سلام
من میخوام یه اسیلاتور (کولپیتس و هارتلی ) درست کنم اما نمیدونم از چه نوع op-amp یا چه مقدار خازن یا سلفی استفاده کنم
اگه میشه منو راهنمایی کنید
1- اسم op-amp
2-مقدار خازنها
3-اگه نیاز بود شکل مدار
یه جوری معرفی کنید که تو بازار بشناسن
ممنون
Printable View
سلام
من میخوام یه اسیلاتور (کولپیتس و هارتلی ) درست کنم اما نمیدونم از چه نوع op-amp یا چه مقدار خازن یا سلفی استفاده کنم
اگه میشه منو راهنمایی کنید
1- اسم op-amp
2-مقدار خازنها
3-اگه نیاز بود شکل مدار
یه جوری معرفی کنید که تو بازار بشناسن
ممنون
کسی نیست جواب بده؟؟؟نقل قول:
من با ترانزیستور به راحتی برای اسیلاتور هارتلی جواب گرفتم؛ کلا یکی از مدارات مخابراتی که خیلی خوب پیاده سازینقل قول:
میشه همین اسیلاتور هارتلی هست...
اصرار خاصی هست که با آپ امپ درست بشه؟
کمک کنید لطفا بابام داره منو از خونه میندازه بیرون..
من دنبال یه مدار وات متر یا همون کنتور می گردم تا باهاش بتونم هزینه مقدار برقی که تو اتاقم استفاده می کنم را محاسبه کنم...
مدار با مشخصات زیر بهتره:
اگه میکرو می خواد مگا16 باشه
توان مصرفی را روی سون سگمنت (ال سی دی هم باشه اشکالی ندارد) نشان بدهد
تغذیه خودش هم زیر 12ولت باشد
لطفا کمک کنید کل پول برق مصرفی خونرو من دارم میدم
کمک کمک....:41::41::18::18:
اگه کسی هست کمک کنه لطفا پستها و آدرس تایپیک های مربوطه را برام ایمیل کند
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
اره چون کسه دیگه ای با ترانزیستور گرفته بود و استاد به من با آپ امپ رو گفتنقل قول:
حالا میشه همون ترانزیستوری رو با مقادیر و شکل مدار بذارید
خب باید بدون که فرکانس مرکزی چه چیزی باشه... طراحی هم کاری نداره فقط ترانزیستور رو بتونین بایاس نگه داریننقل قول:
کار تمومه... اگه پیدا کنمش طی چند روز دیگه می ذارمش...
سلام. من طراحی مدار سون سگمنت در مکس پلاس را می خواهم.کسی می تونه کمکم کنه لطفا البته با توضییح.
عزیزان سلام یه سوال فنی مهندسی دارم
چطوری میتونم با حداقل وسایل یه هیتر برقی درست کنم؟؟؟؟
برای موقع ضروری؟؟
سلام. كسي ميتونه رادار رو توي سيمولينك متلب شبيه سازي كنه. ممنون
سلام.من کتاب مدار الکتریکی1 جبه دار و میخوام.اگه کسی میدونه تو کدوم سایت لینک دانلودش هست خواهشا بگه....
:41::41:سلام من باید یه شیفت رجیستر دو طرفه برای درس از معماری بسازم/خوهشا اگه کسی میتونه در این باره کمکم /شکل مدار- وسایل مورد نیاز-ویه گزارشکار/به دادم برسید
سلام
من دنبال یه مدار از دستگاه FM Modulator برای ماشین هستم که USB بهش وصل میشه و میتونم موزیک هام رو توی ماشین گوش بدم
اگه کسی مدارش رو داره بهم بده
ممنون میشم
سلام .
من یک مدار برای روشن کردن و خاموش کردن یک لامپ مهتابی در ساعت های تعیین شده می خواهم .
مثلا در ساعت 8 صبح روشن بشه و در ساعت 20 خاموش بشه . اگر قابل تنظیم باشه خیلی بهتره و اگر هم فقط روی این ساعت ها تنظیم بشه ( 12 ساعته هست ) ایرادی نداره . ترجیح میدهم مدار AVR نباشه . ممنون میشوم دوستان لطف کنند و کمک کنند .
خب چرا از تایمر استفاده نمیکنینقل قول:
تایمر 12 ساعته داریم.قیمتش هم فکر نکنم بالای 20 تومن باشه
در حقیقت یک تایمر 12 ساعته می خواهم که خودم هم بتونم درستش کنم . کسی مدار داره . AVR نباشه . اگر فروشی داشتید پیام خصوصی بدهید .(تهران)نقل قول:
:41::41:سلام کسی هست به دادم برسه من ساختار داخلی یه شیفت رجیستر4بیتی دوطرفه رامیخوام.ومیخوام بدونم اگه از نرم افزارcircuitmaker2000 استفاده کنم ورودی وخروجی این مدار را چگونه وبا چه تراشه ای مشخص کنم ممنون میشم
---------- Post added at 02:41 PM ---------- Previous post was at 02:37 PM ----------
:41::41:سلام کسی هست به دادم برسه من ساختار داخلی یه شیفت رجیستر4بیتی دوطرفه رامیخوام.ومیخوام بدونم اگه از نرم افزارcircuitmaker2000 استفاده کنم ورودی وخروجی این مدار را چگونه وبا چه تراشه ای مشخص کنم ممنون میشم
سلام به همگی
من یه مدار میخوام که مثلا 10 تا led باشه و با کم و زیاد شدن جریان این led ها روشن شن
یه چی مثل رقص نوری که با موزیک میرقصه و با موزیک led ها خاموش و روشن میشن و هرچی شدت صدا بیشتر باشه led های بیشتری روشن میشن با این تفاوت که من میخوام کنترل کننده ی این led ها موزیک نباشه و یه چی دیگه باشه
ممنون
دوستان در مورد تابلو های برق مورد استفاده در سیلو ها و و مرغداری ها (مدارات یا توضیحات و یا هر چی ...) آموزشی دارید بزارید ؟
ممنون:40:
فیبر مدار چاپی فانکشن ژنراتور با ای سی XR2206رو هر کی داره بده که بدچور لازم دارم دمتون گرم
با سلام خدمت دوستان و اساتید
بنده حقیر میخواستم یه کیت استراق سمع بسازم (حیاتیه نامزدم بهم خیانت کرده تو رو قرآن اگه میتونید کمکم کنید ثواب داره)
دوستانی که منت بزارن کمکم کنن ممنونش میشم تا قیامت
سلام خمت همگی دوستان
من یک مدار کنترل دمای محید با avrمی خواستم
اگه می تونید کمکم کنید ممنون می شم!
سلام.
دوستان عزیز، مدار قطع کن اتوماتیک برای باطری های 6 ولت میخواستم. مداری که یک لامپ 6 ولت 55 واتی رو راه اندازی کنه، و در صورتی که ولتاژ باطری به زیر 5.8 ولت افت کرد، لامپ رو از مدار خارج، و یک LED رو به عنوان هشدار روشن کنه. (باطری سیلد اسید 6 ولتی، 4.5 آمپرساعت)
البته لطفاً معیار محاسبه ی ولتاژ قطع مشخص باشه.
پیشاپیش ممنون.
:40::40::40::40::40:
سلام
ببخشید که یه کم سوالم نسبت به بقیه پیش پا افتاده اس ولی جای بهتری پیدا نکردم برای مطرح کردن سوالم
من یه تعمیرکار لوازم خانگیم
یه ریش تراش سه تیغ فلیپس برای تعمیر برام آوردن که مدار داخلیش ورودی 220 ولت هست و با موتوری 50 ولت مستقیم کار میکنه
مدار مشکل پیدا کرده و مقاومت وات بالای ابتدای مدار رو سوزونده
اون رو عوض کردم ولی با این که برق 110 ولت بهش دادم در عرض کمتر از 30 ثانیه خازن خط خروجی رو منفجر کرد و اتصال کوتاه شد
من فکر میکنم آی سی که در مدار تعبیه شده مشکل داره و مدار قابل تعمیر نباشه
حالا با ابن همه توضیح از دوستان اگه کسی میتونه مدار همچین کیتی رو برا بذاره تا اون رو بسازم و جایگزین مدار اصلی بکنم
پس شد یه مداری که ورودیش 220 ولت شهره و خروجیش 50 ولت مستقیم البته فکر نکنم آمپر بالایی رو احتیاج داسته باشه و در حد 500 تا 1000 میلی آمپر کفایت کنه
در ضمن من زیاد از الکترونیک سررشته ندارم اگه امکان داره یه مداری رو بزارین که کار بده و نیاز به تغییرات نداشته باشه
با تشکر
با سلام
این مدارایی که من میخوام خیلی پیشه پا افتادست ولی می خواستم ببینم کسی میتونه کمکم کنه !
-رجیستر 4 بیتی موازی
- شیفت رجیستر 4 بیتی
-گذرگاه چهار بیتی با مولتی پلکسر
-گذرگاه چهاربیتی با بافر 3 حالته
-مدار حساب 4 بیتی
و مدار منطق
اگه یه کمک کوچیک هم بکنید ممنون میشم
سلام مجدد. مدار رو خودم طراحی کردم.
شما فقط لطف کنید یه ماسفت معرفی کنید (نوع N) که بدون نیاز به هیت سینک بتونه به راحتی یه لامپ 6 ولت 55 واتی (حدوداً میشه 10 آمپر جریان عبوری) رو راه اندازی کنه. در ضمن رایج باشه و تو بازار به راحتی گیر بیاد. و مشخصه که ولتاژ گیت هم از حدود 5.5 ولت شروع بشه (باطری 6 ولت قراره راهش بندازه).
آیا IRF1407 مناسبه؟ طبق مشخصات دیتاشیت که قاعدتاً باید جواب بده.
ببینید شما با محاسبه کنید مثلا میزان پیک جریان شما در هنگام اتصال چقدر میتونه باشهنقل قول:
ممکنه یک وسیله 10 آمپری پیک جریانی 30 امپر هم راحت بده
یکی هم به خصوصیات مدار راه انداز شما و فرکانس قطع و وصل شما (مثلا برای مدارات PWM یا مدارات دیگر هرکدوم باید انتخاب خودشو بکنید)
یک نکته هم در مورد هیت سینک که باید عرض کنم هیت سینک به میزان تلفات مقاومت داخلی ماسفت و همینطور نوع مدار شما و میزان سطح برد میزان زمان و نوع کلید زنی و...بطور کلی تو جریان 10 آمپر که حتی پایه های ماسفت بخاطر مقاومت مس میتونه گرم بشند وجودش لازمه .. اما الزاما نیاز نیست به یک عدد الومینیوم بزرگ ..هم میتونید نرم افزاری و هم میتونید محاسبه کنید و مثلا بر اساس میزان تلفات و...یک مقدار رو بردتون رو اختصاص بدید به هیت سینک...در غیر اینصورت در اثر گرما و یا مدار راه اندازتون..مطمئنا فت سریع میسوزه
اما خیلی انتخاب هست تو همون خانواده IRF ها مثلا IRF640 که تا 33 آمپر میتونه تحمل کند
یا lمثلا IRFP ها مثل IRFP260 و...
میتونید به سایت جوان الکترونیک مراجعه کنید و مشخصاتشم گذاشته
برای مدارتونم توصیه میتونم تو یکی از شبیه سازا مثل پروتئوس و..شبیه سازی کنید تا از کارتون بهترین نتیجه رو بگیرید
:42::42::42:شما را بخدا یکی به داده من بررسه :42::42::42:
اقا من دارم یه اسپیکر ادیفایر S730 میگیریم یکی بهم کمک کنه . قدرت این اسپیکر از نظر باس و تریبل واسه گوش کردن موزیک تو یه سالن 100 متری چجوریه؟
آیا قوی تر از s730 برای موزیک که 2.1 باشه و تو قیمت s730 باشه کسی سراغ داره یا نه؟
آیا s730 کارت صدا نیاز داره؟
اگه کارت صدا میخواد . چه مدلی با ادیفایر S730 مچه که قدرتشو نشون بده
فکر نکنم جای بحثش اینجا باشه اینو باید تو قسمت صوتی تصویری از بچه ها بپرسیدنقل قول:
مسلما یک اسپیکر 500 دلاری چیز بدی نیست اونم با ساب وفر 30 سانتی متری!!!
خروجی اون 75 وات هست (پیک باسش البته)
و بله هم ورودی انالوگ میگیره هم دیجیتال
لطفا دیتا شیتش رو ببینید اطلاعات که میخواید توش هست
ولی برای مساحت 100 متر یک سالن بعید میدونم!! اینا سیستم های خاص خودشون رو دارند که میتونید تو خیابون جمهوری نمونه های زیادیشون رو ببینیدکد:http://www.edifier-international.com/sites/default/files/product-files/s730_en.pdf
من کلا اعتقادی به اسپیکرها ندارم چون با توجه به قیمت دلار مطمئنا میتونید امپلی فایر با چندین سیستم صوتی و اسپیکرها خوب jbl خریداری کنید که هم بسیار بسیار قوتی ترند هم بصرفه تر...
اما این اسپیکرهای که شما اسم بردید داخلشون سیستم های خاصی گذاشتن برا دیپ باس و..که مسلما عمق صدا و پهنای باند خوبی دارند اما قدرتشون نه خیلی نیست و برای سالن طراحی نشده...مثلا یک بلندگو 10 سانتی متری چطور میتونه یک سالن 100 متری رو پوشش بده!!
مگر اینکه شما کنارش چندتا دیگه اسپیکر بخرید و با اینا موازی کنید در مکان های مختلف (اونم حساب شده) بزارید تا پوشش بده
خیلی ممنون دوست عزیز. مدار اینه:نقل قول:
محتوای مخفی: شماتیک
و تو شبیه سازی پروتئوس درست جواب میده. و تو همین شبیه سازی، IRF1407 بهتر از بقیه جواب داد. مطابق دیتاشیت ها هم این ماسفت مقاومت کمتری داره. ماسفت IRF1404 هم هست که اون واقعاً عالیه، اما فکر نکنم تو بازار گیر بیاد. :41:
اختلاف پتانسیل بین درین و سورس IRF1407 در ولتاژ متعارف حدود 0.08 ولت بود و در جریان حدود 10 آمپر که ضرب بشه، توان 0.8 وات بدست میاد. اما نزدیک ولتاژ قطع، توان ماسفت ممکنه تا 20 وات هم برسه، البته اگه شبیه سازی پروتئوس 100% درست باشه. حالا با این وجود که IRF1407 میتونه 130 آمپر رو تحمل کنه! به نظرتون بازم هیتسینک لازمه؟ البته در مورد لامپ بگم. وقتی این لامپ رو با ترانسفورمر 12 ولتی روشن میکنم، پس از روشن شدنش، ولتاژ دو سر لامپ (ترانسفورمر) به حدود 8.8 ولت افت میکنه و جریان 5.2 آمپر از لامپ میگذره. هنوز باطری رو تهیه نکردم که ببینم با باطری این اعداد چه تغییری میکنن، اما بعید میدونم که توان 55 وات واقعاً حاصل بشه.
و سوال آخر دوست عزیز. به نظر شما بهترین راه حل برای طبقه ی تقویت مدار بالا چیه؟ همین ماسفت خوبه یا ترانزیستور بهتره؟ از رله نمیخوام استفاده کنم، به دلایل متعددی که حتماً خودتون بهتر از من میدونید. میخوام بورد در کمترین حجم ممکن تولید بشه و کمترین حرارت ممکن رو تولید کنه. اون لامپ لعنتی :31: خودش به اندازه ی کافی حرارت داره.
خیلی ممنون از کمکتون. در ضمن من کامپیوتر (نرم افزار) خوندم و از الکترونیک (به خصوص آنالوگ) سر در نمیارم. همین یه ذره رو هم به صورت تجربی بلدم. لطفاً زیر دیپلم توضیح بدید. :31:
سلام والا اگر نرم افزار هستید و با این مدار میتونید کار کنید که جای ایول داره...نقل قول:
ببینید این مدار تشکیل شده از یک مقایسه کننده+ی درایور یک ماسفت +ماسفت
معمولا این مدارات برای سنسورها یا PTC یا NTC یا فتوسل ها و...استفاده میشند
من فکر نمیکنم مشکلی داشته باشه مدارتون بجز ولتاژ کار پایین شما (اگر اشتباه نکنم 6ولت هست)
اینطور بگم که بطور خلاصه جریان ماسفت با ولتاژ گیت اون در ارتباطه و اگر به دیتا شیت نگاه کنید میبینید که مثلا در ولتاژ گیت 6 ولت بیشتر 10 امپر پیک نمیتونه بده ..شما اگر میخواید بیشتر بکشید با ولتاژ گیت رو بالا ببرید ، البته این ترانزیستورهای قدرت ولتاژ گیت و درین بالاتری نیاز دارند و برای ولتاژ بالا 100 طراحی میشن برای ولتاژ پایین ترانزستورهای دیگه استفاده میشن برا همینه تو پروتئوس شبیه سازی بهتر جواب میده
پس اگر میخواید ازین مدار استفاده کنید بهتره ولتاژ کارتون رو یکم بالا ببرید و یا حداقل ای سی بافر که تو سایت جوان الکترونیک هم هست(که خروجی هاش موازی کردین) استفاده کنید
و یا در همین مدار با تغییر مقاومت که به امیتر ترانزیستور وصل کردید همراه با یک خازن استفاده کنید که یک جریان ناگهانی رو به گیت ترانزیستور فت وارد کنه
شاید ترانزیستورهای موجود معمولی BJT برا کار شما که ولتاژ کارتون پایین تره و ترانزیستورهای متنوع تری هم هستند توبازار بهتره ولی درکل ماسفت تلفات کمتر داره و برا سوئیچینگ واقعا بهتره..
اگر هیچ راهی برا افزایش ولتاژ و استفاده ای سی های بافر یا...ندارین بهتره چندتا ترانزیستور رو موازی کنید تا جریان شما رو تامین کند
اگر نمیخواید مدار درایور رو تغییر بدید بهتره مقاومت R6 رو کاهش بدید همینطور R5 رو تا 4.7کیلو میتونید کاهش بدید و از ترازیستورهای که گین بالا دارند مثل دارلینگتون ها یا bc337-40 استفاده کنید
یا میتونید به جای ماسفت ترانزیستور قدرت دارلینگتون بزارید مثل tip142
بهرحال مشکل شما تو جریان دهی مربوط به درایور و ولتاژ کارشماست ..و شما بعنوان یک طراح باید بهترین نتیجه با کمترین قیمت رو پیدا کنید..مدار رو بیشتر باز کنید وبا توجه که هزینه ای هم نداره عملی تستش کنید اگر اشکالی هم بود من درخدتم اما تا روز 1 شنبه نمیتونم آن بشم..
در مورد هیت سینک ببینید تمام این ماسفت ها ک شما گفتید توان درایو کردن کار شما رو دارند..مسئله اینه که جریان 10 امپر اصلا کم نیست و اگر مستمر باشه یک گرما ایجاد میکنه که این گرما اگر منتقل نشه بعد از مدت زمانی موجب سوختن قطعه میشود..ولی حرفم به این معنا نبود که یک الومینیوم گنده بزنید...شما میتونید زیر برد رو خالی کنید ترانزیزستور رو با رادیاتوری ظریف همراه با چسب سیلیکون پیچ کنید تا به بیرون دماش منتقل بشه
سلام دوستان
استاد درس الکترونیک صنعتی خواسته یه مدار pcb با یه المان الک صنعتی مثل دیاک،تریستور،... درست کنیم.
چی کار کنم؟:11:
خوب بهترین مدار شاید یک دیمر (برا چراغ و..حتما دیدید) طراحی کنیدنقل قول:
از سایت مهندس لاچینی استفاده کنید یک نمونه عالی با توضیحات کامل توش هست
نقل قول:
این همه مهندس اینجا هست
یعنی یه نفر نیس بتونه همچین چیزی بسازه
والا ساده ترین مداری که بذهن من برسه یک مدار دیمر هست که با تریاک ساخته میشه و خیلی هم تو اینترنت lنقشه های زیادی ازش هستنقل قول:
ولی قضیه اینه که شما باید قبلش اونو تنظیم کنید و یک ولتاژ کم از خروجیش بگیرید و اروم اروم ولتاژ رو ببرید بالا تا به نقطه که موتور روشن شد برسهکد:http://www.epanorama.net/usercircuits/dimmer1/dimmer1.gif
نکته دیگه هم چون فرمودید موتورDC هست پس بعد از دیاک یا تو خروجی حتما از یک دیود هم استفاده کنید تا خروجی دی سی به موتور وارد بشه
----------------
راه دیگه هم یک ترانس کوچیک کاهنده هست که باید اول براورد کنید (مثلا با یک عدد واریکاپ) که در چه ولتاژی موتور روشن میشه و مناسبه سپس بدید بیرون براتون بپیچند
----------------
بهترین مدار هم مدارات کاهنده ولتاژ سوئیچینگ هست (شبیه منابع تغذیه کامپیوتر) که هم کوچکند و هم جریان مناسبی رو میدن..ولی خوب گرونند و ساختش سخت
----------------
بنظر من بهتره بجای اینکه اینجا موضوع رو مطرح کنید تو فروم برق قدرت (ساختمان ) دوستای کاربلدی هستند که بهتر راهنمایی میکنند بخصوص سایت irantk که تعمیرکارای زیادی توش هست که ممکنه به مشکل شما هم بر خورده باشند و بتونند کمک کنند
با سلام يك مدار ساده آژير ميخواستم كه بتونم با مدار هشدار دهنده گاز تركيب كنم تا در صورت تشخيص گاز آژير بزنه اگر امكان داره مدار آژير اعلام حريق باشه با تشكر:20:
سلام. من طراحی اسیلاتور کولپیتس رو میخوام که شکلش در جزوم هست.هرکس طراحی بلده لطفا به من ایمیل کنه تا شکلش رو براش بفرستم.تو رو خدا کمک کنید.من تا دوشنبه وقت دارم [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
---------- Post added at 09:00 PM ---------- Previous post was at 08:59 PM ----------
سلام. من طراحی اسیلاتور کولپیتس رو میخوام که شکلش در جزوم هست.هرکس طراحی بلده لطفا به من ایمیل کنه تا شکلش رو براش بفرستم.تو رو خدا کمک کنید.من تا دوشنبه وقت دارم
از multisim و یا ارکد و یا پروتئوس استفاده کنید...کار باهاشون سادست...بخصوص اولی که تو examle'sh مدار مورد درخواست شما هم هستنقل قول:
سلام
کسی می تونه مداری برای سوئیچ خط تلفن طراحی کنه : وقتی ADSL مخابرات قطع میشه با تعویض (برعکس کردن دو شاخه) دو شاخه تلفن که به مودم وصل است دوباره اینترنت وصل میشه مشکل این که هر بار باید دستی این کار و انجام بدم اگه بشه یک مدار طراحی کرد که
وقتی اینترنت قطع بشه اون تشخیص بده و سپس سوئیچ دو فاز را انجام بده خیلی خوب میشه
اگه کسی میتونه یا اینکه میدانه چطور تشخیص بدی که اینترنت قطع راهنمای کنه
والا مشکل رو باید علمی حل کنیدنقل قول:
یا اشکال از مودم شماست
یا اشکال از مخابرات .. پیگیری کنید حل میشه مشکلتون...
برا اینکه بخواید بفهمید کی اینترنت قطعه راه های زیادی هست...مثلا یکیش اینه که ی برنامه بنویسید که هر چند دقیقه یک بار به یک سایت مانند گوگل یا یاهو اصطلاحا PING کند (باید با socket programming تو برنامه نویسی یکمی اشنا باشید و..) و اگر پاسخ نگرفت متوجه قطع بودن میشه شد و با ارسال یک سیگنال به پورت سریال یا... میشه به رله 2 کنتاکته دستور داد که اینکارو بکنه!!!
دوستان کسی میدونه رگلاتور ka317 رو از کجا میشه گیر آورد