اول اين سوالت رو جواب بدم يادم رفت حمل بر بي احترامي نشه؟نقل قول:
یه سوال، شما با کینگ کنی هم مخالفی؟
نه من مخالفش نيستم به اين شط كه بتونه خودش رو با فوتبال روز هماهنگ كنه
با احترام ولي به نظر من نه سوارز بازيكن محوري ليورپول بود نه مسي بازيكن محوري بارسانقل قول:
نميشه گفت هر بازيكني رو فرمه تيم رو دور اون ميچينن
هر بازيكني كه ستاره تيم باشه محور تيم نميشه تفاوت مسي و سوارز با بازيكنهايي مثل جرارد اينه كه همراه تيم ميشن و در واقع هرچقدر هم ستاره باشن در كنار ديگر بازيكنها قرار دارن چيزي رو به تيم تحميل نميكنن
اما مثلا شما آلمان با مشاييل بالاك و بدون بالاك رو ببين به نظر من آلمان بالاك انتهاي دوران سنتي فوتبال آلمان بود و رفتن بالاك آغاز دوران تازه و مدرن فوتبال آلمان بود
بالاك بازيكني بود كه خودش و شيوه بازي خودش رو به تيم تحميل ميكرد و شما هرچقدر هم اطراف بالاك ستاره جوان و در حال شكوفا بزاري ديده نخواهند شد چون پاسهاي بالاك جاگيري بالاك و سرعت بالاك و شخصيت بالاش روي تك تك بازيكناي كناريش تاثير گذار بود و وقتي كه در جام جهاني قبل در تيم نبود شما تازه متوجه خديرا مولر و اوزيل شدين
ما در ادبيات جديد برخلاف ادبيات گذشته چيزي داريم به اسم معنا گريزي و چند صدايي
واقعا شايد بهترين وسيله براي تعريف فوتبال امروز همين باشه
به نوعي فوتبال امروز محور گريز و ستاره گريزه
ريشه اين فوتبال مدرن رو ميشه در فرانسه امه ژاكه پيدا كرد
جايي كه كانتونا و ژينولا دعوت نميشن و حتي از زيدان هم به عنوان بازيكن محوري استفاده نميشه تا تيم فرانسه غير قابل پيشبيني تر بشه و همه اعضاي تيم بتونن در غياب ستاره هايي كه روي بازيشون تاثير ميزارن فوتبال خودشون رو انجام بدن
شايد اينطور بشه گفت كه در فوتبال امروز به جاي آزادي دادن به محوره ها و ستاره ها كاري ميكنن كه همه تيم آزاد بشه و فوتبال ذاتي خودشون رو بازي كنن
به همين خاطره كه بارسا قيد ريوالدو رو ميزنه و گوارديولا قيد رونالدينيو و فرگوسن قيد بكهام و رونالدو و به همين خاطره كه اين دو تيم باثبات ترين تيمهاي حال حاضرن
از مسي اصلا شبيه رونالدينو بازي گرفته نميشه و با روني اصلا به عنوان يه بازيكن محوري مثل رونالدو رفتار نميشه
چون فوتبال دنيا تغيير كرده و مربيهاي هوشمند چندين ساله اين تغيير رو درك كردن
شايد در بين مربيهاي ملي سرمربي آلمان جزء معدود كسايي باشه كه در جام جهاني قبل علائمي حاكي از درك كردن تغييرات فوتبال نشون داد و تا اندازه اي مربي شيلي
دقيقا درسته جرارد وقتي آزاد بشه بهتر بازي ميكنه
چون جرارد هم مثل بالاك مثل كانتونا و... جزء بازيكنايي كه خودشون رو به تيم و ساختارش تحميل ميكنن
سرعت جرارد نوع پاسهاش شكل جاگيريش زمانبنديش براي جا به جايي و حركت موقعي خوب انجام ميشه كه آزاد باشه ولي اون موقع اين فقط جرارده كه خوب بازي ميكنه نه كل تيم
برعكس بازيكنايي مثل مسي سوارز يا اوزيل كه خودشون رو با تيم همراه ميكنن و به جاي اينكه چيزي رو به تيم تحميل كنن نيازشون رو از تيم استخراج ميكنن
فوتبال مدرن به اين جور بازيكنا احتياج داره
بازيكناي محوري در جاي دلخواهشون مي ايستن توپ ميگيرن و به جاي دلخواهشون ميفرستن
به همين خاطره كه اكثر مربيهاي صاحب سبك با ستاره هاي خود محور فوتبال سنتي به مشكل ميخورن
+
ليورپول هم همين چند سال پيش قهرمان سي ال شد
فقط ششمي امسال رو نبين
دقيقا من هم اون پشتوانه ليورپول رو ميبينم كه ميگم زمان برگشت اين تيم به سطح اول بايد كوتاه تر از امسال چلسي و من سيتي باشه
هيچكس يك شبه انتظار معجزه نداره
اما تغيير مثبت يعني اينكه سال بعد در كورس قهرماني انگليس باشيم و سال بعدش مدعي درجه يك
آرمان جان يعني فكر ميكني حركت طبيعي اينه كه ما سال بعد مثلا در ليگ سوم بشيم؟
سالهاست ما ميانگين بگيريم جزء 4 تيم اوليم مديريت درست يعني فصل بعد در كورس قهرماني باشيم تا روزهاي آخر اگر قهرمان نشيم اشكالي نداره اما بايد تا هفته هاي پاياني جزء شانسهاي قهرماني باشيم
با همه اين حرفا اميدوارم جرارد مصدوم نشه و بهترين بازيهاشو انجام بده:11:
پي نوشت: من تاپيك ليورپول رو تا اينجا به عنوان فني ترين تاپيك انتخاب ميكنم:5:
اي ول به دوستان ليورپولي:11:
فصلي كه نكوست از تاپيكش پيداست:31: