بازی آنلاین بهتره . هر کس موافقه پیغام بده که مسابقات رو هر چه زود تر راه بندازیم تعداد نفرات به 16 نفر رسید شروع میکنیم.
بازی آنلاین بهتره . هر کس موافقه پیغام بده که مسابقات رو هر چه زود تر راه بندازیم تعداد نفرات به 16 نفر رسید شروع میکنیم.
دوستان دقت کنن :
کسانی که در طول روز زیاد on هستند سعی کنند در مسابقه شرکت کنند و اون افرادی که زیاد on نمیشن ثبت نام نکنن. در ضمن به محض اینکه تعداد نفرات به حد نصاب رسید در پیغام خصوصی بهتون روز مسابقه و ساعت و حریفتون رو معرفی میکنم تا همزمان در room که مشخص میشه حاضر بشین و خودم هم برای نظارت به مسابقات در همون room حاضر هستم.
سوالی بود . پ.خ بزنید.
این تاپیک با این وضعیت به جایی نمیرسه
خوب قربونت برم به نظر شما باید چیکار کنیم.نقل قول:
شما که خودت هیچ نظر و راه کاری ارائه نمیدی حتی با مسابقه آنلاین هم مخالفی فقط هی میای تضعیف روحیه میکنی. خوب خودتم یه نظری بده دیگه.
منم Online هستم.
فقط ساعت و روز بگید ببینم میتونم بیام یا نه.
راستی به سایت Worldwinner.com سر بزنین. شطرنج آنلاینش خیلی بهتره از Yahoo.
[COLOR="Purple"]من که همه رو حریفم!!!!!! حیف یه کم درگیر امتحانا و ...هستم :([/COLORنقل قول:
آقا ادعا نکن بیا بازی کن.:31:نقل قول:
عزیز دلم
من اومدم که شطرنجم رو بهتر کنم
بنابراین فکر نمیکنم که با مسابقه دادن بهتر بشه
مسابقه رو که با کامپیوتر میدیم
من فکر میکنم که اگه بروبچز حرفه ای آموزش بدن یا ... بهتر باشه
یه چیز دیگه اینکه که بازی آنلاین خط adsl میخواد و وقت اضافی
که شاید من و بعضی دوستان دیگه نداشته باشیم
البته اینم حرفیه.نقل قول:
درسته حرف حساب جواب نداره. چشم شما درست میگی ما هنوز هیچی نشده رفتیم سراغ مسابقه .
خوب برنامه عوض شد میریم سراغ مباحث آموزشی.
امضا مون رو هم عوض میکنیم.
با سلام :
دوستان عزیز بنده تصمیم گرفتم از ابتدا شروع کنم چه دوستانی که شطرنج رو به صورت مبتدی یاد دارند چه دوستانی که در حد نیمه حرفه ای و حرفه ای دارند این رشته ورزشی رو دنبال میکنند . بهتره که مطالب رو بخونند.
به هر حال من در طول روز سعی میکنم مطالب رو در این تاپیک update کنم و از دوستان هم کمک میخوام همین جوری پیش میریم تا اینکه ببینیم بعد ها برای مسابقه چه تصمیمی گرفته میشه.
خوب دوستان عزیز دقت کنند به شناخت مهره های شطرنج :
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
همانطوری که تو عکس میبینید از سمت راست به چپ: سرباز (یا پیاده),قلعه(یا رخ),اسب,فیل,وزیر,شاه.
مطلب بعدی در مورد مفاهیم اساسی و استراتژی در شطرنج هستش و در کل مفاهیم پایه هست که لازم میدونم دوستان علاقمند که بازی رو هنوز کامل یاد ندارند حتما بخونند تا در مراحل بعدی بریم سراغ آموزش حرکات مهره ها.و نحوه چیدن آنها در صفحه.
ارزشیابی مهره ها در بازی و تاثیر هر کدام در موقعیت ها:
يكى از وظايف مبتديان در يادگيرى شطرنج آشنايى با قدرت مستقل مهره هاست. بدون آشنايى با قدرت مهره ها نمى توان قضاوت درستى در هنگام تعويض مهره ها داشت و دريافت كه كدام تعويض مقرون به صرفه است.
يكى از متداولترين و ساده ترين روشهاى ارزيابى مهره ها قرار دادن پياده به عنوان يك واحد نيرو و ارزيابى ساير مهره ها بر اساس آن است:
سه پياده = اسب يا فيل,
پنج پياده= رخ
نهپياده= وزير
البته به سختى ميتوانيم براى مهره شاه ارزش گذارى كنيم، چون يك عامل تعيين كننده در شطرنج مهره شاه است و با سقوط آن بازى به پايان مى رسد.
ارزش نسبى مهره ها پيچيده تر از آن است كه گفته شد. ارزش عددى و حسابى مهره ها به تنهايى نمى تواند ميزان ارزشيابى باشد.
بازيكن مبتدى ممكن است تا مدتى با اين سیستم ساده حسابى كنار بيايد، ولى بازيكن پيشرفته به خوبى مى داند كه اين سيستم در بسيارى از مواقع نمى تواند به صورت كامل كاربرد داشته باشد.مثلاً يك سوار سبك و دو پياده ارزشى معادل يك رخ دارند، يعنى ۵=۲+۳.
در اينجا مقايسه كاملاً درست است، اما دو فيل در مقابل رخ و يك پياده گرچه از نظر ارزش حسابى معادل است ولى در عمل قدرت و تاثيرشان فرق دارد. يا سه سوار سبك تقريباً ارزشى برابر با دو رخ دارند، در صورتى كه در جدول ارزش نيروها ارزش دو رخ بيشتر است.اين نوع ارزشيابى جنبه انتزاعى دارد و نميتواند در هر مورد مشخصى صادق باشد. اين ارزشيابى حد متوسطى براى بسيارى از وضعيتها مى تواند باشد ولى نمى تواند به عنوان يك اصل پابرجا در هر وضعيتى كاربرد داشته باشد.
ارزش مهره ها نسبى است و با ويژگى هر پوزيسيون رابطه مستقيم دارد. سوارهاى سبك اغلب از نظر ارزش در طول بازى متغييرند.در جريان بازى، نوسانهاى بسيار در ارزش نسبى مهره ها به وجود مى آيد.مثلاً قدرت يك رخ بيشتر از يك سوار سبك است، ولى بعضى از اوقات اسب مستقر در يك پايگاه مركزى همپاى يك رخ مىشود.
منبع:mahshar.com
این مطالب رو داشته باشید دوستان تا بعد.
دهه!نقل قول:
مگه قرار نبود آنلاین بازی کنیم. تازه PM ام دادم به شما.
در ضمن من با دایال آپ شطرنج بازی میکنم مشکلی هم ندارم.
درسته دایال آپ مشکلی نداره.نقل قول:
و بازی هم با همدیگه مشکلی نداره تاپیک روند خودش رو طی میکنه.
منم میگم بیا بازی کنیم البته تو یاهوو اونجا بهتره.
چرا یاهو؟نقل قول:
شما که یه بار تو اون سایتی که گفتم بازی نکردین. کردین؟
خوبیش اینه که یکی یا دوتا لابی بیشتر نداره و میشه راحت همدیگرو پیدا کنیم در ضمن صفحه ی بازیشم جداست.
اصلا میشه هم آموزش شطرنج گذاشت و هم برای بازی آنلاین پست داد.
اگه قبول کنین منم توی آموزش کمکتون میکنم.
نظرتون چیه؟
با نظر شما موافقم میتونیم هم قرار بازی بذاریم هم آموزش بدیم هم بازی هامون رو تحلیل کنیم.اینجوری تاپیک پر بار تر میشه.نقل قول:
حالا داره بهتر میشه
ممنون
خب اینجوری بهتر شد.
برای شروع اولین آموزشمو گذاشتم. در ضمن منبعش خودم هستم.
صفحه شطرنج از 64 خانه ی 8 * 8 تشکیل شده که 32 خانه ی آن سفید و 32 خانه ی دیگر سیاه است.
برای شروع بازی باید خانه ی سفید در گوشی ی سمت راست شما باشد یعنی برای اینکه صفحه شطرنج را درست قرار دهیم باید "سفید در راست" را به خاطر بسپاریم.
برای درک بهتر "سفید در راست" به این معنی است که آخرین خانه سمت راست و پایین ترین خانه همواره باید سفید باشد تا صفحه ی شطرنج درست قرار گرفته باشد.
اگر صفحه ی شطرنج را درست قرار دهید هریک از ستون های عمودی که با
حروف لاتین
A – B - …
مشخص شده را می توانید ببینید.
برای مثال به اولین ستون عمودی سمت چپ ستون
A
گفته می شود که در آینده برای نام گذاری خانه ها به درد میخورد.
اگر صفحه ی شطرنج را درست قرار دهید سطر های افقی را که با اعداد 1 و 2 و ... مشخص شده اند را می توانید ببینید.
به یاد داشته باشید:
به هریک از ستون های عمودی اصطلاحا "ستون" می گویند.
و به هریک از سطر های افقی اصطلاحا "عرض" می گویند.
ممنون دوست عزیز مطالب برای شروع خوب بود
خواهش میکنم.نقل قول:
سرباز
سربازها براحتی در بین مهره ها شناخته میشوند چون معمولا کوچکترین مهره ها سربازها هستند و همینطور تنها مهره ای هستند که 8 عدد از آنها برای هر رنگ در ابتدای بازی وجود دارد.
در بازی شطرنج به طور کلی سربازها فقط یک خانه به سمت جلو می روند.
توجه داشته باشید که سربازها هیچوقت حرکت به عقب نمی کنند.
سربازها مانند همه ی مهره ها ( به جز اسب) نمی توانند از روی دیگر مهره ها بپرند و در خانه ی بعدی بنشینند. یعنی اگر مهره ای سد راه سربازی شود آن سرباز نمیتواند به طور معمول(یک خانه به سمت جلو) حرکت کند.
باید توجه داشت، با اینکه سرباز کم ارزشترین مهره به شمار می آید اما در مواقعی می تواند نقش مهم ترین مهره را ایفا کند و ما را در رسیدن به هدف اصلی بازی شطرنج، یعنی کیش و مات کردن حریف تنها با یک حرکت کمک کند.
و همینطور طبق اساس شطرنج و تجربه معلوم شده که یک سرباز میتواند فاصله ی بین باخت و برد باشد.
سرباز - نکات و استثناها
استثناهای حرکت:
1.در اولین حرکت هر سرباز و فقط در اولین حرکت میتوانند دو خانه به سمت جلو حرکت کنند. باید توجه داشت که هر سرباز در اولین حرکت میتواند دو خانه به جلو برود و این الزام نیست، یعنی میتواند هم به صورت معمول یک خانه حرکت کند.
2.سربازها برای زدن مهره ی حریف میتوانند به صورت مورب "/"یک خانه ای حرکت کنند. لازم به ذکر است که آنها مجبور به زدن مهره ای نیستن و در صورت امکان می توانند به صورت معمول حرکت کنند.
استثنایی گرفتن مهره(زدن مهره):
در صورتی که پیاده حریف از استثنای 1(دو خانه به جلو در اولین حرکت) استفاده کرده باشد و همچنین سرباز شما در یکی از خانه های عرضی کنار آن سرباز بدون خانه ای فاصله قرار داشته باشد میتواند به صورت مورب به خانه ی خالی رفته(خانه ی خالی را بزند!) و سرباز حریفش(سرباز کناری خود) را از بازی خارج کند(بزند). گویی سرباز حریف حرکت معمولی خود را انجام داده است.
نکته:
اگر سربازی برای حرکت معمول بلوک(سد راه) به وسیله ی هر مهره ای شده باشد اما امکان زدن مهره ی حریف را به صورت استثنا 2 (مورب) داشته باشد، میتواند مهره ی حریف را بزند.
با کمک ashkan1360
گرفتن در حال عبور:پیادهای كه از امتیاز پیشروی دو خانه با یك حركت)در حركت یكم خود) استفاده میكند ممكن است در حین عبور بوسیله پیاده دشمن گرفته شود درست مثل اینكه اگر پیاده متحرك بیش از یك خانه به جای دو خانه پیش نمیرفت در معرض خطر پیاده نامبرده دشمن قرار میگرفت بنابراین عمل گرفتن دقیقاً مثل آنكه پیاده بجای دو خانه یك خانه پیشروی كرده باشد اجرا میشود. این طریقه گرفتن بنام"گرفتن در حال عبور" مشهور است.تنها پیاده است كه میتواند در حین عبور بگیرد یا گرفته شود. گرفتن در عبور طبعاً مانند سایر گرفتنها اختیاری است، ولی اگر بخواهند كه یك پیاده در عبور گرفته شود باید این گرفتن بلافاصله پس از حركت صورت گیرد كه پیاده قدم مضاعف برمیدارد در غیر این حالت یعنی با اجرای حركات واسطهای قانون گرفتن در حال عبور شامل آن نخواهد شد.
یادم رفت توی استثناها بزارم.نقل قول:
ممنون دوست عزیز الان اضافه میکنم.
خوب دوستان مطالب عالی بود .
ما هم برای آموزش های اولیه میریم سراغ مباحث پایه و اگر هر چیزی تکرار میشه مثلا شما حرکات مهره سرباز رو گفتید و ما هم اضافه میکنیم به نظر من صحبت هامون رو تکمیل تر میکنه.
براي شناسايي علامتگذاري صفحه شطرنج شكل (1) را در نظر ميگيريم.
اين شكل معرف يك صفحه شطرنج است و چنانچه ديده ميشود از يك مربع 64 خانه سفيد و سياه تشكيل شده است و روي هر خانه نامي را كه معرف آن خانه است نوشتهاند.
هر خط قائم كه ستون ناميده ميشود هميشه با يك حرف معرفي ميگردد و هر خط افقي كه عرض نام دارد هميشه داراي يك عدد خواهد بود. حرفها از چپ براست و اعداد از پايين به بالا ادامه يافتهاند.
براي نوشتن يك حركت ابتدا علامت اختصاري مهرهاي كه بازي خواهد شد (مگر در مورد پياده كه از نوشتن علامت اختصاري آن صرفنظر ميگردد) سپس خانه عزيمت و در آخر خانه مقصد نوشته ميشود.
(2)
شكل (2) را فرض ميكنيم.
اين شكل يك صفحه شطرنج را با وضعيت اجباري مهرهها در ابتداي بازي نشان ميدهد. مهرههاي سفيد در پايين شكل روي عرضهاي يكم و دوم مستقر ميشوند و مهرههاي سياه روي عرضهاي هفتم و هشتم (در بالا) قرار ميگيرند. صفحه شطرنج بايد طوري گذاشته شود كه نسبت به هر يك از دو رقيب (شطرنج بازها) خانه مربع سفيد در طرف راست باشد (h1 براي سفيد و a8 براي سياه)
هر يك از دو طرف داراي 16 مهره مشابه يكديگر ميباشند:
(3)
يك شاه ، يك وزير ، دو فيل ، دو اسب ، دو رخ و هشت پياده.
شكل (3) تصوير واقعي يك صفحه شطرنج و مهرهها را قبل از آغاز بازي نشان ميدهد.
مقابل شاه سفيد شاه سياه واقع ميشود ، مقابل وزير سفيد وزير سياه قرار دارد ، مقابل هر يك از فيلهاي سفيد يك فيل سياه مستقر ميگردد ، مقابل هر اسب سفيد يك اسب سياه موضع ميگيرد و بالاخره در مقابل هر رخ سفيد يك رخ سياه در سنگر مينشيند. ضمناً مشاهده ميشود كه وزيرها در خانههاي هم رنگ خود مستقر ميگردند : يعني وزير سفيد در خانه سفيد و وزير سياه در خانه سياه.
وضع ابتدايي مهرهها كه در شكل پيش نمايش داده شده براي هميشه ثابت و لايتغير ميباشد.
در اينجا نيز چند اصطلاح ديگر راجع به علامت گذاري عرصه شطرنج يادآوري ميكنيم :
1- هر يك از 32 عنصر بازي شطرنج را مهره ميگويند.
2- بجز 16 پياده هر يك از 16 مهره ديگر را سوار مينامند.
3- وزير و رخ سوارهاي بزرگ نام دارند.
4- فيل و اسب به سوارهاي كوچك موسومند.
5- هر سواري كه به شاه يا وزير نزديك باشد به نام آن خوانده ميشود مثلاً فيل وزير يا فيل شاه.
6- هر پياده نام سواري را كه در ابتداي بازي در جلو آن قرار گرفته است به خود ميگيرد.
بدين ترتيب :
پيادههاي a و h پياده رخ ناميده ميشوند.
پيادههاي b و g پياده اسب ناميده ميشوند.
پيادههاي c و f پياده فيل ناميده ميشوند.
پيادههاي d پياده وزير ناميده ميشود.
پيادههاي e پياده شاه ناميده ميشود.
دوستان مطالب تا اینجا بمونه . بقیش فردا.
شما هم خودتون می نویسید؟نقل قول:
نه دوست عزیز من میگردم و سرچ میکنم مطالب خوب و کامل همراه با توضیحات تصویری رو پیدا میکنم میذارم.نقل قول:
منبعش رو هم یه بار ذکر کردم.
اسب ها در بهترین موقعیت می توانند تا حداکثر 8 انتخاب برای حرکت داشته باشند و از این لحاظ جز مهره ها کارا به حساب می آیند.اسب - 1مهره ی اسب براحتی در صفحه ی شطرنج قابل شناسایست به این خاطر که این مهره ها شبیه اسب هستند. با کمی دقت متوجه میشوید که از این مهره دو عدد در صفحه ی شطرنج وجود دارد البته برای هر رنگ.حرکات اسب یک حرکت ویژه به حساب می آید. آنها همواره به صورتLحرکت میکنند.یا میشود گفت که اسب دو خانه به چهار سمت ممکن و سپس یک حرکت به چپ یا راست کرده و مینشیند.یا به طور پیچیده تر می توان گفت که اسب یک حرکت به یکی از چهار سمت و سپس یک حرکت مورب به سمت مستقیم حرکت قبلی.
با این حال اسب نیز بخاطر ویژگی منحصر به فردش(پریدن از روی مهره ها) یکی از اساسی ترین مهره ها به حساب می آید.اسب - 2یکی دیگر از نکات ویژه ی حرکت اسب ها را میتوان به توانایی پریدن آنها از بالای مهره ها نام برد.بدین معنی که اسب تنها مهره ایست که میتواند از روی دیگر مهره ها بپرد و حرکت کند.بدیهی است که مهره هایی که اسب از روی آنها میپرد از بازی خارج نمیشوند و همچنین بدیهیست که اسب نمی تواند بر روی مهره ی خودی بشیند.در بازی شطرنج اسب در وسط میدان بیشترین کارایی را دارد زیرا توانایی انتخاب حرکات زیادی را در وسط میدان پیدا می کند.البته ارزش هر مهره به محل قرار گرفتن آن بستگی دارد اما اسب به طور معمول کم ارزشتر از وزیر و رخ است اما اگر در جای مناسبی به کار نرود حتی کم ارزشتر از فیل نیز میشود.
فیلفیل نیز براحتی در بین مهره ها شناسایی میشود. بر روی مهره ی فیل یک خط است و همچنین با شاه و وزیر اشتباه نمیشود اگر بدانیم که دو مهره از آن برای هر رنگ وجود دارد.حرکت فیل به صورت مورب "/" یا ضربدری است و هر چقدر که توانایی رفتن داشته باشد یعنی با یار خودی سد نشده باشد می تواند حرکت کند.و همچنین مجبور نیست که تا آخر حرکت ممکن برود یعنی می توانید در صورت امکان یک خانه ی مورب یا چند خانه خانه ی مورب برود.از فیل میتوان به عنوان وفادارترین مهره به رنگ خانه اش نام برد زیرا هیچوقت فیلی که در ابتدای بازی در خانه ی سفید است در مدت بازی به خانه ی سیاه نمی رود و همین طور بلعکس.فیل ها در اول بازی نمی تواند حرکت کند چون جایی برای حرکت ندارد و از هر سو توسط نیروی خودی محاصره است.اهمیت فیل در این است که از سد نیروهای حریف براحتی عبور میکند.
خوبه ادامه بده
چشم به زودی آموزش حرکت مهره ها رو کامل می کنم.نقل قول: