نقل قول:
محمد رضا جان (راستی سلام. اون موقع یادم رفت جواب بدم ) اون aperature توی گوشی های موبایل اصلا بی معنیه آقا. فقط iso میتونه توی اینا حساسیت به شب رو تعریف کنه. اون واسه دوربین های لنزی هست .مثلا 28 میلیمتر بهتر از 66 میلیمتر توی شب عکس میگیره ولی اینا همه ماله کمراهایی هست که لنز دارن یا حداقل optical zoom دارن توی دوربین های معمولی تر.iso بالاتر توی اونا برابره با aperature بازتر و برابره با عکس بهتر توی شب. و aperature بسته تر برابر با فوکوس بهتره .اگه توی مشخصات این گوشی ها چیزی به جز 28 میلیمتر میزد اون موقع حرف شما درست بود. منظور از wide اینجا همون 16:9 یا 16:10 هست .حالا ممکنه لنز رو 26 هم بذارن اما تغییر آنچنانی نداره .ولی خوب توی اتوفوکوس هست که تغییر میکنه اما اگر منظورش اون چیزی باشه که شما میفرمایین مثلا باید 22 میلیمتر میزد. مثلا یه دوربینی که لنزش 28 به 140 هست میشه 5x optical zoom یا مثلا 36 به 140 میشه 3.8x زوم یعنی زوم ربطی به aperature نداره .
8 MP, 3264x2448 pixels, wide 28mm Carl Zeiss lens, autofocus, dual LED flash
Features Variable aperture, geotagging, ISO 800
iso برابر 800 و iso zn5 برابر با 1600 هست من گوشی های زیادی رو امتحان کردم بهترین عکس توی شب رو zn5 میگیره .!!!
وقتی میزنه 28 میلیمتر یعنی اینکه دیگه پایین تر نمیاد و فقط بالاتر میره!! مثلا من از عکس zn5 که properties گرفتم نوشته f/2.8 یا همون 28 میلیمتر . منظورش اینه که مثلا از 28 تا 32 میره .ولی توی شب اگه پایینتر بیاد بهتره و اگه بالاتر بره تنها حسنش اینه که واسه عکس گرفتن از جسم نورانی خوبه!!! مثلا از خورشید 6.7 عکس میگیریم یا همون 67 .مثلا لنز های fish eye هستن که 8 میلیمتر یا 12 میلیمتر هستن دیگه خیلی وایدن .
یه عکس با fish eye lens و زوم :
سلام