بحث های وب رو میزارم کنار چون طرفداری از یک شرکت قرار نیست بشه (من خودم شاتل رو توی تاپیک کرمانشاه به همه بخاطر کیفیتش توصیه کرده و میکنم).
شما الان دو تا مفهوم رو کمی (نه خیلی) به هم مرتبط کردید توضیح میدم خدمت شما:
1- پهنای باند اختصاصی:
در این مدل که مورد اشاره شماست شرکت میبایست یک بخشی از پهنای باند رو منطبق بر سرویس خریداری شده به مشترک اختصاص بده که در اون مشترک سرعتش کاملا متعلق به خودشه برای کل مدت قرارداد (نه حتی یک درصد کمتر) و نکته مهم اینه کل اون پهنای باند متعلق به خودشه چه استفاده بکنه و چه نکنه در اختیار دیگیری گذاشته نمیشه (حتی اگه خالی باشه)
مثال: به شما این حق رو میدند که در یک هتل با هزار اتاق، یک اتاق برای یک ماه در اختیار شما باشه . چه اونجا برید و چه نرید اون اتاق متعلق به شماست و کسی واردش نمیشه. پس هر وقت خواستید برید هتل اتاق دارید ولی اگه نرفتید کسی نمیتونه استفاده کنه ازش و خالی میمونه
2- ضریب اشتراک 1 به 1 در اشتراک گذاری پهنای باند اختصاصی:
اول مثالش رو میگم:
همون هتل هزار اتاقی رو داریم. اینبار به شما حق میدن و میگن هربار که برید هتل یک اتاق خالی حتما و حتما برای خود شما و نه کس دیگه اختصاصی میدیم. ولی روزایی که تشریف نمیبرید هتل اون اتاق رو در اختیار یک نفر دیگه هم میشه گذاشت و خالی نمیمونه.
در این مدل پهنای باند اختصاصی مدیریت میشه ولی کیفیت حفظ میشه. دلیلش هم بر اینه که با وجود حجم منصفانه همه کاربرا در همه ساعات قرار نیست از کل پهنای باند استفاده کنند. در اینجا شرکتها میتونن در ساعاتی که یه کاربر انلاین نیست پهنای باندی که نیاز نداره به کس دیگه بدن ولی همچنان وقتی فرد انلاینه به اندازه سرویس خریداری شدش بهش باید پهنای باند بدن.
3- ضریب اشتراک 1 به 8 در اشتراک گذاری پهنای باند اختصاصی:
اول مثالش رو میگم اینجا هم
همون هتل 1000 اتاقی. در این حالت به شما گفته میشه اگه تشریف بیارید هتل یک تخت رو براتون تضمین میکنیم و رو زمین نمیمونید ولی بسته به شلوغی هتل ممکن اتاق یک نفری برید یا اگه شلوغ باشه چند نفر باید تو یه اتاق باشید . حداکثرشم هشت نفر در یک اتاقه.... در این حالت جا گیرتون میاد ولی حق داشتن اتاق خصوصی رو در زمانی که میرید هتل تضمین نمیکنه (شاید گیر بیاد و شاید نیاد) و فقط حق داشتن یک تخت رو بین حداکثر هشت نفر تضمین میکنه
در این مدل تنها بحث مدیریت پهنای باند خالی مونده برای بهره برداری بیشتر نیست بلکه شرکتها مجازند در ساعات شلوغی دقیقا یک پهنای باند که حق یک مشترک در اون تایم هست رو با چند نفر دیگه به اشتراک بگذارند و مشترک حقش برای دقیقا 1 هشتم پهنای باند تضمین میشه حتی اگه خیلی انلاین نشه.