سلام
لطفا به من بگین فرق یونکس با لینوکس چیه ؟! مگه لینوکس محیط گرافیکی شده یونیکس نیست ؟
اگه از هم جدا هستن لطفا اطلاعات تکمیلی در مورد یونیکس به من بدین !
با تشکر
Printable View
سلام
لطفا به من بگین فرق یونکس با لینوکس چیه ؟! مگه لینوکس محیط گرافیکی شده یونیکس نیست ؟
اگه از هم جدا هستن لطفا اطلاعات تکمیلی در مورد یونیکس به من بدین !
با تشکر
یه سوال دیگه هم که دارم اینه که آیا لینوکس می تونه جایگزین ویندوز سرور بشه ! اگر جواب بله هست از چه طریقی ؟
و آیا همه توزیع های لینوکس این امکان رو دارند ؟!
بله دوست عزیز
ویندوز سرور کجا و لینوکس کجا؟!
تقریبا بله همینها هم می شه
باید تنظیمات و تغییرات رو خودتون انجام بدید
هیچی دیگه فقط سرویس دهنده ها نصب می شه و چیزهای ضروری برای کار کردن اونها بقیه چیزها پاک می شه
درباره سوال برعکس مطرح کنی بهتره آیا ویندوز میتونه تو بازار سرور جایگزین لینوکس بشه آمار netcraft برای این موضوع قابل استناد هستش .نقل قول:
هر دیستروی برای هدف خاصی ساخته شده بعضی برای سرور - دسکتاپ - لایو نمیشه گفت چون لینوکس هست حتما برای سرور میشه ازش استفاده کرد
سلام من چیز خاصی از لینوکس نمیدونم و تجربه ای هم ازش ندارم، میخواستم لینوکسی معرفی کنید بیشتر برای استفاده از اینترنت (شنیدم سرعتش خیلی بالاتر از ویندوزه) و کارهای گرافیکی و تماشای فیلم و موزیک استفاده میکنم.
در ضمن میخوام در کنار xp داشته باشم، و تداخلی پیدا نکنند.
مشخصات سیستم من(قدیمی):
cpu 2.8
graphic 7200 nvidia
ram 1GB
MB : asus
در ضمن بیشتر از dial up استفاده میکنم و بعضی وقتها هم adsl میگیرم.
مودمم هم intel 536EP هستش اگر امکان نصب داشته باشه.
با تشکر از زحماتتون
سلامنقل قول:
سرعت اینترنت باعوض کردن OS کم وزیاد نمیشه
اگه آشنایی نداری میتونی با اوبونتو شروع کنی
البته توی ویندوز اگه از فایروال استفاده کنید باعث افت سرعت میشه ولی توی لینوکس فایروالها سرعت اینترنت رو کم نمیکنهنقل قول:
سلام
سرعت اینترنت باعوض کردن OS کم وزیاد نمیشه
اگه آشنایی نداری میتونی با اوبونتو شروع کنی
اوبونتو واسه شروع خوبه ولی اگه میخوای حرفه ای کار کنی باید بعد از یه مدت دیگه از توزیع های حرفه ای تر استفاده کنینقل قول:
اوبونتو 9.04 رو دارم و به صورت آزمایشی هم بدون نصب چند بار استفاده کردم، میخواستم از توزیعی استفاده کنم که بیشتر محیط گرافیکی بالا و جذابی داشته باشه منظورم kde هستش. یک مشکل اصلی هم که داشت اوبونتو فایلهای mp3 و divx رو نمیخوند که برای من خیلی مهمه. شما پیشنهاد میکنید از چه توزیعی استفاده کنم؟ و آیا نصب کدک ها امکان پذیر هست؟ سخته کارش؟ :13:نقل قول:
همونطور که قبلا هم بارها گفته شده به دلیل مسائل و مجوزهای قانونی که وجود داره , خیلی از توزیع های لینوکس از جمله خانواده ی اوبونتو , کدک های صوتی و تصویری رو به صورت پیش فرض ندارند. اگر اینترنت پر سرعت داشته باشید نصب این کدک ها فوق العاده راحت هست ( Just Googling ) ! همچنین میتونید منتظر بشید تا سی دی هما برای اوبونتو ۹.۰۴ منتشر بشه تا از طریق اون کدک ها رو نصب کنید. اگر توزیعی رو می خوای که به صورت پیش فرض کدک ها , درایورهای کارت گرافیک و برنامه های زیادی داشته باشه , می تونید از توزیع Sabayon استفاده کنید. البته اگر ADSL نداشته باشید , نصب مودم Dial up در این توزیع باید از روی سورس انجام بشه و ممکنه کمی سخت باشه ...نقل قول:
همچنین میتونید از Linux Mint که مبتنی بر اوبونتو هست استفاده کنید. این توزیع همه ی کدک ها و یکسری برنامه ی اضافه به صورت پیش فرض داره. نسخه ی جدید این توزیع هم تا یکی دو هفته ی دیگه منتشر میشه.کد:http://linux2.wordpress.com/2009/04/30/sabayon-linux-41-released/
و پیشنهاد آخر توزیع ایرانی Parsix 2.0 هست.کد:http://distrowatch.com/table.php?distribution=mint
کد:http://www.parsix.org/html/index.php?&newlang=far
با سلام . نمیدونم آیا فونت های مثل BZar و امثال اون قابل نصب بر روی لینوکس هستند یا نه ؟ چون من قراره که به صورت کامل و ۱۰۰ درصد به لینوکس مهاجرت کنم . الان در حدود ۹۰ درصد با لینوکس کار میکنم ولی کارهای افیس رو با آفیس ویندوز انجام میدم واگر بخوام همه فایل هامو تبدیل کنم به آفیس لینوکس شاید ماهها طول بکشه و بیشترشم به خاطر تغییر در فونت به مشکل برخورد کردم . آیا راهی هست که دیگه من دوباره این همه کار رو انجام ندم و به طور کامل از ویندوز بیام بیرون؟
تو kde دیدم که یه قسمتی داره واسه نصب فونت ها میتونی اونجا آدرس فونتهای ویندوزیت رو بدی تا نصبشون کنه ولی اگه از اوبونتو استفاده میکنی یه پوشه به اسم fonts. توی دایرکتوری Home درست کن و همه ی فونتهای ویندوزیت رو اونجا کپی کن و یه بار سیستم رو ری استارت کننقل قول:
سلام دوستان . عزيزان وقتي كه لينوكس نصبه و ما ويندوز كنارش نصب مي كنيم MBR مي پره و فقط ويندوز بالا مياد
خب چطور ميتونم GRUB را نصب كنم تا بعد نصب ويندوز بتونم از لينوكس هم استفاده كنم ؟
تشكر
يكي از دوستان ميگفتند كه بايد با سيدي live اومد بالا و بعد با چند دستوري grub را برگردوند . اگه ميشه در مورد اون دستورا كمكم كنيد . يا اگه راه حلي هست بگيد . تشكر
توی لینک زیر توضیح داده شدهنقل قول:
نقل قول:
کد:http://forum.p30world.com/showpost.php?p=2921306&postcount=1821
سلام
آقا ما توی یه کافی نت هستیم که می خوایم روی تمام سیستما از جمله سرور لینوکس نصب کنیم (فعلا به صورت آزمایشی ) چون دیگه واقعا از ویروسی شدن سیستما و دستکاری کردن سیستما توسط افراد با وجود محدودیت هایی که قرار دادیم و هر روز Restore کردن خسته شدیم.اگه میشه یه توزیع برای سیستما معرفی کنید و برای سرور .
فقط یه توزیع باشه که با ویندوز راحت شبکه بشه و اگه بشه یاهو مسنجر رو هم روش نصب کرد یا یه چیز شبیه یاهو مسنجر ویندوز داشته باشه و همچنین یه فایروال خوب برای سرور.
همچنین اگه بشه روش IE هم نصب کرد دیگه عالی میشه.
ممنون
من میخوام اوبونتو رو کنار ویندوزم نصب کنم، البته میخوام حدود 60 70 درصد کارهام با اوبونتو باشه و فقط بازی اینا رو ویندوز باشه!
حالا میخواستم ببینم اگه اوبونتو رو با کلی نرم افزارهای تکمیلی و گرافیکی و خلاصه استفاده ی بالا نصب کنم حدوداً چقدر فضا باید اختصاص بدم؟ و آیا امکانش هست بعد از نصب دوباره فضای اختصاصی لینوکس رو بیشتر کنم؟
یه سوال دیگه هم داشتم، رم من 1280MB هستش، باز هم لازمه حافظه swap با فضای دو برابر (یعنی 2.56GB) اختصاص بدم؟
شما 10-7 گیگ کافیه بزارینقل قول:
در مورد سواپ هم اگر رم بالای یک گیگ دارین نیاز نیست که دو برابر رم بزارید
سواپ رو 300-500 مگ هم بزارید کافی هست
:31:
داخل لینوکس هم میتونم از درایو های ویندوز کمک بگیرم و برای نصب برنامه ها اینا استفاده کنم؟نقل قول:
در ضمن نگفتید بعداً میشه فضای لینوکس رو تغییر داد؟؟
ممنون از جواب سریع:11:
فرقی نمی کنهنقل قول:
مثل همیشه پارسیکس و خانواده اوبونتو پیشنهاد می شه
با ویندوز شبکه می شه ولی اگر بخواهید فایل یا پرینتر شیر کنید یا کلاینتهارو ببرید روی دامین یا کارهای دیگه باید سامبا هم کار کنید
شبیه یاهو مسنجر هست ولی احتمالا برای کسایی که تا حالا باهاش کار نکردن سخت باشه که برای اولین بار بتونن باهاش راحت باشن
فایروال هم داره بله :31:
IE رو خود ویندوزیا قبول ندارن می خوای روی لینوکس باشه؟
شاید بشه با wine نصبش کرد
آخه من شنیدم اوبونتو برای سرور خوب نیست وبیشتر نسخه دسکتاپش گل کرده.با Samba هم یه کم کار کردم توی فدورا کار کردن باهاش خیلی راحته ولی خیلی وقتا قاتی داره.حالا نمی دونم مال فدورا بود یا Sambaنقل قول:
خیلی ها که میان کافی نت میان که چار تا برنامه هک و تروجان رو که تازه دانلود کردن یا همونجا تو کافی نت دانلود می کنن امتحان بکنن یا سیستمارو به هم بریزن :13:بخاطر همین می خوام لینوکس نصب کنم و IE رو هم بخاطر این می خوام که خیلیا نمی تونن با Firefox یا Opera کار کنن اصلا نمی دونن چیه و گرنه بر همه روشنه که که اینا اصلا قابل مقایسه نیستن (اگر چه هنوز تو کشور ما افرادی پیدا میشن که صفحات وب رو مخصوص IE درست میکنن و توی Firefox بهم میریزه وبخاطر همین IE هنوز هم طرفدار داره)
راستی یه سوال حیاتی دارم :
اگه آموزشی چیزی در مورد کانفیگ کردن فایروال توی لینوکس هست خیلی ممنون میشم لینک بدید یا در حالت کلی چطوری لینوکس رو برای سرور کانفیگ کنیم.
ممنون.
با عرض سلام.من چند روزی است که روی هارد فرعی ام یک لینوکس فدرا 10.3 نصب کردم.مشکلم اینکه هیچ گونه فابل تصویری و یا صوتی رو اجرا نمی کنه ؟چه dvd – divx – vcd ..mp3 . waveو وقتی توی پلیر میرم میگه به اینترنت وصل شو و فایلهای را برا پخش بگیر .چه کار کنم ؟سوال دوم : آیا لینوکس با دیال آپ به اینترنت وصل میشه؟
سلامنقل قول:
اولا فدورا نسخه 10.3 نداره مگر اینکه شما نسخه ی بتای 11 را نصب کرده باشین.که اگر 10 روز دیگه صبر کنید نسخه نهایی فدورا 11 منتشر میشه.جهت اطلاع هم می تونین به سایت رسمی اون به این آدرس برین :
در مورد پخش فایلهای صوتی و تصویری باید بگم در فدورا به صورت پیش فرض به خاطر مسایل کپی رایت وتجاری بودن بعضی فرمت ها مثل mp3 شما نمی تونین اونها را پخش کنیین مگر اینکه کدک های صوتی وتصویری را خودتان از اینترنت نصب کنین یا اینکه از دیسک جانبی که انجمن کاربران ایرانی فدورا اون را تهیه کردن استفاده کنین.کد:www.fedoraproject.org
لازم به ذکر است شما با نصب نرم افزارهای پخشی مثل mplayer یا smplayer بدون نیاز به کدکهای صوتی وتصویری می تونین فایل پخش کنین.
البته تو لینوکس به صورت پیش فرض می تونین فایل های با فرمت آزاد مثل ogg را پخش کنین.
در مورد اتصال به اینترنت هم باید بگم که بله در لینوکس می تونین از طریق دایل آپ به اینترنت وصل بشین. که ابزار های مختلف وگوناگونی وجود داره مثل kppp و .......................... .
موفق باشین
سلام
آیا از طریق لینوکس می توان به درایوهای دیگر کامپیوترهای موجود در یک شبکه کامپیوتری تحت ویندوز دسترسی پیدا کرد؟
با تشکر
به لینوکس یا ویندوز بودن ربطی نداره
اگر share بشه آره
تشکر rootnt عزیز
سوال بعدی من این است که من اوبونتو 8.10 و xp دارم. وقتی که ویندوز رو به درستی shutdown نکنم یا وقتی که برای ویندوز مشکلی پیش بیاید که به طور معمول shutdown نشود اوبونتو اجازه mount کردن و دسترسی به درایوهای ویندوز را نمی دهد. بنابراین من اگر بخواهم فایلام رو از درایو ویندوز بردارم یا به عنوان مثال ویروس های روی درایو ویندوز رو پاک کنم امکان پذیر نیست.
آیا برای این مشکل راه حلی وجود دارد و اصولاً چرا لینوکس اینگونه عمل می کند؟
با تشکر
تمام درایوهای کامپیوترهای موجود در این شبکه share هستند با این حال امکان دسترسی به آنها در ویندوز وجود ندارد. وقتی با اوبونتو لایو سیستمم رو بوت می کنم می تونم همه درایوها رو ببینم اما نمی تونم داخل اونها بشم. می خواستم بدونم ایا روشی برای باز کردن این درایوها مثلاً با samba یا برنامه مشابه وجود دارد.نقل قول:
با تشکر
سلام بر تمام دوستان
هدفم انجام کاری جالبه که دقیقا نمیدونم قضیه اش چیه!
سعی میکنم توضیح بدم:
یه سرور داریم(فدورا، احتمالا تبدیل به اوبونتو سرور یا دبیان میشه، شایدم فدورا بمونه)
+ یه سری کامپیوتر. همه کامپوتر ها با هم شبکه اند (ping میکنند و...)
روی کامپیوتر سرور (اصلی) یه سری اکانت داریم.
میخواییم هر کامپیوتر علاوه بر root ش که local ه (و اکانتی مثل tux که موقع نصب لینوکس ساختیمش) با اکانت های اون سرور هم قابلیت لاگین کردن، کار کردن و ... را داشته باشه(انگار با اکانت tux خودش که لوکاله لاگین کرده با یه سری تفاوت دیگه که خیلی کم هستند و مهم نیستند)
توضیحات بیشتری نیازه تا منظورمو بفهمید و دریابید میخوام چی کار کنم؟(اگه فهمیدید اصطلاحشم بگید هربار انقدر توضیح ندم!!)
کسی manual انگلیسی یا نوع دیگری از فایل آموزش این کار رو داره کمکم کنه؟
با تشکر
سامبا سرورهنقل قول:
به صورت معمولی و بطوری که لینوکس می خواد کلاینت باشه احتیاجی به سرورش نیست
فقط باید دسترسی ها تنظیم بشه
تو همون ویندوز باید دسترسی نوشتن بدید
اون سیستمی که با اکانتهای روی سرور لوگین کنه می شه دامینی که روی سرور نصب شده و کلاینتها بهش جوین شدننقل قول:
دامین رو با openldap راه بندازی
نقل قول:در مورد OpenLDAP راهنما توی اینترنت زیاده , از جمله این:نقل قول:
کد:http://www.howtoforge.com/installing-and-configuring-openldap-on-ubuntu-intrepid-ibex
چطور می تونم توی لینوکس ، فارسی تایپ کنم ؟
من از نسخه ی فدورا 10 استفاده می کنم.
فهرست رو نگاه کنید لطفانقل قول:
سلام من فدورا 10 رو نصب کردم وقتی بالا میاد مینویسه :log in جلوش چی بنویسم تا لاگین شه؟ لطفا کمک کنید ضروریه plzzzzzzzz!
نقل قول:نقل قول:دوست عزیز لطفا قوانین رو رعایت کنید و برای هر درخواست فقط یک پست بزنیدنقل قول:
دوم بهتون ورود به دنیای لینوکس رو خوش آمد میگم
سوم اینکه برای شروع توزیع مناسبی رو انتخاب نکردید
چهارم اینکه برای لاگین کردن باید یوزر نیم و پسوردی رو که زمان نصب وارد کردید رو بزنید
با تشکر :11:
سلام
من تازه ubuntu 9.04 رو روی لپتاپم نصب کردم.
وقتی میخوام log in کنم صداهای عجیبی میده که به مرور صراس کمتر میشه و بعد از 2 دقیقه قطع میشه .
لطفا در این مورد کمک کنید.
[سلام مرسی از راهنماییتون من user رو وارد میکنم ولی pass رو اصلا تایپ نمیکنه یعنی کیبورد تایپ نمیکنه اصلا میشه تو حالت گرافیکی لاگین کرد ؟ چطوری به حالت گرافیکی برم؟ ممنون میشم یکی راهنمایی کنه
لطفا پاسخ بدید
دوستان من تا حالا با لینوکس کار نکردم و این سوالهارو دارم:
1. برای شروع kubunto و mint رو انتخاب کردم، درسته دیگه؟
2. قبل از نصب میخوام از نسخه Live این توزیعها استفاده کنم، از کجا میشه دان کرد؟ اونی که توی سایتشون هست، live هست یا نسخه نصب شدنیه؟
3. آیا این توزیع ها توانایی پخش فایلهای divx و avi رو دارن؟
4. من از محیطهای برنامه نویسی visual studio و matlab استفاده میکنم، آیا راهی هست که بتونم ازشون تو لینوکس هم استفاده کنم؟
5. کارهای دیگه من با کامپیوتر (بجز برنامه نویسی)، کار با آفیس، وب گردی، پخش فایلهای ویدیواست. این دو توزیع این امکانات رو به من میدن؟
خیلی ممنون
سلام دوست عزيزنقل قول:
1-براي شروع اكثرا با اوبونتو وكوبونتو وپارسيكس شروع ميكنند
2-اوني كه توسايتشون هست روبايد دانلود كني ورايت كني وبعد حالت زنده باهاشون بالامياي وبعد گزينه نصب روي دسكتاپش هست يعني اين كه نصب وزنده شون يكي هستند
3- اره اكثرا ميتونند پخش كنند حتي بعضي نسخه ها(پارسيكس) حالت زنده هم قابليت پخش صدارو دارند .
4-راه اين كه بايه بسته wine شبيه سازي بشند ويا برنامه هاي مشابه روانتخاب كني و ايناها هم اگرنشد ويندوز دركنارلينوكس داري وميتوني هردوسيستم روروي هارد داشته باشي
5-برنامه هاي مشابه افيس روي اكثرسيستم عاملها ي لينوكس ازجمله كوبونتو واوبونتو و...به طور پيش فرض نصبه وكارباهاشون تقريبا شبيه افيس ويندوزه با يكم تفاوت جزئي ، مودمتونو هم احتمال زياد ميشه در لينوكس نصب كرد ووبگردي روانجام داد.پخش فايلهاي ويدويي هم تاجايي كه من تجربه كردم مشكلي ندارند.
به جز پخش mp3 كه بانصب يه بسته راحت اين مشكل هم برطرف بشه.
1.فکر کنم(من با اوبونتو شروع کردم مشکلی نداشتم- یعنی حل شد مشکلام) ولی پارسیکس باید بهتر باشه(چون آموزش فارسیش زیاده و کتاب پارسیکس هم تو اینترنت هست)نقل قول:
2. فکر کنم liveش هم تو سایتش باشه، این تورنت پارسیکس:
3.بله( اگه نداشته باشن کدکشو باید نصب کنی)کد:http://torrents.thepiratebay.org/4543024/Parsix_Linux_1.5r1_LiveCD.4543024.TPB.torrent
5.خیلی هم خوب این امکاناتو میدن. نرم افزار OpenOffice جایگزین عالی ای برای آفیسه، mplayer و VLC هم تو لینوکس زیاد استفاده میشند
====================================
لطفا پاک شود!
سلام دوست عزيزنقل قول:
مطمئني تايپ نميكنه؟
دربعضي ازلينوكسها تايپ ميشه ولي نشون داده نميشه
مثلا من باراول كه نصب كرده بودم پس وردم 6تا يك بود وديدم تابپ نميشه ولي ازروي كنجكاوي اينتر رو زدم و وارد شد
نتيجه اين كه ---> تايپ ميكنه ولي به دليل امنيت بيشتر تعداد كاركترها رونشون نميده چون اگركسي كنارمن بود ميديد روي 6 يه چندبارميزنم وتعداد كاركترهاروهم اگرميديد پس ورد روپيداميكرد
شماهم پس وردت روتايپ كن بعد اينترروبزن ويه نكته ديگه اگر رمزت عدد داره نگاه كن ببين unmlockروشن باشه
سلام
1. برای کاربرای تازه وارد openSUSE با دسکتاپ kde بهتر از ubuntu با دسکتاپ گنوم نیست؟
لطفا توضیح کامل بدید.
2. من با دسکتاپ گنوم یه خورده کار کردم (توی mint)، حالا میخوام دسکتاپ kde رو هم امتحان کنم، نمیدونم openSUSE رو دان کنم یا ubuntu رو (دسکتاپش رو تغییر میدم به kde بعد از نصب که فکر کنم همون kubuntu شه که البته من از kubuntu هم خوشم نمیاد)
در کل سوال من این بود برای تازه وارد بهترین توزیع با دسکتاپ kde چیه؟
3. توی سایت openSUSE برای دانلود:
1. در مورد پردازنده من پردازندم 64 بیت هست، حالا اگر نسخه 64 بیت رو انتخاب کنم بهتره یا 32؟
2. هم میشه dvd دان کرد هم cd. نسخه dvd چه چیزایی بیشتر داره؟ واقعا ارزش داره نسخه dvd دان کنم؟ یا بهتره cd باشه بعد هرچی خودم خواستم روش نصب کنم؟