سلام آقاي سياوش علوي
با تشكر از پيام خصوصي شما
و ممنون از اينكه پيام فرستاديد :happy:
Printable View
سلام آقاي سياوش علوي
با تشكر از پيام خصوصي شما
و ممنون از اينكه پيام فرستاديد :happy:
سلام
مافيا جان الان بحث خريد و سود اور بودنش يه كم گيجه !
به قول تو بازار كه درش تخته شده و دفينه اش هم داره قيمتي ميشه ! ميدونم چي ميگي !
اما اين تعدادي كه ثبت نام ميكنن تو سري جديد فكر كنم اونقدري باشه كه ديگه اون قيمتهاي كذايي رو به دنبال نداشته باشه ... اما اين كه ميخوان با يك فيش هر چه تعداد بنويسن يه راهكاره براي قرعه كشي ها ... اگر ميتوني به اسم چند نفر بنويس كه تو قرعه كشي زودتر اسمت دربياد .
شنيدم ميخوان قسطي هم بدن يعني 60 نقد و 300 معرفي به پست بانك و اقساط 10 ماهه . كاري كه سري قبل براي كارمندان بعضي ادارات كردن . البته وقتي ثبت نام شروع بشه بازار طلا مياد پايين و بورس هم تنزل داره ... البته تنش طلا بيشتره . اگه داري زودتر رد كن ;) اما يه كار سود اور هم هست كه بر ميگرده به اقتصاد فلج شده بازار ... يعني خريد جنس از كساني كه بدهي دارن به صورت زير قيمت و نقدي كه ميشه بعضا تا 10 درصد زير قيمت اصليش خريد و بالا تر فروخت ! اينم يكي از خرابي هاي اقتصاده ماست .
يه نفر كه تو اين مسايل اكثرا پيش بيني هاي درستي ميكنه به من ميگفت اينقدر اوضاع اقتصادي به هم وره كه نميشه رو هيچ چيز ريسك كرد ... يه كار ديگه هم هست اگه حالشو دارين ... بريد ماشين تصادفي و له شده بيمه دار مدل بالا بخرين و بذارين صافكاري درست كنن ... اگه بتونيد كاراشو درست كنيد حدود 2 ماه يه ماشين دوندگي داره و حداقل مثلا يه پژو 405 جديد 500 تومن تهش ميمونه ... اينم يه كار ديگه ;)
تا بعد
سلام عزيز جان : ميگم من گيم نتم در كنار كافي نتم هست مشكلي ايجاد نمي كنه اگه ميشه لطفا لينكشا واسم بذار ممنون از لطف شما منتظرم
سلام عزيز جان : ميگم من گيم نتم در كنار كافي نتم هست مشكلي ايجاد نمي كنه اگه ميشه لطفا لينكشا واسم بذار ممنون از لطف شما منتظرم
kavehkh
هااا اين كه حالا گفتي يعني چه؟من موندم اين چيزي كه شما نوشتي چه ربطي به اين تاپيك داشت؟نقل قول:
نوشته شده توسط kavehkh
با سلام...
می خواهم بطور خیلی خلاصه ، نظرم را راجع به عقب ماندگی تکنولوژی های ارتباطی و به طور مشخص ،موبایل در ایران بنویسم.
از صحبت های سیاوش علوی
از صحبت های میثمنقل قول:
اگر مديران سايت اجازه دهند يك بحث سياسي اقتصادي راه بيفته خيلي ازش استقبال خواهد شد
با آنکه بعلت حذف متوالی چند توپیک که در آنها نظر داده بودم ، تصمیم داشتم دیگر در بحث ها شرکت نکنم ....با اینحال از مهجور ماندن این بحث دلم سوخت و در ضمن امید وارم میثم عزیز بر سر پیمان خود باقی بمانند.نقل قول:
خواهش میکنم ... خوب آقای علوی میتونید این بحث رو شروع کنید ...
دوستان " هر آنچه از دل بر آید لاجرم بر دل نشیند" و گرفتن واقعیت ها (هر چند تلخ ) از مباحث آنرا تبدیل به "شیر بی یال و دم و اشکم "خواهد کرد.
عقب ماندگی تکنو لوژیکی ارتبا طات و مو بایل در ایران ، سه علت اصلی دارد:
الف- باور های سیاسی،ایدئولوژیک حکومت
ب - مدیریت دولتی ، بوروکراتیک و سنگین بر مخابرات و فن آوری های ارتباطی.
ج - اخلال های آشکار و پشت پرده مافیای مخابرات.
الف - باور های سیاسی ، ایدئولوژیکی حکومت
سیستم فعلی حاکم بر کشور ، مانند هر حکومت ایدئولوژیکی دیگری ، قائل به قراردادن چارچوب های فرهنگی ، فکری بر فضای حاکم بر مملکت است....بدیهی است در چنین نگرشی،تبادل آزادانه (اطلاعات و اخبار -اندیشه و فلسفه-فرهنگ و هنر ) نه تنها جایی ندارد بلکه سمی مهلک برای جامعه ای که قرار است جهت دار گردد محسوب می شود...در جامعه ای که برای هر گونه نشر اخبار و فرهنگ گزینش ها و فیلتر های متعددی پیش بینی شده است....ابزار فرا ارتباطی اژدهایی هولناک است که باید مهار گردد و فن آوری سلاحی است که باید حتی المقدور تنها در دست حاکم باقی بماند.
ویدئو =خطر ناک تر از بمب اتم
فاکس =هر کسی صلاحیت داشتنش را ندارد
ماهواره = تهاجم فرهنگی
اینتر نت= پیش قراول دهکده امریکایی ساز جهانی
اینها شعار هایی است که در ارتباط با تکنو لوژی های جدید در ابتدا داده شده و پس از ناتوانی در جلو گیری از ورود آنها سعی شده حتی المقدور حرکت رو به رشد این فن آوریها در داخل کشور کند گردد تا چاره ای برای کار اندیشیده شود.
تکنو لوزی موبایل نیز جدا از بقیه نبود....در ابتدا پس از بحث و جدل های بسیار تصمیم گرفتند آنرا به شکلی کنترل شده و محدود در اختیار افراد با صلاحیت بگذارند...افراد متقاضی فرم هایی شبیه فرم گزینش پر می کردند و تعهداتی در باره استفاده و عدم واگذاری به دیگران میدادند...هر کسی دستش به موبایل نمی رسید و قیمت آن در بازار آزاد ( که دائما توسط دولت به غیر قانونی بودن آن تاکید میشد ) به سه میلیون تومان که از نظر ارزش حدود سی میلیون تومان حال بود ، می رسید.
در هر صورت بخاطر تمایل و اشتیاقی که جامعه ایرانی بر خلاف میل دولت ، به استفاده از فن آوری های مدرن نشان میداد و سهل انگاری عمدی دولت آقای هاشمی رفسنجانی که تمایلات تکنو کرات داشت و زیاد هم از تند رو ها خوشش نمی آمد، موبایل از چار چوب سیاست اولیه ای که برایش در نظر گرفته بودند خارج شد.
با اینحال سایه سنگین این سیاست هنوز بر این تکنو لوژی و تکنو لوژی های مشابه سایه افکنده است.
این بحث را در پست های بعدی ادامه می دهم.
با سلام به دوست عزيز shahbab
عجب كه يكنفر پيدا شد ادامه اين مبحث رو با من پيگيري كند
از نظرهايي كه دادي متشكرم
واقعيتها در جامعه ما به گونه اي ديگر جلوه گر ميشود تا رانت خواري دولتي بتواند راه خود را به سرمنزل مقسودش پيش ببرد
اين اعمال در 16 سال گذشته به اوج خود رسيده بود و اكنون اين غده هاي چركين سر باز ميكند بطور گسترده اي اطرافش را با مشكلات عديده اي روبرو ميكند و اين خود بخاطر تفكر (به من چه مربوط) است كه در اين مدت طولاني در ذهن بيشتر ايرانيها جا افتاده وامروز همه موظف هستيم كه اين طرز تفكر را عوض كنيم
من و تو هميشه ما هستيم پس بكوشيم تا با پربار تر كردن اين تايپيك مشكلات اقتصادي جامعه را بيش از پيش مورد كالبد شكافي قرار دهيم
سياوش علوي
سلام
به نظر منم همونطوري كه دوستان اشاره كردن ما مشكلات اقتصادي زيادي داريم كه دست به چنين كارايي خارج از حقوق مردمی ميزنيم .
نميدونم چرا به مردم راستش رو نميگن، اصلا بيان واقعا بگن ما اين مشکلات رو چه اقتصادي چه سياسي و ... داريم و به اين خاطر خدمات رو به اين شکل مجبوريم بديم . که من فکر نکنم هيچ وقت اينگونه و راحت همه چيز رو بگن ...
اما در مورد سيم کارتها:
به عقيده من اينگونه برنامه ريزي کردن و به اين صورت خدمات دادن به مردم چند دليل ميتونه داشته باشه که مهمترين دليل و شايد اصلي ترين دليل هم اينه که در هر سال در يه ماه خاصي شروع به ثبت نام سيم کارت ميکنن و از 6 ماه تا 1 سال بعد هم به مردم واگذار ميکنن اين وسط پول هنگفتي که از ثبت نام مثلا 5 ميليون نفر دست دولت مياد و از همه مهمتر سود بسيار زيادي که از اين پولها در اين مدت واگذاري گيرشون مياد باعث شده که يه درامد اقتصادي رو نصيب دولت کنه . و همین امر باعث بوجود آمدن این وضع شده .
اما حرفي که اونا ميزنن اينه، ميگن براي درست کردن سيم کارت و کاراي جانبي براي 5 ميليون يا بيشتر زمان زيادي رو ميبره و به اين خاطر هست که مدت واگذاري طول ميکشه و ... که این سیستم کاملا نادرسه.
حالا، شما ببينين که اگه ما هم راضی باشیم و از حقوق خودمون که بهترین وجه واگذاری هست بگذریم که گذشتیم ببینید چه تبعات منفی از این کار برجامعه وارد میشه از رانت خواری گرفته تا فساد و تورم و .... که متاسفانه با توجه به اینکه این مسائل رو میبینن ولی فقط به فکر سود خودشونن و به چیز دیگه ای فکر نمیکنن.
اگه این جوری نیست چرا باید هر نفر بتونه هر چقدر خواست سیم کارت ثبت نام کنه. این خودش نشانگر همین سیاسته. اگه به هر نفر اجازه بدن فقط یک یا دو سیم کارت ثبت نام کنه دیگه لازم نیست منتظر باشم کی ثبت نام میکنن و تازه کی واگذار میکنن و مثل کشورهای دیگه هر موقع و هر زمانی که بخوایم میتونن سیم کارت بدن.
ولی با این وضعی که هست به هیج وقت همچین چیزی رو نخواهیم دید.
ب - مدیریت دولتی ، بوروکراتیک و سنگین بر مخابرات و فن آوری های ارتباطی.(1)
انقلاب اسلامی ایران ، در مقطعی که به جنگ سرد معروف بود شکل گرفت...از ویژگی های جنگ سرد تقسیم جهان به دو قطب اصلی امپریالیزم ( سرمایه داری خصوصی ) و کمونیزم ( سوسیالیزم و اقتصاد دولتی ) بود.
بعلت اینکه رژیم سابق ایران از متحدین سرمایه داری جهانی به شمار می آمد ( با اینکه در عمل طرفدار تمرکز دولتی در اقتصاد بود و از دست زدن به اعمال سوسیالیستی ابایی نداشت)...طبیعی بود که سرمایه داری و اقتصاد آزاد در ایران بعد ار انقلاب امری مذموم و نکو هیده به شمار آید...مصادره اموال سرمایه داران بزرگ، ملی کردن صنایع مادر، دشمنی با شیطان بزرگ (امریکا) باضافه شور و هیجان مردم محروم که گمان می بردند سرمایه داری و مالکیت خصوصی موجب فقر و اختلاف طبقاتی است....جو اقتصاد را بطرف دولتی کردن همه چیز پیش برد.
به موارد نامبرده سود جویی افراد فزصت طلب و طفیلی و جنگی که به کشور تحمیل شد را اضافه کنید تا متوجه شوید که چگونه هنگامی که گند کمونیزم در آمده بود و تمام اقتصاد های سوسیالیستی شکست خورده بودند، در ایران مسیر اقتصاد راهی وارونه پیش گرفت و صنعت نوپای کشور که میرفت ایران را تبدیل به ژاپن دوم نماید در عرض چند سال به افلاس و ورشکستگی کشیده شد.
از بحث اصلی خارج نشویم... پس از دولتی شدن همه صنایع و خدمات ، همان بلایی که به سر تمام اقتصاد های متمرکز بدولت آمده بود ، در ایران نیز شکل گرفت.
در میان کسانی که عهده دار مدیریت ها شدند،عده ای خطی - سیاسی -پرگو و کم عمل-بی تخصص و بیرحم نیز که مراحل گام به گام و پله به پله مدیریتی را طی نکرده بودند بر سریر اقتصاد ایران تکیه زدند و شمشیر انقلاب را بر سر هر کسی که سد راهشان بود فرود آوردند...اتفاقا تیغ شان اول بر سر متخصصین و با تجربه ها ( چون ازینان بدرستی فرمان نمی بردند) فرود آمد....پس از پاکسازی ها نوبت به گزینش پائین دستانی مطیع و فرمانبر رسید...زهر چشم مطبوعات و دیگر مزاحمین بخوبی گرفته شد....خلاصه قسمتی از مدیریت اقتصاد ایران ،خوان یغمای کسانی شد که باسواد هایشان در دوران قبل از انقلاب رشدی بیش از یک کارمند جزء نمی کردند و بی سواد هایشان در مهاجرت به تهران کاری بیش از کارگری فصلی و ساختمانی نمی یافتند.
این بحث در پست های بعد ادامه می یابد.
ب - مدیریت دولتی ، بوروکراتیک و سنگین بر مخابرات و فن آوری های ارتباطی(2).
بغير از نا كارآمدي-شعار زدگي -غرور بيجا و تمسخر دست آوردهاي علمي و بشري و تقديس بي مورد مسئولين كه بازارش در اول انقلاب بسيار داغ بود...و هنوز نيز گرم است ، جنگ و تصفيه هاي سياسي اوايل انقلاب نيز به كمك بي هنران آمد تا بي كفايتي هاي خود را بپوشانندو البته شيطان بزرگ دستاويز رحمتي تا مسئولي پاسخگوي بي حميتي خويش نباشد.
اقتصاد بيش از پيش به نفت وابسته گرديد ، نفت به جيب دولت سرازير ، دولتي ها در صله رحم و بذل توجه به اقوام و اذناب و شريك كردن آنان برسر سفره باد آورده بزرگترين بوروكراسي جهان را ساختند.
طرح هايي از طرف برخي دلسوزان براي برطرف كردن اين وضعيت داده شد ....من جمله خودكفايي ادارات و سازمان ها و ارگان هاي دولتي كه هر چند هيچ وقت عملي نشد اما سفره ديگري را از جيب ملت براي از ما بهتران اقتصاد گشود.
قرار داد هاي بي رقيب دولتي
اين بحث رادر پست هاي بعد ادامه مي دهم.