من هم نظرم به شما نزدیکتره! :n02:
چند نکته رو میخواستم اشاره کنم:
من توی محاسباتم سود ISP رو در نظر نگرفتم به خاطر این که میخواستم بررسی کنم ببینم اگه ما میتونستیم مستقیم خط رو از زیر ساخت بخریم چی میشد. (دقت کنید که تجهیزات ADSL نسبتاً ارزون هستش و هزینه ی چندانی نداره)
من اینترنت شبانه رو در نظر نگرفتم به خاطر اینکه توی سرویس نامحدود شبانه مجانی نیستش!
با این فرضیات قیمت هر گیگ ترافیک در ماه میشه حدود 490 تومن... (پس با 27 تومن میشه 55 گیگ ترافیک خرید)
البته در عمل قیمت هر گیگابایت ترافیک بیشتر از این مقدار خواهد بود به دلایل زیر:(این دلایل رو دقیق بخونید)
- خود ISP باید درآمد داشته باشه
- کاربرها ممکنه همه با هم بخوان استفاده کنن یا همه با هم بخوان استفاده نکنن! این باعث میشه که خط STM1 توی یه زمانهایی به طور کامل استفاده نشه یعنی مثلاً شما خط رو مانیتور میکنی و میبینی فقط 80 در صد داره استفاده میشه این یعنی خط ترافیکش داره هدر میره(استفاده نمیشه) که دلیلش هم اینه که کاربرها تو اون ساعت از اینترنت استفاده نمیکنن مثلاً شب ها (البته نه تو ایران توی کشورهای خارجی :n09:) در واقع خط STM1 چون dedicated هستش اگر از 100 درصدش استفاده نکنی ضرر میکنی و قیمت هر گیگ ترافیکش افزایش پیدا میکنه
البته ISP وظیفش اینه که ضرر ناشی از idle شدن خط رو به حداقل برسونه.... خوب حالا ببینیم وقتی ISP رو به این معادله اضافه کنیم چه اتفاقی میفته: قیمت از 490 تومن میشه 3600 تومن(البته ترافیک شبانه تو بعضی سرویسا رایگانه) و کاربرا توی تمام ساعتای روز مشکل افت سرعت تک کانکشن دارن و توی ساعات 8 تا 11 شب هم مشکل افت سرعت کلی(مولتی کانکشن) دارن!!!!