تبا درود بنده هم این مشکل رو دارم میشه نحوه چک کردن این موارد رو ذکر کنید.از شمعها مطمئن هستم مشکل ندارن چون تازه عوض کردم.با سپاسنقل قول:
نظیم نبودن دلکو
نقل قول:
ضعیف بودن وایر کویل
ضعیف بودن کویل
معیوب بودن چکش برق یا سر دلکو
Printable View
تبا درود بنده هم این مشکل رو دارم میشه نحوه چک کردن این موارد رو ذکر کنید.از شمعها مطمئن هستم مشکل ندارن چون تازه عوض کردم.با سپاسنقل قول:
نظیم نبودن دلکو
نقل قول:
ضعیف بودن وایر کویل
ضعیف بودن کویل
معیوب بودن چکش برق یا سر دلکو
سلام خلاصه میگم وقتتون رو نگیرهنقل قول:
1. از ریپ زدن و بالا رفتن مصرف سوخت تا آتش سوزی
2. معمولا از سفیدک زدن یا برگشتن رنگ شمع به سمت قهوه ای سوخنه که البته باید دیده باشید تا براتون قابل تشخیص باشه
3.احتمالش هست. بهتره ببرید پیش یه متخصص و چک کنید
معمولا عمر شمع 30000 کیلومتره و بهتره بعد این مدت تعویض بشه. بهتره از شمع های معمولی و استاندارد استفاده بشه تا مدلهای چند زبانه و ...
در مورد فرمان پراید اس ال اگه زیاد سفته یا شله مشکل از جعبه فرمانه و اما در مورد صدا با عرض پوزش فراوان باید بگم پرایده کاری از دست کسی ساخته نیست!! :n13:نقل قول:
در موردسفتی فرمون ،متوجه نشدم ،میشه شلش کرد یا نه؟نقل قول:
بله اگه ایراد داشته باشه و سفت شده باشه با تعمیر کمی نرم تر میشه.نقل قول:
سلام دوستان
من یک مشاوره میخواستم راجب شمع ماشین.
ماشینم Hyundai Elantra 2009 است.
الان ماشین روی 81000 مایل است و روی کاتالوگ زده شمع عوض شه با مدل پلاتینیوم.
من رفتم شمع بخرم 2تا گزینه داشتم که هر دو از کارخانه بوش بود.
مدل اول همون پلاتینیوم Bosch Dbl Platinum
مدل دوم Bosch Iridium
که مدل دوم حدود 2 دلار از مدل اول گرانتر است.
حالا پیشنهاد شما کدام است؟ و اگر ممکنه یک توضیح مختصر هم نسبت به تفاوت هر کدام بدهید.
دوم اینکه توی دفترچه راهنما نوشته شما شمع رو باید تیون کنید، این یعنی چی؟ خودم میتوانم انجام بدم؟
و سوم اینکه با تعویض شمع ممکنه برای ماشین مشکلی پیش بیاد مانند ریپ زدن که مجبور بشم ببرمش تعمیرگاه؟ چون فعلا ترجیح میدم تعمیرگاه نبرمش.
ممنون از لطفتان.
دوستان بخوام بالانس کنم چه بالانسی خوبه؟
یکم اطلاعات میخواستم
ممنون
با سلام به همه ی شما و تشکر از دوستانی که این تاپیک رو دنبال میکنند و یا نظر میدن .
چک کردن روغن گیربکس در منزل و اضافه کردنِ روغن اگر کم باشه .
در بسیاری موارد شنیدم که تعویض روغن گیربکس باعث شده گیربکس صدا بده و صاحب ماشین از تعویض روغن پشیمون شده .
این موضوع رو حتی در کویت که درجه یک ترین روغنها وجود داره هم وجود داره .
حتی یه بار یه ماشین رو بردیم نمایندگی خودش ( تویوتا ) گفتیم ماشین الان 200 هزار تا راه رفته میخوایم روغن گیربکس رو عوض کنیم .
گفتند نیازی نداره فقط اگر کم شده باید بهش اضافه کنیم .
اصرار کردیم که حالا ما میخوایم عوض کنیم . گفتند مانعی نداره اما تو فاکتور مینویسند که اگر گیربکس به صدا افتاد مسئولیتش با خود مشتری هست .
با توجه به این مسئله شما میتونید خودتون روغن گیربکس رو چک کنین و اگه کم داره بهش روغن اضافه کنین .
قبل از هر چیز این رو بگم که برای صرفه جوئی و کمترین هزینه , بیخودی نرید روغن گیربکس بخرین .
اول چک کنین اگر کم داشت بعد برید بخرید .
اگر هم چند ماشین دارین یا دوستان و اقوام هم روغن رو چک میکنند , میتونین از همون روغن بهشون بدید و اگه خواستین پولش رو هم ازشون بگیرید یعنی شریکی روغن بخرید .
در ضمن معمولاً یک قوطی یک لیتری کافی هست .
=============================================
نحوه ی چک کردن روغن گیربکس دستی manual gear box
اگر روی گود انجام بشه بهتره
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
اما اگر گود نیست مهم نیست .
ماشین رو کاملاً افقی پارک کنین .
بغل گیربکس یک پیچ هست این شکلی
عکسهای بیشتر
دقت بفرمائید گفتم بغل گیربکس یعنی نه زیر و نه بالا .
پیچ مورد نظر بغل گیربکس و در فاصله ی بین بالا و پائین گیربکس هست پس مراقب باشین اشتباهی پبچ تخلیه ی روغن رو که ممکنه بغل اما پائین هست باز نکنین
مثل عکس زیر :
drain plug یعنی پیچ تخلیه و fill plug یعنی پیچ پر کردن .
این پیچ اگر باز بشه آروم آروم و ازش روغن بریزه بیرون یعنی روغن گیربکس کافی هست .
حالا اگه گود نبود چه کار کنیم ؟ چطوری بازش کنیم ؟
جواب :
اول جک میزنین با انجام همه ی اقدامات ایمنی .
طوری جک برنین که اون پیچ سربالا بشه .
حالا پیچ رو شل میکنین و آروم باز میکنید .
اگر روغن میریزه ازش که معلوم میشه روغن کافی که هست هیچ , زیاد هم هست چون الان ماشین رو جک و مایل هست و پیچ رفته بالا .
اگر پیچ رو باز کردین اما روغن نریخت , همونطور بدونِ پیچ آروم آروم جک رو بیارین پائین .
اگر روغن ریخت از گیربکس پس روغنش کافی هست .
اما اگر ماشین رو کامل آوردین پائین و افقی شد اما باز هم روغن نمیریزه از توی اون سوراخ پس روغن کم هست و باید بهش اضافه بشه .
پیچ رو ببندین و برید یک قوطی روغن گیربکس دنده عادی جنس خوب و مناسب برای ماشینتون بخرید .
اگر نمیدونین چه نوع واسکازینی میخواد , برید از نمایندگی سوال کنین یا از دو سه تا مکانیک تا مطمئن بشید .
بعدش که شماره ی روغن رو فهمیدین , یک قوطی یک لیتری بهترین نوع رو با توجه به بودجتون بخرید .
خب حالا چطوری بریزیمش توی گیربکس ؟
جواب :
بهترین و آسون ترین راه , همون سوراخ بغل هست .
باید یک متر شیلنگ باریک شفاف بخرین که بره تو اون سوراخ .
شیلنگ باید شفاف باشه حتماً .
اگر یک قیف ارزونِ کوچیک هم براش بخرین دیگه بهتر اما اگه خواستین میتونین کمی کاغذ جلد مجله که زود خیس نمیشه رو به جای قیف بزنین به سر شیلنگ برای روغن ریختن توی شیلنگ .
این شیلنگ رو بعداً با کمی بنزین بشورید و بذارید تو یه کیسه نایلون و بذارید صندوق عقب یه جا لازمتون میشه برای بنزین کشیدن از باک .
خب حالا یر شیلنگ رو تمیز کنین و تا ده سانت یا بیشتر بکنین توی گیربکس ( ماشین باید افقی باشه ) .
بغل ماشین بشینین و سر دیگر شیلنگ رو بگیرین بالا و توش روغن بریزین تا بره تو گیربکس .
شما نمیدونین گیربکس چقدر روغن کم داره پس باید کم کم روغن بریزین توی شیلنگ و صبر کنین تا اون روغنها بره توی گیربکس . برای همین بود که گفتم باید شیلنگ شفاف باشه .
اگر دو نفر باشید بهتره چون یکی شیلنگ رو بالا میگیره و توش روغن میریزه و یکی گیربکس رو نگاه میکنه که بفهمه کی پر میشه .
از یک آینه ی کوچیک پایه دار هم میتونین استفاده کنین تا تنهائی این کار رو انجام بدین .
آینه رو میذارین کنار ماشین و طوری تنظیمش میکنین که سر شیلنگ ببینین .
اگر دوست داشتین کمی با جک ماشین رو ببرین بالا تا اون سوراخ از زمین 10 سانت فاصله بگیره . فقط ده سانت . اینطوری روغن بیشتری میشه ریخت تو گیربکس .
همینکه روغن از سوراخ سر ریز شد دیگه کافیه .
شیلنگ رو بردارین .
پیچ رو تمیز کنین و ببندین سر جاش .
اگر زور بازوتون زیاده و آچار هم دسته بلنده مراقب باشین زیادی سفتش نکنین که کار میده دستتون .
دور پیچ رو خوبِ خوب تمیز کنین تا بعداً اگه نشتی داشته باشه فوراً متوجه بشین .
حالا ماشین رو از روی جک ببارین پائین .
بنده سعی میکنم همیشه عکسهای زیاد بذارم تا اگر یکی دو تاش باز نشد لااقل بقیه باز بشه .
اما اگه هیچ کدوم از عکسها باز نمیشه دعا کنین به جون باعث و بانیش .
سلام يه سوال كردم كسي جواب مارو ندارد بازم ميپرسيم
زماني كه ماشين حركت ناگهاني داره مثلا راه ميفته يا معلوس ميكشم و كلا تو حركت ناگهاني ماشين چرخ سمت راننده يه چِق كوچيك صدا ميشه!
خودم حدس ميزنم بلبرينگ باشه يكي از دوستامم گفت از سر كمك باشه فكر كنم گفت نلبكي كمك !
به نظر شما مشكل از كجاست؟
سلام
گیربکس اتوماتیک بر خلاف تصور بیشتر مردم آسونتر هست .
به گِیج میگن dipstick
engine dipstick گیج روغن موتور
transmission dipstick گیج روغن گیربکس
گیج روغن گیربکس هم کنار موتور هست ( درست روی سر گیربکس که یا رنگی هست یا روش نوشته
trans fluid مایع گیربکس
یا نوشته
trans oil روغن گیربکس
با دقت کرد که اشتباه نشه
در ضمن خوندن گیج هم دو مدل داره
با گیربکس گرم
با گیربکس سرد
روی یک طرف گیج نوشته سرد cold
و طرف دیگه نوشته hot
زمان تعويض روغن هم بستگی به کیفیت روغن , شرایط کار ماشین , آب و هوا و دستورات کاتالوگ و نمایندگی داره
اگر نمیدونیم کِی باید عوض بشه ,بهتره هر 50000 km عوض بشه .
بعضی از روغنها تا 100000 کیلومتر هم کار میکنه .
برای تعویضش هم اول مثل روغن موتور اون رو خالی میکنیم با بازکردن پیچ روغن گیربکس در زیرش
معمولا فیلترش هم باید عوض بشه که برای این کار باید کارتل یا طشت زیرینِ گیربکس باید کامل باز بشه در بیشتر ماشینها
عکسهای بیشتر
بعدش از جای مخصوص روغن میریزیم توش
معمولا كنار موتور هست ( از بالا ) یا از زیر باید روغن اضافه بشه به مقداری که در کاتالوگ نوشته شده