اولا بگم که من هیچ تعصبی روی هیچ بازی ای ندارم.قصد مقایسه هم ندارم.فقط این رو میدونم و روش پافشاری میکنم که اگه قراره بازی ای رو انجام بدم فقط و فقط روی سرور اصلی انجام میدم چون این بازیها جوری هست که آدم وقت و زمان زیادی صرفش میکنه و اگه قرار باشه یه روز آن بشی و ببینی تمام زحماتت به باد رفته من یکی که تحملش رو ندارم.این نکته اصلیش بود و نکته بعدی اینه که سرورهای فری پر از اشکال و باگ و چیت و.... هستن اکثرا هم آف هستن.من هم از این چیزها متنفرم.پس حالا که بنا به دلایلی نمیتونم WOW رو تو سرور اصلیش بازی کنم رفتم سراغ یه بازی فری مثل shaiya که حداقل از اصلی بودن سرور و اون اشکالاتی که در بالا گفتم مطمئن هستم و مطمئنم زحماتم به باد نمیره اگر هم یه روزی خواستم پول بدم از امکانات بیشتر بازی استفاده میکنم.
اون دوستی هم که با نیشخند گفتن این روزها shaiya رو با aion مقایسه میکنن دوست دارم بدونم اصلا shaiya رو یه ثانیه بازی کرده یا حداقل aion رو تو سرور اصلی بازی کرده.تو سرور اصلی هم نه تو سرور فری بازی کرده؟که میاد اینجا و بچه هایی که فری بازی میکنن رو مسخره میکنه.
در مورد aion هم من با توجه به تحقیقاتی که کردم و عکس ها و دموهایی که دیدم و ریویوهایی که تو سایتهای mmorpg خارجی خوندم این بازی رو با perfect world international مقایسه کردم یعنی گرافیک بازی- سبک مبارزات که در آسمان یا زیر آب هست- جزئیات ساختن صورت و بدن کاراکتر و خیلی خصوصیات دیگه.پس اگه به این سبک علاقه داشته باشم مطمئنا یا aion رو تو سرور اصلی بازی میکنم یا میرم perfect world رو بازی میکنم که یه بازی فری هست و تو سرور اصلیش بازی میشه و سبکش دقیقا مانند aion هست.من خودم چون perfect world هم بازی میکنم خیلی از دوستان خارجی که دارم aion رو هم امتحان کردن یعنی رفتن بازی کردن و برگشتن و گفتن که این perfect world بهتره.البته اونا هم نظر خودشون رو گفتن تازه اونا تو سرور اصلی بازی میکردن.خوب بعضی ها هم گفتن aion بهتره.
به هر حال این نظر شخصی من بود.