از تلاشهاي دستاندركاران اين سريال تقدير شد
شهر دقيانوس؛ مدافع هويت ملي ايران
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
بازيگران و ديگر دستاندركاران سريال شهر دقيانوس در جلسهاي كه ديروز به همت معاونت سيما برگزار شد، تجليل شدند. مهرداد خوشبخت (كارگردان)، حسن جوهرچي، كامران تفتي، نگار فروزنده، سياوش طهمورث (بازيگر) و...از جمله حاضران در اين جلسه بودند.
مهدي فرجي مدير شبكه يك سيما در اين نشست، شهر دقيانوس را سريالي جذاب و ديدني خواند و گفت: ما نيازمند آثاري هستيم كه به مردم حفظ و نگهداشت آثار كهن سرزمين ايران را آموزش بدهد، چرا كه ايران جزو 5 كشور اول جهان در زمينه داشتن ميراث فرهنگي است.
وي با اشاره به اين كه همه قسمتهاي سريال قبل از پخش توسط مديران سيما بازبيني شده بود، گفت: مديران
به ما گفتند كه اين سريال كار ارزشمندي است و شما نبايد نگران مسائل حاشيهاي باشيد. فرجي افزود: در تلويزيون هر وقت كار خلاقانهاي در حوزههاي نمايشي، مسابقات، گفتوگومحور و... توليد ميشود، معاون سيما جلسهاي براي تقدير از آن برگزار ميكند.
شهر دقيانوس يك سريال افتخارآميز بود
علي دارابي، معاون سيما نيز در اين جلسه با اشاره به اين كه در طول سال سريالهاي زيادي توليد ميشود، گفت: از بين همه اين سريالها از آن دستهاي تقدير ميشود كه توانسته باشند حرف جديدي را مطرح كنند. اين جلسات به اين خاطر برگزار ميشود كه ثابت كنيم چشماني هست كه خدمات و تلاشهاي شما را ببيند. ضمن اين كه قصدمان اين است به آثار تقدير شده امتيازات ويژهاي بدهيم.
وي با تاكيد بر اين كه آستانه تحمل بينندگان بايد بالاتر برود، اظهار كرد: ما عادت داريم همه حق را به خودمان بدهيم، در حالي كه ميشود با تعامل و گفتوگو اختلافات را كم كرد. شهر دقيانوس سريالي است كه خدمت بزرگي به منطقهاي از كشور كرده است. اين مجموعه يك كار افتخار آميز بود كه فرهنگ و لهجه يك شهر را در خود جانمايي كرده بود.
معاون سيما توجه به لهجههاي محلي را ضروري خواند و تاكيد كرد: يونسكو فرياد برآورده كه 2700 لهجه محلي به نفع چند زبان بينالمللي دارد نابود ميشود. در اين شرايط بايد به لهجهها به عنوان عناصري كه مقوم وحدت ملي هستند توجه كنيم. تلويزيون فقط متعلق به مردم تهران نيست. شبكه يك شبكه هر ايراني است. از يك طرف ما را متهم ميكنند كه چرا از تهران تكان نميخوريد و از آن طرف وقتي در شهرستانها سريال ميسازيم برخي معترض ميشوند. البته برخي وقتها بعضيها درباره سريالي كه آن را نديده اند از تريبونهاي عمومي صحبت ميكنند. دارابي برخي قضاوتهاي صورت گرفته درباره سريال را شتابزده خواند و توضيح داد: بعضيها در قسمت اول گفتند صدا و سيما مرتكب اشتباه شده است، اما در قسمتهاي آخرديديم كه از عملكرد دستاندركاران سريال تشكر كردند. البته كل مسائل پيش آمده يك سوءتفاهم بود كه برطرف شد.
معاون سيما با اشاره به اين كه ايران كشوري با قدمت است، اظهار كرد: بايد به ميراث اين سرزمين قديمي بپردازيم. 500 سال قبل از گاليله، ابوريحان بيروني و ناصرخسرو در كشور ما توليد علم ميكردهاند. نسل جوان بايد بداند اين سرزمين تاريخ پرافتخاري داشته است.
در اين جلسه دستاندركاران شهر دقيانوس نيز نظرات خود را بيان داشتند.
كامران تفتي، بازيگر سريال با بيان اين كه حواشي به وجود آمده باعث شده به شخصيت محسن در سريال لطمه بخورد، اظهار كرد: تكيه كلام محسن جيرفتي حذف شد و به همين خاطر همه فكر ميكردند كه او جنوبي حرف ميزند.
اين بازيگر ادامه داد: وقتي قرار است سريالهاي ما از وضعيت آپارتماني بودن و قصههاي تكراري بيرون بيايد و به موضوعات پرحاشيهتري بپردازد مديران سيما بايد وارد ميدان شوند و از اين گونه آثار حمايت كنند.
حسن جوهرچي ديگر بازيگر سريال با اشاره به دوستي طولاني اش با مهرداد خوشبخت گفت: من با يك كارگردان كاربلد طرف بودم و احساس ميكنم شهر دقيانوس يكي از افتخارات كاري من است.
نگار فروزنده، بازيگر سريال تمامي عوامل كار را حرفهاي خواند و گفت: من در يكي 2 سال اخير با فيلمنامههاي ضعيفي مواجه شدهام. به همين خاطر سالي يك كار را قبول كردم. شهر دقيانوس فيلمنامه خوبي داشت و مسائل خوبي را به مردم آموزش ميداد. وظيفه اصلي تلويزيون فرهنگسازي است و من مطمئنم اين سريال در همين مسير قدم برداشته است. اميدوارم مسوولان كمك كنند اين جور سريالها بيشتر توليد شود. سياوش طهمورث نيز سريال شهر دقيانوس را اثري در دفاع از هويت ملي ايران ناميد و گفت: ساختن چنين سريالي جرات ميخواهد و ساخته شدن و پخش آن مديون تلاش همه عوامل و جسارت مديران سيما است. تفاوت اين سريال با بقيه كارها اين است كه هويت و تاريخ ما را نشان ميدهد.
روزنامه جام جم چهارشنبه 27 مهر 1390