید در این باغ اظهار داشت: به دنبال بارش شدید برف و سنگین شدن سقف آن این امر منجر به پاره شدن توریهای سقف شد از این رو تعداد قابل توجهی از پرندگان فرار کرده و تعداد زیادی از آنها به دلیل یخبندان تلف شدند.
قاسمی ادامه داد: در این راستا تعدادی از طاووسها، قرقاولها، مرغابی، فلامینگو و... فرار کرده یا از بین رفتند.
وی با انتقاد از عدم همکاری مسئولان امر برای گازرسانی به این باغ بیان کرد: متاسفانه با وجود اینکه نزدیک به پنج سال از افتتاح این باغ می گذرد اما شرکت گاز برای گازرسانی به این باغ تاکنون اقدام نکرده است.
مدیر باغ پرندگان شیراز گفت: البته این باغ در گذشته آب هم نداشت و با پیگیری متعدد پس از گذشت مدت زمان زیادی نسبت به عملیات آبرسانی به این باغ اقدام شد.
قاسمی ادامه داد: در 50 متری این باغ گازکشی است و می شود با اقدامی سریع نسبت به گازرسانی اقدام کرد.
وی گفت: قطع برق و خاموش شدن دستگاههاي گرمايشي موجب يخزدگي شديد قفسها و محلهاي نگهداري پرندگان شده است.
مدیر باغ پرندگان شیراز خواستار پیگیری سریع مسئولان این حوزه شد و گفت: در این راستا چندین بار با استانداران سابق استان در این خصوص گفتگو شده اما تاکنون اقداماتی انجام نشده است.
سقف قفسی که ریخت و پرندگان فرار کردند
مدیر باغ پرندگان شیراز تصریح کرد: صحبتهای مسئولان تاکنون فقط در حد وعده و وعید بوده و ضروری است که هر چه سریعتر نسبت به گازکشی و توجه به این باغ تدابیری اتخاذ کند. قاسمی در خصوص فرار پرندگان که تاکنون موفق به پیدا شدن آنها نشده اند، بیان کرد: تعدادی از این پرندگان در باغات اطراف پیدا شدند اما آن دسته از پرندگانی که پیدا نشده اند برخی قادر به پرواز طولانی مدت نیستند از این رو یا طعمه شکارچیان شده و یا از بین می روند.
mashreghnews.ir
ایرانی ها اسم انسان و انسانیت رو لکه دار کردن متاسفانه.نقل قول:
:n27:شيری که از شکنجه گاه خود نجات پیدا کرد و اینبار به اسارت رفت :n27:
یک شير در ايران چندی پيش توسط ماموران محيط زيست از يک اقامتگاه مخفيانه نجات يافت. شير به دليل سوءنگهداری و سوءتغذیه مشکلات زيادی داشت و در حالی که قرار بود برنامه ای برای بهبود و يا پايان دادن به زندگی او پيدا شود، به اسارت دیگری منتقل شد.
در تاريخ پانزدهم شهريورماه امسال بود که اعلام شد يک شير پيدا شده و با توجه به مشکلات زيادی که دارد، برای اقدامات دامپزشکی او درخواست های لازم مطرح شده است. تلويزيون جمهوری اسلامی ايران هم حتی گزارش کوتاهی از اين قضيه پخش کرد و ماموران محيط زيست گفتند حاضر نيستند بازگو کنند که اين شير را از کجا نجات دادهاند.
تماس های راديو فردا با ماموران محيط زيست هم بدون جواب ماند و يک نفر از ماموران تیم نجات که حاضر به گفت وگو شد، بدون ذکر نام خود گفت که اجازه ندارد مالک اين شير را معرفی کند.
در حالی که تماس ها در مورد سرنوشت شير ادامه داشت، گزارش شد که فرد بانفوذ دیگری، توانسته شير را از دست ماموران محيط زيست گرفته و به اقامتگاه دیگری منتقل کند.
ايمان معماريان، دامپزشک کلینیک حیات وحش پردیسان که اين شير را معاينه و گزارش وضعيت او را نوشته، در گزارش خود آورده است: «شير نر آفريقايی هفت ساله به مرکز بازپروری پرديسان - کلینیک حیات وحش - ارجاع شده که مشکل اصلی او سوءتغذيه شديد است. اين حيوان به دليل تغذيه نادرست و ناسالم دچار نرمی استخوان و تغيير شکل استخوان ها در لگن، مفاصل دست وپا و ستون فقرات شده و به درد شديدی مبتلاست.»
در ادامه اين معاينه آمده است: «اين حيوان با درد شديد روبرو است و تمام اين مشکلات باعث تحميل درد شديد به حيوان و ناتوانی در دفع بدون درد و ناتوانی حرکتی شديد می شود.»
ايمان معماريان در اين نامه که محتوای آن در گفت وگو با راديو فردا از سوی او تاييد شده نوشته است: «حيوان در حال حاضر مبتلا به يبوست مزمن بوده و بد شکلی لگن ناشی از سوءتغذيه – گوشت خالص بدون استخوان – و بالانس نبودن کلسيم و فسفر باعث تشديد اين مشکل شده است.»
وی در انتهای معاينه خود توصيه و پيشنهاد کرده راهی برای بازگرداندن شرايط موجود برای اين شير نيست و بهتر است مرگ آسان در مورد او اجرا شود تا دستکم از دردکشيدن بيشتر او جلوگيری شود.
در تاريخ ۱۰ مهرماه، افشين کرمی راد، سرپرست اداره کل حفاظت و مديريت شکار و صيد سازمان محيط زيست در نامهای به مديرکل دفتر تنوع زيستی و حيات وحش، از او نظرکارشناسی می خواهد که در مورد اين شير که در پارک پرديسان است، تصميم گيری شود. چهار روز بعد، يعنی در ۱۴ مهرماه پاسخ نامه از سوی حسين محمدی، مديرکل دفتر تنوع زيستی و حيات وحش سازمان محيط زيست ارسال می شود.
در اين نامه آمده است: «با توجه به گزارش دامپزشک و بازديدکارشناسان گروه بيماری های اين دفتر، اين حيوان به دليل بيماری های مختلف متحمل درد فراوان است و امکان معالجه اين حيوان وجود ندارد. در نتيجه با پيشنهاد دامپزشک مبنی بر مرگ آسان اين حيوان – اوتانازی- موافقت می شود.»
مشخص نيست پس از آن چه اتفاق هايی روی می دهد ولی ناگهان تيم دامپزشکی پارک پرديسان - کلینیک حیات وحش - متوجه می شود که در تاريخ ۲۱ آبان ماه، شير به یک نفر دیگر تحویل داده شده است. تماس ها برای بازگرداندن اين شير و خلاص کردن او از دست مالک فعلی اش به جايی نرسيده و هيچ خبری از سرنوشت اين شير منتشر نشده و کسی یا مقامی هم حاضر به پیگیری وضعیت این شیر نشده است.
نمایی از مفاصل دست و پای شیر که به دلیل سوءتغذیه از فرم خارج شده است
قطع نوک ........
در پرورش طیور صنعتی، به خاطر اینکه پرندگان در شرایط انباشته و در تعداد بسیار زیاد و فشرده پرورش داده می شوند، دچار استرس و مشکلات مختلف مدیریتی می شوند که ممکن است باعث شود با منقار به یکدیگر صدمه بزنند و پر های یکدیگر را بکنند و یا حتی باعث ایجاد خونریزی در یک پرنده بشوند که در صورت بروز خونریزی هم ممکن است بقیه پرنده ها نیز به پرنده آسیب دیده حمله کنند و عمل همنوع خواری رخ بدهد !!! راهکاری که اندیشیده اند چه بوده ؟ قطع منقار ! این عمل در زمانی که جوجه یک روزه است یا گاهی به دلیل سوء مدیریت در سنین بالاتر انجام می شود که تصویر آن را در زیر مشاهده می کنید و حتما می دانید که عملی دردناک است و استرس زیادی را برای کودک پرنده به همراه دارد.از طرفی به دلیل سرعت بالای کارگری که این کار را انجام میدهد با جوجه ها با ملاطفت هم رفتار نمی کنند و یکی یکی به سرعت منقار ها را با ابزاری که در تصویر می بینید و به آن hot-blade (به معنی تیغهء داغ) می گویند و یا ابزار های مشابه قطع می کنند و کارگر، جوجه ها را در نهایت روی سر هم در سطل یا جعبه ای که زیر دست اوست می اندازد تا به سمت مراحل بعدی خط تولید(!) جوجه های یکروزه بروند... از یاد نبرید که چند هزار جوجه گاهی باید در یک روز قطع نوک شوند در نتیجه همیشه هم نمی توان با دقت کافی کار کرد و همواره خطای انسانی وجود دارد که هر خطای انسانی به راحتی می تواند به قیمت آسیب دیدن یک جوجه یا بیشتر درد کشیدن او تمام بشود و مشاهده می کنید که در هر حال، این حیوانات هستند که ضرر می کنند !
عکس و مطلب ارسال شده توسط Torkan برخورد ملت و مسئولین کشور ترکیه
شهرداری آنکارا اقدام به راه اندازی آمبولانس برای حیوانات آسیب دیده خیابانی کرده. شهروندان میتوانند به محض دیدن حیوان بیمار یا آسیب دیده و تصادفی با شماره 153 تماس بگیرند. جالبه که بر روی آمولانسها نوشته شده : (زندگی با آنها زیباتر است) ..
پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران: دو رودک عسل خوار (گورکن) نر و ماده که جفت بوده و از شدت گرسنگی ناشی از برف و سرما، برای یافتن غذا به حاشیه شهرستان بافت کرمان نزدیک شده بودند توسط فردی ناشناس به طرز بی رحمانه ای کشته شدند.
عامل این کشتار شنیع، پس از شلیک به گورکن ها، سر آنها را بریده و لاشه هایشان در کنار جاده رها می کند.
به گزارش دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران: گورکن ها (Meles Linnaeus) از اعضا خانواده راسوها هستند، دارای جثه ای به اندازه یک سگ متوسط بوده و وزنشان گاه تا ۳۴ کیلوگرم می رسد. کوچکترین گونه این خانواده نیز راسو می باشد.
برخی از گونه های این خانواده مانند سمور به راحتی از درخت بالا می روند و برخی مانند شنگ در آب زندگی می کنند. اغلب افراد این خانواده یک جفت غده توسعه یافته در ناحیه مخرجی دارند که تولید بوی آزار دهنده نموده و به عنوان وسیله دفاعی از آن استفاده می کنند. استخوان فک پایین در رودک ها از جمجمه جدا نمی شود.
از خانواده راسوها، رودک ها زندگی زیر زمینی داشته و عمدتا شبگرد هستند. تبحر این گونه در لانه سازی بی نظیر است به طوریکه رودک ها لانه ای به قطر حدود یک متر در عمق دو تا سه متری خاک ساخته و برای آن چند راه خروجی به طول تقریبی ۱۰ متر ایجاد می نمایند. این راهروها علاوه بر ایجاد امکان فرار از دست مهاجمین کارکرد تهویه ای نیز برای لانه مرکزی دارند.
رودک حیوان پرجراتی است و در مقابل حمله حیوانات پرقدرتی مانند پلنگ از خود دفاع نموده و با استفاده از دندان ها و فک قوی خود در بدن مهاجمین زخم های عمیقی ایجاد می نماید.
کشتار یک خرس قهوه ای در کلاردشت در روز انس با طبیعت
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] : عصر روز ۱۳ فروردین ۱۳۹۳ همزمان با روز انس با طبیعت، حوالی ساعت ۲۰ نیروهای یگان محیط زیست شهرستان کلاردشت به دنبال دریافت گزارشی مبنی بر حضور شکارچیان غیرمجاز و انتشار صدای شلیک گلوله در منطقه کوهستانی رودبارک، عازم محل مربوطه شدند.
متاسفانه محیط بانان حین جستجو در تاریکی شب متوجه لاشه یک خرس قهوه ای بزرگ جثه شدند که با شلیک اسلحه گلوله زنی ۲۷۰ کشته شده بود.
..تصویر: خرس قهوه ای کشته شده در منطقه رودبارک کلاردشت در روز ۱۳ فروردین سال جاری
خرس مذکور به لحاظ جنسیت نر بوده، حدود ۶ الی ۷ سال سن و حدود ۲۲۰ کیلوگرم وزن داشته است. خرس ها در این زمان از سال با توجه به اینکه به تازگی از خواب زمستانی بیدار شده اند بسیار لاغر هستند اما تا اواخر پاییز وزن آنها به بیش از ۴۰۰ کیلوگرم می رسد.
بررسی های اولیه نشان می دهد که کشتار این خرس برای فروش پوست حیوان صورت گرفته و متخلفین برای این منظور حدود ۳ میلیون تومان پیش پرداخت دریافت کرده بوده و این پوست تا ۵ میلیون تومان به فروش می رسیده است.
شکارچیان غیرمجاز پس از شلیک و پیش از حضور مامورین محل را ترک کرده بودند تا نیمه های شب جهت انتقال لاشه اقدام کنند.
عاملین این کشتار بیرحمانه تا این لحظه شناسایی نشده اند اما تلاش برای شناسایی و دستگیری مجرمین همچنان ادامه دارد.
متاسفانه به دلیل برداشت چوب و بهره برداری از جنگل ها، تخریب زیستگاه ها، گسترش بی ضابطه گردشگری و شکار غیرمجاز، نسل خرس قهوه ای در مناطق کوهستانی و جنگلی کلاردشت در حال انقراض است.
تصاویر از کلارنا
قسمت تاسف بار و شاید جالبش اونجایی است که هر دفعه این کشتارها صورت میگیره و موقعی که کار از کار گذشته یا جسد حیوان رو پیدا میکنن یا این که تکه هایی از بدن اونا که پیدا شده !
یک بار نشد بیایم و ببینیم تونستن یکی از این حیوانات رو نجات بدن یا شکارچیان رو توبیخ کرده باشن .
چند روز پیش توی منطقه ما اومده بودن و سگ های ولگرد رو یکی یکی با تیر میزدن و میکشتن . صدای ناله ی اونا بعد از تیر خوردن اعصابمو داغون میکرد .
با این وضعیت و عدم وجود برنامه ریزی درست برای حمایت از حیوانات و حیات وحش و برخورد با مجرمین , خوندن خبر کشته و تکه تکه شدن حیوانات شاید کمی قابل درک میشه برام .
وقتی کشتار سگ ها اینقدر راحت و سریع انجام میگیره و خیلی راحت تک تک اونا با شلیک گلوله کشته میشن نمیشه انتظار داشت که از اون طرف به حقوق حیوانات بهای آنچنانی داده بشه ! {حداقل از طرف اونا}