ممنون از پاسختون
قبول کنید که کشف هیجان انگیزیه
منتها به قول شما کار میبره تا کاملا اثبات بشه
منم اون پست رو اونجوری دادم که بهش واکنش نشون داده بشه و دوستان بیان در مورد این قضیه و تاثیراتی که می تونه بر دانسته های ما در حال حاضر بزاره صحبت کنن.
Printable View
ممنون از پاسختون
قبول کنید که کشف هیجان انگیزیه
منتها به قول شما کار میبره تا کاملا اثبات بشه
منم اون پست رو اونجوری دادم که بهش واکنش نشون داده بشه و دوستان بیان در مورد این قضیه و تاثیراتی که می تونه بر دانسته های ما در حال حاضر بزاره صحبت کنن.
من که امید دارم این آزمایش ها تأیید بشن اونوقت لا اقل می تونیم توی طول عمرمون ( اگه خدا بخواد:31:) پیشرفت و تحول عظیم در مخابرات ، امواج ، آنتن و ...( کلا هرچی مبحث راجع به برق و مخابرات هست ) ببینیم
البته درسته با تأیید این آزمایش چیزی از ارزش های فیزیک مدرن ( که البته بعدا میشه کلاسیک دوم ) و نسبیت اینشتین کم نمیشه
همونطوری که با اومدن الکترومغناطیس قوانین مدار در فرکانس های بالا نقض شد ولی همچنان ارزش خودشونو به عنوان حالت خاص از کل مجموعه دارن ( یه چیزی مثل جواب عمومی و خصوصی معادلات دیفرانسیل ) و نه تنها توی ایران همه جای دنیا هنوز تدریس میشن
البته فکر نمی کنم به برق و مخابرات ربط داشته باشه!مخابرات که با امواج سر و کار داره.یعنی فوتون.برق هم که با الکتریسیته سرو کار داره که یعنی الکترون.ا که نمی تونه با سرعت نور حرکت کنند!کلا بحث سر نوترینو هاست و بعیده دامنه به ذرات سنگین تر برسه.نوترینو ها بیشتر از واکنشهای هسته ای بوجود میان و به اینها ربط دارن تا برق و مخابرات.حد اقل فکر نمی کنم حرکت نوترینو با سرعتی بیشتر از نور دخلی به اینا داشته باشه
خوب من خودم رشته ام برقه در اصل
یه روزی فاینمن صحبت از مهندسی کوانتوم میکرد!! درسته که الان تا حدی عملی شده ولی به نظر من چیزی نشده که اون انتظار داشت. الان کوانتوم توی برق (بخصوص الکترونیک) کاربرد داره، تکنولوژی نانو هم تا حد زیادی رؤیای نانو رو تحقق بخشیده اما به نظر من تا Quantum Engineering فاصله داریم.
همین بحث رو در مورد این قضیه هم داریم، نتیجه ی این آزمایش و به طور کلی پیشرفت در علوم پایه به این زودیها تحقق مهندسی آنچنانی پیش نمیاره اما دو نکته به نظر من اینجا میشه دید
1. یک قدم کوچک در علوم پایه، محرک هزارها قدم در مهندسی مرتبط با این علوم هست
2. گاهی اوقات بحث فیزیکش نیست، بلکه خیلی اوقات بحث ریاضیاتش هست!! مهندسی هائی مثل مخابرات (سیستم) ، و کنترل {و کامپیوتر که زیاد اینجا مورد بحثم نیست} اساسا ریاضیاتی هستن و ربطی به فیزیک ندارن اما به شدت تحت تاثیر روشها و متدها هستند به خصوص از جهت مدلسازی ریاضیاتی. ازین جهت فکر میکنم بله نتیجه ی این آزمایش ممکنه تاثیرات سریعتری رو در این زمینه ها بذاره
البته میشه توی مخابرات میدانی هم این بحث رو دنبال کرد. همینطور الکترونیک هم که شاید نوترینترونیک بشه!!
می دونم که این آزمایش کلا مربوط میشه به فیزیک اما همونطور که دوست عزیز گفت دستاورد هاش توی علوم مهندسی تحقق پیدا می کنهنقل قول:
من در اون حدی نیستم که اصلا بخوام تز علمی ارائه بدم ( تا n سال دیگه هم فکر نمی کنم ) اما خب سرعت بیشتر از سرعت نور یعنی انتقال اطلاعات با سرعت بیشتر از نور این چیزیه که الان توی مخابرات با سرعت نور صورت میگیره
من اصلا در مورد اینکه ابزار تولید و حمل کننده این موج ( با سرعت بیشتر از نور ) چی می تونه باشه هیچ تصور و ذهنیتی ندارم .
دوست عزیز این بحث ما بیشتر حالت گمانه زنی داره و در واقع چیزی مشخص نیست اما من خیلی بحث انتقال اطلاعاتش رو نزدیک نمیدونم چون شما برای ارسال سیگنال، نیاز به فرستده و گیرنده هائی با تکنولوزی مرتبط دارید و مخابرات فعلی (از نوع میدانیش) چه تو پیاده سازی الکترونیکیش و چه فتونیکیش محدود به همون بحث amin666 هستیم. "در واقع نظر من به جناب amin666 نزدیکتر است"
پی نوشت: یه کم تاپیک داره منحرف میشه :دی
البته اینکه انتظار داشته باشیم انتقال اطلاعات از طریق نوترینو انجام بشه یه کم غیر منطقیه. نوترینو اصولا برهم کنش الکترو مغناطیسی نداره که بخواد جریان الکتریکی تولید کنه!الکترونیک اسمش روشه.الکترون+یک!اصول الکترونیک روی الکترون می چرخه و ذره دیگه ای نمی تونه جای الکترون رو بگیره.اصلا من فکر نمی کنم نوترینو ئیکی قابل تصور باشه!در مورد مخابرات و انتقال اطلاعات که با موج سر و کار داریم اونم باز ذره حامل نیرو و در واقع ذره تشکیل دهنده موج فوتون هست که باز ربطی به نوترینو نداره.من موجی ندیدم که با نوترینو تشکیل شده باشه!(موج الکترو مغناطیسی فقط از فوتون ساخته شده )اصولا نوترینو رو نمی تونیم کنترل کنیم ما.یک جا می خوندم برای گیر انداختن نوترینو به یک دیواره سربی با ضخامت یک کیلو مت نیاز داریم!ما موج الکترو مغناطیسی رو خیلی راحت تولید می کنیم.معمولا با جریان الکتریکی اونم به هر شکلی که بخوایم.مثلا سینوسی.همین امواج آنتن.خیلی راحت بهش قطبش می دیم.افقی یا عمودی.اگه خواستیم با دکل تقویتش می کنیم و ... .تازه اگه بر فرض محال این انتقال توسط نوترینو ها انجام بشه کل بحث انتقال اطلاعات و ... باید متحول شه.تازه اگه بشه!چون اصلا خواص فوتون با نوترینو زمین تا آسمون فرق داره!مثلا فوتون همینجوری بدون هیچ زحمتی با سرعت نور حرکت می کنه.ولی نوترینو جرم داره و همینجوری دلیلی نداره حتی نزدیک سرعت نور هم حرکت کنه!پس لابد باید میلیونها شتابدهنده بسازیم.(حالا نمی دونم انر÷ی که برای این آزمایش به نوترینو دادند چقدر بوده)حالا خواص خود نوترینو در مقابل فوتون بماند و اینکه در راه این اطلاعات چه بلایی ممکنه سرشون بیاد و اینکه از بین می رن یا نه.یه مثال ساده دیگه اینکه شما مثلا موج الکترومغناطیسی میاد به انتن می خوره و اوجا الکترونهای انتن رو هل می ده و جریان ایجاد می شه.از اونجایی که خواص این موج از لحظه تولید(مثل فرکانس و ...)با خواص جریان ایجاد شده در آنتن فرقی نداره و تغییر نمی کنه شما می تونید تلویزیون ببینید و ماهواره و ... .ولی بر فرض نوترینو که اصلا نمی تونه همچین کاری بکنه.بیاد بخوره به انتن از بین میره و هیچ جریانی در کار نست!البته می دونم منظورتون اینه که باید یک سیستمی جدا از اینی که الان هست ایجاد بشه که دیگه اصلا با امواج الکترو مغناطیسی و ... کاری نداشته باشه.به نظر من این کار فکر نمی کنم اتفاق بیفته(تازه اگه از نظر علمی امکان پذیر باشه)و از طرفی تمام زیر ساختها باید عوض بشه که اصلا مقرون به صرفه نیست به خاطر یه کم سرعت بیشتر این همه هزینه بشه!توی کره زمین سرعت نور اصلا هم کم نیست و به سرعت بالاتر اصلا نیازی نیست.حالا اگه بگید برای کهکشانها و ... یه چیزی.ولی باز من فکر نمی کنم اتفاقی برای برق و اطلاعات بیفته!
راست می گید.عنوان تاپیک چیز دیگه ایه!بحث داره غیر مرتبط می شه!
ترجیح میدم این بحث تموم بشه ولی از جهت تکمیل مطالبی که گفتین، فقط چند نکته رو اینجا بگم:نقل قول:
1. مخابرات بحثش امواج نیست (اون بحث آنتن و مایکرویو و ... است)، مخابرات بحثش انتقال اطلاعات به هر شکل و فرمی هست. (بیشتر مسائلش هم توی ریاضیات قضیه هست تا بستر فیزیکیش)
2. توی الکترونیک به وفور از کوانتوم استفاده میشه نمونه اش فیزیک حالت جامد، Entanglement یا مثلا دیودهای شاتکی اساسشون همین هست و مثالهای زیاد دیگه....اصولا همون Solid State Physics بحث الکترونیکه، مهم نیست کی روش کار میکنه (چون اکثر دانشمندای این حوزه الکترونیکی اند) یا چطور دسته بندیش میکنم، مهم اینه که جزء اساسی ترین بحثهای الکترونیکه، همینطور بحث فتونیک یا اسپینترونیک...منظور هم از نوترینونیک خود نوترینو نبود بلکه اون بلائی بود که توی این آزمایش ظاهرا سرش میاد، اسمش هم قیاسی بود، منم فکر نمیکنم به این زودیها همچین چیزی تکنولوژی بشه کما اینکه کوانتوم هنوز هم به اونجاها نرسیده
3. توی کشور ما، خیلی توی علم قائل به دسته بندی هستیم در حالیکه این درست نیست و علم مرز خاص و مشخصی بین خودش نداره، ضمنا همه گرایشها و رشته ها ریشه هاشون تو همون علوم پایه است. هرچه قدر هم در اون رشته عمیقتر میشیم به اون ریشه ها بیشتر برمیگردیم (یه نگاه به تزهای دکتری توی این رشته ها بندازین)، پس این بحثها خیلی منطقی نیست
4. بازم میگم هنوز تا اون چیزی که فاینمن میگفت یعنی quantum engineering خیلی فاصله داریم. ولی بهرحال مدلها به خصوص از جهت ریاضیاتیش الهام بخش هستن
پی نوشت: منظور از مهندسی کوانتومی چیزی بالاتر از فیزیک کوانتوم نیست بلکه منظور قابلیت بشر هست در به کار بردن مفاهیم کوانتوم برای استفاده در تکنولوژی (ابزارها)
اونوقت ببخشید یه سوال چه نیازی هست از سرعت نور سریعتر اطلاعات انتقال پیدا کنه ؟!
هرچه سرعت بالاتر باشه latency بهتری خواهید داشت که در سرعت ارتباط تاثیر مستقیمی داره...
معمولا به پهنای باند توجه میشه ولی latency فاکتور بعضا مهم تر و البته سخت تری برای بهبود عملکرد مثلا یه شبکه ی ارتباطی هست..بحثش مفصله و واقعا دیگه غیر مرتبطه به تاپیک!