مشکل من در عربی این سوال هست
سوال:جمع مونث غائب سار کدام است
گزینه ها : 1- سارن 2-ساروا 3- سرتن 4- سرن
دوست عزیز خدا خیرت بدهنقل قول:
اینهمه ما داریم میگیم نمیشه یه نگاه میکردی به صورت سوال حداقل !
این سوال در فیزیک پیش 1 اندیشه سازان رشته ی ریاضی مطرح شده تا جایی که یادمه و فصل 1 سوال 17 بود .
گزینه ی 4 به این صورت ذکر شده :
4) گزینه ی 1 یا 2
نه گزینه ی 1 و 2
نمیدونم چطور شما متوجه نشدی که این اصلا امکان نداره "و" باشه
به هر حال با این اصلاح جواب خیلی راحته
برای درک ساده تر یک مثل میزنم . شما با یک خط کش یک طولی رو 10 سانتی متر اندازه گرفتی . دقت این خط کش چنده ؟ خوب دقت این خط کش مسلما میتونه 1 سانتیمتر باشه . در عین حال میتونه 2 و 5 سانتی متر هم باشه چون 5 تا واحد 2 سانتی و 2 تا واحد 5 سانتی هر دو بازم برابر با 10 سانتیمتر میشن
این مثال هم همینطوره .گزینه 1 رو که تبسم جان حل کردن و برای گزینه ی دو هم راه همونه فقط باید به مثال بالا دقت کنید . اون 0/012 رو به میلی آمپر تبدیل میکنید که میشه 12 . حالا این 12 هم بر 1 بخش پذیره هم بر 2 پس هردوی اینا ممکنه دقت ما باشند
امیدوارم متوجه شده باشید .
(و در ضمن دفعه ی دیگه صورت سوال رو یک بار چک کنید ...)
گزینه 4 سرننقل قول:
ممنون/:5:
خب خدا رو شکر مشکل اون سوال حل شد
دوستای گل یه پیشنهاد دارم بیاین این پستها ی اشتباه رو محتواش رو پاک کنیم
چون اگر کسی با سرچ در گوگل به اینجا برسه جوابها در صفحه ی دیگه ای بهش نشون داده میشه
و احتمال اینکه به خطا بیفته زیاده
نقل قول:نقل قول:
نقل قول:نقل قول:نقل قول:نقل قول:نقل قول:نقل قول:
------------------------------------------------------
بینهایت از morteza_bayan ممنونم بخاطر به اشتراک گذاشتن این سوال با ما. مرسی که این سوال های مهم رو به ما هم میگین:11::11::11:
از شما هم G4meH4ker" بینهایت ممنون جواب خیلی جامع بود.:11::11:
------
ممنون میشم .شرمنده ببخشید.
میدونین اخه وقتی ادم سرچ کنه و فقط چند جمله از تکست رو ببینه وقتی بره به مرجع انقدر متن زیاده نمیتونه برگرده و همه ی اینها رو دنبال کنه
خیلی خوبه که اینکارو بکنیم.
ممنون:11:
دوستمون درست گفتن جواب گزینه ی چهار هست.نقل قول:
ایشالا همین فردا میام این پست رو ادیت میکنم برات کامل صرفش و دلیل گزینه 4 بودنش رو مینویسم
شرمنده اشتباه از من بوده و برای همینم بود که متوجه نمیشدم و حوصله هم نداشتم جواب طولانیش رو بخونم
3 تا سوال دارم :
1 از یک mrna که از روی چند gene ساخته شده ایا یک انزیم ساخته میشه یا نه؟ توضیح بدید
2 خاموش شدن gene در یوکاریوتها چگونه است؟
3 ایا trna اغازگر فقط در جایگاه p قرار میگیرد؟ اگه اینطور است trna ای حاوی انتی کدون uac ایا هیچگاه در جایگاه a قرار نمیگیرد؟
یه سوال از سری ها دارم(سوال که نیست یه توضیح میخوام برای سوال زیر)
اگه میشه توضیح بدید که مرحله 2 چطوری مرحله 3 جواب رو نتیجه داده....(بقیه اشو کامل بلدم :دی)
پیشاپیش خیلی متشکرم از جوابتون
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
بچه ها كسي ميتونه اينو حل كنه ؟
خيلي راحت و سادتست ولي من دو جور جواب آوردم براش كه با هم فرق ميكنن !
ميشه كمكم كنين ؟
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] برای کوچک کردن تصویر اینجا رو کلیک کنید [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
چه جوابهایی بدست اوردی؟نقل قول:
باید از کل عبارت 1/2 کم کنی بعد هم که دیگه مشخصه
وقتی بجای n د 10 بذاریم جمله آخر که 10^2 (10 به توان 2) باشه میشه 100 حالا 100 رو میاریم جلو سیگما و حد بالای سیگما رو یکی کم می کنیم که دیگه 10 توش نباشهنقل قول:
(خودم هم نفهمیدم چی گفتم :دی ولی باید متوجه شده باشی:دی)
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]نقل قول:
یه خورده واضحتر اگه میشه توضیح بدید که چی شده اینجوری شده ممنون میشم....نقل قول:
وقتی بجای n د 10 بذاریم جمله آخر که 10^2 (10 به توان 2) باشه میشه 100 حالا 100 رو میاریم جلو سیگما و حد بالای سیگما رو یکی کم می کنیم که دیگه 10 توش نباشه
(خودم هم نفهمیدم چی گفتم [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ولی باید متوجه شده باشی:دی)
عليرضا جان از طرفين نبايد 1/2 كم كرد ؛ اول بايد طرفين رو در 3 ضرب كرد و بعدش 1/2 اضافه كرد .
جواب درست اينه :
نقل قول:
آره درسته . منم از اين روش خواستم حساب كينم ولي تو جمع كردن اشتباه كردم :دي
اگه خوب دقت کنید میبینید که هر دو جواب یکی اند....:27:نقل قول:
بايد هم يكي باشن ولي فكر ميكنم راهي كه من رفتم ساده تر باشه .نقل قول:
البته شما هم زحمت كشدين و پاسخي كه دادين هم كاملا درسته .
راستي از من هم خوش خط تر هستيد :دي
به خدا درست گفتم:19::دینقل قول:
عليرضا جان از طرفين نبايد 1/2 كم كرد ؛ اول بايد طرفين رو در 3 ضرب كرد و بعدش 1/2 اضافه كرد .
واقعا فکر میکنی راحل خودت ساده تره؟:18:نقل قول:
بايد هم يكي باشن ولي فكر ميكنم راهي كه من رفتم ساده تر باشه .
فکر کنم راه حلت 2 خط اضافه تر داره
در کل : بهترین راه حل = اولین راه حل
ما میخوایم حد بالا رو از 10 به 9 تبدیل کنیم درسته؟نقل قول:
یه خورده واضحتر اگه میشه توضیح بدید که چی شده اینجوری شده ممنون میشم....
اگه این کار رو کنیم یعنی از مجموع جملات n=10 رو حذف کردیم
n=10 هم که میشه 100 درسته ؟
حالا باید این 100 تا رو به کل سیگما اضافه کنیم تا جبران بشه
(از این واضح تر نمی تونیم توضیح بدم :دی)
1_ بله. اگر آنزیم ساخته شده چند رشته پلی پپتیدی داشته باشه چرا که نه . در این صورت طبق نظریه یک ژن یک رشته پلی پپتیدی هر رشته پیلی پپتیدی از روی یک ژن ساخته شده و بعد به هم متصل میشن و یه آنزیم میسازن .نقل قول:
2_ در یوکاریوتها Rna پلی مراز به تنهایی نمیتونه محل آغاز رونویسی رو شناسایی کنه و باید از طریق عوامل رونویسی این کارو بکنه .یعنی عوامل رونویسی محل آغاز رو شناسایی میکنن بعد Rna پلی مراز به اون متصل میشه و شروع به رونویسی میکنه . حالا این اینکه چطوری خاموش و روشن میشه: وقتی شرایط محیطی تغییر میکنه یا نمو صورت میگیره یه ژن عوامل رونویسی رو ترجمه میکنه و بعد عوامل رونویسی ژن رو روشن میکنن. پس اینطوری میشه: تغییر شرایط =>ترجمه عوامل رونویسی (ترجمه mRna مربوط به عوامل رونویسی و تولید عوامل رونویسی) => اتصال عوامل رونویسی به ژن مورد نظر => اتصال Rna پلی مراز به عوامل رونویسی => شروع رونویسی
3_ tRna "آغازگر" (به آغازگرش توجه بسیار بکنید) فقط و فقط در جایگاه p قرار میگیره ولی خود tRna آغازگر که حاوی کدون AUG و آنتی کدون UAC هست اگه "آغاز گر نبود میتونه در جایگاه A ریبوزوم قرار بگیره که در این صورت دیگه "آغازگر" نیست! ولی کدونش همون AUG هست و مثل "آغازگر" متیونین رو حمل میکنه
اگه توضیحاتم ناقص بود یا به جواب سوالتون نرسیدید حتما بپرسید اگه بلد باشم قطعا جواب میدم آقا مرتضی
در مورد توضیح سوال اول : اگه بخواهیم از روی یک mrna چند ژنی 5 انزیم جداگانه داشته باشیم باید چیکار کنیم؟نقل قول:
در مورد سوال 2 : چرا trna ?
نقل قول:
1_ اين کار فقط از طريق مهندسي ژنتيک امکان داره . به اين صورت که با تغيير دادن نوکلئوتيدها ميتونيم هر رشته پلي پپتيدي که از يک ژن ساخته ميشه رو (هرکدوم يا تعدادي ازشون رو) به يک آنزيم کامل تبديل کنيم. دقت کنيد که هر رشته پلي پپتيدي وقتي ساخته ميشه در mRna چند ژني به تنهايي فقط يک رشته پلي پپتيدي هست ولي وقتي به هم ميکس ميشن تبديل ميشن به يک آنزيم . پس در داخل سلول احتمالش بسيار کمه که يک رشته پلي پپتيدي که از يک mRna چندژني ساخته ميشه به تنهايي تبديل به آنزيم بشه . (گفتم احتمالش کمه چون بايد جهش رو هم مدنظر قرار داد ممکنه که جهشي رخ بده که هر رشته پلي پپتيدي خودش بشه يه آنزيم.)
2 _ ببخشيد من اشتباه کردم.خواستم بنويسم Rnaپلي مراز که نوشتم tRna!! پست قبلي اصلاح شد
سینا جان ببخشید که من خیلی سوال میکنم:نقل قول:
اگه مکانیزم اپران لک رو نگاه کنی از رو 3 ژن 1 دونه mrna ساخته شد ( تا اینجا هیچ مشکلی نیست) ولی بعد تبدیل به 3 انزیم مورد نیاز اشرشیا کلای میشه
اگه میشه اینجا رو توضیح بدین:11:
سلام !! کسی نمیدونه جواب ازمون سنجش رو کی اعلام میکنند؟
خواهش میکنم.بپرس مرتضی جان اتفاقا سوالات قشنگه و ذهنمو خوب درگیر میکنهنقل قول:
بله حق کاملا با شماست . در مورد ا.کلای برای استفاده از لاکتوز 3آنزیم مورد نیازه که برای این 3آنزیم 3تا ژن داریم که روی یک mRna قرار دارن. جالبه که این سه ژن یک اپراتور دارن ولی 3تا رمز آغاز و 3رمز پایان . دلیل اینکه از روی یک mRna چند ژنی چند آنزیم ساخته میشه اینه که به هر سه آنزیم هم زمان نیاز داریم . این آنزیم ها هرکدوم فقط یک رشته پلی پپتیدی داره. و اصلا به هم متصل نمیشن.
پس در مورد mRna چند ژنی کاملا حق با شما بود میتونه چند تا آنزیم بسازه . حالا به جواب سوالت رسیدی؟اگه نرسیدی بپرسیا سوالات به خودمم کمک میکنه
اینجا سوالتون رو بپرسید قطعا سریعتر به جواب میرسید:نقل قول:
[HTML]http://forum.p30world.com/showthread.php?p=4379593&posted=1#post4379593[/HTML]
:8::8::8::8::8::8:
راستش هدف من اینه که موشکافانه مطالب رو بررسی کنم و این جور سوالها هم برای من خوبه هم برای شما و من واقعا منتظر هستم شما هم سوالی بپرسی تا ببینم چه جوری مطالب رو میخونینقل قول:
با سلام خدمت دوستان گرامی
2 تا سوال از زیست شناسی:
1 ایا همه ی انواع پیوندها ( فسفو دی استر یا هیدروژنی یا قند-فسفات) از نوع کوالان محسوب میشوند؟
2 در روش الکتروفورز پروتئین ها بر چه اساسی تفکیک میشوند؟
1 اندازه
2 بار الکتریکی
3 اندازه و بار الکتریکی
4 مواردی دیگر
جواب گزینه ی 3
اگه میشه درباره ی جواب این تست توضیح بدین
-------------------------------------------------------------
1 سوال از عربی:
رب ( دارای تشدید همراه با کسره) چند معرفه محسوب میشود؟
سلام .نقل قول:
1-_ فسفو دی استر که پیوند بین قند فسفاته و همینطور هیدروژنی که بین 2تا باز آلیه از نوع پیوند کوالان (یا همون کوالانسی)هستن .
2 _ پروتینها ممکنه بار + یا _ داشته باشن. در این صورت اونایی که بار منفی دارن به سمت قطب + الکتروفورز حرکت میکنن و اونایی بار مثبت دارن به سمت قطب _ . علاوه بر این پروتیین ها به خاطر اینکه از آمینو اسیدها ساخته میشن همشون هم اندازه نیستن و ممکنه یه سری بزرگ و سه سری کوچکتر باشن . از طرفی میدونیم که هر چه اندازه مولکول بزرگتر باشه سرعت حرکتش کمتره پس در جدا سازی پروتینهای هم بار (یعنی مثلا 2تا پروتیین با بار منفی) اونایی که بزرگترن از قطب مزدوجش دورترن (مثلا از قطب مثبت دورترن)
اگه براتون این سوال پیش اومده که علت بار مثبت ومنفی پروتیین چیه واسه خودمم سواله ولی احتمالا به خاطر تفاوت توی عامل سازنده آمینواسیده که ممکنه آنیون داشته باشه یا کاتیون
سوال عربی شما (البته با اجازه تبسم خانم):
رب (با کسره) 2تا معرفه است. رب (معرفه به اضافه) ی(معرفه از نوع ضمیر)
(امیدوارم این سوال عربیتو درست توضیح داده باشم.چون تبسم خانم در این مورد کاملا استادیه .
حالا من یه سوال دارم. شاید پیش پا افتاده باشه:19:
رابط بین بافت پوششی و بافت زیر اون کلاژنه یا غشای پایه؟ علت چیه؟
در زیر بافت پوششی بافتی به نام بافت پیوندی سست قرار دارد که این بافت پیوندی سست باف پوششی رو به ماهیچه های زیرین متصل نگه میدارد حالا:نقل قول:
اتصال بافت پوششی با بافت پیوندی سست از طریق غشای پایه است که فاقد رشته های پروتئینی کلاژن است ولی در ان رشته های پروتئینی دیگری همراه با یک سری پلی ساکارید وجود دارد
کلاژن هیچوقت نقشی رو به تنهایی نمی تواند ایفا کند چون از نوع پروتئینهای ساختاری است و فقط در ساختار بافتها و .... به کار میرود
سینا جان امیدوارم سوالت رو درست متوجه شده باشم
سوال منم همینجاست چون توی یک سوالی این ضمیر رو حذف شده گرفته بود و به عنوان یک معرفه اضافه نکرده بودنقل قول:
1_دقیقا همونطوره که اقا سینا گفتن دقیقا همونطور در یک کلامنقل قول:
2 معرفه چون در اصل ربِی بوده
ولی چنین سوالی رو به رشته ی ریاضی نمیدن به انسانی هم از این محذوفات نمیدن
درسته بخاطر همین اختلاف نظراتی که وجود داره این سوال رو ترجیحا به انسانی ها هم نمیدننقل قول:
ولی در کل اگر زمانی به ناگاه! دیدن 2تا حسابش کنید:11:
احتمالا این سعر معروف رو هم بلدین:
معارف شش بود مضمر اضافه
علم ذوالام موصول و اشاره
حالا چند تا نکته که به نظرم در مورده معارف و اسم های نکره مهمه:
* الان/غیر/مثل/شبه ---------------> همیشه نکره هستند
* علیَّ (= عَلی +یَ) و اِلیَّ(= اِلی +یَ)-----------------> هرکدومشون یه ضمیر متصّل درونشون دارن
چرا وجود اگزو درم در ریشه گیاه میتونه کنترل عبور یونهای معدنی رو افزایش بده؟ یعنی سوالم 2تاست: اول اینکه ویژگی اگزودرم چیه که میتونه کنترل عبور یونهای معدنی رو افزایش بده؟ دوم اینکه آیا این افزایش کنترل روی مواد دیگه هم موثره یا نه؟
سلام : یک سوال از فیزیک پایه خوشم اومد از این سوال گفتم بذارم شاید به درد بخوره !!
یک عدسی همگرا از شمعی که در 30 سانتی متری ان قرار دارد تصویری به روی پرده انداخته است اگر عدسی را 5 سانتی متر به شمع نزدیک کنیم دوباره تصویر به روی همان پرده تشکیل میشود فاله ی شمع از پرده چند سانتی متر است ؟
جواب: 55
توضیح:چون مکان جسم وتصویر تغییر نکرده است بنابراین جسم به مکان تصویر منتقل شده است وتصویر در محل جسم تشکیل شده است در حالت اول p=30 ودر حالت دوم p=25 که این برابر ض در حالت اول است بنابراین فاصله ی شمع تا پرده 30+25=55
میبخشید اگر بد شد (دیدم ایجا یشتر زیسته گفتم تنوعی بشه)
سلام
دوستان عزیز کسی میدونه توی بحث مجانب ها در توابع ضمنی ، برای پیدا کردن مجانب قائم چرا ضریب بزرگ ترین درجه y رو مساوی صفر میزارم؟
همچنین برای پیدا کردن مجانب افقی چرا ضریب بزرگترین درجه x رو مساوی صفر میزاریم؟
البته این 2 مورد که گفتم رو میشه به عنوان یه نکته حفظ کرد و استفاده کرد ولی من تا اثبات نکته ای روبلد نباشم ازش استفاده نمیکنم
در هر معادلهای از درجهی n به صورت [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ، اگر ضریب جملهی پرتوان، یعنی A به سمت صفر میل کند، یک ریشهي معادله حتما به سمت [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] میل میکند.نقل قول:
اثبات برای درجه دوم [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
طرفین در [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ضرب میکنیم.
اگر [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] خواهیم داشت:
پس میبینید یک ریشهی معادله به سمت بینهایت میل کرده.
منبع: کتابکلاس دیفرانسیل رمزینه
سازوکار یا مکانیسم واکنش عبارت است از بررسی چگونگی انجام یک[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
واکنش شیمیایی و مطالعه مراحل انجام آن در سطح مولکولی .
دونظریه در مورد سازوکار واکنش ها مطرح است که عبارتند از نظریه برخورد
و نظریه حالت گذار.نظریه برخورد:
بر طبق نظریه برخورد هنگامی که یک واکنش شیمیایی انجام می شود که بین ذرات واکنش دهنده برخورد موثر صورت گیرد.
برخوردهای موثر دارای سه ویژگی هستند :
1- تعداد برخوردها در واحد حجم و زمان کافی باشد.
2- جهت گیری ذره ها به هنگام برخورد مناسب باشد.
3- برخورد انرژی کافی داشته باشد.
تعداد برخوردها :
اولین شرایط اساسی که موجب می شود برخورد ذرات واکنش دهنده منجر
به انجام واکنش و تبدیل آن ها به فرآورده شود تعداد کافی برخوردها در
واحد حجم و زمان است. هر چه غلظت واکنش دهنده ها بیشتر باشد
تعداد برخوردهای میان آنها در واحد حجم و زمان بیشتر و در نتیجه سرعت
واکنش بیشتر می شود.
نکته : هر گاه در واکنش [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] تعداد مولکول های [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] و تعداد
مولکول های [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] باشد آنگاه : تعداد برخورد = a×b
نکته : اگر در واکنش بالا غلظت [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] برابر و غلظت [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] برابر شود
آنگاه تعداد برخوردهای میان ذرات آن ها (m×n) برابر می شود.
2- جهت گیری ذره ها :هر برخورد پر انرژی منجر به انجام واکنش نمی شود
زیرا این برخوردها باید در راستای درست و مناسب انجام شود.
مثلا در واکنش [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] برخوردی جهت مناسب دارد که :
3[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
- انرژی ذره ها :همیشه برخوردهایی که دارای تعداد مناسب و جهت گیری مناسب هستند
منجر به انجام واکنش نمی شوند , زیرا هر برخورد علاوه بر این
دو شرط مهم باید دارای انرژی کافی نیز باشد.
برای شروع هر واکنش شیمیایی نیاز به یک حداقل انرژی داریم
که به آن انرژی فعال سازی گفته می شود
و آن را با نماد [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] نشان می دهند.
اگر انرژی جنبشی مولکول های برخورد کننده در یک واکنش کمتر از حدی باشد
که بتواند انرژی فعال سازی را فراهم کند واکنش صورت نمی گیرد.
مطابق این نظریه وقتی مولکول های واکنش دهنده ها با هم برخورد کنند . مدت زمانی در کنار یکدیگر قرار می گیرند[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
در این زمان کوتاه پیوندهای اولیه سست شده و پیوندهای جدید در حال تشکیل هستند به این حالت حالت گذار یا پیچیده فعال می گویند .
در واقع پیچیده فعال حالت گذاری است بین واکنش دهنده و فرآورده ها پیچیده فعال گونه بسیار ناپایداری است و نمی توان آن را در حین واکنش جداسازی و شناسایی کرد.
در نظریه حالت گذار برخی از نارسایی های نظریه برخورد بر طرف شده است برای نمونه نظریه برخورد برای واکنش های ساده
در فاز گازی به کار می رود از این نظریه برای توجیه واکنش هایی که در فاز محلول انجام می شوند نمی توان استفاده کرد زیرا در حالت محلول فاصله بین ذره های واکنش دهنده کم است و نمی توان مانند فاز گازی ذره ها را جدا از یک دیگر و مسقل در نظر گرفت.
این در حالی است که نظریه حالت گذار علاوه بر واکنش های در فاز گازی برای واکنش های در فاز محلول نیز قابل استفاده است.
رسم پیچیده فعال در یک واکنش :
برای رسم پیچیده فعال پیوندهایی که در واکنش دهنده وجود دارد اما در فرآورده ها وجود ندارد و پیوندهایی که در فرآورده ها وجود دارد
و در واکنش دهنده ها وجود ندارد را با خط چین نمایش می دهیم.
مثال : واکنش [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] را در نظر بگیرید : [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
در شکل (آ) واکنش دهنده ها به هم نزدیک می شوند.
در شکل (ب) پیوندای اولیه در حال شکستن و پیوندهای جدید در حال تشکیل شدن هستند به این مرحله حالت گذار یا پیچیده فعال گوئیم.
در شکل (پ) فرآورده ها از هم دور می شوند.
چند نکته مهم در رابطه با نظریه حالت گذار :
1-انرژی پتانسیل پیچیده فعال هم از انرژی پتانسیل واکنش دهند ها و هم از انرژی پتانسیل فرآورده ها بالاتر است
به همین دلیل بسیار ناپایدار است و یا به فرآورده ها تبدیل می شود و یا دوباره به صورت واکنش دهنده های اولیه در می آید.
2- به انرژی لازم برای تبدیل فرآورده ها به پیچیده فعال انرژی فعال سازی [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] می گویند که انرژی لازم برای آغاز یک واکنش است.
3- در واکنش های برگشت پذیر اختلاف محتوای انرژی پیچیده فعال با واکنش دهنده ها را انرژی فعال سازی واکنش رفت [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] و
اختلاف محتوای انرژی پیچیده فعال با فرآورده ها را انرژی فعال سازی واکنش برگشت [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] می گویند.
4- در واکنش های گرماگیر [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] و در واکنش های گرماده [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] است.
5 –6
- انرژی فعال سازی با سرعت واکنش نسبت عکس دارد هر چه [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] کمتر سرعت بیشتر.
سازوکار واکنش های شیمیایی[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
یکی از هدف های سینتیک شیمیایی آشنایی با چگونگی انجام یک واکنش در سطح ذره ای است .
برای این منظور باید توجه خود را به آن چه طی واکنش بر ذره های سازنده واکنش دهنده ها یا فرآورده ها می گذرد جلب و چگونگی تبدیل واکنش دهنده ها به فرآورده ها را بررسی کنیم.
بسیاری از واکنش های شیمیایی طی چند مرحله انجام می شود.
بررسی جزء به جزء مراحل انجام شدن یک واکنش یا بررسی فرآیند انجام شده در سطح ذره ای سازوکار واکنش نامیده می شود.
واکنش بنیادی واکنشی است یک مرحله ای که طی آن فرآورده ها از برخورد مستقیم واکنش دهنده ها به دست می آید .
یک واکنش کلی اغلب از چند واکنش بنیادی تشکیل شده است.
به عنوان مثال سازوکار واکنش زیر شامل دو مرحله است :
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
برای هر مرحله از سازوکار یک واکنش یک حالت گذار وجود دارد.
به تعداد حالت های گذار در نمودار تغییرات انرژی واکنش قله وجود دارد.
مثلا واکنش زیر را در نظر بگیرید :
در بررسی سازوکار واکنش خوب است بدانیم که هر مرحله که [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] بیشتری دارد سرعت کمتری داشته و نقش مهمی در تعیین سرعت واکنش کلی دارد.
در سازوکار یک واکنش اگر ذره ای در یک مرحله تولید و در مرحله دیگر مصرف شود حد واسط
و اگر در یک مرحله مصرف و در مرحله دیگر تولید شود کاتالیزگر نام دارد.
سلام
دوستان اگر مبشه کمک کنید
چند تا اشکال دارم
البته نمیدانم به ریاضی چطوری باید تایپ کرد
اثبات کنید
Isinb-sinaI<Ib-aI
b-a) (F'c)=(fb)-(fa))
b-a)xcosc=sinb-sina
Ib-aIxIcoscI=Isinb-sinaI
-1<cosx<1 IcosxI<1
-1<sinx<1 IsinxI<1
Isinb-sinaI=Ib-aIcosc<Ib-aI
I ها منظورم قدر مطلق هست
علامت ها هم کوچکتر و مساوی هست
این یک اثبات کنید از قضیه مقدار میانگین بود
تو خط سوم مشکل دارم
چطوری اخری رو نتیجه داد؟
b-a) (F'c)=(fb)-(fa))
fb)-(fa=(b-c
بعد از عبارت b-c ضرب در کسر یک c ام می شود عبارت
بلد نبودم کسر بنویسم متاسفانه
بعد
Lnb-Lna=(b-a) بعد عبارت b-a ضرب در کسر یک c ام
اما مشکل اینجاست که بعد شده
Lnb-Lna شده Ln در کسر b تقسیم a
مشکل من اینجاست
که lnb و lna که از هم کم شدند حالا چطوریی سطر بعد Ln bروی a شده؟(Ln بی روی آ شده)
اگر خواص Ln چیزی هست لطفا بگید ممنون
ببخشید