تشخیص زمان مناسب برایِ تعویض صفحه کلاچ
نقل قول:
سلام .
من یه سمند دارم مدل سفارشی 85 . مدتی هست وقتی مثلا رو دنده 3 هست حدود 60 تا که میرم دور موتور میره بالا و موتور صدا میده و مجبور میشم دنده رو عوض کنم . ولی قبلا اینطوری نبود و مثلا رو 3 تا 80 الی 90 تا پر میکردم
مشکل کار کجاست ؟
ممنون از راهنماییتون پیشاپیش
نقل قول:
ماشین چقدر کار کرده؟
آخرین بار کی صفحه کلاچ را بررسی کردین
محتمل ترین گزینه صفحه کلاچ هست
حتما سریع تر اقدام کنید قبل از اینکه به پرچ برسه وگرنه خرج سنگینی بابت صفحه ، خورشیدی و ... متحمل خواهید شد
سلام .
موضوعی که مطرح کردین خیلی مهم هست و میشه ازش به عنوان یک معیار برایِ زمان مناسب برایِ تعویض صفحه کلاچ استفاده کرد .
ماشین وقتی نو باشه یا دیسک و صفحه کلاچ نو باشه ماشین با یک دور موتور مشخص به سرعتِ معینی میرسه .
مثال :
با دور موتور 3000 در دنده سه به 70 کیلومتر در ساعت میرسه ( در خیابانِ مسطح و بدون مسافر ) .
اما با استهلاک و سائیده شدنِ صفحه کلاچ , به تدریج دور موتور برای رسیدن به همون سرعت در دنده 3 افزایش پیدا میکنه
مثال :
بعد از یک سال برای رسیدن به سرعتِ 70 کیلومتر در ساعت دور موتور میشه 3400 دور در دقیقه .
این نشون میده که صفحه سائیده شده و مثل قبل محکم نمیچسبه به دیسک .
کم کم کار به جائی میرسه در سربالائیها دور موتور خیلی میره بالا اما ماشین کشش نداره .
یعنی با زیر نظر داشتن سه عامل ( سرعت , دور موتور , کشش ) میشه تشخیص داد که دیگه وقتشه صفحه کلاچ تعویض بشه .
البته در ماشینهائی که نشانگر دور موتور نداره میشه به جاش از صدای موتور استفاده کرد و پی برد که صدای موتور خیلی زیاد میشه اما سرعت چندان افزایش پیدا نمیکنه .
اين تست هم تقریباً در همه ی ماشینهای دنده عادی جواب میده :
ماشین رو روشن کنید
دو سه دقیقه صبر کنید تا گرم بشه
پا رو بذارید رو ترمز
بزنین دنده یک
آروم آروم پا رو از روی کلاچ بردارین
اگر ماشین خاموش نشد صفحه کلاچ باید عوض بشه
البته تنظیم بودن موتور ضروری هست